Četvrtak, 18.01.2018.

17:45

Kia osvaja Evropu, skoro pola miliona vozila u 2017.

Izvor: B92

Kia osvaja Evropu, skoro pola miliona vozila u 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

NIKOLA

pre 6 godina

Mondeo, trend oprema, 1.5 ecobust 160 konja 16.990,Mondeo titanium plus oprema i metalik boja 2.0 dizel 150 konja 23.990,Kuga 2.0 dizel 150 konja, trend i brdo napakovane opreme 22.990 itd,naše cene.Samo bacite pogled(npr.auto data ili mobil.de)na dimenzije i tehničke detalje gore navedenih uključujući ubrzanja, ostavljajući po strani čuveni Ecobust i PSA agregat, kako bi bio jasniji apsurd cena Južnokoreanaca.Premda od njihovog marketinga ili istraživanja posebno od strane JD Power, neko ko se ne razume u automobile pomislio bi da su oni premium klasa.

Molder

pre 6 godina

@ex style
Ma da,a mi smo veverice pa slusamo zaposlene u Kia predstavnistvu za koje radis, bajke i slicne gluposti za te poluproizvode koje agresivnim marketingom pokusavate da "uvalite"...

Ex Style

pre 6 godina

(Baxuz, 19. januar 2018 20:15)

"Zar ti Ceed 1.6GDI EX Style nije trosio 5,5l benzina u krugu dvojke u spicu (tako si doslovce napisao). Kako ti sad dizel trosi vise?"

Pomešao si GuGu i mene. Ja imam taj Ceed i to sam ja pisao. Toliko mi je trošio ranije. Sada mi troši još manje.
Svako iole razuman će da se složi da nema bolje kupovine i boljih kola i kvalitetnijih i ekonomičnijih motora od KIE.

fan a ne fen

pre 6 godina

I tako kupis u Srbiji Kia Optimu i posle deset godina voznje kao jedini ponosni vlasnik iste u celom regionu naletis na led u komsiluku na nizbrdici i ostetis krilo. Odlucis se da pozoves servis da vidis cenu i vreme cekanja za isto i istog trenutka prodas to vozilo. Cena za krilo bi bilo minimum 2000 eura a vreme cekanja minimum dva meseca.

rog

pre 6 godina

Samo da dodam: 
Neki put me naljuti bezobrazluk komentatora (ili možda botova). Optima sa opremom koju @GuGa pominje na akciji košta 39.990 i ne postoji mondeo, mazda 6 ili superb koji dobace do te cene čak ni kad imaju 4x4 sa 280 KS. Kupili ste polovan auto star sedam meseci za 60% cene, svaka čast, ali to samo znači ili da je cena preduvana ili da ima strašan pad vrednosti, a ni u jednom slučaju nemam poštovanje za takav brend.
(mjns, 19. januar 2018 16:01)

Koga briga za strasan pad vrednosti kad je auto dobar. Pa da se ravnamo po tome sta vecina preferira slusali bi svi moderne pink narodnjake.

Baxuz

pre 6 godina

@GuGa

Zar ti Ceed 1.6GDI EX Style nije trosio 5,5l benzina u krugu dvojke u spicu (tako si doslovce napisao). Kako ti sad dizel trosi vise?

GuGa

pre 6 godina

https://tinyurl.com/ybdedbds

Evo novi za manje od 26000 evra, isti ko moj, izuzev sto ja imam potpuno kozna sedista i drugu farbu. Sad cekam "vece staraca" da mi nadju bilo koja druga kola iz ovog segmenta, nova, i sa ovim paketom opreme za te pare. Ma nek bude i za 20% vise novaca!

GuGa

pre 6 godina

Pa dobro bre ljudi jel treba da kacim sliku racuna i slike auta ? :)
Trenutno moze da se nadje u Nemackoj za 22-23 hiljade evra, isto tako salonsko probno vozilo. Ide ta cena i dole za iljadu-dve ko zna da kupuje.

I da, i dalje nema sanse da nadjete toliko kvalitetan i tako odlicno opremljen auto za te pare. Ni blizu!

mjns

pre 6 godina

Samo da dodam:
Neki put me naljuti bezobrazluk komentatora (ili možda botova). Optima sa opremom koju @GuGa pominje na akciji košta 39.990 i ne postoji mondeo, mazda 6 ili superb koji dobace do te cene čak ni kad imaju 4x4 sa 280 KS. Kupili ste polovan auto star sedam meseci za 60% cene, svaka čast, ali to samo znači ili da je cena preduvana ili da ima strašan pad vrednosti, a ni u jednom slučaju nemam poštovanje za takav brend.

seljak

pre 6 godina

U ukupnim svetskim razmerima, HYUNDAI/KIA je prošle godine imao značajan pad. I to baš gadan pad. 
Tako da im ova priča o rastu u Evropi malo znači ...
(Jeremija, 19. januar 2018 11:17)
Prijatelju dragi.2015 god ova grupacija je bila treca u svetu po proizvodnji automobila sa 7,5 mil proizvedenih licnih vozila.Ne komercijalnih. Sada je na petom mestu sa 8, 5mil.proizvedenih.Reno Nisan Micubisi je pretekao sa svojih nekoliko brendova,posebno kupovinom Micubisija.VW ima 11 brendova.Sta je poenta price Pokupujes sve i budes prvi.Na vrhu je Toyota.Bez obzira na sve broj prodatih vozila nije merilo ni kvaliteta ni pouzdanosti.U suprotnom bi Dacia bila jedan od kvalitetnijih vozila a Fiat Punto nekada u Srbiji dok se peoizvodio.

200 na sat uuuu krivinu

pre 6 godina

u ponudi imamo samo jedan jedini 1.7 dizel od 140ks sto je smesna snaga u odnosu 1560kg tezine.
@
Zašto je 140 KS smešno na 1560 kg težine? Gde ti voziš na Nirburgringu?

mjns

pre 6 godina

@svi koji daju minuse
A šta smo to @jeremija i ja slagali kad smo napisali da imaju najveći pad prodaje u 2017. na svetu od 8,5 do 9 %. To se bar lako proveri i ostavi ovde link koji nas demantuje. Kakav spin, pukli smo globalno pa zamazujemo oči Evropom gde prodamo 15 % onoga što napravimo. Kod nekih od nas se marketing slabo prima.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

Kia "Optima"?

Pa, neki dan je i ovde bila vest o rezultatima prodaje (registrovanih) novih vozila u Srbiji u Srbiji.

Carens je, recimo, prošle godine prodat JEDAN KOMAD.

Optima "NULA".

Narod u Srbiji kao da nije u stanju da prepozna najbolju vrednost za svoj novac...

Ili su cene navedenih KIA modela potpuno "promašene" ...

dejan

pre 6 godina

@GuGa Pa ti mozda neces imati problem sa prodajom jer,kolko mogu da primetim,zivis u Nemackoj.Ali kupiti na Balkanu optimu je ravno samoubistvu.Jedna je na oglasima vec godinu dana i niko nece da je kupi.Druga stvar,malo mi ne stima ta prica da si kiu kupio za samo 24000e,gledam sad po netu i dosta se vece cifre spominju,ova sa oglasa koja je presla 6500km je cak 40000e pa ne zna covek da l da se smeje ili da place.I jos jedan veliki minus jeste sto u ponudi imamo samo jedan jedini 1.7 dizel od 140ks sto je smesna snaga u odnosu 1560kg tezine.Razumem ja da ti se auto svidja.Ako si za te pare dobio toliko opreme to i jeste bila racionalna kupovina,ali moras prihvatiti i kritiku,a to je da je kia optima daleko iza konkurencije.

objavite i moj

pre 6 godina

"nemaš nameru da se trkaš" da imaš konja za trku onda bi rekao da možeš. Ovako kompleksi braco... Mogu servisirat svoje vozilo i vozit ću se ko gospodin. Inače za preteći, kako ti kažeš "ugroziti" KIJICU koristim 320NM momenta na niskim okretajima, čemu gaziti kad ide ko metak.(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 12:25)

Ovamo se trka po ulicama a ovamo kao "gospodin". Po nacinu na koji pises mislim da taj auto imas eventualno na desktopu jer vozacku jos nemas a ako slucajno gresim onda si tolika lozana da bih ti oduzeo istu preventivno.

Zzub

pre 6 godina

(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 12:25)
@
Razumem da u psihologiji koju zastupas nije moguce razumeti da neko nece da se trka na putu nije mu bitno da je ispred svih a vozi decu na zadnjem sedistu.
Jedini ko ovde pokazuje kompleks si ti posto si savrseno svestan da po ceni nove "kijice" mogu da se kupe tri polovna raspala TDI passata.
Takvima kao ti ne dobacuje do mozga zasto neko kupi novu kiju a ne polovni premijum od milion km. Ko tu ima kompleks?

GuGa

pre 6 godina

(Dikh tu kava, 19. januar 2018 10:52)

Je, u pravu si, pisem zato jer imam iskustvo s tim autom i bode mi oci kad neko ko nikad nije seo u ta kola neosnovano pljuje po Kiji samo zato jer je to Kia! Auto koji vozim s tom najvisom razinom opreme je kada sam ja kupovao kostao svugde oko 30-ak hiljada sa 10-15 hiljada km na satu. Ovaj jedan sam nasao slucajno u sasma drugoj pokrajini(zivim u Nemackoj),ali kad sam video cenu nisam ni sekunda dvojio da idem odma po njega jer sam ga tada dobio za nekih 5 hiljada evra ispod cene.

(Molder, 19. januar 2018 10:56)
Kao sto rekoh,mene uopste ne interesuje ni ko sta misli,ni ko sta proizvodi, ni otkada proizvodi. Sto se vesalice tice, ja sam ju dobio kao deo standardne opreme u svojoj "bicikli" kako ti kazes i kao sto rekoh ja svoju biciklu vozim po Nemackoj 160 i 180 bez problema, a izvan Nemacke ionako nigde ne smem preko 130. Jednaka pravila vrede i za vozace ovih Mondea i Insignija "s motorcinama".Da debila na cesti ima, to znam, ima ih i tu u Nemackoj i vecina su turci i balkanci,ostali se broje u promilima! Meni auto sluzi da sebe,zenu i decu sigurno i udobno dovezem do svog odredista bilo ono 10km daleko ili 1500km daleko.I imam prilike uzivati u maksimalnom komforu.

(dejan, 19. januar 2018 11:12)
Sto se materijala unutra tice,sve je top. Nadji negde Optimu sa Spirit paketom opreme,sedi i uzivaj.Insignia se meni licno ne dopada,ni Opel opcenito.Opcije su bili Superb ili Talisman.Prodaja dalje me ne brine ;)

320NM 2.0TDI

pre 6 godina

@(320NM 2.0TDI, dizne+PVP+turbina+zamajac=4000 evra, pola vrednosti automobila

"nemaš nameru da se trkaš" da imaš konja za trku onda bi rekao da možeš. Ovako kompleksi braco... Inače 2.0TDI za razliku od korejskih igračaka može preći 500 000 km. Svi ovlašteni servisi su promjenili dizne bez obzira jesu li auti bili pod garancijom na 2.0 TDI motorima. Mogu servisirat svoje vozilo i vozit ću se ko gospodin. Inače za preteći, kako ti kažeš "ugroziti" KIJICU koristim 320NM momenta na niskim okretajima, čemu gaziti kad ide ko metak.

320NM 2.0TDI, dizne+PVP+turbina+zamajac=4000 evra, pola vrednosti automobila

pre 6 godina

Tebe očito ovi s crvenim TDI (1.9) peru kad stignu i požele u tvom Sportašu pa imaš komplekse. Taj tvoj motorčić je za gradsku vožnju ok, na autoputu i otvorenoj krstarica passat 2.0 TDI (koju vozim i nema ni jedno crveno slovo) za tvoju KiJICU postaje SPORTašh!
(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 09:42)
@
KIA sportage se ne kupuje za trke već za porodicu i normalnu vožnju. Veliki broj ponosnih TDI vlasnika vožnju doživljava kao zaletanje, preticanje i ugrožavanje drugih. Samo oprez pri žustroj vožnji pošto dizel ne voli pun gas pogotovo kod većine 2.0 TDI motora kod nas koji su odavno pregazili 500.000 km. Razleteće se pumpa, dizne i turbina a o plivajućem zamajcu i svim ostalim potencijalnim preskupim havarijama bolje da ne pričamo. Inače više puta sam vozio svoj "motorčić" od 136 KS iz sportage-a po autoputu i nikada se nisam osetio inferiorno naprotiv. Preticali su me samo vozači nasilnici sa preko 150 km/h sa kojima nemam nameru da se trkam. I dalje ću da sipam gorivo, menjam ulje i bez ikakvog kvara i problema vozim svoj "motorčić u kijici". Vlasnicima polovnih TDI i ostalih primeraka sa pregaženih milion km želim mnogo sreće, pun džep za stalne kvarove i dobre živce pri vožnji u strahu da će svakog momenta nešto da crkne na automobilu.

dejan

pre 6 godina

@GuGa Ne bih se slozio da je unutrasnjost odradjena od kvalitetnih materijala,dosta tu ima tvrde plastike po kojoj je kia i poznata,doduse glavna tabla jeste kvalitetno odradjena.U principu si u pravu kada kazes da za 24000e nije moglo bolje,eventualno si mogao da pucas na neku insigniu.Ima na oglasima jedna 12000km presla u full opc line opremi sa 20 incnim felnama za 22000e i benzinsim turbo motorom.Ali najveci problem za kiu,narocito za optimu jeste kasnije prodaja.Muku ces namuciti da je prodas jer za dve godine neces moci za nju da uzmes ni 14000e.

Jeremija

pre 6 godina

U ukupnim svetskim razmerima, HYUNDAI/KIA je prošle godine imao značajan pad. I to baš gadan pad.
Tako da im ova priča o rastu u Evropi malo znači ...

Ivan ZG

pre 6 godina

KIA ima ulogu sportskije marke za mlađe kupce u odnosu na Hyundai koji je zacrtan za prodaju malo konzervativnijim kupcima.
Nekada je Hyundai imao jako agilne benzinske motore i samo solidne dizel motore. I jedne i druge je odlikovala trajnost, ali dizel motori nisu bili baš štedljivi. Unatrag deset godina dizeli su im sve bolji i bolji i danas ima svega par najboljih koji su nijansu bolji od njihovih. Iznenadio sam se koliko njihov 1.6 motor sa 115 kS malo troši. U gradu gotovo nikada preko 6, a na otvorenom 4 do 5,5. Pritom se motor jedva čuje.
Po mom ukusu je ovaj hibrid Niro. Taman dovoljno velik za obitelj sa 4 člana. U gradu vrlo umjeren potrošač (5-6 litara), a i po otvorenom može malo trošiti (3,5 - 7). Dovljno visok da me ne muči silazak i penjanje po nogostupu, a ni ulazak i izlazak iz vozila. Plug in verzija je još bolja, ali dosta skuplja pa nije ni blizu tako atraktivna za kupnju.
KIA više nije jeftina, ali još uvijek u boljim paketima nudi daleko više opreme za cijenu auta od konkurencije. I što je najvažnije - vrlo rijetko se kvari. Koji je smisao bogate opreme ako ju stalno popravljate. Onda bolje da ju nemate.

Molder

pre 6 godina

@guga
Odgovor na tvoje pitanje:
Smesno je reci da je nesto auto koji u toj klasi ima samo jedan motor dizel od 140 ks,to je bilo pre dve decenije standard...Za tvoju Kiu,vesalica za odelo se placa 50 evra kao dodatna oprema!!?Inace najeftinija Optima,koja nema maltene nista od te opreme kosta 26000 evra,za te pare Skoda Superb ili Ford Mondeo u Titanijum opremi sa motorcinama u odnosu na tvoju biciklu da je ostave u oblaku prasine...Eto,pogresio si...

GuGa

pre 6 godina

Malo ste pogriješili. Vijest o Škodi je na drugoj stranici.(kele, 19. januar 2018 08:25)

Tu se ne slazem s vama jer Skoda je izuzetno dobar auto, narocito Superb koji je i meni bio opcija za kupovinu. Ali za isti paket opreme koji sam dobio u Kiji sam u Skodi trebao da platim 36 000 evra. Vrede li skodinih 50 konja koje ima vise u odnosu na Optimu tih 11,5 hiljada evra razlike ?????

NARAVNO DA NE VREDI!

Isto vredi i za jos skuplji Pasat, Reno Talisman, Mazdu 6 itd. O totalno precenjenim Audijima, BMW-ima i Meredesima da i ne govorim! Pa u njima bi samo nadoplata za svu ovu opremu bila 30 hiljada evra!

A kako ja ne patim od znacke na autu i od imena, nego me vise interesuje sta dobijem za svoje pare - onda samim time nisam imao ni problema da platim toliku "za tamo neku Kiju".

Dikh tu kava

pre 6 godina

Max, 18. januar 2018 21:26

Izvinjavam se, malo mi je komentar privukao paznju, uvek mi je bila misterija kako se moze biti ponosan na masinu.

GuGa, 19. januar 2018 06:35

Primetio sam da u skoro svakoj vesti o KIA-i ide ovakav slican komentar. Istine radi, takav automobil, sa takvom opremom, nov kod nas kosta "na akciji" oko 40.000 evra, a ne verujem i da je kod vas nesto mnogo drugacija cena. Ako ste ga dobili za cca 24K evra sa samo 2500 km predjenih, onda apsolutno nije cudo sto imate potrebu da ga dizete u nebesa, to je bas "mas'an" popust, ali meni istovremeno i vrlo indikativan u smislu koliko salon moze da spusti cenu za vozilo sa toliko malo predjenih km (koliko bi tek onda "fizicko lice" spustilo), odnosno koliko je neverovatna "depresijacija" jednog takvog vozila.. S druge strane, i da ste neki A4, C klasu, bilo sta drugo dobili za skoro upola cene sa 2500 km, nisam siguran da biste imali nista manji razlog da i njih glorifikujete, a ne samo Optimu..

Inace smatram da KIA bas napreduje, ali da je njihova cenovna politika ipak mnogo "progresivnija" nego sama snaga brenda, a sto napred navedeni popust svakako potvrdjuje. U svakom slucaju, svim vlasnicima mirnu voznju zelim..

320NM 2.0TDI

pre 6 godina

@Max

Tebe očito ovi s crvenim TDI (1.9) peru kad stignu i požele u tvom Sportašu pa imaš komplekse. Taj tvoj motorčić je za gradsku vožnju ok, na autoputu i otvorenoj krstarica passat 2.0 TDI (koju vozim i nema ni jedno crveno slovo) za tvoju KiJICU postaje SPORTašh!

GuGa

pre 6 godina

Kakvo bezlicno i frigidno vozilo(masinista)

Vozim Kiu Optimu 10 meseci. Kupljena kao salonsko vozilo koristeno za probne voznje s 2500km na satu staro 7mj. Platio sam auto 24400€ sa svim popustima i pogodnostima. Imam 7 godina (ili 150000km) garancije na sve bitno sem na audio sistem. Medju ostalim od opreme imam: automatski menjac s dvostrukom spojkom, adaptivni tempomat s citanjem prometnih znakova, grejanje i hladjenje sedala, automatsku dvozonsku klimu, el. podesavanje siceva sa svim mogucim opcijama, senzori za kisu, automatska svetla, dnevno svetlo, senzori mrtvog ugla, kozna sedala, grejanje volana, grejanje obe sajbe, senzor drzanja auta u traci, tacskrin navigacija sa 7 godina besplatnog apdejta, kamera 360-stepeni, park-senzori napred i pozadi, 2 seta orginal alufelgi s novim letnjim i zimskim gumama Contiplus), sva led svetla,ekstra maglenke, grejani retrovizori, harman kardon audio sistem, bezicno punjenje mobilnog, svi moguci erbegovi, mogucnost 3 moda voznje (eko, normal i sport), automatsko kocenje u slucaju opasnosti, asistent za voznju na uzbrdici...druge sitnice necu ni da pominjem!

Trosio sam do 5,5L.dizela leti, sad u zimi do 6L. Ko god je seo u auto sokiro se koliko mesta ima (bez problema za 5 odraslih jacih ljudi). Materijali izrade vrhunski, masina tiha. Na autoputu bez problema drzi 160kmh na 2500 okretaja, levim trakom idem bez problema i brze. Auto je VRH VRHOVA!

Sad ti nadji nova i bolja kola koja to sve nude bar za slicne pare! Srecno!

Max

pre 6 godina

Kao ponosni vlasnik kije sportage(2016 god) sam prezadovoljan..i vise od toga.iako je benzinac ,iznenadjen sam malom potrosnjom...A za ovakve ljude sto ostavljaju pljuvacke komentare a da nisu seli a kamol i provozali ovakav automobil zelim da se voze u svojim krsevima oznakama TDI i po mogućstvu sve crveno da bude...

Automobili su vrhunski, to ne sporim

pre 6 godina

Pa ako vam je tako lepo u toj Evropi, uložite malo i ovde na Balkanu. Trenutno vam prodaja ne liči ni na ništa. Na reklami čudo neviđeno, a u prodavnici i u praksi ćorak. Svi najjeftiniji modeli su očerupani do koske. A za servis vam kruže takve priče po forumima da ne znam da li bi smeo na poklon da uzmem Kiu.

GuGa

pre 6 godina

Kakvo bezlicno i frigidno vozilo(masinista)

Vozim Kiu Optimu 10 meseci. Kupljena kao salonsko vozilo koristeno za probne voznje s 2500km na satu staro 7mj. Platio sam auto 24400€ sa svim popustima i pogodnostima. Imam 7 godina (ili 150000km) garancije na sve bitno sem na audio sistem. Medju ostalim od opreme imam: automatski menjac s dvostrukom spojkom, adaptivni tempomat s citanjem prometnih znakova, grejanje i hladjenje sedala, automatsku dvozonsku klimu, el. podesavanje siceva sa svim mogucim opcijama, senzori za kisu, automatska svetla, dnevno svetlo, senzori mrtvog ugla, kozna sedala, grejanje volana, grejanje obe sajbe, senzor drzanja auta u traci, tacskrin navigacija sa 7 godina besplatnog apdejta, kamera 360-stepeni, park-senzori napred i pozadi, 2 seta orginal alufelgi s novim letnjim i zimskim gumama Contiplus), sva led svetla,ekstra maglenke, grejani retrovizori, harman kardon audio sistem, bezicno punjenje mobilnog, svi moguci erbegovi, mogucnost 3 moda voznje (eko, normal i sport), automatsko kocenje u slucaju opasnosti, asistent za voznju na uzbrdici...druge sitnice necu ni da pominjem!

Trosio sam do 5,5L.dizela leti, sad u zimi do 6L. Ko god je seo u auto sokiro se koliko mesta ima (bez problema za 5 odraslih jacih ljudi). Materijali izrade vrhunski, masina tiha. Na autoputu bez problema drzi 160kmh na 2500 okretaja, levim trakom idem bez problema i brze. Auto je VRH VRHOVA!

Sad ti nadji nova i bolja kola koja to sve nude bar za slicne pare! Srecno!

Automobili su vrhunski, to ne sporim

pre 6 godina

Pa ako vam je tako lepo u toj Evropi, uložite malo i ovde na Balkanu. Trenutno vam prodaja ne liči ni na ništa. Na reklami čudo neviđeno, a u prodavnici i u praksi ćorak. Svi najjeftiniji modeli su očerupani do koske. A za servis vam kruže takve priče po forumima da ne znam da li bi smeo na poklon da uzmem Kiu.

320NM 2.0TDI, dizne+PVP+turbina+zamajac=4000 evra, pola vrednosti automobila

pre 6 godina

Tebe očito ovi s crvenim TDI (1.9) peru kad stignu i požele u tvom Sportašu pa imaš komplekse. Taj tvoj motorčić je za gradsku vožnju ok, na autoputu i otvorenoj krstarica passat 2.0 TDI (koju vozim i nema ni jedno crveno slovo) za tvoju KiJICU postaje SPORTašh!
(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 09:42)
@
KIA sportage se ne kupuje za trke već za porodicu i normalnu vožnju. Veliki broj ponosnih TDI vlasnika vožnju doživljava kao zaletanje, preticanje i ugrožavanje drugih. Samo oprez pri žustroj vožnji pošto dizel ne voli pun gas pogotovo kod većine 2.0 TDI motora kod nas koji su odavno pregazili 500.000 km. Razleteće se pumpa, dizne i turbina a o plivajućem zamajcu i svim ostalim potencijalnim preskupim havarijama bolje da ne pričamo. Inače više puta sam vozio svoj "motorčić" od 136 KS iz sportage-a po autoputu i nikada se nisam osetio inferiorno naprotiv. Preticali su me samo vozači nasilnici sa preko 150 km/h sa kojima nemam nameru da se trkam. I dalje ću da sipam gorivo, menjam ulje i bez ikakvog kvara i problema vozim svoj "motorčić u kijici". Vlasnicima polovnih TDI i ostalih primeraka sa pregaženih milion km želim mnogo sreće, pun džep za stalne kvarove i dobre živce pri vožnji u strahu da će svakog momenta nešto da crkne na automobilu.

Max

pre 6 godina

Kao ponosni vlasnik kije sportage(2016 god) sam prezadovoljan..i vise od toga.iako je benzinac ,iznenadjen sam malom potrosnjom...A za ovakve ljude sto ostavljaju pljuvacke komentare a da nisu seli a kamol i provozali ovakav automobil zelim da se voze u svojim krsevima oznakama TDI i po mogućstvu sve crveno da bude...

objavite i moj

pre 6 godina

"nemaš nameru da se trkaš" da imaš konja za trku onda bi rekao da možeš. Ovako kompleksi braco... Mogu servisirat svoje vozilo i vozit ću se ko gospodin. Inače za preteći, kako ti kažeš "ugroziti" KIJICU koristim 320NM momenta na niskim okretajima, čemu gaziti kad ide ko metak.(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 12:25)

Ovamo se trka po ulicama a ovamo kao "gospodin". Po nacinu na koji pises mislim da taj auto imas eventualno na desktopu jer vozacku jos nemas a ako slucajno gresim onda si tolika lozana da bih ti oduzeo istu preventivno.

Zzub

pre 6 godina

(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 12:25)
@
Razumem da u psihologiji koju zastupas nije moguce razumeti da neko nece da se trka na putu nije mu bitno da je ispred svih a vozi decu na zadnjem sedistu.
Jedini ko ovde pokazuje kompleks si ti posto si savrseno svestan da po ceni nove "kijice" mogu da se kupe tri polovna raspala TDI passata.
Takvima kao ti ne dobacuje do mozga zasto neko kupi novu kiju a ne polovni premijum od milion km. Ko tu ima kompleks?

200 na sat uuuu krivinu

pre 6 godina

u ponudi imamo samo jedan jedini 1.7 dizel od 140ks sto je smesna snaga u odnosu 1560kg tezine.
@
Zašto je 140 KS smešno na 1560 kg težine? Gde ti voziš na Nirburgringu?

Dikh tu kava

pre 6 godina

Max, 18. januar 2018 21:26

Izvinjavam se, malo mi je komentar privukao paznju, uvek mi je bila misterija kako se moze biti ponosan na masinu.

GuGa, 19. januar 2018 06:35

Primetio sam da u skoro svakoj vesti o KIA-i ide ovakav slican komentar. Istine radi, takav automobil, sa takvom opremom, nov kod nas kosta "na akciji" oko 40.000 evra, a ne verujem i da je kod vas nesto mnogo drugacija cena. Ako ste ga dobili za cca 24K evra sa samo 2500 km predjenih, onda apsolutno nije cudo sto imate potrebu da ga dizete u nebesa, to je bas "mas'an" popust, ali meni istovremeno i vrlo indikativan u smislu koliko salon moze da spusti cenu za vozilo sa toliko malo predjenih km (koliko bi tek onda "fizicko lice" spustilo), odnosno koliko je neverovatna "depresijacija" jednog takvog vozila.. S druge strane, i da ste neki A4, C klasu, bilo sta drugo dobili za skoro upola cene sa 2500 km, nisam siguran da biste imali nista manji razlog da i njih glorifikujete, a ne samo Optimu..

Inace smatram da KIA bas napreduje, ali da je njihova cenovna politika ipak mnogo "progresivnija" nego sama snaga brenda, a sto napred navedeni popust svakako potvrdjuje. U svakom slucaju, svim vlasnicima mirnu voznju zelim..

GuGa

pre 6 godina

Malo ste pogriješili. Vijest o Škodi je na drugoj stranici.(kele, 19. januar 2018 08:25)

Tu se ne slazem s vama jer Skoda je izuzetno dobar auto, narocito Superb koji je i meni bio opcija za kupovinu. Ali za isti paket opreme koji sam dobio u Kiji sam u Skodi trebao da platim 36 000 evra. Vrede li skodinih 50 konja koje ima vise u odnosu na Optimu tih 11,5 hiljada evra razlike ?????

NARAVNO DA NE VREDI!

Isto vredi i za jos skuplji Pasat, Reno Talisman, Mazdu 6 itd. O totalno precenjenim Audijima, BMW-ima i Meredesima da i ne govorim! Pa u njima bi samo nadoplata za svu ovu opremu bila 30 hiljada evra!

A kako ja ne patim od znacke na autu i od imena, nego me vise interesuje sta dobijem za svoje pare - onda samim time nisam imao ni problema da platim toliku "za tamo neku Kiju".

seljak

pre 6 godina

U ukupnim svetskim razmerima, HYUNDAI/KIA je prošle godine imao značajan pad. I to baš gadan pad. 
Tako da im ova priča o rastu u Evropi malo znači ...
(Jeremija, 19. januar 2018 11:17)
Prijatelju dragi.2015 god ova grupacija je bila treca u svetu po proizvodnji automobila sa 7,5 mil proizvedenih licnih vozila.Ne komercijalnih. Sada je na petom mestu sa 8, 5mil.proizvedenih.Reno Nisan Micubisi je pretekao sa svojih nekoliko brendova,posebno kupovinom Micubisija.VW ima 11 brendova.Sta je poenta price Pokupujes sve i budes prvi.Na vrhu je Toyota.Bez obzira na sve broj prodatih vozila nije merilo ni kvaliteta ni pouzdanosti.U suprotnom bi Dacia bila jedan od kvalitetnijih vozila a Fiat Punto nekada u Srbiji dok se peoizvodio.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

Kia "Optima"?

Pa, neki dan je i ovde bila vest o rezultatima prodaje (registrovanih) novih vozila u Srbiji u Srbiji.

Carens je, recimo, prošle godine prodat JEDAN KOMAD.

Optima "NULA".

Narod u Srbiji kao da nije u stanju da prepozna najbolju vrednost za svoj novac...

Ili su cene navedenih KIA modela potpuno "promašene" ...

Ivan ZG

pre 6 godina

KIA ima ulogu sportskije marke za mlađe kupce u odnosu na Hyundai koji je zacrtan za prodaju malo konzervativnijim kupcima.
Nekada je Hyundai imao jako agilne benzinske motore i samo solidne dizel motore. I jedne i druge je odlikovala trajnost, ali dizel motori nisu bili baš štedljivi. Unatrag deset godina dizeli su im sve bolji i bolji i danas ima svega par najboljih koji su nijansu bolji od njihovih. Iznenadio sam se koliko njihov 1.6 motor sa 115 kS malo troši. U gradu gotovo nikada preko 6, a na otvorenom 4 do 5,5. Pritom se motor jedva čuje.
Po mom ukusu je ovaj hibrid Niro. Taman dovoljno velik za obitelj sa 4 člana. U gradu vrlo umjeren potrošač (5-6 litara), a i po otvorenom može malo trošiti (3,5 - 7). Dovljno visok da me ne muči silazak i penjanje po nogostupu, a ni ulazak i izlazak iz vozila. Plug in verzija je još bolja, ali dosta skuplja pa nije ni blizu tako atraktivna za kupnju.
KIA više nije jeftina, ali još uvijek u boljim paketima nudi daleko više opreme za cijenu auta od konkurencije. I što je najvažnije - vrlo rijetko se kvari. Koji je smisao bogate opreme ako ju stalno popravljate. Onda bolje da ju nemate.

GuGa

pre 6 godina

(Dikh tu kava, 19. januar 2018 10:52)

Je, u pravu si, pisem zato jer imam iskustvo s tim autom i bode mi oci kad neko ko nikad nije seo u ta kola neosnovano pljuje po Kiji samo zato jer je to Kia! Auto koji vozim s tom najvisom razinom opreme je kada sam ja kupovao kostao svugde oko 30-ak hiljada sa 10-15 hiljada km na satu. Ovaj jedan sam nasao slucajno u sasma drugoj pokrajini(zivim u Nemackoj),ali kad sam video cenu nisam ni sekunda dvojio da idem odma po njega jer sam ga tada dobio za nekih 5 hiljada evra ispod cene.

(Molder, 19. januar 2018 10:56)
Kao sto rekoh,mene uopste ne interesuje ni ko sta misli,ni ko sta proizvodi, ni otkada proizvodi. Sto se vesalice tice, ja sam ju dobio kao deo standardne opreme u svojoj "bicikli" kako ti kazes i kao sto rekoh ja svoju biciklu vozim po Nemackoj 160 i 180 bez problema, a izvan Nemacke ionako nigde ne smem preko 130. Jednaka pravila vrede i za vozace ovih Mondea i Insignija "s motorcinama".Da debila na cesti ima, to znam, ima ih i tu u Nemackoj i vecina su turci i balkanci,ostali se broje u promilima! Meni auto sluzi da sebe,zenu i decu sigurno i udobno dovezem do svog odredista bilo ono 10km daleko ili 1500km daleko.I imam prilike uzivati u maksimalnom komforu.

(dejan, 19. januar 2018 11:12)
Sto se materijala unutra tice,sve je top. Nadji negde Optimu sa Spirit paketom opreme,sedi i uzivaj.Insignia se meni licno ne dopada,ni Opel opcenito.Opcije su bili Superb ili Talisman.Prodaja dalje me ne brine ;)

rog

pre 6 godina

Samo da dodam: 
Neki put me naljuti bezobrazluk komentatora (ili možda botova). Optima sa opremom koju @GuGa pominje na akciji košta 39.990 i ne postoji mondeo, mazda 6 ili superb koji dobace do te cene čak ni kad imaju 4x4 sa 280 KS. Kupili ste polovan auto star sedam meseci za 60% cene, svaka čast, ali to samo znači ili da je cena preduvana ili da ima strašan pad vrednosti, a ni u jednom slučaju nemam poštovanje za takav brend.
(mjns, 19. januar 2018 16:01)

Koga briga za strasan pad vrednosti kad je auto dobar. Pa da se ravnamo po tome sta vecina preferira slusali bi svi moderne pink narodnjake.

mjns

pre 6 godina

Samo da dodam:
Neki put me naljuti bezobrazluk komentatora (ili možda botova). Optima sa opremom koju @GuGa pominje na akciji košta 39.990 i ne postoji mondeo, mazda 6 ili superb koji dobace do te cene čak ni kad imaju 4x4 sa 280 KS. Kupili ste polovan auto star sedam meseci za 60% cene, svaka čast, ali to samo znači ili da je cena preduvana ili da ima strašan pad vrednosti, a ni u jednom slučaju nemam poštovanje za takav brend.

dejan

pre 6 godina

@GuGa Pa ti mozda neces imati problem sa prodajom jer,kolko mogu da primetim,zivis u Nemackoj.Ali kupiti na Balkanu optimu je ravno samoubistvu.Jedna je na oglasima vec godinu dana i niko nece da je kupi.Druga stvar,malo mi ne stima ta prica da si kiu kupio za samo 24000e,gledam sad po netu i dosta se vece cifre spominju,ova sa oglasa koja je presla 6500km je cak 40000e pa ne zna covek da l da se smeje ili da place.I jos jedan veliki minus jeste sto u ponudi imamo samo jedan jedini 1.7 dizel od 140ks sto je smesna snaga u odnosu 1560kg tezine.Razumem ja da ti se auto svidja.Ako si za te pare dobio toliko opreme to i jeste bila racionalna kupovina,ali moras prihvatiti i kritiku,a to je da je kia optima daleko iza konkurencije.

GuGa

pre 6 godina

Pa dobro bre ljudi jel treba da kacim sliku racuna i slike auta ? :)
Trenutno moze da se nadje u Nemackoj za 22-23 hiljade evra, isto tako salonsko probno vozilo. Ide ta cena i dole za iljadu-dve ko zna da kupuje.

I da, i dalje nema sanse da nadjete toliko kvalitetan i tako odlicno opremljen auto za te pare. Ni blizu!

Molder

pre 6 godina

@guga
Odgovor na tvoje pitanje:
Smesno je reci da je nesto auto koji u toj klasi ima samo jedan motor dizel od 140 ks,to je bilo pre dve decenije standard...Za tvoju Kiu,vesalica za odelo se placa 50 evra kao dodatna oprema!!?Inace najeftinija Optima,koja nema maltene nista od te opreme kosta 26000 evra,za te pare Skoda Superb ili Ford Mondeo u Titanijum opremi sa motorcinama u odnosu na tvoju biciklu da je ostave u oblaku prasine...Eto,pogresio si...

fan a ne fen

pre 6 godina

I tako kupis u Srbiji Kia Optimu i posle deset godina voznje kao jedini ponosni vlasnik iste u celom regionu naletis na led u komsiluku na nizbrdici i ostetis krilo. Odlucis se da pozoves servis da vidis cenu i vreme cekanja za isto i istog trenutka prodas to vozilo. Cena za krilo bi bilo minimum 2000 eura a vreme cekanja minimum dva meseca.

dejan

pre 6 godina

@GuGa Ne bih se slozio da je unutrasnjost odradjena od kvalitetnih materijala,dosta tu ima tvrde plastike po kojoj je kia i poznata,doduse glavna tabla jeste kvalitetno odradjena.U principu si u pravu kada kazes da za 24000e nije moglo bolje,eventualno si mogao da pucas na neku insigniu.Ima na oglasima jedna 12000km presla u full opc line opremi sa 20 incnim felnama za 22000e i benzinsim turbo motorom.Ali najveci problem za kiu,narocito za optimu jeste kasnije prodaja.Muku ces namuciti da je prodas jer za dve godine neces moci za nju da uzmes ni 14000e.

GuGa

pre 6 godina

https://tinyurl.com/ybdedbds

Evo novi za manje od 26000 evra, isti ko moj, izuzev sto ja imam potpuno kozna sedista i drugu farbu. Sad cekam "vece staraca" da mi nadju bilo koja druga kola iz ovog segmenta, nova, i sa ovim paketom opreme za te pare. Ma nek bude i za 20% vise novaca!

Baxuz

pre 6 godina

@GuGa

Zar ti Ceed 1.6GDI EX Style nije trosio 5,5l benzina u krugu dvojke u spicu (tako si doslovce napisao). Kako ti sad dizel trosi vise?

320NM 2.0TDI

pre 6 godina

@Max

Tebe očito ovi s crvenim TDI (1.9) peru kad stignu i požele u tvom Sportašu pa imaš komplekse. Taj tvoj motorčić je za gradsku vožnju ok, na autoputu i otvorenoj krstarica passat 2.0 TDI (koju vozim i nema ni jedno crveno slovo) za tvoju KiJICU postaje SPORTašh!

Ex Style

pre 6 godina

(Baxuz, 19. januar 2018 20:15)

"Zar ti Ceed 1.6GDI EX Style nije trosio 5,5l benzina u krugu dvojke u spicu (tako si doslovce napisao). Kako ti sad dizel trosi vise?"

Pomešao si GuGu i mene. Ja imam taj Ceed i to sam ja pisao. Toliko mi je trošio ranije. Sada mi troši još manje.
Svako iole razuman će da se složi da nema bolje kupovine i boljih kola i kvalitetnijih i ekonomičnijih motora od KIE.

Jeremija

pre 6 godina

U ukupnim svetskim razmerima, HYUNDAI/KIA je prošle godine imao značajan pad. I to baš gadan pad.
Tako da im ova priča o rastu u Evropi malo znači ...

mjns

pre 6 godina

@svi koji daju minuse
A šta smo to @jeremija i ja slagali kad smo napisali da imaju najveći pad prodaje u 2017. na svetu od 8,5 do 9 %. To se bar lako proveri i ostavi ovde link koji nas demantuje. Kakav spin, pukli smo globalno pa zamazujemo oči Evropom gde prodamo 15 % onoga što napravimo. Kod nekih od nas se marketing slabo prima.

Molder

pre 6 godina

@ex style
Ma da,a mi smo veverice pa slusamo zaposlene u Kia predstavnistvu za koje radis, bajke i slicne gluposti za te poluproizvode koje agresivnim marketingom pokusavate da "uvalite"...

320NM 2.0TDI

pre 6 godina

@(320NM 2.0TDI, dizne+PVP+turbina+zamajac=4000 evra, pola vrednosti automobila

"nemaš nameru da se trkaš" da imaš konja za trku onda bi rekao da možeš. Ovako kompleksi braco... Inače 2.0TDI za razliku od korejskih igračaka može preći 500 000 km. Svi ovlašteni servisi su promjenili dizne bez obzira jesu li auti bili pod garancijom na 2.0 TDI motorima. Mogu servisirat svoje vozilo i vozit ću se ko gospodin. Inače za preteći, kako ti kažeš "ugroziti" KIJICU koristim 320NM momenta na niskim okretajima, čemu gaziti kad ide ko metak.

NIKOLA

pre 6 godina

Mondeo, trend oprema, 1.5 ecobust 160 konja 16.990,Mondeo titanium plus oprema i metalik boja 2.0 dizel 150 konja 23.990,Kuga 2.0 dizel 150 konja, trend i brdo napakovane opreme 22.990 itd,naše cene.Samo bacite pogled(npr.auto data ili mobil.de)na dimenzije i tehničke detalje gore navedenih uključujući ubrzanja, ostavljajući po strani čuveni Ecobust i PSA agregat, kako bi bio jasniji apsurd cena Južnokoreanaca.Premda od njihovog marketinga ili istraživanja posebno od strane JD Power, neko ko se ne razume u automobile pomislio bi da su oni premium klasa.

Automobili su vrhunski, to ne sporim

pre 6 godina

Pa ako vam je tako lepo u toj Evropi, uložite malo i ovde na Balkanu. Trenutno vam prodaja ne liči ni na ništa. Na reklami čudo neviđeno, a u prodavnici i u praksi ćorak. Svi najjeftiniji modeli su očerupani do koske. A za servis vam kruže takve priče po forumima da ne znam da li bi smeo na poklon da uzmem Kiu.

320NM 2.0TDI

pre 6 godina

@Max

Tebe očito ovi s crvenim TDI (1.9) peru kad stignu i požele u tvom Sportašu pa imaš komplekse. Taj tvoj motorčić je za gradsku vožnju ok, na autoputu i otvorenoj krstarica passat 2.0 TDI (koju vozim i nema ni jedno crveno slovo) za tvoju KiJICU postaje SPORTašh!

320NM 2.0TDI

pre 6 godina

@(320NM 2.0TDI, dizne+PVP+turbina+zamajac=4000 evra, pola vrednosti automobila

"nemaš nameru da se trkaš" da imaš konja za trku onda bi rekao da možeš. Ovako kompleksi braco... Inače 2.0TDI za razliku od korejskih igračaka može preći 500 000 km. Svi ovlašteni servisi su promjenili dizne bez obzira jesu li auti bili pod garancijom na 2.0 TDI motorima. Mogu servisirat svoje vozilo i vozit ću se ko gospodin. Inače za preteći, kako ti kažeš "ugroziti" KIJICU koristim 320NM momenta na niskim okretajima, čemu gaziti kad ide ko metak.

Molder

pre 6 godina

@guga
Odgovor na tvoje pitanje:
Smesno je reci da je nesto auto koji u toj klasi ima samo jedan motor dizel od 140 ks,to je bilo pre dve decenije standard...Za tvoju Kiu,vesalica za odelo se placa 50 evra kao dodatna oprema!!?Inace najeftinija Optima,koja nema maltene nista od te opreme kosta 26000 evra,za te pare Skoda Superb ili Ford Mondeo u Titanijum opremi sa motorcinama u odnosu na tvoju biciklu da je ostave u oblaku prasine...Eto,pogresio si...

Jeremija

pre 6 godina

U ukupnim svetskim razmerima, HYUNDAI/KIA je prošle godine imao značajan pad. I to baš gadan pad.
Tako da im ova priča o rastu u Evropi malo znači ...

Molder

pre 6 godina

@ex style
Ma da,a mi smo veverice pa slusamo zaposlene u Kia predstavnistvu za koje radis, bajke i slicne gluposti za te poluproizvode koje agresivnim marketingom pokusavate da "uvalite"...

mjns

pre 6 godina

Samo da dodam:
Neki put me naljuti bezobrazluk komentatora (ili možda botova). Optima sa opremom koju @GuGa pominje na akciji košta 39.990 i ne postoji mondeo, mazda 6 ili superb koji dobace do te cene čak ni kad imaju 4x4 sa 280 KS. Kupili ste polovan auto star sedam meseci za 60% cene, svaka čast, ali to samo znači ili da je cena preduvana ili da ima strašan pad vrednosti, a ni u jednom slučaju nemam poštovanje za takav brend.

NIKOLA

pre 6 godina

Mondeo, trend oprema, 1.5 ecobust 160 konja 16.990,Mondeo titanium plus oprema i metalik boja 2.0 dizel 150 konja 23.990,Kuga 2.0 dizel 150 konja, trend i brdo napakovane opreme 22.990 itd,naše cene.Samo bacite pogled(npr.auto data ili mobil.de)na dimenzije i tehničke detalje gore navedenih uključujući ubrzanja, ostavljajući po strani čuveni Ecobust i PSA agregat, kako bi bio jasniji apsurd cena Južnokoreanaca.Premda od njihovog marketinga ili istraživanja posebno od strane JD Power, neko ko se ne razume u automobile pomislio bi da su oni premium klasa.

Max

pre 6 godina

Kao ponosni vlasnik kije sportage(2016 god) sam prezadovoljan..i vise od toga.iako je benzinac ,iznenadjen sam malom potrosnjom...A za ovakve ljude sto ostavljaju pljuvacke komentare a da nisu seli a kamol i provozali ovakav automobil zelim da se voze u svojim krsevima oznakama TDI i po mogućstvu sve crveno da bude...

dejan

pre 6 godina

@GuGa Ne bih se slozio da je unutrasnjost odradjena od kvalitetnih materijala,dosta tu ima tvrde plastike po kojoj je kia i poznata,doduse glavna tabla jeste kvalitetno odradjena.U principu si u pravu kada kazes da za 24000e nije moglo bolje,eventualno si mogao da pucas na neku insigniu.Ima na oglasima jedna 12000km presla u full opc line opremi sa 20 incnim felnama za 22000e i benzinsim turbo motorom.Ali najveci problem za kiu,narocito za optimu jeste kasnije prodaja.Muku ces namuciti da je prodas jer za dve godine neces moci za nju da uzmes ni 14000e.

Ex Style

pre 6 godina

(Baxuz, 19. januar 2018 20:15)

"Zar ti Ceed 1.6GDI EX Style nije trosio 5,5l benzina u krugu dvojke u spicu (tako si doslovce napisao). Kako ti sad dizel trosi vise?"

Pomešao si GuGu i mene. Ja imam taj Ceed i to sam ja pisao. Toliko mi je trošio ranije. Sada mi troši još manje.
Svako iole razuman će da se složi da nema bolje kupovine i boljih kola i kvalitetnijih i ekonomičnijih motora od KIE.

dejan

pre 6 godina

@GuGa Pa ti mozda neces imati problem sa prodajom jer,kolko mogu da primetim,zivis u Nemackoj.Ali kupiti na Balkanu optimu je ravno samoubistvu.Jedna je na oglasima vec godinu dana i niko nece da je kupi.Druga stvar,malo mi ne stima ta prica da si kiu kupio za samo 24000e,gledam sad po netu i dosta se vece cifre spominju,ova sa oglasa koja je presla 6500km je cak 40000e pa ne zna covek da l da se smeje ili da place.I jos jedan veliki minus jeste sto u ponudi imamo samo jedan jedini 1.7 dizel od 140ks sto je smesna snaga u odnosu 1560kg tezine.Razumem ja da ti se auto svidja.Ako si za te pare dobio toliko opreme to i jeste bila racionalna kupovina,ali moras prihvatiti i kritiku,a to je da je kia optima daleko iza konkurencije.

GuGa

pre 6 godina

Kakvo bezlicno i frigidno vozilo(masinista)

Vozim Kiu Optimu 10 meseci. Kupljena kao salonsko vozilo koristeno za probne voznje s 2500km na satu staro 7mj. Platio sam auto 24400€ sa svim popustima i pogodnostima. Imam 7 godina (ili 150000km) garancije na sve bitno sem na audio sistem. Medju ostalim od opreme imam: automatski menjac s dvostrukom spojkom, adaptivni tempomat s citanjem prometnih znakova, grejanje i hladjenje sedala, automatsku dvozonsku klimu, el. podesavanje siceva sa svim mogucim opcijama, senzori za kisu, automatska svetla, dnevno svetlo, senzori mrtvog ugla, kozna sedala, grejanje volana, grejanje obe sajbe, senzor drzanja auta u traci, tacskrin navigacija sa 7 godina besplatnog apdejta, kamera 360-stepeni, park-senzori napred i pozadi, 2 seta orginal alufelgi s novim letnjim i zimskim gumama Contiplus), sva led svetla,ekstra maglenke, grejani retrovizori, harman kardon audio sistem, bezicno punjenje mobilnog, svi moguci erbegovi, mogucnost 3 moda voznje (eko, normal i sport), automatsko kocenje u slucaju opasnosti, asistent za voznju na uzbrdici...druge sitnice necu ni da pominjem!

Trosio sam do 5,5L.dizela leti, sad u zimi do 6L. Ko god je seo u auto sokiro se koliko mesta ima (bez problema za 5 odraslih jacih ljudi). Materijali izrade vrhunski, masina tiha. Na autoputu bez problema drzi 160kmh na 2500 okretaja, levim trakom idem bez problema i brze. Auto je VRH VRHOVA!

Sad ti nadji nova i bolja kola koja to sve nude bar za slicne pare! Srecno!

GuGa

pre 6 godina

Malo ste pogriješili. Vijest o Škodi je na drugoj stranici.(kele, 19. januar 2018 08:25)

Tu se ne slazem s vama jer Skoda je izuzetno dobar auto, narocito Superb koji je i meni bio opcija za kupovinu. Ali za isti paket opreme koji sam dobio u Kiji sam u Skodi trebao da platim 36 000 evra. Vrede li skodinih 50 konja koje ima vise u odnosu na Optimu tih 11,5 hiljada evra razlike ?????

NARAVNO DA NE VREDI!

Isto vredi i za jos skuplji Pasat, Reno Talisman, Mazdu 6 itd. O totalno precenjenim Audijima, BMW-ima i Meredesima da i ne govorim! Pa u njima bi samo nadoplata za svu ovu opremu bila 30 hiljada evra!

A kako ja ne patim od znacke na autu i od imena, nego me vise interesuje sta dobijem za svoje pare - onda samim time nisam imao ni problema da platim toliku "za tamo neku Kiju".

mjns

pre 6 godina

@svi koji daju minuse
A šta smo to @jeremija i ja slagali kad smo napisali da imaju najveći pad prodaje u 2017. na svetu od 8,5 do 9 %. To se bar lako proveri i ostavi ovde link koji nas demantuje. Kakav spin, pukli smo globalno pa zamazujemo oči Evropom gde prodamo 15 % onoga što napravimo. Kod nekih od nas se marketing slabo prima.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

Kia "Optima"?

Pa, neki dan je i ovde bila vest o rezultatima prodaje (registrovanih) novih vozila u Srbiji u Srbiji.

Carens je, recimo, prošle godine prodat JEDAN KOMAD.

Optima "NULA".

Narod u Srbiji kao da nije u stanju da prepozna najbolju vrednost za svoj novac...

Ili su cene navedenih KIA modela potpuno "promašene" ...

GuGa

pre 6 godina

Pa dobro bre ljudi jel treba da kacim sliku racuna i slike auta ? :)
Trenutno moze da se nadje u Nemackoj za 22-23 hiljade evra, isto tako salonsko probno vozilo. Ide ta cena i dole za iljadu-dve ko zna da kupuje.

I da, i dalje nema sanse da nadjete toliko kvalitetan i tako odlicno opremljen auto za te pare. Ni blizu!

GuGa

pre 6 godina

https://tinyurl.com/ybdedbds

Evo novi za manje od 26000 evra, isti ko moj, izuzev sto ja imam potpuno kozna sedista i drugu farbu. Sad cekam "vece staraca" da mi nadju bilo koja druga kola iz ovog segmenta, nova, i sa ovim paketom opreme za te pare. Ma nek bude i za 20% vise novaca!

fan a ne fen

pre 6 godina

I tako kupis u Srbiji Kia Optimu i posle deset godina voznje kao jedini ponosni vlasnik iste u celom regionu naletis na led u komsiluku na nizbrdici i ostetis krilo. Odlucis se da pozoves servis da vidis cenu i vreme cekanja za isto i istog trenutka prodas to vozilo. Cena za krilo bi bilo minimum 2000 eura a vreme cekanja minimum dva meseca.

320NM 2.0TDI, dizne+PVP+turbina+zamajac=4000 evra, pola vrednosti automobila

pre 6 godina

Tebe očito ovi s crvenim TDI (1.9) peru kad stignu i požele u tvom Sportašu pa imaš komplekse. Taj tvoj motorčić je za gradsku vožnju ok, na autoputu i otvorenoj krstarica passat 2.0 TDI (koju vozim i nema ni jedno crveno slovo) za tvoju KiJICU postaje SPORTašh!
(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 09:42)
@
KIA sportage se ne kupuje za trke već za porodicu i normalnu vožnju. Veliki broj ponosnih TDI vlasnika vožnju doživljava kao zaletanje, preticanje i ugrožavanje drugih. Samo oprez pri žustroj vožnji pošto dizel ne voli pun gas pogotovo kod većine 2.0 TDI motora kod nas koji su odavno pregazili 500.000 km. Razleteće se pumpa, dizne i turbina a o plivajućem zamajcu i svim ostalim potencijalnim preskupim havarijama bolje da ne pričamo. Inače više puta sam vozio svoj "motorčić" od 136 KS iz sportage-a po autoputu i nikada se nisam osetio inferiorno naprotiv. Preticali su me samo vozači nasilnici sa preko 150 km/h sa kojima nemam nameru da se trkam. I dalje ću da sipam gorivo, menjam ulje i bez ikakvog kvara i problema vozim svoj "motorčić u kijici". Vlasnicima polovnih TDI i ostalih primeraka sa pregaženih milion km želim mnogo sreće, pun džep za stalne kvarove i dobre živce pri vožnji u strahu da će svakog momenta nešto da crkne na automobilu.

GuGa

pre 6 godina

(Dikh tu kava, 19. januar 2018 10:52)

Je, u pravu si, pisem zato jer imam iskustvo s tim autom i bode mi oci kad neko ko nikad nije seo u ta kola neosnovano pljuje po Kiji samo zato jer je to Kia! Auto koji vozim s tom najvisom razinom opreme je kada sam ja kupovao kostao svugde oko 30-ak hiljada sa 10-15 hiljada km na satu. Ovaj jedan sam nasao slucajno u sasma drugoj pokrajini(zivim u Nemackoj),ali kad sam video cenu nisam ni sekunda dvojio da idem odma po njega jer sam ga tada dobio za nekih 5 hiljada evra ispod cene.

(Molder, 19. januar 2018 10:56)
Kao sto rekoh,mene uopste ne interesuje ni ko sta misli,ni ko sta proizvodi, ni otkada proizvodi. Sto se vesalice tice, ja sam ju dobio kao deo standardne opreme u svojoj "bicikli" kako ti kazes i kao sto rekoh ja svoju biciklu vozim po Nemackoj 160 i 180 bez problema, a izvan Nemacke ionako nigde ne smem preko 130. Jednaka pravila vrede i za vozace ovih Mondea i Insignija "s motorcinama".Da debila na cesti ima, to znam, ima ih i tu u Nemackoj i vecina su turci i balkanci,ostali se broje u promilima! Meni auto sluzi da sebe,zenu i decu sigurno i udobno dovezem do svog odredista bilo ono 10km daleko ili 1500km daleko.I imam prilike uzivati u maksimalnom komforu.

(dejan, 19. januar 2018 11:12)
Sto se materijala unutra tice,sve je top. Nadji negde Optimu sa Spirit paketom opreme,sedi i uzivaj.Insignia se meni licno ne dopada,ni Opel opcenito.Opcije su bili Superb ili Talisman.Prodaja dalje me ne brine ;)

200 na sat uuuu krivinu

pre 6 godina

u ponudi imamo samo jedan jedini 1.7 dizel od 140ks sto je smesna snaga u odnosu 1560kg tezine.
@
Zašto je 140 KS smešno na 1560 kg težine? Gde ti voziš na Nirburgringu?

seljak

pre 6 godina

U ukupnim svetskim razmerima, HYUNDAI/KIA je prošle godine imao značajan pad. I to baš gadan pad. 
Tako da im ova priča o rastu u Evropi malo znači ...
(Jeremija, 19. januar 2018 11:17)
Prijatelju dragi.2015 god ova grupacija je bila treca u svetu po proizvodnji automobila sa 7,5 mil proizvedenih licnih vozila.Ne komercijalnih. Sada je na petom mestu sa 8, 5mil.proizvedenih.Reno Nisan Micubisi je pretekao sa svojih nekoliko brendova,posebno kupovinom Micubisija.VW ima 11 brendova.Sta je poenta price Pokupujes sve i budes prvi.Na vrhu je Toyota.Bez obzira na sve broj prodatih vozila nije merilo ni kvaliteta ni pouzdanosti.U suprotnom bi Dacia bila jedan od kvalitetnijih vozila a Fiat Punto nekada u Srbiji dok se peoizvodio.

rog

pre 6 godina

Samo da dodam: 
Neki put me naljuti bezobrazluk komentatora (ili možda botova). Optima sa opremom koju @GuGa pominje na akciji košta 39.990 i ne postoji mondeo, mazda 6 ili superb koji dobace do te cene čak ni kad imaju 4x4 sa 280 KS. Kupili ste polovan auto star sedam meseci za 60% cene, svaka čast, ali to samo znači ili da je cena preduvana ili da ima strašan pad vrednosti, a ni u jednom slučaju nemam poštovanje za takav brend.
(mjns, 19. januar 2018 16:01)

Koga briga za strasan pad vrednosti kad je auto dobar. Pa da se ravnamo po tome sta vecina preferira slusali bi svi moderne pink narodnjake.

objavite i moj

pre 6 godina

"nemaš nameru da se trkaš" da imaš konja za trku onda bi rekao da možeš. Ovako kompleksi braco... Mogu servisirat svoje vozilo i vozit ću se ko gospodin. Inače za preteći, kako ti kažeš "ugroziti" KIJICU koristim 320NM momenta na niskim okretajima, čemu gaziti kad ide ko metak.(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 12:25)

Ovamo se trka po ulicama a ovamo kao "gospodin". Po nacinu na koji pises mislim da taj auto imas eventualno na desktopu jer vozacku jos nemas a ako slucajno gresim onda si tolika lozana da bih ti oduzeo istu preventivno.

Zzub

pre 6 godina

(320NM 2.0TDI, 19. januar 2018 12:25)
@
Razumem da u psihologiji koju zastupas nije moguce razumeti da neko nece da se trka na putu nije mu bitno da je ispred svih a vozi decu na zadnjem sedistu.
Jedini ko ovde pokazuje kompleks si ti posto si savrseno svestan da po ceni nove "kijice" mogu da se kupe tri polovna raspala TDI passata.
Takvima kao ti ne dobacuje do mozga zasto neko kupi novu kiju a ne polovni premijum od milion km. Ko tu ima kompleks?

Dikh tu kava

pre 6 godina

Max, 18. januar 2018 21:26

Izvinjavam se, malo mi je komentar privukao paznju, uvek mi je bila misterija kako se moze biti ponosan na masinu.

GuGa, 19. januar 2018 06:35

Primetio sam da u skoro svakoj vesti o KIA-i ide ovakav slican komentar. Istine radi, takav automobil, sa takvom opremom, nov kod nas kosta "na akciji" oko 40.000 evra, a ne verujem i da je kod vas nesto mnogo drugacija cena. Ako ste ga dobili za cca 24K evra sa samo 2500 km predjenih, onda apsolutno nije cudo sto imate potrebu da ga dizete u nebesa, to je bas "mas'an" popust, ali meni istovremeno i vrlo indikativan u smislu koliko salon moze da spusti cenu za vozilo sa toliko malo predjenih km (koliko bi tek onda "fizicko lice" spustilo), odnosno koliko je neverovatna "depresijacija" jednog takvog vozila.. S druge strane, i da ste neki A4, C klasu, bilo sta drugo dobili za skoro upola cene sa 2500 km, nisam siguran da biste imali nista manji razlog da i njih glorifikujete, a ne samo Optimu..

Inace smatram da KIA bas napreduje, ali da je njihova cenovna politika ipak mnogo "progresivnija" nego sama snaga brenda, a sto napred navedeni popust svakako potvrdjuje. U svakom slucaju, svim vlasnicima mirnu voznju zelim..

Baxuz

pre 6 godina

@GuGa

Zar ti Ceed 1.6GDI EX Style nije trosio 5,5l benzina u krugu dvojke u spicu (tako si doslovce napisao). Kako ti sad dizel trosi vise?

Ivan ZG

pre 6 godina

KIA ima ulogu sportskije marke za mlađe kupce u odnosu na Hyundai koji je zacrtan za prodaju malo konzervativnijim kupcima.
Nekada je Hyundai imao jako agilne benzinske motore i samo solidne dizel motore. I jedne i druge je odlikovala trajnost, ali dizel motori nisu bili baš štedljivi. Unatrag deset godina dizeli su im sve bolji i bolji i danas ima svega par najboljih koji su nijansu bolji od njihovih. Iznenadio sam se koliko njihov 1.6 motor sa 115 kS malo troši. U gradu gotovo nikada preko 6, a na otvorenom 4 do 5,5. Pritom se motor jedva čuje.
Po mom ukusu je ovaj hibrid Niro. Taman dovoljno velik za obitelj sa 4 člana. U gradu vrlo umjeren potrošač (5-6 litara), a i po otvorenom može malo trošiti (3,5 - 7). Dovljno visok da me ne muči silazak i penjanje po nogostupu, a ni ulazak i izlazak iz vozila. Plug in verzija je još bolja, ali dosta skuplja pa nije ni blizu tako atraktivna za kupnju.
KIA više nije jeftina, ali još uvijek u boljim paketima nudi daleko više opreme za cijenu auta od konkurencije. I što je najvažnije - vrlo rijetko se kvari. Koji je smisao bogate opreme ako ju stalno popravljate. Onda bolje da ju nemate.