Nedelja, 12.11.2017.

09:09

Citroen C3 Aircross u srpskim prodajnim salonima

Izvor: B92

Citroen C3 Aircross u srpskim prodajnim salonima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Ivan ZG

pre 6 godina

@mozak jedne kokoške

Ti me nastojiš uvjeriti da Suzuki nije dobar auto zato jer uvoznik prodaje skupo felge?! Pa kupi, čovječe, felge od koga hoćeš. Ima barem 1.000 proizvođača felgi.
Ili me želiš uvjeriti da je bolje kupiti Hondu Civic zato jer im je set felgi jeftin? A auto košta minimum 19.000€!?
Uostalom ne znam zašto bi oupće imao dva seta felgi. Ja imam jedan i mijenjam gume sezonski na njima. I u čemu je tu problem?
Ja ne radim ni za kakvog dilera ni prodavača automobila. Samo mislim da Suzuki nudi dobre aute i da im je odnos uloženo/dobiveno jako dobar. Možda i najbolji na tržištu.
Iako ne pokrivaju baš puno segmenata. Uglavnom malih SUV-ova i gradskih auta.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

"(Ne vozim Suzuki, ali ga poštujem, 14. novembar 2017 14:11)"

Pričajte Vi šta hoćete (pa i pravdajte Euro Sumar koliko god hoćete i govorite da nije kriv on, već Bosch ), ali, "zimski set" sa čeličnim felnama od 16" za suzuki košta 119.400 dinara ( sa Yokohama gumama ), a "zimski set" sa aluminijumskim felnama od 16" za novog civica košta 99.000 ( sa Dunlop ) ili 109.900 ( sa Michelin Alpin A5 ).

Da li sam nešto slagao ? Oba web sajta su javno dostupna i svako može da vidi da su to te cene. A npr. četiri hondine alu felne od 17" im koštaju ukupno 50.600. Smešna cena. Jedva 105 eura po jednoj alu felni.

Opet, kako na sajtu uvoznika za Suzuki piše da samo jedna alu felna od 17" košta 240 eura, sreća je za sve kupce suzukija što kao "zimski set" nude čelične felne. Inače im zimski set ne bi koštao "samo" 1.000, već jedno barem 2.000 eura ( i opet bi bio "kriv Bosch" ??? ). Koje šišanje ...

Ne vozim Suzuki, ali ga poštujem

pre 6 godina

(mozak jedne kokoške ..., 13. novembar 2017 09:32)
Kada se već dohvatiste Suzukijevih točkova, prećutaste da je njihova cena zajedno sa ventilom za gume koji ima merač pritiska.Sam merač pritiska košta skoro kao točak, proizvodi ih Boš za celu autoindustriju jer su prema evropskim standardima obavezni.
Pored Vitare za 13.300 i S krosa za 14.000 ni C3 ni Krosland ni Kaptur ni 2008 nemaju šta da traže sa svojih 30-40 ks manje za veće novce.

Vlajko

pre 6 godina

Ljudi, zašto poredite nove modele sa starim? Logično je da su modeli na kraju proizvodnog ciklusa ili jeftiniji ili imaju bolju opremu.

Milosav

pre 6 godina

Ivan ZG Suzuki Zagreb. Da se malo potrudimo saznali bi i kod kog dilera radiš. Čoveče da li si svestan šta pričaš? Kakva dva sata puta, preko granice da se ide zbog servisa? Haha, neka hvala, Euro Sumanuti neka šiša druge ovce. Ima dobrih brendova za manje para. Citroën je krenuo putem Suzukija, još nudi male motore, cene automobila idu na gore. Još par meseci štednje pa ću moći da biram SUV. Btw. Citroën i Suzuki su otpali u startu. Tucson, Sportage i 500L su u igri...

Ivan ZG

pre 6 godina

Slažem se da ne nalazim logično objašnjenje zašto je nova Vitara sa 1.6 motorom bitno skuplja od starog SX-4. Razlika u opremi kod baznog modela i onog sa srednjom opremom je vrlo mala u odnosu na prošli model.
Vidjet ćemo da li će im se takva politika dizanja cijena isplatiti na duži rok.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

"U RH Suzuki SX-4 (stari) sa alu felgama, 120 KS i ručnom klimom je koštao 12.500€ "
Koštao je on u Srbiji i značajno manje.I onda kada čovek vidi da nova vitara ima i iste dimenzije kao taj stari SX4,a čak imaju potpuno identično i međosovinsko rastojanje,pa dele i isti taj stari motor 1,6 i praistorijski petostepeni menjač,logično je da se zapita zašto bazna vitara startuje sa većom cenom.I zašto je čelična felna suzukija skuplja nego li originalna aluminijumska kod honde.Šišanje.Kod suzukija.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ja ne živim u Srbiji samo da objasnim "mozgu jedne kokoške" pa ne znam što i kako rade vaši saloni. Ako vas "deru" onda lijepo odvezete auto kod ovlaštenog servisera u Rumunjskoj, Mađarskoj ili Hrvatskoj i napravite servis. Garanciju na auto vam daje firma Suzuki, a ne vaš uvoznik pa je servis jednakovaljan u kojoj god zemlji ga obavili samo mora biti u ovlaštenom servisu. Lijepo se raspitaj unaprijed koliko košta servis pa procjeni da li ti se isplati putovat sat-dva i preskočiti "deranje". Kada tako napravi više vozača tvoj servis u Srbiji će razmisliti da li mu se isplati smanjiti "deranje".
Tebe izgleda iritira što ja mislim da Suzuki proizvodi dobre aute.
U RH Suzuki SX-4 (stari) sa alu felgama, 120 KS i ručnom klimom je koštao 12.500€ i naravno da mi bode oči ovaj Citroen sa 82 KS bez alu felgi za 14.500€. S obzirom na kvalitetu Citroen bi morao biti 1.000-2.000€ jeftiniji da bi bio konkurentan, a on je 2.000€ skuplji!? To je bila poanta moje usporedbe.
Sviđanje i nesviđanje je individualna kategorija pa je o njoj teško objektivno raspravljati.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Pezo Sitroen grupaciju treba da bude sramota sto uopste nude tako jadan motor od 82 ks, za tako velike i teske modele. Taj motor jedva moze da vuce Pezo 208 i Sitroen C3, a kamoli neke vece i teze modele. Evo vidim to je osnovni model kod ovog C3 Aircross, isto je osnovni motor i kod 2008 i Crossland-a. Prvi motor koji moze da prodje je benzinac od 110 konja, ali tad cena raste na 17000 sa metalik bojom, a za 18000 evra vec mozes da kupis Kaskai, Ateku, Tuson itd, u solidnoj osnovnoj opremi, koji su mnogo veci i ozbiljniji automobili od ovih nasminkanih mini terenaca B segmenta. Ceo taj segment je precenjen i ne vredi te pare. Evo vidite kako izgleda Kaptur recimo. Bukvalno napucani Klio, unutra izgleda potpuno isto kao Klio, a kosta otprilike 5000 evra vise. Slicnih primera ima dosta kod drugih proizvodjaca.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

Ovome što po milioniti put hvali suzuki, ja toplo preporučujem da ode na sajt Euro Sumara i Delte, pa će da vidi da je, npr. suzukijev zimski set od 16" ( Yokohama gume) sa čeličnim felnama, skuplji nego li zimski set od 16" ( Michelin gume) sa originalnim aluminijumskim felnama za hondu. Čak i kod seta od 17", jedna alu felna za hondu je 105 eura, tj. manje nego li čelik za suzuki. To je dobar signal šta kod ovlašćenog uvoznika čeka kupca suzukija u Srbiji (posle kupovine). Čeka ga dranje i klanje.
A što se tiče ovog C3, samo da se nasmejem na cene.

Ivan ZG

pre 6 godina

Koliko mi se C3 sviđa toliko mi se ovo ne sviđa. Auto od 4,15 cm - jedva malo veći od Pola, sa bijednih 82 KS benzinskih 14.500€ sa srednjom opremom. Barem 2.000€ previše. Pogotovo sa ovako "privlačnim" dizajnom.
Ovaj jači benzinski motor sa pristojnom opremom jedno 16.500€.
Tko voli, nek izvoli. Inače, ovo su dimenzije starog SX-4 koji se prodavao samo sa 120 KS, znamo po kojoj cijeni.

seg

pre 6 godina

@Dule

Istini za volju, Seat Ateca sa najmanje opreme i benzinskim motorom od 115ks je skuplja 1000eur od najskupljeg C3 Aircross koji ima dizel motor od 120ks (ako sam dobro video cenovnike). Pa sad ko voli nek izvoli. Da moram da biram izmedju ova dva modela nikada ne bih izabrao veći i teži sa slabijim motorom i bez opreme.

Mikac

pre 6 godina

Opsti trend da novi modeli imaju sve vecu cenu a sto slabiji kvalitet i opremu. Dati za ovo skoro 15000 Eura granici se sa ludilom.Ja ne znan da li proizvodjaci automobila misle da smo mi veverice ali cini ako se nastavi ovakav trend bezobraznih cena-nova Fiesta. novi Polo i ovaj Citroen, ja koji sam bio zakleti protivnik polovnih automobila promenicu misljenje. Takodje Dacia ako samo malo popravi kvalitet Novi Daster i Sandero Stepway kada kupis jasno je da si dao i dobio realnu vrednost i da te niko nije napravio magarcem, Inace pored Kaptura za 14 290.00 Eura ovaj Citroen nema sta da trazi na nasem trzistu.

astra

pre 6 godina

posle limuzine C5 i predjenih 300 000 km bez i jednog kvara sem redovnih servisa.
Malo je reci da sam zadovoljan. Samo jos da stigne C5 aircros pa da se menjamo staro za novo. Jedva cekam :-)

Dule

pre 6 godina

Bazni model nema nista od ove opreme. Ako je zelite, cena je kao audi A3 sa dizel motorom na akciji i sa dosta opreme. Ili Seat Ateca, koja je takodje za broj veca.

sasa

pre 6 godina

Sve skuplje i skuplje i sve lošiji kvalitet(jeftiniji korišćen u izradi),pre samo nekoliko godina taj auto bi bio toliko u najboljoj opremi,ali ajde može im se, mislim ne samo njima nego svima.

MX

pre 6 godina

Svaka čast za dizajn i hrabrost da naprave nešto drugačije u odnosu na ostale, inače novi C3 zaista plijeni pažnju na ulici, vjerovatno će i ova verzija još više, ali za ovu cijenu - ne hvala, ima mnogo bolje (isključujem polovne dizel mašine iz Njemačke, koje su, nažalost, san mnogima)...

Dule

pre 6 godina

Bazni model nema nista od ove opreme. Ako je zelite, cena je kao audi A3 sa dizel motorom na akciji i sa dosta opreme. Ili Seat Ateca, koja je takodje za broj veca.

MX

pre 6 godina

Svaka čast za dizajn i hrabrost da naprave nešto drugačije u odnosu na ostale, inače novi C3 zaista plijeni pažnju na ulici, vjerovatno će i ova verzija još više, ali za ovu cijenu - ne hvala, ima mnogo bolje (isključujem polovne dizel mašine iz Njemačke, koje su, nažalost, san mnogima)...

sasa

pre 6 godina

Sve skuplje i skuplje i sve lošiji kvalitet(jeftiniji korišćen u izradi),pre samo nekoliko godina taj auto bi bio toliko u najboljoj opremi,ali ajde može im se, mislim ne samo njima nego svima.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ja ne živim u Srbiji samo da objasnim "mozgu jedne kokoške" pa ne znam što i kako rade vaši saloni. Ako vas "deru" onda lijepo odvezete auto kod ovlaštenog servisera u Rumunjskoj, Mađarskoj ili Hrvatskoj i napravite servis. Garanciju na auto vam daje firma Suzuki, a ne vaš uvoznik pa je servis jednakovaljan u kojoj god zemlji ga obavili samo mora biti u ovlaštenom servisu. Lijepo se raspitaj unaprijed koliko košta servis pa procjeni da li ti se isplati putovat sat-dva i preskočiti "deranje". Kada tako napravi više vozača tvoj servis u Srbiji će razmisliti da li mu se isplati smanjiti "deranje".
Tebe izgleda iritira što ja mislim da Suzuki proizvodi dobre aute.
U RH Suzuki SX-4 (stari) sa alu felgama, 120 KS i ručnom klimom je koštao 12.500€ i naravno da mi bode oči ovaj Citroen sa 82 KS bez alu felgi za 14.500€. S obzirom na kvalitetu Citroen bi morao biti 1.000-2.000€ jeftiniji da bi bio konkurentan, a on je 2.000€ skuplji!? To je bila poanta moje usporedbe.
Sviđanje i nesviđanje je individualna kategorija pa je o njoj teško objektivno raspravljati.

Ivan ZG

pre 6 godina

Koliko mi se C3 sviđa toliko mi se ovo ne sviđa. Auto od 4,15 cm - jedva malo veći od Pola, sa bijednih 82 KS benzinskih 14.500€ sa srednjom opremom. Barem 2.000€ previše. Pogotovo sa ovako "privlačnim" dizajnom.
Ovaj jači benzinski motor sa pristojnom opremom jedno 16.500€.
Tko voli, nek izvoli. Inače, ovo su dimenzije starog SX-4 koji se prodavao samo sa 120 KS, znamo po kojoj cijeni.

Mikac

pre 6 godina

Opsti trend da novi modeli imaju sve vecu cenu a sto slabiji kvalitet i opremu. Dati za ovo skoro 15000 Eura granici se sa ludilom.Ja ne znan da li proizvodjaci automobila misle da smo mi veverice ali cini ako se nastavi ovakav trend bezobraznih cena-nova Fiesta. novi Polo i ovaj Citroen, ja koji sam bio zakleti protivnik polovnih automobila promenicu misljenje. Takodje Dacia ako samo malo popravi kvalitet Novi Daster i Sandero Stepway kada kupis jasno je da si dao i dobio realnu vrednost i da te niko nije napravio magarcem, Inace pored Kaptura za 14 290.00 Eura ovaj Citroen nema sta da trazi na nasem trzistu.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Pezo Sitroen grupaciju treba da bude sramota sto uopste nude tako jadan motor od 82 ks, za tako velike i teske modele. Taj motor jedva moze da vuce Pezo 208 i Sitroen C3, a kamoli neke vece i teze modele. Evo vidim to je osnovni model kod ovog C3 Aircross, isto je osnovni motor i kod 2008 i Crossland-a. Prvi motor koji moze da prodje je benzinac od 110 konja, ali tad cena raste na 17000 sa metalik bojom, a za 18000 evra vec mozes da kupis Kaskai, Ateku, Tuson itd, u solidnoj osnovnoj opremi, koji su mnogo veci i ozbiljniji automobili od ovih nasminkanih mini terenaca B segmenta. Ceo taj segment je precenjen i ne vredi te pare. Evo vidite kako izgleda Kaptur recimo. Bukvalno napucani Klio, unutra izgleda potpuno isto kao Klio, a kosta otprilike 5000 evra vise. Slicnih primera ima dosta kod drugih proizvodjaca.

astra

pre 6 godina

posle limuzine C5 i predjenih 300 000 km bez i jednog kvara sem redovnih servisa.
Malo je reci da sam zadovoljan. Samo jos da stigne C5 aircros pa da se menjamo staro za novo. Jedva cekam :-)

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

Ovome što po milioniti put hvali suzuki, ja toplo preporučujem da ode na sajt Euro Sumara i Delte, pa će da vidi da je, npr. suzukijev zimski set od 16" ( Yokohama gume) sa čeličnim felnama, skuplji nego li zimski set od 16" ( Michelin gume) sa originalnim aluminijumskim felnama za hondu. Čak i kod seta od 17", jedna alu felna za hondu je 105 eura, tj. manje nego li čelik za suzuki. To je dobar signal šta kod ovlašćenog uvoznika čeka kupca suzukija u Srbiji (posle kupovine). Čeka ga dranje i klanje.
A što se tiče ovog C3, samo da se nasmejem na cene.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

"U RH Suzuki SX-4 (stari) sa alu felgama, 120 KS i ručnom klimom je koštao 12.500€ "
Koštao je on u Srbiji i značajno manje.I onda kada čovek vidi da nova vitara ima i iste dimenzije kao taj stari SX4,a čak imaju potpuno identično i međosovinsko rastojanje,pa dele i isti taj stari motor 1,6 i praistorijski petostepeni menjač,logično je da se zapita zašto bazna vitara startuje sa većom cenom.I zašto je čelična felna suzukija skuplja nego li originalna aluminijumska kod honde.Šišanje.Kod suzukija.

seg

pre 6 godina

@Dule

Istini za volju, Seat Ateca sa najmanje opreme i benzinskim motorom od 115ks je skuplja 1000eur od najskupljeg C3 Aircross koji ima dizel motor od 120ks (ako sam dobro video cenovnike). Pa sad ko voli nek izvoli. Da moram da biram izmedju ova dva modela nikada ne bih izabrao veći i teži sa slabijim motorom i bez opreme.

Ivan ZG

pre 6 godina

Slažem se da ne nalazim logično objašnjenje zašto je nova Vitara sa 1.6 motorom bitno skuplja od starog SX-4. Razlika u opremi kod baznog modela i onog sa srednjom opremom je vrlo mala u odnosu na prošli model.
Vidjet ćemo da li će im se takva politika dizanja cijena isplatiti na duži rok.

Ne vozim Suzuki, ali ga poštujem

pre 6 godina

(mozak jedne kokoške ..., 13. novembar 2017 09:32)
Kada se već dohvatiste Suzukijevih točkova, prećutaste da je njihova cena zajedno sa ventilom za gume koji ima merač pritiska.Sam merač pritiska košta skoro kao točak, proizvodi ih Boš za celu autoindustriju jer su prema evropskim standardima obavezni.
Pored Vitare za 13.300 i S krosa za 14.000 ni C3 ni Krosland ni Kaptur ni 2008 nemaju šta da traže sa svojih 30-40 ks manje za veće novce.

Milosav

pre 6 godina

Ivan ZG Suzuki Zagreb. Da se malo potrudimo saznali bi i kod kog dilera radiš. Čoveče da li si svestan šta pričaš? Kakva dva sata puta, preko granice da se ide zbog servisa? Haha, neka hvala, Euro Sumanuti neka šiša druge ovce. Ima dobrih brendova za manje para. Citroën je krenuo putem Suzukija, još nudi male motore, cene automobila idu na gore. Još par meseci štednje pa ću moći da biram SUV. Btw. Citroën i Suzuki su otpali u startu. Tucson, Sportage i 500L su u igri...

Vlajko

pre 6 godina

Ljudi, zašto poredite nove modele sa starim? Logično je da su modeli na kraju proizvodnog ciklusa ili jeftiniji ili imaju bolju opremu.

Ivan ZG

pre 6 godina

@mozak jedne kokoške

Ti me nastojiš uvjeriti da Suzuki nije dobar auto zato jer uvoznik prodaje skupo felge?! Pa kupi, čovječe, felge od koga hoćeš. Ima barem 1.000 proizvođača felgi.
Ili me želiš uvjeriti da je bolje kupiti Hondu Civic zato jer im je set felgi jeftin? A auto košta minimum 19.000€!?
Uostalom ne znam zašto bi oupće imao dva seta felgi. Ja imam jedan i mijenjam gume sezonski na njima. I u čemu je tu problem?
Ja ne radim ni za kakvog dilera ni prodavača automobila. Samo mislim da Suzuki nudi dobre aute i da im je odnos uloženo/dobiveno jako dobar. Možda i najbolji na tržištu.
Iako ne pokrivaju baš puno segmenata. Uglavnom malih SUV-ova i gradskih auta.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

"(Ne vozim Suzuki, ali ga poštujem, 14. novembar 2017 14:11)"

Pričajte Vi šta hoćete (pa i pravdajte Euro Sumar koliko god hoćete i govorite da nije kriv on, već Bosch ), ali, "zimski set" sa čeličnim felnama od 16" za suzuki košta 119.400 dinara ( sa Yokohama gumama ), a "zimski set" sa aluminijumskim felnama od 16" za novog civica košta 99.000 ( sa Dunlop ) ili 109.900 ( sa Michelin Alpin A5 ).

Da li sam nešto slagao ? Oba web sajta su javno dostupna i svako može da vidi da su to te cene. A npr. četiri hondine alu felne od 17" im koštaju ukupno 50.600. Smešna cena. Jedva 105 eura po jednoj alu felni.

Opet, kako na sajtu uvoznika za Suzuki piše da samo jedna alu felna od 17" košta 240 eura, sreća je za sve kupce suzukija što kao "zimski set" nude čelične felne. Inače im zimski set ne bi koštao "samo" 1.000, već jedno barem 2.000 eura ( i opet bi bio "kriv Bosch" ??? ). Koje šišanje ...

Dule

pre 6 godina

Bazni model nema nista od ove opreme. Ako je zelite, cena je kao audi A3 sa dizel motorom na akciji i sa dosta opreme. Ili Seat Ateca, koja je takodje za broj veca.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

Ovome što po milioniti put hvali suzuki, ja toplo preporučujem da ode na sajt Euro Sumara i Delte, pa će da vidi da je, npr. suzukijev zimski set od 16" ( Yokohama gume) sa čeličnim felnama, skuplji nego li zimski set od 16" ( Michelin gume) sa originalnim aluminijumskim felnama za hondu. Čak i kod seta od 17", jedna alu felna za hondu je 105 eura, tj. manje nego li čelik za suzuki. To je dobar signal šta kod ovlašćenog uvoznika čeka kupca suzukija u Srbiji (posle kupovine). Čeka ga dranje i klanje.
A što se tiče ovog C3, samo da se nasmejem na cene.

MX

pre 6 godina

Svaka čast za dizajn i hrabrost da naprave nešto drugačije u odnosu na ostale, inače novi C3 zaista plijeni pažnju na ulici, vjerovatno će i ova verzija još više, ali za ovu cijenu - ne hvala, ima mnogo bolje (isključujem polovne dizel mašine iz Njemačke, koje su, nažalost, san mnogima)...

sasa

pre 6 godina

Sve skuplje i skuplje i sve lošiji kvalitet(jeftiniji korišćen u izradi),pre samo nekoliko godina taj auto bi bio toliko u najboljoj opremi,ali ajde može im se, mislim ne samo njima nego svima.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ja ne živim u Srbiji samo da objasnim "mozgu jedne kokoške" pa ne znam što i kako rade vaši saloni. Ako vas "deru" onda lijepo odvezete auto kod ovlaštenog servisera u Rumunjskoj, Mađarskoj ili Hrvatskoj i napravite servis. Garanciju na auto vam daje firma Suzuki, a ne vaš uvoznik pa je servis jednakovaljan u kojoj god zemlji ga obavili samo mora biti u ovlaštenom servisu. Lijepo se raspitaj unaprijed koliko košta servis pa procjeni da li ti se isplati putovat sat-dva i preskočiti "deranje". Kada tako napravi više vozača tvoj servis u Srbiji će razmisliti da li mu se isplati smanjiti "deranje".
Tebe izgleda iritira što ja mislim da Suzuki proizvodi dobre aute.
U RH Suzuki SX-4 (stari) sa alu felgama, 120 KS i ručnom klimom je koštao 12.500€ i naravno da mi bode oči ovaj Citroen sa 82 KS bez alu felgi za 14.500€. S obzirom na kvalitetu Citroen bi morao biti 1.000-2.000€ jeftiniji da bi bio konkurentan, a on je 2.000€ skuplji!? To je bila poanta moje usporedbe.
Sviđanje i nesviđanje je individualna kategorija pa je o njoj teško objektivno raspravljati.

Milosav

pre 6 godina

Ivan ZG Suzuki Zagreb. Da se malo potrudimo saznali bi i kod kog dilera radiš. Čoveče da li si svestan šta pričaš? Kakva dva sata puta, preko granice da se ide zbog servisa? Haha, neka hvala, Euro Sumanuti neka šiša druge ovce. Ima dobrih brendova za manje para. Citroën je krenuo putem Suzukija, još nudi male motore, cene automobila idu na gore. Još par meseci štednje pa ću moći da biram SUV. Btw. Citroën i Suzuki su otpali u startu. Tucson, Sportage i 500L su u igri...

Ivan ZG

pre 6 godina

Koliko mi se C3 sviđa toliko mi se ovo ne sviđa. Auto od 4,15 cm - jedva malo veći od Pola, sa bijednih 82 KS benzinskih 14.500€ sa srednjom opremom. Barem 2.000€ previše. Pogotovo sa ovako "privlačnim" dizajnom.
Ovaj jači benzinski motor sa pristojnom opremom jedno 16.500€.
Tko voli, nek izvoli. Inače, ovo su dimenzije starog SX-4 koji se prodavao samo sa 120 KS, znamo po kojoj cijeni.

Ivan ZG

pre 6 godina

@mozak jedne kokoške

Ti me nastojiš uvjeriti da Suzuki nije dobar auto zato jer uvoznik prodaje skupo felge?! Pa kupi, čovječe, felge od koga hoćeš. Ima barem 1.000 proizvođača felgi.
Ili me želiš uvjeriti da je bolje kupiti Hondu Civic zato jer im je set felgi jeftin? A auto košta minimum 19.000€!?
Uostalom ne znam zašto bi oupće imao dva seta felgi. Ja imam jedan i mijenjam gume sezonski na njima. I u čemu je tu problem?
Ja ne radim ni za kakvog dilera ni prodavača automobila. Samo mislim da Suzuki nudi dobre aute i da im je odnos uloženo/dobiveno jako dobar. Možda i najbolji na tržištu.
Iako ne pokrivaju baš puno segmenata. Uglavnom malih SUV-ova i gradskih auta.

astra

pre 6 godina

posle limuzine C5 i predjenih 300 000 km bez i jednog kvara sem redovnih servisa.
Malo je reci da sam zadovoljan. Samo jos da stigne C5 aircros pa da se menjamo staro za novo. Jedva cekam :-)

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Pezo Sitroen grupaciju treba da bude sramota sto uopste nude tako jadan motor od 82 ks, za tako velike i teske modele. Taj motor jedva moze da vuce Pezo 208 i Sitroen C3, a kamoli neke vece i teze modele. Evo vidim to je osnovni model kod ovog C3 Aircross, isto je osnovni motor i kod 2008 i Crossland-a. Prvi motor koji moze da prodje je benzinac od 110 konja, ali tad cena raste na 17000 sa metalik bojom, a za 18000 evra vec mozes da kupis Kaskai, Ateku, Tuson itd, u solidnoj osnovnoj opremi, koji su mnogo veci i ozbiljniji automobili od ovih nasminkanih mini terenaca B segmenta. Ceo taj segment je precenjen i ne vredi te pare. Evo vidite kako izgleda Kaptur recimo. Bukvalno napucani Klio, unutra izgleda potpuno isto kao Klio, a kosta otprilike 5000 evra vise. Slicnih primera ima dosta kod drugih proizvodjaca.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

"U RH Suzuki SX-4 (stari) sa alu felgama, 120 KS i ručnom klimom je koštao 12.500€ "
Koštao je on u Srbiji i značajno manje.I onda kada čovek vidi da nova vitara ima i iste dimenzije kao taj stari SX4,a čak imaju potpuno identično i međosovinsko rastojanje,pa dele i isti taj stari motor 1,6 i praistorijski petostepeni menjač,logično je da se zapita zašto bazna vitara startuje sa većom cenom.I zašto je čelična felna suzukija skuplja nego li originalna aluminijumska kod honde.Šišanje.Kod suzukija.

Ivan ZG

pre 6 godina

Slažem se da ne nalazim logično objašnjenje zašto je nova Vitara sa 1.6 motorom bitno skuplja od starog SX-4. Razlika u opremi kod baznog modela i onog sa srednjom opremom je vrlo mala u odnosu na prošli model.
Vidjet ćemo da li će im se takva politika dizanja cijena isplatiti na duži rok.

seg

pre 6 godina

@Dule

Istini za volju, Seat Ateca sa najmanje opreme i benzinskim motorom od 115ks je skuplja 1000eur od najskupljeg C3 Aircross koji ima dizel motor od 120ks (ako sam dobro video cenovnike). Pa sad ko voli nek izvoli. Da moram da biram izmedju ova dva modela nikada ne bih izabrao veći i teži sa slabijim motorom i bez opreme.

Ne vozim Suzuki, ali ga poštujem

pre 6 godina

(mozak jedne kokoške ..., 13. novembar 2017 09:32)
Kada se već dohvatiste Suzukijevih točkova, prećutaste da je njihova cena zajedno sa ventilom za gume koji ima merač pritiska.Sam merač pritiska košta skoro kao točak, proizvodi ih Boš za celu autoindustriju jer su prema evropskim standardima obavezni.
Pored Vitare za 13.300 i S krosa za 14.000 ni C3 ni Krosland ni Kaptur ni 2008 nemaju šta da traže sa svojih 30-40 ks manje za veće novce.

Mikac

pre 6 godina

Opsti trend da novi modeli imaju sve vecu cenu a sto slabiji kvalitet i opremu. Dati za ovo skoro 15000 Eura granici se sa ludilom.Ja ne znan da li proizvodjaci automobila misle da smo mi veverice ali cini ako se nastavi ovakav trend bezobraznih cena-nova Fiesta. novi Polo i ovaj Citroen, ja koji sam bio zakleti protivnik polovnih automobila promenicu misljenje. Takodje Dacia ako samo malo popravi kvalitet Novi Daster i Sandero Stepway kada kupis jasno je da si dao i dobio realnu vrednost i da te niko nije napravio magarcem, Inace pored Kaptura za 14 290.00 Eura ovaj Citroen nema sta da trazi na nasem trzistu.

mozak jedne kokoške ...

pre 6 godina

"(Ne vozim Suzuki, ali ga poštujem, 14. novembar 2017 14:11)"

Pričajte Vi šta hoćete (pa i pravdajte Euro Sumar koliko god hoćete i govorite da nije kriv on, već Bosch ), ali, "zimski set" sa čeličnim felnama od 16" za suzuki košta 119.400 dinara ( sa Yokohama gumama ), a "zimski set" sa aluminijumskim felnama od 16" za novog civica košta 99.000 ( sa Dunlop ) ili 109.900 ( sa Michelin Alpin A5 ).

Da li sam nešto slagao ? Oba web sajta su javno dostupna i svako može da vidi da su to te cene. A npr. četiri hondine alu felne od 17" im koštaju ukupno 50.600. Smešna cena. Jedva 105 eura po jednoj alu felni.

Opet, kako na sajtu uvoznika za Suzuki piše da samo jedna alu felna od 17" košta 240 eura, sreća je za sve kupce suzukija što kao "zimski set" nude čelične felne. Inače im zimski set ne bi koštao "samo" 1.000, već jedno barem 2.000 eura ( i opet bi bio "kriv Bosch" ??? ). Koje šišanje ...

Vlajko

pre 6 godina

Ljudi, zašto poredite nove modele sa starim? Logično je da su modeli na kraju proizvodnog ciklusa ili jeftiniji ili imaju bolju opremu.