Sreda, 17.01.2018.

18:01

Nezaustavljiva Škoda prodala 1,2 miliona vozila u 2017.

Izvor: B92

Nezaustavljiva Škoda prodala 1,2 miliona vozila u 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

vlasta

pre 6 godina

1,2 miliona vozila. Neka svako vozilo kosta 10000eura u proseku (zbog lakseg racuna), to je 12 milijardi eura prihoda. Neka je cista zarada 10% to je 1,2 milijarde eura.
A mi i dalje o pricamo o nekim malinama, razvojnim sansama i zamajavamo se sa onom igrackom od Fiata...

dc

pre 6 godina

U vezi uživanja u vožnji, da li ovde ima neko punoletan ko i dalje živi u iluziji da je Oktavija 1.6tdi nešto fundamentalno različita u odnosu na Golf, Astru, Megane, 308 i druge sa sličnim motorom i opremom? Jedan jedini auto koji je nešto zabavniji od ovih gore navedenih je Mazda 3, međutim voziti je po našim putevima, i to je jako diskutabilno. Jedan drugi je delimično Focus, kojeg je već dobrim delom pregazilo vreme.

dc

pre 6 godina

@rog: Kao neko ko je isprobao sva ta vozila mogu ti reći da zaboraviš na Mondeo upravljanje. Ovaj najnovije generacije bez podesivog ogibljenja (koje je veoma retko viđena opcija - npr. od nekoliko demonstratora koje sam gledao imao je samo jedan Vignale) nije ništa posebno i u tom pogledu se ništa ne razlikuje od recimo sličnog Passata kog sam probao u praktično isto vreme tako da su mi sećanja bila još sveža, a kao što znamo Superb se ponaša u vožnji isto kao Passat. Mondeo sve do ove generacije je bio vrh u tom pogledu ali su sa poslednjim skroz upropastili stvar. To više nije Evropski auto već Amer koji se pravi u Španiji. Doduše estetski vrlo atraktivan.

rog

pre 6 godina

Realno je da Škoda najbolji odnos uloženo/dobijeno. Npr. sad gledam da kupim auto do cca 25-26k iz D segmenta. Opcije su Superb, Modeo (užas od dizajna, ali je jeftiniji dosta), Insignia (skuplja dosta sa istom opremom kao Superb, ali mi je neviđeno ružan onaj podeljen sat, a i pouzdanosti Opela me Bože sačuvaj), Avensis (model od pre 10 godina) i to je to. Svi ostali su drastično skuplji. Mazda 6 je tu tata za sve, ali sa istom opremom košta 33k što je van svake pameti, bar za mene. A i motor 2.2 u Srbiji je bacanje para.
(NeuvilleBG, 18. januar 2018 10:16)

Ja sam u slicnoj dilemi samo sto vise cenim mondeovo upravljanje od skodine opreme. Na kraju najbolja opcija ako nemas troje dece ispada auto C segmenta karavan.

rog

pre 6 godina

Pa nije bas tako.. 2012 god sam kupio Oktaviu 1.6 TDI u Ambition opremi sa nekim dodacima... Ok, sluzila je veoma lepo, ne mogu da kazem, ali od uzivanja u voznji nema ni U. Taj automobil ne pruza bas nista vozacu. Pre 2 meseca je prodah, gledao novu Oktaviu... I na kraju uzmem Insigniu 2015 SW u Cosmo paketu opreme i taj auto je u svemu za 2 klase iznad skode... verovao ili ne, jako mi je drago da nisam kupio opet Oktaviu..
(Argentto, 18. januar 2018 22:36)

A pre dva meseca si se sigurno kleo u tu istu otkaviju. Kad je toliko losa za voznju sto si gledao ponovo da je kupis? Nije problem u autu, i oktavija i insignija imaju svoju svrhu i namenu, problem je u nasem coveku koji mora sebi svaki dan da ponavlja kako je izbor koji je napravio odlican a svi koji nisu izabrali isto su budale. Nesigurnost neka, sta li je.

T

pre 6 godina

"Uzivanje u voznji" (u engleskim medijima poznato kao "fun to drive") znaci "vozim skup auto". Svaka aktuelna Oktavija je sigurno bolja od Golfa 2, 3 i 4. A ko je tada vozio novog Golfa je smatrao da "uziva u voznji". Ako je Skoda bolja od tih automobila, zasto ne bi moglo da se sada uziva u voznji? Uzivanje u voznji nema nikakve veze sa kvalitetom automobila. Najvece uzivanje u voznji je kada imas 18 godina pa dobijes caletov auto, kakav god da je krs. Sve posle toga je merenje one stvari.

objavite i moj

pre 6 godina

Skoda je jedino dobra da bude sluzbeno vozilo.Vozio sam se i vozio sam,mogu reci da dosadniji automobil ne postoji.Enterijer bezlican,klima hladi malo bolje od ventilatora.Vozio novu oktaviju,1.6 dizel,a ima menjac sa 5 brzina iz ‘95.Sve je receno.(alfista, 19. januar 2018 11:22)

Nadimak asocira na objektivnost

alfista

pre 6 godina

Skoda je jedino dobra da bude sluzbeno vozilo.Vozio sam se i vozio sam,mogu reci da dosadniji automobil ne postoji.Enterijer bezlican,klima hladi malo bolje od ventilatora.Vozio novu oktaviju,1.6 dizel,a ima menjac sa 5 brzina iz ‘95.Sve je receno.

DC

pre 6 godina

@Argentto: Izvinjavam se sto moram jos nesto da dodam: Poredis babe i zabe: auto uprkos svojim dimenzijama ipak vozilo C segmenta i jos u jednom od baznih paketa opreme sa autom D segmenta u najjacoj verziji. Kao kada bi poredio osnovnu verziju VW Pola, Fieste, Corse itd sa Golfom GTI. Ali napravi direktno poredjenje novog Superba u L&K ili Sport verziji sa novom Insigniom u najjacem paketu opreme i utisak ce biti sasvim drugaciji. Jos nesto, imas Insigniu 2 meseca. Pitam se da li ces za pet godina biti isto tako zadovoljan kao sada. Iskreno se nadam.

DC

pre 6 godina

@Argentto: Kupis Oktaviju u verziji 1.6TDI Ambition i ocekujes uzivanje u voznji? Tu nije problem sa autom vec sa tvojim ocekivanjima. Da si uzeo vRS verziju te Oktavije cak i sa dizel motorom, i te kako bi uzivao.

skodilak

pre 6 godina

Intervju sa mrziteljem Skode u Srbiji

Skoda je proizvela 1.2 miliona vozila u 2017. Impresivno zar ne.
- i koka kola je najprodavanija pa nije kvalitetna.
Ipak to je ogromna brojka.
- To su vecinom sluzbena vozila, nikad je ne bih kupio privatno.
Zar se nisu dokazali po kvalitetu?
- Kupuje ih sirotinja, Kina, Poljska, Rusija.
Ali prodavani su i na zapadu, Njemacka, Velika Britanija.
- Tamo ih kupuje sirotinja, imigranti, klosari itd.
Ali i srednja klasa, i pouzdani su.
- Jeste ali su bezlicni, prodaju se na metar.
A kakav vi auto vozite?
- Nemam auto.

Argentto

pre 6 godina

Jednom kupis skodu, 
Vecito posle kupujes skodu. 
Jednom Skoda,uvek Skoda.
(Sale, 18. januar 2018 12:46)

Pa nije bas tako.. 2012 god sam kupio Oktaviu 1.6 TDI u Ambition opremi sa nekim dodacima... Ok, sluzila je veoma lepo, ne mogu da kazem, ali od uzivanja u voznji nema ni U. Taj automobil ne pruza bas nista vozacu. Pre 2 meseca je prodah, gledao novu Oktaviu... I na kraju uzmem Insigniu 2015 SW u Cosmo paketu opreme i taj auto je u svemu za 2 klase iznad skode... verovao ili ne, jako mi je drago da nisam kupio opet Oktaviu..

DC

pre 6 godina

@NeuvilleBG: Bio sam u slicnoj situaciji tokom 2016/2017 - trazio sam porodican auto, solidno motorizovan i sa visokim nivoom opreme. Na kraju sam kupio 3god star A6 Avant 3.0TDI quattro ali je to druga prica. Sto se tice D segmenta, barem ovde u Svajcarskoj gde je dosta dobro opremljen, Superb je ubedljivo najbolji izbor (testirao sam 2.0TSI Sport sa 280ks). Da sam gledao samo motore do dve litre mislim da bih se pre odlucio za Superba nego li bilo koji auto E segmenta. Superb i Passat imaju enterijer koji je u odnosu na konkurenciju na jednom skroz drugom nivou, ali je Superb bolje opremljen od Passata, cesto atraktivniji (pogotovo sa L&K ili Sport paketima) a jeftiniji. Mondeo je estetski vrlo dopadljiv spolja ali je generalan kvalitet izrade kao i enterijera ispod proseka vozila klase nize. Nova Insignia je za korak iza Superba u apsolutno svakom aspektu osim estetici koja je naravno stvar licnog ukusa. Talisman mi se svidja do te mere da bih mogao da mu oprostim neke propuste u kvalitetu enterijera ali su u opticaju bili samo motori od 1.6, plus ima rezervoar manji od 50l, a ta dva ipak nisam mogao da prihvatim.

Inace, velika stvar je da je u 2017. Skoda Octavia skinula Golfa sa trona najprodavanijih vozila u Svajcarskoj, pozicije koju je on neprikosnoveno drzao nekih 35 godina. Sa druge strane Octavia je ovde drugi najprodavaniji auto vec skoro 10 godina i ujedno, u zemlji karavana, ubedljivo najprodavanije vozilo tog tipa.

Miki

pre 6 godina

U fazi sam kupovine novog auta, izmedju ostalog, gledam i Skodu. Medjutim, Skoda u samom startu dolazi sa bas siromasnom opremom, a cena visoka, imaju dobru prodaju, pa digli cene. Svaka sitnica se doplacuje i uglavnom je skuplja nego za druge automobile, u samom startu dolazi sa nekim anemicnim motorima. Npr. Karoq dolazi sa trocilindricnim 1.0 motorom od 100ks, sto je premalo. Recimo, REnault Kadjar dolazi sa motorom od 130ks, u samom startu sa neophodnom opremom, klima, tempomat, 4x el. podizaci, itd. doplata za opremu je manja i auto je u samom startu jeftiniji. Skoda izgleda koristi dobre prodajne rezultate za sticanje dodatnog profita.

GuGa

pre 6 godina

Za firmu,taksi,državne organe i tome slično odličan izbor al za svoju dušu, dokle god im je gazda neko drugi NIKAD.(NIKOLA, 18. januar 2018 11:56)

Tacno je ovo jedan od najvecih problema naseg naroda, ovakav nacin razmisljanja. Druze, ako je nesto dobro i valja, i ako to (u ovom slucaju) ima kvalitetu da bude konkurencija sa svojom cenom, onda ne vidim razloge zasto to covek ne bi kupio ?!?

Kod nas jos uvek cenimo ljude po tome odakle dolaze, ko su im otac i mater, umesto da ih cenimo po onome kakvi su oni sami. Stvari takodje cenimo po tome odakle dolaze, koliko kostaju, itd. umesto da pocnemo logicki da razmisljamo.

Mene licno zabole cosak odakle je sta ili ko, ako to valja!

Radovan

pre 6 godina

IvanZg, bravo za komentar.
"Sada bi VW rado napustio tu koncepciju samo ne zna kako, a da se drastično ne odrazi na padu prodaje".

Isto ovo se dešavalo i drugim firmama ranije, pa su pojedine kategorije auta zanemarivali kao što su A i B segment, a forsirale veće C i D segment, dok neke druge firme polako napuštaju A,B,C,D i hoće da prave visokopodne visokokrovne aute odnosno skupe.

Glavni razlog je visoka proizvodna cena gde se fabrikama smanjuje zarada po autu.
VW polako i C segment pravi probleme jer im je tu najprodavaniji model, a zarada na njemu najmanja. Ko prati ekonomsku statistiku duže vreme, VW je firma sa najmanjom zaradom po komadu vozila.
Zato prelaze na "aute sa dodatom vrednošću" gde za par dodatnih plastika cena ide ka nebu.

Kada se Markojone pojavio, izjavio je:"opstaće firma koja proizvodi 6 modela, proda više od 6 miliona i prodaje u 6 regionalnih/svetskih zona".

Timer

pre 6 godina

Po kvalitetu Dacija ne sme da se stavlja u istu recenicu s Tojotom. Ma sta u recenicu, u isti tekst!
(GuGa, 18. januar 2018 10:52)

Zavisi sta podrazumevas pod kvalitetom. Ako podrazumevas pouzdanost (a to je u prevodu kvalitet delova) onda moze da se poredi.
Ako mislis na sminku (boja, plastičica, lajsnica, felnica..) onda je Dacia daleko od Tojote, VW i slicnih lidera.

Ivan ZG

pre 6 godina

Politika koju je vodio i vodi VW koncern u Škodi je bila - više auta za istu cijenu. Prva Octavija - Golf sa velikim prtljažnikom ispod cijene Golfa. Istu politiku je nekada imao Hyundai. Gađao je veličinom između klasa i nudi po cijeni one manje klase auta.
I gle čuda ljudi su prepoznali da dobivaju više za svoj novac. Prvi Superb je bio rastegnuti Passat za kinesko tržište. Jednostavno su rastegli međuosovinski razmak za 10 cm i dobili ogromnu unutrašnjost u vrijeme kada se Passat još borio sa manjkom prostora na zadnjoj klupi.
Sada bi VW rado napustio tu koncepciju samo ne zna kako, a da se drastično ne odrazi na padu prodaje.
Proli Superb su išli namjerno poružniti sa zadnjim svjetlima pa im se osvetilo sa padom prodaje.
Česi su vrijedni i odgovorni radnici i zato je Škoda imala manje kvarova od usporedivog VW auta.
Mene je najviše fascinirala činjenica da samo građani Češke kupe 95.000 automobila Škoda marke godišnje! Pa koliko ukupno prodaju automobila? 200.000? Bravo. Više od cijele bivše Jugoslavija zajedno.

GuGa

pre 6 godina

Svim ljubiteljima VW koncerna od srca zelim jedan 1.2 ili 1.4 tsi, sa lancem ili 2.0 tdi pd oznake bkp.
sportski pozdrav (ucha, 18. januar 2018 11:01)


Ovaj 2.0 tdi ne mogu da komentarisem jer nemam iskustva, ali 1.2 i 1.4 TSI sa lancem umesto zupcastog remena su nocna mora. Pre ili kasnije ce svi oni koji imaju to da svate ...

ucha

pre 6 godina

@eto pises nesto o cemu nemas pojma. Mozda vi majstori znate da odsrafite i zamenite, al mani se teorije. Taj njegov slucaj nije jedinstven, vec je veoma ucestao. Svim ljubiteljima VW koncerna od srca zelim jedan 1.2 ili 1.4 tsi, sa lancem ili 2.0 tdi pd oznake bkp.
sportski pozdrav

kobireko

pre 6 godina

jos se secam kao da jucer bilo,stanem pred vw garazom da naspem gorivo ,kad ono,da ne poverujem svojim ocima,skoda u svici,rekoh,zeno,zlo se sprema - jel' ti vidis ovo?..izadje ona iz auta,gleda,gleda,felicija,
klima,metalik boja,tamna stakla,alufelne,ceski glof,za 12.5 hiljada franaka..kaze ona meni,nemas ti pojma,skoda ce jedanog dana da bude na svakom cosku,kamo moje srece da sam je vise puta u zivotu poslusao;)

киза Д

pre 6 godina

Фрлиција 1,9д..360.000 урађена генерална...фабија 1,9сди... 462.000 без генералне...октавија 1.2 тси... тренутно 81.000... све на таксију.....однос цене и квалитета сасвим задовољавајући....мада за таксирање најбоља је дачиа логан...пространа ,одличан пртљажник и наравно цена..8200 € ...

NeuvilleBG

pre 6 godina

Realno je da Škoda najbolji odnos uloženo/dobijeno. Npr. sad gledam da kupim auto do cca 25-26k iz D segmenta. Opcije su Superb, Modeo (užas od dizajna, ali je jeftiniji dosta), Insignia (skuplja dosta sa istom opremom kao Superb, ali mi je neviđeno ružan onaj podeljen sat, a i pouzdanosti Opela me Bože sačuvaj), Avensis (model od pre 10 godina) i to je to. Svi ostali su drastično skuplji. Mazda 6 je tu tata za sve, ali sa istom opremom košta 33k što je van svake pameti, bar za mene. A i motor 2.2 u Srbiji je bacanje para.

GuGa

pre 6 godina

@japanac, uz dačiju zaboravio si da pomeneš tojotu! To su 2 najprodavanija automobila, a škoda je na trećem mjestu, mada, ona i nije za svačiji džep.
(njemac, 18. januar 2018 01:07)

Jeste, ali je razlika u tome sto Tojotu, pa i Skodu kupuju oni koji insistiraju na kvalitetu; a Daciju kupuju oni koji bi novo, a nemaju pare za drugo.

Po kvalitetu Dacija ne sme da se stavlja u istu recenicu s Tojotom. Ma sta u recenicu, u isti tekst!

hmmm

pre 6 godina

@zoli
i to samo tebi sipali taj antifriz. neki baja u fabrici rešio da iznese original antifriz, kao iz zastave, pa bas tebi zapao auto gde je nasuo falš koji je naravno prethodno prosvercovao u fabriku. ma beži...

eto'o

pre 6 godina

@zoli
ali tačno znam sta si uradio. ili ti ili neki majstor. auto izašao iz garancije, pumpu nisi hteo da menjaš, kovelis zašto bi menjao kad radi, ali nov kaiš je nategne malo jace, ona procurela i ti lepo krknuo bočicu sredstva za zapusivanje. ali neće da smeta pa si krknuo dve tri. i naravno zapuši se tamo gde je najtanje, u izmenjivaču. bio kod mene fiat bravo kaže pregreva mu se auto. A on svakih par meseci kad mu procuri hladnjak sipa po jednu bočicu. zapušio toliko da je pola hladnjaka hladno a auto se pregreva.

Aca

pre 6 godina

Vozio sam Škodu Superb 3 godine dok nisam imao sudar. Auto zavrsio na otpadu a meni dlaka sa glave nije falila. Jednom Škoda, Škoda zauvek! Spoj elegancije, kvaliteta, udobnosti i lepote za pristojan novac.

Toronto.

pre 6 godina

Ne mogu a da se ne setim članka o povećanju izvoza Lade u Nemačku. Koliko me sećanje služi ukupno je izvezeno nešto preko 9.000 vozila, od toga oko 2.000 u Nemačku. Pogledajte ove Škodine cifre. 1.200.500 VOZILA. Od toga "samo" je 95.000 ostalo u Češkoj. Impresivnih 1.105.500 vozila je izvezeno. Šta reći? Česi su sa VW napravili neverovatan biznis. A Srbija. Uglibili se od samog starta sa Italijanima, još od prvog fiće, preko keca, do juga. Sve same zastarele licence. Sada opet fića 500L. Nije se bitnije promenio od kada je počela proizvodnja. Stagnacija. Čak i fabrika koja ima kapacitet 185.000 vozila nikada nije radila punim kapacitetom. Ove godine 85.000 vozila.

Nemac

pre 6 godina

Samo pogledajte rezultate Seata, Skode i Dacije od kako su ih nemci preuzeli VW je to odradio pametno u tim zemljama ljudi se zaposljavaju rade zive pristojno mole se bogu i Vw-u a nemci pored toga imaju jeftinu radnu snagu prosirenje volkswagena na celoj svetoskoj mapi i debeo plus. Da je srece mogli su nemci i nasu Zastavu da preuzmu nekad smo se smejali kad se spomenu rumuni i kola a sad bi pevali da smo na njihovom nivou. Tuzno

sempervivum

pre 6 godina

И цене су почеле да им напредују...
Оно што је остало константно јесте: солидност израде, употребљивост ентеријера и безличност екстеријера.

kritičar

pre 6 godina

@mile
"Auto" nije imenica srednjeg roda, već muškog.
Nastala kao skraćenica imenice "automobil", bar u ovom kontekstu.
Nema na čemu.

njemac

pre 6 godina

@japanac, uz dačiju zaboravio si da pomeneš tojotu! To su 2 najprodavanija automobila, a škoda je na trećem mjestu, mada, ona i nije za svačiji džep.

Soldier

pre 6 godina

Do sada sam imao fabiju, dve oktavije i dva superba. Nakon toga passata i sada Mazdu CX5 (nju sam jedino kupio sam, sve ovo pre su bila sluzbena kola).

Skode su bile totalno pouzdane, nisam inao ama bas nikakvih problema sa nima ave ove godine. Ali, kako neko ovde rece, auto je totalno frigidan...neverovatno.

Zbog toga sam imao neki love-hate odnos sa njima.

Ko kupuje auto na metar, Skoda je sjajan izbor.

Ja ipak od auta zelim nesto vise, i zato ona za moj novac nije moj izbor.

the man

pre 6 godina

Baš u ovakvoj bijeloj Octaviji sam se danas vozio na relaciji ZG-Budimpešta-ZG. Ok auto, ali konfekcijski, bez trunka uzbuđenja ili uživanja u vožnji. Dobar je jer daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti, a i prostran je.

que mesa

pre 6 godina

Mogla je Zastava krajem osamdesetih tim putem da krene ali smo se pravili pametni.Onda smo se malo igrali rata posle i sad radimo u pelenama za najnize plate u Evropi dok glumimo ekonomskog tigra.Izgleda da smo ispali mnogo pametni.
(laki78, 17. januar 2018 20:19)

Nikada Zastava nije mogla tim putem to se mi samo tešimo,zamišljamo,sanjarimo.
Jednostavno oni su Česi a mi Srbi.
A kakvi smo mi Srbi - pa Mercedes da preseli fabrike i celokupnu proizvodnju prepusti nama Srbima mi bi na čelo fabrike postavili Partijski Kadar recimo nekog Krkobabića.U razvojni centar bi zaposlili Mastere i Doktore sa kupljenim diplomama.Posao bi se dobija preko veze,stranke na Vladti bi izvlačile profit i za par godina bi Mercedes propao - pre toga bi podizao kredite država ni bila garant tih kredita a vraćali bi ih poreski obveznici.
Zato što smo Srbi zato smo tu gde jesmo .

C i n i k

pre 6 godina

Pa ok je Skoda,Skoda je klon skupljeg brata, zamisljena da pokrije trziste sa slabijom kupovnom moci,gde prosecan kupac nema dovoljno za VW, to se i vidi, Kina,Poljska,Rusija...
Tu smo i mi naravno samo sto je kod nas to pretezno sluzbeno vozilo,zbog konekcija uvoznika sa Vladom i strankama.
Ima puno auta u ponudi slicne cene i sta god covek kupio nema greske,danas i KiA pravi odlicne aute..

sejn

pre 6 godina

ovo sa pumpom se i meni desilo na A7. Ne cudi me da najvise zaradjuju u VAG grupi. Sve sto su mogli da pojeftine pojeftinili su. Kozni volan na Oct A7 posle 30tkm izgleda ko da je bio u rukama 300tkm. A tek cene. 17teur Oct F.l. 1,6 sa smesnom opremom. A da mozes da biras boju gratis. Mali servis 24 000rsd. Verujem da su ove prodate u Nemackoj znacajno razlicite od ovih sto stizu kod nas.

Botogradjanin, mladi bankar iz odeljenja za rizike

pre 6 godina

Ljudi, pricajte sta hocete, te nema emocija, te sluzbeni, te ruzan logo, te za neku klasu ljudi koja je ista... Emocije ostavljam za zenu i decu, ali ja kad udjem u moj superb, ja se svaki put odusevim i znam da mi je to jedna od najboljih kupovina koju sam do sada napravio. Idem na more ili duzi put sa troje dece kojima nazad nije tesno, svi koferi stanu u gepek, a 2.0 volkswagen-ov tdi veze po auto putu uz 5 litara na 100km. Sve u svemu, uzivanje u voznji, pa cak i u gradskoj. A kome se ne svidja ili ne odgovara, prosto je, uzmite nesto drugo. Za te pare mozete uzeti dobru "bembaru" 2013, vozila ga zena u Nemackoj, samo do prodavnice, presla jedno 20-30 hiljada godisnje (mada pre 200-300 hiljada), ali to nije nista. Sve je stvar izbora i mogucnosti, pa izvolite.

laki78

pre 6 godina

Mogla je Zastava krajem osamdesetih tim putem da krene ali smo se pravili pametni.Onda smo se malo igrali rata posle i sad radimo u pelenama za najnize plate u Evropi dok glumimo ekonomskog tigra.Izgleda da smo ispali mnogo pametni.

zoli

pre 6 godina

Nezaustavljivo da da. A fabricki su mi sipali u Oktaviju antifriz koji je izazivao koroziju pa mi je procurila pumpa za rashladnu tecnost i pozapusavao se izmenjivac toplote za grejanje kabine. Pa me sad zavlaci njihova servisna mreza dva meseca kako bi ovo sa grejanjem najzad resili. A da nisam otisao u Sloveniju gde mi je skiknula pumpa ne bih ni cuo za servisnu akciju za ovo. Ko zna sta je tek sa hladnjakom... a garancija istekl pre tri meseca. Skoda nikad vise.

masinista

pre 6 godina

VW brend je svesno orepustio deo kolaca skodi kako bi preko nje osvojio siri segment trzista. Pametan potez mada Skoda mi je totalno bezdusna,frigidna....

kont

pre 6 godina

Svako ko misli da je i nas Jugo mogao ovako grdno gresi.Jednostavno nasa automobilska industrija nije izvorno nasa,nastala je u dogovoru sa Italijanima i Fiatom,kad smo pokusali Jugo da pravimo uz svu pomoc Amerike propalo je spektakularno.S druge strane Skoda postoji 130 godina.Prave aute otkad i Englezi i Nemci.Pre prvog sv rata bili su jedna od najjacih kompanija na svetu u odbrambenoj industriji.Cehoslovakca 1937.bila je deseta industrijska sila na svetu.Sasvim je bilo prirodno da ih Nemci devedesetih kupe i nastave uspesan brend.Nama po tom pitanj treba slovacki model,da pokusamo da dovucemo jos nekoga osim Fiata jer smo povoljni a tako blizu glavnom trzistu.Cesi danas proizvedu 1.3 miliona automobila,Slovaci milion,Madjari 450 000 a mi samo 80 000.

kont

pre 6 godina

Svako ko misli da je i nas Jugo mogao ovako grdno gresi.Jednostavno nasa automobilska industrija nije izvorno nasa,nastala je u dogovoru sa Italijanima i Fiatom,kad smo pokusali Jugo da pravimo uz svu pomoc Amerike propalo je spektakularno.S druge strane Skoda postoji 130 godina.Prave aute otkad i Englezi i Nemci.Pre prvog sv rata bili su jedna od najjacih kompanija na svetu u odbrambenoj industriji.Cehoslovakca 1937.bila je deseta industrijska sila na svetu.Sasvim je bilo prirodno da ih Nemci devedesetih kupe i nastave uspesan brend.Nama po tom pitanj treba slovacki model,da pokusamo da dovucemo jos nekoga osim Fiata jer smo povoljni a tako blizu glavnom trzistu.Cesi danas proizvedu 1.3 miliona automobila,Slovaci milion,Madjari 450 000 a mi samo 80 000.

laki78

pre 6 godina

Mogla je Zastava krajem osamdesetih tim putem da krene ali smo se pravili pametni.Onda smo se malo igrali rata posle i sad radimo u pelenama za najnize plate u Evropi dok glumimo ekonomskog tigra.Izgleda da smo ispali mnogo pametni.

que mesa

pre 6 godina

Mogla je Zastava krajem osamdesetih tim putem da krene ali smo se pravili pametni.Onda smo se malo igrali rata posle i sad radimo u pelenama za najnize plate u Evropi dok glumimo ekonomskog tigra.Izgleda da smo ispali mnogo pametni.
(laki78, 17. januar 2018 20:19)

Nikada Zastava nije mogla tim putem to se mi samo tešimo,zamišljamo,sanjarimo.
Jednostavno oni su Česi a mi Srbi.
A kakvi smo mi Srbi - pa Mercedes da preseli fabrike i celokupnu proizvodnju prepusti nama Srbima mi bi na čelo fabrike postavili Partijski Kadar recimo nekog Krkobabića.U razvojni centar bi zaposlili Mastere i Doktore sa kupljenim diplomama.Posao bi se dobija preko veze,stranke na Vladti bi izvlačile profit i za par godina bi Mercedes propao - pre toga bi podizao kredite država ni bila garant tih kredita a vraćali bi ih poreski obveznici.
Zato što smo Srbi zato smo tu gde jesmo .

zoli

pre 6 godina

Nezaustavljivo da da. A fabricki su mi sipali u Oktaviju antifriz koji je izazivao koroziju pa mi je procurila pumpa za rashladnu tecnost i pozapusavao se izmenjivac toplote za grejanje kabine. Pa me sad zavlaci njihova servisna mreza dva meseca kako bi ovo sa grejanjem najzad resili. A da nisam otisao u Sloveniju gde mi je skiknula pumpa ne bih ni cuo za servisnu akciju za ovo. Ko zna sta je tek sa hladnjakom... a garancija istekl pre tri meseca. Skoda nikad vise.

masinista

pre 6 godina

VW brend je svesno orepustio deo kolaca skodi kako bi preko nje osvojio siri segment trzista. Pametan potez mada Skoda mi je totalno bezdusna,frigidna....

Botogradjanin, mladi bankar iz odeljenja za rizike

pre 6 godina

Ljudi, pricajte sta hocete, te nema emocija, te sluzbeni, te ruzan logo, te za neku klasu ljudi koja je ista... Emocije ostavljam za zenu i decu, ali ja kad udjem u moj superb, ja se svaki put odusevim i znam da mi je to jedna od najboljih kupovina koju sam do sada napravio. Idem na more ili duzi put sa troje dece kojima nazad nije tesno, svi koferi stanu u gepek, a 2.0 volkswagen-ov tdi veze po auto putu uz 5 litara na 100km. Sve u svemu, uzivanje u voznji, pa cak i u gradskoj. A kome se ne svidja ili ne odgovara, prosto je, uzmite nesto drugo. Za te pare mozete uzeti dobru "bembaru" 2013, vozila ga zena u Nemackoj, samo do prodavnice, presla jedno 20-30 hiljada godisnje (mada pre 200-300 hiljada), ali to nije nista. Sve je stvar izbora i mogucnosti, pa izvolite.

kritičar

pre 6 godina

@mile
"Auto" nije imenica srednjeg roda, već muškog.
Nastala kao skraćenica imenice "automobil", bar u ovom kontekstu.
Nema na čemu.

Toronto.

pre 6 godina

Ne mogu a da se ne setim članka o povećanju izvoza Lade u Nemačku. Koliko me sećanje služi ukupno je izvezeno nešto preko 9.000 vozila, od toga oko 2.000 u Nemačku. Pogledajte ove Škodine cifre. 1.200.500 VOZILA. Od toga "samo" je 95.000 ostalo u Češkoj. Impresivnih 1.105.500 vozila je izvezeno. Šta reći? Česi su sa VW napravili neverovatan biznis. A Srbija. Uglibili se od samog starta sa Italijanima, još od prvog fiće, preko keca, do juga. Sve same zastarele licence. Sada opet fića 500L. Nije se bitnije promenio od kada je počela proizvodnja. Stagnacija. Čak i fabrika koja ima kapacitet 185.000 vozila nikada nije radila punim kapacitetom. Ove godine 85.000 vozila.

the man

pre 6 godina

Baš u ovakvoj bijeloj Octaviji sam se danas vozio na relaciji ZG-Budimpešta-ZG. Ok auto, ali konfekcijski, bez trunka uzbuđenja ili uživanja u vožnji. Dobar je jer daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti, a i prostran je.

Nemac

pre 6 godina

Samo pogledajte rezultate Seata, Skode i Dacije od kako su ih nemci preuzeli VW je to odradio pametno u tim zemljama ljudi se zaposljavaju rade zive pristojno mole se bogu i Vw-u a nemci pored toga imaju jeftinu radnu snagu prosirenje volkswagena na celoj svetoskoj mapi i debeo plus. Da je srece mogli su nemci i nasu Zastavu da preuzmu nekad smo se smejali kad se spomenu rumuni i kola a sad bi pevali da smo na njihovom nivou. Tuzno

Ivan ZG

pre 6 godina

Politika koju je vodio i vodi VW koncern u Škodi je bila - više auta za istu cijenu. Prva Octavija - Golf sa velikim prtljažnikom ispod cijene Golfa. Istu politiku je nekada imao Hyundai. Gađao je veličinom između klasa i nudi po cijeni one manje klase auta.
I gle čuda ljudi su prepoznali da dobivaju više za svoj novac. Prvi Superb je bio rastegnuti Passat za kinesko tržište. Jednostavno su rastegli međuosovinski razmak za 10 cm i dobili ogromnu unutrašnjost u vrijeme kada se Passat još borio sa manjkom prostora na zadnjoj klupi.
Sada bi VW rado napustio tu koncepciju samo ne zna kako, a da se drastično ne odrazi na padu prodaje.
Proli Superb su išli namjerno poružniti sa zadnjim svjetlima pa im se osvetilo sa padom prodaje.
Česi su vrijedni i odgovorni radnici i zato je Škoda imala manje kvarova od usporedivog VW auta.
Mene je najviše fascinirala činjenica da samo građani Češke kupe 95.000 automobila Škoda marke godišnje! Pa koliko ukupno prodaju automobila? 200.000? Bravo. Više od cijele bivše Jugoslavija zajedno.

Soldier

pre 6 godina

Do sada sam imao fabiju, dve oktavije i dva superba. Nakon toga passata i sada Mazdu CX5 (nju sam jedino kupio sam, sve ovo pre su bila sluzbena kola).

Skode su bile totalno pouzdane, nisam inao ama bas nikakvih problema sa nima ave ove godine. Ali, kako neko ovde rece, auto je totalno frigidan...neverovatno.

Zbog toga sam imao neki love-hate odnos sa njima.

Ko kupuje auto na metar, Skoda je sjajan izbor.

Ja ipak od auta zelim nesto vise, i zato ona za moj novac nije moj izbor.

C i n i k

pre 6 godina

Pa ok je Skoda,Skoda je klon skupljeg brata, zamisljena da pokrije trziste sa slabijom kupovnom moci,gde prosecan kupac nema dovoljno za VW, to se i vidi, Kina,Poljska,Rusija...
Tu smo i mi naravno samo sto je kod nas to pretezno sluzbeno vozilo,zbog konekcija uvoznika sa Vladom i strankama.
Ima puno auta u ponudi slicne cene i sta god covek kupio nema greske,danas i KiA pravi odlicne aute..

sempervivum

pre 6 godina

И цене су почеле да им напредују...
Оно што је остало константно јесте: солидност израде, употребљивост ентеријера и безличност екстеријера.

GuGa

pre 6 godina

@japanac, uz dačiju zaboravio si da pomeneš tojotu! To su 2 najprodavanija automobila, a škoda je na trećem mjestu, mada, ona i nije za svačiji džep.
(njemac, 18. januar 2018 01:07)

Jeste, ali je razlika u tome sto Tojotu, pa i Skodu kupuju oni koji insistiraju na kvalitetu; a Daciju kupuju oni koji bi novo, a nemaju pare za drugo.

Po kvalitetu Dacija ne sme da se stavlja u istu recenicu s Tojotom. Ma sta u recenicu, u isti tekst!

eto'o

pre 6 godina

@zoli
ali tačno znam sta si uradio. ili ti ili neki majstor. auto izašao iz garancije, pumpu nisi hteo da menjaš, kovelis zašto bi menjao kad radi, ali nov kaiš je nategne malo jace, ona procurela i ti lepo krknuo bočicu sredstva za zapusivanje. ali neće da smeta pa si krknuo dve tri. i naravno zapuši se tamo gde je najtanje, u izmenjivaču. bio kod mene fiat bravo kaže pregreva mu se auto. A on svakih par meseci kad mu procuri hladnjak sipa po jednu bočicu. zapušio toliko da je pola hladnjaka hladno a auto se pregreva.

sejn

pre 6 godina

ovo sa pumpom se i meni desilo na A7. Ne cudi me da najvise zaradjuju u VAG grupi. Sve sto su mogli da pojeftine pojeftinili su. Kozni volan na Oct A7 posle 30tkm izgleda ko da je bio u rukama 300tkm. A tek cene. 17teur Oct F.l. 1,6 sa smesnom opremom. A da mozes da biras boju gratis. Mali servis 24 000rsd. Verujem da su ove prodate u Nemackoj znacajno razlicite od ovih sto stizu kod nas.

DC

pre 6 godina

@NeuvilleBG: Bio sam u slicnoj situaciji tokom 2016/2017 - trazio sam porodican auto, solidno motorizovan i sa visokim nivoom opreme. Na kraju sam kupio 3god star A6 Avant 3.0TDI quattro ali je to druga prica. Sto se tice D segmenta, barem ovde u Svajcarskoj gde je dosta dobro opremljen, Superb je ubedljivo najbolji izbor (testirao sam 2.0TSI Sport sa 280ks). Da sam gledao samo motore do dve litre mislim da bih se pre odlucio za Superba nego li bilo koji auto E segmenta. Superb i Passat imaju enterijer koji je u odnosu na konkurenciju na jednom skroz drugom nivou, ali je Superb bolje opremljen od Passata, cesto atraktivniji (pogotovo sa L&K ili Sport paketima) a jeftiniji. Mondeo je estetski vrlo dopadljiv spolja ali je generalan kvalitet izrade kao i enterijera ispod proseka vozila klase nize. Nova Insignia je za korak iza Superba u apsolutno svakom aspektu osim estetici koja je naravno stvar licnog ukusa. Talisman mi se svidja do te mere da bih mogao da mu oprostim neke propuste u kvalitetu enterijera ali su u opticaju bili samo motori od 1.6, plus ima rezervoar manji od 50l, a ta dva ipak nisam mogao da prihvatim.

Inace, velika stvar je da je u 2017. Skoda Octavia skinula Golfa sa trona najprodavanijih vozila u Svajcarskoj, pozicije koju je on neprikosnoveno drzao nekih 35 godina. Sa druge strane Octavia je ovde drugi najprodavaniji auto vec skoro 10 godina i ujedno, u zemlji karavana, ubedljivo najprodavanije vozilo tog tipa.

skodilak

pre 6 godina

Intervju sa mrziteljem Skode u Srbiji

Skoda je proizvela 1.2 miliona vozila u 2017. Impresivno zar ne.
- i koka kola je najprodavanija pa nije kvalitetna.
Ipak to je ogromna brojka.
- To su vecinom sluzbena vozila, nikad je ne bih kupio privatno.
Zar se nisu dokazali po kvalitetu?
- Kupuje ih sirotinja, Kina, Poljska, Rusija.
Ali prodavani su i na zapadu, Njemacka, Velika Britanija.
- Tamo ih kupuje sirotinja, imigranti, klosari itd.
Ali i srednja klasa, i pouzdani su.
- Jeste ali su bezlicni, prodaju se na metar.
A kakav vi auto vozite?
- Nemam auto.

Aca

pre 6 godina

Vozio sam Škodu Superb 3 godine dok nisam imao sudar. Auto zavrsio na otpadu a meni dlaka sa glave nije falila. Jednom Škoda, Škoda zauvek! Spoj elegancije, kvaliteta, udobnosti i lepote za pristojan novac.

hmmm

pre 6 godina

@zoli
i to samo tebi sipali taj antifriz. neki baja u fabrici rešio da iznese original antifriz, kao iz zastave, pa bas tebi zapao auto gde je nasuo falš koji je naravno prethodno prosvercovao u fabriku. ma beži...

Miki

pre 6 godina

U fazi sam kupovine novog auta, izmedju ostalog, gledam i Skodu. Medjutim, Skoda u samom startu dolazi sa bas siromasnom opremom, a cena visoka, imaju dobru prodaju, pa digli cene. Svaka sitnica se doplacuje i uglavnom je skuplja nego za druge automobile, u samom startu dolazi sa nekim anemicnim motorima. Npr. Karoq dolazi sa trocilindricnim 1.0 motorom od 100ks, sto je premalo. Recimo, REnault Kadjar dolazi sa motorom od 130ks, u samom startu sa neophodnom opremom, klima, tempomat, 4x el. podizaci, itd. doplata za opremu je manja i auto je u samom startu jeftiniji. Skoda izgleda koristi dobre prodajne rezultate za sticanje dodatnog profita.

kobireko

pre 6 godina

jos se secam kao da jucer bilo,stanem pred vw garazom da naspem gorivo ,kad ono,da ne poverujem svojim ocima,skoda u svici,rekoh,zeno,zlo se sprema - jel' ti vidis ovo?..izadje ona iz auta,gleda,gleda,felicija,
klima,metalik boja,tamna stakla,alufelne,ceski glof,za 12.5 hiljada franaka..kaze ona meni,nemas ti pojma,skoda ce jedanog dana da bude na svakom cosku,kamo moje srece da sam je vise puta u zivotu poslusao;)

T

pre 6 godina

"Uzivanje u voznji" (u engleskim medijima poznato kao "fun to drive") znaci "vozim skup auto". Svaka aktuelna Oktavija je sigurno bolja od Golfa 2, 3 i 4. A ko je tada vozio novog Golfa je smatrao da "uziva u voznji". Ako je Skoda bolja od tih automobila, zasto ne bi moglo da se sada uziva u voznji? Uzivanje u voznji nema nikakve veze sa kvalitetom automobila. Najvece uzivanje u voznji je kada imas 18 godina pa dobijes caletov auto, kakav god da je krs. Sve posle toga je merenje one stvari.

GuGa

pre 6 godina

Svim ljubiteljima VW koncerna od srca zelim jedan 1.2 ili 1.4 tsi, sa lancem ili 2.0 tdi pd oznake bkp.
sportski pozdrav (ucha, 18. januar 2018 11:01)


Ovaj 2.0 tdi ne mogu da komentarisem jer nemam iskustva, ali 1.2 i 1.4 TSI sa lancem umesto zupcastog remena su nocna mora. Pre ili kasnije ce svi oni koji imaju to da svate ...

GuGa

pre 6 godina

Za firmu,taksi,državne organe i tome slično odličan izbor al za svoju dušu, dokle god im je gazda neko drugi NIKAD.(NIKOLA, 18. januar 2018 11:56)

Tacno je ovo jedan od najvecih problema naseg naroda, ovakav nacin razmisljanja. Druze, ako je nesto dobro i valja, i ako to (u ovom slucaju) ima kvalitetu da bude konkurencija sa svojom cenom, onda ne vidim razloge zasto to covek ne bi kupio ?!?

Kod nas jos uvek cenimo ljude po tome odakle dolaze, ko su im otac i mater, umesto da ih cenimo po onome kakvi su oni sami. Stvari takodje cenimo po tome odakle dolaze, koliko kostaju, itd. umesto da pocnemo logicki da razmisljamo.

Mene licno zabole cosak odakle je sta ili ko, ako to valja!

objavite i moj

pre 6 godina

Skoda je jedino dobra da bude sluzbeno vozilo.Vozio sam se i vozio sam,mogu reci da dosadniji automobil ne postoji.Enterijer bezlican,klima hladi malo bolje od ventilatora.Vozio novu oktaviju,1.6 dizel,a ima menjac sa 5 brzina iz ‘95.Sve je receno.(alfista, 19. januar 2018 11:22)

Nadimak asocira na objektivnost

NeuvilleBG

pre 6 godina

Realno je da Škoda najbolji odnos uloženo/dobijeno. Npr. sad gledam da kupim auto do cca 25-26k iz D segmenta. Opcije su Superb, Modeo (užas od dizajna, ali je jeftiniji dosta), Insignia (skuplja dosta sa istom opremom kao Superb, ali mi je neviđeno ružan onaj podeljen sat, a i pouzdanosti Opela me Bože sačuvaj), Avensis (model od pre 10 godina) i to je to. Svi ostali su drastično skuplji. Mazda 6 je tu tata za sve, ali sa istom opremom košta 33k što je van svake pameti, bar za mene. A i motor 2.2 u Srbiji je bacanje para.

киза Д

pre 6 godina

Фрлиција 1,9д..360.000 урађена генерална...фабија 1,9сди... 462.000 без генералне...октавија 1.2 тси... тренутно 81.000... све на таксију.....однос цене и квалитета сасвим задовољавајући....мада за таксирање најбоља је дачиа логан...пространа ,одличан пртљажник и наравно цена..8200 € ...

Timer

pre 6 godina

Po kvalitetu Dacija ne sme da se stavlja u istu recenicu s Tojotom. Ma sta u recenicu, u isti tekst!
(GuGa, 18. januar 2018 10:52)

Zavisi sta podrazumevas pod kvalitetom. Ako podrazumevas pouzdanost (a to je u prevodu kvalitet delova) onda moze da se poredi.
Ako mislis na sminku (boja, plastičica, lajsnica, felnica..) onda je Dacia daleko od Tojote, VW i slicnih lidera.

Radovan

pre 6 godina

IvanZg, bravo za komentar.
"Sada bi VW rado napustio tu koncepciju samo ne zna kako, a da se drastično ne odrazi na padu prodaje".

Isto ovo se dešavalo i drugim firmama ranije, pa su pojedine kategorije auta zanemarivali kao što su A i B segment, a forsirale veće C i D segment, dok neke druge firme polako napuštaju A,B,C,D i hoće da prave visokopodne visokokrovne aute odnosno skupe.

Glavni razlog je visoka proizvodna cena gde se fabrikama smanjuje zarada po autu.
VW polako i C segment pravi probleme jer im je tu najprodavaniji model, a zarada na njemu najmanja. Ko prati ekonomsku statistiku duže vreme, VW je firma sa najmanjom zaradom po komadu vozila.
Zato prelaze na "aute sa dodatom vrednošću" gde za par dodatnih plastika cena ide ka nebu.

Kada se Markojone pojavio, izjavio je:"opstaće firma koja proizvodi 6 modela, proda više od 6 miliona i prodaje u 6 regionalnih/svetskih zona".

DC

pre 6 godina

@Argentto: Kupis Oktaviju u verziji 1.6TDI Ambition i ocekujes uzivanje u voznji? Tu nije problem sa autom vec sa tvojim ocekivanjima. Da si uzeo vRS verziju te Oktavije cak i sa dizel motorom, i te kako bi uzivao.

rog

pre 6 godina

Pa nije bas tako.. 2012 god sam kupio Oktaviu 1.6 TDI u Ambition opremi sa nekim dodacima... Ok, sluzila je veoma lepo, ne mogu da kazem, ali od uzivanja u voznji nema ni U. Taj automobil ne pruza bas nista vozacu. Pre 2 meseca je prodah, gledao novu Oktaviu... I na kraju uzmem Insigniu 2015 SW u Cosmo paketu opreme i taj auto je u svemu za 2 klase iznad skode... verovao ili ne, jako mi je drago da nisam kupio opet Oktaviu..
(Argentto, 18. januar 2018 22:36)

A pre dva meseca si se sigurno kleo u tu istu otkaviju. Kad je toliko losa za voznju sto si gledao ponovo da je kupis? Nije problem u autu, i oktavija i insignija imaju svoju svrhu i namenu, problem je u nasem coveku koji mora sebi svaki dan da ponavlja kako je izbor koji je napravio odlican a svi koji nisu izabrali isto su budale. Nesigurnost neka, sta li je.

DC

pre 6 godina

@Argentto: Izvinjavam se sto moram jos nesto da dodam: Poredis babe i zabe: auto uprkos svojim dimenzijama ipak vozilo C segmenta i jos u jednom od baznih paketa opreme sa autom D segmenta u najjacoj verziji. Kao kada bi poredio osnovnu verziju VW Pola, Fieste, Corse itd sa Golfom GTI. Ali napravi direktno poredjenje novog Superba u L&K ili Sport verziji sa novom Insigniom u najjacem paketu opreme i utisak ce biti sasvim drugaciji. Jos nesto, imas Insigniu 2 meseca. Pitam se da li ces za pet godina biti isto tako zadovoljan kao sada. Iskreno se nadam.

njemac

pre 6 godina

@japanac, uz dačiju zaboravio si da pomeneš tojotu! To su 2 najprodavanija automobila, a škoda je na trećem mjestu, mada, ona i nije za svačiji džep.

ucha

pre 6 godina

@eto pises nesto o cemu nemas pojma. Mozda vi majstori znate da odsrafite i zamenite, al mani se teorije. Taj njegov slucaj nije jedinstven, vec je veoma ucestao. Svim ljubiteljima VW koncerna od srca zelim jedan 1.2 ili 1.4 tsi, sa lancem ili 2.0 tdi pd oznake bkp.
sportski pozdrav

vlasta

pre 6 godina

1,2 miliona vozila. Neka svako vozilo kosta 10000eura u proseku (zbog lakseg racuna), to je 12 milijardi eura prihoda. Neka je cista zarada 10% to je 1,2 milijarde eura.
A mi i dalje o pricamo o nekim malinama, razvojnim sansama i zamajavamo se sa onom igrackom od Fiata...

Argentto

pre 6 godina

Jednom kupis skodu, 
Vecito posle kupujes skodu. 
Jednom Skoda,uvek Skoda.
(Sale, 18. januar 2018 12:46)

Pa nije bas tako.. 2012 god sam kupio Oktaviu 1.6 TDI u Ambition opremi sa nekim dodacima... Ok, sluzila je veoma lepo, ne mogu da kazem, ali od uzivanja u voznji nema ni U. Taj automobil ne pruza bas nista vozacu. Pre 2 meseca je prodah, gledao novu Oktaviu... I na kraju uzmem Insigniu 2015 SW u Cosmo paketu opreme i taj auto je u svemu za 2 klase iznad skode... verovao ili ne, jako mi je drago da nisam kupio opet Oktaviu..

alfista

pre 6 godina

Skoda je jedino dobra da bude sluzbeno vozilo.Vozio sam se i vozio sam,mogu reci da dosadniji automobil ne postoji.Enterijer bezlican,klima hladi malo bolje od ventilatora.Vozio novu oktaviju,1.6 dizel,a ima menjac sa 5 brzina iz ‘95.Sve je receno.

dc

pre 6 godina

@rog: Kao neko ko je isprobao sva ta vozila mogu ti reći da zaboraviš na Mondeo upravljanje. Ovaj najnovije generacije bez podesivog ogibljenja (koje je veoma retko viđena opcija - npr. od nekoliko demonstratora koje sam gledao imao je samo jedan Vignale) nije ništa posebno i u tom pogledu se ništa ne razlikuje od recimo sličnog Passata kog sam probao u praktično isto vreme tako da su mi sećanja bila još sveža, a kao što znamo Superb se ponaša u vožnji isto kao Passat. Mondeo sve do ove generacije je bio vrh u tom pogledu ali su sa poslednjim skroz upropastili stvar. To više nije Evropski auto već Amer koji se pravi u Španiji. Doduše estetski vrlo atraktivan.

dc

pre 6 godina

U vezi uživanja u vožnji, da li ovde ima neko punoletan ko i dalje živi u iluziji da je Oktavija 1.6tdi nešto fundamentalno različita u odnosu na Golf, Astru, Megane, 308 i druge sa sličnim motorom i opremom? Jedan jedini auto koji je nešto zabavniji od ovih gore navedenih je Mazda 3, međutim voziti je po našim putevima, i to je jako diskutabilno. Jedan drugi je delimično Focus, kojeg je već dobrim delom pregazilo vreme.

rog

pre 6 godina

Realno je da Škoda najbolji odnos uloženo/dobijeno. Npr. sad gledam da kupim auto do cca 25-26k iz D segmenta. Opcije su Superb, Modeo (užas od dizajna, ali je jeftiniji dosta), Insignia (skuplja dosta sa istom opremom kao Superb, ali mi je neviđeno ružan onaj podeljen sat, a i pouzdanosti Opela me Bože sačuvaj), Avensis (model od pre 10 godina) i to je to. Svi ostali su drastično skuplji. Mazda 6 je tu tata za sve, ali sa istom opremom košta 33k što je van svake pameti, bar za mene. A i motor 2.2 u Srbiji je bacanje para.
(NeuvilleBG, 18. januar 2018 10:16)

Ja sam u slicnoj dilemi samo sto vise cenim mondeovo upravljanje od skodine opreme. Na kraju najbolja opcija ako nemas troje dece ispada auto C segmenta karavan.

masinista

pre 6 godina

VW brend je svesno orepustio deo kolaca skodi kako bi preko nje osvojio siri segment trzista. Pametan potez mada Skoda mi je totalno bezdusna,frigidna....

zoli

pre 6 godina

Nezaustavljivo da da. A fabricki su mi sipali u Oktaviju antifriz koji je izazivao koroziju pa mi je procurila pumpa za rashladnu tecnost i pozapusavao se izmenjivac toplote za grejanje kabine. Pa me sad zavlaci njihova servisna mreza dva meseca kako bi ovo sa grejanjem najzad resili. A da nisam otisao u Sloveniju gde mi je skiknula pumpa ne bih ni cuo za servisnu akciju za ovo. Ko zna sta je tek sa hladnjakom... a garancija istekl pre tri meseca. Skoda nikad vise.

laki78

pre 6 godina

Mogla je Zastava krajem osamdesetih tim putem da krene ali smo se pravili pametni.Onda smo se malo igrali rata posle i sad radimo u pelenama za najnize plate u Evropi dok glumimo ekonomskog tigra.Izgleda da smo ispali mnogo pametni.

Aca

pre 6 godina

Vozio sam Škodu Superb 3 godine dok nisam imao sudar. Auto zavrsio na otpadu a meni dlaka sa glave nije falila. Jednom Škoda, Škoda zauvek! Spoj elegancije, kvaliteta, udobnosti i lepote za pristojan novac.

kont

pre 6 godina

Svako ko misli da je i nas Jugo mogao ovako grdno gresi.Jednostavno nasa automobilska industrija nije izvorno nasa,nastala je u dogovoru sa Italijanima i Fiatom,kad smo pokusali Jugo da pravimo uz svu pomoc Amerike propalo je spektakularno.S druge strane Skoda postoji 130 godina.Prave aute otkad i Englezi i Nemci.Pre prvog sv rata bili su jedna od najjacih kompanija na svetu u odbrambenoj industriji.Cehoslovakca 1937.bila je deseta industrijska sila na svetu.Sasvim je bilo prirodno da ih Nemci devedesetih kupe i nastave uspesan brend.Nama po tom pitanj treba slovacki model,da pokusamo da dovucemo jos nekoga osim Fiata jer smo povoljni a tako blizu glavnom trzistu.Cesi danas proizvedu 1.3 miliona automobila,Slovaci milion,Madjari 450 000 a mi samo 80 000.

Botogradjanin, mladi bankar iz odeljenja za rizike

pre 6 godina

Ljudi, pricajte sta hocete, te nema emocija, te sluzbeni, te ruzan logo, te za neku klasu ljudi koja je ista... Emocije ostavljam za zenu i decu, ali ja kad udjem u moj superb, ja se svaki put odusevim i znam da mi je to jedna od najboljih kupovina koju sam do sada napravio. Idem na more ili duzi put sa troje dece kojima nazad nije tesno, svi koferi stanu u gepek, a 2.0 volkswagen-ov tdi veze po auto putu uz 5 litara na 100km. Sve u svemu, uzivanje u voznji, pa cak i u gradskoj. A kome se ne svidja ili ne odgovara, prosto je, uzmite nesto drugo. Za te pare mozete uzeti dobru "bembaru" 2013, vozila ga zena u Nemackoj, samo do prodavnice, presla jedno 20-30 hiljada godisnje (mada pre 200-300 hiljada), ali to nije nista. Sve je stvar izbora i mogucnosti, pa izvolite.

alfista

pre 6 godina

Skoda je jedino dobra da bude sluzbeno vozilo.Vozio sam se i vozio sam,mogu reci da dosadniji automobil ne postoji.Enterijer bezlican,klima hladi malo bolje od ventilatora.Vozio novu oktaviju,1.6 dizel,a ima menjac sa 5 brzina iz ‘95.Sve je receno.

Argentto

pre 6 godina

Jednom kupis skodu, 
Vecito posle kupujes skodu. 
Jednom Skoda,uvek Skoda.
(Sale, 18. januar 2018 12:46)

Pa nije bas tako.. 2012 god sam kupio Oktaviu 1.6 TDI u Ambition opremi sa nekim dodacima... Ok, sluzila je veoma lepo, ne mogu da kazem, ali od uzivanja u voznji nema ni U. Taj automobil ne pruza bas nista vozacu. Pre 2 meseca je prodah, gledao novu Oktaviu... I na kraju uzmem Insigniu 2015 SW u Cosmo paketu opreme i taj auto je u svemu za 2 klase iznad skode... verovao ili ne, jako mi je drago da nisam kupio opet Oktaviu..

skodilak

pre 6 godina

Intervju sa mrziteljem Skode u Srbiji

Skoda je proizvela 1.2 miliona vozila u 2017. Impresivno zar ne.
- i koka kola je najprodavanija pa nije kvalitetna.
Ipak to je ogromna brojka.
- To su vecinom sluzbena vozila, nikad je ne bih kupio privatno.
Zar se nisu dokazali po kvalitetu?
- Kupuje ih sirotinja, Kina, Poljska, Rusija.
Ali prodavani su i na zapadu, Njemacka, Velika Britanija.
- Tamo ih kupuje sirotinja, imigranti, klosari itd.
Ali i srednja klasa, i pouzdani su.
- Jeste ali su bezlicni, prodaju se na metar.
A kakav vi auto vozite?
- Nemam auto.

Soldier

pre 6 godina

Do sada sam imao fabiju, dve oktavije i dva superba. Nakon toga passata i sada Mazdu CX5 (nju sam jedino kupio sam, sve ovo pre su bila sluzbena kola).

Skode su bile totalno pouzdane, nisam inao ama bas nikakvih problema sa nima ave ove godine. Ali, kako neko ovde rece, auto je totalno frigidan...neverovatno.

Zbog toga sam imao neki love-hate odnos sa njima.

Ko kupuje auto na metar, Skoda je sjajan izbor.

Ja ipak od auta zelim nesto vise, i zato ona za moj novac nije moj izbor.

GuGa

pre 6 godina

@japanac, uz dačiju zaboravio si da pomeneš tojotu! To su 2 najprodavanija automobila, a škoda je na trećem mjestu, mada, ona i nije za svačiji džep.
(njemac, 18. januar 2018 01:07)

Jeste, ali je razlika u tome sto Tojotu, pa i Skodu kupuju oni koji insistiraju na kvalitetu; a Daciju kupuju oni koji bi novo, a nemaju pare za drugo.

Po kvalitetu Dacija ne sme da se stavlja u istu recenicu s Tojotom. Ma sta u recenicu, u isti tekst!

ucha

pre 6 godina

@eto pises nesto o cemu nemas pojma. Mozda vi majstori znate da odsrafite i zamenite, al mani se teorije. Taj njegov slucaj nije jedinstven, vec je veoma ucestao. Svim ljubiteljima VW koncerna od srca zelim jedan 1.2 ili 1.4 tsi, sa lancem ili 2.0 tdi pd oznake bkp.
sportski pozdrav

sejn

pre 6 godina

ovo sa pumpom se i meni desilo na A7. Ne cudi me da najvise zaradjuju u VAG grupi. Sve sto su mogli da pojeftine pojeftinili su. Kozni volan na Oct A7 posle 30tkm izgleda ko da je bio u rukama 300tkm. A tek cene. 17teur Oct F.l. 1,6 sa smesnom opremom. A da mozes da biras boju gratis. Mali servis 24 000rsd. Verujem da su ove prodate u Nemackoj znacajno razlicite od ovih sto stizu kod nas.

Nemac

pre 6 godina

Samo pogledajte rezultate Seata, Skode i Dacije od kako su ih nemci preuzeli VW je to odradio pametno u tim zemljama ljudi se zaposljavaju rade zive pristojno mole se bogu i Vw-u a nemci pored toga imaju jeftinu radnu snagu prosirenje volkswagena na celoj svetoskoj mapi i debeo plus. Da je srece mogli su nemci i nasu Zastavu da preuzmu nekad smo se smejali kad se spomenu rumuni i kola a sad bi pevali da smo na njihovom nivou. Tuzno

NeuvilleBG

pre 6 godina

Realno je da Škoda najbolji odnos uloženo/dobijeno. Npr. sad gledam da kupim auto do cca 25-26k iz D segmenta. Opcije su Superb, Modeo (užas od dizajna, ali je jeftiniji dosta), Insignia (skuplja dosta sa istom opremom kao Superb, ali mi je neviđeno ružan onaj podeljen sat, a i pouzdanosti Opela me Bože sačuvaj), Avensis (model od pre 10 godina) i to je to. Svi ostali su drastično skuplji. Mazda 6 je tu tata za sve, ali sa istom opremom košta 33k što je van svake pameti, bar za mene. A i motor 2.2 u Srbiji je bacanje para.

objavite i moj

pre 6 godina

Skoda je jedino dobra da bude sluzbeno vozilo.Vozio sam se i vozio sam,mogu reci da dosadniji automobil ne postoji.Enterijer bezlican,klima hladi malo bolje od ventilatora.Vozio novu oktaviju,1.6 dizel,a ima menjac sa 5 brzina iz ‘95.Sve je receno.(alfista, 19. januar 2018 11:22)

Nadimak asocira na objektivnost

the man

pre 6 godina

Baš u ovakvoj bijeloj Octaviji sam se danas vozio na relaciji ZG-Budimpešta-ZG. Ok auto, ali konfekcijski, bez trunka uzbuđenja ili uživanja u vožnji. Dobar je jer daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti, a i prostran je.

njemac

pre 6 godina

@japanac, uz dačiju zaboravio si da pomeneš tojotu! To su 2 najprodavanija automobila, a škoda je na trećem mjestu, mada, ona i nije za svačiji džep.

Toronto.

pre 6 godina

Ne mogu a da se ne setim članka o povećanju izvoza Lade u Nemačku. Koliko me sećanje služi ukupno je izvezeno nešto preko 9.000 vozila, od toga oko 2.000 u Nemačku. Pogledajte ove Škodine cifre. 1.200.500 VOZILA. Od toga "samo" je 95.000 ostalo u Češkoj. Impresivnih 1.105.500 vozila je izvezeno. Šta reći? Česi su sa VW napravili neverovatan biznis. A Srbija. Uglibili se od samog starta sa Italijanima, još od prvog fiće, preko keca, do juga. Sve same zastarele licence. Sada opet fića 500L. Nije se bitnije promenio od kada je počela proizvodnja. Stagnacija. Čak i fabrika koja ima kapacitet 185.000 vozila nikada nije radila punim kapacitetom. Ove godine 85.000 vozila.

GuGa

pre 6 godina

Svim ljubiteljima VW koncerna od srca zelim jedan 1.2 ili 1.4 tsi, sa lancem ili 2.0 tdi pd oznake bkp.
sportski pozdrav (ucha, 18. januar 2018 11:01)


Ovaj 2.0 tdi ne mogu da komentarisem jer nemam iskustva, ali 1.2 i 1.4 TSI sa lancem umesto zupcastog remena su nocna mora. Pre ili kasnije ce svi oni koji imaju to da svate ...

rog

pre 6 godina

Pa nije bas tako.. 2012 god sam kupio Oktaviu 1.6 TDI u Ambition opremi sa nekim dodacima... Ok, sluzila je veoma lepo, ne mogu da kazem, ali od uzivanja u voznji nema ni U. Taj automobil ne pruza bas nista vozacu. Pre 2 meseca je prodah, gledao novu Oktaviu... I na kraju uzmem Insigniu 2015 SW u Cosmo paketu opreme i taj auto je u svemu za 2 klase iznad skode... verovao ili ne, jako mi je drago da nisam kupio opet Oktaviu..
(Argentto, 18. januar 2018 22:36)

A pre dva meseca si se sigurno kleo u tu istu otkaviju. Kad je toliko losa za voznju sto si gledao ponovo da je kupis? Nije problem u autu, i oktavija i insignija imaju svoju svrhu i namenu, problem je u nasem coveku koji mora sebi svaki dan da ponavlja kako je izbor koji je napravio odlican a svi koji nisu izabrali isto su budale. Nesigurnost neka, sta li je.

Ivan ZG

pre 6 godina

Politika koju je vodio i vodi VW koncern u Škodi je bila - više auta za istu cijenu. Prva Octavija - Golf sa velikim prtljažnikom ispod cijene Golfa. Istu politiku je nekada imao Hyundai. Gađao je veličinom između klasa i nudi po cijeni one manje klase auta.
I gle čuda ljudi su prepoznali da dobivaju više za svoj novac. Prvi Superb je bio rastegnuti Passat za kinesko tržište. Jednostavno su rastegli međuosovinski razmak za 10 cm i dobili ogromnu unutrašnjost u vrijeme kada se Passat još borio sa manjkom prostora na zadnjoj klupi.
Sada bi VW rado napustio tu koncepciju samo ne zna kako, a da se drastično ne odrazi na padu prodaje.
Proli Superb su išli namjerno poružniti sa zadnjim svjetlima pa im se osvetilo sa padom prodaje.
Česi su vrijedni i odgovorni radnici i zato je Škoda imala manje kvarova od usporedivog VW auta.
Mene je najviše fascinirala činjenica da samo građani Češke kupe 95.000 automobila Škoda marke godišnje! Pa koliko ukupno prodaju automobila? 200.000? Bravo. Više od cijele bivše Jugoslavija zajedno.

kobireko

pre 6 godina

jos se secam kao da jucer bilo,stanem pred vw garazom da naspem gorivo ,kad ono,da ne poverujem svojim ocima,skoda u svici,rekoh,zeno,zlo se sprema - jel' ti vidis ovo?..izadje ona iz auta,gleda,gleda,felicija,
klima,metalik boja,tamna stakla,alufelne,ceski glof,za 12.5 hiljada franaka..kaze ona meni,nemas ti pojma,skoda ce jedanog dana da bude na svakom cosku,kamo moje srece da sam je vise puta u zivotu poslusao;)

Radovan

pre 6 godina

IvanZg, bravo za komentar.
"Sada bi VW rado napustio tu koncepciju samo ne zna kako, a da se drastično ne odrazi na padu prodaje".

Isto ovo se dešavalo i drugim firmama ranije, pa su pojedine kategorije auta zanemarivali kao što su A i B segment, a forsirale veće C i D segment, dok neke druge firme polako napuštaju A,B,C,D i hoće da prave visokopodne visokokrovne aute odnosno skupe.

Glavni razlog je visoka proizvodna cena gde se fabrikama smanjuje zarada po autu.
VW polako i C segment pravi probleme jer im je tu najprodavaniji model, a zarada na njemu najmanja. Ko prati ekonomsku statistiku duže vreme, VW je firma sa najmanjom zaradom po komadu vozila.
Zato prelaze na "aute sa dodatom vrednošću" gde za par dodatnih plastika cena ide ka nebu.

Kada se Markojone pojavio, izjavio je:"opstaće firma koja proizvodi 6 modela, proda više od 6 miliona i prodaje u 6 regionalnih/svetskih zona".

Miki

pre 6 godina

U fazi sam kupovine novog auta, izmedju ostalog, gledam i Skodu. Medjutim, Skoda u samom startu dolazi sa bas siromasnom opremom, a cena visoka, imaju dobru prodaju, pa digli cene. Svaka sitnica se doplacuje i uglavnom je skuplja nego za druge automobile, u samom startu dolazi sa nekim anemicnim motorima. Npr. Karoq dolazi sa trocilindricnim 1.0 motorom od 100ks, sto je premalo. Recimo, REnault Kadjar dolazi sa motorom od 130ks, u samom startu sa neophodnom opremom, klima, tempomat, 4x el. podizaci, itd. doplata za opremu je manja i auto je u samom startu jeftiniji. Skoda izgleda koristi dobre prodajne rezultate za sticanje dodatnog profita.

C i n i k

pre 6 godina

Pa ok je Skoda,Skoda je klon skupljeg brata, zamisljena da pokrije trziste sa slabijom kupovnom moci,gde prosecan kupac nema dovoljno za VW, to se i vidi, Kina,Poljska,Rusija...
Tu smo i mi naravno samo sto je kod nas to pretezno sluzbeno vozilo,zbog konekcija uvoznika sa Vladom i strankama.
Ima puno auta u ponudi slicne cene i sta god covek kupio nema greske,danas i KiA pravi odlicne aute..

kritičar

pre 6 godina

@mile
"Auto" nije imenica srednjeg roda, već muškog.
Nastala kao skraćenica imenice "automobil", bar u ovom kontekstu.
Nema na čemu.

sempervivum

pre 6 godina

И цене су почеле да им напредују...
Оно што је остало константно јесте: солидност израде, употребљивост ентеријера и безличност екстеријера.

Timer

pre 6 godina

Po kvalitetu Dacija ne sme da se stavlja u istu recenicu s Tojotom. Ma sta u recenicu, u isti tekst!
(GuGa, 18. januar 2018 10:52)

Zavisi sta podrazumevas pod kvalitetom. Ako podrazumevas pouzdanost (a to je u prevodu kvalitet delova) onda moze da se poredi.
Ako mislis na sminku (boja, plastičica, lajsnica, felnica..) onda je Dacia daleko od Tojote, VW i slicnih lidera.

dc

pre 6 godina

U vezi uživanja u vožnji, da li ovde ima neko punoletan ko i dalje živi u iluziji da je Oktavija 1.6tdi nešto fundamentalno različita u odnosu na Golf, Astru, Megane, 308 i druge sa sličnim motorom i opremom? Jedan jedini auto koji je nešto zabavniji od ovih gore navedenih je Mazda 3, međutim voziti je po našim putevima, i to je jako diskutabilno. Jedan drugi je delimično Focus, kojeg je već dobrim delom pregazilo vreme.

que mesa

pre 6 godina

Mogla je Zastava krajem osamdesetih tim putem da krene ali smo se pravili pametni.Onda smo se malo igrali rata posle i sad radimo u pelenama za najnize plate u Evropi dok glumimo ekonomskog tigra.Izgleda da smo ispali mnogo pametni.
(laki78, 17. januar 2018 20:19)

Nikada Zastava nije mogla tim putem to se mi samo tešimo,zamišljamo,sanjarimo.
Jednostavno oni su Česi a mi Srbi.
A kakvi smo mi Srbi - pa Mercedes da preseli fabrike i celokupnu proizvodnju prepusti nama Srbima mi bi na čelo fabrike postavili Partijski Kadar recimo nekog Krkobabića.U razvojni centar bi zaposlili Mastere i Doktore sa kupljenim diplomama.Posao bi se dobija preko veze,stranke na Vladti bi izvlačile profit i za par godina bi Mercedes propao - pre toga bi podizao kredite država ni bila garant tih kredita a vraćali bi ih poreski obveznici.
Zato što smo Srbi zato smo tu gde jesmo .

eto'o

pre 6 godina

@zoli
ali tačno znam sta si uradio. ili ti ili neki majstor. auto izašao iz garancije, pumpu nisi hteo da menjaš, kovelis zašto bi menjao kad radi, ali nov kaiš je nategne malo jace, ona procurela i ti lepo krknuo bočicu sredstva za zapusivanje. ali neće da smeta pa si krknuo dve tri. i naravno zapuši se tamo gde je najtanje, u izmenjivaču. bio kod mene fiat bravo kaže pregreva mu se auto. A on svakih par meseci kad mu procuri hladnjak sipa po jednu bočicu. zapušio toliko da je pola hladnjaka hladno a auto se pregreva.

DC

pre 6 godina

@Argentto: Kupis Oktaviju u verziji 1.6TDI Ambition i ocekujes uzivanje u voznji? Tu nije problem sa autom vec sa tvojim ocekivanjima. Da si uzeo vRS verziju te Oktavije cak i sa dizel motorom, i te kako bi uzivao.

DC

pre 6 godina

@Argentto: Izvinjavam se sto moram jos nesto da dodam: Poredis babe i zabe: auto uprkos svojim dimenzijama ipak vozilo C segmenta i jos u jednom od baznih paketa opreme sa autom D segmenta u najjacoj verziji. Kao kada bi poredio osnovnu verziju VW Pola, Fieste, Corse itd sa Golfom GTI. Ali napravi direktno poredjenje novog Superba u L&K ili Sport verziji sa novom Insigniom u najjacem paketu opreme i utisak ce biti sasvim drugaciji. Jos nesto, imas Insigniu 2 meseca. Pitam se da li ces za pet godina biti isto tako zadovoljan kao sada. Iskreno se nadam.

rog

pre 6 godina

Realno je da Škoda najbolji odnos uloženo/dobijeno. Npr. sad gledam da kupim auto do cca 25-26k iz D segmenta. Opcije su Superb, Modeo (užas od dizajna, ali je jeftiniji dosta), Insignia (skuplja dosta sa istom opremom kao Superb, ali mi je neviđeno ružan onaj podeljen sat, a i pouzdanosti Opela me Bože sačuvaj), Avensis (model od pre 10 godina) i to je to. Svi ostali su drastično skuplji. Mazda 6 je tu tata za sve, ali sa istom opremom košta 33k što je van svake pameti, bar za mene. A i motor 2.2 u Srbiji je bacanje para.
(NeuvilleBG, 18. januar 2018 10:16)

Ja sam u slicnoj dilemi samo sto vise cenim mondeovo upravljanje od skodine opreme. Na kraju najbolja opcija ako nemas troje dece ispada auto C segmenta karavan.

hmmm

pre 6 godina

@zoli
i to samo tebi sipali taj antifriz. neki baja u fabrici rešio da iznese original antifriz, kao iz zastave, pa bas tebi zapao auto gde je nasuo falš koji je naravno prethodno prosvercovao u fabriku. ma beži...

киза Д

pre 6 godina

Фрлиција 1,9д..360.000 урађена генерална...фабија 1,9сди... 462.000 без генералне...октавија 1.2 тси... тренутно 81.000... све на таксију.....однос цене и квалитета сасвим задовољавајући....мада за таксирање најбоља је дачиа логан...пространа ,одличан пртљажник и наравно цена..8200 € ...

GuGa

pre 6 godina

Za firmu,taksi,državne organe i tome slično odličan izbor al za svoju dušu, dokle god im je gazda neko drugi NIKAD.(NIKOLA, 18. januar 2018 11:56)

Tacno je ovo jedan od najvecih problema naseg naroda, ovakav nacin razmisljanja. Druze, ako je nesto dobro i valja, i ako to (u ovom slucaju) ima kvalitetu da bude konkurencija sa svojom cenom, onda ne vidim razloge zasto to covek ne bi kupio ?!?

Kod nas jos uvek cenimo ljude po tome odakle dolaze, ko su im otac i mater, umesto da ih cenimo po onome kakvi su oni sami. Stvari takodje cenimo po tome odakle dolaze, koliko kostaju, itd. umesto da pocnemo logicki da razmisljamo.

Mene licno zabole cosak odakle je sta ili ko, ako to valja!

DC

pre 6 godina

@NeuvilleBG: Bio sam u slicnoj situaciji tokom 2016/2017 - trazio sam porodican auto, solidno motorizovan i sa visokim nivoom opreme. Na kraju sam kupio 3god star A6 Avant 3.0TDI quattro ali je to druga prica. Sto se tice D segmenta, barem ovde u Svajcarskoj gde je dosta dobro opremljen, Superb je ubedljivo najbolji izbor (testirao sam 2.0TSI Sport sa 280ks). Da sam gledao samo motore do dve litre mislim da bih se pre odlucio za Superba nego li bilo koji auto E segmenta. Superb i Passat imaju enterijer koji je u odnosu na konkurenciju na jednom skroz drugom nivou, ali je Superb bolje opremljen od Passata, cesto atraktivniji (pogotovo sa L&K ili Sport paketima) a jeftiniji. Mondeo je estetski vrlo dopadljiv spolja ali je generalan kvalitet izrade kao i enterijera ispod proseka vozila klase nize. Nova Insignia je za korak iza Superba u apsolutno svakom aspektu osim estetici koja je naravno stvar licnog ukusa. Talisman mi se svidja do te mere da bih mogao da mu oprostim neke propuste u kvalitetu enterijera ali su u opticaju bili samo motori od 1.6, plus ima rezervoar manji od 50l, a ta dva ipak nisam mogao da prihvatim.

Inace, velika stvar je da je u 2017. Skoda Octavia skinula Golfa sa trona najprodavanijih vozila u Svajcarskoj, pozicije koju je on neprikosnoveno drzao nekih 35 godina. Sa druge strane Octavia je ovde drugi najprodavaniji auto vec skoro 10 godina i ujedno, u zemlji karavana, ubedljivo najprodavanije vozilo tog tipa.

T

pre 6 godina

"Uzivanje u voznji" (u engleskim medijima poznato kao "fun to drive") znaci "vozim skup auto". Svaka aktuelna Oktavija je sigurno bolja od Golfa 2, 3 i 4. A ko je tada vozio novog Golfa je smatrao da "uziva u voznji". Ako je Skoda bolja od tih automobila, zasto ne bi moglo da se sada uziva u voznji? Uzivanje u voznji nema nikakve veze sa kvalitetom automobila. Najvece uzivanje u voznji je kada imas 18 godina pa dobijes caletov auto, kakav god da je krs. Sve posle toga je merenje one stvari.

dc

pre 6 godina

@rog: Kao neko ko je isprobao sva ta vozila mogu ti reći da zaboraviš na Mondeo upravljanje. Ovaj najnovije generacije bez podesivog ogibljenja (koje je veoma retko viđena opcija - npr. od nekoliko demonstratora koje sam gledao imao je samo jedan Vignale) nije ništa posebno i u tom pogledu se ništa ne razlikuje od recimo sličnog Passata kog sam probao u praktično isto vreme tako da su mi sećanja bila još sveža, a kao što znamo Superb se ponaša u vožnji isto kao Passat. Mondeo sve do ove generacije je bio vrh u tom pogledu ali su sa poslednjim skroz upropastili stvar. To više nije Evropski auto već Amer koji se pravi u Španiji. Doduše estetski vrlo atraktivan.

vlasta

pre 6 godina

1,2 miliona vozila. Neka svako vozilo kosta 10000eura u proseku (zbog lakseg racuna), to je 12 milijardi eura prihoda. Neka je cista zarada 10% to je 1,2 milijarde eura.
A mi i dalje o pricamo o nekim malinama, razvojnim sansama i zamajavamo se sa onom igrackom od Fiata...