Subota, 09.12.2017.

07:30

Test: Suzuki S-Cross SX4 1.4 BoosterJet Elegance

Izvor: B92

Test: Suzuki S-Cross SX4 1.4 BoosterJet Elegance IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Nada

pre 1 godinu

Pridruzujem se vecini koji su pohvalili Suzuki S Kross koji vozim novog od 2019 godine. Osim losije tapacirunga i plastike sto je manje vazno iznenadjuje me svaki put kada vozim na otvorenom pri udarima vetra osecam nesigurnost. Auto mi se zanese i moram da drzim stegnuto volan. Da li je neko isto to primetio? Znam da je dosta laksi, predhodno sam vozila Toyotu Auris i nisam imala takvo iskustvo. Za sve ostalo sam bas zadovoljna al razmisljam da ga promenim jer gledam vremensku prognozu kad planiram dalji put.

Sladjan

pre 3 godine

Ja imam Suzuki s crost,Nov 2017 godina !!!!!letnje gume I presao Sam najgori put u srbiji,Koji koristi verovatno samo vojska,traktori samo prolaze,MenE auto Suzuki s crost nije izneverio ostavio na putu,prosao Sam bez ikakve stete grebanja!!!!a put je medvedja-kursumlija!!!I'ma mozda 30km katastrofe,..... Ja Sam pobedio,kladim se da retko Koji auto sa pogonom napred nebi prosao Tim putem....

Zoran

pre 4 godine

Za tu cenu odličan auto, naročito u verziji 4x4 je perfektan po snegu. Prosek 90% po Bgd je 8.8, na putu 6.5 za 1.4, a litar manje za 1.2.
Što se tiče servisa, ko ovde u Beogradu nije zadovoljan, ima ga u Novom Sadu, a posle garantnog roka u Madjarskoj bez problema. INŽENJERSKI: MASA PUNOG VOZILA PODELJENA SA SNAGOM, POTROŠNJA I CENA SU NAJVAŽNIJE TEHNIČKE KARAKTERISTIKA A ON JE TU NA SAMOM VRHU. Izračunajte sami i uporedite sa drugim. Pozdrav

Nic

pre 4 godine

Evo da i ja napišem moj utisak u vožnji modela Suzuki SX4 s cross 4x4 1,4 140ks nakon 30000km za 15-ak meseci koliko ga vozim, auto je kupljen nov inace... Vrlo sam zadovoljan pre svega njegovim motorom, snaga koju poseduje tj obrtni momenat su odlični, lepo prima gas u svakom momentu, vrlo startan, i u gradu i van grada na otvorenom putu je odlican, naročito kod preticanja. Potrošnjom od oko 7 litara u proseku, takodje sam zadovoljan. Opšti utisak što se tiče spoljnjeg izgleda auta je za mene zadovoljavajuci, prednja maska restilizovana je vrlo lepa ali zadnja svetla su u Suzukiju mogli odraditi bolje odnosno nešto modernije. Unutrasnjost paaa.. onako... zazmuricu na svu tu jeftinu plastiku, ostaje nada da će dizajneri u Suzukiju poraditi na poboljšanju enterijera. U kabini ima dosta prostora za putnike, što jeste važno, jer je i udobnost sedišta solidna, dok je gepek za ovu klasu mogao biti veći, pogotovo što je rezervoar kapaciteta svega 47 litara,ocekivao sam malo više od ovog krosovera ali sta je tu je, između dva tankovanja može oko 500 km da predje bez problema.
Sve u svemu.. Bravo Suzuki!!!

Goksi

pre 6 godina

@seg
Kupio novog Swifta 2010. godine, sa 4 god garancije. I dalje ga vozim. Odličan auto. Posle 2 godine sam prestao da posećujem ovlašćeni servis. Kap koja je prelila čašu je bila u julu 2012. godine, kada sam imao potrebu za uslugom električara. U Euro Sumaru su mi rekli da dođem za dve nedelje, jer im je električar na godišnjem odmoru!!!??? Pre dve godine prestao je da mi radi daljinski za otključavanje kola. Mislio sam da to moram da rešim preko uvoznika. Tražili su mi 17.000 dinara za zamenu nekog čipa, navodno. Čovek koji mi održava auto, vlasnik servisa Suzuki Auto Art, problem mi je rešio za 40 evra. Bilo je toga još, ovo su dva ekstremna primera. Suzuki, odličan auto, katastrofalan uvoznik.

Javi se, što se ne bi javio

pre 6 godina

Pozajmih jednom model iz 2013 za put, 1.6 120 ks.Na putu od 450 km, potrošnja 9,1 litar, pri brzini 160-190 km/h, sa uključenom klimom, dvoje odraslih i pun gepek.Kada sam ga vratio, rekoh vlasniku da mi javi kad ga bude prodavao.
(Da se i ja javim, 11. decembar 2017 10:06)

Zanimljivo, samo jedna stvar mi nije jasna, zašto si spuštao brzinu ispod 190, mnogo se tresao li nešto drugo?

Joc@

pre 6 godina

@Ivan ZG
Bravo za interesovanje o potrošnji.
Potrošnju najviše kvari starovanje iz mesta. Ovo je jasno iz fizičke formule za energiju E=1/2 mv2. Očuvanje makar i namanje brzine je vrlo dragoceno (zbog kvadratne zavisnosti), dok je zaustavljanje (v=0) najteži mogući slučaj pošto treba nadoknaditi svu veliku odbačenu kinetičku energiju. Potom utiče aerodinamika, za limuzine preko 60kmh a za SUV preko 40kmh. Kretanje u koloni, iza velikog vozila, npr. kamiona, veoma utiče na obaranje potrošnje. I preko 30%. Ja sam radi probe vozio 100-tinak km po autoputu blizu iza kamiona i postigao potrošnju od 2,9 l/100km dizela, uprkos visokoj brzini od oko 110kmh.
Pozdrav od ''imenjaka'' iz BG.

Ivan ZG

pre 6 godina

Suzuki SX Cross prije redizajna imao je atmosferski motor 1.6 sa 120 KS. Vozči su se mogli javiti na probnu vožnju, a 10 vozača koji imaju najmanju potrošnju idu u finale. Uglavnom se radilo o gradskim i prigradskim dijelovima sa nešto semafora, a trebalo je prijeći par km. Rezultati najboljih su bili od 3,4 litre do 4,0. U finalu su vozili aute po zatvorenoj stazi na Grobniku i pobjednik je ostvario potrošnju ispod 3,2 litre.
Prosjek brzine je bio oko 40 km/h i to je pokazatelj koliko malo taj motor može potrošiti. Onih 10,8 je drugi kraj ekstrema. Po razgovoru sa susjedom koji taj motor vozi već 5 godina i po ovome što drugi ovdje pišu većini troši u prosjeku 6,5-7,5 litara u miksu vožnje gdje prevladava gradska vožnja. Normalno da po otvorenom pri višim brzinama (preko 120) mora trošiti više od limuzina jer je riječ o SUV vozilu pa je i otpor zraka veći.

jednom suzuki ...

pre 6 godina

(Slobodan, 11. decembar 2017 19:03)

Da li sam ja napisao da sam imao “Vitaru 1,6 JLX/M” I da je ona trošila prosečno 10,8 na prvih 100.000 km?

Baš tako sam napisao. Jer je tako I bilo. Vitara od 970 kg. Dužine 363 cm. Sa gumama 195/75X15 (najpre Bridgestone, posle GoodYear, letnje).

Da li je bila “ekonomična”? Možda. Lada Niva mi je trošila više, ali je imala I stalni 4WD, a ta vitara je “99%” vožena sa RWD. No, prednost lade je što su rezervni delovi za nju bili značajno jeftiniji, pri čemu Suzuki nije imun na kvarove.

Suzuki bi danas mogao da bude “dobra kupovina” kada bi potrošni materijal bilo jeftiniji (za aktuelnu Vitaru samo zadnje disk pločice su 165 evra), razumno redovno održavanje (npr. samo redovan servis za vitaru S na 60 kkm košta skoro 400 eura), normalnu cenu delova (upitajte pošto je npr. homokinetički,meni crkao prednji, a korišćen “1%” vremena). I "dobrog uvoznika".
Naš uvoznik kupcima nudi “na akciji” za 1.000 evra zimski set (sa čeličnim felnama), ali “zaboravlja reći” da ćete posle takve kupovine dva puta godišnje ( pri svakoj zameni zimskog I letnjeg seta) morati dolaziti kod njega na resetovanje senzora pritiska i to mu plaćati.

Verovatno nijedan uvoznik u Srbiji nije na tako crnom glasu.

Da nije svih tih “Suzuki čarolija” našeg uvoznika, Suzuki bi mogao da bude “odlična kupovina”. A već i sada je za neke. Kako ko gleda.

Vlaxi

pre 6 godina

Kupio ovaj sx4, 1.4,4x4,automatik, najviši nivo opreme. Do sada prešao 6000 za 4 meseca. Potrošnja po Novom Bg od 9 do 10l, pod klimom. Čim krenem malo dalje spusti na 8.5l. Na otvorenom pre neki dan 120-130kmh trošio 6,5l, kada se vozi sporije oko 80kmh spusti na 6l. Što se tiče svega ostalog sa autom sam prezadovoljan. I svi moji drugovi koji voze vw, audi i td. su oduševljeni. Radar mu radi vrhunski i moram priznati da je adaptivni tempomat super stvar više ne bih kupio auto bez toga. Unutrašnjost je korektna, automatik radi odlično i za kolegu gore da kažem da su kožna sedišta extra bar meni koji imam malu decu. Rezervoar mu jeste mali pa češće sipam gorivo. Za te pare cirka 22.5k nema povoljniji auto u toj opremi. Voleo bi da troši manje, sve ostalo je super. Jeste unutra plastika ali je i cena daleko niža od drugih automobila, meni je ok.

seg

pre 6 godina

Mene samo zanima da mi neko pojasni situaciju oko uvoznika i servisera Suzuki vozila. Na svakoj vesti o Suzukiju se javi određeni broj njih koji kategorički tvrde kako je problem prodavac i servisna mreža. Pošto sumnjam da su oni kupili novo vozilo i imali direktno iskustvo voleo bih da mi neko, ko je zaista kupio nova kola, pojasni šta je problem. Do tada mi sve liči na čuo sam od ortaka iz kraja koji ima ujnu čija tetka je kupila Suzuki i imala problem jer se ni u jednom komentaru ne navode konkretni problemi. Hvala unapred.

Bobo, jaa ne nosim

pre 6 godina

Covece, kakav auto za ove pare! Godinama vec nisam zainteresovan za suzuki, ali ovo je neverovatno simpatican auto na papiru. Svaka cast suzuki!

Neverovatno, ali istinito

pre 6 godina

@Da se i ja javim Zbog tebe i sličnih NIKAD ne dajem drugima svoj automobil da se posluže. Tudjim benzincem 1.6 do 190 km/h??! Neverovatno...
(zicco, 11. decembar 2017 13:02)
Želim vam da jednog dana i vi imate nekog toliko bliskog da mu pozajmite automobil, da ga vozi kako želi, da vam to ne smeta, iako možda vozi drugačije od vas.

Bobo, jaa ne nosim

pre 6 godina

„Da se i ja javim“ Covek ti pozajmi auto za put, ti ga unistavas i jos se hvalis time?! Pa, deset minusa bih ti dao da mogu!

Slobodan

pre 6 godina

@Ivan ZG
"jednom Suzuki" je imao stari Vitara terenac, model od pre 25 godina...
Mada sam ja čuo da je i Suzuki SX-4 u prvim serijama imao veliku potrošnju sa motorima 1,5 i 1,6 (98 i 107 KS), pa su kasnije napravili ubacili ovaj 1,6 od 120ks - jači a štedljiviji.

Dovla

pre 6 godina

S-Cross, kupljen krajem 2015 godine, znaci atmosferac 1,6, trenutno na bordu (nije resetovan godinu dana): prosek potrosnje 5,9l, prosecna brzina 39km/h.

NS

pre 6 godina

"mozgu jedne kokoske" Znam sledece : NS-Treviso-NS oko 1500 km i NS-Venezia-NS oko 1600 km + 3-4 puta do Bg i nazad. OSTALO U NS i po Fruskoj gori. E sad verovatno lazemo i ja i "kompjuter" u kolima. ..... Jedino ne znam zasto bih to radio. Ali dobro, prihvatam da neko vise zna od mene. Jednostavnije je.......?

zicco

pre 6 godina

@Da se i ja javim Zbog tebe i sličnih NIKAD ne dajem drugima svoj automobil da se posluže. Tudjim benzincem 1.6 do 190 km/h??! Neverovatno...

Ivan ZG

pre 6 godina

Jednom suzuki, ...,
Ako si stvarno uspio natjerati SX sa motorom 1.6 na prosjek od 10,8 litara trebaš tražiti da te uvrste u Ginesovu knjigu svjetskih rekorda. Možda i u tvornicu Suzuki nešto nauče iz tvog primjera.
Ti vjerojatno i Yugo 55 možeš natjerati na prosjek od 18 litara na 100 km.
Sretno ti bilo sa obaranjem rekorda, ali ja od tebe ne bi kupio ni električnu kosilicu za travu. Tebi i ona vjerojatno troši 5 kW na sat.

Da se i ja javim

pre 6 godina

Pozajmih jednom model iz 2013 za put, 1.6 120 ks.Na putu od 450 km, potrošnja 9,1 litar, pri brzini 160-190 km/h, sa uključenom klimom, dvoje odraslih i pun gepek.Kada sam ga vratio, rekoh vlasniku da mi javi kad ga bude prodavao.

a mogu i ja da potvrdim

pre 6 godina

Prošle godine, SX-4, 1,6 od 120 konja, auto put od Niša do Zagreba i nazad, nas pet u kolima, gas bukvalno do daske u oba smera, potrošnja u proseku 5,433. Krovna kutija na krovu.
Topla preporuka.Za dan kao san.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

(NS, 10. decembar 2017 23:56

"Hajde i ja da kazem. Imam Vitaru S od maja 2017. Presao sam 9815 km do sada. Od 2 km koliko je bilo na "satu" kada sam ga preuzeo pa do sada, nisam ponistavao pokazivac prosecne potrosnje i brzine. Otprilike 2/3 do sada prevezenih kilometara "potrosio" sam u gradu. Dakle, 9813 km prevezao sam sa prosecnih 47km/h i prosecnom potrosnjom od 7.1 l/100km - barem tako kaze "kompjuter" Mnogo ili malo - pitanje je sad"

Šanse nema da si 2/3 ukupnih kilometara vozio po gradu i tako ostvario ukupan prosek brzine od 47 km/h.

Ja od ukupnih 162 kkm vozim bar oko 2/3 van grada (ostatak po BG) i imam ukupan prosek brzine 39 km/h.

Ti ili voziš procentualno daleko više van grada ili po NS imaš prosek brzine barem 40 km/h ... Ne zaboravi da se za potrebe merenja potrošnje "gradskim ciklusom" smatra prosečna brzina 19 km/h.

Tako da Ti je tih 7,1 uz prosečnu brzinu od čak 47 km/h relativno loše.

NS

pre 6 godina

Hajde i ja da kazem. Imam Vitaru S od maja 2017. Presao sam 9815 km do sada. Od 2 km koliko je bilo na "satu" kada sam ga preuzeo pa do sada, nisam ponistavao pokazivac prosecne potrosnje i brzine. Otprilike 2/3 do sada prevezenih kilometara "potrosio" sam u gradu. Dakle, 9813 km prevezao sam sa prosecnih 47km/h i prosecnom potrosnjom od 7.1 l/100km - barem tako kaze "kompjuter" Mnogo ili malo - pitanje je sad

Joc@

pre 6 godina

Potrosnja zavisi od mase, aerodinamike i stila vožnje. 10% mase više - 9% potrošnje više. Vozač stedljiv i vozač rasipnik - 30% razlike potrosnje. Na rasipanje goriva najviše utiče prečesto kočenje, ili, što je isto, nepotrebno zaletanje. Potrošnja ne zavisi od motora: zapremine, snage i broja cilindara. Naravno, pod pretpostavkom da su različiti motori konstruisani podjednako dobro. Potrosnju diktira vozilo i vozac, tako što nameće režim rada motoru, a ne diktira je motor.

rog

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im. 
(Alek, 9. decembar 2017 17:13) 

Znaci trosi manje od dizela. Tacnije jako ste blizu svetskog rekorda koji je postigao pezo 207 dizel laksi 300 kg od astre i specijalno pripremljen za to. Vi ste cudo ...

Pre nego sto neko napise ovakve tvrdnje treba da znate da postoji internet a ljudi nisu nepismeni somovi koji gutaju sve sto im se servira.

Jednom suzuki, ...

pre 6 godina

Ivan ZG, 10. decembar 2017 14:59

Nisam rekao da mi je vitara imala prosek potrošnje "preko 10 litara", već "10,8 litara". Toliko je u proseku trošila prvih 100 hiljada kilometara.

A što se tiče pitanja "kuda" i "kako" sam je vozio, odgovor je "vozio sam je onuda i onako kuda i kako i posle toga vozim moja kasnija kola". A kasnije sam imao tri dizela, jedan (2,0 motor) je na prvih 100 hiljada kilometara imao prosek potrošnje 6,2, drugi (1,6) je na toliko kilometara imao prosek 5,3. Treći je trenutno na 5,5.

Tu potrošnju koju ti pominješ suzuki može da ostvari samo ako se pustiš niz Medvednicu do Mirogoja, a nazad da ga do Sljemena popneš žičarom. Inače nikako.

Ivan ZG

pre 6 godina

Koliko hejtera i pljuvača.Skupili se kao pčele na med.
Najbolji mi je ovaj što je "vozio" Vitaru 1.6 120 KS i ima prosjek preko 10 litara. Da stvarno sa punim gasom troši 10 litara i ide 175 na sat. Koliko si se dugo tako vozio i gdje? Po dvorištu?
Drugi priča kako je ovo motor od Fiata. Prošli SX je rađen sa Fiatom i imao Fiatov dizel motor. Ovaj SX nema veze sa Fiatom. Ovo je čisti Suzuki proizvod kao uostalom i svi ostali njihovi benzinski motori.
Vozio sam SX sa 1.0 turbo motorom.Auto ide sasvim OK ako niste pre zahtjevni. Kada turbo proradi dobro vuče i ubrzava iako je raspon tih "dobrih" okretaja nešto manji od atmosferca i samim time zahtjeva malo "gađanja" povoljnih okretaja.Na uho ga je teško voziti jer je motor jako dobro izoliran. Udobnost je za 4 od 5, a rad podvozja se skoro uopće ne čuje jer je jako dobro prigušen. Prostranost je puno bolja nego u Vitari i općenito puno bolja nego kada gledate auto izvana.Za četvero odraslih komotno za dulja putovanja.
Poništio sam potrošnju i isprobavao auto cca.5 km.Uz testiranje maksimalnog ubrzanja par puta i vožnju do 100(brže nisam smio zbog ceste) vratio sam se uz vožnju kroz desetak semafora sa potrošnjom od 6,5 litara što smatram izuzetno povoljnim rezultatom za taj auto i te uvjete.Za ovaj jači bi pretpostavio litru veću potrošnju, ali ne mora biti ni toliko jer ga ne treba stiskati za normalnu vožnju.
Suzukijevi auti su daleko najlakši jer sadrže puno čelika visoke čvrstoće pa su 200-300 kg lakši od konkurenata.

Istina je tu negde

pre 6 godina

Da, to je suzuki.
(Andrija, 10. decembar 2017 10:33)
---
Koliko cinizma u komentaru, a toliko istine, koje nisi ni svestan.
Suzuki ima vrhunskiu izradu motora o kojoj na primer jedna Kia može samo da sanja. Kad govoriš o prodaji jedan od razloga što se Swift više ne pravi u Mađarskoj je i taj kako bi mogli da proizvodu dovoljnu količinu radi zadovoljenja potražnje za ovim modelom i Vitarom.

P.P
Što se potrošnje tiče, lična iskustva svakog ko vozi kola zna koliko skače potrošnja u špicu i van špica.

ja

pre 6 godina

Potpisujem onog koji je rekao da su japaneri dosta lakši. Moja Korola je nekih 250 kg lakša od Citroen C5, a ima više prostora unutra. Da ne računam neke nemačke.

1.6 troši oko 6.5 po gradu, 6.3-6.7 na autoputu

ne platiš na mostu platiš na ćupriji

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im.
(Alek, 9. decembar 2017 17:13)
@
Da bi se procenila isplativost posedovanja pomenutog automobila nedostaju informacije kolika je nabavna cena tog vozila i troškovi njegovog održavanje. Mislim da ušteda u gorivu ne može da pokrije ove izdatke. Cena astre sa tim motorom je oko 18.000 evra što je za automobil C segmenta daleko od ekonomičnosti.

sladjan

pre 6 godina

sta se opterecujete o potrosnji auta to vam je na prvom mestu!!!!!!ko ima da da oko17000 evra ima i za pun rezervoar!auto s kros 1373 kubika,najosnovnija verzija,moj trosi najvise 5,5 litara!!!!da znate!

Andrija

pre 6 godina

Lepši od mazde,brzi od honde,pouzdaniji od Toyote, povoljniji za održavanje od 500L,garancija bolja nego kod Kije,delovi jeftiniji nego za juga, servisna podrška u Srbiji bolja nego za Space Shutle, u nabavci povoljniji od skode, a prodavaniji od sebringa ...
Da, to je suzuki.

Milan

pre 6 godina

Vozio sam Suzuki SX4 prethodni model koji sam kupio nov 2013. i platio oko 10.500 u osnovnoj opremi.O potrošnji nisam ni razmišljao, da mi je to bio presudan faktor gledo bih nekog dizela. Krenuo sam da razmisljam da ga promenim za ovaj model ali u srednjem nivou opreme. Ono što je bio presudan faktor da se ne odlučim da ga kupim je bila cena i kvalitet unutrašnjeg enterijera. Cena starog SX4 2013. godine u srenjem.nivou opreme je bila između 11500-12000. Danas je taj model 16650. Razlika je oko 5000e što je za mene bilo mnogo. Da je cena bila oko 15000 ne bih razmišljao. Razliku u enterijeru ne možete da vidite u salonu pošto u Suzuki salonu gledate samo njihove modele. Ali zato na sajmu automobila uđite u nekoliko modela slične klase i cene i primetućete razliku.Što se tiče Euro Summara ja nisam imao nekog lošeg iskustva.

rog

pre 6 godina

Kvalitet je opao kod Suzukija, barem kod modela pravljenih u Madjarskoj. Pogledajte samo procep izmedju haube i krila, minimum 1cm, takodje i izmedju haube i fara. Video sam ovo i uzivo na vise razlicitih automobila. Izgleda bukvalno kao da su udareni pa je hauba iskocila.
(Sjajno, 10. decembar 2017 02:37)

Kad sam posle toyote uzeo forda primetio sam isto. Zazori na raznoraznim mestima su poveliki. Na prtljazniku to izgleda kao da se vrata ne zatvaraju dobro a tapacirung ne pasuje bas isto na svim mestima. I pored svega toga pouzdan je ide odlicno, tako da koga briga.

Sjajno

pre 6 godina

Kvalitet je opao kod Suzukija, barem kod modela pravljenih u Madjarskoj. Pogledajte samo procep izmedju haube i krila, minimum 1cm, takodje i izmedju haube i fara. Video sam ovo i uzivo na vise razlicitih automobila. Izgleda bukvalno kao da su udareni pa je hauba iskocila.

programerdžija

pre 6 godina

Godinu dana posedujem Vitaru S 4x4 sa 1.4 turbo benzincem od 140ks. Oprema je full i to je jedna od svetlijih tačaka ovog auta.

U vožnji je živahan, nije bučan, ima sve što poželim (osim dvozonske klime), ali mi kvalitet enterijera baš i nije omiljena stavka. Preovlađuje veoma tvrda plastika. Nisam očekivao BMW kvalitet, ali su za te pare (skoro 22.000) mogli da stave i kulturnije plastične elemente ili barem one od "pene", kakve imaju neki drugi brendovi.

Potrošnja je zamajavanje. I moj je deklarisan na neke (sada se već i ne sećam precizne) fine cifre, ali u praksi neostvarive. Ma koliko se trudio, potrošnju sam uspeo da svedem na 5.8-6 l na autoputu/magistrali, dok je u gradu manje od 9.2-9.6 neostvarivo, iako se sam vozim. Ne mamuzam pedale, ne glumim Fanđa i gume su mi propisno napumpane.

Možda bih više voleo žustrija međuubrzanja u domenu 80-120kmh, ali cenim da bi za to ipak trebalo imati veću zapreminu. Ranije sam vozio 1.4 atmosferca od 90ks i ovo je kao da sam seo u raketu, s tim da je sa performansama, bez obzira na mitove, skočila i potrošnja. Stari auto je bez problema mogao da se drži na 7-7.5 u gradu i 5 do 5.5 na otvorenom. Ovo drugo može i Suzuki, ali ovo u gradu - jok. I da, rezervoar je mali (48 litara), pa moram češće na pumpu.

Auto preporučujem, jer je kompletno dobar, ali ipak nisam sklon bajkama. Suzuki troši isto kao i slični automobili drugih brendova. Turbo ne smanjuje potrošnju, ma šta neki pričali.

Zdralovic

pre 6 godina

Testiran je najskuplji model tako da je pitanje koliko je test primenjiv na nase mat uslove. Imam predhodni S-Cross,pre ovog redizajna, motor i menjac su odlicni,zaista trosi do 7l po gradu (mada je taj motor sada samo u Vitari), komforan dosta, sedista udobna, ali je plastika u kabini golo g... Tako je u svim nivoima opreme kod ovog modela. Sve u svemu, ne vredi 18000 evra.

rog

pre 6 godina

Meni ovo izgleda sasvim upotrebljivo po toj ceni, ne znam zasto odmah poredite sa skupljim varijantama isticuci kako su bolje. Pa bilo bi nenormalno da su skuplje a nisu bolje. Da li moze po ovoj ceni da se kupi kaskai koji neko spominje i sta bi imao od opreme? Kurble napred leptir stakla pozadi?

Mile

pre 6 godina

Vozim sluzbeni bmw 2 grand tour sa 1,5 dizelasom i 6 stepenim automatik mjenjacem. Motor ima 3 cilindra sa 116 ks i trosi oko 9 litara u gradu. Da covjek ne povjeruje. Pitam se da li je sve u redu ili je to samo zamucivanje naroda sa kao tri cilindra mala potrosnja... Potrosnja mi je nebitna posto ga ne tocim iz svig dzepa. Ima li neko slicna iskustva sa 3 cilindra dizelasima!? Pozdrav.

milos

pre 6 godina

Ovde realno nema dva komentatora koja su u zivotu vozili auto bolji od ovoga ali mi nije dobro kakvi su to strucnjaci! Molim sve koji mogu da im pomognu da se zaposle u sat reviju! Ovo je jedan sasvim dobar i za nase uslove i dalje "skup" porodicni automobil ko zeli da auto vozi deset godina ili vise.

Metropola

pre 6 godina

Vidim da su mnogi poleteli da objasne kako sigurno ne trosi vise od 7. I kako Suzuki ima magicnu formulu za nisku potrosnju. Niko ne kaze, ukljucujuci mene, da ovaj auto trosi puno, niti da u Suzukiju lazu za potrosnju. Ono sto sam ja hteo da kazem, je da prosecna potrosnja u mnogome zavisi od uslova i stila voznje. Turbo benzinac tu moze da daje veoma razlicite brojke. Mene iskljucivo zanima potrosnja u najgorem mogucem rezimu, zato i rekoh oko 9l ako ode to je sasvim ok. U svakom slucaju, potrosnja japanskih benzinaca je svakako uvek manja od evropskih benzinaca.

sempervivum

pre 6 godina

Многи не верују у потрошњу бензинца испод 7 литара... Заправо не умеју да возе...
Једном сам препустио свој ауто другару и констатовао да је под његовим управљањем ауто трошио 0,7 литара више, а он је био возач са знатно дужим стажом... После сам схватио да је највећи део возачког стажа возио Југо. Сви који су возили Југа навикли су да стискају гас, па им је и потрошња катастрофа. Навика је остала.
Иначе S-cross је стварно солидан ауто за пристојну цену. Изгледа пластично, али је техника јако добра. Једино је резервоар мали.

Alek

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im.

Ivica

pre 6 godina

Za ovaj suzuki zimski set od 16" sa čeličnim felnama "na akciji" kod uvoznika košta 1.000 evra. Više nego zimski alu set 17" za hondu kod "Delte".
To sve govori kupcu šta ga čeka posle eventualne kupovine.

mora bolje

pre 6 godina

Dizeli su odavno fora. Potrosnja slicna benzinskim motorima, odrzavanje dosta skuplje. Svima u glavama golf ll a to nema veze ni sa cim vise. I da "slazu" malo, to opet nije neka potrosnja kojom se ljudi lazu i kupuju dizela.

Goran

pre 6 godina

Vozim ga godinu dana i potrosnja ide od 7.5 - 8.5, u zavisnosti od godisnjeg doba (guma i felni) i da li izlazim iz grada. Letos do Grcke je trosio oko 7l/100km, pri cemu sam uglavnom vozio 130-140km/h. 4x4 je sjajan i verovatno bolji od mnogih iz vise klase. Prosle zime uz Savski nasip po 20cm neutabanog snega - bez problema. Dakle, auto je odlican za date pare (dimenzije, potrosnja, vozne karakteristike, prostor), a mane su uglavnom u sitnicama (zavrsna obrada, ponudjena elektronika i sl). Mislim da je audio u Puntu bolji :) Ali, sto se tice voznje, nije inferioran u odnosu na skuplje modele, koji nude vise "feature"-a. Potrazite na youtube-u review iz Hrvatske u kamenolomu kod Samobora. Sve je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja...

maxy

pre 6 godina

auto je odlican za ovaj novac. servisna podrska je losa, posebno ukoliko ne zivite u BG. o potrosnji ne bih, jer imam 1.0 vvti od 69 ks, koji trosi u proseku oko 6.5 l, a u gradu nikada ispod 7. ova potrosnja je moguca mozda u Kikindi, ali i u BG izmedju 23:00 i 06:00 h. u jutarnjem i popodnevnom spicu tesko.

Bojan

pre 6 godina

Procitao sam ovaj test i onda sam otvorio ADAC stranicu sa testovima auta i bas ovaj model, doduse 4x4, su testirali i dali mu relativno tanku ocjenu..nezadovoljni su kvalitetom, unutrsanjim materijalima, obradom, ponudom prostora pozadi, bukom..
Kazu, 8,3l potrosnja na autoputu. Meni je malo cudno kako je redakcija dobila 6l potrosnju na 130km/h sa autom ovih gabarita i frontalnog profila. Ako zaista trosi 6l onda su uradili jako dobar posao sa otporom vazduha i efikasnoscu pogonskog sklopa.

Jednom suzuki, ...

pre 6 godina

(Djula, 9. decembar 2017 11:38)

"Tri godine vozim S-Kros 1,6 benzinac. Vodim preciznu evidenciju potrošnje I izracunavam godisnji prosek potrosnje. Nikada godisnji prosek nije bio iznad 6,24 l na 100 km. Can."

Imao sam vitaru 1,6 JLX/M. Vodio preciznu evidenciju za prvih 100.000 km. Sve kao Ti. Prosek potrošnje mi je bio 10,8.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Ne mogu da kazem da mi se nesto preterano svidja, pre svega dizajn spolja i unutra. Ali da sa tako odlicnim motorom od 140 konja i full opremom i menjacem od 6 brzina (ne bednih 5), kosta samo 17000 evra... To je odlicna ponuda, ako ne i najbolja ponuda na trzistu. Auto uopste nije mali, ima 4.3 metra i veci je od svih tih nasminkanih mini terenaca iz B segmenta, a niti jedan takav terenac (2008, Captur, Renegade, Crossland itd.) ne mogu da mu pridju ni po ceni ni po opremi. Sto se tice terenaca iz C segmenta, kojima je ovaj Suzuki ipak blizi nego B segmentu, za te pare ne mozes da kupis ni osnovni Kaskai, Sportage, Tucson, Ateku itd, koji imaju osnovnu opremu koja je jako losija od navedene Suzukijeve, i osnovni motor koji je losiji od ovog od 140 ks. A kad ste vec spomenuli Kaskai, on jeste veci auto, ali pogledajte strane testove na ju tjubu, svi se zale na nedostatak prostora u kabini i na mali prtljaznik u odnosu na velicinu. Nije sve u velicini auta. Problem kod Suzukija predstavljaju uvoznik i ovlasceni serviseri u Srbiji, dosta ljudi se zale na njih. Ali nevezano za uvoznika i servisere u Srbiji, Suzuki generalno vazi za veoma pouzdanu marku koja se retko kvari.

Goran

pre 6 godina

Po ovom tekstu ispade da je ovo cistokrvni premijum. Jedino sto plastika nije mekana, a inace to je mnogo vazno jer sta bi drugo vozac radio u autu nego dodirivao naokolo plastiku.

Dikh tu kava

pre 6 godina

Ocekivano zabavni komentari. Ako prvi put ulazite u ovu rubriku. Inace su vec duzi niz godina zamorni. Prosto, posle otkrica botova i trolova, svaki komentar na komentar postaje izlisan.. Elem, mogu da se slozim da je QQ lepseizgledajuci, kao i da ovaj tesko da ce ikad da osvoji bilo kakvu titulu koja u sebi sadrzi prefix/sufix "lepo". Ono sto ne mogu da se slozim je da je QQ povoljniji, bar ne sa opremom koja serijski ide u najveci paket kod S-Cross. Automatik (QQ - CVT, S-Cross - obican konverter), panorama (QQ - jednodelna, S-Cross - pokretna), kamera za pozadi, full LED (QQ - u Tekna opremi, tad kosta djavo i po), 1.4 turbo (odakle donji info da je FIAT-ov..?).. sve za oko EUR 22.5K. Da li sam ga kupio? Ne. ALi nisam jos ni potpuno odustao. Nazalost, jedan sam od onih koje "nervira" tvrda plastika, ali ajde to i Boze pomozi, nego sto ako hocu automatik i posebno panoramu (a hocu), obavezno moram i kozna sedista (a to nikako necu). Tako da me taj autisticni japanski pristup dodatnoj opremi uvek bez greske ladno odvrati. I bas je lepo cuti da je sum vazduha mali, SX-4 je tu bio ubedljivo najgori u klasi. Ko zna, mozda nekad, u nekom drugom zivotu dodje u obzir..

Srba

pre 6 godina

Moj utisak je bas drugaciji. Na slikama izgleda lepo ali na testu potpuno drugi utisak. Jeftina plastika, menjač kao u Dacia Sandero... cak i lim izgleda slabo kao na Daciji. Vrata nekako lagana i zvone kao konzerva. Sve u svemu, za dosta manje para kupite Dustera i imate isti ugođaj... a ja sam se opredelio za neku drugu marku... da ne reklamiram sada.

etotako

pre 6 godina

Tekst je malko promotivan. Mada se slazem sa većinom. U poredjenju sa vitarom: auto je nesto meksi (ne superudoban ali nijedan u toj klasi i tom cenovnom rangu osim dustera nije nesto mekan), vise se vozi kao obican auto ali je u vitaru nesto laksi ulazak izlazak, bazicni krece od 1.0 (turbo trocilindrican, pristojan) i sa nesto visim osnovnim paketom od vitare sto ga generalno sve zajedno u ovoj cenovnoj klasi svrstava , po meni, ipak u vrh ponude, pogotovu uzevsi u obzir dimenzije (recimo u odnosu na captur, 2008 itd). Ja ga licno ne bih uzeo jer ja vise volim npr.vitarinu poziciju za volanom i nije mi nimalo dopadljiv ni spolja ni unutra, ali to je subjektivno.

Are

pre 6 godina

Za Milana informacija. Davno sam vozio Swift GTI 1300 ccm sa 100 KS. Trosio je 6,3 l na 100 km, bez obzira da li je po gradu ili putu. Auto je bio 1988. god. Oni ne lazu o potrosnji.

Lemi

pre 6 godina

Uvek se slatko nasmejem kada krenem da citam komentare o kvalitetu plastike u kabini :)
Ne znam, ja ne planiram da sedim, spavam, vidjam se sa ljudima u autu, tj. provodim vreme za bilo sta osim voznju ... a kada vozim ne da ne gledam i ne pipkam plastiku po vratima i tabli ispred nego je i ne konstatujem.
Jasno je da auto treba da pruzi prijatan osecaj svima u vozilu, narocito vozacu, ali ovde se tako preteruje da nemam reci, kao da svi treba da prave lifestyle automobile posto ce neki Lord ili Baron sa tri cice da se vozi pozadi :)

dzigi

pre 6 godina

Na slikama baš nije lep. Uživo je baš ružan. A sudeći po ovim testu nema nijednu bitnu manu, zapravo je bolji i od Kaškajia. Kakva preterivanja...

Dr.Bre

pre 6 godina

Na sajtu spritmonitor.de koji se bavi potprosnjom goriva raznih vozila prema podacima vlasnika ovog modela sa ovim motorom prosecna potrosnja je 7,47 l/100 km

NIKOLA

pre 6 godina

Odlična cena za toliko opreme i 1.4 turbać.Auto je težak samo 1150 kg i moguća je potrošnja po gradu do 8 litara obzirom da sam veću Kugu od 1600kg 1.5 150 konja uz pažljivu vožnju po Bg držao na 9.5-10.5 merenje do čepa ista pumpa isti pištolj.O ukusima da ne raspravljamo ali dizajn i kabina ovde odbija većinu,sve ostalo trenutno najbolja ponuda u ovom segmentu.

Djula

pre 6 godina

Tri godine vozim S-Kros 1,6 benzinac. Vodim preciznu evidenciju potrošnje I izracunavam godisnji prosek potrosnje. Nikada godisnji prosek nije bio iznad 6,24 l na 100 km. Can.

Vozač

pre 6 godina

Kolega ima model sa 1.6 atmosfercem i 120 ks, za skoro 40.000 km potrošnja mu je 6.9 litara, pri tom ne vozi uopšte lagano. Tajna male potrošnje Suzukija je u maloj masi, kompresoru klima uređaja koji se sam pali i gasi kada auto stoji na semaforu, i motoru kome je ler gas na 600 obrtaja ako ne rade potorošači struje.Inače ima indikator promene stepena prenosa i ako ga se pridržavate troši minimalno. Ako ga poredim sa Kroslendom, Kapturom, Aronom, 2008, Stonikom, Renegejdom, 500X, košta manje a nudi jači motor i više opreme i prostora.Govorim o osnovnim verzijama sa najslabijim motorima i osnovnom opremom.

Andreja

pre 6 godina

 Eto ko sad laze? Neverovatno kakva odstupanja kod istih modela sa istim benzinskim motorima.
(Milan, 09. decembar 2017 09:31)
Treba imati u vidu da je Audi A6 tezi bar 500kg.Zavisi i kako se vozi.

Andreja

pre 6 godina

al ga napunise plastikom
(pera, 09. decembar 2017 10:12)

Kod tebe verovatno preovladavaju drveni elementi ili vozis L500 sa limenom tablom.

Metropola

pre 6 godina

Delim misljenje da ce ovo verovatno biti jos jedan best buy kod nas. Cena i nivo opreme su odlicni, motor takodje, s’ tim sto se ne bih pouzdao u ove cifre sto se tice potrosnje, al sto neko rece i ako ode do 9l/100km u gradskim uslovima, prihvatljivo je! Videcemo utiske kad bude poceo da se vozi kod nas. Bravo Suzuki!

NeuvilleBG

pre 6 godina

Ukoliko Vam je kvalitet materijala koji sretnete u Dacia Dusteru ili Ladi Nivi zadovoljavajući, siguran sam da će vam ovo biti zaista best buy, obzirom da je kvalitet materijala u enterijeru Suzukija na tek nešto malo višem nivou, ali u odnosu na npr. Ford Kugu, Nisan Quaskai ili Renault Kadjar, dramatično niži, a ova tri navedena (mada ih ima još nekoliko u istoj "ligi") se u benzinskoj verziji prodaju za 17-20.000 eur, pa je pitanje šta je ovde tako super?
Nisana sa panorama krovom možete da kupite za ispod 20k, sa 116ks i metalik bojom, ali auto mnogooo veći i konforniji od ovoga, a o završnoj obradi da ne govorimo.

Niko od iz mase

pre 6 godina

@Milan
To je već dobro poznat problem, fabrike mere potrošnju u laboratorijskim uslovima, auto je podignut, u zatvorenom i nema otpora vazduha i trenja podloge, težine putnika i tome sl. Ovakvo merenje daje manju potrošnju za 15-20%.
Bilo je reči da će početi da daju potrošnju iz realnih uslova tj. prave vožnje, ali ne znam da li im je to postalo praksa, tj. obaveza.

arsa

pre 6 godina

Savremeni benzinci zaista malo trose. Kada sam kupio novog Mondea sa benzinskim ecoboost motorom bio sam jako skeptican u pogledu potrosnje ...
Elem posle 6 promenjenih dizel automobila u poslednjih 20 godina odlucio sam se za 1.5 ecoboost sa 160 konja .... i nisam pogesio. Sto se tice potrosnje posle 3 meseca nezavisnog gradskog merenja potrosnje ona me sasvim zadovoljava sa prosekom 8.1 /100km ! Za ovakav auto to zaista nije mnogo a o prednostima benzinskog motora koje sam zaboravio ne bih sada :)

Filip

pre 6 godina

@Milane,Milane koliko nemas veze sa vezom. Jesi ikad ti vozio novi Suzuki? Da to sto pises vazilo je za starija auta od pre 10 godina.A da odes i da probas auto pa da komentarises? I ja sam tako mislio da su gluposti i kada sam probao novi Baleno maltretirao sam ga dobro i nikako nisam mogao da prodjem 6l u grad. Uz normalnu voznju je potrosnja padala na 5,5 gradska.S-Cross ne verujem da moze da potrosi vise u gradu od 6,5 u normalni rezim voznje a ti (i vecina tu) mozete da verujete u to da svi benzinci trose 10l po gradu. Moj savet probajte pa komentarisete. Plastike kod suzukija nisu najbolji,performansi nisu u vrh auto idnustrije ali pouzdanost i potrosnja su svakako glavni aduti Suzukija.

johnzie

pre 6 godina

Ovo je prvi put da sam nakon pročitanog teksta o nekom automobilu otvorio aplikaciju 'kalkulator'. Naravno, zbog procene sopstvenih finansijskih mogućnosti za period od nekih 5 godina :)

nesss

pre 6 godina

dopao se i hteli ga kupiti...rok isporuke bio "oko 4 meseca ponekad i duže jer ga nemamo na lageru u željenoj konfiguraciji"..kod konkurencije kupili željenu konfiguraciju koja je stigla za 10 dana..

Milan

pre 6 godina

Sve i da poverujem, ali kad mi za benzince kazu da trose po gradu 5-6 litara, pa toliko malo ne trose ni savremeni 1.6 dizelasi. Realna potrosnja ovog auta je 9 litara prosek, kad se vozi normalno i tacka. Skoro citao test Audija A6 1.8 tfsi, na jedno testu kaze tek 7,3 litre prosek, a na drugom covek ga vozio 7 dana i kaze racunajte na najnizu 9 litara, najvisu 13 litara u zavisnosti od stila voznje. Eto ko sad laze? Neverovatno kakva odstupanja kod istih modela sa istim benzinskim motorima.

Milan

pre 6 godina

Sve i da poverujem, ali kad mi za benzince kazu da trose po gradu 5-6 litara, pa toliko malo ne trose ni savremeni 1.6 dizelasi. Realna potrosnja ovog auta je 9 litara prosek, kad se vozi normalno i tacka. Skoro citao test Audija A6 1.8 tfsi, na jedno testu kaze tek 7,3 litre prosek, a na drugom covek ga vozio 7 dana i kaze racunajte na najnizu 9 litara, najvisu 13 litara u zavisnosti od stila voznje. Eto ko sad laze? Neverovatno kakva odstupanja kod istih modela sa istim benzinskim motorima.

Andreja

pre 6 godina

al ga napunise plastikom
(pera, 09. decembar 2017 10:12)

Kod tebe verovatno preovladavaju drveni elementi ili vozis L500 sa limenom tablom.

Vozač

pre 6 godina

Kolega ima model sa 1.6 atmosfercem i 120 ks, za skoro 40.000 km potrošnja mu je 6.9 litara, pri tom ne vozi uopšte lagano. Tajna male potrošnje Suzukija je u maloj masi, kompresoru klima uređaja koji se sam pali i gasi kada auto stoji na semaforu, i motoru kome je ler gas na 600 obrtaja ako ne rade potorošači struje.Inače ima indikator promene stepena prenosa i ako ga se pridržavate troši minimalno. Ako ga poredim sa Kroslendom, Kapturom, Aronom, 2008, Stonikom, Renegejdom, 500X, košta manje a nudi jači motor i više opreme i prostora.Govorim o osnovnim verzijama sa najslabijim motorima i osnovnom opremom.

Djula

pre 6 godina

Tri godine vozim S-Kros 1,6 benzinac. Vodim preciznu evidenciju potrošnje I izracunavam godisnji prosek potrosnje. Nikada godisnji prosek nije bio iznad 6,24 l na 100 km. Can.

Are

pre 6 godina

Za Milana informacija. Davno sam vozio Swift GTI 1300 ccm sa 100 KS. Trosio je 6,3 l na 100 km, bez obzira da li je po gradu ili putu. Auto je bio 1988. god. Oni ne lazu o potrosnji.

arsa

pre 6 godina

Savremeni benzinci zaista malo trose. Kada sam kupio novog Mondea sa benzinskim ecoboost motorom bio sam jako skeptican u pogledu potrosnje ...
Elem posle 6 promenjenih dizel automobila u poslednjih 20 godina odlucio sam se za 1.5 ecoboost sa 160 konja .... i nisam pogesio. Sto se tice potrosnje posle 3 meseca nezavisnog gradskog merenja potrosnje ona me sasvim zadovoljava sa prosekom 8.1 /100km ! Za ovakav auto to zaista nije mnogo a o prednostima benzinskog motora koje sam zaboravio ne bih sada :)

programerdžija

pre 6 godina

Godinu dana posedujem Vitaru S 4x4 sa 1.4 turbo benzincem od 140ks. Oprema je full i to je jedna od svetlijih tačaka ovog auta.

U vožnji je živahan, nije bučan, ima sve što poželim (osim dvozonske klime), ali mi kvalitet enterijera baš i nije omiljena stavka. Preovlađuje veoma tvrda plastika. Nisam očekivao BMW kvalitet, ali su za te pare (skoro 22.000) mogli da stave i kulturnije plastične elemente ili barem one od "pene", kakve imaju neki drugi brendovi.

Potrošnja je zamajavanje. I moj je deklarisan na neke (sada se već i ne sećam precizne) fine cifre, ali u praksi neostvarive. Ma koliko se trudio, potrošnju sam uspeo da svedem na 5.8-6 l na autoputu/magistrali, dok je u gradu manje od 9.2-9.6 neostvarivo, iako se sam vozim. Ne mamuzam pedale, ne glumim Fanđa i gume su mi propisno napumpane.

Možda bih više voleo žustrija međuubrzanja u domenu 80-120kmh, ali cenim da bi za to ipak trebalo imati veću zapreminu. Ranije sam vozio 1.4 atmosferca od 90ks i ovo je kao da sam seo u raketu, s tim da je sa performansama, bez obzira na mitove, skočila i potrošnja. Stari auto je bez problema mogao da se drži na 7-7.5 u gradu i 5 do 5.5 na otvorenom. Ovo drugo može i Suzuki, ali ovo u gradu - jok. I da, rezervoar je mali (48 litara), pa moram češće na pumpu.

Auto preporučujem, jer je kompletno dobar, ali ipak nisam sklon bajkama. Suzuki troši isto kao i slični automobili drugih brendova. Turbo ne smanjuje potrošnju, ma šta neki pričali.

nesss

pre 6 godina

dopao se i hteli ga kupiti...rok isporuke bio "oko 4 meseca ponekad i duže jer ga nemamo na lageru u željenoj konfiguraciji"..kod konkurencije kupili željenu konfiguraciju koja je stigla za 10 dana..

Metropola

pre 6 godina

Delim misljenje da ce ovo verovatno biti jos jedan best buy kod nas. Cena i nivo opreme su odlicni, motor takodje, s’ tim sto se ne bih pouzdao u ove cifre sto se tice potrosnje, al sto neko rece i ako ode do 9l/100km u gradskim uslovima, prihvatljivo je! Videcemo utiske kad bude poceo da se vozi kod nas. Bravo Suzuki!

NIKOLA

pre 6 godina

Odlična cena za toliko opreme i 1.4 turbać.Auto je težak samo 1150 kg i moguća je potrošnja po gradu do 8 litara obzirom da sam veću Kugu od 1600kg 1.5 150 konja uz pažljivu vožnju po Bg držao na 9.5-10.5 merenje do čepa ista pumpa isti pištolj.O ukusima da ne raspravljamo ali dizajn i kabina ovde odbija većinu,sve ostalo trenutno najbolja ponuda u ovom segmentu.

Lemi

pre 6 godina

Uvek se slatko nasmejem kada krenem da citam komentare o kvalitetu plastike u kabini :)
Ne znam, ja ne planiram da sedim, spavam, vidjam se sa ljudima u autu, tj. provodim vreme za bilo sta osim voznju ... a kada vozim ne da ne gledam i ne pipkam plastiku po vratima i tabli ispred nego je i ne konstatujem.
Jasno je da auto treba da pruzi prijatan osecaj svima u vozilu, narocito vozacu, ali ovde se tako preteruje da nemam reci, kao da svi treba da prave lifestyle automobile posto ce neki Lord ili Baron sa tri cice da se vozi pozadi :)

Dr.Bre

pre 6 godina

Na sajtu spritmonitor.de koji se bavi potprosnjom goriva raznih vozila prema podacima vlasnika ovog modela sa ovim motorom prosecna potrosnja je 7,47 l/100 km

Filip

pre 6 godina

@Milane,Milane koliko nemas veze sa vezom. Jesi ikad ti vozio novi Suzuki? Da to sto pises vazilo je za starija auta od pre 10 godina.A da odes i da probas auto pa da komentarises? I ja sam tako mislio da su gluposti i kada sam probao novi Baleno maltretirao sam ga dobro i nikako nisam mogao da prodjem 6l u grad. Uz normalnu voznju je potrosnja padala na 5,5 gradska.S-Cross ne verujem da moze da potrosi vise u gradu od 6,5 u normalni rezim voznje a ti (i vecina tu) mozete da verujete u to da svi benzinci trose 10l po gradu. Moj savet probajte pa komentarisete. Plastike kod suzukija nisu najbolji,performansi nisu u vrh auto idnustrije ali pouzdanost i potrosnja su svakako glavni aduti Suzukija.

Andreja

pre 6 godina

 Eto ko sad laze? Neverovatno kakva odstupanja kod istih modela sa istim benzinskim motorima.
(Milan, 09. decembar 2017 09:31)
Treba imati u vidu da je Audi A6 tezi bar 500kg.Zavisi i kako se vozi.

Ivan ZG

pre 6 godina

Koliko hejtera i pljuvača.Skupili se kao pčele na med.
Najbolji mi je ovaj što je "vozio" Vitaru 1.6 120 KS i ima prosjek preko 10 litara. Da stvarno sa punim gasom troši 10 litara i ide 175 na sat. Koliko si se dugo tako vozio i gdje? Po dvorištu?
Drugi priča kako je ovo motor od Fiata. Prošli SX je rađen sa Fiatom i imao Fiatov dizel motor. Ovaj SX nema veze sa Fiatom. Ovo je čisti Suzuki proizvod kao uostalom i svi ostali njihovi benzinski motori.
Vozio sam SX sa 1.0 turbo motorom.Auto ide sasvim OK ako niste pre zahtjevni. Kada turbo proradi dobro vuče i ubrzava iako je raspon tih "dobrih" okretaja nešto manji od atmosferca i samim time zahtjeva malo "gađanja" povoljnih okretaja.Na uho ga je teško voziti jer je motor jako dobro izoliran. Udobnost je za 4 od 5, a rad podvozja se skoro uopće ne čuje jer je jako dobro prigušen. Prostranost je puno bolja nego u Vitari i općenito puno bolja nego kada gledate auto izvana.Za četvero odraslih komotno za dulja putovanja.
Poništio sam potrošnju i isprobavao auto cca.5 km.Uz testiranje maksimalnog ubrzanja par puta i vožnju do 100(brže nisam smio zbog ceste) vratio sam se uz vožnju kroz desetak semafora sa potrošnjom od 6,5 litara što smatram izuzetno povoljnim rezultatom za taj auto i te uvjete.Za ovaj jači bi pretpostavio litru veću potrošnju, ali ne mora biti ni toliko jer ga ne treba stiskati za normalnu vožnju.
Suzukijevi auti su daleko najlakši jer sadrže puno čelika visoke čvrstoće pa su 200-300 kg lakši od konkurenata.

johnzie

pre 6 godina

Ovo je prvi put da sam nakon pročitanog teksta o nekom automobilu otvorio aplikaciju 'kalkulator'. Naravno, zbog procene sopstvenih finansijskih mogućnosti za period od nekih 5 godina :)

Andrija

pre 6 godina

Lepši od mazde,brzi od honde,pouzdaniji od Toyote, povoljniji za održavanje od 500L,garancija bolja nego kod Kije,delovi jeftiniji nego za juga, servisna podrška u Srbiji bolja nego za Space Shutle, u nabavci povoljniji od skode, a prodavaniji od sebringa ...
Da, to je suzuki.

Ivan ZG

pre 6 godina

Jednom suzuki, ...,
Ako si stvarno uspio natjerati SX sa motorom 1.6 na prosjek od 10,8 litara trebaš tražiti da te uvrste u Ginesovu knjigu svjetskih rekorda. Možda i u tvornicu Suzuki nešto nauče iz tvog primjera.
Ti vjerojatno i Yugo 55 možeš natjerati na prosjek od 18 litara na 100 km.
Sretno ti bilo sa obaranjem rekorda, ali ja od tebe ne bi kupio ni električnu kosilicu za travu. Tebi i ona vjerojatno troši 5 kW na sat.

NeuvilleBG

pre 6 godina

Ukoliko Vam je kvalitet materijala koji sretnete u Dacia Dusteru ili Ladi Nivi zadovoljavajući, siguran sam da će vam ovo biti zaista best buy, obzirom da je kvalitet materijala u enterijeru Suzukija na tek nešto malo višem nivou, ali u odnosu na npr. Ford Kugu, Nisan Quaskai ili Renault Kadjar, dramatično niži, a ova tri navedena (mada ih ima još nekoliko u istoj "ligi") se u benzinskoj verziji prodaju za 17-20.000 eur, pa je pitanje šta je ovde tako super?
Nisana sa panorama krovom možete da kupite za ispod 20k, sa 116ks i metalik bojom, ali auto mnogooo veći i konforniji od ovoga, a o završnoj obradi da ne govorimo.

Mile

pre 6 godina

Vozim sluzbeni bmw 2 grand tour sa 1,5 dizelasom i 6 stepenim automatik mjenjacem. Motor ima 3 cilindra sa 116 ks i trosi oko 9 litara u gradu. Da covjek ne povjeruje. Pitam se da li je sve u redu ili je to samo zamucivanje naroda sa kao tri cilindra mala potrosnja... Potrosnja mi je nebitna posto ga ne tocim iz svig dzepa. Ima li neko slicna iskustva sa 3 cilindra dizelasima!? Pozdrav.

zicco

pre 6 godina

@Da se i ja javim Zbog tebe i sličnih NIKAD ne dajem drugima svoj automobil da se posluže. Tudjim benzincem 1.6 do 190 km/h??! Neverovatno...

dzigi

pre 6 godina

Na slikama baš nije lep. Uživo je baš ružan. A sudeći po ovim testu nema nijednu bitnu manu, zapravo je bolji i od Kaškajia. Kakva preterivanja...

rog

pre 6 godina

Kvalitet je opao kod Suzukija, barem kod modela pravljenih u Madjarskoj. Pogledajte samo procep izmedju haube i krila, minimum 1cm, takodje i izmedju haube i fara. Video sam ovo i uzivo na vise razlicitih automobila. Izgleda bukvalno kao da su udareni pa je hauba iskocila.
(Sjajno, 10. decembar 2017 02:37)

Kad sam posle toyote uzeo forda primetio sam isto. Zazori na raznoraznim mestima su poveliki. Na prtljazniku to izgleda kao da se vrata ne zatvaraju dobro a tapacirung ne pasuje bas isto na svim mestima. I pored svega toga pouzdan je ide odlicno, tako da koga briga.

rog

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im. 
(Alek, 9. decembar 2017 17:13) 

Znaci trosi manje od dizela. Tacnije jako ste blizu svetskog rekorda koji je postigao pezo 207 dizel laksi 300 kg od astre i specijalno pripremljen za to. Vi ste cudo ...

Pre nego sto neko napise ovakve tvrdnje treba da znate da postoji internet a ljudi nisu nepismeni somovi koji gutaju sve sto im se servira.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Ne mogu da kazem da mi se nesto preterano svidja, pre svega dizajn spolja i unutra. Ali da sa tako odlicnim motorom od 140 konja i full opremom i menjacem od 6 brzina (ne bednih 5), kosta samo 17000 evra... To je odlicna ponuda, ako ne i najbolja ponuda na trzistu. Auto uopste nije mali, ima 4.3 metra i veci je od svih tih nasminkanih mini terenaca iz B segmenta, a niti jedan takav terenac (2008, Captur, Renegade, Crossland itd.) ne mogu da mu pridju ni po ceni ni po opremi. Sto se tice terenaca iz C segmenta, kojima je ovaj Suzuki ipak blizi nego B segmentu, za te pare ne mozes da kupis ni osnovni Kaskai, Sportage, Tucson, Ateku itd, koji imaju osnovnu opremu koja je jako losija od navedene Suzukijeve, i osnovni motor koji je losiji od ovog od 140 ks. A kad ste vec spomenuli Kaskai, on jeste veci auto, ali pogledajte strane testove na ju tjubu, svi se zale na nedostatak prostora u kabini i na mali prtljaznik u odnosu na velicinu. Nije sve u velicini auta. Problem kod Suzukija predstavljaju uvoznik i ovlasceni serviseri u Srbiji, dosta ljudi se zale na njih. Ali nevezano za uvoznika i servisere u Srbiji, Suzuki generalno vazi za veoma pouzdanu marku koja se retko kvari.

Ivica

pre 6 godina

Za ovaj suzuki zimski set od 16" sa čeličnim felnama "na akciji" kod uvoznika košta 1.000 evra. Više nego zimski alu set 17" za hondu kod "Delte".
To sve govori kupcu šta ga čeka posle eventualne kupovine.

Metropola

pre 6 godina

Vidim da su mnogi poleteli da objasne kako sigurno ne trosi vise od 7. I kako Suzuki ima magicnu formulu za nisku potrosnju. Niko ne kaze, ukljucujuci mene, da ovaj auto trosi puno, niti da u Suzukiju lazu za potrosnju. Ono sto sam ja hteo da kazem, je da prosecna potrosnja u mnogome zavisi od uslova i stila voznje. Turbo benzinac tu moze da daje veoma razlicite brojke. Mene iskljucivo zanima potrosnja u najgorem mogucem rezimu, zato i rekoh oko 9l ako ode to je sasvim ok. U svakom slucaju, potrosnja japanskih benzinaca je svakako uvek manja od evropskih benzinaca.

Bobo, jaa ne nosim

pre 6 godina

„Da se i ja javim“ Covek ti pozajmi auto za put, ti ga unistavas i jos se hvalis time?! Pa, deset minusa bih ti dao da mogu!

Joc@

pre 6 godina

Potrosnja zavisi od mase, aerodinamike i stila vožnje. 10% mase više - 9% potrošnje više. Vozač stedljiv i vozač rasipnik - 30% razlike potrosnje. Na rasipanje goriva najviše utiče prečesto kočenje, ili, što je isto, nepotrebno zaletanje. Potrošnja ne zavisi od motora: zapremine, snage i broja cilindara. Naravno, pod pretpostavkom da su različiti motori konstruisani podjednako dobro. Potrosnju diktira vozilo i vozac, tako što nameće režim rada motoru, a ne diktira je motor.

Milan

pre 6 godina

Vozio sam Suzuki SX4 prethodni model koji sam kupio nov 2013. i platio oko 10.500 u osnovnoj opremi.O potrošnji nisam ni razmišljao, da mi je to bio presudan faktor gledo bih nekog dizela. Krenuo sam da razmisljam da ga promenim za ovaj model ali u srednjem nivou opreme. Ono što je bio presudan faktor da se ne odlučim da ga kupim je bila cena i kvalitet unutrašnjeg enterijera. Cena starog SX4 2013. godine u srenjem.nivou opreme je bila između 11500-12000. Danas je taj model 16650. Razlika je oko 5000e što je za mene bilo mnogo. Da je cena bila oko 15000 ne bih razmišljao. Razliku u enterijeru ne možete da vidite u salonu pošto u Suzuki salonu gledate samo njihove modele. Ali zato na sajmu automobila uđite u nekoliko modela slične klase i cene i primetućete razliku.Što se tiče Euro Summara ja nisam imao nekog lošeg iskustva.

Goksi

pre 6 godina

@seg
Kupio novog Swifta 2010. godine, sa 4 god garancije. I dalje ga vozim. Odličan auto. Posle 2 godine sam prestao da posećujem ovlašćeni servis. Kap koja je prelila čašu je bila u julu 2012. godine, kada sam imao potrebu za uslugom električara. U Euro Sumaru su mi rekli da dođem za dve nedelje, jer im je električar na godišnjem odmoru!!!??? Pre dve godine prestao je da mi radi daljinski za otključavanje kola. Mislio sam da to moram da rešim preko uvoznika. Tražili su mi 17.000 dinara za zamenu nekog čipa, navodno. Čovek koji mi održava auto, vlasnik servisa Suzuki Auto Art, problem mi je rešio za 40 evra. Bilo je toga još, ovo su dva ekstremna primera. Suzuki, odličan auto, katastrofalan uvoznik.

Goran

pre 6 godina

Po ovom tekstu ispade da je ovo cistokrvni premijum. Jedino sto plastika nije mekana, a inace to je mnogo vazno jer sta bi drugo vozac radio u autu nego dodirivao naokolo plastiku.

Goran

pre 6 godina

Vozim ga godinu dana i potrosnja ide od 7.5 - 8.5, u zavisnosti od godisnjeg doba (guma i felni) i da li izlazim iz grada. Letos do Grcke je trosio oko 7l/100km, pri cemu sam uglavnom vozio 130-140km/h. 4x4 je sjajan i verovatno bolji od mnogih iz vise klase. Prosle zime uz Savski nasip po 20cm neutabanog snega - bez problema. Dakle, auto je odlican za date pare (dimenzije, potrosnja, vozne karakteristike, prostor), a mane su uglavnom u sitnicama (zavrsna obrada, ponudjena elektronika i sl). Mislim da je audio u Puntu bolji :) Ali, sto se tice voznje, nije inferioran u odnosu na skuplje modele, koji nude vise "feature"-a. Potrazite na youtube-u review iz Hrvatske u kamenolomu kod Samobora. Sve je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja...

Istina je tu negde

pre 6 godina

Da, to je suzuki.
(Andrija, 10. decembar 2017 10:33)
---
Koliko cinizma u komentaru, a toliko istine, koje nisi ni svestan.
Suzuki ima vrhunskiu izradu motora o kojoj na primer jedna Kia može samo da sanja. Kad govoriš o prodaji jedan od razloga što se Swift više ne pravi u Mađarskoj je i taj kako bi mogli da proizvodu dovoljnu količinu radi zadovoljenja potražnje za ovim modelom i Vitarom.

P.P
Što se potrošnje tiče, lična iskustva svakog ko vozi kola zna koliko skače potrošnja u špicu i van špica.

Niko od iz mase

pre 6 godina

@Milan
To je već dobro poznat problem, fabrike mere potrošnju u laboratorijskim uslovima, auto je podignut, u zatvorenom i nema otpora vazduha i trenja podloge, težine putnika i tome sl. Ovakvo merenje daje manju potrošnju za 15-20%.
Bilo je reči da će početi da daju potrošnju iz realnih uslova tj. prave vožnje, ali ne znam da li im je to postalo praksa, tj. obaveza.

milos

pre 6 godina

Ovde realno nema dva komentatora koja su u zivotu vozili auto bolji od ovoga ali mi nije dobro kakvi su to strucnjaci! Molim sve koji mogu da im pomognu da se zaposle u sat reviju! Ovo je jedan sasvim dobar i za nase uslove i dalje "skup" porodicni automobil ko zeli da auto vozi deset godina ili vise.

rog

pre 6 godina

Meni ovo izgleda sasvim upotrebljivo po toj ceni, ne znam zasto odmah poredite sa skupljim varijantama isticuci kako su bolje. Pa bilo bi nenormalno da su skuplje a nisu bolje. Da li moze po ovoj ceni da se kupi kaskai koji neko spominje i sta bi imao od opreme? Kurble napred leptir stakla pozadi?

Vlaxi

pre 6 godina

Kupio ovaj sx4, 1.4,4x4,automatik, najviši nivo opreme. Do sada prešao 6000 za 4 meseca. Potrošnja po Novom Bg od 9 do 10l, pod klimom. Čim krenem malo dalje spusti na 8.5l. Na otvorenom pre neki dan 120-130kmh trošio 6,5l, kada se vozi sporije oko 80kmh spusti na 6l. Što se tiče svega ostalog sa autom sam prezadovoljan. I svi moji drugovi koji voze vw, audi i td. su oduševljeni. Radar mu radi vrhunski i moram priznati da je adaptivni tempomat super stvar više ne bih kupio auto bez toga. Unutrašnjost je korektna, automatik radi odlično i za kolegu gore da kažem da su kožna sedišta extra bar meni koji imam malu decu. Rezervoar mu jeste mali pa češće sipam gorivo. Za te pare cirka 22.5k nema povoljniji auto u toj opremi. Voleo bi da troši manje, sve ostalo je super. Jeste unutra plastika ali je i cena daleko niža od drugih automobila, meni je ok.

Javi se, što se ne bi javio

pre 6 godina

Pozajmih jednom model iz 2013 za put, 1.6 120 ks.Na putu od 450 km, potrošnja 9,1 litar, pri brzini 160-190 km/h, sa uključenom klimom, dvoje odraslih i pun gepek.Kada sam ga vratio, rekoh vlasniku da mi javi kad ga bude prodavao.
(Da se i ja javim, 11. decembar 2017 10:06)

Zanimljivo, samo jedna stvar mi nije jasna, zašto si spuštao brzinu ispod 190, mnogo se tresao li nešto drugo?

maxy

pre 6 godina

auto je odlican za ovaj novac. servisna podrska je losa, posebno ukoliko ne zivite u BG. o potrosnji ne bih, jer imam 1.0 vvti od 69 ks, koji trosi u proseku oko 6.5 l, a u gradu nikada ispod 7. ova potrosnja je moguca mozda u Kikindi, ali i u BG izmedju 23:00 i 06:00 h. u jutarnjem i popodnevnom spicu tesko.

sempervivum

pre 6 godina

Многи не верују у потрошњу бензинца испод 7 литара... Заправо не умеју да возе...
Једном сам препустио свој ауто другару и констатовао да је под његовим управљањем ауто трошио 0,7 литара више, а он је био возач са знатно дужим стажом... После сам схватио да је највећи део возачког стажа возио Југо. Сви који су возили Југа навикли су да стискају гас, па им је и потрошња катастрофа. Навика је остала.
Иначе S-cross је стварно солидан ауто за пристојну цену. Изгледа пластично, али је техника јако добра. Једино је резервоар мали.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

(NS, 10. decembar 2017 23:56

"Hajde i ja da kazem. Imam Vitaru S od maja 2017. Presao sam 9815 km do sada. Od 2 km koliko je bilo na "satu" kada sam ga preuzeo pa do sada, nisam ponistavao pokazivac prosecne potrosnje i brzine. Otprilike 2/3 do sada prevezenih kilometara "potrosio" sam u gradu. Dakle, 9813 km prevezao sam sa prosecnih 47km/h i prosecnom potrosnjom od 7.1 l/100km - barem tako kaze "kompjuter" Mnogo ili malo - pitanje je sad"

Šanse nema da si 2/3 ukupnih kilometara vozio po gradu i tako ostvario ukupan prosek brzine od 47 km/h.

Ja od ukupnih 162 kkm vozim bar oko 2/3 van grada (ostatak po BG) i imam ukupan prosek brzine 39 km/h.

Ti ili voziš procentualno daleko više van grada ili po NS imaš prosek brzine barem 40 km/h ... Ne zaboravi da se za potrebe merenja potrošnje "gradskim ciklusom" smatra prosečna brzina 19 km/h.

Tako da Ti je tih 7,1 uz prosečnu brzinu od čak 47 km/h relativno loše.

mora bolje

pre 6 godina

Dizeli su odavno fora. Potrosnja slicna benzinskim motorima, odrzavanje dosta skuplje. Svima u glavama golf ll a to nema veze ni sa cim vise. I da "slazu" malo, to opet nije neka potrosnja kojom se ljudi lazu i kupuju dizela.

sladjan

pre 6 godina

sta se opterecujete o potrosnji auta to vam je na prvom mestu!!!!!!ko ima da da oko17000 evra ima i za pun rezervoar!auto s kros 1373 kubika,najosnovnija verzija,moj trosi najvise 5,5 litara!!!!da znate!

jednom suzuki ...

pre 6 godina

(Slobodan, 11. decembar 2017 19:03)

Da li sam ja napisao da sam imao “Vitaru 1,6 JLX/M” I da je ona trošila prosečno 10,8 na prvih 100.000 km?

Baš tako sam napisao. Jer je tako I bilo. Vitara od 970 kg. Dužine 363 cm. Sa gumama 195/75X15 (najpre Bridgestone, posle GoodYear, letnje).

Da li je bila “ekonomična”? Možda. Lada Niva mi je trošila više, ali je imala I stalni 4WD, a ta vitara je “99%” vožena sa RWD. No, prednost lade je što su rezervni delovi za nju bili značajno jeftiniji, pri čemu Suzuki nije imun na kvarove.

Suzuki bi danas mogao da bude “dobra kupovina” kada bi potrošni materijal bilo jeftiniji (za aktuelnu Vitaru samo zadnje disk pločice su 165 evra), razumno redovno održavanje (npr. samo redovan servis za vitaru S na 60 kkm košta skoro 400 eura), normalnu cenu delova (upitajte pošto je npr. homokinetički,meni crkao prednji, a korišćen “1%” vremena). I "dobrog uvoznika".
Naš uvoznik kupcima nudi “na akciji” za 1.000 evra zimski set (sa čeličnim felnama), ali “zaboravlja reći” da ćete posle takve kupovine dva puta godišnje ( pri svakoj zameni zimskog I letnjeg seta) morati dolaziti kod njega na resetovanje senzora pritiska i to mu plaćati.

Verovatno nijedan uvoznik u Srbiji nije na tako crnom glasu.

Da nije svih tih “Suzuki čarolija” našeg uvoznika, Suzuki bi mogao da bude “odlična kupovina”. A već i sada je za neke. Kako ko gleda.

ja

pre 6 godina

Potpisujem onog koji je rekao da su japaneri dosta lakši. Moja Korola je nekih 250 kg lakša od Citroen C5, a ima više prostora unutra. Da ne računam neke nemačke.

1.6 troši oko 6.5 po gradu, 6.3-6.7 na autoputu

Joc@

pre 6 godina

@Ivan ZG
Bravo za interesovanje o potrošnji.
Potrošnju najviše kvari starovanje iz mesta. Ovo je jasno iz fizičke formule za energiju E=1/2 mv2. Očuvanje makar i namanje brzine je vrlo dragoceno (zbog kvadratne zavisnosti), dok je zaustavljanje (v=0) najteži mogući slučaj pošto treba nadoknaditi svu veliku odbačenu kinetičku energiju. Potom utiče aerodinamika, za limuzine preko 60kmh a za SUV preko 40kmh. Kretanje u koloni, iza velikog vozila, npr. kamiona, veoma utiče na obaranje potrošnje. I preko 30%. Ja sam radi probe vozio 100-tinak km po autoputu blizu iza kamiona i postigao potrošnju od 2,9 l/100km dizela, uprkos visokoj brzini od oko 110kmh.
Pozdrav od ''imenjaka'' iz BG.

Bojan

pre 6 godina

Procitao sam ovaj test i onda sam otvorio ADAC stranicu sa testovima auta i bas ovaj model, doduse 4x4, su testirali i dali mu relativno tanku ocjenu..nezadovoljni su kvalitetom, unutrsanjim materijalima, obradom, ponudom prostora pozadi, bukom..
Kazu, 8,3l potrosnja na autoputu. Meni je malo cudno kako je redakcija dobila 6l potrosnju na 130km/h sa autom ovih gabarita i frontalnog profila. Ako zaista trosi 6l onda su uradili jako dobar posao sa otporom vazduha i efikasnoscu pogonskog sklopa.

ne platiš na mostu platiš na ćupriji

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im.
(Alek, 9. decembar 2017 17:13)
@
Da bi se procenila isplativost posedovanja pomenutog automobila nedostaju informacije kolika je nabavna cena tog vozila i troškovi njegovog održavanje. Mislim da ušteda u gorivu ne može da pokrije ove izdatke. Cena astre sa tim motorom je oko 18.000 evra što je za automobil C segmenta daleko od ekonomičnosti.

NS

pre 6 godina

Hajde i ja da kazem. Imam Vitaru S od maja 2017. Presao sam 9815 km do sada. Od 2 km koliko je bilo na "satu" kada sam ga preuzeo pa do sada, nisam ponistavao pokazivac prosecne potrosnje i brzine. Otprilike 2/3 do sada prevezenih kilometara "potrosio" sam u gradu. Dakle, 9813 km prevezao sam sa prosecnih 47km/h i prosecnom potrosnjom od 7.1 l/100km - barem tako kaze "kompjuter" Mnogo ili malo - pitanje je sad

Jednom suzuki, ...

pre 6 godina

Ivan ZG, 10. decembar 2017 14:59

Nisam rekao da mi je vitara imala prosek potrošnje "preko 10 litara", već "10,8 litara". Toliko je u proseku trošila prvih 100 hiljada kilometara.

A što se tiče pitanja "kuda" i "kako" sam je vozio, odgovor je "vozio sam je onuda i onako kuda i kako i posle toga vozim moja kasnija kola". A kasnije sam imao tri dizela, jedan (2,0 motor) je na prvih 100 hiljada kilometara imao prosek potrošnje 6,2, drugi (1,6) je na toliko kilometara imao prosek 5,3. Treći je trenutno na 5,5.

Tu potrošnju koju ti pominješ suzuki može da ostvari samo ako se pustiš niz Medvednicu do Mirogoja, a nazad da ga do Sljemena popneš žičarom. Inače nikako.

Dikh tu kava

pre 6 godina

Ocekivano zabavni komentari. Ako prvi put ulazite u ovu rubriku. Inace su vec duzi niz godina zamorni. Prosto, posle otkrica botova i trolova, svaki komentar na komentar postaje izlisan.. Elem, mogu da se slozim da je QQ lepseizgledajuci, kao i da ovaj tesko da ce ikad da osvoji bilo kakvu titulu koja u sebi sadrzi prefix/sufix "lepo". Ono sto ne mogu da se slozim je da je QQ povoljniji, bar ne sa opremom koja serijski ide u najveci paket kod S-Cross. Automatik (QQ - CVT, S-Cross - obican konverter), panorama (QQ - jednodelna, S-Cross - pokretna), kamera za pozadi, full LED (QQ - u Tekna opremi, tad kosta djavo i po), 1.4 turbo (odakle donji info da je FIAT-ov..?).. sve za oko EUR 22.5K. Da li sam ga kupio? Ne. ALi nisam jos ni potpuno odustao. Nazalost, jedan sam od onih koje "nervira" tvrda plastika, ali ajde to i Boze pomozi, nego sto ako hocu automatik i posebno panoramu (a hocu), obavezno moram i kozna sedista (a to nikako necu). Tako da me taj autisticni japanski pristup dodatnoj opremi uvek bez greske ladno odvrati. I bas je lepo cuti da je sum vazduha mali, SX-4 je tu bio ubedljivo najgori u klasi. Ko zna, mozda nekad, u nekom drugom zivotu dodje u obzir..

etotako

pre 6 godina

Tekst je malko promotivan. Mada se slazem sa većinom. U poredjenju sa vitarom: auto je nesto meksi (ne superudoban ali nijedan u toj klasi i tom cenovnom rangu osim dustera nije nesto mekan), vise se vozi kao obican auto ali je u vitaru nesto laksi ulazak izlazak, bazicni krece od 1.0 (turbo trocilindrican, pristojan) i sa nesto visim osnovnim paketom od vitare sto ga generalno sve zajedno u ovoj cenovnoj klasi svrstava , po meni, ipak u vrh ponude, pogotovu uzevsi u obzir dimenzije (recimo u odnosu na captur, 2008 itd). Ja ga licno ne bih uzeo jer ja vise volim npr.vitarinu poziciju za volanom i nije mi nimalo dopadljiv ni spolja ni unutra, ali to je subjektivno.

Alek

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im.

seg

pre 6 godina

Mene samo zanima da mi neko pojasni situaciju oko uvoznika i servisera Suzuki vozila. Na svakoj vesti o Suzukiju se javi određeni broj njih koji kategorički tvrde kako je problem prodavac i servisna mreža. Pošto sumnjam da su oni kupili novo vozilo i imali direktno iskustvo voleo bih da mi neko, ko je zaista kupio nova kola, pojasni šta je problem. Do tada mi sve liči na čuo sam od ortaka iz kraja koji ima ujnu čija tetka je kupila Suzuki i imala problem jer se ni u jednom komentaru ne navode konkretni problemi. Hvala unapred.

Jednom suzuki, ...

pre 6 godina

(Djula, 9. decembar 2017 11:38)

"Tri godine vozim S-Kros 1,6 benzinac. Vodim preciznu evidenciju potrošnje I izracunavam godisnji prosek potrosnje. Nikada godisnji prosek nije bio iznad 6,24 l na 100 km. Can."

Imao sam vitaru 1,6 JLX/M. Vodio preciznu evidenciju za prvih 100.000 km. Sve kao Ti. Prosek potrošnje mi je bio 10,8.

Zdralovic

pre 6 godina

Testiran je najskuplji model tako da je pitanje koliko je test primenjiv na nase mat uslove. Imam predhodni S-Cross,pre ovog redizajna, motor i menjac su odlicni,zaista trosi do 7l po gradu (mada je taj motor sada samo u Vitari), komforan dosta, sedista udobna, ali je plastika u kabini golo g... Tako je u svim nivoima opreme kod ovog modela. Sve u svemu, ne vredi 18000 evra.

Sjajno

pre 6 godina

Kvalitet je opao kod Suzukija, barem kod modela pravljenih u Madjarskoj. Pogledajte samo procep izmedju haube i krila, minimum 1cm, takodje i izmedju haube i fara. Video sam ovo i uzivo na vise razlicitih automobila. Izgleda bukvalno kao da su udareni pa je hauba iskocila.

Da se i ja javim

pre 6 godina

Pozajmih jednom model iz 2013 za put, 1.6 120 ks.Na putu od 450 km, potrošnja 9,1 litar, pri brzini 160-190 km/h, sa uključenom klimom, dvoje odraslih i pun gepek.Kada sam ga vratio, rekoh vlasniku da mi javi kad ga bude prodavao.

NS

pre 6 godina

"mozgu jedne kokoske" Znam sledece : NS-Treviso-NS oko 1500 km i NS-Venezia-NS oko 1600 km + 3-4 puta do Bg i nazad. OSTALO U NS i po Fruskoj gori. E sad verovatno lazemo i ja i "kompjuter" u kolima. ..... Jedino ne znam zasto bih to radio. Ali dobro, prihvatam da neko vise zna od mene. Jednostavnije je.......?

Ivan ZG

pre 6 godina

Suzuki SX Cross prije redizajna imao je atmosferski motor 1.6 sa 120 KS. Vozči su se mogli javiti na probnu vožnju, a 10 vozača koji imaju najmanju potrošnju idu u finale. Uglavnom se radilo o gradskim i prigradskim dijelovima sa nešto semafora, a trebalo je prijeći par km. Rezultati najboljih su bili od 3,4 litre do 4,0. U finalu su vozili aute po zatvorenoj stazi na Grobniku i pobjednik je ostvario potrošnju ispod 3,2 litre.
Prosjek brzine je bio oko 40 km/h i to je pokazatelj koliko malo taj motor može potrošiti. Onih 10,8 je drugi kraj ekstrema. Po razgovoru sa susjedom koji taj motor vozi već 5 godina i po ovome što drugi ovdje pišu većini troši u prosjeku 6,5-7,5 litara u miksu vožnje gdje prevladava gradska vožnja. Normalno da po otvorenom pri višim brzinama (preko 120) mora trošiti više od limuzina jer je riječ o SUV vozilu pa je i otpor zraka veći.

a mogu i ja da potvrdim

pre 6 godina

Prošle godine, SX-4, 1,6 od 120 konja, auto put od Niša do Zagreba i nazad, nas pet u kolima, gas bukvalno do daske u oba smera, potrošnja u proseku 5,433. Krovna kutija na krovu.
Topla preporuka.Za dan kao san.

Bobo, jaa ne nosim

pre 6 godina

Covece, kakav auto za ove pare! Godinama vec nisam zainteresovan za suzuki, ali ovo je neverovatno simpatican auto na papiru. Svaka cast suzuki!

Srba

pre 6 godina

Moj utisak je bas drugaciji. Na slikama izgleda lepo ali na testu potpuno drugi utisak. Jeftina plastika, menjač kao u Dacia Sandero... cak i lim izgleda slabo kao na Daciji. Vrata nekako lagana i zvone kao konzerva. Sve u svemu, za dosta manje para kupite Dustera i imate isti ugođaj... a ja sam se opredelio za neku drugu marku... da ne reklamiram sada.

Neverovatno, ali istinito

pre 6 godina

@Da se i ja javim Zbog tebe i sličnih NIKAD ne dajem drugima svoj automobil da se posluže. Tudjim benzincem 1.6 do 190 km/h??! Neverovatno...
(zicco, 11. decembar 2017 13:02)
Želim vam da jednog dana i vi imate nekog toliko bliskog da mu pozajmite automobil, da ga vozi kako želi, da vam to ne smeta, iako možda vozi drugačije od vas.

Dovla

pre 6 godina

S-Cross, kupljen krajem 2015 godine, znaci atmosferac 1,6, trenutno na bordu (nije resetovan godinu dana): prosek potrosnje 5,9l, prosecna brzina 39km/h.

Nic

pre 4 godine

Evo da i ja napišem moj utisak u vožnji modela Suzuki SX4 s cross 4x4 1,4 140ks nakon 30000km za 15-ak meseci koliko ga vozim, auto je kupljen nov inace... Vrlo sam zadovoljan pre svega njegovim motorom, snaga koju poseduje tj obrtni momenat su odlični, lepo prima gas u svakom momentu, vrlo startan, i u gradu i van grada na otvorenom putu je odlican, naročito kod preticanja. Potrošnjom od oko 7 litara u proseku, takodje sam zadovoljan. Opšti utisak što se tiče spoljnjeg izgleda auta je za mene zadovoljavajuci, prednja maska restilizovana je vrlo lepa ali zadnja svetla su u Suzukiju mogli odraditi bolje odnosno nešto modernije. Unutrasnjost paaa.. onako... zazmuricu na svu tu jeftinu plastiku, ostaje nada da će dizajneri u Suzukiju poraditi na poboljšanju enterijera. U kabini ima dosta prostora za putnike, što jeste važno, jer je i udobnost sedišta solidna, dok je gepek za ovu klasu mogao biti veći, pogotovo što je rezervoar kapaciteta svega 47 litara,ocekivao sam malo više od ovog krosovera ali sta je tu je, između dva tankovanja može oko 500 km da predje bez problema.
Sve u svemu.. Bravo Suzuki!!!

Slobodan

pre 6 godina

@Ivan ZG
"jednom Suzuki" je imao stari Vitara terenac, model od pre 25 godina...
Mada sam ja čuo da je i Suzuki SX-4 u prvim serijama imao veliku potrošnju sa motorima 1,5 i 1,6 (98 i 107 KS), pa su kasnije napravili ubacili ovaj 1,6 od 120ks - jači a štedljiviji.

Zoran

pre 4 godine

Za tu cenu odličan auto, naročito u verziji 4x4 je perfektan po snegu. Prosek 90% po Bgd je 8.8, na putu 6.5 za 1.4, a litar manje za 1.2.
Što se tiče servisa, ko ovde u Beogradu nije zadovoljan, ima ga u Novom Sadu, a posle garantnog roka u Madjarskoj bez problema. INŽENJERSKI: MASA PUNOG VOZILA PODELJENA SA SNAGOM, POTROŠNJA I CENA SU NAJVAŽNIJE TEHNIČKE KARAKTERISTIKA A ON JE TU NA SAMOM VRHU. Izračunajte sami i uporedite sa drugim. Pozdrav

Sladjan

pre 3 godine

Ja imam Suzuki s crost,Nov 2017 godina !!!!!letnje gume I presao Sam najgori put u srbiji,Koji koristi verovatno samo vojska,traktori samo prolaze,MenE auto Suzuki s crost nije izneverio ostavio na putu,prosao Sam bez ikakve stete grebanja!!!!a put je medvedja-kursumlija!!!I'ma mozda 30km katastrofe,..... Ja Sam pobedio,kladim se da retko Koji auto sa pogonom napred nebi prosao Tim putem....

Nada

pre 1 godinu

Pridruzujem se vecini koji su pohvalili Suzuki S Kross koji vozim novog od 2019 godine. Osim losije tapacirunga i plastike sto je manje vazno iznenadjuje me svaki put kada vozim na otvorenom pri udarima vetra osecam nesigurnost. Auto mi se zanese i moram da drzim stegnuto volan. Da li je neko isto to primetio? Znam da je dosta laksi, predhodno sam vozila Toyotu Auris i nisam imala takvo iskustvo. Za sve ostalo sam bas zadovoljna al razmisljam da ga promenim jer gledam vremensku prognozu kad planiram dalji put.

dzigi

pre 6 godina

Na slikama baš nije lep. Uživo je baš ružan. A sudeći po ovim testu nema nijednu bitnu manu, zapravo je bolji i od Kaškajia. Kakva preterivanja...

a mogu i ja da potvrdim

pre 6 godina

Prošle godine, SX-4, 1,6 od 120 konja, auto put od Niša do Zagreba i nazad, nas pet u kolima, gas bukvalno do daske u oba smera, potrošnja u proseku 5,433. Krovna kutija na krovu.
Topla preporuka.Za dan kao san.

NeuvilleBG

pre 6 godina

Ukoliko Vam je kvalitet materijala koji sretnete u Dacia Dusteru ili Ladi Nivi zadovoljavajući, siguran sam da će vam ovo biti zaista best buy, obzirom da je kvalitet materijala u enterijeru Suzukija na tek nešto malo višem nivou, ali u odnosu na npr. Ford Kugu, Nisan Quaskai ili Renault Kadjar, dramatično niži, a ova tri navedena (mada ih ima još nekoliko u istoj "ligi") se u benzinskoj verziji prodaju za 17-20.000 eur, pa je pitanje šta je ovde tako super?
Nisana sa panorama krovom možete da kupite za ispod 20k, sa 116ks i metalik bojom, ali auto mnogooo veći i konforniji od ovoga, a o završnoj obradi da ne govorimo.

Milan

pre 6 godina

Sve i da poverujem, ali kad mi za benzince kazu da trose po gradu 5-6 litara, pa toliko malo ne trose ni savremeni 1.6 dizelasi. Realna potrosnja ovog auta je 9 litara prosek, kad se vozi normalno i tacka. Skoro citao test Audija A6 1.8 tfsi, na jedno testu kaze tek 7,3 litre prosek, a na drugom covek ga vozio 7 dana i kaze racunajte na najnizu 9 litara, najvisu 13 litara u zavisnosti od stila voznje. Eto ko sad laze? Neverovatno kakva odstupanja kod istih modela sa istim benzinskim motorima.

Alek

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im.

Andrija

pre 6 godina

Lepši od mazde,brzi od honde,pouzdaniji od Toyote, povoljniji za održavanje od 500L,garancija bolja nego kod Kije,delovi jeftiniji nego za juga, servisna podrška u Srbiji bolja nego za Space Shutle, u nabavci povoljniji od skode, a prodavaniji od sebringa ...
Da, to je suzuki.

Da se i ja javim

pre 6 godina

Pozajmih jednom model iz 2013 za put, 1.6 120 ks.Na putu od 450 km, potrošnja 9,1 litar, pri brzini 160-190 km/h, sa uključenom klimom, dvoje odraslih i pun gepek.Kada sam ga vratio, rekoh vlasniku da mi javi kad ga bude prodavao.

Sjajno

pre 6 godina

Kvalitet je opao kod Suzukija, barem kod modela pravljenih u Madjarskoj. Pogledajte samo procep izmedju haube i krila, minimum 1cm, takodje i izmedju haube i fara. Video sam ovo i uzivo na vise razlicitih automobila. Izgleda bukvalno kao da su udareni pa je hauba iskocila.

Neverovatno, ali istinito

pre 6 godina

@Da se i ja javim Zbog tebe i sličnih NIKAD ne dajem drugima svoj automobil da se posluže. Tudjim benzincem 1.6 do 190 km/h??! Neverovatno...
(zicco, 11. decembar 2017 13:02)
Želim vam da jednog dana i vi imate nekog toliko bliskog da mu pozajmite automobil, da ga vozi kako želi, da vam to ne smeta, iako možda vozi drugačije od vas.

Filip

pre 6 godina

@Milane,Milane koliko nemas veze sa vezom. Jesi ikad ti vozio novi Suzuki? Da to sto pises vazilo je za starija auta od pre 10 godina.A da odes i da probas auto pa da komentarises? I ja sam tako mislio da su gluposti i kada sam probao novi Baleno maltretirao sam ga dobro i nikako nisam mogao da prodjem 6l u grad. Uz normalnu voznju je potrosnja padala na 5,5 gradska.S-Cross ne verujem da moze da potrosi vise u gradu od 6,5 u normalni rezim voznje a ti (i vecina tu) mozete da verujete u to da svi benzinci trose 10l po gradu. Moj savet probajte pa komentarisete. Plastike kod suzukija nisu najbolji,performansi nisu u vrh auto idnustrije ali pouzdanost i potrosnja su svakako glavni aduti Suzukija.

Are

pre 6 godina

Za Milana informacija. Davno sam vozio Swift GTI 1300 ccm sa 100 KS. Trosio je 6,3 l na 100 km, bez obzira da li je po gradu ili putu. Auto je bio 1988. god. Oni ne lazu o potrosnji.

Srba

pre 6 godina

Moj utisak je bas drugaciji. Na slikama izgleda lepo ali na testu potpuno drugi utisak. Jeftina plastika, menjač kao u Dacia Sandero... cak i lim izgleda slabo kao na Daciji. Vrata nekako lagana i zvone kao konzerva. Sve u svemu, za dosta manje para kupite Dustera i imate isti ugođaj... a ja sam se opredelio za neku drugu marku... da ne reklamiram sada.

Djula

pre 6 godina

Tri godine vozim S-Kros 1,6 benzinac. Vodim preciznu evidenciju potrošnje I izracunavam godisnji prosek potrosnje. Nikada godisnji prosek nije bio iznad 6,24 l na 100 km. Can.

Ivan ZG

pre 6 godina

Koliko hejtera i pljuvača.Skupili se kao pčele na med.
Najbolji mi je ovaj što je "vozio" Vitaru 1.6 120 KS i ima prosjek preko 10 litara. Da stvarno sa punim gasom troši 10 litara i ide 175 na sat. Koliko si se dugo tako vozio i gdje? Po dvorištu?
Drugi priča kako je ovo motor od Fiata. Prošli SX je rađen sa Fiatom i imao Fiatov dizel motor. Ovaj SX nema veze sa Fiatom. Ovo je čisti Suzuki proizvod kao uostalom i svi ostali njihovi benzinski motori.
Vozio sam SX sa 1.0 turbo motorom.Auto ide sasvim OK ako niste pre zahtjevni. Kada turbo proradi dobro vuče i ubrzava iako je raspon tih "dobrih" okretaja nešto manji od atmosferca i samim time zahtjeva malo "gađanja" povoljnih okretaja.Na uho ga je teško voziti jer je motor jako dobro izoliran. Udobnost je za 4 od 5, a rad podvozja se skoro uopće ne čuje jer je jako dobro prigušen. Prostranost je puno bolja nego u Vitari i općenito puno bolja nego kada gledate auto izvana.Za četvero odraslih komotno za dulja putovanja.
Poništio sam potrošnju i isprobavao auto cca.5 km.Uz testiranje maksimalnog ubrzanja par puta i vožnju do 100(brže nisam smio zbog ceste) vratio sam se uz vožnju kroz desetak semafora sa potrošnjom od 6,5 litara što smatram izuzetno povoljnim rezultatom za taj auto i te uvjete.Za ovaj jači bi pretpostavio litru veću potrošnju, ali ne mora biti ni toliko jer ga ne treba stiskati za normalnu vožnju.
Suzukijevi auti su daleko najlakši jer sadrže puno čelika visoke čvrstoće pa su 200-300 kg lakši od konkurenata.

sempervivum

pre 6 godina

Многи не верују у потрошњу бензинца испод 7 литара... Заправо не умеју да возе...
Једном сам препустио свој ауто другару и констатовао да је под његовим управљањем ауто трошио 0,7 литара више, а он је био возач са знатно дужим стажом... После сам схватио да је највећи део возачког стажа возио Југо. Сви који су возили Југа навикли су да стискају гас, па им је и потрошња катастрофа. Навика је остала.
Иначе S-cross је стварно солидан ауто за пристојну цену. Изгледа пластично, али је техника јако добра. Једино је резервоар мали.

Andreja

pre 6 godina

al ga napunise plastikom
(pera, 09. decembar 2017 10:12)

Kod tebe verovatno preovladavaju drveni elementi ili vozis L500 sa limenom tablom.

Metropola

pre 6 godina

Delim misljenje da ce ovo verovatno biti jos jedan best buy kod nas. Cena i nivo opreme su odlicni, motor takodje, s’ tim sto se ne bih pouzdao u ove cifre sto se tice potrosnje, al sto neko rece i ako ode do 9l/100km u gradskim uslovima, prihvatljivo je! Videcemo utiske kad bude poceo da se vozi kod nas. Bravo Suzuki!

ja

pre 6 godina

Potpisujem onog koji je rekao da su japaneri dosta lakši. Moja Korola je nekih 250 kg lakša od Citroen C5, a ima više prostora unutra. Da ne računam neke nemačke.

1.6 troši oko 6.5 po gradu, 6.3-6.7 na autoputu

Vozač

pre 6 godina

Kolega ima model sa 1.6 atmosfercem i 120 ks, za skoro 40.000 km potrošnja mu je 6.9 litara, pri tom ne vozi uopšte lagano. Tajna male potrošnje Suzukija je u maloj masi, kompresoru klima uređaja koji se sam pali i gasi kada auto stoji na semaforu, i motoru kome je ler gas na 600 obrtaja ako ne rade potorošači struje.Inače ima indikator promene stepena prenosa i ako ga se pridržavate troši minimalno. Ako ga poredim sa Kroslendom, Kapturom, Aronom, 2008, Stonikom, Renegejdom, 500X, košta manje a nudi jači motor i više opreme i prostora.Govorim o osnovnim verzijama sa najslabijim motorima i osnovnom opremom.

Ivan ZG

pre 6 godina

Jednom suzuki, ...,
Ako si stvarno uspio natjerati SX sa motorom 1.6 na prosjek od 10,8 litara trebaš tražiti da te uvrste u Ginesovu knjigu svjetskih rekorda. Možda i u tvornicu Suzuki nešto nauče iz tvog primjera.
Ti vjerojatno i Yugo 55 možeš natjerati na prosjek od 18 litara na 100 km.
Sretno ti bilo sa obaranjem rekorda, ali ja od tebe ne bi kupio ni električnu kosilicu za travu. Tebi i ona vjerojatno troši 5 kW na sat.

nesss

pre 6 godina

dopao se i hteli ga kupiti...rok isporuke bio "oko 4 meseca ponekad i duže jer ga nemamo na lageru u željenoj konfiguraciji"..kod konkurencije kupili željenu konfiguraciju koja je stigla za 10 dana..

Dr.Bre

pre 6 godina

Na sajtu spritmonitor.de koji se bavi potprosnjom goriva raznih vozila prema podacima vlasnika ovog modela sa ovim motorom prosecna potrosnja je 7,47 l/100 km

milos

pre 6 godina

Ovde realno nema dva komentatora koja su u zivotu vozili auto bolji od ovoga ali mi nije dobro kakvi su to strucnjaci! Molim sve koji mogu da im pomognu da se zaposle u sat reviju! Ovo je jedan sasvim dobar i za nase uslove i dalje "skup" porodicni automobil ko zeli da auto vozi deset godina ili vise.

mora bolje

pre 6 godina

Dizeli su odavno fora. Potrosnja slicna benzinskim motorima, odrzavanje dosta skuplje. Svima u glavama golf ll a to nema veze ni sa cim vise. I da "slazu" malo, to opet nije neka potrosnja kojom se ljudi lazu i kupuju dizela.

Jednom suzuki, ...

pre 6 godina

Ivan ZG, 10. decembar 2017 14:59

Nisam rekao da mi je vitara imala prosek potrošnje "preko 10 litara", već "10,8 litara". Toliko je u proseku trošila prvih 100 hiljada kilometara.

A što se tiče pitanja "kuda" i "kako" sam je vozio, odgovor je "vozio sam je onuda i onako kuda i kako i posle toga vozim moja kasnija kola". A kasnije sam imao tri dizela, jedan (2,0 motor) je na prvih 100 hiljada kilometara imao prosek potrošnje 6,2, drugi (1,6) je na toliko kilometara imao prosek 5,3. Treći je trenutno na 5,5.

Tu potrošnju koju ti pominješ suzuki može da ostvari samo ako se pustiš niz Medvednicu do Mirogoja, a nazad da ga do Sljemena popneš žičarom. Inače nikako.

Niko od iz mase

pre 6 godina

@Milan
To je već dobro poznat problem, fabrike mere potrošnju u laboratorijskim uslovima, auto je podignut, u zatvorenom i nema otpora vazduha i trenja podloge, težine putnika i tome sl. Ovakvo merenje daje manju potrošnju za 15-20%.
Bilo je reči da će početi da daju potrošnju iz realnih uslova tj. prave vožnje, ali ne znam da li im je to postalo praksa, tj. obaveza.

sladjan

pre 6 godina

sta se opterecujete o potrosnji auta to vam je na prvom mestu!!!!!!ko ima da da oko17000 evra ima i za pun rezervoar!auto s kros 1373 kubika,najosnovnija verzija,moj trosi najvise 5,5 litara!!!!da znate!

Istina je tu negde

pre 6 godina

Da, to je suzuki.
(Andrija, 10. decembar 2017 10:33)
---
Koliko cinizma u komentaru, a toliko istine, koje nisi ni svestan.
Suzuki ima vrhunskiu izradu motora o kojoj na primer jedna Kia može samo da sanja. Kad govoriš o prodaji jedan od razloga što se Swift više ne pravi u Mađarskoj je i taj kako bi mogli da proizvodu dovoljnu količinu radi zadovoljenja potražnje za ovim modelom i Vitarom.

P.P
Što se potrošnje tiče, lična iskustva svakog ko vozi kola zna koliko skače potrošnja u špicu i van špica.

Ivica

pre 6 godina

Za ovaj suzuki zimski set od 16" sa čeličnim felnama "na akciji" kod uvoznika košta 1.000 evra. Više nego zimski alu set 17" za hondu kod "Delte".
To sve govori kupcu šta ga čeka posle eventualne kupovine.

ne platiš na mostu platiš na ćupriji

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im.
(Alek, 9. decembar 2017 17:13)
@
Da bi se procenila isplativost posedovanja pomenutog automobila nedostaju informacije kolika je nabavna cena tog vozila i troškovi njegovog održavanje. Mislim da ušteda u gorivu ne može da pokrije ove izdatke. Cena astre sa tim motorom je oko 18.000 evra što je za automobil C segmenta daleko od ekonomičnosti.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

(NS, 10. decembar 2017 23:56

"Hajde i ja da kazem. Imam Vitaru S od maja 2017. Presao sam 9815 km do sada. Od 2 km koliko je bilo na "satu" kada sam ga preuzeo pa do sada, nisam ponistavao pokazivac prosecne potrosnje i brzine. Otprilike 2/3 do sada prevezenih kilometara "potrosio" sam u gradu. Dakle, 9813 km prevezao sam sa prosecnih 47km/h i prosecnom potrosnjom od 7.1 l/100km - barem tako kaze "kompjuter" Mnogo ili malo - pitanje je sad"

Šanse nema da si 2/3 ukupnih kilometara vozio po gradu i tako ostvario ukupan prosek brzine od 47 km/h.

Ja od ukupnih 162 kkm vozim bar oko 2/3 van grada (ostatak po BG) i imam ukupan prosek brzine 39 km/h.

Ti ili voziš procentualno daleko više van grada ili po NS imaš prosek brzine barem 40 km/h ... Ne zaboravi da se za potrebe merenja potrošnje "gradskim ciklusom" smatra prosečna brzina 19 km/h.

Tako da Ti je tih 7,1 uz prosečnu brzinu od čak 47 km/h relativno loše.

arsa

pre 6 godina

Savremeni benzinci zaista malo trose. Kada sam kupio novog Mondea sa benzinskim ecoboost motorom bio sam jako skeptican u pogledu potrosnje ...
Elem posle 6 promenjenih dizel automobila u poslednjih 20 godina odlucio sam se za 1.5 ecoboost sa 160 konja .... i nisam pogesio. Sto se tice potrosnje posle 3 meseca nezavisnog gradskog merenja potrosnje ona me sasvim zadovoljava sa prosekom 8.1 /100km ! Za ovakav auto to zaista nije mnogo a o prednostima benzinskog motora koje sam zaboravio ne bih sada :)

NIKOLA

pre 6 godina

Odlična cena za toliko opreme i 1.4 turbać.Auto je težak samo 1150 kg i moguća je potrošnja po gradu do 8 litara obzirom da sam veću Kugu od 1600kg 1.5 150 konja uz pažljivu vožnju po Bg držao na 9.5-10.5 merenje do čepa ista pumpa isti pištolj.O ukusima da ne raspravljamo ali dizajn i kabina ovde odbija većinu,sve ostalo trenutno najbolja ponuda u ovom segmentu.

Andreja

pre 6 godina

 Eto ko sad laze? Neverovatno kakva odstupanja kod istih modela sa istim benzinskim motorima.
(Milan, 09. decembar 2017 09:31)
Treba imati u vidu da je Audi A6 tezi bar 500kg.Zavisi i kako se vozi.

Jednom suzuki, ...

pre 6 godina

(Djula, 9. decembar 2017 11:38)

"Tri godine vozim S-Kros 1,6 benzinac. Vodim preciznu evidenciju potrošnje I izracunavam godisnji prosek potrosnje. Nikada godisnji prosek nije bio iznad 6,24 l na 100 km. Can."

Imao sam vitaru 1,6 JLX/M. Vodio preciznu evidenciju za prvih 100.000 km. Sve kao Ti. Prosek potrošnje mi je bio 10,8.

NS

pre 6 godina

Hajde i ja da kazem. Imam Vitaru S od maja 2017. Presao sam 9815 km do sada. Od 2 km koliko je bilo na "satu" kada sam ga preuzeo pa do sada, nisam ponistavao pokazivac prosecne potrosnje i brzine. Otprilike 2/3 do sada prevezenih kilometara "potrosio" sam u gradu. Dakle, 9813 km prevezao sam sa prosecnih 47km/h i prosecnom potrosnjom od 7.1 l/100km - barem tako kaze "kompjuter" Mnogo ili malo - pitanje je sad

johnzie

pre 6 godina

Ovo je prvi put da sam nakon pročitanog teksta o nekom automobilu otvorio aplikaciju 'kalkulator'. Naravno, zbog procene sopstvenih finansijskih mogućnosti za period od nekih 5 godina :)

Mile

pre 6 godina

Vozim sluzbeni bmw 2 grand tour sa 1,5 dizelasom i 6 stepenim automatik mjenjacem. Motor ima 3 cilindra sa 116 ks i trosi oko 9 litara u gradu. Da covjek ne povjeruje. Pitam se da li je sve u redu ili je to samo zamucivanje naroda sa kao tri cilindra mala potrosnja... Potrosnja mi je nebitna posto ga ne tocim iz svig dzepa. Ima li neko slicna iskustva sa 3 cilindra dizelasima!? Pozdrav.

programerdžija

pre 6 godina

Godinu dana posedujem Vitaru S 4x4 sa 1.4 turbo benzincem od 140ks. Oprema je full i to je jedna od svetlijih tačaka ovog auta.

U vožnji je živahan, nije bučan, ima sve što poželim (osim dvozonske klime), ali mi kvalitet enterijera baš i nije omiljena stavka. Preovlađuje veoma tvrda plastika. Nisam očekivao BMW kvalitet, ali su za te pare (skoro 22.000) mogli da stave i kulturnije plastične elemente ili barem one od "pene", kakve imaju neki drugi brendovi.

Potrošnja je zamajavanje. I moj je deklarisan na neke (sada se već i ne sećam precizne) fine cifre, ali u praksi neostvarive. Ma koliko se trudio, potrošnju sam uspeo da svedem na 5.8-6 l na autoputu/magistrali, dok je u gradu manje od 9.2-9.6 neostvarivo, iako se sam vozim. Ne mamuzam pedale, ne glumim Fanđa i gume su mi propisno napumpane.

Možda bih više voleo žustrija međuubrzanja u domenu 80-120kmh, ali cenim da bi za to ipak trebalo imati veću zapreminu. Ranije sam vozio 1.4 atmosferca od 90ks i ovo je kao da sam seo u raketu, s tim da je sa performansama, bez obzira na mitove, skočila i potrošnja. Stari auto je bez problema mogao da se drži na 7-7.5 u gradu i 5 do 5.5 na otvorenom. Ovo drugo može i Suzuki, ali ovo u gradu - jok. I da, rezervoar je mali (48 litara), pa moram češće na pumpu.

Auto preporučujem, jer je kompletno dobar, ali ipak nisam sklon bajkama. Suzuki troši isto kao i slični automobili drugih brendova. Turbo ne smanjuje potrošnju, ma šta neki pričali.

Bobo, jaa ne nosim

pre 6 godina

Covece, kakav auto za ove pare! Godinama vec nisam zainteresovan za suzuki, ali ovo je neverovatno simpatican auto na papiru. Svaka cast suzuki!

Lemi

pre 6 godina

Uvek se slatko nasmejem kada krenem da citam komentare o kvalitetu plastike u kabini :)
Ne znam, ja ne planiram da sedim, spavam, vidjam se sa ljudima u autu, tj. provodim vreme za bilo sta osim voznju ... a kada vozim ne da ne gledam i ne pipkam plastiku po vratima i tabli ispred nego je i ne konstatujem.
Jasno je da auto treba da pruzi prijatan osecaj svima u vozilu, narocito vozacu, ali ovde se tako preteruje da nemam reci, kao da svi treba da prave lifestyle automobile posto ce neki Lord ili Baron sa tri cice da se vozi pozadi :)

rog

pre 6 godina

Meni ovo izgleda sasvim upotrebljivo po toj ceni, ne znam zasto odmah poredite sa skupljim varijantama isticuci kako su bolje. Pa bilo bi nenormalno da su skuplje a nisu bolje. Da li moze po ovoj ceni da se kupi kaskai koji neko spominje i sta bi imao od opreme? Kurble napred leptir stakla pozadi?

Zdralovic

pre 6 godina

Testiran je najskuplji model tako da je pitanje koliko je test primenjiv na nase mat uslove. Imam predhodni S-Cross,pre ovog redizajna, motor i menjac su odlicni,zaista trosi do 7l po gradu (mada je taj motor sada samo u Vitari), komforan dosta, sedista udobna, ali je plastika u kabini golo g... Tako je u svim nivoima opreme kod ovog modela. Sve u svemu, ne vredi 18000 evra.

rog

pre 6 godina

Kvalitet je opao kod Suzukija, barem kod modela pravljenih u Madjarskoj. Pogledajte samo procep izmedju haube i krila, minimum 1cm, takodje i izmedju haube i fara. Video sam ovo i uzivo na vise razlicitih automobila. Izgleda bukvalno kao da su udareni pa je hauba iskocila.
(Sjajno, 10. decembar 2017 02:37)

Kad sam posle toyote uzeo forda primetio sam isto. Zazori na raznoraznim mestima su poveliki. Na prtljazniku to izgleda kao da se vrata ne zatvaraju dobro a tapacirung ne pasuje bas isto na svim mestima. I pored svega toga pouzdan je ide odlicno, tako da koga briga.

Milan

pre 6 godina

Vozio sam Suzuki SX4 prethodni model koji sam kupio nov 2013. i platio oko 10.500 u osnovnoj opremi.O potrošnji nisam ni razmišljao, da mi je to bio presudan faktor gledo bih nekog dizela. Krenuo sam da razmisljam da ga promenim za ovaj model ali u srednjem nivou opreme. Ono što je bio presudan faktor da se ne odlučim da ga kupim je bila cena i kvalitet unutrašnjeg enterijera. Cena starog SX4 2013. godine u srenjem.nivou opreme je bila između 11500-12000. Danas je taj model 16650. Razlika je oko 5000e što je za mene bilo mnogo. Da je cena bila oko 15000 ne bih razmišljao. Razliku u enterijeru ne možete da vidite u salonu pošto u Suzuki salonu gledate samo njihove modele. Ali zato na sajmu automobila uđite u nekoliko modela slične klase i cene i primetućete razliku.Što se tiče Euro Summara ja nisam imao nekog lošeg iskustva.

rog

pre 6 godina

Astra K 1.4T 150ks po gradu mi trosi 6.5L, na brzoj cesti 4.1L i na autocesti 5L. Tako da ne pricajte nebuloze kako benzinac ne moze trositi ispod 9L, nismo vise u 90-im. 
(Alek, 9. decembar 2017 17:13) 

Znaci trosi manje od dizela. Tacnije jako ste blizu svetskog rekorda koji je postigao pezo 207 dizel laksi 300 kg od astre i specijalno pripremljen za to. Vi ste cudo ...

Pre nego sto neko napise ovakve tvrdnje treba da znate da postoji internet a ljudi nisu nepismeni somovi koji gutaju sve sto im se servira.

NS

pre 6 godina

"mozgu jedne kokoske" Znam sledece : NS-Treviso-NS oko 1500 km i NS-Venezia-NS oko 1600 km + 3-4 puta do Bg i nazad. OSTALO U NS i po Fruskoj gori. E sad verovatno lazemo i ja i "kompjuter" u kolima. ..... Jedino ne znam zasto bih to radio. Ali dobro, prihvatam da neko vise zna od mene. Jednostavnije je.......?

Bojan

pre 6 godina

Procitao sam ovaj test i onda sam otvorio ADAC stranicu sa testovima auta i bas ovaj model, doduse 4x4, su testirali i dali mu relativno tanku ocjenu..nezadovoljni su kvalitetom, unutrsanjim materijalima, obradom, ponudom prostora pozadi, bukom..
Kazu, 8,3l potrosnja na autoputu. Meni je malo cudno kako je redakcija dobila 6l potrosnju na 130km/h sa autom ovih gabarita i frontalnog profila. Ako zaista trosi 6l onda su uradili jako dobar posao sa otporom vazduha i efikasnoscu pogonskog sklopa.

seg

pre 6 godina

Mene samo zanima da mi neko pojasni situaciju oko uvoznika i servisera Suzuki vozila. Na svakoj vesti o Suzukiju se javi određeni broj njih koji kategorički tvrde kako je problem prodavac i servisna mreža. Pošto sumnjam da su oni kupili novo vozilo i imali direktno iskustvo voleo bih da mi neko, ko je zaista kupio nova kola, pojasni šta je problem. Do tada mi sve liči na čuo sam od ortaka iz kraja koji ima ujnu čija tetka je kupila Suzuki i imala problem jer se ni u jednom komentaru ne navode konkretni problemi. Hvala unapred.

Vlaxi

pre 6 godina

Kupio ovaj sx4, 1.4,4x4,automatik, najviši nivo opreme. Do sada prešao 6000 za 4 meseca. Potrošnja po Novom Bg od 9 do 10l, pod klimom. Čim krenem malo dalje spusti na 8.5l. Na otvorenom pre neki dan 120-130kmh trošio 6,5l, kada se vozi sporije oko 80kmh spusti na 6l. Što se tiče svega ostalog sa autom sam prezadovoljan. I svi moji drugovi koji voze vw, audi i td. su oduševljeni. Radar mu radi vrhunski i moram priznati da je adaptivni tempomat super stvar više ne bih kupio auto bez toga. Unutrašnjost je korektna, automatik radi odlično i za kolegu gore da kažem da su kožna sedišta extra bar meni koji imam malu decu. Rezervoar mu jeste mali pa češće sipam gorivo. Za te pare cirka 22.5k nema povoljniji auto u toj opremi. Voleo bi da troši manje, sve ostalo je super. Jeste unutra plastika ali je i cena daleko niža od drugih automobila, meni je ok.

Ivan ZG

pre 6 godina

Suzuki SX Cross prije redizajna imao je atmosferski motor 1.6 sa 120 KS. Vozči su se mogli javiti na probnu vožnju, a 10 vozača koji imaju najmanju potrošnju idu u finale. Uglavnom se radilo o gradskim i prigradskim dijelovima sa nešto semafora, a trebalo je prijeći par km. Rezultati najboljih su bili od 3,4 litre do 4,0. U finalu su vozili aute po zatvorenoj stazi na Grobniku i pobjednik je ostvario potrošnju ispod 3,2 litre.
Prosjek brzine je bio oko 40 km/h i to je pokazatelj koliko malo taj motor može potrošiti. Onih 10,8 je drugi kraj ekstrema. Po razgovoru sa susjedom koji taj motor vozi već 5 godina i po ovome što drugi ovdje pišu većini troši u prosjeku 6,5-7,5 litara u miksu vožnje gdje prevladava gradska vožnja. Normalno da po otvorenom pri višim brzinama (preko 120) mora trošiti više od limuzina jer je riječ o SUV vozilu pa je i otpor zraka veći.

Dikh tu kava

pre 6 godina

Ocekivano zabavni komentari. Ako prvi put ulazite u ovu rubriku. Inace su vec duzi niz godina zamorni. Prosto, posle otkrica botova i trolova, svaki komentar na komentar postaje izlisan.. Elem, mogu da se slozim da je QQ lepseizgledajuci, kao i da ovaj tesko da ce ikad da osvoji bilo kakvu titulu koja u sebi sadrzi prefix/sufix "lepo". Ono sto ne mogu da se slozim je da je QQ povoljniji, bar ne sa opremom koja serijski ide u najveci paket kod S-Cross. Automatik (QQ - CVT, S-Cross - obican konverter), panorama (QQ - jednodelna, S-Cross - pokretna), kamera za pozadi, full LED (QQ - u Tekna opremi, tad kosta djavo i po), 1.4 turbo (odakle donji info da je FIAT-ov..?).. sve za oko EUR 22.5K. Da li sam ga kupio? Ne. ALi nisam jos ni potpuno odustao. Nazalost, jedan sam od onih koje "nervira" tvrda plastika, ali ajde to i Boze pomozi, nego sto ako hocu automatik i posebno panoramu (a hocu), obavezno moram i kozna sedista (a to nikako necu). Tako da me taj autisticni japanski pristup dodatnoj opremi uvek bez greske ladno odvrati. I bas je lepo cuti da je sum vazduha mali, SX-4 je tu bio ubedljivo najgori u klasi. Ko zna, mozda nekad, u nekom drugom zivotu dodje u obzir..

Goran

pre 6 godina

Po ovom tekstu ispade da je ovo cistokrvni premijum. Jedino sto plastika nije mekana, a inace to je mnogo vazno jer sta bi drugo vozac radio u autu nego dodirivao naokolo plastiku.

Goran

pre 6 godina

Vozim ga godinu dana i potrosnja ide od 7.5 - 8.5, u zavisnosti od godisnjeg doba (guma i felni) i da li izlazim iz grada. Letos do Grcke je trosio oko 7l/100km, pri cemu sam uglavnom vozio 130-140km/h. 4x4 je sjajan i verovatno bolji od mnogih iz vise klase. Prosle zime uz Savski nasip po 20cm neutabanog snega - bez problema. Dakle, auto je odlican za date pare (dimenzije, potrosnja, vozne karakteristike, prostor), a mane su uglavnom u sitnicama (zavrsna obrada, ponudjena elektronika i sl). Mislim da je audio u Puntu bolji :) Ali, sto se tice voznje, nije inferioran u odnosu na skuplje modele, koji nude vise "feature"-a. Potrazite na youtube-u review iz Hrvatske u kamenolomu kod Samobora. Sve je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja...

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Ne mogu da kazem da mi se nesto preterano svidja, pre svega dizajn spolja i unutra. Ali da sa tako odlicnim motorom od 140 konja i full opremom i menjacem od 6 brzina (ne bednih 5), kosta samo 17000 evra... To je odlicna ponuda, ako ne i najbolja ponuda na trzistu. Auto uopste nije mali, ima 4.3 metra i veci je od svih tih nasminkanih mini terenaca iz B segmenta, a niti jedan takav terenac (2008, Captur, Renegade, Crossland itd.) ne mogu da mu pridju ni po ceni ni po opremi. Sto se tice terenaca iz C segmenta, kojima je ovaj Suzuki ipak blizi nego B segmentu, za te pare ne mozes da kupis ni osnovni Kaskai, Sportage, Tucson, Ateku itd, koji imaju osnovnu opremu koja je jako losija od navedene Suzukijeve, i osnovni motor koji je losiji od ovog od 140 ks. A kad ste vec spomenuli Kaskai, on jeste veci auto, ali pogledajte strane testove na ju tjubu, svi se zale na nedostatak prostora u kabini i na mali prtljaznik u odnosu na velicinu. Nije sve u velicini auta. Problem kod Suzukija predstavljaju uvoznik i ovlasceni serviseri u Srbiji, dosta ljudi se zale na njih. Ali nevezano za uvoznika i servisere u Srbiji, Suzuki generalno vazi za veoma pouzdanu marku koja se retko kvari.

maxy

pre 6 godina

auto je odlican za ovaj novac. servisna podrska je losa, posebno ukoliko ne zivite u BG. o potrosnji ne bih, jer imam 1.0 vvti od 69 ks, koji trosi u proseku oko 6.5 l, a u gradu nikada ispod 7. ova potrosnja je moguca mozda u Kikindi, ali i u BG izmedju 23:00 i 06:00 h. u jutarnjem i popodnevnom spicu tesko.

Metropola

pre 6 godina

Vidim da su mnogi poleteli da objasne kako sigurno ne trosi vise od 7. I kako Suzuki ima magicnu formulu za nisku potrosnju. Niko ne kaze, ukljucujuci mene, da ovaj auto trosi puno, niti da u Suzukiju lazu za potrosnju. Ono sto sam ja hteo da kazem, je da prosecna potrosnja u mnogome zavisi od uslova i stila voznje. Turbo benzinac tu moze da daje veoma razlicite brojke. Mene iskljucivo zanima potrosnja u najgorem mogucem rezimu, zato i rekoh oko 9l ako ode to je sasvim ok. U svakom slucaju, potrosnja japanskih benzinaca je svakako uvek manja od evropskih benzinaca.

Joc@

pre 6 godina

Potrosnja zavisi od mase, aerodinamike i stila vožnje. 10% mase više - 9% potrošnje više. Vozač stedljiv i vozač rasipnik - 30% razlike potrosnje. Na rasipanje goriva najviše utiče prečesto kočenje, ili, što je isto, nepotrebno zaletanje. Potrošnja ne zavisi od motora: zapremine, snage i broja cilindara. Naravno, pod pretpostavkom da su različiti motori konstruisani podjednako dobro. Potrosnju diktira vozilo i vozac, tako što nameće režim rada motoru, a ne diktira je motor.

Dovla

pre 6 godina

S-Cross, kupljen krajem 2015 godine, znaci atmosferac 1,6, trenutno na bordu (nije resetovan godinu dana): prosek potrosnje 5,9l, prosecna brzina 39km/h.

Javi se, što se ne bi javio

pre 6 godina

Pozajmih jednom model iz 2013 za put, 1.6 120 ks.Na putu od 450 km, potrošnja 9,1 litar, pri brzini 160-190 km/h, sa uključenom klimom, dvoje odraslih i pun gepek.Kada sam ga vratio, rekoh vlasniku da mi javi kad ga bude prodavao.
(Da se i ja javim, 11. decembar 2017 10:06)

Zanimljivo, samo jedna stvar mi nije jasna, zašto si spuštao brzinu ispod 190, mnogo se tresao li nešto drugo?

etotako

pre 6 godina

Tekst je malko promotivan. Mada se slazem sa većinom. U poredjenju sa vitarom: auto je nesto meksi (ne superudoban ali nijedan u toj klasi i tom cenovnom rangu osim dustera nije nesto mekan), vise se vozi kao obican auto ali je u vitaru nesto laksi ulazak izlazak, bazicni krece od 1.0 (turbo trocilindrican, pristojan) i sa nesto visim osnovnim paketom od vitare sto ga generalno sve zajedno u ovoj cenovnoj klasi svrstava , po meni, ipak u vrh ponude, pogotovu uzevsi u obzir dimenzije (recimo u odnosu na captur, 2008 itd). Ja ga licno ne bih uzeo jer ja vise volim npr.vitarinu poziciju za volanom i nije mi nimalo dopadljiv ni spolja ni unutra, ali to je subjektivno.

zicco

pre 6 godina

@Da se i ja javim Zbog tebe i sličnih NIKAD ne dajem drugima svoj automobil da se posluže. Tudjim benzincem 1.6 do 190 km/h??! Neverovatno...

Slobodan

pre 6 godina

@Ivan ZG
"jednom Suzuki" je imao stari Vitara terenac, model od pre 25 godina...
Mada sam ja čuo da je i Suzuki SX-4 u prvim serijama imao veliku potrošnju sa motorima 1,5 i 1,6 (98 i 107 KS), pa su kasnije napravili ubacili ovaj 1,6 od 120ks - jači a štedljiviji.

Bobo, jaa ne nosim

pre 6 godina

„Da se i ja javim“ Covek ti pozajmi auto za put, ti ga unistavas i jos se hvalis time?! Pa, deset minusa bih ti dao da mogu!

Joc@

pre 6 godina

@Ivan ZG
Bravo za interesovanje o potrošnji.
Potrošnju najviše kvari starovanje iz mesta. Ovo je jasno iz fizičke formule za energiju E=1/2 mv2. Očuvanje makar i namanje brzine je vrlo dragoceno (zbog kvadratne zavisnosti), dok je zaustavljanje (v=0) najteži mogući slučaj pošto treba nadoknaditi svu veliku odbačenu kinetičku energiju. Potom utiče aerodinamika, za limuzine preko 60kmh a za SUV preko 40kmh. Kretanje u koloni, iza velikog vozila, npr. kamiona, veoma utiče na obaranje potrošnje. I preko 30%. Ja sam radi probe vozio 100-tinak km po autoputu blizu iza kamiona i postigao potrošnju od 2,9 l/100km dizela, uprkos visokoj brzini od oko 110kmh.
Pozdrav od ''imenjaka'' iz BG.

jednom suzuki ...

pre 6 godina

(Slobodan, 11. decembar 2017 19:03)

Da li sam ja napisao da sam imao “Vitaru 1,6 JLX/M” I da je ona trošila prosečno 10,8 na prvih 100.000 km?

Baš tako sam napisao. Jer je tako I bilo. Vitara od 970 kg. Dužine 363 cm. Sa gumama 195/75X15 (najpre Bridgestone, posle GoodYear, letnje).

Da li je bila “ekonomična”? Možda. Lada Niva mi je trošila više, ali je imala I stalni 4WD, a ta vitara je “99%” vožena sa RWD. No, prednost lade je što su rezervni delovi za nju bili značajno jeftiniji, pri čemu Suzuki nije imun na kvarove.

Suzuki bi danas mogao da bude “dobra kupovina” kada bi potrošni materijal bilo jeftiniji (za aktuelnu Vitaru samo zadnje disk pločice su 165 evra), razumno redovno održavanje (npr. samo redovan servis za vitaru S na 60 kkm košta skoro 400 eura), normalnu cenu delova (upitajte pošto je npr. homokinetički,meni crkao prednji, a korišćen “1%” vremena). I "dobrog uvoznika".
Naš uvoznik kupcima nudi “na akciji” za 1.000 evra zimski set (sa čeličnim felnama), ali “zaboravlja reći” da ćete posle takve kupovine dva puta godišnje ( pri svakoj zameni zimskog I letnjeg seta) morati dolaziti kod njega na resetovanje senzora pritiska i to mu plaćati.

Verovatno nijedan uvoznik u Srbiji nije na tako crnom glasu.

Da nije svih tih “Suzuki čarolija” našeg uvoznika, Suzuki bi mogao da bude “odlična kupovina”. A već i sada je za neke. Kako ko gleda.

Goksi

pre 6 godina

@seg
Kupio novog Swifta 2010. godine, sa 4 god garancije. I dalje ga vozim. Odličan auto. Posle 2 godine sam prestao da posećujem ovlašćeni servis. Kap koja je prelila čašu je bila u julu 2012. godine, kada sam imao potrebu za uslugom električara. U Euro Sumaru su mi rekli da dođem za dve nedelje, jer im je električar na godišnjem odmoru!!!??? Pre dve godine prestao je da mi radi daljinski za otključavanje kola. Mislio sam da to moram da rešim preko uvoznika. Tražili su mi 17.000 dinara za zamenu nekog čipa, navodno. Čovek koji mi održava auto, vlasnik servisa Suzuki Auto Art, problem mi je rešio za 40 evra. Bilo je toga još, ovo su dva ekstremna primera. Suzuki, odličan auto, katastrofalan uvoznik.

Nic

pre 4 godine

Evo da i ja napišem moj utisak u vožnji modela Suzuki SX4 s cross 4x4 1,4 140ks nakon 30000km za 15-ak meseci koliko ga vozim, auto je kupljen nov inace... Vrlo sam zadovoljan pre svega njegovim motorom, snaga koju poseduje tj obrtni momenat su odlični, lepo prima gas u svakom momentu, vrlo startan, i u gradu i van grada na otvorenom putu je odlican, naročito kod preticanja. Potrošnjom od oko 7 litara u proseku, takodje sam zadovoljan. Opšti utisak što se tiče spoljnjeg izgleda auta je za mene zadovoljavajuci, prednja maska restilizovana je vrlo lepa ali zadnja svetla su u Suzukiju mogli odraditi bolje odnosno nešto modernije. Unutrasnjost paaa.. onako... zazmuricu na svu tu jeftinu plastiku, ostaje nada da će dizajneri u Suzukiju poraditi na poboljšanju enterijera. U kabini ima dosta prostora za putnike, što jeste važno, jer je i udobnost sedišta solidna, dok je gepek za ovu klasu mogao biti veći, pogotovo što je rezervoar kapaciteta svega 47 litara,ocekivao sam malo više od ovog krosovera ali sta je tu je, između dva tankovanja može oko 500 km da predje bez problema.
Sve u svemu.. Bravo Suzuki!!!

Zoran

pre 4 godine

Za tu cenu odličan auto, naročito u verziji 4x4 je perfektan po snegu. Prosek 90% po Bgd je 8.8, na putu 6.5 za 1.4, a litar manje za 1.2.
Što se tiče servisa, ko ovde u Beogradu nije zadovoljan, ima ga u Novom Sadu, a posle garantnog roka u Madjarskoj bez problema. INŽENJERSKI: MASA PUNOG VOZILA PODELJENA SA SNAGOM, POTROŠNJA I CENA SU NAJVAŽNIJE TEHNIČKE KARAKTERISTIKA A ON JE TU NA SAMOM VRHU. Izračunajte sami i uporedite sa drugim. Pozdrav

Sladjan

pre 3 godine

Ja imam Suzuki s crost,Nov 2017 godina !!!!!letnje gume I presao Sam najgori put u srbiji,Koji koristi verovatno samo vojska,traktori samo prolaze,MenE auto Suzuki s crost nije izneverio ostavio na putu,prosao Sam bez ikakve stete grebanja!!!!a put je medvedja-kursumlija!!!I'ma mozda 30km katastrofe,..... Ja Sam pobedio,kladim se da retko Koji auto sa pogonom napred nebi prosao Tim putem....

Nada

pre 1 godinu

Pridruzujem se vecini koji su pohvalili Suzuki S Kross koji vozim novog od 2019 godine. Osim losije tapacirunga i plastike sto je manje vazno iznenadjuje me svaki put kada vozim na otvorenom pri udarima vetra osecam nesigurnost. Auto mi se zanese i moram da drzim stegnuto volan. Da li je neko isto to primetio? Znam da je dosta laksi, predhodno sam vozila Toyotu Auris i nisam imala takvo iskustvo. Za sve ostalo sam bas zadovoljna al razmisljam da ga promenim jer gledam vremensku prognozu kad planiram dalji put.