Petak, 29.09.2017.

07:47

Prva vožnja: Nissan Qashqai (redizajn)

Izvor: B92

Prva vožnja: Nissan Qashqai (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Entuziz NS

pre 6 godina

Videh i druge komentare ljudi koji razumeju problematiku kupovine novog auta. Kako trošak nije mali i svesni da treba da budemo "žrtve" sopstvenog izbora narednih, bar 10 godina, treba pažljivo ispitati ponudu na tržištu! Iskreno najsrećniji sam bio kada sam uzeo svog novog fiat punto, jer za uloženi novac, bio sam prijatno iznenađen koliko puno sam dobio(nisam očekivao!) Nakon toga i kada plaćate 2-3-4 X više za nov auto, zaista je realno da ga upoređujete sa svojim starim, i takođe očekujete da dobijete SVE što ima stari i još ++više od toga, zaboga!! Pa nakon 10 godina(tehnika napreduje?!), dajete ogroman novac, ubijate se oko zapremine gepeka, KS, Nm, digit klime..provozate auto(mnogo njih) i na kraju kupite koji vam odgovara...posle svega par dana kad se sve slegne ..OOO jbteee pa ne može kanta da podigne prozore na dugme za celih 26.000eur!? ej bre aman pa koliko to košta da može? Ne može NIKAKO kažu dileri nakon što su uvalili prelep nov auto sa radarima i pipcima i ... o sve im jbm. pa kako da se ne naljuti čovek!!?? AA?? Zato vam i pišem ovde, budite picajzle kad kupujete, i ako plaćate više od npr 13-14000eur onda se BAŠ iživljavajte u prohtevima, jer čim platite auto, odmah ste pali 30%! Iako kupovina novog auta nije ulaganje u berzu ali sigurno ga sada neću prodati zbog neke iritantne sitnice! Lako je na dobro se navići, a teško je navići se na GORE, a 5x skuplje! Potrošnja:bežite od tCe-ubija, samo dCi (NOV) Pozdrav i srećna kupovina

Ivan

pre 6 godina

Istina za potrosnju ja sam od prodavca dobio info da benzinci u gradu trose od 8-11 a dizeli od 7-10 a za otvoren put benzin od 5 nagore i dizel od 4.5 na gore. Skoro iste brojke sam dobio i u toyoti za rav4 i kod kia sportage. Sve je to priblizno litar razlike. Ja sam na kraju za manje para uzeo prakticniji i manje zedan hibrid karavan. Nisam se pokajao ali moram da priznam da lepo izgledaju ti krosoveri, ali komfor i prakticnost slaba. Prividno vise prostora zbog visine krova u sustini isto kao c segment.

Igor ns

pre 6 godina

Iskreno se zahvaljujem svima na komentarima. Nekima cu se javiti na mail.
Bio danas da vidim auto. Nisam impresioniran, no nisam vozio pa cu sacekati sa utiscima jer me je pre svega interesovao motor. Korektan razgovor sa prodavcem me je uverio u moju sumnjicavosti u vecinu tih modela koji se nude u toj klasi I po toj ceni.
Hvala Jos jednom I slobodno nek se vlasnici jave sa iskustvima jer je to jedino validno.

Milan

pre 6 godina

@Gross
Koreanci za evropsko tržište se dizajniraju u nemačkoj a i dobar deo japanaca u evropi. Glavni dizajner KIA je nemac koji je došao iz audija.
E sad kad to znaš sam zaključi kakvog smisla ima tvoj komentar
BTW: trenutno vozim golf VII i jedna od retkih stvari koja me nervira je što se stalno pale neke signalne lampice bez veze. Sa toyotom nisam imao takvih problema.

Нe boy шa Лик О' вњАк

pre 6 godina

Motor 1.2 turbak. Po gradu izmedju 10 i 12 litara, autoput 130km/h 8 litara (klima), moze da se spusti na 6 litara opustenom voznjom 80-90km/h. Ovi sto su vozili sa 5 litara i manje neka se probude iz sna, toliko malo ne trosi ni 1.5dCi. Interesantno da ovakvu potrosnju (kao ovaj mali benzinac) imaju i nova KIA Sportage i Hyundai Tucson sa atmosfercem 1.6GDI, razlika je u litri gore dole.
(Millan, 02. oktobar 2017 18:02)

Мотор 1.2 турбо: по граду између 7 и 10,5 -11 литара (у зависности од „стила" вожње, читај - журбе и зелених таласа), док је на аутопуту, при брзини од 120 км на час око 7 литара, а изнад је као што наводиш, као и остало. Ипак, не једанпут, на дужим путовањима при добрим условима (без гужве, на магистралним путевима при мање-више константној брзини око 100 км/час), потрошња је знала да иде на око 5 литара, чак и... Дакле, то је то. Реално има мали гепек за дату класу, али камере (преглед из „птичје перспективе" - 360°) су ЧУДО! Ко није пробао...

Gross

pre 6 godina

@Entuzis_NS shvatam frustraciju ali nije to jedini problem kod japanskih automobila. Previše “beep” signala za sve i svašta, A stubovi su obično presiroki da blokiraju pogled kada se skrece ili vozi u krivinama... Da ne nabrajam dalje. Elem, Japanci(Korejanci) jednostavno nemaju osecaj za ergonomiju, preglednost i komfor kao Nemci. Čak ne vode računa o mirisu unutrasnjih obloga u kabini. To je činjenica. O voznim osobinama, sigurnosti, stabilnosti i generalno sposobnosti automobila ne bih trošio reci. Moze neko da ih voli ili ne voli, Nemci su izmislili automobil.

Milan

pre 6 godina

@laki

Loše kapiraš, tj naseo si na jednu od fora koju vlasnici SUV vozila plasiraju. Svaki SUV model jače oseća neravnine od običnog auta jer su amortizeri tvrđe podešeni da se izbegne zanošenje karoserije. To je poštovanje fizike kao što i svaki SUV troši oko 2l više sa istim motorom usled težine i većeg čeonog otpora.

Millan

pre 6 godina

Motor 1.2 turbak. Po gradu izmedju 10 i 12 litara, autoput 130km/h 8 litara (klima), moze da se spusti na 6 litara opustenom voznjom 80-90km/h. Ovi sto su vozili sa 5 litara i manje neka se probude iz sna, toliko malo ne trosi ni 1.5dCi. Interesantno da ovakvu potrosnju (kao ovaj mali benzinac) imaju i nova KIA Sportage i Hyundai Tucson sa atmosfercem 1.6GDI, razlika je u litri gore dole.

T

pre 6 godina

Kada je izasao aktuelni model, bio clanak ovde i ja ga vidim na ulici, pa ga zagledao - zaista lep auto. Ali jedan bizaran detalj: toliko su dizajneri dodali krivina na zadnjim vratima, a sunce je bilo nisko pa se cudno presijavalo, da sam prvo pomislio da je auto ulubljen. Moram sam dobro da se zagledam da vidim da li je to projektovano tako ili ne. Aktuelan dizajt, ne samo Nisana, pocinje da preteruje sa krivinama i kitnjastoscu.

downsizing je čudo

pre 6 godina

O kakvoj potrošnji benzinca vi pričate? Pa 1,2 po Beogradu ne može nikako ispod 10 osim ako ga vozite isključivo po auto putu van radnog vremena.
A koliko troši na auto putu ovakvo vozilo koje je oko 20 cm veće visine od prosečnog (normalnog) vozila, to je fizika iz osnovne škole. Veća čeona površina uvek znači mnogo veću potrošnju pri većim brzinama jer sila otpora vazduha raste sa kvadratom brzine.

rog

pre 6 godina

To za potrosnju je stvarno glupost, moj prosek jeste 4.5 ukupno ali kad se vozi zustro i brzo kroz krivine uz puno ubrzanja i kocenja potrosnja bude preko 7 litara kad se vozi lagano po ogranicenjima moze da bude izmedju 3.5-4litre.
(Ivan, 01. oktobar 2017 15:20)

Vi ste gospodine cudo. Ginisov rekord honda civic 1.6 dizel specijalno pripremljena za to 2.82l/100km a vi bez truda u vecem autu sa losijom aerodinamikom 3.5l. Genije! Svaka cast. To samo nas covek moze.

jola

pre 6 godina

neko reče da ga zanima potrošnja 1.2 motora.
evo...:
ako se vozi po propisima i ograničenjima troši oko 5lit.(min.4,1 max.6,4)
slika se menja na auto putu:
vožnja po propisima:do 7,1.

slika je malo tmurnija ako se auto "vozi":
regionalni put,vožnja 140-150 sa puno kočenja i prolazaka kroz naseljena mesta potrošnja je 7,1-7,6.
auto put "teranje":potrošnja skače na 8,5-8,7.
"pun gas" na auto putu kroz hrvatsku,znači vožnja 170-180 max.potrošnja (potrošen ceo rezervoar goriva),prosek 9,5.
znači potrošnja varira (prosek) od 4,1-9,5.
auto je kupljen nov i prešao je 50000 km.

servis:od 21000-35000 (ovaj skuplji uz dopunu klime)

ostalo:

auto je još uvek kao nov (miris)
perfektan na putu
nečujan do 160km/h
unutrašnjost bez greške
izuzetna sedišta
preglednost
osećaj u vožnji
izgled nema ptrebe komentarisati

nadam se da sam pomogao .....


pozz

Boris

pre 6 godina

@igor ns
Ja ga vozim već skoro godinu dana. Motor pristojno "vuče" za tu snagu i kubikazu, ali ne očekuj neku reli vožnju. Obrtni moment je sasvim ok već od oko 2000 obrtaja možeš osetiti da motor poseduje nešto ispod haube. Vožnja do 150km/h je sasvim ugodna i nema mnogo buke u kabini. Ne očekuj potrošnju manju od 6.5-7 litara na autoputu pri brzini od 130. Po gradu možeš sam da zaključiš, jedino ako nećeš da ga voziš na malim obrtajima non stop. Sve u svemu motor je ok, ali kad bih sad birao ipak bih uzeo turbo benzinac 1.6.
Nadam se da će ovaj kratki komentar biti od pomoći prilikom tvog izbora

Ivan

pre 6 godina

To za potrosnju je stvarno glupost, moj prosek jeste 4.5 ukupno ali kad se vozi zustro i brzo kroz krivine uz puno ubrzanja i kocenja potrosnja bude preko 7 litara kad se vozi lagano po ogranicenjima moze da bude izmedju 3.5-4litre.

laki

pre 6 godina

ima cudnih nedostataka koji se primecuju tek u praksi.Samo vizacevo staklo se podize i spusta na klik.Sva ostala moraju da se drze dok se ne odradi skroz.Takodje ako se zakljuca otvaranje prozora,niko ukljucujuci i vozaca ne moze da rukuje prozorima,sem vozacevog.Kod vecine drugih marki, vozac i dalje ima mogucnost da rukuje,sem ostatka putnika.Samo vozacev otvarac prozora je osvetljen.Govorim o podizacima prozora na vozacevom mestu. Vrata se ne zakljuvaju automatski po pokretanju vozila.kvalitet plastike sem one najizlozenije je los.Sve ispod komandne table,lako se grebe i ostaju fleke.vozim najjaci paket teknu i imam letnje 19ice.I jako mi smeta sto kada predjem preko najmanje neravnine imam utisak kao da prelazim preko kratera.Kapiram da bi suv trebao manje da oseca rupe i neravnine.Kod njega je to suprotno.Plastika preko komandne table ona providna sto prekriva brzinomer i obrtomer je toliko osetljiva,tj loseg kvLiteta,da se izgulila posle prvog brisanja,i preko dana se vide ogrebotine.Sto se mene tice motor 1,5 dci je ok za sada.Ali realno,msm da ima fali neki snazniji izbor motora.Imaju 1.5 i 1.6dci koji su vise za penzionere.Potrosnja je izuzetna ti je za pohvalu.Sve u svemu auto je dobar.Ali nikako nema kvalitet koji opravdava cenu od 26000e za teknu u 1.5dci.Nikada ga ne bih opet uzeo

Andreja

pre 6 godina

Vidim da ima dosta kritika za vozilo koje tek ulazi u prodaju i to na osnovu prethodnih modela.Ako pazljivo citate videcete da je unutrasnjost odradjena kvalitetnije,da su motori unapredjeni itd.Jedino sto je evidentno,a mene odbija od kupovine,je mali prtljaznik i medjuosovinsko rastojanje koje obecava manjak prostora pozadi.Znaci nedostaje mu bar 10cm duzine da bi pratio klasu po komforu.Ostalo ce probati oni kojima je ovaj prostor dovoljan.

EU Citizen

pre 6 godina

Volim i japanske automobile i "Nisan", ali i kompakti i krosoveri generalno, i Qahsqai posebno kao jedan od najprodavanijih su u poslednje vreme u Evropi postali ikona malograđanštine :))

neko

pre 6 godina

Mene bi bilo sramota reci da benzinac od 150+ konjskih snaga pri zustroj voznji trosi 5.5 litara, a kamoli napisati.
Osobina benzinaca je da imaju vecu varijaciju u potrosnji u odnosu na dizelase. Razlika u potrosnji dizela izmedju ostre i normalne voznje je 1.5-2l. Kod benzinca potrosnja mnogo vise varira.
E sad na osnovu toga zamislite koliko trosi spomenuti benzinac kad se vozi lagano. 2-3 litre? Papir svasta trpi...

Ivan

pre 6 godina

@Deki Bravo isto iskustvo kao i moje. Premalo prostora u kabini i prtljazniku za dvoje odraslih i dvoje male dece i : Manji bicikl 14", trotinet, kofere, ranceve, bar tri kese, igracke, standardni suncobran i rekete za badminton i to sve odjednom. Moj izbor je pao na jeftiniji auris karavan hybrid. Ponekad pozelim vislju poziciju sedenja u Kaskaiju i prednju kameru, ali retko. Sa druge strane, prosecna potrosnja hibrida od 4.5 litara BENZINA u zadnjih 16500km me nekako natera da mu oprostim sto nema panorama krov ?

boris

pre 6 godina

Išao pre dve godine da ga vidim u salon, spolja je zaista lep ali unutrašnjost je srednja žalost, kad sam video unutrašnju oplatu od vrata i od kakve je to smešne savitljive plastike napravljeno odmah sam završio i precrtao ga kao opciju. Sveukupno iznutra je nedostojan klase, imena i cene.

milan

pre 6 godina

ovaj auto je neverovatno nizak za jedan krosover. Krov mu je relativno nizak za krosover i sa velikim klirensom osecaj za volanom je otprilike kao u podignutom meganu. Uopste nije za visoke ljude.

igor ns

pre 6 godina

Ima li neko da vozi tog benzinca 1.2 da napise realan komentar? Zainteresovan sam za kupovinu tog motora.
Ili da ostavi neki kontakt da uzivo cujem.
Hvala unapred

Laguna

pre 6 godina

Laguna jos od 2008. Ima auto hill holder, 4 automatska podizaca i na dupli klik se zakljucava i podize sva 4 prozora pa sa obzirom da su ista firma i nije neki uspeh.

-3.75

pre 6 godina

Zaista mi nije jasno zasto neko kupuje Nissan, ako je model koji kupuje u cenovnom rangu sa boljim (prvenstveno japanskim brendovima). Kvalitet je losiji, i generalno Nissan ima politiku ustede GDE GOD JE MOGUCE, sto je uocljivo i jako iritirajuce pri kupovini novog automobila. Vise puta sam testirao Nissanove modele kada sam kupovao novi auto (mislim da tzv. pripadnost odredjenom brendu nije pametna strategija, i da svi modeli na trzistu zasluzuju da budu testirani) i nikad nisam mogao da predjem preko njihovih falinki. Najgore od svega je sto su njihov servis i podrska katastrofalni (meni jedna od najvaznijih stavki prilikom kupovine). Nikad nisam kupio Nissana, ali jedan od mojih auta ima njhov Jatco CVT - apsolutno **anje koje je DVA PUTA zamenjenono garantnom roku. Napominjemn da je moje iskustvo sa Nissanom iskljucivo u Kanadi, a kakva je situacija u Srbiji iskreno ne znam.
U vezi Qashqai-a, mislim da su velika prednost ovog modela njegove idealne dimenzije za nekog ko kupuje subcompact/compact crossover, otud njegova veliika popularnost na evropskom tzistu u tom cenovnom rangu.
Molim vas ne shvatajte kritiku brenda kao licnu uvredu.

hm

pre 6 godina

@zeks

Supruga - Clio
Ja ranije - Laguna, sada Latitude, takođe nikada niti jedan problem ni sa elektronikom niti sa bilo čime drugim.
p.s. pozdrav za ćaleta!

Bane

pre 6 godina

@ Entuziz NS

Razumem u potpunosti sta hoces da kazes. Ali to o cemu pricas karakteristicno je najvise za Japance. Evropljani imaju takva resenja i kada nisu Nemci. Tu skolu sam ja prosao sa Mazdom 6, ista prica, cale na Oktaviji iz 98 dize prozore automatski na kljuc (i to preklopivi kljuc) a ja sa Mazdom 6 2003 (novu u salonu kupio) dobio kljuc kao od stojadina nekada sa priveskom koji visi za daljinsku bravu i naravno bez opcije podizanja stakaka daljinski. Pa onda neosvetljeni podizaci prozora kod Japanaca??? Tek to mi ne ide u glavu, dok svi evropski proizvodjaci odavno imaju osvetljene podizace i to ikonom prozora japanci samo na vozacev stave crticu koja svetli ostali nista. U zadnje vreme su na sve stavili te crtice sto svetle ali brate sto im je tesko da stave ikonu prozora na podizac koji svetli u mraku???

Deki

pre 6 godina

Dok nisam otišao uzivo da pogledam, ovaj auto mi je delovao odlično. Čim sam proučio unutrašnjost, odustao sam i kupio toyotu corollu. Po ponudi prostora na zadnjoj klupi i u prtljažniku, rekao bi čovek da je corolla jedno metar i kusur duža od qasqaia - neuporedivo. U svakom slučaju, qq je lep i vrlo nepraktican auto. Dobar za momke, muka za porodice.

Hoću Državu

pre 6 godina

(Entuziz NS, 29. septembar 2017 14:51)

U pravu si, imao sam auto zatvaranje prozora spolja na meganu 2, a sada na novom subaru outback-u to nemam i moram šiber da zatvorim dok motor radi! Da se ubiješ:)

moron

pre 6 godina

(Entuziz NS, 29. septembar 2017 14:51
Nisi u toku. To što misliš da imaju samo "Švabe" (zatvaranje i otvaranje prozora "na daljinac"), to imaju i mnogi drugi. Ima i đubar od 500L. Ili stari 307 i 308. Mnogi ...
Ali, recimo nova Oktavia Active (mada je "Švabo" po tehnici), ona ti nema "na daljinac" čak ni zaključavanje i otključavanje. To ima tek od paketa Ambition. Tako da ni "Švabo" nije baš svetinja.

Jovan

pre 6 godina

Objektivno, ovo je najlepši automobil i klasi i nema mu ravnog i to mu je najveći kvalitet. Zato mu i praštam što unutra nema mesta saglasno ceni koja je previsoka u odnosu na konkurenciju. A i dopada mi se što su uveli rebus za neupućene sa paketima. Pa, ako uzimaš X-trail, Tekna je i dalje najbolji paket, kako je uvek i bilo. Ali, ako umzeš ovaj novi QQ, Tekna više nema čak ni panoramu. No, kako kažem, dobro je to, da se ljudi malo zamisle. Ali, pored ovakvog dizajna, nema tu šta da se misli.

Bojan

pre 6 godina

Dizajn i ostalo su dosta dobri i tu nema nekih komentara.
Meni se ne svidja kolicina prostora unutra, i to pozadi, koja ne odgovara gabaritima vozila. Cak sam se u pulsaru osjecao komotnije!

Vozio sam Juke 1.2 turbo i on mi je trosio oko 8l na autoputu sa normalnom brzinom, sto nije bas super imajuci u vidu velicinu auta i jacinu motora (moja honda 1.8 stara 10 god trosi primjetno manje). Bojim se da ovaj 1.6, koliko god da je dobar, kod te aerodinamike na autoputu i o gradu nece trositi ispod 8-9.
Kolega ima prethodnu generaciju quashkai 1.6 atmosferac i kukao je na potrosnju, tako da vjerujem da je dosta do aerodinamike.

Kada se pogleda xtrail, nije izvana puno veci (bar ne vizuelno) ali unutra pruza dosta vise prostora i djeluje ozbiljnije od ovog modela.
Ako bih nesto vec trazio sa takvom aerodinamikom vjerovatno bih se na xtrail odlucio.

Entuziz NS

pre 6 godina

Pogledajte npr ovaj auto: odlično izgleda, odlično upakovan, i na kraju ipak ne baš jeftin. Uzmete npr takav jedan i onda, po vrelom letnjem danu izađete iz njega, otvoreni vam svi prozori, zatvorite vrata i pokušate da ga zaključate sa produženim stiskom na dugme "zaključaj", u nadi da će ovo prelepo najnovije čudo tehnologije da zaključa vozilo uz automatsko podizanje svih stakala... ALI NE!!! On to ne može!!! Ni u jednom paketu opreme!!!! HEJ ZABOGA, da li je realno da ja za 26000EUR budem zadovoljan kad ni j.bne prozore ne može da otvori/zatvori pritiskom na ključ-daljinac!??? Čak i prastari golf 4 ima tu mogućnost, kako je moguće da ovo sebi dopuste!?? Nikada me neće videti dok ovo ne reše, jbe mi se za radare i čuda, a prozore iza dece moram sam da klikćem pre nego što izađem iz auta!?? Mnoge ovakve i slične korisne sitnice na automobilima - kao da su zabranjene svim redom proizvođačima osim švabama, ama zašto??

akio toyoda

pre 6 godina

@ledja zapravo kaskai sa istom opremom cak i boljom i motorom 1.2 turbo koji je i bolji od 1.6 atmosferca kod kie i hjundaija je 19000 evra dok korejci sa tom opremom kostaju oko 21000 i preko.

Zeks

pre 6 godina

elektronika kao kod Renoa,katastrofa..Nikad vise Reno..
(C i n i k, 29. septembar 2017 10:31)

Moj Reno od 2004. - Laguna
Supuzin od 2005. - Scenic
Caletov od 2014. - Latitude

Kumulativno: 28 godina koriscenja. Niti jedan jedini problem sa elektronikom. Ergo, nemoj da generalizujes svoja iskustva.

AJA

pre 6 godina

Dobar, vrlo dobar...ali ovo je samo prelaz do novog modela za 2 godine.Tako ko voli nek izvoli a ko hoce stvarno novi model neka saceka.

Ledja

pre 6 godina

Nema sumnje da je auto odlican i pruza sve sto je neophodno, ali jednostavno kada je za preko 3,000 eura skuplji od konkurencije sa slicnim motorom i slicnom opremom, a tu pre svega mislim na novog Sportage-a i novog Tuscon-a, tesko da vredi dati bas toliku razliku za u sustini slican auto. Gledam sada ponude i novi Qashqai je oko 24,500 EUR za 1.6 benzinca, dok je Kia Sportage u slicnoj opremi i slicnim motorom 21,000.
Naravno i jedan i drugi model ce imati svoje kupce, jer su oba automobila odlicna.

M

pre 6 godina

A jel se svideo novinarima i prostor za kolena na zadnjim sedistima? Meni recimo nije. Pogotovo kad pogledam cenu vozila. Ljudi pa 20000 kosta automobil u kojem je na zadnjim sedistima na duze relacije udobno samo deci i tinejdzerima. I nije Qashkai jedini primer. Ima tu koliko hoces kola. Ima vise mesta u Skodi Rapid!!!

Titogradjanin

pre 6 godina

Svidja mi se Qashqai. Imam Lagunu 3 2.0dci sa 130ks. Na magistralnim putevima troši 5-5.5L zavisno od vremena, da li je klima upaljena itd. Nije mi jasno kako 1.6 turbo benzinac sa 163ks troši 5.4l I to sa zustrijom vožnjom. Realno ispod 6.5l teško da se može spustiti. Plus ovo nije limuzina pa da mu aerodinamika pomaže. Inace novi Qashqai I nova Mazda cx5 def najj auta u klasi. Japanci se vraćaju na tron, mada kad bolje razmislim nisu nikada ni silazili sa njega.

C i n i k

pre 6 godina

Ako sam dobro shvatio tekst,izgleda da je reno napravio dizel koji trosi vise od benzinca 1.6? Malo je nadrealno..inace nije los auto ali samo na prvi pogled,vozio sam 1.generaciju onu iz 2008.g sa motorom od 150 ks,dizel, i sve je ok do negde 110 ili 120 na sat,nakon toga vam trebaju cepovi za usi, i taj motor je bas troskario ulje a trosio je i po gradu oko 10 litra, sto je mnogo..elektronika kao kod Renoa,katastrofa..Nikad vise Reno..

japanac

pre 6 godina

U odnosu na aktuelnu verziju, kod redizajna se vide razlike na masci hladnjaka, dok sam impesioniran prednjim panelom unutra, jer je urađen sa dosta stila i ima meke i zaobljene površine, što daje prijatan utisak u vozilu. Jedino što ostaje je cena koja nije navedena, mislim, namerno, jer imajući sve nabrojane karakteristike možda je i viša nego do sada...

Renov

pre 6 godina

hoce li renov konacno izbaciti ove odvratne unutrasnje kvake na vratima koje furaju jos od megana 2...izgledaju neadekvatno za ovakav auto koji je po meni vrh u klasi...japanci cara vam menjajte kalup
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikolas, 29. septembar 2017 07:58)

Naravno da nece izbaciti, vrlo su prakticne i lepo izgledaju.

ledenjak

pre 6 godina

pre 15god vozio nov Terano 2 sa 2.7tdi i bio odusevljen, 150.000km bez ijednog kvara. Pre mesec dana slucajno dosao u posed skoro novog Juke sa 1.6turbo i cvt menjacom. Top Top auto, metak. Medjutim moram da priznam da je Terano trosio 10 lit dizela na otovorenom a Juke gotovo isto toliko benzina.

posmatrač

pre 6 godina

Da li i dalje nije moguće ručno uneti koordinate za željenu destinaciju u fabričku navigaciju?
Tako je bilo u svim ranijim verzijama, kao i u sadašnjem X-trail modelu.

nikolas

pre 6 godina

hoce li renov konacno izbaciti ove odvratne unutrasnje kvake na vratima koje furaju jos od megana 2...izgledaju neadekvatno za ovakav auto koji je po meni vrh u klasi...japanci cara vam menjajte kalup

Titogradjanin

pre 6 godina

Svidja mi se Qashqai. Imam Lagunu 3 2.0dci sa 130ks. Na magistralnim putevima troši 5-5.5L zavisno od vremena, da li je klima upaljena itd. Nije mi jasno kako 1.6 turbo benzinac sa 163ks troši 5.4l I to sa zustrijom vožnjom. Realno ispod 6.5l teško da se može spustiti. Plus ovo nije limuzina pa da mu aerodinamika pomaže. Inace novi Qashqai I nova Mazda cx5 def najj auta u klasi. Japanci se vraćaju na tron, mada kad bolje razmislim nisu nikada ni silazili sa njega.

Entuziz NS

pre 6 godina

Pogledajte npr ovaj auto: odlično izgleda, odlično upakovan, i na kraju ipak ne baš jeftin. Uzmete npr takav jedan i onda, po vrelom letnjem danu izađete iz njega, otvoreni vam svi prozori, zatvorite vrata i pokušate da ga zaključate sa produženim stiskom na dugme "zaključaj", u nadi da će ovo prelepo najnovije čudo tehnologije da zaključa vozilo uz automatsko podizanje svih stakala... ALI NE!!! On to ne može!!! Ni u jednom paketu opreme!!!! HEJ ZABOGA, da li je realno da ja za 26000EUR budem zadovoljan kad ni j.bne prozore ne može da otvori/zatvori pritiskom na ključ-daljinac!??? Čak i prastari golf 4 ima tu mogućnost, kako je moguće da ovo sebi dopuste!?? Nikada me neće videti dok ovo ne reše, jbe mi se za radare i čuda, a prozore iza dece moram sam da klikćem pre nego što izađem iz auta!?? Mnoge ovakve i slične korisne sitnice na automobilima - kao da su zabranjene svim redom proizvođačima osim švabama, ama zašto??

M

pre 6 godina

A jel se svideo novinarima i prostor za kolena na zadnjim sedistima? Meni recimo nije. Pogotovo kad pogledam cenu vozila. Ljudi pa 20000 kosta automobil u kojem je na zadnjim sedistima na duze relacije udobno samo deci i tinejdzerima. I nije Qashkai jedini primer. Ima tu koliko hoces kola. Ima vise mesta u Skodi Rapid!!!

Renov

pre 6 godina

hoce li renov konacno izbaciti ove odvratne unutrasnje kvake na vratima koje furaju jos od megana 2...izgledaju neadekvatno za ovakav auto koji je po meni vrh u klasi...japanci cara vam menjajte kalup
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikolas, 29. septembar 2017 07:58)

Naravno da nece izbaciti, vrlo su prakticne i lepo izgledaju.

Deki

pre 6 godina

Dok nisam otišao uzivo da pogledam, ovaj auto mi je delovao odlično. Čim sam proučio unutrašnjost, odustao sam i kupio toyotu corollu. Po ponudi prostora na zadnjoj klupi i u prtljažniku, rekao bi čovek da je corolla jedno metar i kusur duža od qasqaia - neuporedivo. U svakom slučaju, qq je lep i vrlo nepraktican auto. Dobar za momke, muka za porodice.

Ledja

pre 6 godina

Nema sumnje da je auto odlican i pruza sve sto je neophodno, ali jednostavno kada je za preko 3,000 eura skuplji od konkurencije sa slicnim motorom i slicnom opremom, a tu pre svega mislim na novog Sportage-a i novog Tuscon-a, tesko da vredi dati bas toliku razliku za u sustini slican auto. Gledam sada ponude i novi Qashqai je oko 24,500 EUR za 1.6 benzinca, dok je Kia Sportage u slicnoj opremi i slicnim motorom 21,000.
Naravno i jedan i drugi model ce imati svoje kupce, jer su oba automobila odlicna.

Zeks

pre 6 godina

elektronika kao kod Renoa,katastrofa..Nikad vise Reno..
(C i n i k, 29. septembar 2017 10:31)

Moj Reno od 2004. - Laguna
Supuzin od 2005. - Scenic
Caletov od 2014. - Latitude

Kumulativno: 28 godina koriscenja. Niti jedan jedini problem sa elektronikom. Ergo, nemoj da generalizujes svoja iskustva.

neko

pre 6 godina

Mene bi bilo sramota reci da benzinac od 150+ konjskih snaga pri zustroj voznji trosi 5.5 litara, a kamoli napisati.
Osobina benzinaca je da imaju vecu varijaciju u potrosnji u odnosu na dizelase. Razlika u potrosnji dizela izmedju ostre i normalne voznje je 1.5-2l. Kod benzinca potrosnja mnogo vise varira.
E sad na osnovu toga zamislite koliko trosi spomenuti benzinac kad se vozi lagano. 2-3 litre? Papir svasta trpi...

ledenjak

pre 6 godina

pre 15god vozio nov Terano 2 sa 2.7tdi i bio odusevljen, 150.000km bez ijednog kvara. Pre mesec dana slucajno dosao u posed skoro novog Juke sa 1.6turbo i cvt menjacom. Top Top auto, metak. Medjutim moram da priznam da je Terano trosio 10 lit dizela na otovorenom a Juke gotovo isto toliko benzina.

moron

pre 6 godina

(Entuziz NS, 29. septembar 2017 14:51
Nisi u toku. To što misliš da imaju samo "Švabe" (zatvaranje i otvaranje prozora "na daljinac"), to imaju i mnogi drugi. Ima i đubar od 500L. Ili stari 307 i 308. Mnogi ...
Ali, recimo nova Oktavia Active (mada je "Švabo" po tehnici), ona ti nema "na daljinac" čak ni zaključavanje i otključavanje. To ima tek od paketa Ambition. Tako da ni "Švabo" nije baš svetinja.

Bane

pre 6 godina

@ Entuziz NS

Razumem u potpunosti sta hoces da kazes. Ali to o cemu pricas karakteristicno je najvise za Japance. Evropljani imaju takva resenja i kada nisu Nemci. Tu skolu sam ja prosao sa Mazdom 6, ista prica, cale na Oktaviji iz 98 dize prozore automatski na kljuc (i to preklopivi kljuc) a ja sa Mazdom 6 2003 (novu u salonu kupio) dobio kljuc kao od stojadina nekada sa priveskom koji visi za daljinsku bravu i naravno bez opcije podizanja stakaka daljinski. Pa onda neosvetljeni podizaci prozora kod Japanaca??? Tek to mi ne ide u glavu, dok svi evropski proizvodjaci odavno imaju osvetljene podizace i to ikonom prozora japanci samo na vozacev stave crticu koja svetli ostali nista. U zadnje vreme su na sve stavili te crtice sto svetle ali brate sto im je tesko da stave ikonu prozora na podizac koji svetli u mraku???

nikolas

pre 6 godina

hoce li renov konacno izbaciti ove odvratne unutrasnje kvake na vratima koje furaju jos od megana 2...izgledaju neadekvatno za ovakav auto koji je po meni vrh u klasi...japanci cara vam menjajte kalup

rog

pre 6 godina

To za potrosnju je stvarno glupost, moj prosek jeste 4.5 ukupno ali kad se vozi zustro i brzo kroz krivine uz puno ubrzanja i kocenja potrosnja bude preko 7 litara kad se vozi lagano po ogranicenjima moze da bude izmedju 3.5-4litre.
(Ivan, 01. oktobar 2017 15:20)

Vi ste gospodine cudo. Ginisov rekord honda civic 1.6 dizel specijalno pripremljena za to 2.82l/100km a vi bez truda u vecem autu sa losijom aerodinamikom 3.5l. Genije! Svaka cast. To samo nas covek moze.

-3.75

pre 6 godina

Zaista mi nije jasno zasto neko kupuje Nissan, ako je model koji kupuje u cenovnom rangu sa boljim (prvenstveno japanskim brendovima). Kvalitet je losiji, i generalno Nissan ima politiku ustede GDE GOD JE MOGUCE, sto je uocljivo i jako iritirajuce pri kupovini novog automobila. Vise puta sam testirao Nissanove modele kada sam kupovao novi auto (mislim da tzv. pripadnost odredjenom brendu nije pametna strategija, i da svi modeli na trzistu zasluzuju da budu testirani) i nikad nisam mogao da predjem preko njihovih falinki. Najgore od svega je sto su njihov servis i podrska katastrofalni (meni jedna od najvaznijih stavki prilikom kupovine). Nikad nisam kupio Nissana, ali jedan od mojih auta ima njhov Jatco CVT - apsolutno **anje koje je DVA PUTA zamenjenono garantnom roku. Napominjemn da je moje iskustvo sa Nissanom iskljucivo u Kanadi, a kakva je situacija u Srbiji iskreno ne znam.
U vezi Qashqai-a, mislim da su velika prednost ovog modela njegove idealne dimenzije za nekog ko kupuje subcompact/compact crossover, otud njegova veliika popularnost na evropskom tzistu u tom cenovnom rangu.
Molim vas ne shvatajte kritiku brenda kao licnu uvredu.

laki

pre 6 godina

ima cudnih nedostataka koji se primecuju tek u praksi.Samo vizacevo staklo se podize i spusta na klik.Sva ostala moraju da se drze dok se ne odradi skroz.Takodje ako se zakljuca otvaranje prozora,niko ukljucujuci i vozaca ne moze da rukuje prozorima,sem vozacevog.Kod vecine drugih marki, vozac i dalje ima mogucnost da rukuje,sem ostatka putnika.Samo vozacev otvarac prozora je osvetljen.Govorim o podizacima prozora na vozacevom mestu. Vrata se ne zakljuvaju automatski po pokretanju vozila.kvalitet plastike sem one najizlozenije je los.Sve ispod komandne table,lako se grebe i ostaju fleke.vozim najjaci paket teknu i imam letnje 19ice.I jako mi smeta sto kada predjem preko najmanje neravnine imam utisak kao da prelazim preko kratera.Kapiram da bi suv trebao manje da oseca rupe i neravnine.Kod njega je to suprotno.Plastika preko komandne table ona providna sto prekriva brzinomer i obrtomer je toliko osetljiva,tj loseg kvLiteta,da se izgulila posle prvog brisanja,i preko dana se vide ogrebotine.Sto se mene tice motor 1,5 dci je ok za sada.Ali realno,msm da ima fali neki snazniji izbor motora.Imaju 1.5 i 1.6dci koji su vise za penzionere.Potrosnja je izuzetna ti je za pohvalu.Sve u svemu auto je dobar.Ali nikako nema kvalitet koji opravdava cenu od 26000e za teknu u 1.5dci.Nikada ga ne bih opet uzeo

hm

pre 6 godina

@zeks

Supruga - Clio
Ja ranije - Laguna, sada Latitude, takođe nikada niti jedan problem ni sa elektronikom niti sa bilo čime drugim.
p.s. pozdrav za ćaleta!

posmatrač

pre 6 godina

Da li i dalje nije moguće ručno uneti koordinate za željenu destinaciju u fabričku navigaciju?
Tako je bilo u svim ranijim verzijama, kao i u sadašnjem X-trail modelu.

Hoću Državu

pre 6 godina

(Entuziz NS, 29. septembar 2017 14:51)

U pravu si, imao sam auto zatvaranje prozora spolja na meganu 2, a sada na novom subaru outback-u to nemam i moram šiber da zatvorim dok motor radi! Da se ubiješ:)

Ivan

pre 6 godina

@Deki Bravo isto iskustvo kao i moje. Premalo prostora u kabini i prtljazniku za dvoje odraslih i dvoje male dece i : Manji bicikl 14", trotinet, kofere, ranceve, bar tri kese, igracke, standardni suncobran i rekete za badminton i to sve odjednom. Moj izbor je pao na jeftiniji auris karavan hybrid. Ponekad pozelim vislju poziciju sedenja u Kaskaiju i prednju kameru, ali retko. Sa druge strane, prosecna potrosnja hibrida od 4.5 litara BENZINA u zadnjih 16500km me nekako natera da mu oprostim sto nema panorama krov ?

japanac

pre 6 godina

U odnosu na aktuelnu verziju, kod redizajna se vide razlike na masci hladnjaka, dok sam impesioniran prednjim panelom unutra, jer je urađen sa dosta stila i ima meke i zaobljene površine, što daje prijatan utisak u vozilu. Jedino što ostaje je cena koja nije navedena, mislim, namerno, jer imajući sve nabrojane karakteristike možda je i viša nego do sada...

downsizing je čudo

pre 6 godina

O kakvoj potrošnji benzinca vi pričate? Pa 1,2 po Beogradu ne može nikako ispod 10 osim ako ga vozite isključivo po auto putu van radnog vremena.
A koliko troši na auto putu ovakvo vozilo koje je oko 20 cm veće visine od prosečnog (normalnog) vozila, to je fizika iz osnovne škole. Veća čeona površina uvek znači mnogo veću potrošnju pri većim brzinama jer sila otpora vazduha raste sa kvadratom brzine.

Jovan

pre 6 godina

Objektivno, ovo je najlepši automobil i klasi i nema mu ravnog i to mu je najveći kvalitet. Zato mu i praštam što unutra nema mesta saglasno ceni koja je previsoka u odnosu na konkurenciju. A i dopada mi se što su uveli rebus za neupućene sa paketima. Pa, ako uzimaš X-trail, Tekna je i dalje najbolji paket, kako je uvek i bilo. Ali, ako umzeš ovaj novi QQ, Tekna više nema čak ni panoramu. No, kako kažem, dobro je to, da se ljudi malo zamisle. Ali, pored ovakvog dizajna, nema tu šta da se misli.

Bojan

pre 6 godina

Dizajn i ostalo su dosta dobri i tu nema nekih komentara.
Meni se ne svidja kolicina prostora unutra, i to pozadi, koja ne odgovara gabaritima vozila. Cak sam se u pulsaru osjecao komotnije!

Vozio sam Juke 1.2 turbo i on mi je trosio oko 8l na autoputu sa normalnom brzinom, sto nije bas super imajuci u vidu velicinu auta i jacinu motora (moja honda 1.8 stara 10 god trosi primjetno manje). Bojim se da ovaj 1.6, koliko god da je dobar, kod te aerodinamike na autoputu i o gradu nece trositi ispod 8-9.
Kolega ima prethodnu generaciju quashkai 1.6 atmosferac i kukao je na potrosnju, tako da vjerujem da je dosta do aerodinamike.

Kada se pogleda xtrail, nije izvana puno veci (bar ne vizuelno) ali unutra pruza dosta vise prostora i djeluje ozbiljnije od ovog modela.
Ako bih nesto vec trazio sa takvom aerodinamikom vjerovatno bih se na xtrail odlucio.

jola

pre 6 godina

neko reče da ga zanima potrošnja 1.2 motora.
evo...:
ako se vozi po propisima i ograničenjima troši oko 5lit.(min.4,1 max.6,4)
slika se menja na auto putu:
vožnja po propisima:do 7,1.

slika je malo tmurnija ako se auto "vozi":
regionalni put,vožnja 140-150 sa puno kočenja i prolazaka kroz naseljena mesta potrošnja je 7,1-7,6.
auto put "teranje":potrošnja skače na 8,5-8,7.
"pun gas" na auto putu kroz hrvatsku,znači vožnja 170-180 max.potrošnja (potrošen ceo rezervoar goriva),prosek 9,5.
znači potrošnja varira (prosek) od 4,1-9,5.
auto je kupljen nov i prešao je 50000 km.

servis:od 21000-35000 (ovaj skuplji uz dopunu klime)

ostalo:

auto je još uvek kao nov (miris)
perfektan na putu
nečujan do 160km/h
unutrašnjost bez greške
izuzetna sedišta
preglednost
osećaj u vožnji
izgled nema ptrebe komentarisati

nadam se da sam pomogao .....


pozz

Milan

pre 6 godina

@laki

Loše kapiraš, tj naseo si na jednu od fora koju vlasnici SUV vozila plasiraju. Svaki SUV model jače oseća neravnine od običnog auta jer su amortizeri tvrđe podešeni da se izbegne zanošenje karoserije. To je poštovanje fizike kao što i svaki SUV troši oko 2l više sa istim motorom usled težine i većeg čeonog otpora.

akio toyoda

pre 6 godina

@ledja zapravo kaskai sa istom opremom cak i boljom i motorom 1.2 turbo koji je i bolji od 1.6 atmosferca kod kie i hjundaija je 19000 evra dok korejci sa tom opremom kostaju oko 21000 i preko.

C i n i k

pre 6 godina

Ako sam dobro shvatio tekst,izgleda da je reno napravio dizel koji trosi vise od benzinca 1.6? Malo je nadrealno..inace nije los auto ali samo na prvi pogled,vozio sam 1.generaciju onu iz 2008.g sa motorom od 150 ks,dizel, i sve je ok do negde 110 ili 120 na sat,nakon toga vam trebaju cepovi za usi, i taj motor je bas troskario ulje a trosio je i po gradu oko 10 litra, sto je mnogo..elektronika kao kod Renoa,katastrofa..Nikad vise Reno..

AJA

pre 6 godina

Dobar, vrlo dobar...ali ovo je samo prelaz do novog modela za 2 godine.Tako ko voli nek izvoli a ko hoce stvarno novi model neka saceka.

Entuziz NS

pre 6 godina

Videh i druge komentare ljudi koji razumeju problematiku kupovine novog auta. Kako trošak nije mali i svesni da treba da budemo "žrtve" sopstvenog izbora narednih, bar 10 godina, treba pažljivo ispitati ponudu na tržištu! Iskreno najsrećniji sam bio kada sam uzeo svog novog fiat punto, jer za uloženi novac, bio sam prijatno iznenađen koliko puno sam dobio(nisam očekivao!) Nakon toga i kada plaćate 2-3-4 X više za nov auto, zaista je realno da ga upoređujete sa svojim starim, i takođe očekujete da dobijete SVE što ima stari i još ++više od toga, zaboga!! Pa nakon 10 godina(tehnika napreduje?!), dajete ogroman novac, ubijate se oko zapremine gepeka, KS, Nm, digit klime..provozate auto(mnogo njih) i na kraju kupite koji vam odgovara...posle svega par dana kad se sve slegne ..OOO jbteee pa ne može kanta da podigne prozore na dugme za celih 26.000eur!? ej bre aman pa koliko to košta da može? Ne može NIKAKO kažu dileri nakon što su uvalili prelep nov auto sa radarima i pipcima i ... o sve im jbm. pa kako da se ne naljuti čovek!!?? AA?? Zato vam i pišem ovde, budite picajzle kad kupujete, i ako plaćate više od npr 13-14000eur onda se BAŠ iživljavajte u prohtevima, jer čim platite auto, odmah ste pali 30%! Iako kupovina novog auta nije ulaganje u berzu ali sigurno ga sada neću prodati zbog neke iritantne sitnice! Lako je na dobro se navići, a teško je navići se na GORE, a 5x skuplje! Potrošnja:bežite od tCe-ubija, samo dCi (NOV) Pozdrav i srećna kupovina

boris

pre 6 godina

Išao pre dve godine da ga vidim u salon, spolja je zaista lep ali unutrašnjost je srednja žalost, kad sam video unutrašnju oplatu od vrata i od kakve je to smešne savitljive plastike napravljeno odmah sam završio i precrtao ga kao opciju. Sveukupno iznutra je nedostojan klase, imena i cene.

igor ns

pre 6 godina

Ima li neko da vozi tog benzinca 1.2 da napise realan komentar? Zainteresovan sam za kupovinu tog motora.
Ili da ostavi neki kontakt da uzivo cujem.
Hvala unapred

Andreja

pre 6 godina

Vidim da ima dosta kritika za vozilo koje tek ulazi u prodaju i to na osnovu prethodnih modela.Ako pazljivo citate videcete da je unutrasnjost odradjena kvalitetnije,da su motori unapredjeni itd.Jedino sto je evidentno,a mene odbija od kupovine,je mali prtljaznik i medjuosovinsko rastojanje koje obecava manjak prostora pozadi.Znaci nedostaje mu bar 10cm duzine da bi pratio klasu po komforu.Ostalo ce probati oni kojima je ovaj prostor dovoljan.

Laguna

pre 6 godina

Laguna jos od 2008. Ima auto hill holder, 4 automatska podizaca i na dupli klik se zakljucava i podize sva 4 prozora pa sa obzirom da su ista firma i nije neki uspeh.

milan

pre 6 godina

ovaj auto je neverovatno nizak za jedan krosover. Krov mu je relativno nizak za krosover i sa velikim klirensom osecaj za volanom je otprilike kao u podignutom meganu. Uopste nije za visoke ljude.

Нe boy шa Лик О' вњАк

pre 6 godina

Motor 1.2 turbak. Po gradu izmedju 10 i 12 litara, autoput 130km/h 8 litara (klima), moze da se spusti na 6 litara opustenom voznjom 80-90km/h. Ovi sto su vozili sa 5 litara i manje neka se probude iz sna, toliko malo ne trosi ni 1.5dCi. Interesantno da ovakvu potrosnju (kao ovaj mali benzinac) imaju i nova KIA Sportage i Hyundai Tucson sa atmosfercem 1.6GDI, razlika je u litri gore dole.
(Millan, 02. oktobar 2017 18:02)

Мотор 1.2 турбо: по граду између 7 и 10,5 -11 литара (у зависности од „стила" вожње, читај - журбе и зелених таласа), док је на аутопуту, при брзини од 120 км на час око 7 литара, а изнад је као што наводиш, као и остало. Ипак, не једанпут, на дужим путовањима при добрим условима (без гужве, на магистралним путевима при мање-више константној брзини око 100 км/час), потрошња је знала да иде на око 5 литара, чак и... Дакле, то је то. Реално има мали гепек за дату класу, али камере (преглед из „птичје перспективе" - 360°) су ЧУДО! Ко није пробао...

Boris

pre 6 godina

@igor ns
Ja ga vozim već skoro godinu dana. Motor pristojno "vuče" za tu snagu i kubikazu, ali ne očekuj neku reli vožnju. Obrtni moment je sasvim ok već od oko 2000 obrtaja možeš osetiti da motor poseduje nešto ispod haube. Vožnja do 150km/h je sasvim ugodna i nema mnogo buke u kabini. Ne očekuj potrošnju manju od 6.5-7 litara na autoputu pri brzini od 130. Po gradu možeš sam da zaključiš, jedino ako nećeš da ga voziš na malim obrtajima non stop. Sve u svemu motor je ok, ali kad bih sad birao ipak bih uzeo turbo benzinac 1.6.
Nadam se da će ovaj kratki komentar biti od pomoći prilikom tvog izbora

Millan

pre 6 godina

Motor 1.2 turbak. Po gradu izmedju 10 i 12 litara, autoput 130km/h 8 litara (klima), moze da se spusti na 6 litara opustenom voznjom 80-90km/h. Ovi sto su vozili sa 5 litara i manje neka se probude iz sna, toliko malo ne trosi ni 1.5dCi. Interesantno da ovakvu potrosnju (kao ovaj mali benzinac) imaju i nova KIA Sportage i Hyundai Tucson sa atmosfercem 1.6GDI, razlika je u litri gore dole.

Milan

pre 6 godina

@Gross
Koreanci za evropsko tržište se dizajniraju u nemačkoj a i dobar deo japanaca u evropi. Glavni dizajner KIA je nemac koji je došao iz audija.
E sad kad to znaš sam zaključi kakvog smisla ima tvoj komentar
BTW: trenutno vozim golf VII i jedna od retkih stvari koja me nervira je što se stalno pale neke signalne lampice bez veze. Sa toyotom nisam imao takvih problema.

Ivan

pre 6 godina

To za potrosnju je stvarno glupost, moj prosek jeste 4.5 ukupno ali kad se vozi zustro i brzo kroz krivine uz puno ubrzanja i kocenja potrosnja bude preko 7 litara kad se vozi lagano po ogranicenjima moze da bude izmedju 3.5-4litre.

Ivan

pre 6 godina

Istina za potrosnju ja sam od prodavca dobio info da benzinci u gradu trose od 8-11 a dizeli od 7-10 a za otvoren put benzin od 5 nagore i dizel od 4.5 na gore. Skoro iste brojke sam dobio i u toyoti za rav4 i kod kia sportage. Sve je to priblizno litar razlike. Ja sam na kraju za manje para uzeo prakticniji i manje zedan hibrid karavan. Nisam se pokajao ali moram da priznam da lepo izgledaju ti krosoveri, ali komfor i prakticnost slaba. Prividno vise prostora zbog visine krova u sustini isto kao c segment.

EU Citizen

pre 6 godina

Volim i japanske automobile i "Nisan", ali i kompakti i krosoveri generalno, i Qahsqai posebno kao jedan od najprodavanijih su u poslednje vreme u Evropi postali ikona malograđanštine :))

T

pre 6 godina

Kada je izasao aktuelni model, bio clanak ovde i ja ga vidim na ulici, pa ga zagledao - zaista lep auto. Ali jedan bizaran detalj: toliko su dizajneri dodali krivina na zadnjim vratima, a sunce je bilo nisko pa se cudno presijavalo, da sam prvo pomislio da je auto ulubljen. Moram sam dobro da se zagledam da vidim da li je to projektovano tako ili ne. Aktuelan dizajt, ne samo Nisana, pocinje da preteruje sa krivinama i kitnjastoscu.

Igor ns

pre 6 godina

Iskreno se zahvaljujem svima na komentarima. Nekima cu se javiti na mail.
Bio danas da vidim auto. Nisam impresioniran, no nisam vozio pa cu sacekati sa utiscima jer me je pre svega interesovao motor. Korektan razgovor sa prodavcem me je uverio u moju sumnjicavosti u vecinu tih modela koji se nude u toj klasi I po toj ceni.
Hvala Jos jednom I slobodno nek se vlasnici jave sa iskustvima jer je to jedino validno.

Gross

pre 6 godina

@Entuzis_NS shvatam frustraciju ali nije to jedini problem kod japanskih automobila. Previše “beep” signala za sve i svašta, A stubovi su obično presiroki da blokiraju pogled kada se skrece ili vozi u krivinama... Da ne nabrajam dalje. Elem, Japanci(Korejanci) jednostavno nemaju osecaj za ergonomiju, preglednost i komfor kao Nemci. Čak ne vode računa o mirisu unutrasnjih obloga u kabini. To je činjenica. O voznim osobinama, sigurnosti, stabilnosti i generalno sposobnosti automobila ne bih trošio reci. Moze neko da ih voli ili ne voli, Nemci su izmislili automobil.

nikolas

pre 6 godina

hoce li renov konacno izbaciti ove odvratne unutrasnje kvake na vratima koje furaju jos od megana 2...izgledaju neadekvatno za ovakav auto koji je po meni vrh u klasi...japanci cara vam menjajte kalup

Ledja

pre 6 godina

Nema sumnje da je auto odlican i pruza sve sto je neophodno, ali jednostavno kada je za preko 3,000 eura skuplji od konkurencije sa slicnim motorom i slicnom opremom, a tu pre svega mislim na novog Sportage-a i novog Tuscon-a, tesko da vredi dati bas toliku razliku za u sustini slican auto. Gledam sada ponude i novi Qashqai je oko 24,500 EUR za 1.6 benzinca, dok je Kia Sportage u slicnoj opremi i slicnim motorom 21,000.
Naravno i jedan i drugi model ce imati svoje kupce, jer su oba automobila odlicna.

C i n i k

pre 6 godina

Ako sam dobro shvatio tekst,izgleda da je reno napravio dizel koji trosi vise od benzinca 1.6? Malo je nadrealno..inace nije los auto ali samo na prvi pogled,vozio sam 1.generaciju onu iz 2008.g sa motorom od 150 ks,dizel, i sve je ok do negde 110 ili 120 na sat,nakon toga vam trebaju cepovi za usi, i taj motor je bas troskario ulje a trosio je i po gradu oko 10 litra, sto je mnogo..elektronika kao kod Renoa,katastrofa..Nikad vise Reno..

Entuziz NS

pre 6 godina

Pogledajte npr ovaj auto: odlično izgleda, odlično upakovan, i na kraju ipak ne baš jeftin. Uzmete npr takav jedan i onda, po vrelom letnjem danu izađete iz njega, otvoreni vam svi prozori, zatvorite vrata i pokušate da ga zaključate sa produženim stiskom na dugme "zaključaj", u nadi da će ovo prelepo najnovije čudo tehnologije da zaključa vozilo uz automatsko podizanje svih stakala... ALI NE!!! On to ne može!!! Ni u jednom paketu opreme!!!! HEJ ZABOGA, da li je realno da ja za 26000EUR budem zadovoljan kad ni j.bne prozore ne može da otvori/zatvori pritiskom na ključ-daljinac!??? Čak i prastari golf 4 ima tu mogućnost, kako je moguće da ovo sebi dopuste!?? Nikada me neće videti dok ovo ne reše, jbe mi se za radare i čuda, a prozore iza dece moram sam da klikćem pre nego što izađem iz auta!?? Mnoge ovakve i slične korisne sitnice na automobilima - kao da su zabranjene svim redom proizvođačima osim švabama, ama zašto??

M

pre 6 godina

A jel se svideo novinarima i prostor za kolena na zadnjim sedistima? Meni recimo nije. Pogotovo kad pogledam cenu vozila. Ljudi pa 20000 kosta automobil u kojem je na zadnjim sedistima na duze relacije udobno samo deci i tinejdzerima. I nije Qashkai jedini primer. Ima tu koliko hoces kola. Ima vise mesta u Skodi Rapid!!!

EU Citizen

pre 6 godina

Volim i japanske automobile i "Nisan", ali i kompakti i krosoveri generalno, i Qahsqai posebno kao jedan od najprodavanijih su u poslednje vreme u Evropi postali ikona malograđanštine :))

Gross

pre 6 godina

@Entuzis_NS shvatam frustraciju ali nije to jedini problem kod japanskih automobila. Previše “beep” signala za sve i svašta, A stubovi su obično presiroki da blokiraju pogled kada se skrece ili vozi u krivinama... Da ne nabrajam dalje. Elem, Japanci(Korejanci) jednostavno nemaju osecaj za ergonomiju, preglednost i komfor kao Nemci. Čak ne vode računa o mirisu unutrasnjih obloga u kabini. To je činjenica. O voznim osobinama, sigurnosti, stabilnosti i generalno sposobnosti automobila ne bih trošio reci. Moze neko da ih voli ili ne voli, Nemci su izmislili automobil.

boris

pre 6 godina

Išao pre dve godine da ga vidim u salon, spolja je zaista lep ali unutrašnjost je srednja žalost, kad sam video unutrašnju oplatu od vrata i od kakve je to smešne savitljive plastike napravljeno odmah sam završio i precrtao ga kao opciju. Sveukupno iznutra je nedostojan klase, imena i cene.

Deki

pre 6 godina

Dok nisam otišao uzivo da pogledam, ovaj auto mi je delovao odlično. Čim sam proučio unutrašnjost, odustao sam i kupio toyotu corollu. Po ponudi prostora na zadnjoj klupi i u prtljažniku, rekao bi čovek da je corolla jedno metar i kusur duža od qasqaia - neuporedivo. U svakom slučaju, qq je lep i vrlo nepraktican auto. Dobar za momke, muka za porodice.

Ivan

pre 6 godina

To za potrosnju je stvarno glupost, moj prosek jeste 4.5 ukupno ali kad se vozi zustro i brzo kroz krivine uz puno ubrzanja i kocenja potrosnja bude preko 7 litara kad se vozi lagano po ogranicenjima moze da bude izmedju 3.5-4litre.

Titogradjanin

pre 6 godina

Svidja mi se Qashqai. Imam Lagunu 3 2.0dci sa 130ks. Na magistralnim putevima troši 5-5.5L zavisno od vremena, da li je klima upaljena itd. Nije mi jasno kako 1.6 turbo benzinac sa 163ks troši 5.4l I to sa zustrijom vožnjom. Realno ispod 6.5l teško da se može spustiti. Plus ovo nije limuzina pa da mu aerodinamika pomaže. Inace novi Qashqai I nova Mazda cx5 def najj auta u klasi. Japanci se vraćaju na tron, mada kad bolje razmislim nisu nikada ni silazili sa njega.

Renov

pre 6 godina

hoce li renov konacno izbaciti ove odvratne unutrasnje kvake na vratima koje furaju jos od megana 2...izgledaju neadekvatno za ovakav auto koji je po meni vrh u klasi...japanci cara vam menjajte kalup
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikolas, 29. septembar 2017 07:58)

Naravno da nece izbaciti, vrlo su prakticne i lepo izgledaju.

Jovan

pre 6 godina

Objektivno, ovo je najlepši automobil i klasi i nema mu ravnog i to mu je najveći kvalitet. Zato mu i praštam što unutra nema mesta saglasno ceni koja je previsoka u odnosu na konkurenciju. A i dopada mi se što su uveli rebus za neupućene sa paketima. Pa, ako uzimaš X-trail, Tekna je i dalje najbolji paket, kako je uvek i bilo. Ali, ako umzeš ovaj novi QQ, Tekna više nema čak ni panoramu. No, kako kažem, dobro je to, da se ljudi malo zamisle. Ali, pored ovakvog dizajna, nema tu šta da se misli.

Zeks

pre 6 godina

elektronika kao kod Renoa,katastrofa..Nikad vise Reno..
(C i n i k, 29. septembar 2017 10:31)

Moj Reno od 2004. - Laguna
Supuzin od 2005. - Scenic
Caletov od 2014. - Latitude

Kumulativno: 28 godina koriscenja. Niti jedan jedini problem sa elektronikom. Ergo, nemoj da generalizujes svoja iskustva.

Bane

pre 6 godina

@ Entuziz NS

Razumem u potpunosti sta hoces da kazes. Ali to o cemu pricas karakteristicno je najvise za Japance. Evropljani imaju takva resenja i kada nisu Nemci. Tu skolu sam ja prosao sa Mazdom 6, ista prica, cale na Oktaviji iz 98 dize prozore automatski na kljuc (i to preklopivi kljuc) a ja sa Mazdom 6 2003 (novu u salonu kupio) dobio kljuc kao od stojadina nekada sa priveskom koji visi za daljinsku bravu i naravno bez opcije podizanja stakaka daljinski. Pa onda neosvetljeni podizaci prozora kod Japanaca??? Tek to mi ne ide u glavu, dok svi evropski proizvodjaci odavno imaju osvetljene podizace i to ikonom prozora japanci samo na vozacev stave crticu koja svetli ostali nista. U zadnje vreme su na sve stavili te crtice sto svetle ali brate sto im je tesko da stave ikonu prozora na podizac koji svetli u mraku???

milan

pre 6 godina

ovaj auto je neverovatno nizak za jedan krosover. Krov mu je relativno nizak za krosover i sa velikim klirensom osecaj za volanom je otprilike kao u podignutom meganu. Uopste nije za visoke ljude.

moron

pre 6 godina

(Entuziz NS, 29. septembar 2017 14:51
Nisi u toku. To što misliš da imaju samo "Švabe" (zatvaranje i otvaranje prozora "na daljinac"), to imaju i mnogi drugi. Ima i đubar od 500L. Ili stari 307 i 308. Mnogi ...
Ali, recimo nova Oktavia Active (mada je "Švabo" po tehnici), ona ti nema "na daljinac" čak ni zaključavanje i otključavanje. To ima tek od paketa Ambition. Tako da ni "Švabo" nije baš svetinja.

hm

pre 6 godina

@zeks

Supruga - Clio
Ja ranije - Laguna, sada Latitude, takođe nikada niti jedan problem ni sa elektronikom niti sa bilo čime drugim.
p.s. pozdrav za ćaleta!

-3.75

pre 6 godina

Zaista mi nije jasno zasto neko kupuje Nissan, ako je model koji kupuje u cenovnom rangu sa boljim (prvenstveno japanskim brendovima). Kvalitet je losiji, i generalno Nissan ima politiku ustede GDE GOD JE MOGUCE, sto je uocljivo i jako iritirajuce pri kupovini novog automobila. Vise puta sam testirao Nissanove modele kada sam kupovao novi auto (mislim da tzv. pripadnost odredjenom brendu nije pametna strategija, i da svi modeli na trzistu zasluzuju da budu testirani) i nikad nisam mogao da predjem preko njihovih falinki. Najgore od svega je sto su njihov servis i podrska katastrofalni (meni jedna od najvaznijih stavki prilikom kupovine). Nikad nisam kupio Nissana, ali jedan od mojih auta ima njhov Jatco CVT - apsolutno **anje koje je DVA PUTA zamenjenono garantnom roku. Napominjemn da je moje iskustvo sa Nissanom iskljucivo u Kanadi, a kakva je situacija u Srbiji iskreno ne znam.
U vezi Qashqai-a, mislim da su velika prednost ovog modela njegove idealne dimenzije za nekog ko kupuje subcompact/compact crossover, otud njegova veliika popularnost na evropskom tzistu u tom cenovnom rangu.
Molim vas ne shvatajte kritiku brenda kao licnu uvredu.

akio toyoda

pre 6 godina

@ledja zapravo kaskai sa istom opremom cak i boljom i motorom 1.2 turbo koji je i bolji od 1.6 atmosferca kod kie i hjundaija je 19000 evra dok korejci sa tom opremom kostaju oko 21000 i preko.

laki

pre 6 godina

ima cudnih nedostataka koji se primecuju tek u praksi.Samo vizacevo staklo se podize i spusta na klik.Sva ostala moraju da se drze dok se ne odradi skroz.Takodje ako se zakljuca otvaranje prozora,niko ukljucujuci i vozaca ne moze da rukuje prozorima,sem vozacevog.Kod vecine drugih marki, vozac i dalje ima mogucnost da rukuje,sem ostatka putnika.Samo vozacev otvarac prozora je osvetljen.Govorim o podizacima prozora na vozacevom mestu. Vrata se ne zakljuvaju automatski po pokretanju vozila.kvalitet plastike sem one najizlozenije je los.Sve ispod komandne table,lako se grebe i ostaju fleke.vozim najjaci paket teknu i imam letnje 19ice.I jako mi smeta sto kada predjem preko najmanje neravnine imam utisak kao da prelazim preko kratera.Kapiram da bi suv trebao manje da oseca rupe i neravnine.Kod njega je to suprotno.Plastika preko komandne table ona providna sto prekriva brzinomer i obrtomer je toliko osetljiva,tj loseg kvLiteta,da se izgulila posle prvog brisanja,i preko dana se vide ogrebotine.Sto se mene tice motor 1,5 dci je ok za sada.Ali realno,msm da ima fali neki snazniji izbor motora.Imaju 1.5 i 1.6dci koji su vise za penzionere.Potrosnja je izuzetna ti je za pohvalu.Sve u svemu auto je dobar.Ali nikako nema kvalitet koji opravdava cenu od 26000e za teknu u 1.5dci.Nikada ga ne bih opet uzeo

jola

pre 6 godina

neko reče da ga zanima potrošnja 1.2 motora.
evo...:
ako se vozi po propisima i ograničenjima troši oko 5lit.(min.4,1 max.6,4)
slika se menja na auto putu:
vožnja po propisima:do 7,1.

slika je malo tmurnija ako se auto "vozi":
regionalni put,vožnja 140-150 sa puno kočenja i prolazaka kroz naseljena mesta potrošnja je 7,1-7,6.
auto put "teranje":potrošnja skače na 8,5-8,7.
"pun gas" na auto putu kroz hrvatsku,znači vožnja 170-180 max.potrošnja (potrošen ceo rezervoar goriva),prosek 9,5.
znači potrošnja varira (prosek) od 4,1-9,5.
auto je kupljen nov i prešao je 50000 km.

servis:od 21000-35000 (ovaj skuplji uz dopunu klime)

ostalo:

auto je još uvek kao nov (miris)
perfektan na putu
nečujan do 160km/h
unutrašnjost bez greške
izuzetna sedišta
preglednost
osećaj u vožnji
izgled nema ptrebe komentarisati

nadam se da sam pomogao .....


pozz

Hoću Državu

pre 6 godina

(Entuziz NS, 29. septembar 2017 14:51)

U pravu si, imao sam auto zatvaranje prozora spolja na meganu 2, a sada na novom subaru outback-u to nemam i moram šiber da zatvorim dok motor radi! Da se ubiješ:)

Ivan

pre 6 godina

@Deki Bravo isto iskustvo kao i moje. Premalo prostora u kabini i prtljazniku za dvoje odraslih i dvoje male dece i : Manji bicikl 14", trotinet, kofere, ranceve, bar tri kese, igracke, standardni suncobran i rekete za badminton i to sve odjednom. Moj izbor je pao na jeftiniji auris karavan hybrid. Ponekad pozelim vislju poziciju sedenja u Kaskaiju i prednju kameru, ali retko. Sa druge strane, prosecna potrosnja hibrida od 4.5 litara BENZINA u zadnjih 16500km me nekako natera da mu oprostim sto nema panorama krov ?

Millan

pre 6 godina

Motor 1.2 turbak. Po gradu izmedju 10 i 12 litara, autoput 130km/h 8 litara (klima), moze da se spusti na 6 litara opustenom voznjom 80-90km/h. Ovi sto su vozili sa 5 litara i manje neka se probude iz sna, toliko malo ne trosi ni 1.5dCi. Interesantno da ovakvu potrosnju (kao ovaj mali benzinac) imaju i nova KIA Sportage i Hyundai Tucson sa atmosfercem 1.6GDI, razlika je u litri gore dole.

ledenjak

pre 6 godina

pre 15god vozio nov Terano 2 sa 2.7tdi i bio odusevljen, 150.000km bez ijednog kvara. Pre mesec dana slucajno dosao u posed skoro novog Juke sa 1.6turbo i cvt menjacom. Top Top auto, metak. Medjutim moram da priznam da je Terano trosio 10 lit dizela na otovorenom a Juke gotovo isto toliko benzina.

Bojan

pre 6 godina

Dizajn i ostalo su dosta dobri i tu nema nekih komentara.
Meni se ne svidja kolicina prostora unutra, i to pozadi, koja ne odgovara gabaritima vozila. Cak sam se u pulsaru osjecao komotnije!

Vozio sam Juke 1.2 turbo i on mi je trosio oko 8l na autoputu sa normalnom brzinom, sto nije bas super imajuci u vidu velicinu auta i jacinu motora (moja honda 1.8 stara 10 god trosi primjetno manje). Bojim se da ovaj 1.6, koliko god da je dobar, kod te aerodinamike na autoputu i o gradu nece trositi ispod 8-9.
Kolega ima prethodnu generaciju quashkai 1.6 atmosferac i kukao je na potrosnju, tako da vjerujem da je dosta do aerodinamike.

Kada se pogleda xtrail, nije izvana puno veci (bar ne vizuelno) ali unutra pruza dosta vise prostora i djeluje ozbiljnije od ovog modela.
Ako bih nesto vec trazio sa takvom aerodinamikom vjerovatno bih se na xtrail odlucio.

Laguna

pre 6 godina

Laguna jos od 2008. Ima auto hill holder, 4 automatska podizaca i na dupli klik se zakljucava i podize sva 4 prozora pa sa obzirom da su ista firma i nije neki uspeh.

neko

pre 6 godina

Mene bi bilo sramota reci da benzinac od 150+ konjskih snaga pri zustroj voznji trosi 5.5 litara, a kamoli napisati.
Osobina benzinaca je da imaju vecu varijaciju u potrosnji u odnosu na dizelase. Razlika u potrosnji dizela izmedju ostre i normalne voznje je 1.5-2l. Kod benzinca potrosnja mnogo vise varira.
E sad na osnovu toga zamislite koliko trosi spomenuti benzinac kad se vozi lagano. 2-3 litre? Papir svasta trpi...

Milan

pre 6 godina

@laki

Loše kapiraš, tj naseo si na jednu od fora koju vlasnici SUV vozila plasiraju. Svaki SUV model jače oseća neravnine od običnog auta jer su amortizeri tvrđe podešeni da se izbegne zanošenje karoserije. To je poštovanje fizike kao što i svaki SUV troši oko 2l više sa istim motorom usled težine i većeg čeonog otpora.

Boris

pre 6 godina

@igor ns
Ja ga vozim već skoro godinu dana. Motor pristojno "vuče" za tu snagu i kubikazu, ali ne očekuj neku reli vožnju. Obrtni moment je sasvim ok već od oko 2000 obrtaja možeš osetiti da motor poseduje nešto ispod haube. Vožnja do 150km/h je sasvim ugodna i nema mnogo buke u kabini. Ne očekuj potrošnju manju od 6.5-7 litara na autoputu pri brzini od 130. Po gradu možeš sam da zaključiš, jedino ako nećeš da ga voziš na malim obrtajima non stop. Sve u svemu motor je ok, ali kad bih sad birao ipak bih uzeo turbo benzinac 1.6.
Nadam se da će ovaj kratki komentar biti od pomoći prilikom tvog izbora

Entuziz NS

pre 6 godina

Videh i druge komentare ljudi koji razumeju problematiku kupovine novog auta. Kako trošak nije mali i svesni da treba da budemo "žrtve" sopstvenog izbora narednih, bar 10 godina, treba pažljivo ispitati ponudu na tržištu! Iskreno najsrećniji sam bio kada sam uzeo svog novog fiat punto, jer za uloženi novac, bio sam prijatno iznenađen koliko puno sam dobio(nisam očekivao!) Nakon toga i kada plaćate 2-3-4 X više za nov auto, zaista je realno da ga upoređujete sa svojim starim, i takođe očekujete da dobijete SVE što ima stari i još ++više od toga, zaboga!! Pa nakon 10 godina(tehnika napreduje?!), dajete ogroman novac, ubijate se oko zapremine gepeka, KS, Nm, digit klime..provozate auto(mnogo njih) i na kraju kupite koji vam odgovara...posle svega par dana kad se sve slegne ..OOO jbteee pa ne može kanta da podigne prozore na dugme za celih 26.000eur!? ej bre aman pa koliko to košta da može? Ne može NIKAKO kažu dileri nakon što su uvalili prelep nov auto sa radarima i pipcima i ... o sve im jbm. pa kako da se ne naljuti čovek!!?? AA?? Zato vam i pišem ovde, budite picajzle kad kupujete, i ako plaćate više od npr 13-14000eur onda se BAŠ iživljavajte u prohtevima, jer čim platite auto, odmah ste pali 30%! Iako kupovina novog auta nije ulaganje u berzu ali sigurno ga sada neću prodati zbog neke iritantne sitnice! Lako je na dobro se navići, a teško je navići se na GORE, a 5x skuplje! Potrošnja:bežite od tCe-ubija, samo dCi (NOV) Pozdrav i srećna kupovina

posmatrač

pre 6 godina

Da li i dalje nije moguće ručno uneti koordinate za željenu destinaciju u fabričku navigaciju?
Tako je bilo u svim ranijim verzijama, kao i u sadašnjem X-trail modelu.

japanac

pre 6 godina

U odnosu na aktuelnu verziju, kod redizajna se vide razlike na masci hladnjaka, dok sam impesioniran prednjim panelom unutra, jer je urađen sa dosta stila i ima meke i zaobljene površine, što daje prijatan utisak u vozilu. Jedino što ostaje je cena koja nije navedena, mislim, namerno, jer imajući sve nabrojane karakteristike možda je i viša nego do sada...

rog

pre 6 godina

To za potrosnju je stvarno glupost, moj prosek jeste 4.5 ukupno ali kad se vozi zustro i brzo kroz krivine uz puno ubrzanja i kocenja potrosnja bude preko 7 litara kad se vozi lagano po ogranicenjima moze da bude izmedju 3.5-4litre.
(Ivan, 01. oktobar 2017 15:20)

Vi ste gospodine cudo. Ginisov rekord honda civic 1.6 dizel specijalno pripremljena za to 2.82l/100km a vi bez truda u vecem autu sa losijom aerodinamikom 3.5l. Genije! Svaka cast. To samo nas covek moze.

downsizing je čudo

pre 6 godina

O kakvoj potrošnji benzinca vi pričate? Pa 1,2 po Beogradu ne može nikako ispod 10 osim ako ga vozite isključivo po auto putu van radnog vremena.
A koliko troši na auto putu ovakvo vozilo koje je oko 20 cm veće visine od prosečnog (normalnog) vozila, to je fizika iz osnovne škole. Veća čeona površina uvek znači mnogo veću potrošnju pri većim brzinama jer sila otpora vazduha raste sa kvadratom brzine.

AJA

pre 6 godina

Dobar, vrlo dobar...ali ovo je samo prelaz do novog modela za 2 godine.Tako ko voli nek izvoli a ko hoce stvarno novi model neka saceka.

T

pre 6 godina

Kada je izasao aktuelni model, bio clanak ovde i ja ga vidim na ulici, pa ga zagledao - zaista lep auto. Ali jedan bizaran detalj: toliko su dizajneri dodali krivina na zadnjim vratima, a sunce je bilo nisko pa se cudno presijavalo, da sam prvo pomislio da je auto ulubljen. Moram sam dobro da se zagledam da vidim da li je to projektovano tako ili ne. Aktuelan dizajt, ne samo Nisana, pocinje da preteruje sa krivinama i kitnjastoscu.

igor ns

pre 6 godina

Ima li neko da vozi tog benzinca 1.2 da napise realan komentar? Zainteresovan sam za kupovinu tog motora.
Ili da ostavi neki kontakt da uzivo cujem.
Hvala unapred

Andreja

pre 6 godina

Vidim da ima dosta kritika za vozilo koje tek ulazi u prodaju i to na osnovu prethodnih modela.Ako pazljivo citate videcete da je unutrasnjost odradjena kvalitetnije,da su motori unapredjeni itd.Jedino sto je evidentno,a mene odbija od kupovine,je mali prtljaznik i medjuosovinsko rastojanje koje obecava manjak prostora pozadi.Znaci nedostaje mu bar 10cm duzine da bi pratio klasu po komforu.Ostalo ce probati oni kojima je ovaj prostor dovoljan.

Milan

pre 6 godina

@Gross
Koreanci za evropsko tržište se dizajniraju u nemačkoj a i dobar deo japanaca u evropi. Glavni dizajner KIA je nemac koji je došao iz audija.
E sad kad to znaš sam zaključi kakvog smisla ima tvoj komentar
BTW: trenutno vozim golf VII i jedna od retkih stvari koja me nervira je što se stalno pale neke signalne lampice bez veze. Sa toyotom nisam imao takvih problema.

Igor ns

pre 6 godina

Iskreno se zahvaljujem svima na komentarima. Nekima cu se javiti na mail.
Bio danas da vidim auto. Nisam impresioniran, no nisam vozio pa cu sacekati sa utiscima jer me je pre svega interesovao motor. Korektan razgovor sa prodavcem me je uverio u moju sumnjicavosti u vecinu tih modela koji se nude u toj klasi I po toj ceni.
Hvala Jos jednom I slobodno nek se vlasnici jave sa iskustvima jer je to jedino validno.

Нe boy шa Лик О' вњАк

pre 6 godina

Motor 1.2 turbak. Po gradu izmedju 10 i 12 litara, autoput 130km/h 8 litara (klima), moze da se spusti na 6 litara opustenom voznjom 80-90km/h. Ovi sto su vozili sa 5 litara i manje neka se probude iz sna, toliko malo ne trosi ni 1.5dCi. Interesantno da ovakvu potrosnju (kao ovaj mali benzinac) imaju i nova KIA Sportage i Hyundai Tucson sa atmosfercem 1.6GDI, razlika je u litri gore dole.
(Millan, 02. oktobar 2017 18:02)

Мотор 1.2 турбо: по граду између 7 и 10,5 -11 литара (у зависности од „стила" вожње, читај - журбе и зелених таласа), док је на аутопуту, при брзини од 120 км на час око 7 литара, а изнад је као што наводиш, као и остало. Ипак, не једанпут, на дужим путовањима при добрим условима (без гужве, на магистралним путевима при мање-више константној брзини око 100 км/час), потрошња је знала да иде на око 5 литара, чак и... Дакле, то је то. Реално има мали гепек за дату класу, али камере (преглед из „птичје перспективе" - 360°) су ЧУДО! Ко није пробао...

Ivan

pre 6 godina

Istina za potrosnju ja sam od prodavca dobio info da benzinci u gradu trose od 8-11 a dizeli od 7-10 a za otvoren put benzin od 5 nagore i dizel od 4.5 na gore. Skoro iste brojke sam dobio i u toyoti za rav4 i kod kia sportage. Sve je to priblizno litar razlike. Ja sam na kraju za manje para uzeo prakticniji i manje zedan hibrid karavan. Nisam se pokajao ali moram da priznam da lepo izgledaju ti krosoveri, ali komfor i prakticnost slaba. Prividno vise prostora zbog visine krova u sustini isto kao c segment.