Četvrtak, 27.07.2017.

15:05

Kraj za Škodu Yeti, krenuo Karoq / FOTO

Izvor: B92

Kraj za Škodu Yeti, krenuo Karoq / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

mr dr prof

pre 6 godina

ako bude kao Yeti....ne hvala...to i jeste vozilo za drvoseče, pecaroše i javna preduzeća. unutra duplo golo, kao sanitetsko vozilo, ako hoćeš opremu, bolje kupi mazdu ili nisan....

Srđan

pre 6 godina

kele
Ispoljavanje snage i obrtnog momenta svakako da zavise od mase vozila i prenosa u mjenacima, ali i do ''trimovanja'' motora na toplotna opeterecena. Usporedba tvog starijeg 1.8 motora sa 1.6 TDI bas i nije nesto. Prije bi mogla sa 1.9 TDI, a upravo je ovaj motor kidao na malim obrtajima. Za razliku od njega 1.6 TDI je podesen da snagu razvlaci kroz obrtaje kao benzinac, a upravo radi dugotrjanosti (ko zeli jace ima na izbor 2.0 koji u CR varijanti nema problema kao prva PD serija) . Bas taj motor prelazi dosta bez vecih problema, a jedina boljka su mu dizne i pumpe. Bilo bi dobro da istih problema nema i kod 1.6 motora sa Simens diznama u PSA i Forda. Kao sto ima i problema sa turbinama kod jacih izvedbi tog motora. Desava im se da pucaju i crijeva na turbinama. Takvih prica o kvarovima koje spominjes za VW ima i o ostalim prozvodjacima koliko hoces. Najmanje takvih prica ima o japancima. Ali ako godisnje prelazim i do 50-60 hiljada kilometara i po 12 sati za sest dana u sedmici treba mi vozilo koje ako se pokvari problem mora biti rijesen za jedan dan, jer posao ne trpi vise od toga. Upravo to mi je prednost kod VW, posto su dijelovi dostupni i prilicno lako rjesavam problem. Nije subjektivno, ali i nemam problema mimo redovnog odrzavanja bez obzira na price o kvarljivosti (valjda i zbog dobre brige o automobilu). Vozis Ford koji za evropsko trziste radi sa slicnim dobavljacima dijelova kao VW, a realno i naginje toj proizvodnoj ''filozofiji''. Sto bi rekao jedan prodavac dijelova: ''vw ima problema, al' al je dobar sta se kod drugih desava''. Meni je Ford ok i hvalio ga je pomenuti prodavac, cak je vozio vise modela, al ga vise ne vozi... I na kraju, odrastao sam uz Opel Kadett kojeg je otac uvezao 1976.god starog 3 god, u to vrijeme to je bila ''limuzinica''...

Transformer

pre 6 godina

Ja na primjer vozim aktuelni Audi A3. Prije njega sam vozio Opela iz 2014. g. Po meni je 1.6tdi uporediv sa 1.6cdti iz Opela. Generalno je fenomenalan motor, pogotovu ovaj sa 116ks i šestostepenim mjenjačem u Audiu.
E sad, ono što meni smeta kod Škode je što se predstavlja kao narodni-pristupačan auto, a to baš i nije tako. Tako će marketing stručnjaci reći da je to auto na VW platformi i tako stvaraju dojam kupcu Škode da dobija približno isti auto kao VW ili Audi, ali po znatno manjoj cijeni. U stvari, Škoda nudi osnovni model sa neophodnom opremom po nižoj cijeni, jer je ogoljena. Kako se ide ka većoj opremljenosti, cijena se primiče VW, pa čak i Audiu. Tako sam npr. kupio A3 sedan po cijeni koja je za 400eura veća od Oktavie Elegance, a sa šestostepenim mjenjačem i nešto jačim motorom, a sa manjom felnom i gotovo identičnom ostalom opremom. I ovaj Karoq će se sa ksenonima, dvozonskom klimom i sličnom opremom primaći Audiju Q3, koji se može kupiti za 27.000eura. Dakle, samo će modeli sa osnovnom opremom biti znatno jeftiniji, ali se onda ne dobija sličan auto po znatno manjoj cijeni, već znatno manje opremljen auto.
Na kraju, svaka nova Škoda je dobar auto, ali će imati nešto slabiju završnu obradu od VW ili Audia, malo lošiji infotainment, malo lošije materijale i sl. i zbog svega ovoga sve ukupno dati dosta lošiji utisak onome ko može iskustveno da uporedi.

markoni

pre 6 godina

@DDOS
Prosecan Balkanac nista,ali zato većina prosečnih Evropljana sigurno Skodu sto je i normalno.Kao sto će i prosecan Japanac tojotu.

Jony

pre 6 godina

(Pera, 29. jul 2017 16:57)
Ateca sa pogonom na 2 tocka ima torzionu, a ako je sa pogonom na 4 onda je multilink. Takodje moze da ima i DCC kao dodatnu opciju, ali ne kod nas u Srbiji dok u Bosni moze. Prilicno se razlikuje ponuda po drzavama. Kod nas je najlosija.

Routmajster

pre 6 godina

Živo me zanima šta voze i poseduju ljudi koji komentarišu ovde. Vidim da je teško ugoditi tom istančanom ukusu, ružna Škoda, ne valja Porše, Audi truje, Mečka ovo, BMW ono ... otkrijte nam tajnu, šta posedujete i vozite, pa da i mi seljaci bez ukusa popravimo situaciju

Pera

pre 6 godina

Ateca nije ista kao ova skoda ili tiguan. Jeste ista platforma ali stosta nije, kao na primer zadnje oslanjanje koje je kod tiguana i skode multilink i postoji mogucnost doplate za DCC dok je kod atece torziono. Jeste i ono moze da se unapredi toliko da se prakticno obezbedi ekvivalentna udobnost i lezanje na putu ali ipak nije isti nivo po tim parametrima, pogotovo ako se izabere DCC, sve su to za nas mozda i finese ali i to kosta a nekome i znaci.

kele

pre 6 godina

(boki, 28. jul 2017 16:05)
Vozio 1.6 tdi u slicno teškom Passatu i to je Bogu plakati u odnosu na 1.8tdci, što potvrdio i vlasnik istog kada smo se zamijenili za auta na jednoj relaciji. Taj motor je u Golfu još i zadovoljavajući. A 1.6 Mjtd je zvijer za ovaj i to će lako potvrditi bilo ko ko je probao oba.

Direktna usporedba 1.6tdi u Passatu i 1.6 cdti u prethodnoj Insigniji je u stvari neusporediva u korist Opela. Činjenica je da je tamo motor jači za 21KS, ali je i Insignia teža od Passata. Motor je dosta tiši, uglađeniji i bolje vuče iz nižih obrtaja. Drastično bolje. Ovo pričam iz ličnog iskustva.

A ako je Ateca ista, a vizuelno nije, onda ne vidim razlog za kupovinom Tiguana, jer je i to isti auto, a dosta skuplji. Isto se može reći i za Audi Q3.

Sa ljubiteljima njemačkih auta je teško razgovarati suvislo, to sam shvatio. Mogućnosti autosugestije je nevjerovatna kod istih. Niko ne spominje skandal oko dizel motora, povlačenje istih sa tržišta i to u najskupljim varijantama, trulež Mercedesa koji je trajao dobrih 15ak godina, pucanje lanaca na Tsi motorima, ubjedljivo najkraće trajanje turbina, dizni i zamajaca od svih dizel motora. Pucanje blokova motora kod 1.4 VW benzinaca. Otkazivanje brava u garantnom roku (VW specijalnost od 70ih). Pumpe u rezervoaru u Passatima VI. Mogao bih do sutra pisati o tome. Kod ostalih je to neoprostivo, a kod Švaba normalno i o tome se nikom ne priča.

Poenta je da su danas svi proizvođači u plus minus 10%. Uzimaju dijelove od apsolutno istih dobavljača i ugrađuju bolju ili lošiju plastiku unutra. Malo skuplji imaju deblji lim i deblju zvučnu izolaciju. I sve se svodi na prepakivanje u cilju smanjenja troškova.

Borba sa vjetrenjacama...

Dane

pre 6 godina

Cena? Ako je preko 14.000 za osnovni model, a znajući Ateku sigurno jeste,onda je mnogo.
(Vozač, 27. jul 2017 22:23)

Pa kako mislis da moze biti za ze te pare? Ovaj auto je za broj veci od vitare ili 500x. Osnovni benzinac ce biti 18 000 evra. To je na nivou Qashqaia, Atece i Kadjara (mada se on na velikim akcijama sada moze naci i za 17 000 evra).

boki

pre 6 godina

Niko da napiše da je motorizacija prilično jadna za 2017. godinu. 1.6 TDi sa 250Nm je presmiješno za vozilo ovih gabarita. I 2.0 sa 300Nm je poprilično malo. Pa moj 10 godina star Ford sa 1.8tdci ima 320Nm. Kolega u Insigniji sa 1.6cdti ima 320Nm. Vjerovatno danak usklađivanju sa eko normama. 
 Meni je Ateca daleko ljepše vozilo.
(kele, 28. jul 2017 10:58)
@kele
Al ga izlupetaste, tvoj ford kao i većina auta pre 10 godina su teži skoro za 25% nego nova kola a samim tim anulirana je i snaga o kojoj pričate. Što se tiče i obrtnog momenta on nije bitan faktor ako nije uparen sa odgovarajućim menjačem, imate fiatov motor sa 350NM 1.6 mjtd koji je sporiji i manje startniji nego sličan i isto teškom Vw 1.6 tdi koji ima 250NM. A kako može Ateca da Vam bude lepša kad je to indentičan automobil kao ova Škoda, dele sve, ama baš sve sem znaka?!

kele

pre 6 godina

Niko da napiše da je motorizacija prilično jadna za 2017. godinu. 1.6 TDi sa 250Nm je presmiješno za vozilo ovih gabarita. I 2.0 sa 300Nm je poprilično malo. Pa moj 10 godina star Ford sa 1.8tdci ima 320Nm. Kolega u Insigniji sa 1.6cdti ima 320Nm. Vjerovatno danak usklađivanju sa eko normama.
Meni je Ateca daleko ljepše vozilo.

nemir ~ niš

pre 6 godina

zašto, ali zašto su menjali ime?
razumeo ih da je Yeti bio promašaj,a u stvari je više godina za redom dobijao titule od najboljeg krosovera,do najpouzdanijeg,i najbolje vrednosti za pare koje košta.
ok je ovaj karok,kudok,kako već, ali seat ateka je lepši

Mickey

pre 6 godina

Nisam bas ljubitelj Skode, ali cini mi se da bi ovo mogao biti bestseller u klasi.
Kodiak je preglomazan i neskladan.
Karoq zato izgleda kao dosta bolja prilika!

sempervivum

pre 6 godina

Све је то лепо, али овим моделом и Шкода у потпуности прелази на "корпоративни изглед", тј. сви модели личе ко јаје јајету. Исти Кодијак, само мањи.

А штета за Yeti, то је био баш особен Шкодин модел, модел са посебним карактером и специфичним изгледом. Осим Јетија, мени су сви остали Шкодини модели били безлични, превише обични, сиви и досадни.

Lom

pre 6 godina

Skoda osluskuje sta zele kupci,i odmah reaguje sa novim modelima.Fiat bi mogao da se ugleda na poslovanje Skode pa da krenu sa novim modelom u Kragujevcu.

dtb_pro

pre 6 godina

Što ti je VW. Model koji je bio top kod Škode gase jer Tihuana niko nije htio. Sad će ovaj model da bude smeće neopjevano. Kao kad je prvi Superb zapaprio Pasatu pa su iz VW nacrtali drugi koji je bio užas. Ne može tvoje pastorče da bude bolje od sopstvenog djeteta. Eeeee...

japanac

pre 6 godina

Voleo bih da znam malo više o potrošnji ponuđenih agregata. Takođe me zanima šta se nudi u osnovnoj varijanti od bezbednosnih sistema na vozilu. Inače ovaj SUV komotno može da bude i porodični auto, a verujem ni da mu cena neće biti previsoka, tj. da će biti konkurentan na tržištu...

japanac

pre 6 godina

Voleo bih da znam malo više o potrošnji ponuđenih agregata. Takođe me zanima šta se nudi u osnovnoj varijanti od bezbednosnih sistema na vozilu. Inače ovaj SUV komotno može da bude i porodični auto, a verujem ni da mu cena neće biti previsoka, tj. da će biti konkurentan na tržištu...

boris

pre 6 godina

Kako kažu naši ljudi, dosadno, jednolično, neupadljivo ali u dužoj ekspaltaciji jako zahvalno, izdržljivo, povoljno. Jednostavan, i mislim da će zgaziti konkurenciju ako cenovno bude u rangu Jetija. Da nema Škode Srbin nikad dobar auto za malo para ne bi vozio.

boris

pre 6 godina

Kako kažu naši ljudi, dosadno, jednolično, neupadljivo ali u dužoj ekspaltaciji jako zahvalno, izdržljivo, povoljno. Jednostavan, i mislim da će zgaziti konkurenciju ako cenovno bude u rangu Jetija. Da nema Škode Srbin nikad dobar auto za malo para ne bi vozio.

dtb_pro

pre 6 godina

Što ti je VW. Model koji je bio top kod Škode gase jer Tihuana niko nije htio. Sad će ovaj model da bude smeće neopjevano. Kao kad je prvi Superb zapaprio Pasatu pa su iz VW nacrtali drugi koji je bio užas. Ne može tvoje pastorče da bude bolje od sopstvenog djeteta. Eeeee...

sempervivum

pre 6 godina

Све је то лепо, али овим моделом и Шкода у потпуности прелази на "корпоративни изглед", тј. сви модели личе ко јаје јајету. Исти Кодијак, само мањи.

А штета за Yeti, то је био баш особен Шкодин модел, модел са посебним карактером и специфичним изгледом. Осим Јетија, мени су сви остали Шкодини модели били безлични, превише обични, сиви и досадни.

nemir ~ niš

pre 6 godina

zašto, ali zašto su menjali ime?
razumeo ih da je Yeti bio promašaj,a u stvari je više godina za redom dobijao titule od najboljeg krosovera,do najpouzdanijeg,i najbolje vrednosti za pare koje košta.
ok je ovaj karok,kudok,kako već, ali seat ateka je lepši

Routmajster

pre 6 godina

Živo me zanima šta voze i poseduju ljudi koji komentarišu ovde. Vidim da je teško ugoditi tom istančanom ukusu, ružna Škoda, ne valja Porše, Audi truje, Mečka ovo, BMW ono ... otkrijte nam tajnu, šta posedujete i vozite, pa da i mi seljaci bez ukusa popravimo situaciju

kele

pre 6 godina

(boki, 28. jul 2017 16:05)
Vozio 1.6 tdi u slicno teškom Passatu i to je Bogu plakati u odnosu na 1.8tdci, što potvrdio i vlasnik istog kada smo se zamijenili za auta na jednoj relaciji. Taj motor je u Golfu još i zadovoljavajući. A 1.6 Mjtd je zvijer za ovaj i to će lako potvrditi bilo ko ko je probao oba.

Direktna usporedba 1.6tdi u Passatu i 1.6 cdti u prethodnoj Insigniji je u stvari neusporediva u korist Opela. Činjenica je da je tamo motor jači za 21KS, ali je i Insignia teža od Passata. Motor je dosta tiši, uglađeniji i bolje vuče iz nižih obrtaja. Drastično bolje. Ovo pričam iz ličnog iskustva.

A ako je Ateca ista, a vizuelno nije, onda ne vidim razlog za kupovinom Tiguana, jer je i to isti auto, a dosta skuplji. Isto se može reći i za Audi Q3.

Sa ljubiteljima njemačkih auta je teško razgovarati suvislo, to sam shvatio. Mogućnosti autosugestije je nevjerovatna kod istih. Niko ne spominje skandal oko dizel motora, povlačenje istih sa tržišta i to u najskupljim varijantama, trulež Mercedesa koji je trajao dobrih 15ak godina, pucanje lanaca na Tsi motorima, ubjedljivo najkraće trajanje turbina, dizni i zamajaca od svih dizel motora. Pucanje blokova motora kod 1.4 VW benzinaca. Otkazivanje brava u garantnom roku (VW specijalnost od 70ih). Pumpe u rezervoaru u Passatima VI. Mogao bih do sutra pisati o tome. Kod ostalih je to neoprostivo, a kod Švaba normalno i o tome se nikom ne priča.

Poenta je da su danas svi proizvođači u plus minus 10%. Uzimaju dijelove od apsolutno istih dobavljača i ugrađuju bolju ili lošiju plastiku unutra. Malo skuplji imaju deblji lim i deblju zvučnu izolaciju. I sve se svodi na prepakivanje u cilju smanjenja troškova.

Borba sa vjetrenjacama...

Mickey

pre 6 godina

Nisam bas ljubitelj Skode, ali cini mi se da bi ovo mogao biti bestseller u klasi.
Kodiak je preglomazan i neskladan.
Karoq zato izgleda kao dosta bolja prilika!

boki

pre 6 godina

Niko da napiše da je motorizacija prilično jadna za 2017. godinu. 1.6 TDi sa 250Nm je presmiješno za vozilo ovih gabarita. I 2.0 sa 300Nm je poprilično malo. Pa moj 10 godina star Ford sa 1.8tdci ima 320Nm. Kolega u Insigniji sa 1.6cdti ima 320Nm. Vjerovatno danak usklađivanju sa eko normama. 
 Meni je Ateca daleko ljepše vozilo.
(kele, 28. jul 2017 10:58)
@kele
Al ga izlupetaste, tvoj ford kao i većina auta pre 10 godina su teži skoro za 25% nego nova kola a samim tim anulirana je i snaga o kojoj pričate. Što se tiče i obrtnog momenta on nije bitan faktor ako nije uparen sa odgovarajućim menjačem, imate fiatov motor sa 350NM 1.6 mjtd koji je sporiji i manje startniji nego sličan i isto teškom Vw 1.6 tdi koji ima 250NM. A kako može Ateca da Vam bude lepša kad je to indentičan automobil kao ova Škoda, dele sve, ama baš sve sem znaka?!

Lom

pre 6 godina

Skoda osluskuje sta zele kupci,i odmah reaguje sa novim modelima.Fiat bi mogao da se ugleda na poslovanje Skode pa da krenu sa novim modelom u Kragujevcu.

kele

pre 6 godina

Niko da napiše da je motorizacija prilično jadna za 2017. godinu. 1.6 TDi sa 250Nm je presmiješno za vozilo ovih gabarita. I 2.0 sa 300Nm je poprilično malo. Pa moj 10 godina star Ford sa 1.8tdci ima 320Nm. Kolega u Insigniji sa 1.6cdti ima 320Nm. Vjerovatno danak usklađivanju sa eko normama.
Meni je Ateca daleko ljepše vozilo.

japanac

pre 6 godina

Voleo bih da znam malo više o potrošnji ponuđenih agregata. Takođe me zanima šta se nudi u osnovnoj varijanti od bezbednosnih sistema na vozilu. Inače ovaj SUV komotno može da bude i porodični auto, a verujem ni da mu cena neće biti previsoka, tj. da će biti konkurentan na tržištu...

japanac

pre 6 godina

Voleo bih da znam malo više o potrošnji ponuđenih agregata. Takođe me zanima šta se nudi u osnovnoj varijanti od bezbednosnih sistema na vozilu. Inače ovaj SUV komotno može da bude i porodični auto, a verujem ni da mu cena neće biti previsoka, tj. da će biti konkurentan na tržištu...

Dane

pre 6 godina

Cena? Ako je preko 14.000 za osnovni model, a znajući Ateku sigurno jeste,onda je mnogo.
(Vozač, 27. jul 2017 22:23)

Pa kako mislis da moze biti za ze te pare? Ovaj auto je za broj veci od vitare ili 500x. Osnovni benzinac ce biti 18 000 evra. To je na nivou Qashqaia, Atece i Kadjara (mada se on na velikim akcijama sada moze naci i za 17 000 evra).

Transformer

pre 6 godina

Ja na primjer vozim aktuelni Audi A3. Prije njega sam vozio Opela iz 2014. g. Po meni je 1.6tdi uporediv sa 1.6cdti iz Opela. Generalno je fenomenalan motor, pogotovu ovaj sa 116ks i šestostepenim mjenjačem u Audiu.
E sad, ono što meni smeta kod Škode je što se predstavlja kao narodni-pristupačan auto, a to baš i nije tako. Tako će marketing stručnjaci reći da je to auto na VW platformi i tako stvaraju dojam kupcu Škode da dobija približno isti auto kao VW ili Audi, ali po znatno manjoj cijeni. U stvari, Škoda nudi osnovni model sa neophodnom opremom po nižoj cijeni, jer je ogoljena. Kako se ide ka većoj opremljenosti, cijena se primiče VW, pa čak i Audiu. Tako sam npr. kupio A3 sedan po cijeni koja je za 400eura veća od Oktavie Elegance, a sa šestostepenim mjenjačem i nešto jačim motorom, a sa manjom felnom i gotovo identičnom ostalom opremom. I ovaj Karoq će se sa ksenonima, dvozonskom klimom i sličnom opremom primaći Audiju Q3, koji se može kupiti za 27.000eura. Dakle, samo će modeli sa osnovnom opremom biti znatno jeftiniji, ali se onda ne dobija sličan auto po znatno manjoj cijeni, već znatno manje opremljen auto.
Na kraju, svaka nova Škoda je dobar auto, ali će imati nešto slabiju završnu obradu od VW ili Audia, malo lošiji infotainment, malo lošije materijale i sl. i zbog svega ovoga sve ukupno dati dosta lošiji utisak onome ko može iskustveno da uporedi.

Pera

pre 6 godina

Ateca nije ista kao ova skoda ili tiguan. Jeste ista platforma ali stosta nije, kao na primer zadnje oslanjanje koje je kod tiguana i skode multilink i postoji mogucnost doplate za DCC dok je kod atece torziono. Jeste i ono moze da se unapredi toliko da se prakticno obezbedi ekvivalentna udobnost i lezanje na putu ali ipak nije isti nivo po tim parametrima, pogotovo ako se izabere DCC, sve su to za nas mozda i finese ali i to kosta a nekome i znaci.

markoni

pre 6 godina

@DDOS
Prosecan Balkanac nista,ali zato većina prosečnih Evropljana sigurno Skodu sto je i normalno.Kao sto će i prosecan Japanac tojotu.

Jony

pre 6 godina

(Pera, 29. jul 2017 16:57)
Ateca sa pogonom na 2 tocka ima torzionu, a ako je sa pogonom na 4 onda je multilink. Takodje moze da ima i DCC kao dodatnu opciju, ali ne kod nas u Srbiji dok u Bosni moze. Prilicno se razlikuje ponuda po drzavama. Kod nas je najlosija.

Srđan

pre 6 godina

kele
Ispoljavanje snage i obrtnog momenta svakako da zavise od mase vozila i prenosa u mjenacima, ali i do ''trimovanja'' motora na toplotna opeterecena. Usporedba tvog starijeg 1.8 motora sa 1.6 TDI bas i nije nesto. Prije bi mogla sa 1.9 TDI, a upravo je ovaj motor kidao na malim obrtajima. Za razliku od njega 1.6 TDI je podesen da snagu razvlaci kroz obrtaje kao benzinac, a upravo radi dugotrjanosti (ko zeli jace ima na izbor 2.0 koji u CR varijanti nema problema kao prva PD serija) . Bas taj motor prelazi dosta bez vecih problema, a jedina boljka su mu dizne i pumpe. Bilo bi dobro da istih problema nema i kod 1.6 motora sa Simens diznama u PSA i Forda. Kao sto ima i problema sa turbinama kod jacih izvedbi tog motora. Desava im se da pucaju i crijeva na turbinama. Takvih prica o kvarovima koje spominjes za VW ima i o ostalim prozvodjacima koliko hoces. Najmanje takvih prica ima o japancima. Ali ako godisnje prelazim i do 50-60 hiljada kilometara i po 12 sati za sest dana u sedmici treba mi vozilo koje ako se pokvari problem mora biti rijesen za jedan dan, jer posao ne trpi vise od toga. Upravo to mi je prednost kod VW, posto su dijelovi dostupni i prilicno lako rjesavam problem. Nije subjektivno, ali i nemam problema mimo redovnog odrzavanja bez obzira na price o kvarljivosti (valjda i zbog dobre brige o automobilu). Vozis Ford koji za evropsko trziste radi sa slicnim dobavljacima dijelova kao VW, a realno i naginje toj proizvodnoj ''filozofiji''. Sto bi rekao jedan prodavac dijelova: ''vw ima problema, al' al je dobar sta se kod drugih desava''. Meni je Ford ok i hvalio ga je pomenuti prodavac, cak je vozio vise modela, al ga vise ne vozi... I na kraju, odrastao sam uz Opel Kadett kojeg je otac uvezao 1976.god starog 3 god, u to vrijeme to je bila ''limuzinica''...

mr dr prof

pre 6 godina

ako bude kao Yeti....ne hvala...to i jeste vozilo za drvoseče, pecaroše i javna preduzeća. unutra duplo golo, kao sanitetsko vozilo, ako hoćeš opremu, bolje kupi mazdu ili nisan....

kele

pre 6 godina

Niko da napiše da je motorizacija prilično jadna za 2017. godinu. 1.6 TDi sa 250Nm je presmiješno za vozilo ovih gabarita. I 2.0 sa 300Nm je poprilično malo. Pa moj 10 godina star Ford sa 1.8tdci ima 320Nm. Kolega u Insigniji sa 1.6cdti ima 320Nm. Vjerovatno danak usklađivanju sa eko normama.
Meni je Ateca daleko ljepše vozilo.

dtb_pro

pre 6 godina

Što ti je VW. Model koji je bio top kod Škode gase jer Tihuana niko nije htio. Sad će ovaj model da bude smeće neopjevano. Kao kad je prvi Superb zapaprio Pasatu pa su iz VW nacrtali drugi koji je bio užas. Ne može tvoje pastorče da bude bolje od sopstvenog djeteta. Eeeee...

Mickey

pre 6 godina

Nisam bas ljubitelj Skode, ali cini mi se da bi ovo mogao biti bestseller u klasi.
Kodiak je preglomazan i neskladan.
Karoq zato izgleda kao dosta bolja prilika!

boris

pre 6 godina

Kako kažu naši ljudi, dosadno, jednolično, neupadljivo ali u dužoj ekspaltaciji jako zahvalno, izdržljivo, povoljno. Jednostavan, i mislim da će zgaziti konkurenciju ako cenovno bude u rangu Jetija. Da nema Škode Srbin nikad dobar auto za malo para ne bi vozio.

boki

pre 6 godina

Niko da napiše da je motorizacija prilično jadna za 2017. godinu. 1.6 TDi sa 250Nm je presmiješno za vozilo ovih gabarita. I 2.0 sa 300Nm je poprilično malo. Pa moj 10 godina star Ford sa 1.8tdci ima 320Nm. Kolega u Insigniji sa 1.6cdti ima 320Nm. Vjerovatno danak usklađivanju sa eko normama. 
 Meni je Ateca daleko ljepše vozilo.
(kele, 28. jul 2017 10:58)
@kele
Al ga izlupetaste, tvoj ford kao i većina auta pre 10 godina su teži skoro za 25% nego nova kola a samim tim anulirana je i snaga o kojoj pričate. Što se tiče i obrtnog momenta on nije bitan faktor ako nije uparen sa odgovarajućim menjačem, imate fiatov motor sa 350NM 1.6 mjtd koji je sporiji i manje startniji nego sličan i isto teškom Vw 1.6 tdi koji ima 250NM. A kako može Ateca da Vam bude lepša kad je to indentičan automobil kao ova Škoda, dele sve, ama baš sve sem znaka?!

sempervivum

pre 6 godina

Све је то лепо, али овим моделом и Шкода у потпуности прелази на "корпоративни изглед", тј. сви модели личе ко јаје јајету. Исти Кодијак, само мањи.

А штета за Yeti, то је био баш особен Шкодин модел, модел са посебним карактером и специфичним изгледом. Осим Јетија, мени су сви остали Шкодини модели били безлични, превише обични, сиви и досадни.

Lom

pre 6 godina

Skoda osluskuje sta zele kupci,i odmah reaguje sa novim modelima.Fiat bi mogao da se ugleda na poslovanje Skode pa da krenu sa novim modelom u Kragujevcu.

nemir ~ niš

pre 6 godina

zašto, ali zašto su menjali ime?
razumeo ih da je Yeti bio promašaj,a u stvari je više godina za redom dobijao titule od najboljeg krosovera,do najpouzdanijeg,i najbolje vrednosti za pare koje košta.
ok je ovaj karok,kudok,kako već, ali seat ateka je lepši

japanac

pre 6 godina

Voleo bih da znam malo više o potrošnji ponuđenih agregata. Takođe me zanima šta se nudi u osnovnoj varijanti od bezbednosnih sistema na vozilu. Inače ovaj SUV komotno može da bude i porodični auto, a verujem ni da mu cena neće biti previsoka, tj. da će biti konkurentan na tržištu...

japanac

pre 6 godina

Voleo bih da znam malo više o potrošnji ponuđenih agregata. Takođe me zanima šta se nudi u osnovnoj varijanti od bezbednosnih sistema na vozilu. Inače ovaj SUV komotno može da bude i porodični auto, a verujem ni da mu cena neće biti previsoka, tj. da će biti konkurentan na tržištu...

kele

pre 6 godina

(boki, 28. jul 2017 16:05)
Vozio 1.6 tdi u slicno teškom Passatu i to je Bogu plakati u odnosu na 1.8tdci, što potvrdio i vlasnik istog kada smo se zamijenili za auta na jednoj relaciji. Taj motor je u Golfu još i zadovoljavajući. A 1.6 Mjtd je zvijer za ovaj i to će lako potvrditi bilo ko ko je probao oba.

Direktna usporedba 1.6tdi u Passatu i 1.6 cdti u prethodnoj Insigniji je u stvari neusporediva u korist Opela. Činjenica je da je tamo motor jači za 21KS, ali je i Insignia teža od Passata. Motor je dosta tiši, uglađeniji i bolje vuče iz nižih obrtaja. Drastično bolje. Ovo pričam iz ličnog iskustva.

A ako je Ateca ista, a vizuelno nije, onda ne vidim razlog za kupovinom Tiguana, jer je i to isti auto, a dosta skuplji. Isto se može reći i za Audi Q3.

Sa ljubiteljima njemačkih auta je teško razgovarati suvislo, to sam shvatio. Mogućnosti autosugestije je nevjerovatna kod istih. Niko ne spominje skandal oko dizel motora, povlačenje istih sa tržišta i to u najskupljim varijantama, trulež Mercedesa koji je trajao dobrih 15ak godina, pucanje lanaca na Tsi motorima, ubjedljivo najkraće trajanje turbina, dizni i zamajaca od svih dizel motora. Pucanje blokova motora kod 1.4 VW benzinaca. Otkazivanje brava u garantnom roku (VW specijalnost od 70ih). Pumpe u rezervoaru u Passatima VI. Mogao bih do sutra pisati o tome. Kod ostalih je to neoprostivo, a kod Švaba normalno i o tome se nikom ne priča.

Poenta je da su danas svi proizvođači u plus minus 10%. Uzimaju dijelove od apsolutno istih dobavljača i ugrađuju bolju ili lošiju plastiku unutra. Malo skuplji imaju deblji lim i deblju zvučnu izolaciju. I sve se svodi na prepakivanje u cilju smanjenja troškova.

Borba sa vjetrenjacama...

mr dr prof

pre 6 godina

ako bude kao Yeti....ne hvala...to i jeste vozilo za drvoseče, pecaroše i javna preduzeća. unutra duplo golo, kao sanitetsko vozilo, ako hoćeš opremu, bolje kupi mazdu ili nisan....

Jony

pre 6 godina

(Pera, 29. jul 2017 16:57)
Ateca sa pogonom na 2 tocka ima torzionu, a ako je sa pogonom na 4 onda je multilink. Takodje moze da ima i DCC kao dodatnu opciju, ali ne kod nas u Srbiji dok u Bosni moze. Prilicno se razlikuje ponuda po drzavama. Kod nas je najlosija.

Transformer

pre 6 godina

Ja na primjer vozim aktuelni Audi A3. Prije njega sam vozio Opela iz 2014. g. Po meni je 1.6tdi uporediv sa 1.6cdti iz Opela. Generalno je fenomenalan motor, pogotovu ovaj sa 116ks i šestostepenim mjenjačem u Audiu.
E sad, ono što meni smeta kod Škode je što se predstavlja kao narodni-pristupačan auto, a to baš i nije tako. Tako će marketing stručnjaci reći da je to auto na VW platformi i tako stvaraju dojam kupcu Škode da dobija približno isti auto kao VW ili Audi, ali po znatno manjoj cijeni. U stvari, Škoda nudi osnovni model sa neophodnom opremom po nižoj cijeni, jer je ogoljena. Kako se ide ka većoj opremljenosti, cijena se primiče VW, pa čak i Audiu. Tako sam npr. kupio A3 sedan po cijeni koja je za 400eura veća od Oktavie Elegance, a sa šestostepenim mjenjačem i nešto jačim motorom, a sa manjom felnom i gotovo identičnom ostalom opremom. I ovaj Karoq će se sa ksenonima, dvozonskom klimom i sličnom opremom primaći Audiju Q3, koji se može kupiti za 27.000eura. Dakle, samo će modeli sa osnovnom opremom biti znatno jeftiniji, ali se onda ne dobija sličan auto po znatno manjoj cijeni, već znatno manje opremljen auto.
Na kraju, svaka nova Škoda je dobar auto, ali će imati nešto slabiju završnu obradu od VW ili Audia, malo lošiji infotainment, malo lošije materijale i sl. i zbog svega ovoga sve ukupno dati dosta lošiji utisak onome ko može iskustveno da uporedi.

Dane

pre 6 godina

Cena? Ako je preko 14.000 za osnovni model, a znajući Ateku sigurno jeste,onda je mnogo.
(Vozač, 27. jul 2017 22:23)

Pa kako mislis da moze biti za ze te pare? Ovaj auto je za broj veci od vitare ili 500x. Osnovni benzinac ce biti 18 000 evra. To je na nivou Qashqaia, Atece i Kadjara (mada se on na velikim akcijama sada moze naci i za 17 000 evra).

Pera

pre 6 godina

Ateca nije ista kao ova skoda ili tiguan. Jeste ista platforma ali stosta nije, kao na primer zadnje oslanjanje koje je kod tiguana i skode multilink i postoji mogucnost doplate za DCC dok je kod atece torziono. Jeste i ono moze da se unapredi toliko da se prakticno obezbedi ekvivalentna udobnost i lezanje na putu ali ipak nije isti nivo po tim parametrima, pogotovo ako se izabere DCC, sve su to za nas mozda i finese ali i to kosta a nekome i znaci.

Routmajster

pre 6 godina

Živo me zanima šta voze i poseduju ljudi koji komentarišu ovde. Vidim da je teško ugoditi tom istančanom ukusu, ružna Škoda, ne valja Porše, Audi truje, Mečka ovo, BMW ono ... otkrijte nam tajnu, šta posedujete i vozite, pa da i mi seljaci bez ukusa popravimo situaciju

markoni

pre 6 godina

@DDOS
Prosecan Balkanac nista,ali zato većina prosečnih Evropljana sigurno Skodu sto je i normalno.Kao sto će i prosecan Japanac tojotu.

Srđan

pre 6 godina

kele
Ispoljavanje snage i obrtnog momenta svakako da zavise od mase vozila i prenosa u mjenacima, ali i do ''trimovanja'' motora na toplotna opeterecena. Usporedba tvog starijeg 1.8 motora sa 1.6 TDI bas i nije nesto. Prije bi mogla sa 1.9 TDI, a upravo je ovaj motor kidao na malim obrtajima. Za razliku od njega 1.6 TDI je podesen da snagu razvlaci kroz obrtaje kao benzinac, a upravo radi dugotrjanosti (ko zeli jace ima na izbor 2.0 koji u CR varijanti nema problema kao prva PD serija) . Bas taj motor prelazi dosta bez vecih problema, a jedina boljka su mu dizne i pumpe. Bilo bi dobro da istih problema nema i kod 1.6 motora sa Simens diznama u PSA i Forda. Kao sto ima i problema sa turbinama kod jacih izvedbi tog motora. Desava im se da pucaju i crijeva na turbinama. Takvih prica o kvarovima koje spominjes za VW ima i o ostalim prozvodjacima koliko hoces. Najmanje takvih prica ima o japancima. Ali ako godisnje prelazim i do 50-60 hiljada kilometara i po 12 sati za sest dana u sedmici treba mi vozilo koje ako se pokvari problem mora biti rijesen za jedan dan, jer posao ne trpi vise od toga. Upravo to mi je prednost kod VW, posto su dijelovi dostupni i prilicno lako rjesavam problem. Nije subjektivno, ali i nemam problema mimo redovnog odrzavanja bez obzira na price o kvarljivosti (valjda i zbog dobre brige o automobilu). Vozis Ford koji za evropsko trziste radi sa slicnim dobavljacima dijelova kao VW, a realno i naginje toj proizvodnoj ''filozofiji''. Sto bi rekao jedan prodavac dijelova: ''vw ima problema, al' al je dobar sta se kod drugih desava''. Meni je Ford ok i hvalio ga je pomenuti prodavac, cak je vozio vise modela, al ga vise ne vozi... I na kraju, odrastao sam uz Opel Kadett kojeg je otac uvezao 1976.god starog 3 god, u to vrijeme to je bila ''limuzinica''...