Tesla "napada" i segment kamioneta

Direktor Tesle Ilon Mask najavio je stvaranje i kamioneta na električni pogon, posle Modela Y, koji je planiran za 2019. godinu.

Pošaljite komentar
 1. DzoniNemoj tako ipak kompanija nosi ima TESLA, znaci u nas Srba je savrsen! Inace zive od subvencija drzave i investicija, vise milijardi su bili u minusu prosle godine. Kako moze uopste kompanija da bude u plusu kad imaju samo jedan jedini model koji je luksuzan, njima je trebao model 3 pre modela S.
  (Vlada, 02. januar 2018 10:31
  vlada - komentar ti je totalni pomasaj. prvo u americi ni jedna kompanija ne zivi od drzavnih subvencija vec o investitora i licnog novca vlasnika ako je private comp. drugo. da bi se osvojilo trziste novim proizvodom, ciljaju se prvo bogatasi kojima nije problem da plate auto $130k. tek sa takvim investicijama moguce je razvijati ponudu za sire mase.
  (achitwn, 3. januar 2018 06:56)

  # Link komentara

 2. Kompanina Tesla je isplatila svoju pozajmicu od države 2013 godine, 10 godina pre roka. Nego da li je GM vratio novac koji je država platila kako bi ih spasili od bankrota?

  Da, Tesla posluje sa gubitkom ali isto tako i zarađuje od prodatih S i X modela. Sav zarađeni novac troši se na dalju investiciju , proizvodnju i izgradnju.

  Za 14 godina mladu kompaniju naspram ostalih "dinosaurusa" uticaj koji ima na auto industriju je veliki. Amazon je radio na istu foru, konstantno ulaganje u razvoj i eto gde je sada. Tesla posluje drugačije nego ostale auto kompanije i njima rizik nije problem, zaboravljamo da je cilj Tesla kompanije prvenstveno ubrzati tranziciju na električne automobile i obnovljive izvore energije.

  I to ih razlikuje od drugih auto kompanija, spremnost na rizik i promene u načinu poslovanja, koje teško padaju drugim auto proizvođačima.

  I da, Roadster, Model S, X pa onda 3 je pravilan redosled kojim su trebali izbaciti automobile. Zaboravljamo da do pre Roadstera su se ljudi smejali električnim automobilima, bili su ružni i spori. Roadster je taj koji je pokrenuo zaknteresovanost za el. aute, ali sa tom cenom je imao samo mali deo kupaca, Model S je bio pristupačniji, pa je nastala još veća zainteresovanost, Model 3 je za šire mase koji će pokazati da li svet želi el. auto ili ne. Isto tako je i sa kamionom, pokrenuti kamionsku industriju na promene.

  Da je Ilonu do para, kupio bi ostrvo na Bahamima još kada je prve milione zaradio i ladio pivo.. ;)
   (Oskar, 3. januar 2018 06:36)

  # Link komentara

 3. @Dzoni

  Nemoj tako ipak kompanija nosi ima TESLA, znaci u nas Srba je savrsen! Inace zive od subvencija drzave i investicija, vise milijardi su bili u minusu prosle godine. Kako moze uopste kompanija da bude u plusu kad imaju samo jedan jedini model koji je luksuzan, njima je trebao model 3 pre modela S.
  (Vlada, 2. januar 2018 10:31)

  # Link komentara

 4. nema nista od tih predvidjanja,bas nista - macku o rep!
  (bla,bla, 2. januar 2018 07:50)

  # Link komentara

 5. Od kad je osnovan tesla nije imao nijedan jedini pozitivan kvartal..do sad samo rade sa gubitkom i troše velikom brzinom pare investitora..da ne bi bankrotirali non stop im trebaju novi da ulože svoje i zato služe te najave i predstavlje automobila koje neće moći da kupiš za nekoliko godina..kad prestavljen model 3 ..davno davno ako oces sad da ga kupiš ima da čekaš još 3 godine..to se kosi sa zdravim razumom jer za 3 godine može da izadje brdo boljih automobila mada po meni novi Nissan leaf je bolji i jeftiniji auto ..kvalitetniji 100% a jeftiniji je
   (Dzoni, 1. januar 2018 20:18)

  # Link komentara

 6. Kada se sastavi rijec od imena modela Tesla automobila, dobija se rijec: S3XY, malo cudno. :)
  (Matija, 1. januar 2018 17:18)

  # Link komentara

 7. S, 3, X, Y = sexy
  (Genije na kvadrat, 1. januar 2018 16:24)

  # Link komentara

 8. Ovaj lik je tako antipatican, ime koje su mu nadenuli je kao da je iz stripa izasao, a Tesla bi se prevrtao u grobu kada vidi kakva kompaniha eksploatise njegovo ime, da nije kremiran, jel.
   (tven, 1. januar 2018 15:55)

  # Link komentara

 9. Loži investitore.
  (duduk, 1. januar 2018 14:42)

  # Link komentara

 10. Pa kad se uzme da je najprodavaniji model na svetu Ford F150 onda nije ni cudo...
  (brada, 1. januar 2018 14:35)

  # Link komentara