Sreda, 21.03.2018.

16:53

Šta je spremila Toyota za sajam automobila u Beogradu

Izvor: B92

Šta je spremila Toyota za sajam automobila u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Милош-

pre 6 godina

@M.M nije tacno da je Luna na akciji 22600 maraka na akciji. Na akciji je samo Style i kosta 29900 bela obicna i 30700 ostale boje koje su metalik. Ja sam uzeo proslog leta svetlo sivu za 30700. Style ima onaj pametni retrovizor :) senzore kise i svetla u odnosu na Lunu. Ta Luna ili je polovna ili je 2017 ili 2016, mada ne verujem.

neko iz mase (III)

pre 6 godina

@paxy
Nisu gume u pitanju.
Prvo, kupio sam najbolje gume u veličini 205/55/R16 (kontinental TS860).
Drugo i mnogo važnije: na relaciji kuća - posao, potrošnja min 9l, a kad jače zahladni ide i do 10l. U kontra smeru, krećem iz garaže u kojoj je 15-18C. Potrošnja, po meni se čini i većoj gužvi, bez problema bude ispod 8l, a neretko i ispod 7,5l. Odnosno, prosečna zimska potrošnja se drži tu negde oko 8,5l (a ne na 9,5l) samo zato na put kući polazim iz tople garaže.
Doista, svo vreme točim gorivo na istoj pumpi i uopšte nisam probao da promenim. Ali probaću, ako ništa drugo sledeće zime :-)

Ivan ZG

pre 6 godina

Markos@

Korola sa 1,3 motorom sa 99 kS ubrzava od 0-100 za 12,6 sekundi i ide 180 km/h. Ne znam koliko je to dovoljno za sigurna preticanja kada je jako natovarena, ali nama to ni ne treba. Kome se žuri ima autocestu pa raspali 140. Ja sam ju vozio po autocesti i nisam imao utisak da se motor muči već je išao bez problema 140.
Istina ja sam malo stariji, a nisam nikada ni bio fasciniran ubrzanjima. Meni bi taj motor bio dovoljan, a kome nije ima jači motor u ponudi.

bora

pre 6 godina

Vozim korolu koju sam kupio novu prošle godine. Motor 1,6 je sasvim dobar za prosečnog vozača. Ubrzava za 10 sekundi do sto kilometara i dostiže brzinu od 200 km na sat. Međuubrzanja su solidna. U slučaju potrebe, menjač se ubaci u niži stepen, i auto lepo podnosi visoke obrtaje i dobro vuče, uz prijatan zvuk motora.

dejanR

pre 6 godina

Corolla za 16.000 u fulu, sa benzincem koji ima solidnu snagu i malo troši - dobar izbor! Mada, za moju ženu odgovara Hilux - kad krenemo na more da ponese pola kuće.

Ivan ZG

pre 6 godina

Zna li tko da li se sprema stavljanje 1.5 motora koji je novi u Yarisu u Korolu? Sa 111 KS bi bio idealan. Ne ide kao 1.6 sa 130 KS, ali je izuzetno mali potrošač.

markos

pre 6 godina

@IvanZG
Vas nisu tamo učili da se nesme lagiti,izgleda nisu ! Ajd tiha i kvalitetna jeste,ali da dobro ide sa tim motorom je više nego glupost.Šak ni sa onim 1.6 nije nešto a ne ovaj jadni.To je samo jedan ok korektan motor i ništa više od toga ! Kum ima Aurisa sa tim motorom,ne pričam napamet i čisto sumnjam da je u coroli bolje ?

M.M

pre 6 godina

Cijene nisu nimalo povoljne u Srbiji. U BiH je Yaris na akciji sa opremom Luna 22600KM.U Srbiji slabiji model Stella je skuplji i kosta 12690E.

Ivan ZG

pre 6 godina

Prije pola godine sam vozio Korolu sa motorom 1,33 sa 100 KS.
Auto me oduševio. Nisam imao nikakva očekivanja jer je motor mali. Auto je baš onakav kakve su nekada bile limuzine. Prostran, tih i udoban. Ovjes guta rupe kao od šale, a unutra se rad ovjesa jedva čuje i to samo na velikim rupama. Motor je mali i zahtjeva više okretaje, ali to uopće ne smeta jer je tih i izrazito malo troši. Vožnja po autocesti sa 130 je vrlo ležerna. Nisam uspio natjerati auto na veću potrošnju od 7,5 litara od čega je 80% bila autocesta, a 20% grad.
Mogu samo zamisliti kako bi išao sa 1,6 motorom sa 130 KS, ali mislim da za njim nema nikakve potrebe.
Sigurnosni paket obuhvaća automatsko kočenje u gradu, upozorenje na nenamjerni izlazak iz trake, upozorenje na auto u mrtvom kutu i stražnju parkirnu kameru. Sve to košta 500€. Vrijedi svaki € i zato se isplati kupiti novi auto.
Mislim da Auris nema jednako podešen ovjes (treba provjeriti) i nije tako udoban pa bi moj favorit bila Korola. Kakva je kvaliteta najbolje govori garancija od 5 godina uz neograničenu kilometražu!
Auto je za moje potrebe i želje - savršen.

neko iz mase (II deo)

pre 6 godina

Motor je 1,6/132KS, ukupno prešao 17.000km za 11meseci
Potrošnju nisam navodio u prvom komentru, jer je to delimično i subjektivna stvar.
Moja potrošnja se kreće od prosečnih letnjih oko 7l mešovite vožnje, koja uključuje svaki dan Brankov most, Slaviju i slične "štedljive" deonice (naravno, ima i drugih delova gde se motor malo razmaše), do 8,5l zimi. Stim da na relaciji kuća - posao zimi ne mogu da spustim potrošnju ispod 9l, ali u kontra smeru smanjujem prosek, jer krećem iz tople garaže.
Letos na relaciji Beograd - Grčka -Beograd sam prešao 3250km i potrošio prosečno 6,7l. Klima na maksimumu, razumno preko ograničenja (+10-20km/h), pun auto stvari, dvoje odrasili i dete.
Zimus Beograd - Tara - Beograd, nekih 390km, prosek 6,2l, stim da sam vozio dosta sporo (išao u paru sa prijateljem) i u kolima samo dvoje bez previše stvari.
Letnja potrošnja odlična (ipak sam jako brzo vozio).
Zimska sa druge strane loša (jako spora vožnja čak i za regionalan put).
Za kraj, oko potrošnje: zimus, po ekstremno velikoj gužvi, na niskoj temperaturi i malom rastojanju (nekih 2,5km kroz grad prva druga brzina sve vreme) imao sam zabeleženu potrošnju od 16l/100km :-)
Poslušaću savet i probaću da promenim pumpu, barem zimi.

SRBIN

pre 6 godina

Cini mi se da tojota pravi ruzna kola.
(ko zna, 21. mart 2018 21:57)

"CINI"ti se...Naravno da ti se cini..Pogledaj ponovo i utvrdi. Budi siguran, a ne da ti se "CINI"..

popp

pre 6 godina

Corolla nikada nije bila model za privlačenje pogleda vec udoban, bezbedan i pouzdan porodicni automobil. Atmo 1.6 nije sportista, tu nema price ali nije bas toliko lenj, treba ga samo malo zavrteti. Ko ne prelazi vise od 15-20.000 km godisnje nema logike kupovati dizel. Toyota ima i vrlo pristojne cene servisa, sve u svemu, vrlo dobra ponuda. Da trenutno razmisljam o kupovini novog auta, Corolla bi bila na samom vrhu.

Anti-Jumko

pre 6 godina

neko iz mase@ Imao sam sličan problem sa potrošnjom ali kod auta drugog proizvođača. Rešenje je bilo promena isporučioca goriva i kupovina aditiviranog benzina. Potrošnja je pala za preko 1,5 litre.
A ovaj što kaže da je lenj Toyotin atmosferac od 1.6l i 132 ks, laže. Auto ide sasvim kako treba.
Inače vozim auto drugog proizvođača i pre nešto malo manje od mesec dana su mi dali tu Corollu sa tim motorom da je probam.

Aca

pre 6 godina

Ocekivao sam bar jaci motor u koroli, a ono nista. Atmosverski benzinac od 1.6 u koroli je ispod proseka i veliki potrosac, a dizel od 1.4 je primeran jarisu a ne koroli. Bolji izbor motora imam kod svakog drugog proizvodjca.

realistaBg

pre 6 godina

Te ponude su aktuelne i praktično iste već duže vreme. Pri tome je Toyota svuda u okolnim zemljama jeftinija nego kod nas. Ko ne veruje neka pogleda sajtove Toyote u npr. Sloveniji, Bosni i uporedi cene. svuda u okruženju je Yaris po nižoj ceni a u većem paketu opreme Sol. Sve dodatne opcije su kod nas i po duplo skuplje, npr safety paket kod nas 700 a o Sloveniji 400 eura itd. Deru nas najstrašnije!

stefan

pre 6 godina

mix*
Da bi dobio popust od neke auto kuće moraš da budeš malo dosadan,obrati se fordu,cuo sam da oni hoće da daju još niže cene.

zzz

pre 6 godina

Ponuda je bolja nego pre par meseci vezano za Corollu.
Kome ne treba beskamatni kredit moze je kupiti i u Luna paketu opreme gde dobijete zimski set (celicne felne sa senzorima i gume) na poklon i to sve za 15500e što je bolje od konkurencije. U odnosu na Style Luna nema alu felne, senzore za kisu i svetla i monohromatski retrovizor. Sve ostalo je tu.
Vidite koliko košta Mazda 3 sa svega 3 god garancije, ili npr. Kija
Dal je bolje uzeti Kiju ili doplatiti 1000e i uzeti tojotu???
Pozz svima

realista

pre 6 godina

vozio sam Corolu sa 1.6 benzinskim motorom na papiru pise 130 i neki konj.
Ljudi moji ja veceg razocarenja odavno nisam doziveo...
Ne bih preporucio taj motor nikom.

Lada Vesta

pre 6 godina

@mix Uzmi Ladu Vestu, bice na sajmu za 9500 hiljada evra, 1.6 benzinac 106 konjskih snaga, od opreme ima kozna sedista, tempomat, sve el. podizace, grejanje sedista, automatsku klimu, 4 vazdusna jastuka, abs, bas, asr, hac, tcs, esp, naslon za ruku, svetla za maglu...

rog

pre 6 godina

Nikad gora sajamska ponuda toyote... Da ne kazem sramna. Cene aurisa i corrole su iste kao i kad je auto izasao, a auris je na zalasku karijere. Spremio sam nekih 8000e da kupim auris na sajmu cekajuci beskamatni kredit ostatak cifre, ono nista... Bas sam se razocarao i dzaba cekam vec pola godine na glupi sajam... Stvarno sada ne znam sta bih kupio, na kraju mi polovnjak ne gine...
(mix, 21. mart 2018 17:14)

Sta fali polovnjaku ako je mlad, sa malom kilometrazom i urednom servisnom istorijom pogotovo kad je toyota. Pozovi sve ovlascene toyota servise i raspitaj se o ponudi, ima odlicnih automobila za te novce.

Transformer

pre 6 godina

Enterijer svih modela Toyote (osim mozda c-hr) bi se i prije 10 god mogao smatrati zaostalim. Kako izgleda rav4 od 32.000€ unutra, to je katastrofa

Z.Dj.

pre 6 godina

(mix, 21. mart 2018 17:14)

Za tebe je nova Dacia za 8.000 €.
Zasto bi te auto kuce finansirale. Imas lizig kuce i banke koje "pozajmljuju" novac, njima se obrati.

neko iz mase

pre 6 godina

Prošle godine sam kupio Auris za vreme sajma i platio sam ga 100 ili 200 eura jeftinije od sadašnje ponude. Korola je bila tačno 1000Eura skuplja.
Ali... Oba modela imaju dosta više dodatne opreme, tako da nikako ne stoji da ova ponuda loše. Naprotiv, ja se izjedoh što ne kupujem auto ove godine :D
A da kupujem, opet bih birao između Aurisa i Korole.

Inače, ako tražite mane Aurisa, onda definitivno moram da naglasim da su farovi jako neubedljivi. Sve ostalo je dobro ili odlično. Kod mog primerka, kao manu (ne znam da li to važi za sve primerke ili je moj nešto na svoju dušu :-)) bih istakao i drastično veću potrošnju goriva po hladnom vremenu. Kad uporedim potrošnju po poslednjem vrelom letu, sa raskopanim celim gradom i ovu blagu zimu, dođem do razlike u oko 1,5 do skoro 2 litra više goriva na totalno istim relacijama zimi. Ne znam šta će bilo da se vozim po temperaturama od -20C :-) Sama potrošnja čak i zimi je za moje pojmove dovoljno dobra, ali opet... 2l više!

Etika

pre 6 godina

mix, za 8000e stvarno moze da se uzme vrhunski polovnjak. Ako te ne mrzi, mozes da odes i do Tojote na Zrenjanincu u njihov salon polovnih vozila i da nadjes odlican auto. Iz iskustva ti preporucujem.

mix

pre 6 godina

Nikad gora sajamska ponuda toyote... Da ne kazem sramna. Cene aurisa i corrole su iste kao i kad je auto izasao, a auris je na zalasku karijere. Spremio sam nekih 8000e da kupim auris na sajmu cekajuci beskamatni kredit ostatak cifre, ono nista... Bas sam se razocarao i dzaba cekam vec pola godine na glupi sajam... Stvarno sada ne znam sta bih kupio, na kraju mi polovnjak ne gine...

mix

pre 6 godina

Nikad gora sajamska ponuda toyote... Da ne kazem sramna. Cene aurisa i corrole su iste kao i kad je auto izasao, a auris je na zalasku karijere. Spremio sam nekih 8000e da kupim auris na sajmu cekajuci beskamatni kredit ostatak cifre, ono nista... Bas sam se razocarao i dzaba cekam vec pola godine na glupi sajam... Stvarno sada ne znam sta bih kupio, na kraju mi polovnjak ne gine...

Etika

pre 6 godina

mix, za 8000e stvarno moze da se uzme vrhunski polovnjak. Ako te ne mrzi, mozes da odes i do Tojote na Zrenjanincu u njihov salon polovnih vozila i da nadjes odlican auto. Iz iskustva ti preporucujem.

neko iz mase

pre 6 godina

Prošle godine sam kupio Auris za vreme sajma i platio sam ga 100 ili 200 eura jeftinije od sadašnje ponude. Korola je bila tačno 1000Eura skuplja.
Ali... Oba modela imaju dosta više dodatne opreme, tako da nikako ne stoji da ova ponuda loše. Naprotiv, ja se izjedoh što ne kupujem auto ove godine :D
A da kupujem, opet bih birao između Aurisa i Korole.

Inače, ako tražite mane Aurisa, onda definitivno moram da naglasim da su farovi jako neubedljivi. Sve ostalo je dobro ili odlično. Kod mog primerka, kao manu (ne znam da li to važi za sve primerke ili je moj nešto na svoju dušu :-)) bih istakao i drastično veću potrošnju goriva po hladnom vremenu. Kad uporedim potrošnju po poslednjem vrelom letu, sa raskopanim celim gradom i ovu blagu zimu, dođem do razlike u oko 1,5 do skoro 2 litra više goriva na totalno istim relacijama zimi. Ne znam šta će bilo da se vozim po temperaturama od -20C :-) Sama potrošnja čak i zimi je za moje pojmove dovoljno dobra, ali opet... 2l više!

zzz

pre 6 godina

Ponuda je bolja nego pre par meseci vezano za Corollu.
Kome ne treba beskamatni kredit moze je kupiti i u Luna paketu opreme gde dobijete zimski set (celicne felne sa senzorima i gume) na poklon i to sve za 15500e što je bolje od konkurencije. U odnosu na Style Luna nema alu felne, senzore za kisu i svetla i monohromatski retrovizor. Sve ostalo je tu.
Vidite koliko košta Mazda 3 sa svega 3 god garancije, ili npr. Kija
Dal je bolje uzeti Kiju ili doplatiti 1000e i uzeti tojotu???
Pozz svima

realistaBg

pre 6 godina

Te ponude su aktuelne i praktično iste već duže vreme. Pri tome je Toyota svuda u okolnim zemljama jeftinija nego kod nas. Ko ne veruje neka pogleda sajtove Toyote u npr. Sloveniji, Bosni i uporedi cene. svuda u okruženju je Yaris po nižoj ceni a u većem paketu opreme Sol. Sve dodatne opcije su kod nas i po duplo skuplje, npr safety paket kod nas 700 a o Sloveniji 400 eura itd. Deru nas najstrašnije!

popp

pre 6 godina

Corolla nikada nije bila model za privlačenje pogleda vec udoban, bezbedan i pouzdan porodicni automobil. Atmo 1.6 nije sportista, tu nema price ali nije bas toliko lenj, treba ga samo malo zavrteti. Ko ne prelazi vise od 15-20.000 km godisnje nema logike kupovati dizel. Toyota ima i vrlo pristojne cene servisa, sve u svemu, vrlo dobra ponuda. Da trenutno razmisljam o kupovini novog auta, Corolla bi bila na samom vrhu.

Anti-Jumko

pre 6 godina

neko iz mase@ Imao sam sličan problem sa potrošnjom ali kod auta drugog proizvođača. Rešenje je bilo promena isporučioca goriva i kupovina aditiviranog benzina. Potrošnja je pala za preko 1,5 litre.
A ovaj što kaže da je lenj Toyotin atmosferac od 1.6l i 132 ks, laže. Auto ide sasvim kako treba.
Inače vozim auto drugog proizvođača i pre nešto malo manje od mesec dana su mi dali tu Corollu sa tim motorom da je probam.

rog

pre 6 godina

Nikad gora sajamska ponuda toyote... Da ne kazem sramna. Cene aurisa i corrole su iste kao i kad je auto izasao, a auris je na zalasku karijere. Spremio sam nekih 8000e da kupim auris na sajmu cekajuci beskamatni kredit ostatak cifre, ono nista... Bas sam se razocarao i dzaba cekam vec pola godine na glupi sajam... Stvarno sada ne znam sta bih kupio, na kraju mi polovnjak ne gine...
(mix, 21. mart 2018 17:14)

Sta fali polovnjaku ako je mlad, sa malom kilometrazom i urednom servisnom istorijom pogotovo kad je toyota. Pozovi sve ovlascene toyota servise i raspitaj se o ponudi, ima odlicnih automobila za te novce.

stefan

pre 6 godina

mix*
Da bi dobio popust od neke auto kuće moraš da budeš malo dosadan,obrati se fordu,cuo sam da oni hoće da daju još niže cene.

Lada Vesta

pre 6 godina

@mix Uzmi Ladu Vestu, bice na sajmu za 9500 hiljada evra, 1.6 benzinac 106 konjskih snaga, od opreme ima kozna sedista, tempomat, sve el. podizace, grejanje sedista, automatsku klimu, 4 vazdusna jastuka, abs, bas, asr, hac, tcs, esp, naslon za ruku, svetla za maglu...

dejanR

pre 6 godina

Corolla za 16.000 u fulu, sa benzincem koji ima solidnu snagu i malo troši - dobar izbor! Mada, za moju ženu odgovara Hilux - kad krenemo na more da ponese pola kuće.

Z.Dj.

pre 6 godina

(mix, 21. mart 2018 17:14)

Za tebe je nova Dacia za 8.000 €.
Zasto bi te auto kuce finansirale. Imas lizig kuce i banke koje "pozajmljuju" novac, njima se obrati.

Transformer

pre 6 godina

Enterijer svih modela Toyote (osim mozda c-hr) bi se i prije 10 god mogao smatrati zaostalim. Kako izgleda rav4 od 32.000€ unutra, to je katastrofa

SRBIN

pre 6 godina

Cini mi se da tojota pravi ruzna kola.
(ko zna, 21. mart 2018 21:57)

"CINI"ti se...Naravno da ti se cini..Pogledaj ponovo i utvrdi. Budi siguran, a ne da ti se "CINI"..

Ivan ZG

pre 6 godina

Prije pola godine sam vozio Korolu sa motorom 1,33 sa 100 KS.
Auto me oduševio. Nisam imao nikakva očekivanja jer je motor mali. Auto je baš onakav kakve su nekada bile limuzine. Prostran, tih i udoban. Ovjes guta rupe kao od šale, a unutra se rad ovjesa jedva čuje i to samo na velikim rupama. Motor je mali i zahtjeva više okretaje, ali to uopće ne smeta jer je tih i izrazito malo troši. Vožnja po autocesti sa 130 je vrlo ležerna. Nisam uspio natjerati auto na veću potrošnju od 7,5 litara od čega je 80% bila autocesta, a 20% grad.
Mogu samo zamisliti kako bi išao sa 1,6 motorom sa 130 KS, ali mislim da za njim nema nikakve potrebe.
Sigurnosni paket obuhvaća automatsko kočenje u gradu, upozorenje na nenamjerni izlazak iz trake, upozorenje na auto u mrtvom kutu i stražnju parkirnu kameru. Sve to košta 500€. Vrijedi svaki € i zato se isplati kupiti novi auto.
Mislim da Auris nema jednako podešen ovjes (treba provjeriti) i nije tako udoban pa bi moj favorit bila Korola. Kakva je kvaliteta najbolje govori garancija od 5 godina uz neograničenu kilometražu!
Auto je za moje potrebe i želje - savršen.

neko iz mase (II deo)

pre 6 godina

Motor je 1,6/132KS, ukupno prešao 17.000km za 11meseci
Potrošnju nisam navodio u prvom komentru, jer je to delimično i subjektivna stvar.
Moja potrošnja se kreće od prosečnih letnjih oko 7l mešovite vožnje, koja uključuje svaki dan Brankov most, Slaviju i slične "štedljive" deonice (naravno, ima i drugih delova gde se motor malo razmaše), do 8,5l zimi. Stim da na relaciji kuća - posao zimi ne mogu da spustim potrošnju ispod 9l, ali u kontra smeru smanjujem prosek, jer krećem iz tople garaže.
Letos na relaciji Beograd - Grčka -Beograd sam prešao 3250km i potrošio prosečno 6,7l. Klima na maksimumu, razumno preko ograničenja (+10-20km/h), pun auto stvari, dvoje odrasili i dete.
Zimus Beograd - Tara - Beograd, nekih 390km, prosek 6,2l, stim da sam vozio dosta sporo (išao u paru sa prijateljem) i u kolima samo dvoje bez previše stvari.
Letnja potrošnja odlična (ipak sam jako brzo vozio).
Zimska sa druge strane loša (jako spora vožnja čak i za regionalan put).
Za kraj, oko potrošnje: zimus, po ekstremno velikoj gužvi, na niskoj temperaturi i malom rastojanju (nekih 2,5km kroz grad prva druga brzina sve vreme) imao sam zabeleženu potrošnju od 16l/100km :-)
Poslušaću savet i probaću da promenim pumpu, barem zimi.

realista

pre 6 godina

vozio sam Corolu sa 1.6 benzinskim motorom na papiru pise 130 i neki konj.
Ljudi moji ja veceg razocarenja odavno nisam doziveo...
Ne bih preporucio taj motor nikom.

Aca

pre 6 godina

Ocekivao sam bar jaci motor u koroli, a ono nista. Atmosverski benzinac od 1.6 u koroli je ispod proseka i veliki potrosac, a dizel od 1.4 je primeran jarisu a ne koroli. Bolji izbor motora imam kod svakog drugog proizvodjca.

bora

pre 6 godina

Vozim korolu koju sam kupio novu prošle godine. Motor 1,6 je sasvim dobar za prosečnog vozača. Ubrzava za 10 sekundi do sto kilometara i dostiže brzinu od 200 km na sat. Međuubrzanja su solidna. U slučaju potrebe, menjač se ubaci u niži stepen, i auto lepo podnosi visoke obrtaje i dobro vuče, uz prijatan zvuk motora.

markos

pre 6 godina

@IvanZG
Vas nisu tamo učili da se nesme lagiti,izgleda nisu ! Ajd tiha i kvalitetna jeste,ali da dobro ide sa tim motorom je više nego glupost.Šak ni sa onim 1.6 nije nešto a ne ovaj jadni.To je samo jedan ok korektan motor i ništa više od toga ! Kum ima Aurisa sa tim motorom,ne pričam napamet i čisto sumnjam da je u coroli bolje ?

Ivan ZG

pre 6 godina

Markos@

Korola sa 1,3 motorom sa 99 kS ubrzava od 0-100 za 12,6 sekundi i ide 180 km/h. Ne znam koliko je to dovoljno za sigurna preticanja kada je jako natovarena, ali nama to ni ne treba. Kome se žuri ima autocestu pa raspali 140. Ja sam ju vozio po autocesti i nisam imao utisak da se motor muči već je išao bez problema 140.
Istina ja sam malo stariji, a nisam nikada ni bio fasciniran ubrzanjima. Meni bi taj motor bio dovoljan, a kome nije ima jači motor u ponudi.

Ivan ZG

pre 6 godina

Zna li tko da li se sprema stavljanje 1.5 motora koji je novi u Yarisu u Korolu? Sa 111 KS bi bio idealan. Ne ide kao 1.6 sa 130 KS, ali je izuzetno mali potrošač.

neko iz mase (III)

pre 6 godina

@paxy
Nisu gume u pitanju.
Prvo, kupio sam najbolje gume u veličini 205/55/R16 (kontinental TS860).
Drugo i mnogo važnije: na relaciji kuća - posao, potrošnja min 9l, a kad jače zahladni ide i do 10l. U kontra smeru, krećem iz garaže u kojoj je 15-18C. Potrošnja, po meni se čini i većoj gužvi, bez problema bude ispod 8l, a neretko i ispod 7,5l. Odnosno, prosečna zimska potrošnja se drži tu negde oko 8,5l (a ne na 9,5l) samo zato na put kući polazim iz tople garaže.
Doista, svo vreme točim gorivo na istoj pumpi i uopšte nisam probao da promenim. Ali probaću, ako ništa drugo sledeće zime :-)

M.M

pre 6 godina

Cijene nisu nimalo povoljne u Srbiji. U BiH je Yaris na akciji sa opremom Luna 22600KM.U Srbiji slabiji model Stella je skuplji i kosta 12690E.

Милош-

pre 6 godina

@M.M nije tacno da je Luna na akciji 22600 maraka na akciji. Na akciji je samo Style i kosta 29900 bela obicna i 30700 ostale boje koje su metalik. Ja sam uzeo proslog leta svetlo sivu za 30700. Style ima onaj pametni retrovizor :) senzore kise i svetla u odnosu na Lunu. Ta Luna ili je polovna ili je 2017 ili 2016, mada ne verujem.

Z.Dj.

pre 6 godina

(mix, 21. mart 2018 17:14)

Za tebe je nova Dacia za 8.000 €.
Zasto bi te auto kuce finansirale. Imas lizig kuce i banke koje "pozajmljuju" novac, njima se obrati.

realista

pre 6 godina

vozio sam Corolu sa 1.6 benzinskim motorom na papiru pise 130 i neki konj.
Ljudi moji ja veceg razocarenja odavno nisam doziveo...
Ne bih preporucio taj motor nikom.

Transformer

pre 6 godina

Enterijer svih modela Toyote (osim mozda c-hr) bi se i prije 10 god mogao smatrati zaostalim. Kako izgleda rav4 od 32.000€ unutra, to je katastrofa

Lada Vesta

pre 6 godina

@mix Uzmi Ladu Vestu, bice na sajmu za 9500 hiljada evra, 1.6 benzinac 106 konjskih snaga, od opreme ima kozna sedista, tempomat, sve el. podizace, grejanje sedista, automatsku klimu, 4 vazdusna jastuka, abs, bas, asr, hac, tcs, esp, naslon za ruku, svetla za maglu...

Aca

pre 6 godina

Ocekivao sam bar jaci motor u koroli, a ono nista. Atmosverski benzinac od 1.6 u koroli je ispod proseka i veliki potrosac, a dizel od 1.4 je primeran jarisu a ne koroli. Bolji izbor motora imam kod svakog drugog proizvodjca.

mix

pre 6 godina

Nikad gora sajamska ponuda toyote... Da ne kazem sramna. Cene aurisa i corrole su iste kao i kad je auto izasao, a auris je na zalasku karijere. Spremio sam nekih 8000e da kupim auris na sajmu cekajuci beskamatni kredit ostatak cifre, ono nista... Bas sam se razocarao i dzaba cekam vec pola godine na glupi sajam... Stvarno sada ne znam sta bih kupio, na kraju mi polovnjak ne gine...

Etika

pre 6 godina

mix, za 8000e stvarno moze da se uzme vrhunski polovnjak. Ako te ne mrzi, mozes da odes i do Tojote na Zrenjanincu u njihov salon polovnih vozila i da nadjes odlican auto. Iz iskustva ti preporucujem.

neko iz mase

pre 6 godina

Prošle godine sam kupio Auris za vreme sajma i platio sam ga 100 ili 200 eura jeftinije od sadašnje ponude. Korola je bila tačno 1000Eura skuplja.
Ali... Oba modela imaju dosta više dodatne opreme, tako da nikako ne stoji da ova ponuda loše. Naprotiv, ja se izjedoh što ne kupujem auto ove godine :D
A da kupujem, opet bih birao između Aurisa i Korole.

Inače, ako tražite mane Aurisa, onda definitivno moram da naglasim da su farovi jako neubedljivi. Sve ostalo je dobro ili odlično. Kod mog primerka, kao manu (ne znam da li to važi za sve primerke ili je moj nešto na svoju dušu :-)) bih istakao i drastično veću potrošnju goriva po hladnom vremenu. Kad uporedim potrošnju po poslednjem vrelom letu, sa raskopanim celim gradom i ovu blagu zimu, dođem do razlike u oko 1,5 do skoro 2 litra više goriva na totalno istim relacijama zimi. Ne znam šta će bilo da se vozim po temperaturama od -20C :-) Sama potrošnja čak i zimi je za moje pojmove dovoljno dobra, ali opet... 2l više!

SRBIN

pre 6 godina

Cini mi se da tojota pravi ruzna kola.
(ko zna, 21. mart 2018 21:57)

"CINI"ti se...Naravno da ti se cini..Pogledaj ponovo i utvrdi. Budi siguran, a ne da ti se "CINI"..

Ivan ZG

pre 6 godina

Prije pola godine sam vozio Korolu sa motorom 1,33 sa 100 KS.
Auto me oduševio. Nisam imao nikakva očekivanja jer je motor mali. Auto je baš onakav kakve su nekada bile limuzine. Prostran, tih i udoban. Ovjes guta rupe kao od šale, a unutra se rad ovjesa jedva čuje i to samo na velikim rupama. Motor je mali i zahtjeva više okretaje, ali to uopće ne smeta jer je tih i izrazito malo troši. Vožnja po autocesti sa 130 je vrlo ležerna. Nisam uspio natjerati auto na veću potrošnju od 7,5 litara od čega je 80% bila autocesta, a 20% grad.
Mogu samo zamisliti kako bi išao sa 1,6 motorom sa 130 KS, ali mislim da za njim nema nikakve potrebe.
Sigurnosni paket obuhvaća automatsko kočenje u gradu, upozorenje na nenamjerni izlazak iz trake, upozorenje na auto u mrtvom kutu i stražnju parkirnu kameru. Sve to košta 500€. Vrijedi svaki € i zato se isplati kupiti novi auto.
Mislim da Auris nema jednako podešen ovjes (treba provjeriti) i nije tako udoban pa bi moj favorit bila Korola. Kakva je kvaliteta najbolje govori garancija od 5 godina uz neograničenu kilometražu!
Auto je za moje potrebe i želje - savršen.

markos

pre 6 godina

@IvanZG
Vas nisu tamo učili da se nesme lagiti,izgleda nisu ! Ajd tiha i kvalitetna jeste,ali da dobro ide sa tim motorom je više nego glupost.Šak ni sa onim 1.6 nije nešto a ne ovaj jadni.To je samo jedan ok korektan motor i ništa više od toga ! Kum ima Aurisa sa tim motorom,ne pričam napamet i čisto sumnjam da je u coroli bolje ?

realistaBg

pre 6 godina

Te ponude su aktuelne i praktično iste već duže vreme. Pri tome je Toyota svuda u okolnim zemljama jeftinija nego kod nas. Ko ne veruje neka pogleda sajtove Toyote u npr. Sloveniji, Bosni i uporedi cene. svuda u okruženju je Yaris po nižoj ceni a u većem paketu opreme Sol. Sve dodatne opcije su kod nas i po duplo skuplje, npr safety paket kod nas 700 a o Sloveniji 400 eura itd. Deru nas najstrašnije!

Anti-Jumko

pre 6 godina

neko iz mase@ Imao sam sličan problem sa potrošnjom ali kod auta drugog proizvođača. Rešenje je bilo promena isporučioca goriva i kupovina aditiviranog benzina. Potrošnja je pala za preko 1,5 litre.
A ovaj što kaže da je lenj Toyotin atmosferac od 1.6l i 132 ks, laže. Auto ide sasvim kako treba.
Inače vozim auto drugog proizvođača i pre nešto malo manje od mesec dana su mi dali tu Corollu sa tim motorom da je probam.

M.M

pre 6 godina

Cijene nisu nimalo povoljne u Srbiji. U BiH je Yaris na akciji sa opremom Luna 22600KM.U Srbiji slabiji model Stella je skuplji i kosta 12690E.

popp

pre 6 godina

Corolla nikada nije bila model za privlačenje pogleda vec udoban, bezbedan i pouzdan porodicni automobil. Atmo 1.6 nije sportista, tu nema price ali nije bas toliko lenj, treba ga samo malo zavrteti. Ko ne prelazi vise od 15-20.000 km godisnje nema logike kupovati dizel. Toyota ima i vrlo pristojne cene servisa, sve u svemu, vrlo dobra ponuda. Da trenutno razmisljam o kupovini novog auta, Corolla bi bila na samom vrhu.

bora

pre 6 godina

Vozim korolu koju sam kupio novu prošle godine. Motor 1,6 je sasvim dobar za prosečnog vozača. Ubrzava za 10 sekundi do sto kilometara i dostiže brzinu od 200 km na sat. Međuubrzanja su solidna. U slučaju potrebe, menjač se ubaci u niži stepen, i auto lepo podnosi visoke obrtaje i dobro vuče, uz prijatan zvuk motora.

zzz

pre 6 godina

Ponuda je bolja nego pre par meseci vezano za Corollu.
Kome ne treba beskamatni kredit moze je kupiti i u Luna paketu opreme gde dobijete zimski set (celicne felne sa senzorima i gume) na poklon i to sve za 15500e što je bolje od konkurencije. U odnosu na Style Luna nema alu felne, senzore za kisu i svetla i monohromatski retrovizor. Sve ostalo je tu.
Vidite koliko košta Mazda 3 sa svega 3 god garancije, ili npr. Kija
Dal je bolje uzeti Kiju ili doplatiti 1000e i uzeti tojotu???
Pozz svima

rog

pre 6 godina

Nikad gora sajamska ponuda toyote... Da ne kazem sramna. Cene aurisa i corrole su iste kao i kad je auto izasao, a auris je na zalasku karijere. Spremio sam nekih 8000e da kupim auris na sajmu cekajuci beskamatni kredit ostatak cifre, ono nista... Bas sam se razocarao i dzaba cekam vec pola godine na glupi sajam... Stvarno sada ne znam sta bih kupio, na kraju mi polovnjak ne gine...
(mix, 21. mart 2018 17:14)

Sta fali polovnjaku ako je mlad, sa malom kilometrazom i urednom servisnom istorijom pogotovo kad je toyota. Pozovi sve ovlascene toyota servise i raspitaj se o ponudi, ima odlicnih automobila za te novce.

stefan

pre 6 godina

mix*
Da bi dobio popust od neke auto kuće moraš da budeš malo dosadan,obrati se fordu,cuo sam da oni hoće da daju još niže cene.

Ivan ZG

pre 6 godina

Zna li tko da li se sprema stavljanje 1.5 motora koji je novi u Yarisu u Korolu? Sa 111 KS bi bio idealan. Ne ide kao 1.6 sa 130 KS, ali je izuzetno mali potrošač.

dejanR

pre 6 godina

Corolla za 16.000 u fulu, sa benzincem koji ima solidnu snagu i malo troši - dobar izbor! Mada, za moju ženu odgovara Hilux - kad krenemo na more da ponese pola kuće.

Ivan ZG

pre 6 godina

Markos@

Korola sa 1,3 motorom sa 99 kS ubrzava od 0-100 za 12,6 sekundi i ide 180 km/h. Ne znam koliko je to dovoljno za sigurna preticanja kada je jako natovarena, ali nama to ni ne treba. Kome se žuri ima autocestu pa raspali 140. Ja sam ju vozio po autocesti i nisam imao utisak da se motor muči već je išao bez problema 140.
Istina ja sam malo stariji, a nisam nikada ni bio fasciniran ubrzanjima. Meni bi taj motor bio dovoljan, a kome nije ima jači motor u ponudi.

neko iz mase (II deo)

pre 6 godina

Motor je 1,6/132KS, ukupno prešao 17.000km za 11meseci
Potrošnju nisam navodio u prvom komentru, jer je to delimično i subjektivna stvar.
Moja potrošnja se kreće od prosečnih letnjih oko 7l mešovite vožnje, koja uključuje svaki dan Brankov most, Slaviju i slične "štedljive" deonice (naravno, ima i drugih delova gde se motor malo razmaše), do 8,5l zimi. Stim da na relaciji kuća - posao zimi ne mogu da spustim potrošnju ispod 9l, ali u kontra smeru smanjujem prosek, jer krećem iz tople garaže.
Letos na relaciji Beograd - Grčka -Beograd sam prešao 3250km i potrošio prosečno 6,7l. Klima na maksimumu, razumno preko ograničenja (+10-20km/h), pun auto stvari, dvoje odrasili i dete.
Zimus Beograd - Tara - Beograd, nekih 390km, prosek 6,2l, stim da sam vozio dosta sporo (išao u paru sa prijateljem) i u kolima samo dvoje bez previše stvari.
Letnja potrošnja odlična (ipak sam jako brzo vozio).
Zimska sa druge strane loša (jako spora vožnja čak i za regionalan put).
Za kraj, oko potrošnje: zimus, po ekstremno velikoj gužvi, na niskoj temperaturi i malom rastojanju (nekih 2,5km kroz grad prva druga brzina sve vreme) imao sam zabeleženu potrošnju od 16l/100km :-)
Poslušaću savet i probaću da promenim pumpu, barem zimi.

neko iz mase (III)

pre 6 godina

@paxy
Nisu gume u pitanju.
Prvo, kupio sam najbolje gume u veličini 205/55/R16 (kontinental TS860).
Drugo i mnogo važnije: na relaciji kuća - posao, potrošnja min 9l, a kad jače zahladni ide i do 10l. U kontra smeru, krećem iz garaže u kojoj je 15-18C. Potrošnja, po meni se čini i većoj gužvi, bez problema bude ispod 8l, a neretko i ispod 7,5l. Odnosno, prosečna zimska potrošnja se drži tu negde oko 8,5l (a ne na 9,5l) samo zato na put kući polazim iz tople garaže.
Doista, svo vreme točim gorivo na istoj pumpi i uopšte nisam probao da promenim. Ali probaću, ako ništa drugo sledeće zime :-)

Милош-

pre 6 godina

@M.M nije tacno da je Luna na akciji 22600 maraka na akciji. Na akciji je samo Style i kosta 29900 bela obicna i 30700 ostale boje koje su metalik. Ja sam uzeo proslog leta svetlo sivu za 30700. Style ima onaj pametni retrovizor :) senzore kise i svetla u odnosu na Lunu. Ta Luna ili je polovna ili je 2017 ili 2016, mada ne verujem.