Utorak, 25.07.2017.

14:58

Zašto je novi Audi A8 više od automobila

Izvor: B92

Zašto je novi Audi A8 više od automobila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 6 godina

@ Replay, 26. jul 2017 20:16

Kad ces nam vec jednom priznati da radis u Audiju? :D Toliko ga ni ovi iz centrale u Nemackoj ne reklamiraju. Ne moze da se ispruzi neko sa 2 sigurno jer je to auto od 5,3 metra a ne 7...

Najbrža i najbolje dizajnirana Škoda

pre 6 godina

Ajde se malo prizemlji,aston i ferrari su neka druga klasa.Govorimo o produksijskim modelima.
(markoni, 26. jul 2017 15:20)

I ne samo oni ... Maserati takođe.
Lepo je kada se i nevoljno shvati da Italija pravi remek dela a Nemačka skupu konfekciju.

Pozdrav od očajnog profesionalca !

kidJ

pre 6 godina

@Josip Juraj Strossmayer

Mene zanima njegovo mišljenje iako ne poznajem čoveka i nemam tu čast da delim prostoriju sa njim. Ukoliko se tvoje mišljenje razlikuje od njegovog, nema potrebe nikog da napušavaš i takve reči da uputiš. Znam da neće dopreti do tebe, i da nećeš moći da pojmiš gde grešiš, ali opet treba pokušati.

banezi

pre 6 godina

Meni nema većeg zadovoljstva od parkiranja, preticanja i ko zna čega još. Pa ja bih prso ko licna sa ovim programskim asistentima.

Dragan Nis

pre 6 godina

Moram da priznam da mi nije najjasniji ovaj mild hybrid uprkos obrazloženju:
"Sva četiri motora rade u kombinaciji sa alternatorom-starterom pokretanim remenom (BAS), koji predstavlja osnovu 48 voltnog električnog sistema.

Ova "mild hybrid" tehnologija omogućava automobilu krstarenje sa ugašenim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. To takođe uključuje proširenu start/stop funkciju i funkciju rekuperacije energije do 12 kW.

Kombinovani efekt ovih mera je dodatno smanjenje potrošnje goriva motora - za do 0,7 litara na 100 kilometara u realnim uslovima vožnje. "

Hoću da kažem da bih voleo, samo zbog tehnologije, da ovaj tip "hybrid-a" upredim sa već postojećim (toyota, chevrolet, nisan), ali nije mi jasan iz datog opisa. Tj. šta je suština ovog blagog hibrida, da smanji potrošnju sa 12l na 11.3l, a koliko košta ta dodatna oprema, koliko je teška i koliko košta održavanje tj. zamena. Nije sve ovo rcionalno, sa količinom informacija koja je data.

abraham

pre 6 godina

prije godinu dana sam birao izmedju e60, e-klase i audi a6 c5facelift 2,4 quattro. i jesu mi bili ljepsi i bmw i MB. sve sam ih isprobao i uzeo sam audi quattro. do sada presao 40.000km. zimus vozio i po dubokom snjegu i po ledu i po blatu. nigdje me nije ostavio. istim tim autom vozim autoputem 245km/h i cujem sebe kako disem a da neosjetim niti jednu vibraciju. i ni eura nisam da na popravku. samo redovan servis. vi gledajte sta je ljepse i polemisite. voziti audi i neki drugi auto, ne moze da se poredi.

Replay

pre 6 godina

@Toni
Na Auto Bild testu, sedi covek od 195 cm pozadi i ima mesta iznad glave isto kao i ovaj. Ovde moze da se opruzi covek bilo koje visine.

Tamara

pre 6 godina

Kako novi A8 funkcionise u saboracaju jos nismo videli, videli smo neke prototip voznje na poliginu u prototip A7. Nikkei je danas objavbio prvi snjimak svog polu-autopilota takodje u kontrolisanoj okolini ali na serijskom autu koji izlazi sledece godine. U pitanju je konkurent A8ic Lexus LS500.

Pogledajte https://www.youtube.com/watch?v=kRsaLNj3KWY

Nacin na koji koriste HUD tehnologiju je prvi ovakve prirode.

b.

pre 6 godina

Mislim da je daleko lepsa prosla serija i S klase i bmw 7, a o a8 da ne govorimo. Od napred odvratna, nesrazmerna maska hladnjaka a od pozadi kopija Linkoln Kontinentala, samo sto kod Audija ruznije izgleda. O neprakticnosti ovih tac skrin ekrana tokom voznje necu ni da govorim. U svakom koraku korak nazad za sve predstavnike ''velike trojke''.

djuro

pre 6 godina

sta mi znamo o dizajnu i pravljenju automobila da mozemo ista komentarisati ..mi smo stali negde na zadnjem traktoru imv 535 i odatle se nismo makli stoga tisina!tehnoloski smo 150 godina iza nemaca

Najbrža i najbolje dizajnirana Škoda

pre 6 godina

@EU citizen

Automobili se prave zbog profita, za bezličnu masu oduševljenih kupaca.
Umetnost donosi gubitke i završi u MoMA.
AUDI je estetski nikakav, dakle masi je prelep i kupovaće ga žestoko

Duca

pre 6 godina

"sportsku eleganciju, prefinjenost i progresivni status", hm od napred prilično ružno, isti efekat bi se dobio sa ravnom pločom na kojoj bi pisalo "mene voze lopuže sa jako puno para zarađenih nečasno, pa i ja izgledam isto tako da ličim na vlasnika".

Ненад

pre 6 godina

Да ми је видети шта возе ови што пљују овај ауто, вероватно неког половњака од 2.000 евра и са 400.000 км на сату!

EU

pre 6 godina

Uvek bio br.3 u segmentu. Valjda će po prvi put biti proizveden u 1 godini u više od 40.000 komada.To se bar lako proveri na wikipediji.Kad se uzme u obzir hladan enterijer i totalno bezlicni eksterijer,teško. Uvek bi pre izabrao S klasu i seriju 7. Čak i Jaguar XJ.

Bu!

pre 6 godina

Veoma mi je čudno kako jedino u slučaju Audija srpski komentatori uvek govore o "dosadnom" i "uvek istom" dizajnu eksterijera.Kako to da se takvi epiteti ne spominju u slučaju MBa ili BMWa?Na primer,prosečnom čoveku je poprilično teško da razlikuje C i E klasu (naglasak na prosečnom).Takođe,BMW je veoma malo promenio eksterijer serije 5 a novi X3 izgleda kao povećani X1.U oba slučaja to nije dosadno i veoma je zanimljivo,po ovde prisutnim komentatorima.
Podsetiću da je isto tako bilo i u prošlosti,sve 3 kompanije dosledno prate dizajnerski pravac koji je aktuelan u tom periodu ali po ovde prisutnim komentatorima jedino u slučaju Audija je to problem.
I da naglasim,nisam Audi bot,naprotiv,više volim BMW.Jedino što mi pada na pamet kao razlog za takav način razmišljanja je stara dobra srpska zavist i predrasude. (predrasude vlasnika automobila su neverovatna stvar,o tome može jedan ozbiljan psihoanalitički tekst da se napiše)

Slovenac

pre 6 godina

Ovaj Audi (AnotherUglyDeutscheInvention) je stvarno beznadezan slucaj sto se tice dizajna. Dok jim je bar interijer bio extra proslih godina, sad su i njega unistili (u prevodu, dizajniraju ga svabe, reko bi po izgledu?)...

rog

pre 6 godina

Prestao da čitam posle prve 3 rečenice. Reklama. 
Vozim Volvo visoke klase, lično mi se ovaj dizajn VW grupe uopšte ne sviđa. Pričaju o tehnologiji, dok auto izgleda kao kovčeg. Razumem da u ovome treba da se voze državnici, diplomate ili top menadžment velikih kompanija, ali...
(Igor, 25. jul 2017 19:50)

Pa i volvo xc90 je na isti kalup, samo da zamenis znak rekao bi audi. Kutija na tockovima sa blink-blink svetlima.

Milojko

pre 6 godina

@Boban
Vrh ponude je W12 sa 585 ks, a takodje ce biti S8 tu a mozda cak i RS8 po prvi put.
(Replay, 25. jul 2017 20:09)

Ooo, opet si tu? Pa gde si bio kad su bile vesti o zabrani prodaje Audi-a zbog izduvnih gasova?

NIkola

pre 6 godina

"kao i na otvorenim putevima na kojima fizička barijera razdvaja dva saobraćajna smera, pri brzinama do 60 km/h. "
Znaci sad ce da vidjamo A8 koji ce da voze 55 na sat na auto putu

AlexM

pre 6 godina

dizajn suvise slican predhodnom,suvise slican modelima A6 i A4, cemu toliki strah od pravih dizajnerskih promena...cak i ovaj fazon velike maske podseca i na novog Pasata...

Milan

pre 6 godina

Nekad je bio treci po prodaji u segmentu, sad je cetvrti. Nekad je prodaja u evropi iznosila skoro 50.000 godisnje a sada su spali ispod 20.000.

lifeisgood

pre 6 godina

kad nasi strucnjaci,''inzenjeri'',kazu kako ovo ne valja,kako je ruzan a citav tim ljudi radi na dizajnu,tehnologiji,radnici u audiju mesecno zarade sto oni za godinu dana onda je svaki komentar suvisan...

Josip Juraj Strossmayer

pre 6 godina

@Možda ima napredne funkcije, ali je, za moj ukus, izuzetno ružan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 25. jul 2017 18:58)

Zasto mislis da je nekoga uopste briga za tvoj "ukus"? Sta zamisljas, ko si ti? Zasto uopste mislis da si bitan na bilo koji nacin bilo kome osim onima koji imaju tu nesrecu da sa tobom dele prostoriju u kojoj trenutno boravis?

Ovaj auto je apsolutno prelep a o tehnologiji koju poseduje i koju ograniceni umovi uopste i ne mogu da razumeju - ne treba uopste trositi reci.

Vozač

pre 6 godina

Zato što je delom proizveden u Srbiji.Program za autonomnu vožnju radila firma iz Novog Sada. Jeste strana firma i jeste ,,outsorcing" ali su radili naši ljudi.

Igor

pre 6 godina

Prestao da čitam posle prve 3 rečenice. Reklama.
Vozim Volvo visoke klase, lično mi se ovaj dizajn VW grupe uopšte ne sviđa. Pričaju o tehnologiji, dok auto izgleda kao kovčeg. Razumem da u ovome treba da se voze državnici, diplomate ili top menadžment velikih kompanija, ali...

denis

pre 6 godina

Buducnost na dohvat ruke!Svaka cast za Audi.Ugradjuje sve vise vestacke inteligencije u sistem upravljanja vozilom.Hibridni i elektro pogon polako i postepeno zamenjuju benzinske i dizel motore i tako dolaze do savrsenstva.Voleo bi da sve ostale marke automobila ovako preuzimaju tehnologiju u sto skorije vreme i tako da buducnost u voznji bude 100% bezbedna, maksimalno udobna i prijatna.Pozdrav za novu tehnologiju

Cole

pre 6 godina

Ljudi, osvestite se, vrana vrani oci ne vadi
(BMW, Mercedes). Sve su to odlicni automobili,
samo je pitanje afiniteta, ukusa..., a te price
znas sta je za njega S klasa ili BMW 7 ili sta
bi mu na pravcu uradio su price za malu decu.

ZlackB

pre 6 godina

Tacno je da je vise od automobila. To je autobus koji ni malo nije lepsi od Audi A5 A7 varijante koji izgledaju kao formule naspam ovog kockastog kontejnera.

Dex

pre 6 godina

Ovi izgleda nisu culi sta se sprema na naplatnim rampama i merenjem brzine u svrbiji kad imaju nake motore? Jos kah ih navataju za 51kmh u naseljenom mestu ko ovog nesrecnika u Vojki ijuuuu. Al dobro,verovatno ce ovi da se vozaju po autobanovima gde lepo stisnes gas i UZIVAS jel ipak vozis Audi a ne stojadina pa tako su spram kola i resena i ogranicenja....i manje se gine sta god rekli nasi moroni iz "agencije za istrazivanje ruda i gublje...pardom,za bezbedost saobracaja".

dragance1988

pre 6 godina

Nasi popovi se vec krste.Salu na stranu,auto je bomba.Jako mi se svidja auto pilot,u kolonama tokom letnih dana koncentracija opadne cas posla "nabodes"nekoga otpozadi.

anica

pre 6 godina

Kad ga vidim kao da vidim momka sa manirima. Meni su ovi automobili toliko prefinjeni, kad se vozis ne osecas ga. A6 vozim kad ugrabim priliku.

Stingray

pre 6 godina

Touchscreen koji reaguje na dodir prsta!
Kakvo dostignuce kreativnog tima iz Auto Uniona!
Kome bi jos na um pao ovako epohalni pronalazak?!?!
Sta je sledece?
Pedala gasa koja reaguje na pritisak noge?

Gong

pre 6 godina

Mislim da je ekran prenisko, jer kad je pogled na njemu, periferni vid ne hvata situaciju na putu, tako da postoji vreme gde uopšte niste svesni situacije u saobraćaju, a tu sekund nekada nije trenutak, nego period u kojem se svašta može desiti.

Cole

pre 6 godina

Ljudi, osvestite se, vrana vrani oci ne vadi
(BMW, Mercedes). Sve su to odlicni automobili,
samo je pitanje afiniteta, ukusa..., a te price
znas sta je za njega S klasa ili BMW 7 ili sta
bi mu na pravcu uradio su price za malu decu.

Stingray

pre 6 godina

Touchscreen koji reaguje na dodir prsta!
Kakvo dostignuce kreativnog tima iz Auto Uniona!
Kome bi jos na um pao ovako epohalni pronalazak?!?!
Sta je sledece?
Pedala gasa koja reaguje na pritisak noge?

dragance1988

pre 6 godina

Nasi popovi se vec krste.Salu na stranu,auto je bomba.Jako mi se svidja auto pilot,u kolonama tokom letnih dana koncentracija opadne cas posla "nabodes"nekoga otpozadi.

Dex

pre 6 godina

Ovi izgleda nisu culi sta se sprema na naplatnim rampama i merenjem brzine u svrbiji kad imaju nake motore? Jos kah ih navataju za 51kmh u naseljenom mestu ko ovog nesrecnika u Vojki ijuuuu. Al dobro,verovatno ce ovi da se vozaju po autobanovima gde lepo stisnes gas i UZIVAS jel ipak vozis Audi a ne stojadina pa tako su spram kola i resena i ogranicenja....i manje se gine sta god rekli nasi moroni iz "agencije za istrazivanje ruda i gublje...pardom,za bezbedost saobracaja".

Igor

pre 6 godina

Prestao da čitam posle prve 3 rečenice. Reklama.
Vozim Volvo visoke klase, lično mi se ovaj dizajn VW grupe uopšte ne sviđa. Pričaju o tehnologiji, dok auto izgleda kao kovčeg. Razumem da u ovome treba da se voze državnici, diplomate ili top menadžment velikih kompanija, ali...

ZlackB

pre 6 godina

Tacno je da je vise od automobila. To je autobus koji ni malo nije lepsi od Audi A5 A7 varijante koji izgledaju kao formule naspam ovog kockastog kontejnera.

Ненад

pre 6 godina

Да ми је видети шта возе ови што пљују овај ауто, вероватно неког половњака од 2.000 евра и са 400.000 км на сату!

Bu!

pre 6 godina

Veoma mi je čudno kako jedino u slučaju Audija srpski komentatori uvek govore o "dosadnom" i "uvek istom" dizajnu eksterijera.Kako to da se takvi epiteti ne spominju u slučaju MBa ili BMWa?Na primer,prosečnom čoveku je poprilično teško da razlikuje C i E klasu (naglasak na prosečnom).Takođe,BMW je veoma malo promenio eksterijer serije 5 a novi X3 izgleda kao povećani X1.U oba slučaja to nije dosadno i veoma je zanimljivo,po ovde prisutnim komentatorima.
Podsetiću da je isto tako bilo i u prošlosti,sve 3 kompanije dosledno prate dizajnerski pravac koji je aktuelan u tom periodu ali po ovde prisutnim komentatorima jedino u slučaju Audija je to problem.
I da naglasim,nisam Audi bot,naprotiv,više volim BMW.Jedino što mi pada na pamet kao razlog za takav način razmišljanja je stara dobra srpska zavist i predrasude. (predrasude vlasnika automobila su neverovatna stvar,o tome može jedan ozbiljan psihoanalitički tekst da se napiše)

djuro

pre 6 godina

sta mi znamo o dizajnu i pravljenju automobila da mozemo ista komentarisati ..mi smo stali negde na zadnjem traktoru imv 535 i odatle se nismo makli stoga tisina!tehnoloski smo 150 godina iza nemaca

Gong

pre 6 godina

Mislim da je ekran prenisko, jer kad je pogled na njemu, periferni vid ne hvata situaciju na putu, tako da postoji vreme gde uopšte niste svesni situacije u saobraćaju, a tu sekund nekada nije trenutak, nego period u kojem se svašta može desiti.

anica

pre 6 godina

Kad ga vidim kao da vidim momka sa manirima. Meni su ovi automobili toliko prefinjeni, kad se vozis ne osecas ga. A6 vozim kad ugrabim priliku.

Milojko

pre 6 godina

@Boban
Vrh ponude je W12 sa 585 ks, a takodje ce biti S8 tu a mozda cak i RS8 po prvi put.
(Replay, 25. jul 2017 20:09)

Ooo, opet si tu? Pa gde si bio kad su bile vesti o zabrani prodaje Audi-a zbog izduvnih gasova?

denis

pre 6 godina

Buducnost na dohvat ruke!Svaka cast za Audi.Ugradjuje sve vise vestacke inteligencije u sistem upravljanja vozilom.Hibridni i elektro pogon polako i postepeno zamenjuju benzinske i dizel motore i tako dolaze do savrsenstva.Voleo bi da sve ostale marke automobila ovako preuzimaju tehnologiju u sto skorije vreme i tako da buducnost u voznji bude 100% bezbedna, maksimalno udobna i prijatna.Pozdrav za novu tehnologiju

Vozač

pre 6 godina

Zato što je delom proizveden u Srbiji.Program za autonomnu vožnju radila firma iz Novog Sada. Jeste strana firma i jeste ,,outsorcing" ali su radili naši ljudi.

rog

pre 6 godina

Prestao da čitam posle prve 3 rečenice. Reklama. 
Vozim Volvo visoke klase, lično mi se ovaj dizajn VW grupe uopšte ne sviđa. Pričaju o tehnologiji, dok auto izgleda kao kovčeg. Razumem da u ovome treba da se voze državnici, diplomate ili top menadžment velikih kompanija, ali...
(Igor, 25. jul 2017 19:50)

Pa i volvo xc90 je na isti kalup, samo da zamenis znak rekao bi audi. Kutija na tockovima sa blink-blink svetlima.

Josip Juraj Strossmayer

pre 6 godina

@Možda ima napredne funkcije, ali je, za moj ukus, izuzetno ružan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 25. jul 2017 18:58)

Zasto mislis da je nekoga uopste briga za tvoj "ukus"? Sta zamisljas, ko si ti? Zasto uopste mislis da si bitan na bilo koji nacin bilo kome osim onima koji imaju tu nesrecu da sa tobom dele prostoriju u kojoj trenutno boravis?

Ovaj auto je apsolutno prelep a o tehnologiji koju poseduje i koju ograniceni umovi uopste i ne mogu da razumeju - ne treba uopste trositi reci.

lifeisgood

pre 6 godina

kad nasi strucnjaci,''inzenjeri'',kazu kako ovo ne valja,kako je ruzan a citav tim ljudi radi na dizajnu,tehnologiji,radnici u audiju mesecno zarade sto oni za godinu dana onda je svaki komentar suvisan...

Najbrža i najbolje dizajnirana Škoda

pre 6 godina

@EU citizen

Automobili se prave zbog profita, za bezličnu masu oduševljenih kupaca.
Umetnost donosi gubitke i završi u MoMA.
AUDI je estetski nikakav, dakle masi je prelep i kupovaće ga žestoko

Milan

pre 6 godina

Nekad je bio treci po prodaji u segmentu, sad je cetvrti. Nekad je prodaja u evropi iznosila skoro 50.000 godisnje a sada su spali ispod 20.000.

EU

pre 6 godina

Uvek bio br.3 u segmentu. Valjda će po prvi put biti proizveden u 1 godini u više od 40.000 komada.To se bar lako proveri na wikipediji.Kad se uzme u obzir hladan enterijer i totalno bezlicni eksterijer,teško. Uvek bi pre izabrao S klasu i seriju 7. Čak i Jaguar XJ.

Slovenac

pre 6 godina

Ovaj Audi (AnotherUglyDeutscheInvention) je stvarno beznadezan slucaj sto se tice dizajna. Dok jim je bar interijer bio extra proslih godina, sad su i njega unistili (u prevodu, dizajniraju ga svabe, reko bi po izgledu?)...

AlexM

pre 6 godina

dizajn suvise slican predhodnom,suvise slican modelima A6 i A4, cemu toliki strah od pravih dizajnerskih promena...cak i ovaj fazon velike maske podseca i na novog Pasata...

NIkola

pre 6 godina

"kao i na otvorenim putevima na kojima fizička barijera razdvaja dva saobraćajna smera, pri brzinama do 60 km/h. "
Znaci sad ce da vidjamo A8 koji ce da voze 55 na sat na auto putu

abraham

pre 6 godina

prije godinu dana sam birao izmedju e60, e-klase i audi a6 c5facelift 2,4 quattro. i jesu mi bili ljepsi i bmw i MB. sve sam ih isprobao i uzeo sam audi quattro. do sada presao 40.000km. zimus vozio i po dubokom snjegu i po ledu i po blatu. nigdje me nije ostavio. istim tim autom vozim autoputem 245km/h i cujem sebe kako disem a da neosjetim niti jednu vibraciju. i ni eura nisam da na popravku. samo redovan servis. vi gledajte sta je ljepse i polemisite. voziti audi i neki drugi auto, ne moze da se poredi.

banezi

pre 6 godina

Meni nema većeg zadovoljstva od parkiranja, preticanja i ko zna čega još. Pa ja bih prso ko licna sa ovim programskim asistentima.

Dragan Nis

pre 6 godina

Moram da priznam da mi nije najjasniji ovaj mild hybrid uprkos obrazloženju:
"Sva četiri motora rade u kombinaciji sa alternatorom-starterom pokretanim remenom (BAS), koji predstavlja osnovu 48 voltnog električnog sistema.

Ova "mild hybrid" tehnologija omogućava automobilu krstarenje sa ugašenim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. To takođe uključuje proširenu start/stop funkciju i funkciju rekuperacije energije do 12 kW.

Kombinovani efekt ovih mera je dodatno smanjenje potrošnje goriva motora - za do 0,7 litara na 100 kilometara u realnim uslovima vožnje. "

Hoću da kažem da bih voleo, samo zbog tehnologije, da ovaj tip "hybrid-a" upredim sa već postojećim (toyota, chevrolet, nisan), ali nije mi jasan iz datog opisa. Tj. šta je suština ovog blagog hibrida, da smanji potrošnju sa 12l na 11.3l, a koliko košta ta dodatna oprema, koliko je teška i koliko košta održavanje tj. zamena. Nije sve ovo rcionalno, sa količinom informacija koja je data.

kidJ

pre 6 godina

@Josip Juraj Strossmayer

Mene zanima njegovo mišljenje iako ne poznajem čoveka i nemam tu čast da delim prostoriju sa njim. Ukoliko se tvoje mišljenje razlikuje od njegovog, nema potrebe nikog da napušavaš i takve reči da uputiš. Znam da neće dopreti do tebe, i da nećeš moći da pojmiš gde grešiš, ali opet treba pokušati.

Najbrža i najbolje dizajnirana Škoda

pre 6 godina

Ajde se malo prizemlji,aston i ferrari su neka druga klasa.Govorimo o produksijskim modelima.
(markoni, 26. jul 2017 15:20)

I ne samo oni ... Maserati takođe.
Lepo je kada se i nevoljno shvati da Italija pravi remek dela a Nemačka skupu konfekciju.

Pozdrav od očajnog profesionalca !

Replay

pre 6 godina

@Toni
Na Auto Bild testu, sedi covek od 195 cm pozadi i ima mesta iznad glave isto kao i ovaj. Ovde moze da se opruzi covek bilo koje visine.

Nemanja

pre 6 godina

@ Replay, 26. jul 2017 20:16

Kad ces nam vec jednom priznati da radis u Audiju? :D Toliko ga ni ovi iz centrale u Nemackoj ne reklamiraju. Ne moze da se ispruzi neko sa 2 sigurno jer je to auto od 5,3 metra a ne 7...

b.

pre 6 godina

Mislim da je daleko lepsa prosla serija i S klase i bmw 7, a o a8 da ne govorimo. Od napred odvratna, nesrazmerna maska hladnjaka a od pozadi kopija Linkoln Kontinentala, samo sto kod Audija ruznije izgleda. O neprakticnosti ovih tac skrin ekrana tokom voznje necu ni da govorim. U svakom koraku korak nazad za sve predstavnike ''velike trojke''.

Duca

pre 6 godina

"sportsku eleganciju, prefinjenost i progresivni status", hm od napred prilično ružno, isti efekat bi se dobio sa ravnom pločom na kojoj bi pisalo "mene voze lopuže sa jako puno para zarađenih nečasno, pa i ja izgledam isto tako da ličim na vlasnika".

Tamara

pre 6 godina

Kako novi A8 funkcionise u saboracaju jos nismo videli, videli smo neke prototip voznje na poliginu u prototip A7. Nikkei je danas objavbio prvi snjimak svog polu-autopilota takodje u kontrolisanoj okolini ali na serijskom autu koji izlazi sledece godine. U pitanju je konkurent A8ic Lexus LS500.

Pogledajte https://www.youtube.com/watch?v=kRsaLNj3KWY

Nacin na koji koriste HUD tehnologiju je prvi ovakve prirode.

Igor

pre 6 godina

Prestao da čitam posle prve 3 rečenice. Reklama.
Vozim Volvo visoke klase, lično mi se ovaj dizajn VW grupe uopšte ne sviđa. Pričaju o tehnologiji, dok auto izgleda kao kovčeg. Razumem da u ovome treba da se voze državnici, diplomate ili top menadžment velikih kompanija, ali...

Josip Juraj Strossmayer

pre 6 godina

@Možda ima napredne funkcije, ali je, za moj ukus, izuzetno ružan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 25. jul 2017 18:58)

Zasto mislis da je nekoga uopste briga za tvoj "ukus"? Sta zamisljas, ko si ti? Zasto uopste mislis da si bitan na bilo koji nacin bilo kome osim onima koji imaju tu nesrecu da sa tobom dele prostoriju u kojoj trenutno boravis?

Ovaj auto je apsolutno prelep a o tehnologiji koju poseduje i koju ograniceni umovi uopste i ne mogu da razumeju - ne treba uopste trositi reci.

ZlackB

pre 6 godina

Tacno je da je vise od automobila. To je autobus koji ni malo nije lepsi od Audi A5 A7 varijante koji izgledaju kao formule naspam ovog kockastog kontejnera.

anica

pre 6 godina

Kad ga vidim kao da vidim momka sa manirima. Meni su ovi automobili toliko prefinjeni, kad se vozis ne osecas ga. A6 vozim kad ugrabim priliku.

denis

pre 6 godina

Buducnost na dohvat ruke!Svaka cast za Audi.Ugradjuje sve vise vestacke inteligencije u sistem upravljanja vozilom.Hibridni i elektro pogon polako i postepeno zamenjuju benzinske i dizel motore i tako dolaze do savrsenstva.Voleo bi da sve ostale marke automobila ovako preuzimaju tehnologiju u sto skorije vreme i tako da buducnost u voznji bude 100% bezbedna, maksimalno udobna i prijatna.Pozdrav za novu tehnologiju

Stingray

pre 6 godina

Touchscreen koji reaguje na dodir prsta!
Kakvo dostignuce kreativnog tima iz Auto Uniona!
Kome bi jos na um pao ovako epohalni pronalazak?!?!
Sta je sledece?
Pedala gasa koja reaguje na pritisak noge?

Slovenac

pre 6 godina

Ovaj Audi (AnotherUglyDeutscheInvention) je stvarno beznadezan slucaj sto se tice dizajna. Dok jim je bar interijer bio extra proslih godina, sad su i njega unistili (u prevodu, dizajniraju ga svabe, reko bi po izgledu?)...

Najbrža i najbolje dizajnirana Škoda

pre 6 godina

@EU citizen

Automobili se prave zbog profita, za bezličnu masu oduševljenih kupaca.
Umetnost donosi gubitke i završi u MoMA.
AUDI je estetski nikakav, dakle masi je prelep i kupovaće ga žestoko

Gong

pre 6 godina

Mislim da je ekran prenisko, jer kad je pogled na njemu, periferni vid ne hvata situaciju na putu, tako da postoji vreme gde uopšte niste svesni situacije u saobraćaju, a tu sekund nekada nije trenutak, nego period u kojem se svašta može desiti.

EU

pre 6 godina

Uvek bio br.3 u segmentu. Valjda će po prvi put biti proizveden u 1 godini u više od 40.000 komada.To se bar lako proveri na wikipediji.Kad se uzme u obzir hladan enterijer i totalno bezlicni eksterijer,teško. Uvek bi pre izabrao S klasu i seriju 7. Čak i Jaguar XJ.

abraham

pre 6 godina

prije godinu dana sam birao izmedju e60, e-klase i audi a6 c5facelift 2,4 quattro. i jesu mi bili ljepsi i bmw i MB. sve sam ih isprobao i uzeo sam audi quattro. do sada presao 40.000km. zimus vozio i po dubokom snjegu i po ledu i po blatu. nigdje me nije ostavio. istim tim autom vozim autoputem 245km/h i cujem sebe kako disem a da neosjetim niti jednu vibraciju. i ni eura nisam da na popravku. samo redovan servis. vi gledajte sta je ljepse i polemisite. voziti audi i neki drugi auto, ne moze da se poredi.

rog

pre 6 godina

Prestao da čitam posle prve 3 rečenice. Reklama. 
Vozim Volvo visoke klase, lično mi se ovaj dizajn VW grupe uopšte ne sviđa. Pričaju o tehnologiji, dok auto izgleda kao kovčeg. Razumem da u ovome treba da se voze državnici, diplomate ili top menadžment velikih kompanija, ali...
(Igor, 25. jul 2017 19:50)

Pa i volvo xc90 je na isti kalup, samo da zamenis znak rekao bi audi. Kutija na tockovima sa blink-blink svetlima.

Ненад

pre 6 godina

Да ми је видети шта возе ови што пљују овај ауто, вероватно неког половњака од 2.000 евра и са 400.000 км на сату!

Najbrža i najbolje dizajnirana Škoda

pre 6 godina

Ajde se malo prizemlji,aston i ferrari su neka druga klasa.Govorimo o produksijskim modelima.
(markoni, 26. jul 2017 15:20)

I ne samo oni ... Maserati takođe.
Lepo je kada se i nevoljno shvati da Italija pravi remek dela a Nemačka skupu konfekciju.

Pozdrav od očajnog profesionalca !

lifeisgood

pre 6 godina

kad nasi strucnjaci,''inzenjeri'',kazu kako ovo ne valja,kako je ruzan a citav tim ljudi radi na dizajnu,tehnologiji,radnici u audiju mesecno zarade sto oni za godinu dana onda je svaki komentar suvisan...

dragance1988

pre 6 godina

Nasi popovi se vec krste.Salu na stranu,auto je bomba.Jako mi se svidja auto pilot,u kolonama tokom letnih dana koncentracija opadne cas posla "nabodes"nekoga otpozadi.

AlexM

pre 6 godina

dizajn suvise slican predhodnom,suvise slican modelima A6 i A4, cemu toliki strah od pravih dizajnerskih promena...cak i ovaj fazon velike maske podseca i na novog Pasata...

Milojko

pre 6 godina

@Boban
Vrh ponude je W12 sa 585 ks, a takodje ce biti S8 tu a mozda cak i RS8 po prvi put.
(Replay, 25. jul 2017 20:09)

Ooo, opet si tu? Pa gde si bio kad su bile vesti o zabrani prodaje Audi-a zbog izduvnih gasova?

Dex

pre 6 godina

Ovi izgleda nisu culi sta se sprema na naplatnim rampama i merenjem brzine u svrbiji kad imaju nake motore? Jos kah ih navataju za 51kmh u naseljenom mestu ko ovog nesrecnika u Vojki ijuuuu. Al dobro,verovatno ce ovi da se vozaju po autobanovima gde lepo stisnes gas i UZIVAS jel ipak vozis Audi a ne stojadina pa tako su spram kola i resena i ogranicenja....i manje se gine sta god rekli nasi moroni iz "agencije za istrazivanje ruda i gublje...pardom,za bezbedost saobracaja".

djuro

pre 6 godina

sta mi znamo o dizajnu i pravljenju automobila da mozemo ista komentarisati ..mi smo stali negde na zadnjem traktoru imv 535 i odatle se nismo makli stoga tisina!tehnoloski smo 150 godina iza nemaca

Milan

pre 6 godina

Nekad je bio treci po prodaji u segmentu, sad je cetvrti. Nekad je prodaja u evropi iznosila skoro 50.000 godisnje a sada su spali ispod 20.000.

Cole

pre 6 godina

Ljudi, osvestite se, vrana vrani oci ne vadi
(BMW, Mercedes). Sve su to odlicni automobili,
samo je pitanje afiniteta, ukusa..., a te price
znas sta je za njega S klasa ili BMW 7 ili sta
bi mu na pravcu uradio su price za malu decu.

b.

pre 6 godina

Mislim da je daleko lepsa prosla serija i S klase i bmw 7, a o a8 da ne govorimo. Od napred odvratna, nesrazmerna maska hladnjaka a od pozadi kopija Linkoln Kontinentala, samo sto kod Audija ruznije izgleda. O neprakticnosti ovih tac skrin ekrana tokom voznje necu ni da govorim. U svakom koraku korak nazad za sve predstavnike ''velike trojke''.

Bu!

pre 6 godina

Veoma mi je čudno kako jedino u slučaju Audija srpski komentatori uvek govore o "dosadnom" i "uvek istom" dizajnu eksterijera.Kako to da se takvi epiteti ne spominju u slučaju MBa ili BMWa?Na primer,prosečnom čoveku je poprilično teško da razlikuje C i E klasu (naglasak na prosečnom).Takođe,BMW je veoma malo promenio eksterijer serije 5 a novi X3 izgleda kao povećani X1.U oba slučaja to nije dosadno i veoma je zanimljivo,po ovde prisutnim komentatorima.
Podsetiću da je isto tako bilo i u prošlosti,sve 3 kompanije dosledno prate dizajnerski pravac koji je aktuelan u tom periodu ali po ovde prisutnim komentatorima jedino u slučaju Audija je to problem.
I da naglasim,nisam Audi bot,naprotiv,više volim BMW.Jedino što mi pada na pamet kao razlog za takav način razmišljanja je stara dobra srpska zavist i predrasude. (predrasude vlasnika automobila su neverovatna stvar,o tome može jedan ozbiljan psihoanalitički tekst da se napiše)

kidJ

pre 6 godina

@Josip Juraj Strossmayer

Mene zanima njegovo mišljenje iako ne poznajem čoveka i nemam tu čast da delim prostoriju sa njim. Ukoliko se tvoje mišljenje razlikuje od njegovog, nema potrebe nikog da napušavaš i takve reči da uputiš. Znam da neće dopreti do tebe, i da nećeš moći da pojmiš gde grešiš, ali opet treba pokušati.

NIkola

pre 6 godina

"kao i na otvorenim putevima na kojima fizička barijera razdvaja dva saobraćajna smera, pri brzinama do 60 km/h. "
Znaci sad ce da vidjamo A8 koji ce da voze 55 na sat na auto putu

Duca

pre 6 godina

"sportsku eleganciju, prefinjenost i progresivni status", hm od napred prilično ružno, isti efekat bi se dobio sa ravnom pločom na kojoj bi pisalo "mene voze lopuže sa jako puno para zarađenih nečasno, pa i ja izgledam isto tako da ličim na vlasnika".

Tamara

pre 6 godina

Kako novi A8 funkcionise u saboracaju jos nismo videli, videli smo neke prototip voznje na poliginu u prototip A7. Nikkei je danas objavbio prvi snjimak svog polu-autopilota takodje u kontrolisanoj okolini ali na serijskom autu koji izlazi sledece godine. U pitanju je konkurent A8ic Lexus LS500.

Pogledajte https://www.youtube.com/watch?v=kRsaLNj3KWY

Nacin na koji koriste HUD tehnologiju je prvi ovakve prirode.

Nemanja

pre 6 godina

@ Replay, 26. jul 2017 20:16

Kad ces nam vec jednom priznati da radis u Audiju? :D Toliko ga ni ovi iz centrale u Nemackoj ne reklamiraju. Ne moze da se ispruzi neko sa 2 sigurno jer je to auto od 5,3 metra a ne 7...

Replay

pre 6 godina

@Toni
Na Auto Bild testu, sedi covek od 195 cm pozadi i ima mesta iznad glave isto kao i ovaj. Ovde moze da se opruzi covek bilo koje visine.

Vozač

pre 6 godina

Zato što je delom proizveden u Srbiji.Program za autonomnu vožnju radila firma iz Novog Sada. Jeste strana firma i jeste ,,outsorcing" ali su radili naši ljudi.

Dragan Nis

pre 6 godina

Moram da priznam da mi nije najjasniji ovaj mild hybrid uprkos obrazloženju:
"Sva četiri motora rade u kombinaciji sa alternatorom-starterom pokretanim remenom (BAS), koji predstavlja osnovu 48 voltnog električnog sistema.

Ova "mild hybrid" tehnologija omogućava automobilu krstarenje sa ugašenim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. To takođe uključuje proširenu start/stop funkciju i funkciju rekuperacije energije do 12 kW.

Kombinovani efekt ovih mera je dodatno smanjenje potrošnje goriva motora - za do 0,7 litara na 100 kilometara u realnim uslovima vožnje. "

Hoću da kažem da bih voleo, samo zbog tehnologije, da ovaj tip "hybrid-a" upredim sa već postojećim (toyota, chevrolet, nisan), ali nije mi jasan iz datog opisa. Tj. šta je suština ovog blagog hibrida, da smanji potrošnju sa 12l na 11.3l, a koliko košta ta dodatna oprema, koliko je teška i koliko košta održavanje tj. zamena. Nije sve ovo rcionalno, sa količinom informacija koja je data.

banezi

pre 6 godina

Meni nema većeg zadovoljstva od parkiranja, preticanja i ko zna čega još. Pa ja bih prso ko licna sa ovim programskim asistentima.