Utorak, 12.09.2017.

08:58

Oslobođena zver: Mercedesova Formula 1 na putu

Izvor: B92

Osloboðena zver: Mercedesova Formula 1 na putu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Miloš

pre 6 godina

Super, ali ovi ekrani bodu oči i kvare ukupan utisak. Šteta što se nisu ugledali na Paganijeve instrumente, za mene nema boljih!

Plastikaner

pre 6 godina

Domaci zadatak za konkurenciju...
Kada mercedes udje u prici supersportakih ili bilo kojih modela automobila onda se konkurenciji trse pod noge i ako je za pocetak mozda mercedes malo slabiji. Konkretno mislim na ovaj model uporedo sa Bugatijem..

Totalno drugciji od drugih

pre 6 godina

@Aldebaran Postovani ne bih se slozio sa vama da ovakva se kola ne voze po obicnom saobracaju. Cist primer je Royan Atkison tj Mr Bean koji je svaki dan vozio svoj McLaren F1 i na veliku zalost slupao ga. Ima bogatasa koji i dalje gledaju te automobile kao automobile a ne investicije. To sto mi nemamo puteve ni za obicna kola i ne vidjamo ih to je nas problem.

Bojan

pre 6 godina

"Ukupni troškovi Vaše polise osiguranja i taksi su: 30228.60 dinara"
Ja ubacio podatke u kalkulator registracije. 499kw putničko, 1.6l....
sa novom saobraćajnom i tablicama izađe 30228,60 dinara.
;)

Sasa

pre 6 godina

Dizajnerske lepote nema, ali zato je inžinjerstvo spektakularno preneto iz F1. Svaka čast.
Po lepoti La Ferari je kud i kamo bolji, ali je ova Meca tehnički jača. Možda na stazi jedino može da mu parira FXX-K
La Ferari se pojavio pre skoro 5 godina, a u danasnjem napretku tehnologije to je veliki jaz u odnosu na Merca. Očekujem odgovor Ferarija i ostalih na ovaj izazov.
Ima li ova trka kraja? :-)

uzgredno zapazanje

pre 6 godina

@Mercedes kada zeli, moze postici veci eksluzivitet i od Ferarija...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jah, 12. septembar 2017 11:13) # Link komentara

Da možda, ako stavi konja umesto zvezde napred :).
(guybrush, 12. septembar 2017 12:05)

Postovana gospodjo gaybrush, FYI Mercedes Benz kontinuirano proizvodi automobile 131 godinu, pocev od prvog pravog patentiranog motornog vozila sa motorom SUS. Sam naziv modela Mercedes, kompanija Benz koristi od 1926. Ne moze ekskluzivnije od toga, jer su proizvodi Mercedes Benz-a AUTOMOBILI (patentirano od strane izumitelja), a sve ostalo su KOPIJE ukljucujuci i ferrari (na Vasu ne sumnjam veliku zalost i uzas), sta vise fabrika Crvena Zastava u Srbiji je stara otprilike koliko i vas voljeni ferrari, osnovan 1947-me, toliko o "ekskluzivnosti". Da ne govorimo o brutalnom silovanju i konstantnom ponizenju koje dozivljava u prvenstvu Formula 1 konkretno ponovo od strane tog istog Mercedes Benz-a. Tako da, jos jednom, postovana gospodjo gaybrush primite moj izraz najdubljeg saucesca.

Aldebaran

pre 6 godina

i gde ce to da se vozi
(sasa, 12. septembar 2017 15:51)

Samo na aukcijama retkih automobila i konkursima automobilske elegancije.

Niko ko je pri sebi ne bi isterao auto od preko 2 miliona evra na ulicu, a malo ko od vlasnika ovakvih automobila ima talenta, znanja i vremena da ga vozi "full tilt" po trkačkoj stazi.

Možda, eventualno, nađe se neko dovoljno bogat i dovoljno lud da ga proveze na Gumball reliju...

Molder

pre 6 godina

@over and aut
Bmw je prvi poceo da prozvodi masovno turbo motore-cuveni bmw 2002,SVI danas proizvode atmosferske motore,a hvaliti se proizvodnjom kosilica za travu je nesto sto u ovoj rubrici ja ne bih cinio...Honda je otprilike vodeca,prva,najbolja u...Ama bas ni u cemu!

Zoran T.

pre 6 godina

Za pet-šest godina treba početi pratiti oglase kad ovo krene da se prodaje po sajtovima polovnih automobila, taman posle velikog servisa. Sa ovim prvi vlasnici i onako samo mogu do radnje i pijace jer nema gepek.

Dax...A.M.G

pre 6 godina

I posle dvadestet godina CLK GTR je dobio naslednika i to kakvog. Citam komentare,smejem se i cudim u isto vreme...kako neko moze da blati i pljuje po Mercedesu i ovakvom delu inzenjera.

Ekskluziva, bato moy!

pre 6 godina

Kad pre rasprodaše, a baš sam se razmišljao da naručim jedan. ;-)
(Dr Manhattan, 12. septembar 2017 10:38)

Otišlo u pretprodaji, zemljače, limitirana serija. Više sreće drugi put. Inače mislim da su se zeznuli za cenu, malo je 2,27 miliona evritja. Trebalo je da stave bar 5 milki po komadu, onda bi se rasprodao još brže.

Momir

pre 6 godina

Aj sad lijepo pokupite tu skulu, nazad u hangar, redizajnirajte i dodajte snage. Ako cete izbaciti trademark onda mora biti bolji od Chiron-a, nema smisla promovisati AMG kao cetvrti brend u toj oblasti. Bugati > Konigsegg > Ferarri

Over And Out

pre 6 godina

@mali, 12. septembar 2017 12:41
Honda je počela da proizvodi turbo motore, Honda i dalje proizvodi atmosferske motore, Honda proizvodi i kosilice za travu, čijom proizvodnjom Mercedes još nije ovladao. H

Zeljko

pre 6 godina

Mercedes je u poslednjih 15 godina redjao samo promasaje kada su ovakvi automobili u pitanju. Da pocnemo sa prvim Maybachom i SLR-om iz sredine prve decenije ovoga veka. Kostali su izmedju 300 i 500 hiljada EUR, da bi kasnije Maybach postao luksuzna produzena varijanta S klase, a SLR je postao SLS, oba modela sa vise nego duplo nizim cenama. Na kraju, ni SLS nije opstao nego se preslo na GT, da bi parirali Porscheu 911. Kod predstavljanja svakog od pomenutih modela, pisale su se bajke i hvalospevi, to su bili najskuplji i najekskluzivniji automobili u tom trenutku...Novinari i komentatori bi se utrkivali ko ce lepsi i bolji pridev da im nadene. Nakon svega, tiho i bez pompe bi otisli u istoriju. Mercedes je fantastican automobilski brend, to je bez ikakve dileme. Skok prodaje zadnjih godina duguju cinjenici da su pre 15 godina imali 18 modela, a danas 31. Znaci, vise razlicitih oblika karoserije na istoj platformi i ulazak u nize klase. Ali, supersportski automobili sa tradicijom su ipak Ferari, Lamborghini, Aston Martin i RolS Royce.

Scuderia Corse

pre 6 godina

Samo da Vas potsetim, bez namere da umanjim Mercedesov uspeh, kao ni Vaše divljenje prema Nemačkim automobilima, da je Honda početkom devedesetih godina pravila motore, konvencionalne atmosferske, "koji su se vrteli" na 9.000 rpm. Nisu bili ni hiper, ni upareni sa električnim motorima, nisu imali ni turbo...običan atmosferac koji je mogao da se kupi u svakom običnom salonu. Od strane običnog smrtnika....
(Over And Out, 12. septembar 2017 11:05)
Hajde i ja tebe da podsetim; dok su se Mercedes i Alfa 30-tih klali na trkama, Honda nije ni bila u planu da se rodi... I sta sad? :)

danijel

pre 6 godina

mislim da rasprave ko je bolji mercedes bmw ili audi ovdje zavrsavaju mislim da nema smisla o tome vise diskutirati. jednostavno ljudi iz stutgarta su odlucili da stave tacku i to je to...

boris

pre 6 godina

Najbolje je što po našim pravilnicima ovo nije luksuzni auto, ima manje od 2000 kubika.

Mala registracija!

Nije to luksuzno kao honda accord 2.4, ili ne daj bože pajero od 3200 kubika.

lifeisgood

pre 6 godina

juce vest da je ferari la ferari prodat za 9,8 miliona evra na aukciji sve govori,u ovom segmentu ferari Tata a ostalo pokusaj da dostignu taj nivo...nisam ni sumnjao da ce mercedes izbaciti savrsenstvo...

guybrush

pre 6 godina

Mercedes kada zeli, moze postici veci eksluzivitet i od Ferarija...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jah, 12. septembar 2017 11:13) # Link komentara

Da možda, ako stavi konja umesto zvezde napred :).

mali

pre 6 godina

@Over and aut
Samo da te podsetim,i Honda je prestala da proizvodi atmosferce i presla na turbo.Osim u kosilicama naravno.Honda nikako ne ide u istoj prici sa Mercedesom osim sto su i jedna i druga fabrike.

Ivan

pre 6 godina

Iskreno sam očekivao nesto originalnije... Od napred liči na nešto izmedju novog Forda GT i starog McLaren-a F1, a pozadi na Porsche 918... Cifre jesu impozantne, ali koliko he realno da će se bilo koji od ovih automobila voziti na traci, onako kako treba.

Срећко Несрећа

pre 6 godina

Подсети ме на бмв-ов ф1 мотор 80-их , 1,6 са 4 цилиндра (онај што је возио Жикин пријатељ Милан) плус турбина =1500 коња.

laki78

pre 6 godina

Vidi se da je MB-u bio inspiracija koenigsegg.Malo mi se ne dopada ovaj 1.6 v6 turbo u celoj prici.Jeste inspiracija F1 ali tamo su ti motori nametnuti glupim propisima a ovo je supersportski auto koji nema ogranicenja u vidu takvih propisa pa je moglo da se stavi i nesto egzoticnije,posebno imajuci u vidu da MB na svojim policama ima takvih motora.

Over And Out

pre 6 godina

@Bavaria, 12. septembar 2017 09:51
Samo da Vas potsetim, bez namere da umanjim Mercedesov uspeh, kao ni Vaše divljenje prema Nemačkim automobilima, da je Honda početkom devedesetih godina pravila motore, konvencionalne atmosferske, "koji su se vrteli" na 9.000 rpm. Nisu bili ni hiper, ni upareni sa električnim motorima, nisu imali ni turbo...običan atmosferac koji je mogao da se kupi u svakom običnom salonu. Od strane običnog smrtnika....

Prelep

pre 6 godina

Ali me ipak najvise zanjima radni vek motora? Verovatno kad platis bogatstvo za njega mozes da ga vozis 5-6 puta godisnje a onda opet bogatstvo u servis...
Ferari je jos uvek neprikosnoven sportski auto...

Pa kako ne

pre 6 godina

Ovi sto pominju Ferrari, sta Ferrari ima sa ovim? Pre svega trenutno najbrzi auto gledajuci i stazu i sve je Porsche 918 Spyder koji je brzi od konkurenata LaFerrari i McLaren P1. A, opet nece se nesto uzbuditi ni u Porseu ni Fereriju niti u McLaren-u. Perfomanse ce mu biti slabije jer pogledajte samo unutra, to nije auto za ulicu. Morace da ga promene za ulicu solidno, pasce perfomanse, a do 2020-te ima jos mnogo vremena da se pojavi jos protivnika. Sto se dizajna tice, 'njusku' ili ti deo ispod farova pa branici i sve ispod je klasicna 'njuska' Porsea, dok je pozadi moderan Jaguar XJ220. Zadnji deo kada sam video odmah sam pomislio na taj Jaguar. Bolje da se Mercedes drzi kombija i kamiona :)

Halabunga

pre 6 godina

Opasan automobil. Ne znam za vas Ali men prednji kraj podseca na Ferrari 488 dok zadnji kraj na koenigsegga regera. Moje misljenje da su mogli bolje.Ne sto se tice snage tu su u vrhu nego izgleda. jer meni kao nekome ko voli sportska kola kada vidim ovo pomislim na Ferrari I koenigsegga regera a ne na Mercedes.

Nikola

pre 6 godina

Pa meni ništa posebno, koliko ništa posebno može da bude, normalno :). Ali ovakvih ima gomila. Očekivao sam neko ludilo a ovo je "prosecan" super sportski auto, bar po izgledu.

Mislav

pre 6 godina

Bolid jeste zvijer ali nicim ne podsjeća na Mercedes, nazalost. nego najvise na McLaren cestovne automobile pocevsi od F1 starog cca 25 god ( osnovni dizajn), do danasnje njihove palete na čelu sa P1. (centralni frame, pogled od gore, hauba, gotovo sve). ima jedinstven samo ovu centralnu peraju po uzoru na formulu 1 ili bolje rec kao na endurance (24 Le Man serija) bolide

boris

pre 6 godina

Najbolje je što po našim pravilnicima ovo nije luksuzni auto, ima manje od 2000 kubika.

Mala registracija!

Nije to luksuzno kao honda accord 2.4, ili ne daj bože pajero od 3200 kubika.

Over And Out

pre 6 godina

@Bavaria, 12. septembar 2017 09:51
Samo da Vas potsetim, bez namere da umanjim Mercedesov uspeh, kao ni Vaše divljenje prema Nemačkim automobilima, da je Honda početkom devedesetih godina pravila motore, konvencionalne atmosferske, "koji su se vrteli" na 9.000 rpm. Nisu bili ni hiper, ni upareni sa električnim motorima, nisu imali ni turbo...običan atmosferac koji je mogao da se kupi u svakom običnom salonu. Od strane običnog smrtnika....

Scuderia Corse

pre 6 godina

Samo da Vas potsetim, bez namere da umanjim Mercedesov uspeh, kao ni Vaše divljenje prema Nemačkim automobilima, da je Honda početkom devedesetih godina pravila motore, konvencionalne atmosferske, "koji su se vrteli" na 9.000 rpm. Nisu bili ni hiper, ni upareni sa električnim motorima, nisu imali ni turbo...običan atmosferac koji je mogao da se kupi u svakom običnom salonu. Od strane običnog smrtnika....
(Over And Out, 12. septembar 2017 11:05)
Hajde i ja tebe da podsetim; dok su se Mercedes i Alfa 30-tih klali na trkama, Honda nije ni bila u planu da se rodi... I sta sad? :)

Mislav

pre 6 godina

Bolid jeste zvijer ali nicim ne podsjeća na Mercedes, nazalost. nego najvise na McLaren cestovne automobile pocevsi od F1 starog cca 25 god ( osnovni dizajn), do danasnje njihove palete na čelu sa P1. (centralni frame, pogled od gore, hauba, gotovo sve). ima jedinstven samo ovu centralnu peraju po uzoru na formulu 1 ili bolje rec kao na endurance (24 Le Man serija) bolide

guybrush

pre 6 godina

Mercedes kada zeli, moze postici veci eksluzivitet i od Ferarija...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jah, 12. septembar 2017 11:13) # Link komentara

Da možda, ako stavi konja umesto zvezde napred :).

laki78

pre 6 godina

Vidi se da je MB-u bio inspiracija koenigsegg.Malo mi se ne dopada ovaj 1.6 v6 turbo u celoj prici.Jeste inspiracija F1 ali tamo su ti motori nametnuti glupim propisima a ovo je supersportski auto koji nema ogranicenja u vidu takvih propisa pa je moglo da se stavi i nesto egzoticnije,posebno imajuci u vidu da MB na svojim policama ima takvih motora.

danijel

pre 6 godina

mislim da rasprave ko je bolji mercedes bmw ili audi ovdje zavrsavaju mislim da nema smisla o tome vise diskutirati. jednostavno ljudi iz stutgarta su odlucili da stave tacku i to je to...

Prelep

pre 6 godina

Ali me ipak najvise zanjima radni vek motora? Verovatno kad platis bogatstvo za njega mozes da ga vozis 5-6 puta godisnje a onda opet bogatstvo u servis...
Ferari je jos uvek neprikosnoven sportski auto...

Ekskluziva, bato moy!

pre 6 godina

Kad pre rasprodaše, a baš sam se razmišljao da naručim jedan. ;-)
(Dr Manhattan, 12. septembar 2017 10:38)

Otišlo u pretprodaji, zemljače, limitirana serija. Više sreće drugi put. Inače mislim da su se zeznuli za cenu, malo je 2,27 miliona evritja. Trebalo je da stave bar 5 milki po komadu, onda bi se rasprodao još brže.

mali

pre 6 godina

@Over and aut
Samo da te podsetim,i Honda je prestala da proizvodi atmosferce i presla na turbo.Osim u kosilicama naravno.Honda nikako ne ide u istoj prici sa Mercedesom osim sto su i jedna i druga fabrike.

lifeisgood

pre 6 godina

juce vest da je ferari la ferari prodat za 9,8 miliona evra na aukciji sve govori,u ovom segmentu ferari Tata a ostalo pokusaj da dostignu taj nivo...nisam ni sumnjao da ce mercedes izbaciti savrsenstvo...

Pa kako ne

pre 6 godina

Ovi sto pominju Ferrari, sta Ferrari ima sa ovim? Pre svega trenutno najbrzi auto gledajuci i stazu i sve je Porsche 918 Spyder koji je brzi od konkurenata LaFerrari i McLaren P1. A, opet nece se nesto uzbuditi ni u Porseu ni Fereriju niti u McLaren-u. Perfomanse ce mu biti slabije jer pogledajte samo unutra, to nije auto za ulicu. Morace da ga promene za ulicu solidno, pasce perfomanse, a do 2020-te ima jos mnogo vremena da se pojavi jos protivnika. Sto se dizajna tice, 'njusku' ili ti deo ispod farova pa branici i sve ispod je klasicna 'njuska' Porsea, dok je pozadi moderan Jaguar XJ220. Zadnji deo kada sam video odmah sam pomislio na taj Jaguar. Bolje da se Mercedes drzi kombija i kamiona :)

Zeljko

pre 6 godina

Mercedes je u poslednjih 15 godina redjao samo promasaje kada su ovakvi automobili u pitanju. Da pocnemo sa prvim Maybachom i SLR-om iz sredine prve decenije ovoga veka. Kostali su izmedju 300 i 500 hiljada EUR, da bi kasnije Maybach postao luksuzna produzena varijanta S klase, a SLR je postao SLS, oba modela sa vise nego duplo nizim cenama. Na kraju, ni SLS nije opstao nego se preslo na GT, da bi parirali Porscheu 911. Kod predstavljanja svakog od pomenutih modela, pisale su se bajke i hvalospevi, to su bili najskuplji i najekskluzivniji automobili u tom trenutku...Novinari i komentatori bi se utrkivali ko ce lepsi i bolji pridev da im nadene. Nakon svega, tiho i bez pompe bi otisli u istoriju. Mercedes je fantastican automobilski brend, to je bez ikakve dileme. Skok prodaje zadnjih godina duguju cinjenici da su pre 15 godina imali 18 modela, a danas 31. Znaci, vise razlicitih oblika karoserije na istoj platformi i ulazak u nize klase. Ali, supersportski automobili sa tradicijom su ipak Ferari, Lamborghini, Aston Martin i RolS Royce.

uzgredno zapazanje

pre 6 godina

@Mercedes kada zeli, moze postici veci eksluzivitet i od Ferarija...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jah, 12. septembar 2017 11:13) # Link komentara

Da možda, ako stavi konja umesto zvezde napred :).
(guybrush, 12. septembar 2017 12:05)

Postovana gospodjo gaybrush, FYI Mercedes Benz kontinuirano proizvodi automobile 131 godinu, pocev od prvog pravog patentiranog motornog vozila sa motorom SUS. Sam naziv modela Mercedes, kompanija Benz koristi od 1926. Ne moze ekskluzivnije od toga, jer su proizvodi Mercedes Benz-a AUTOMOBILI (patentirano od strane izumitelja), a sve ostalo su KOPIJE ukljucujuci i ferrari (na Vasu ne sumnjam veliku zalost i uzas), sta vise fabrika Crvena Zastava u Srbiji je stara otprilike koliko i vas voljeni ferrari, osnovan 1947-me, toliko o "ekskluzivnosti". Da ne govorimo o brutalnom silovanju i konstantnom ponizenju koje dozivljava u prvenstvu Formula 1 konkretno ponovo od strane tog istog Mercedes Benz-a. Tako da, jos jednom, postovana gospodjo gaybrush primite moj izraz najdubljeg saucesca.

Halabunga

pre 6 godina

Opasan automobil. Ne znam za vas Ali men prednji kraj podseca na Ferrari 488 dok zadnji kraj na koenigsegga regera. Moje misljenje da su mogli bolje.Ne sto se tice snage tu su u vrhu nego izgleda. jer meni kao nekome ko voli sportska kola kada vidim ovo pomislim na Ferrari I koenigsegga regera a ne na Mercedes.

Ivan

pre 6 godina

Iskreno sam očekivao nesto originalnije... Od napred liči na nešto izmedju novog Forda GT i starog McLaren-a F1, a pozadi na Porsche 918... Cifre jesu impozantne, ali koliko he realno da će se bilo koji od ovih automobila voziti na traci, onako kako treba.

Over And Out

pre 6 godina

@mali, 12. septembar 2017 12:41
Honda je počela da proizvodi turbo motore, Honda i dalje proizvodi atmosferske motore, Honda proizvodi i kosilice za travu, čijom proizvodnjom Mercedes još nije ovladao. H

Срећко Несрећа

pre 6 godina

Подсети ме на бмв-ов ф1 мотор 80-их , 1,6 са 4 цилиндра (онај што је возио Жикин пријатељ Милан) плус турбина =1500 коња.

Bojan

pre 6 godina

"Ukupni troškovi Vaše polise osiguranja i taksi su: 30228.60 dinara"
Ja ubacio podatke u kalkulator registracije. 499kw putničko, 1.6l....
sa novom saobraćajnom i tablicama izađe 30228,60 dinara.
;)

Molder

pre 6 godina

@over and aut
Bmw je prvi poceo da prozvodi masovno turbo motore-cuveni bmw 2002,SVI danas proizvode atmosferske motore,a hvaliti se proizvodnjom kosilica za travu je nesto sto u ovoj rubrici ja ne bih cinio...Honda je otprilike vodeca,prva,najbolja u...Ama bas ni u cemu!

Momir

pre 6 godina

Aj sad lijepo pokupite tu skulu, nazad u hangar, redizajnirajte i dodajte snage. Ako cete izbaciti trademark onda mora biti bolji od Chiron-a, nema smisla promovisati AMG kao cetvrti brend u toj oblasti. Bugati > Konigsegg > Ferarri

Plastikaner

pre 6 godina

Domaci zadatak za konkurenciju...
Kada mercedes udje u prici supersportakih ili bilo kojih modela automobila onda se konkurenciji trse pod noge i ako je za pocetak mozda mercedes malo slabiji. Konkretno mislim na ovaj model uporedo sa Bugatijem..

Dax...A.M.G

pre 6 godina

I posle dvadestet godina CLK GTR je dobio naslednika i to kakvog. Citam komentare,smejem se i cudim u isto vreme...kako neko moze da blati i pljuje po Mercedesu i ovakvom delu inzenjera.

Sasa

pre 6 godina

Dizajnerske lepote nema, ali zato je inžinjerstvo spektakularno preneto iz F1. Svaka čast.
Po lepoti La Ferari je kud i kamo bolji, ali je ova Meca tehnički jača. Možda na stazi jedino može da mu parira FXX-K
La Ferari se pojavio pre skoro 5 godina, a u danasnjem napretku tehnologije to je veliki jaz u odnosu na Merca. Očekujem odgovor Ferarija i ostalih na ovaj izazov.
Ima li ova trka kraja? :-)

Aldebaran

pre 6 godina

i gde ce to da se vozi
(sasa, 12. septembar 2017 15:51)

Samo na aukcijama retkih automobila i konkursima automobilske elegancije.

Niko ko je pri sebi ne bi isterao auto od preko 2 miliona evra na ulicu, a malo ko od vlasnika ovakvih automobila ima talenta, znanja i vremena da ga vozi "full tilt" po trkačkoj stazi.

Možda, eventualno, nađe se neko dovoljno bogat i dovoljno lud da ga proveze na Gumball reliju...

Totalno drugciji od drugih

pre 6 godina

@Aldebaran Postovani ne bih se slozio sa vama da ovakva se kola ne voze po obicnom saobracaju. Cist primer je Royan Atkison tj Mr Bean koji je svaki dan vozio svoj McLaren F1 i na veliku zalost slupao ga. Ima bogatasa koji i dalje gledaju te automobile kao automobile a ne investicije. To sto mi nemamo puteve ni za obicna kola i ne vidjamo ih to je nas problem.

Zoran T.

pre 6 godina

Za pet-šest godina treba početi pratiti oglase kad ovo krene da se prodaje po sajtovima polovnih automobila, taman posle velikog servisa. Sa ovim prvi vlasnici i onako samo mogu do radnje i pijace jer nema gepek.

Miloš

pre 6 godina

Super, ali ovi ekrani bodu oči i kvare ukupan utisak. Šteta što se nisu ugledali na Paganijeve instrumente, za mene nema boljih!

Nikola

pre 6 godina

Pa meni ništa posebno, koliko ništa posebno može da bude, normalno :). Ali ovakvih ima gomila. Očekivao sam neko ludilo a ovo je "prosecan" super sportski auto, bar po izgledu.

Pa kako ne

pre 6 godina

Ovi sto pominju Ferrari, sta Ferrari ima sa ovim? Pre svega trenutno najbrzi auto gledajuci i stazu i sve je Porsche 918 Spyder koji je brzi od konkurenata LaFerrari i McLaren P1. A, opet nece se nesto uzbuditi ni u Porseu ni Fereriju niti u McLaren-u. Perfomanse ce mu biti slabije jer pogledajte samo unutra, to nije auto za ulicu. Morace da ga promene za ulicu solidno, pasce perfomanse, a do 2020-te ima jos mnogo vremena da se pojavi jos protivnika. Sto se dizajna tice, 'njusku' ili ti deo ispod farova pa branici i sve ispod je klasicna 'njuska' Porsea, dok je pozadi moderan Jaguar XJ220. Zadnji deo kada sam video odmah sam pomislio na taj Jaguar. Bolje da se Mercedes drzi kombija i kamiona :)

Zeljko

pre 6 godina

Mercedes je u poslednjih 15 godina redjao samo promasaje kada su ovakvi automobili u pitanju. Da pocnemo sa prvim Maybachom i SLR-om iz sredine prve decenije ovoga veka. Kostali su izmedju 300 i 500 hiljada EUR, da bi kasnije Maybach postao luksuzna produzena varijanta S klase, a SLR je postao SLS, oba modela sa vise nego duplo nizim cenama. Na kraju, ni SLS nije opstao nego se preslo na GT, da bi parirali Porscheu 911. Kod predstavljanja svakog od pomenutih modela, pisale su se bajke i hvalospevi, to su bili najskuplji i najekskluzivniji automobili u tom trenutku...Novinari i komentatori bi se utrkivali ko ce lepsi i bolji pridev da im nadene. Nakon svega, tiho i bez pompe bi otisli u istoriju. Mercedes je fantastican automobilski brend, to je bez ikakve dileme. Skok prodaje zadnjih godina duguju cinjenici da su pre 15 godina imali 18 modela, a danas 31. Znaci, vise razlicitih oblika karoserije na istoj platformi i ulazak u nize klase. Ali, supersportski automobili sa tradicijom su ipak Ferari, Lamborghini, Aston Martin i RolS Royce.

Prelep

pre 6 godina

Ali me ipak najvise zanjima radni vek motora? Verovatno kad platis bogatstvo za njega mozes da ga vozis 5-6 puta godisnje a onda opet bogatstvo u servis...
Ferari je jos uvek neprikosnoven sportski auto...

guybrush

pre 6 godina

Mercedes kada zeli, moze postici veci eksluzivitet i od Ferarija...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jah, 12. septembar 2017 11:13) # Link komentara

Da možda, ako stavi konja umesto zvezde napred :).

Momir

pre 6 godina

Aj sad lijepo pokupite tu skulu, nazad u hangar, redizajnirajte i dodajte snage. Ako cete izbaciti trademark onda mora biti bolji od Chiron-a, nema smisla promovisati AMG kao cetvrti brend u toj oblasti. Bugati > Konigsegg > Ferarri

Ivan

pre 6 godina

Iskreno sam očekivao nesto originalnije... Od napred liči na nešto izmedju novog Forda GT i starog McLaren-a F1, a pozadi na Porsche 918... Cifre jesu impozantne, ali koliko he realno da će se bilo koji od ovih automobila voziti na traci, onako kako treba.

lifeisgood

pre 6 godina

juce vest da je ferari la ferari prodat za 9,8 miliona evra na aukciji sve govori,u ovom segmentu ferari Tata a ostalo pokusaj da dostignu taj nivo...nisam ni sumnjao da ce mercedes izbaciti savrsenstvo...

Scuderia Corse

pre 6 godina

Samo da Vas potsetim, bez namere da umanjim Mercedesov uspeh, kao ni Vaše divljenje prema Nemačkim automobilima, da je Honda početkom devedesetih godina pravila motore, konvencionalne atmosferske, "koji su se vrteli" na 9.000 rpm. Nisu bili ni hiper, ni upareni sa električnim motorima, nisu imali ni turbo...običan atmosferac koji je mogao da se kupi u svakom običnom salonu. Od strane običnog smrtnika....
(Over And Out, 12. septembar 2017 11:05)
Hajde i ja tebe da podsetim; dok su se Mercedes i Alfa 30-tih klali na trkama, Honda nije ni bila u planu da se rodi... I sta sad? :)

Over And Out

pre 6 godina

@Bavaria, 12. septembar 2017 09:51
Samo da Vas potsetim, bez namere da umanjim Mercedesov uspeh, kao ni Vaše divljenje prema Nemačkim automobilima, da je Honda početkom devedesetih godina pravila motore, konvencionalne atmosferske, "koji su se vrteli" na 9.000 rpm. Nisu bili ni hiper, ni upareni sa električnim motorima, nisu imali ni turbo...običan atmosferac koji je mogao da se kupi u svakom običnom salonu. Od strane običnog smrtnika....

danijel

pre 6 godina

mislim da rasprave ko je bolji mercedes bmw ili audi ovdje zavrsavaju mislim da nema smisla o tome vise diskutirati. jednostavno ljudi iz stutgarta su odlucili da stave tacku i to je to...

Mislav

pre 6 godina

Bolid jeste zvijer ali nicim ne podsjeća na Mercedes, nazalost. nego najvise na McLaren cestovne automobile pocevsi od F1 starog cca 25 god ( osnovni dizajn), do danasnje njihove palete na čelu sa P1. (centralni frame, pogled od gore, hauba, gotovo sve). ima jedinstven samo ovu centralnu peraju po uzoru na formulu 1 ili bolje rec kao na endurance (24 Le Man serija) bolide

Halabunga

pre 6 godina

Opasan automobil. Ne znam za vas Ali men prednji kraj podseca na Ferrari 488 dok zadnji kraj na koenigsegga regera. Moje misljenje da su mogli bolje.Ne sto se tice snage tu su u vrhu nego izgleda. jer meni kao nekome ko voli sportska kola kada vidim ovo pomislim na Ferrari I koenigsegga regera a ne na Mercedes.

laki78

pre 6 godina

Vidi se da je MB-u bio inspiracija koenigsegg.Malo mi se ne dopada ovaj 1.6 v6 turbo u celoj prici.Jeste inspiracija F1 ali tamo su ti motori nametnuti glupim propisima a ovo je supersportski auto koji nema ogranicenja u vidu takvih propisa pa je moglo da se stavi i nesto egzoticnije,posebno imajuci u vidu da MB na svojim policama ima takvih motora.

mali

pre 6 godina

@Over and aut
Samo da te podsetim,i Honda je prestala da proizvodi atmosferce i presla na turbo.Osim u kosilicama naravno.Honda nikako ne ide u istoj prici sa Mercedesom osim sto su i jedna i druga fabrike.

Over And Out

pre 6 godina

@mali, 12. septembar 2017 12:41
Honda je počela da proizvodi turbo motore, Honda i dalje proizvodi atmosferske motore, Honda proizvodi i kosilice za travu, čijom proizvodnjom Mercedes još nije ovladao. H

uzgredno zapazanje

pre 6 godina

@Mercedes kada zeli, moze postici veci eksluzivitet i od Ferarija...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jah, 12. septembar 2017 11:13) # Link komentara

Da možda, ako stavi konja umesto zvezde napred :).
(guybrush, 12. septembar 2017 12:05)

Postovana gospodjo gaybrush, FYI Mercedes Benz kontinuirano proizvodi automobile 131 godinu, pocev od prvog pravog patentiranog motornog vozila sa motorom SUS. Sam naziv modela Mercedes, kompanija Benz koristi od 1926. Ne moze ekskluzivnije od toga, jer su proizvodi Mercedes Benz-a AUTOMOBILI (patentirano od strane izumitelja), a sve ostalo su KOPIJE ukljucujuci i ferrari (na Vasu ne sumnjam veliku zalost i uzas), sta vise fabrika Crvena Zastava u Srbiji je stara otprilike koliko i vas voljeni ferrari, osnovan 1947-me, toliko o "ekskluzivnosti". Da ne govorimo o brutalnom silovanju i konstantnom ponizenju koje dozivljava u prvenstvu Formula 1 konkretno ponovo od strane tog istog Mercedes Benz-a. Tako da, jos jednom, postovana gospodjo gaybrush primite moj izraz najdubljeg saucesca.

Срећко Несрећа

pre 6 godina

Подсети ме на бмв-ов ф1 мотор 80-их , 1,6 са 4 цилиндра (онај што је возио Жикин пријатељ Милан) плус турбина =1500 коња.

Dax...A.M.G

pre 6 godina

I posle dvadestet godina CLK GTR je dobio naslednika i to kakvog. Citam komentare,smejem se i cudim u isto vreme...kako neko moze da blati i pljuje po Mercedesu i ovakvom delu inzenjera.

Zoran T.

pre 6 godina

Za pet-šest godina treba početi pratiti oglase kad ovo krene da se prodaje po sajtovima polovnih automobila, taman posle velikog servisa. Sa ovim prvi vlasnici i onako samo mogu do radnje i pijace jer nema gepek.

Molder

pre 6 godina

@over and aut
Bmw je prvi poceo da prozvodi masovno turbo motore-cuveni bmw 2002,SVI danas proizvode atmosferske motore,a hvaliti se proizvodnjom kosilica za travu je nesto sto u ovoj rubrici ja ne bih cinio...Honda je otprilike vodeca,prva,najbolja u...Ama bas ni u cemu!

Plastikaner

pre 6 godina

Domaci zadatak za konkurenciju...
Kada mercedes udje u prici supersportakih ili bilo kojih modela automobila onda se konkurenciji trse pod noge i ako je za pocetak mozda mercedes malo slabiji. Konkretno mislim na ovaj model uporedo sa Bugatijem..

Nikola

pre 6 godina

Pa meni ništa posebno, koliko ništa posebno može da bude, normalno :). Ali ovakvih ima gomila. Očekivao sam neko ludilo a ovo je "prosecan" super sportski auto, bar po izgledu.

Ekskluziva, bato moy!

pre 6 godina

Kad pre rasprodaše, a baš sam se razmišljao da naručim jedan. ;-)
(Dr Manhattan, 12. septembar 2017 10:38)

Otišlo u pretprodaji, zemljače, limitirana serija. Više sreće drugi put. Inače mislim da su se zeznuli za cenu, malo je 2,27 miliona evritja. Trebalo je da stave bar 5 milki po komadu, onda bi se rasprodao još brže.

Miloš

pre 6 godina

Super, ali ovi ekrani bodu oči i kvare ukupan utisak. Šteta što se nisu ugledali na Paganijeve instrumente, za mene nema boljih!

Totalno drugciji od drugih

pre 6 godina

@Aldebaran Postovani ne bih se slozio sa vama da ovakva se kola ne voze po obicnom saobracaju. Cist primer je Royan Atkison tj Mr Bean koji je svaki dan vozio svoj McLaren F1 i na veliku zalost slupao ga. Ima bogatasa koji i dalje gledaju te automobile kao automobile a ne investicije. To sto mi nemamo puteve ni za obicna kola i ne vidjamo ih to je nas problem.

boris

pre 6 godina

Najbolje je što po našim pravilnicima ovo nije luksuzni auto, ima manje od 2000 kubika.

Mala registracija!

Nije to luksuzno kao honda accord 2.4, ili ne daj bože pajero od 3200 kubika.

Sasa

pre 6 godina

Dizajnerske lepote nema, ali zato je inžinjerstvo spektakularno preneto iz F1. Svaka čast.
Po lepoti La Ferari je kud i kamo bolji, ali je ova Meca tehnički jača. Možda na stazi jedino može da mu parira FXX-K
La Ferari se pojavio pre skoro 5 godina, a u danasnjem napretku tehnologije to je veliki jaz u odnosu na Merca. Očekujem odgovor Ferarija i ostalih na ovaj izazov.
Ima li ova trka kraja? :-)

Aldebaran

pre 6 godina

i gde ce to da se vozi
(sasa, 12. septembar 2017 15:51)

Samo na aukcijama retkih automobila i konkursima automobilske elegancije.

Niko ko je pri sebi ne bi isterao auto od preko 2 miliona evra na ulicu, a malo ko od vlasnika ovakvih automobila ima talenta, znanja i vremena da ga vozi "full tilt" po trkačkoj stazi.

Možda, eventualno, nađe se neko dovoljno bogat i dovoljno lud da ga proveze na Gumball reliju...

Bojan

pre 6 godina

"Ukupni troškovi Vaše polise osiguranja i taksi su: 30228.60 dinara"
Ja ubacio podatke u kalkulator registracije. 499kw putničko, 1.6l....
sa novom saobraćajnom i tablicama izađe 30228,60 dinara.
;)