Sreda, 05.07.2017.

19:30

Prva vožnja: BMW Serije 5

Izvor: B92

Prva vožnja: BMW Serije 5 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

ZdravkoNS

pre 6 godina

@mrk:
Nemam adaptivni tempomat, zato se i nerviram.
Ne koči saam od sebe, i nizbrdo povećava brzinu...a tek ako nešto ima ispred, ne reaguje uopšte...ipak je to e39 :) Zato sam i rekao da mi je krivo što neke stvari tada nisu bile izmišljene, a danas to ebg, košta da voziš jedno 40k eura, a kada imaš porodicu i malu decu, prioriteti se malo više promene, pa sa e39 gledaš kako da pređeš na e60 ili f10 što bezbolnije(i to karavan u porodičnom slučaju, znam jeste to jeres...bmw karavan, ali nekada bi prodao dušu đavolu, samo da je karavan, koliko god da je odvratan...ima svrhu)...osim ako si ultra-mega-giga bezobrazno bogat, što ja na žalost nisam...
Ali svejedno je i e39 sjajan i obožavam ga :)
(dok ne skupim za mlađeg, i to karavana, pa me pljujte ovako javno, od kada sam se oženio, mislim o karavanu i samo vuglim spiskove i kese, kolica, dubke, torbe...)
e46 325ci mi ostaje neispunjen san, švalerski auto koji sam preskočio (hebo me ko me npravi ovako blesavog i papučara)

Meckalover

pre 6 godina

E vise mi je dosta ovih tzv merenja potrosnje , 540i sa 340 KS kao trosi 9.5 litara ma kako da ne u gradu , ispod 15-16l ni da se pomisli ne znam cemu vise ovo sluzi , sem ako ne kupis zver od auta sa 340 KS a onda mu nikad ne stisnes gas nego cisto da se zna sta imas, a ni tada ispod 11-12 nema sanse jos benzin ma idi begaj xaxaxaaxaxax

mrk

pre 6 godina

(ZdravkoNS, 6. jul 2017 17:25)

ti ili lazes da vozis mbw ili nemas pojma sta imas u svom automobilu. imas valjda limiter brzine ili adaptivni temomat koji ce da se sam vrati na zadatu brzinu posle kocenja. nema sanse da imas samo obican tempomat....

Bmw

pre 6 godina

@(Replay, 09. jul 2017 02:39)
А пре тога нам одгонетни, јел то Шкода, Ваген или Ауди? Па нисмо сигурни јел то Шкоду поредиш са Бмв-ом. Толико је Ауди добар да Бмв-у гледа тугаљиво у леђа, пошто је Бмв и даље други највреднији бренд.

Nemanja

pre 6 godina

@ Bavarac, 06. jul 2017 09:27

BMW je do prosle godine prednjacio u odnosu na Mercedes po prodaji. BMW je i dalje najvredniji automobilski brend, ispred Mercedesa. Mercedes gomila nove modele (evo sad ce i prepakovani Nissan da predstave kao svoj pik up) i zato mu raste prodaja.
Medjutim, nije sve idealno u BMW-u. Meni se ovaj dizajn ne svidja nesto posebno, narocito ova horizontalna led svetla (bmw-i su oduvek imali angel eyes i nista vise). Iskreno mi se vise svidjala prethodna serija, cak i osporavana Benglov dizajn (koji deluje sve bolje sa godinama). Stariji modeli su se razlikovali, imali sopstvenu pojavu. Ova nova petica lici na 7-icu, takva ce biti i nova trojka. Jednostavno nema taj wow efekat za razliku od prethodnih generacija i ne svidja mi se u kom pravcu ide BMW. BMW se mora isticati vozackim osecajem a ne luksuzom i komforom. Kome je to prioritet sigurno nece odabrati BMW. Mozda je zato procentualno opala prodaja u odnosu na konkurente...

Replay

pre 6 godina

@Mm
Pa i Audi je Bavarac. :))) A i zapitaj se zasto su Nemci vise kupovali A6 C7 od serije 5 F10. I to vec godinama... Prva polovina 2017 je na strani A6, cak i sa novom serijom 5 a takodje i 2016 i 2015 8 tako dalje. Cenovno isto, u top verzijama Audi i skuplji. Mozda zato sto se BMW bolje vozi. :))))) Moj drugar vozio F10 pa A6 i kupio A6 iako je skuplji kao polovnjak. Kaze bolji A6.

Mm

pre 6 godina

@Charapan
Apelujem na držanje nivoa ovog portala!
Uporedjivanje Pasata i BMW 5 je svetogrdje!
Čak ni uporedjivanje A6 i BMW5 nema puno smisla, posmatrajući sadašnju klasu Audija i predhodnu BMWa. Vozio sam i jednan i drugi auto, i još uvek vozim jedan od ta dva, znam o čemu govorim i nisam ničiji fan bez razloga. Mislim da je A6 lepši ali sve ostalo, vožnja - kao najvažnije, je na strani bavarca, drastično. Videćemo kada izadje nov A6, lepe su naznake nova vešanja i utisak vožnje kod A4 i Q5. Ako na tom nivou bude i A6 onda će izbor biti jako težak, mada je ovo o čemu razmišljam poredjenje predhodne generacije BMWa5 i te nove, "zamišljenje" A6. Novu 5-icu nisam vozio. Ako je ona primetno bolja od predhodne, onda Audi ima skoro nemoguć zadatak, da stigne predhodnu generaciju i uhvati priključak sa novom generacijom 5-ice.

mozda sutra

pre 6 godina

Ma svi vi ne volite dizele, a na ulicama 95% dizelasa. Benzinca ne moze covek da proda uopste u Srbiji. Gde ste vi svi obozavaoci benzinaca u stvarnosti nestali?

Vladimir Vukajlovic

pre 6 godina

Kad čitam o ovi savremenim automobilima, sve mi na pamet padnu sovjecki Zaporošci za invalide koji su se nekad vozili... pa model za invalida sa samo jednom rukom, pa model za invalida sa jednom rukom i jednom nogom, pa model za invalida bez obije noge... Evo konačno imamo model za invalida bez nogu i ruku. Nažalost mnogi ovaj blagoslov nisu doživjeli... Kome treba auto koji ga sam vozi??? To već postoji! To se zove autobus, ili taksi.

Bmw

pre 6 godina

(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)
Да ниси лењ као што јеси па да провериш цене, знао би да је дизел скупљи, да је сервис и одржавање скупље за дизела. Да знаш као што не знаш, погледао би обртне моменте дизела и бензинца, па онда погледао М верзију. Што се тиче махања за појачавањемузике или тражења станице, кад пређем у ауто који нема команде на волану, махинално чешкам волан а оно ништа, па кад морам да чачкам плејер уместо преко волана да подешавам. Е то је то, само подигнеш кажипрст, мрднеш лево-десно,мењају се станице, завртиш у круг појачава или смањује тон, дакле, док год возите ваше голфове два и коментаришете нешто што нисте пробали или само видели на фотки, немамо шта да причамо. Скоро провозах И8...Л У Д И Л О ! ! !

GT

pre 6 godina

Apropo goriva, ne volim dizele I jedva cekam da ih ukinu. Za pocetak mogli bi da krenu sa ukidanjem kod nas ovih sa Euro -1 motorima (Stilo, Kadeti, Golf 2, C5 prve generacije...), pocrkacemo od izduvnih kancerogenih gasova. Medjutim potrosnja kod malo jacih benzinaca je cesto prevelika. Nije to vise samo stvar potrosnje I novcanika, ima tu I do autonomije voznje (sipas pun rezervoar svaka 3-4 dana, a na autoputu, vec posle 4 sata voznje) i naravno obrtnog momenta. Drugar ima Seriju 5 gt, benzinac od 3.000 kubika. Potrosnja na nivou zglobnog Ikarbus autobusa, plus svako malo pa na pumpu. Otuda popularnost dizela.

.

pre 6 godina

@Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara. Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu? Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12
Njegove pare njegova stvar zaradi ko on i kupi benzinca...

Nenad-EU

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara. 
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu? 
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje. 
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12) 

Može BMW dizel da košta i 100.000 eura pa se kupuje. To što Srbi misle da je dizel sirotinjski pogon a voze neki 2.0 atmosferski benzinac i bojler u gepeku je druga stvar.

Pera

pre 6 godina

@DC
To je iz razloga sto je od F10, pa onda i kod F30 standardno ogibljenje na BMW-u dosta omeksano. Ne bas kao kod Mecke, ali dosta. Verovatno pokusaj da se pridobije starija generacija kupaca kojima je udobnost vaznija od voznih karakteristika.
Ko voli tvrdje i sportskije ogibljenje jedini nacin da ga dobije (pogotovu u xDrive varijanti) je da uzme adaptivno vesanje. No ono kosta kao djavo, 2000 evra.
Na svu srecu postoji idealno after-market resenje za onog ko nece da da tolike pare za tu opciju, AC Schnizer opruge specijalno radjene za BMW. Nisu previse skupe (oko 300 evra), a auto drasticno poboljsava vozne karakteristike i pri tom ne gubi znacajno na komforu.

ticco

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)

Sedi jednom u dizela i provozaj (bilo koji osim 520d) pa će ti se pojasniti

Demian

pre 6 godina

Freude am Fahren slogan a sve se dalo na autonomiju. Od kako znam za sebe fan sam Mercedesa I jedno BMW je u istoj klasi pa čak i sa ovim tabletom koji Mercedesu još nisam oprostio na centralnoj konzoli. Vrhunski automobil ali za potrošnju niste slagali pod uslovom da je nagib terena negativan i to možda ali veliko možda.

@kobaja grande

pre 6 godina

Ti se ocigledno nisi vozio u nijednom novijem dizelu cim dajes takve komentare...

Dizel, benzin, gas, svejedno je ako je motor dobar.

ZdravkoNS

pre 6 godina

Vozim 5 e39, svaki dan sa njim je uživanje, a imam i mlađi i manji auto za ženu :) U prodavnicu ipak idem bengulicom :)

Za sve vas koji misle da ta silna tehnologija nije za vas, verovatno ste malo mlađi, čekajte da malo godine stignu...Svi smo mi slinavali na e30, neprikosnoveni gvozdeni BMW dok nije došlo doba plastike, ali svi ti sistemi, do jednog se mogu kompletno isključiti, a bez nekih se auto može i kupiti.

A ovo za godine, da pojasnim: Živim u NS, a oženio Čarapanku iz Kruševca, pa 300km (mahom autoput), pre 5-ce bio auto bez tempomata, pa već oko Beograda krene noga da trne (stara povreda, + godina proizvodnje mene samog), više auto bez tempomata ne mogu ni da zamislim, a baš se nerviram na autoputu kada moram sam da kočim i opet reaktiviram tempomat....neke stvari tada (e39) nisu bile normalne ni izmišljene... ESP se uvek može isključiti, Kod novijih i ABS, pa sam siguran da može i to iritantno obaveštenje o brzini na tempomatu. Niko vas ne tera da ga takvog kupite, ali ako kupite, niko vas ne tera da to i koristite. Koliko ljudi kupi auto koji ide 250, a koliko ga zapravo redovno vozi 250?

U godinama u kojima se može priuštiti petica (na zapadu nova, a kod nas ne previše matora-pristojna), to verovatno znači dva-tri deteta, bebi-kolica, pas i gomila prtljaga, čim više nisi momak, ideš u peticu ili sedmicu, a karavan krene da ti se vrzma po glavi svaki dan, nekako se još opirem, ali slutim da mi karavanče ne gine kao sledeći..

Analiza paraliza

pre 6 godina

@Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)
----------------------------------------
Loša ti analiza - dizel je skuplji od bezolovnog, a i dizel auto je skuplji od benzinca u 90% slučajeva... Šteta propala ti logika :-(

Eldorado

pre 6 godina

vrhunski auto!
dizajn manje-više (lepši mi je prethodnik facelift sa svih strana) ali tehnološki je veliki korak dalje.
čak i sedmica uskoro kreće da pakuje sisteme koje ovaj ima.
e klasa je vrlo lepa, očekuje se još a6 pa da nemački trio bude kompletan.
ako bih već tražoi dlaku u jajetu, malo mi je bezveze što su menjali oznake modela, te sada imamo 530 za 2.0, 540 za 3.0, pa čak i 50 za 3.0 (kod sedmice dizel npr).
složio bih se da ti motori sada pucaju od snage i da su i brži od prethodnika tih oznaka, ali eto ja sam stara škola i još uvek mi j za 540i prva asocijacija v8. ;)

Maksim & Divizija

pre 6 godina

BMW za klasu ispred.

Dok sam čekao u servisu u okviru Dealership-a da mi promene ulje, imao sam 1,5h da gledam ostale modele i da sedim u njima.

Pošto vozim X1, zanimalo me kako je u sedmici ili petici.

Nova petica je unutra potpuno ludilo i mnogo je bolje uživo nego na slikama.

Sedmica još bolja.
Kaže mi prodavac da li hoću da probam masažer...
Ja rekoh ajde...
Nekoliko vrsta masaže u sedištu za vozača i suvozača u sedmici.
Pozadi prostora koliko hoćeš.

Bukvalno kao u avionu u prvoj klasi.

Zvaše me oni kad je moj X1 bio spreman, kažem ja onom čiki hvala i odem u čudu...

Cena sedmice 117000$...
M klasa je 135000$

Petica je oko 60000$ par hiljada gore dole...

Nenad-EU

pre 6 godina

Vozio sam ga i odličan je auto, kome odgovara. Činjenica je da su danas automobili sve veći pa je ova 5ica po dimenzijama slična 7ici od pre 15 godina nego 5ici, koja je danas u rangu trojke. Postavlja se pitanje čemu to kad su mesta za parkiranje sve manja.

alfista

pre 6 godina

Prvo,nema sanse da trosi toliko malo pod punim gasom i pri max. brzini. Drugo,koliko bi pitanja postavio vozacu na putu od npr. Bgd-Kv po pitanju ogranicenja brzine? Deluje mi da bi sve to bilo iritirajuce.Ne zelim da pominjem razne gluposti tipa mahanja ispred centralne konzole za pojacavanje muzike i slicnih gluposti za decu.Ko bi dao tolike novce,izasao iz automobila,pa ga parkirao uz neki drugi(naravno uzak prostor,pa mora preko daljinskog),i rizikovao da ga vozac tog drugog automobila osteti? Na kraju,pre neki mesec je na ovom portalu bio text u kom je navedena garancija od 60000km u Srb!? Toliko malo sa taj brend i tu cenu?

Kobaja Grande

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.

Charapan

pre 6 godina

nova 5 tica stvarno izgleda vrhunski. Medjutim ono sto ostaje cinjenica je da je unutra za klasu manja od slicnih biznis limuzina (Passat, A6 isl). Da se razumemo vozim novog BMW (sluzbenog) i za 2 godine sam presao 150000km, pre toga sam vozio i Opela i Passat i Audija. Cinjenica je da je BMW po kvalitetu zaista za klasu iznad svega (jedino mercedes je u rangu), na mom BMW ali bukbalno jista nije radjeno sem servisa do sada do dok sam na svim prethodnim autima imao popravke vec oko 100000. Dizajn iznutra je stvar ukusa, Audi je jako lep dok VW zaostaje dosta.
ALI (veliko ALI) BMW kosta bar duplo vise od pasata u slicnoj klasi i 20% od Audija . Ako bi birao sluzbeni auto ili ako privatno jako, jako puno prelazim to bi bio BMW ali ako placate iz svog dzepa i ne vodim se iskljucivo zeljom da budete vidjeni i da vam se podigne ego onda bi moj izbor ipak Bio Passat za porodicnu limuzinu jer daje mnogo vise prostora, duplo je jeftiniji ali nije duplo losiji po kvalitetu. Skromno misljenje.

Vozač

pre 6 godina

Za međuosovinsko rastojanje od skoro tri metra, malo tesan pozadi,zadnje sedište u sredini neupotrebljivo zbog ogromnog tunela za kardan i auspuh.Ali kome treba da ga komšiluk gleda na parkingu i zavidi, super.

zz

pre 6 godina

kako tehnologija napreduje tako i najbolji automobilski proizvodjaci to prate i primenjuju u svoje modele,i sve se svodi na max,bezbednost gde vas kompjuter sve pita i pri tome sprecava da se zakucate u nekog.a BMW kao vodeci svetski premijum proizvodjac je to savrseno upakovao...luksuz,bezbednost...itd.to kosta,pa ako hoces da se vozis u ovakvom autu moras i da platis.jako dobar auto svaka cast!

BMW

pre 6 godina

Vise facelift nego novi model...BMW je ranije izbacivao mnogo uzbudljivije modele nego ovaj. Naravno za nase kupce ce biti "vrh"...
(Milan@

U ime svih nas zaposljenih u BMW-u, sa tugom i sramom se izvinjavamo sto smo napravili automobil koji nije "uzbudljiv" za verovatno "potencijalnog" kupca Milana. Potrudicemo se u buduce da poradimo na uzbudljivosti svojih proizvoda.

DC

pre 6 godina

I samo jos da nam je ekipa Auto magazina napisala koliko je para potrebno spucati na dodatnu opremu da bi petice bile kao ove iz clanka. Pristojna prednja sedista se doplacuju a moraju se uzeti jer su standardna kao klupe u parku, aktivno ogibljenje se mora uzeti jer bez njega petica je samo prosek a dokaz je da je seriju 3 ili 5 press vozilo nemoguce naci u Evropi bez istog itd...

Nikola

pre 6 godina

Ne znam šta je ljudima? Kakav face-lift, to je samo mala promena, tipa branik ali možda ne celi farovi, nego lampe unutra. Ovo je potpuno nov automobil, kako spolja, tako i iznutra. Verovatno fanovi konkurencije.

M

pre 6 godina

Kada bih kupio ovu zvijer,zadnje što bih poželio je autonomna vožnja!Sviđaju mi se i MB i Audi ali u ovo se čovjek jednostavno zaljubi.

RForever

pre 6 godina

Meni je i interijer perfektan. Bas mi se svidja sto su zadrzali taj retro look bmw-a iznutra. Ne volim vozila ciji interijer šljašti, kao da si u spejsšatlu. Ali dobro, ukusi su razliciti. Sve u svemu, auto je sami vrh.

C5

pre 6 godina

Da li moze neko da mi kaze kakva je udobnost na zadnjem sedistu i da li ima mesta za tri osobe?
I kakva je u poredjenju sa C5, ako ste se vozili?

Hvala unapred

Bananmen

pre 6 godina

Svaki put kada izadje nova serija 5 i neko od vas je testira ja budem ljubomoran,onako blago, kao dete jer od detinjstva želim e39 i dalje ništa a ovo novo izdanje 5ice je po meni najbliže to šmeku i pojavi čuvenoj e39ki. Milim da ovi autonomni sistemi nis baš u skladu sa BMW temperamentom ali verovatno moraju da prate tehnologiju. Svaka čast.

Beogradjanin

pre 6 godina

Prosto mi je neverovatno da ekipi bas nista nije zasmetalo na kolima??? Takodje i ta potrosnja sa "punim gasom" i 250 konja mi deluje nerealno... Lep auto u svakom slucaju.

Bavarac

pre 6 godina

Ali unutrasnjost..strasno...da se covek ubije da da tolike novce a onda udje u onakvu unutrasnjost. Ne govorim o kvalitetu, tu sigurno nema greske ali dizajn a joj zali boze novca. A unutra sedite non stop. Spolja ga drugi vide i spolja je bitan za druge ali unutra je bitan samo za vozaca, vlasnika...strasno. Kao da su stali u 90tim. A ako se uzme da je ovo jos i za dve klase bolji dizajn od trojke onda je svima jasno sto Mercedes toliko napreduje u prodaji poslednjih 10 godina...

B

pre 6 godina

Nevezano za ovog bmw-a vec uopsteno za sva nova auta prepuna tehnike i kamera i senzora. Nikad necu kupiti takav auto. Hocu potpunu kontrolu nad autom koji vozim a ne da auto mene vozi. Zapitajte se sta ce biti kad tehnika zakaze i senzori polude pa vas takav auto odvede u smrt. Dobar je dok je nov iz fabrike a pitanje i tad.

Naopak

pre 6 godina

Возио Е60, возим F10, возићу G30. BMW је одавно далеко испред конкуренције, а сваки модел је много бољи од претходног, просто невероватно.

bezveze

pre 6 godina

Nekad se BMW reklamirao kao automobil koji pruza vozacko zadovoljstvo a sad reklamiraju autonomnu voznju. Ali ako me zanima da komjuter vozi umesto mene, onda hocu vise mesta u unutrasnjosti a ne da budem skucen kao u tenku, dakle klasicne limuzine nemaju sta da traze u toj prici.

zlatiborac

pre 6 godina

Perverzija. Ko ima dovoljno novca da mu ova kupovina nije problem, tesko da moze da pogresi. Meni je jedna petica u buducem planu iz prakticnog razloga. Ima sve u jednom. Porodican auto, elegancija, sportski osecaj, sigurnost, udobnost, izgled, pouzdanost...Nisam jos finansijski spreman da kupim novu peticu ali nadam se u neko dogledno vreme. Do tada, uzivam u ovim tekstovima.

zex1

pre 6 godina

po opisu- spejs satl. Samo, bio bi pravi dodatak za prave bmwejce da pita i koliko hoces preko ogranicenja, kad vece pita oko brzine...

zlatiborac

pre 6 godina

Perverzija. Ko ima dovoljno novca da mu ova kupovina nije problem, tesko da moze da pogresi. Meni je jedna petica u buducem planu iz prakticnog razloga. Ima sve u jednom. Porodican auto, elegancija, sportski osecaj, sigurnost, udobnost, izgled, pouzdanost...Nisam jos finansijski spreman da kupim novu peticu ali nadam se u neko dogledno vreme. Do tada, uzivam u ovim tekstovima.

Naopak

pre 6 godina

Возио Е60, возим F10, возићу G30. BMW је одавно далеко испред конкуренције, а сваки модел је много бољи од претходног, просто невероватно.

Beogradjanin

pre 6 godina

Prosto mi je neverovatno da ekipi bas nista nije zasmetalo na kolima??? Takodje i ta potrosnja sa "punim gasom" i 250 konja mi deluje nerealno... Lep auto u svakom slucaju.

BMW

pre 6 godina

Vise facelift nego novi model...BMW je ranije izbacivao mnogo uzbudljivije modele nego ovaj. Naravno za nase kupce ce biti "vrh"...
(Milan@

U ime svih nas zaposljenih u BMW-u, sa tugom i sramom se izvinjavamo sto smo napravili automobil koji nije "uzbudljiv" za verovatno "potencijalnog" kupca Milana. Potrudicemo se u buduce da poradimo na uzbudljivosti svojih proizvoda.

Bananmen

pre 6 godina

Svaki put kada izadje nova serija 5 i neko od vas je testira ja budem ljubomoran,onako blago, kao dete jer od detinjstva želim e39 i dalje ništa a ovo novo izdanje 5ice je po meni najbliže to šmeku i pojavi čuvenoj e39ki. Milim da ovi autonomni sistemi nis baš u skladu sa BMW temperamentom ali verovatno moraju da prate tehnologiju. Svaka čast.

Eldorado

pre 6 godina

vrhunski auto!
dizajn manje-više (lepši mi je prethodnik facelift sa svih strana) ali tehnološki je veliki korak dalje.
čak i sedmica uskoro kreće da pakuje sisteme koje ovaj ima.
e klasa je vrlo lepa, očekuje se još a6 pa da nemački trio bude kompletan.
ako bih već tražoi dlaku u jajetu, malo mi je bezveze što su menjali oznake modela, te sada imamo 530 za 2.0, 540 za 3.0, pa čak i 50 za 3.0 (kod sedmice dizel npr).
složio bih se da ti motori sada pucaju od snage i da su i brži od prethodnika tih oznaka, ali eto ja sam stara škola i još uvek mi j za 540i prva asocijacija v8. ;)

Nenad-EU

pre 6 godina

Vozio sam ga i odličan je auto, kome odgovara. Činjenica je da su danas automobili sve veći pa je ova 5ica po dimenzijama slična 7ici od pre 15 godina nego 5ici, koja je danas u rangu trojke. Postavlja se pitanje čemu to kad su mesta za parkiranje sve manja.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

BMW za klasu ispred.

Dok sam čekao u servisu u okviru Dealership-a da mi promene ulje, imao sam 1,5h da gledam ostale modele i da sedim u njima.

Pošto vozim X1, zanimalo me kako je u sedmici ili petici.

Nova petica je unutra potpuno ludilo i mnogo je bolje uživo nego na slikama.

Sedmica još bolja.
Kaže mi prodavac da li hoću da probam masažer...
Ja rekoh ajde...
Nekoliko vrsta masaže u sedištu za vozača i suvozača u sedmici.
Pozadi prostora koliko hoćeš.

Bukvalno kao u avionu u prvoj klasi.

Zvaše me oni kad je moj X1 bio spreman, kažem ja onom čiki hvala i odem u čudu...

Cena sedmice 117000$...
M klasa je 135000$

Petica je oko 60000$ par hiljada gore dole...

Nenad-EU

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara. 
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu? 
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje. 
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12) 

Može BMW dizel da košta i 100.000 eura pa se kupuje. To što Srbi misle da je dizel sirotinjski pogon a voze neki 2.0 atmosferski benzinac i bojler u gepeku je druga stvar.

mozda sutra

pre 6 godina

Ma svi vi ne volite dizele, a na ulicama 95% dizelasa. Benzinca ne moze covek da proda uopste u Srbiji. Gde ste vi svi obozavaoci benzinaca u stvarnosti nestali?

ZdravkoNS

pre 6 godina

Vozim 5 e39, svaki dan sa njim je uživanje, a imam i mlađi i manji auto za ženu :) U prodavnicu ipak idem bengulicom :)

Za sve vas koji misle da ta silna tehnologija nije za vas, verovatno ste malo mlađi, čekajte da malo godine stignu...Svi smo mi slinavali na e30, neprikosnoveni gvozdeni BMW dok nije došlo doba plastike, ali svi ti sistemi, do jednog se mogu kompletno isključiti, a bez nekih se auto može i kupiti.

A ovo za godine, da pojasnim: Živim u NS, a oženio Čarapanku iz Kruševca, pa 300km (mahom autoput), pre 5-ce bio auto bez tempomata, pa već oko Beograda krene noga da trne (stara povreda, + godina proizvodnje mene samog), više auto bez tempomata ne mogu ni da zamislim, a baš se nerviram na autoputu kada moram sam da kočim i opet reaktiviram tempomat....neke stvari tada (e39) nisu bile normalne ni izmišljene... ESP se uvek može isključiti, Kod novijih i ABS, pa sam siguran da može i to iritantno obaveštenje o brzini na tempomatu. Niko vas ne tera da ga takvog kupite, ali ako kupite, niko vas ne tera da to i koristite. Koliko ljudi kupi auto koji ide 250, a koliko ga zapravo redovno vozi 250?

U godinama u kojima se može priuštiti petica (na zapadu nova, a kod nas ne previše matora-pristojna), to verovatno znači dva-tri deteta, bebi-kolica, pas i gomila prtljaga, čim više nisi momak, ideš u peticu ili sedmicu, a karavan krene da ti se vrzma po glavi svaki dan, nekako se još opirem, ali slutim da mi karavanče ne gine kao sledeći..

Bavarac

pre 6 godina

Ali unutrasnjost..strasno...da se covek ubije da da tolike novce a onda udje u onakvu unutrasnjost. Ne govorim o kvalitetu, tu sigurno nema greske ali dizajn a joj zali boze novca. A unutra sedite non stop. Spolja ga drugi vide i spolja je bitan za druge ali unutra je bitan samo za vozaca, vlasnika...strasno. Kao da su stali u 90tim. A ako se uzme da je ovo jos i za dve klase bolji dizajn od trojke onda je svima jasno sto Mercedes toliko napreduje u prodaji poslednjih 10 godina...

Kobaja Grande

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.

DC

pre 6 godina

I samo jos da nam je ekipa Auto magazina napisala koliko je para potrebno spucati na dodatnu opremu da bi petice bile kao ove iz clanka. Pristojna prednja sedista se doplacuju a moraju se uzeti jer su standardna kao klupe u parku, aktivno ogibljenje se mora uzeti jer bez njega petica je samo prosek a dokaz je da je seriju 3 ili 5 press vozilo nemoguce naci u Evropi bez istog itd...

.

pre 6 godina

@Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara. Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu? Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12
Njegove pare njegova stvar zaradi ko on i kupi benzinca...

Nikola

pre 6 godina

Ne znam šta je ljudima? Kakav face-lift, to je samo mala promena, tipa branik ali možda ne celi farovi, nego lampe unutra. Ovo je potpuno nov automobil, kako spolja, tako i iznutra. Verovatno fanovi konkurencije.

zex1

pre 6 godina

po opisu- spejs satl. Samo, bio bi pravi dodatak za prave bmwejce da pita i koliko hoces preko ogranicenja, kad vece pita oko brzine...

Analiza paraliza

pre 6 godina

@Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)
----------------------------------------
Loša ti analiza - dizel je skuplji od bezolovnog, a i dizel auto je skuplji od benzinca u 90% slučajeva... Šteta propala ti logika :-(

Bmw

pre 6 godina

(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)
Да ниси лењ као што јеси па да провериш цене, знао би да је дизел скупљи, да је сервис и одржавање скупље за дизела. Да знаш као што не знаш, погледао би обртне моменте дизела и бензинца, па онда погледао М верзију. Што се тиче махања за појачавањемузике или тражења станице, кад пређем у ауто који нема команде на волану, махинално чешкам волан а оно ништа, па кад морам да чачкам плејер уместо преко волана да подешавам. Е то је то, само подигнеш кажипрст, мрднеш лево-десно,мењају се станице, завртиш у круг појачава или смањује тон, дакле, док год возите ваше голфове два и коментаришете нешто што нисте пробали или само видели на фотки, немамо шта да причамо. Скоро провозах И8...Л У Д И Л О ! ! !

M

pre 6 godina

Kada bih kupio ovu zvijer,zadnje što bih poželio je autonomna vožnja!Sviđaju mi se i MB i Audi ali u ovo se čovjek jednostavno zaljubi.

zz

pre 6 godina

kako tehnologija napreduje tako i najbolji automobilski proizvodjaci to prate i primenjuju u svoje modele,i sve se svodi na max,bezbednost gde vas kompjuter sve pita i pri tome sprecava da se zakucate u nekog.a BMW kao vodeci svetski premijum proizvodjac je to savrseno upakovao...luksuz,bezbednost...itd.to kosta,pa ako hoces da se vozis u ovakvom autu moras i da platis.jako dobar auto svaka cast!

RForever

pre 6 godina

Meni je i interijer perfektan. Bas mi se svidja sto su zadrzali taj retro look bmw-a iznutra. Ne volim vozila ciji interijer šljašti, kao da si u spejsšatlu. Ali dobro, ukusi su razliciti. Sve u svemu, auto je sami vrh.

Charapan

pre 6 godina

nova 5 tica stvarno izgleda vrhunski. Medjutim ono sto ostaje cinjenica je da je unutra za klasu manja od slicnih biznis limuzina (Passat, A6 isl). Da se razumemo vozim novog BMW (sluzbenog) i za 2 godine sam presao 150000km, pre toga sam vozio i Opela i Passat i Audija. Cinjenica je da je BMW po kvalitetu zaista za klasu iznad svega (jedino mercedes je u rangu), na mom BMW ali bukbalno jista nije radjeno sem servisa do sada do dok sam na svim prethodnim autima imao popravke vec oko 100000. Dizajn iznutra je stvar ukusa, Audi je jako lep dok VW zaostaje dosta.
ALI (veliko ALI) BMW kosta bar duplo vise od pasata u slicnoj klasi i 20% od Audija . Ako bi birao sluzbeni auto ili ako privatno jako, jako puno prelazim to bi bio BMW ali ako placate iz svog dzepa i ne vodim se iskljucivo zeljom da budete vidjeni i da vam se podigne ego onda bi moj izbor ipak Bio Passat za porodicnu limuzinu jer daje mnogo vise prostora, duplo je jeftiniji ali nije duplo losiji po kvalitetu. Skromno misljenje.

@kobaja grande

pre 6 godina

Ti se ocigledno nisi vozio u nijednom novijem dizelu cim dajes takve komentare...

Dizel, benzin, gas, svejedno je ako je motor dobar.

alfista

pre 6 godina

Prvo,nema sanse da trosi toliko malo pod punim gasom i pri max. brzini. Drugo,koliko bi pitanja postavio vozacu na putu od npr. Bgd-Kv po pitanju ogranicenja brzine? Deluje mi da bi sve to bilo iritirajuce.Ne zelim da pominjem razne gluposti tipa mahanja ispred centralne konzole za pojacavanje muzike i slicnih gluposti za decu.Ko bi dao tolike novce,izasao iz automobila,pa ga parkirao uz neki drugi(naravno uzak prostor,pa mora preko daljinskog),i rizikovao da ga vozac tog drugog automobila osteti? Na kraju,pre neki mesec je na ovom portalu bio text u kom je navedena garancija od 60000km u Srb!? Toliko malo sa taj brend i tu cenu?

GT

pre 6 godina

Apropo goriva, ne volim dizele I jedva cekam da ih ukinu. Za pocetak mogli bi da krenu sa ukidanjem kod nas ovih sa Euro -1 motorima (Stilo, Kadeti, Golf 2, C5 prve generacije...), pocrkacemo od izduvnih kancerogenih gasova. Medjutim potrosnja kod malo jacih benzinaca je cesto prevelika. Nije to vise samo stvar potrosnje I novcanika, ima tu I do autonomije voznje (sipas pun rezervoar svaka 3-4 dana, a na autoputu, vec posle 4 sata voznje) i naravno obrtnog momenta. Drugar ima Seriju 5 gt, benzinac od 3.000 kubika. Potrosnja na nivou zglobnog Ikarbus autobusa, plus svako malo pa na pumpu. Otuda popularnost dizela.

ticco

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)

Sedi jednom u dizela i provozaj (bilo koji osim 520d) pa će ti se pojasniti

Mm

pre 6 godina

@Charapan
Apelujem na držanje nivoa ovog portala!
Uporedjivanje Pasata i BMW 5 je svetogrdje!
Čak ni uporedjivanje A6 i BMW5 nema puno smisla, posmatrajući sadašnju klasu Audija i predhodnu BMWa. Vozio sam i jednan i drugi auto, i još uvek vozim jedan od ta dva, znam o čemu govorim i nisam ničiji fan bez razloga. Mislim da je A6 lepši ali sve ostalo, vožnja - kao najvažnije, je na strani bavarca, drastično. Videćemo kada izadje nov A6, lepe su naznake nova vešanja i utisak vožnje kod A4 i Q5. Ako na tom nivou bude i A6 onda će izbor biti jako težak, mada je ovo o čemu razmišljam poredjenje predhodne generacije BMWa5 i te nove, "zamišljenje" A6. Novu 5-icu nisam vozio. Ako je ona primetno bolja od predhodne, onda Audi ima skoro nemoguć zadatak, da stigne predhodnu generaciju i uhvati priključak sa novom generacijom 5-ice.

B

pre 6 godina

Nevezano za ovog bmw-a vec uopsteno za sva nova auta prepuna tehnike i kamera i senzora. Nikad necu kupiti takav auto. Hocu potpunu kontrolu nad autom koji vozim a ne da auto mene vozi. Zapitajte se sta ce biti kad tehnika zakaze i senzori polude pa vas takav auto odvede u smrt. Dobar je dok je nov iz fabrike a pitanje i tad.

bezveze

pre 6 godina

Nekad se BMW reklamirao kao automobil koji pruza vozacko zadovoljstvo a sad reklamiraju autonomnu voznju. Ali ako me zanima da komjuter vozi umesto mene, onda hocu vise mesta u unutrasnjosti a ne da budem skucen kao u tenku, dakle klasicne limuzine nemaju sta da traze u toj prici.

Vozač

pre 6 godina

Za međuosovinsko rastojanje od skoro tri metra, malo tesan pozadi,zadnje sedište u sredini neupotrebljivo zbog ogromnog tunela za kardan i auspuh.Ali kome treba da ga komšiluk gleda na parkingu i zavidi, super.

Nemanja

pre 6 godina

@ Bavarac, 06. jul 2017 09:27

BMW je do prosle godine prednjacio u odnosu na Mercedes po prodaji. BMW je i dalje najvredniji automobilski brend, ispred Mercedesa. Mercedes gomila nove modele (evo sad ce i prepakovani Nissan da predstave kao svoj pik up) i zato mu raste prodaja.
Medjutim, nije sve idealno u BMW-u. Meni se ovaj dizajn ne svidja nesto posebno, narocito ova horizontalna led svetla (bmw-i su oduvek imali angel eyes i nista vise). Iskreno mi se vise svidjala prethodna serija, cak i osporavana Benglov dizajn (koji deluje sve bolje sa godinama). Stariji modeli su se razlikovali, imali sopstvenu pojavu. Ova nova petica lici na 7-icu, takva ce biti i nova trojka. Jednostavno nema taj wow efekat za razliku od prethodnih generacija i ne svidja mi se u kom pravcu ide BMW. BMW se mora isticati vozackim osecajem a ne luksuzom i komforom. Kome je to prioritet sigurno nece odabrati BMW. Mozda je zato procentualno opala prodaja u odnosu na konkurente...

Pera

pre 6 godina

@DC
To je iz razloga sto je od F10, pa onda i kod F30 standardno ogibljenje na BMW-u dosta omeksano. Ne bas kao kod Mecke, ali dosta. Verovatno pokusaj da se pridobije starija generacija kupaca kojima je udobnost vaznija od voznih karakteristika.
Ko voli tvrdje i sportskije ogibljenje jedini nacin da ga dobije (pogotovu u xDrive varijanti) je da uzme adaptivno vesanje. No ono kosta kao djavo, 2000 evra.
Na svu srecu postoji idealno after-market resenje za onog ko nece da da tolike pare za tu opciju, AC Schnizer opruge specijalno radjene za BMW. Nisu previse skupe (oko 300 evra), a auto drasticno poboljsava vozne karakteristike i pri tom ne gubi znacajno na komforu.

C5

pre 6 godina

Da li moze neko da mi kaze kakva je udobnost na zadnjem sedistu i da li ima mesta za tri osobe?
I kakva je u poredjenju sa C5, ako ste se vozili?

Hvala unapred

Vladimir Vukajlovic

pre 6 godina

Kad čitam o ovi savremenim automobilima, sve mi na pamet padnu sovjecki Zaporošci za invalide koji su se nekad vozili... pa model za invalida sa samo jednom rukom, pa model za invalida sa jednom rukom i jednom nogom, pa model za invalida bez obije noge... Evo konačno imamo model za invalida bez nogu i ruku. Nažalost mnogi ovaj blagoslov nisu doživjeli... Kome treba auto koji ga sam vozi??? To već postoji! To se zove autobus, ili taksi.

Meckalover

pre 6 godina

E vise mi je dosta ovih tzv merenja potrosnje , 540i sa 340 KS kao trosi 9.5 litara ma kako da ne u gradu , ispod 15-16l ni da se pomisli ne znam cemu vise ovo sluzi , sem ako ne kupis zver od auta sa 340 KS a onda mu nikad ne stisnes gas nego cisto da se zna sta imas, a ni tada ispod 11-12 nema sanse jos benzin ma idi begaj xaxaxaaxaxax

Bmw

pre 6 godina

@(Replay, 09. jul 2017 02:39)
А пре тога нам одгонетни, јел то Шкода, Ваген или Ауди? Па нисмо сигурни јел то Шкоду поредиш са Бмв-ом. Толико је Ауди добар да Бмв-у гледа тугаљиво у леђа, пошто је Бмв и даље други највреднији бренд.

Demian

pre 6 godina

Freude am Fahren slogan a sve se dalo na autonomiju. Od kako znam za sebe fan sam Mercedesa I jedno BMW je u istoj klasi pa čak i sa ovim tabletom koji Mercedesu još nisam oprostio na centralnoj konzoli. Vrhunski automobil ali za potrošnju niste slagali pod uslovom da je nagib terena negativan i to možda ali veliko možda.

Replay

pre 6 godina

@Mm
Pa i Audi je Bavarac. :))) A i zapitaj se zasto su Nemci vise kupovali A6 C7 od serije 5 F10. I to vec godinama... Prva polovina 2017 je na strani A6, cak i sa novom serijom 5 a takodje i 2016 i 2015 8 tako dalje. Cenovno isto, u top verzijama Audi i skuplji. Mozda zato sto se BMW bolje vozi. :))))) Moj drugar vozio F10 pa A6 i kupio A6 iako je skuplji kao polovnjak. Kaze bolji A6.

ZdravkoNS

pre 6 godina

@mrk:
Nemam adaptivni tempomat, zato se i nerviram.
Ne koči saam od sebe, i nizbrdo povećava brzinu...a tek ako nešto ima ispred, ne reaguje uopšte...ipak je to e39 :) Zato sam i rekao da mi je krivo što neke stvari tada nisu bile izmišljene, a danas to ebg, košta da voziš jedno 40k eura, a kada imaš porodicu i malu decu, prioriteti se malo više promene, pa sa e39 gledaš kako da pređeš na e60 ili f10 što bezbolnije(i to karavan u porodičnom slučaju, znam jeste to jeres...bmw karavan, ali nekada bi prodao dušu đavolu, samo da je karavan, koliko god da je odvratan...ima svrhu)...osim ako si ultra-mega-giga bezobrazno bogat, što ja na žalost nisam...
Ali svejedno je i e39 sjajan i obožavam ga :)
(dok ne skupim za mlađeg, i to karavana, pa me pljujte ovako javno, od kada sam se oženio, mislim o karavanu i samo vuglim spiskove i kese, kolica, dubke, torbe...)
e46 325ci mi ostaje neispunjen san, švalerski auto koji sam preskočio (hebo me ko me npravi ovako blesavog i papučara)

mrk

pre 6 godina

(ZdravkoNS, 6. jul 2017 17:25)

ti ili lazes da vozis mbw ili nemas pojma sta imas u svom automobilu. imas valjda limiter brzine ili adaptivni temomat koji ce da se sam vrati na zadatu brzinu posle kocenja. nema sanse da imas samo obican tempomat....

Bavarac

pre 6 godina

Ali unutrasnjost..strasno...da se covek ubije da da tolike novce a onda udje u onakvu unutrasnjost. Ne govorim o kvalitetu, tu sigurno nema greske ali dizajn a joj zali boze novca. A unutra sedite non stop. Spolja ga drugi vide i spolja je bitan za druge ali unutra je bitan samo za vozaca, vlasnika...strasno. Kao da su stali u 90tim. A ako se uzme da je ovo jos i za dve klase bolji dizajn od trojke onda je svima jasno sto Mercedes toliko napreduje u prodaji poslednjih 10 godina...

Kobaja Grande

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.

B

pre 6 godina

Nevezano za ovog bmw-a vec uopsteno za sva nova auta prepuna tehnike i kamera i senzora. Nikad necu kupiti takav auto. Hocu potpunu kontrolu nad autom koji vozim a ne da auto mene vozi. Zapitajte se sta ce biti kad tehnika zakaze i senzori polude pa vas takav auto odvede u smrt. Dobar je dok je nov iz fabrike a pitanje i tad.

bezveze

pre 6 godina

Nekad se BMW reklamirao kao automobil koji pruza vozacko zadovoljstvo a sad reklamiraju autonomnu voznju. Ali ako me zanima da komjuter vozi umesto mene, onda hocu vise mesta u unutrasnjosti a ne da budem skucen kao u tenku, dakle klasicne limuzine nemaju sta da traze u toj prici.

Charapan

pre 6 godina

nova 5 tica stvarno izgleda vrhunski. Medjutim ono sto ostaje cinjenica je da je unutra za klasu manja od slicnih biznis limuzina (Passat, A6 isl). Da se razumemo vozim novog BMW (sluzbenog) i za 2 godine sam presao 150000km, pre toga sam vozio i Opela i Passat i Audija. Cinjenica je da je BMW po kvalitetu zaista za klasu iznad svega (jedino mercedes je u rangu), na mom BMW ali bukbalno jista nije radjeno sem servisa do sada do dok sam na svim prethodnim autima imao popravke vec oko 100000. Dizajn iznutra je stvar ukusa, Audi je jako lep dok VW zaostaje dosta.
ALI (veliko ALI) BMW kosta bar duplo vise od pasata u slicnoj klasi i 20% od Audija . Ako bi birao sluzbeni auto ili ako privatno jako, jako puno prelazim to bi bio BMW ali ako placate iz svog dzepa i ne vodim se iskljucivo zeljom da budete vidjeni i da vam se podigne ego onda bi moj izbor ipak Bio Passat za porodicnu limuzinu jer daje mnogo vise prostora, duplo je jeftiniji ali nije duplo losiji po kvalitetu. Skromno misljenje.

Replay

pre 6 godina

@Mm
Pa i Audi je Bavarac. :))) A i zapitaj se zasto su Nemci vise kupovali A6 C7 od serije 5 F10. I to vec godinama... Prva polovina 2017 je na strani A6, cak i sa novom serijom 5 a takodje i 2016 i 2015 8 tako dalje. Cenovno isto, u top verzijama Audi i skuplji. Mozda zato sto se BMW bolje vozi. :))))) Moj drugar vozio F10 pa A6 i kupio A6 iako je skuplji kao polovnjak. Kaze bolji A6.

Naopak

pre 6 godina

Возио Е60, возим F10, возићу G30. BMW је одавно далеко испред конкуренције, а сваки модел је много бољи од претходног, просто невероватно.

C5

pre 6 godina

Da li moze neko da mi kaze kakva je udobnost na zadnjem sedistu i da li ima mesta za tri osobe?
I kakva je u poredjenju sa C5, ako ste se vozili?

Hvala unapred

Vozač

pre 6 godina

Za međuosovinsko rastojanje od skoro tri metra, malo tesan pozadi,zadnje sedište u sredini neupotrebljivo zbog ogromnog tunela za kardan i auspuh.Ali kome treba da ga komšiluk gleda na parkingu i zavidi, super.

Vladimir Vukajlovic

pre 6 godina

Kad čitam o ovi savremenim automobilima, sve mi na pamet padnu sovjecki Zaporošci za invalide koji su se nekad vozili... pa model za invalida sa samo jednom rukom, pa model za invalida sa jednom rukom i jednom nogom, pa model za invalida bez obije noge... Evo konačno imamo model za invalida bez nogu i ruku. Nažalost mnogi ovaj blagoslov nisu doživjeli... Kome treba auto koji ga sam vozi??? To već postoji! To se zove autobus, ili taksi.

alfista

pre 6 godina

Prvo,nema sanse da trosi toliko malo pod punim gasom i pri max. brzini. Drugo,koliko bi pitanja postavio vozacu na putu od npr. Bgd-Kv po pitanju ogranicenja brzine? Deluje mi da bi sve to bilo iritirajuce.Ne zelim da pominjem razne gluposti tipa mahanja ispred centralne konzole za pojacavanje muzike i slicnih gluposti za decu.Ko bi dao tolike novce,izasao iz automobila,pa ga parkirao uz neki drugi(naravno uzak prostor,pa mora preko daljinskog),i rizikovao da ga vozac tog drugog automobila osteti? Na kraju,pre neki mesec je na ovom portalu bio text u kom je navedena garancija od 60000km u Srb!? Toliko malo sa taj brend i tu cenu?

ticco

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)

Sedi jednom u dizela i provozaj (bilo koji osim 520d) pa će ti se pojasniti

BMW

pre 6 godina

Vise facelift nego novi model...BMW je ranije izbacivao mnogo uzbudljivije modele nego ovaj. Naravno za nase kupce ce biti "vrh"...
(Milan@

U ime svih nas zaposljenih u BMW-u, sa tugom i sramom se izvinjavamo sto smo napravili automobil koji nije "uzbudljiv" za verovatno "potencijalnog" kupca Milana. Potrudicemo se u buduce da poradimo na uzbudljivosti svojih proizvoda.

.

pre 6 godina

@Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara. Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu? Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12
Njegove pare njegova stvar zaradi ko on i kupi benzinca...

Analiza paraliza

pre 6 godina

@Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara.
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu?
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje.
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)
----------------------------------------
Loša ti analiza - dizel je skuplji od bezolovnog, a i dizel auto je skuplji od benzinca u 90% slučajeva... Šteta propala ti logika :-(

Nenad-EU

pre 6 godina

Kad vidim da je covek kupio BMW dizel, smuci mi je, momentalno. Odmah znam da je vozac teska stekara. 
Pa koj' djavo kupujes auto od 50.000 EUR, a hoces da se stekas na gorivu? 
Ili stvarno pokazi da si Baja sa 530i ili kupi Logan - ima i Dacia dizelase, pa stedi do mile volje. 
(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12) 

Može BMW dizel da košta i 100.000 eura pa se kupuje. To što Srbi misle da je dizel sirotinjski pogon a voze neki 2.0 atmosferski benzinac i bojler u gepeku je druga stvar.

Bmw

pre 6 godina

(Kobaja Grande, 6. jul 2017 13:12)
Да ниси лењ као што јеси па да провериш цене, знао би да је дизел скупљи, да је сервис и одржавање скупље за дизела. Да знаш као што не знаш, погледао би обртне моменте дизела и бензинца, па онда погледао М верзију. Што се тиче махања за појачавањемузике или тражења станице, кад пређем у ауто који нема команде на волану, махинално чешкам волан а оно ништа, па кад морам да чачкам плејер уместо преко волана да подешавам. Е то је то, само подигнеш кажипрст, мрднеш лево-десно,мењају се станице, завртиш у круг појачава или смањује тон, дакле, док год возите ваше голфове два и коментаришете нешто што нисте пробали или само видели на фотки, немамо шта да причамо. Скоро провозах И8...Л У Д И Л О ! ! !

Beogradjanin

pre 6 godina

Prosto mi je neverovatno da ekipi bas nista nije zasmetalo na kolima??? Takodje i ta potrosnja sa "punim gasom" i 250 konja mi deluje nerealno... Lep auto u svakom slucaju.

Demian

pre 6 godina

Freude am Fahren slogan a sve se dalo na autonomiju. Od kako znam za sebe fan sam Mercedesa I jedno BMW je u istoj klasi pa čak i sa ovim tabletom koji Mercedesu još nisam oprostio na centralnoj konzoli. Vrhunski automobil ali za potrošnju niste slagali pod uslovom da je nagib terena negativan i to možda ali veliko možda.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam šta je ljudima? Kakav face-lift, to je samo mala promena, tipa branik ali možda ne celi farovi, nego lampe unutra. Ovo je potpuno nov automobil, kako spolja, tako i iznutra. Verovatno fanovi konkurencije.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

BMW za klasu ispred.

Dok sam čekao u servisu u okviru Dealership-a da mi promene ulje, imao sam 1,5h da gledam ostale modele i da sedim u njima.

Pošto vozim X1, zanimalo me kako je u sedmici ili petici.

Nova petica je unutra potpuno ludilo i mnogo je bolje uživo nego na slikama.

Sedmica još bolja.
Kaže mi prodavac da li hoću da probam masažer...
Ja rekoh ajde...
Nekoliko vrsta masaže u sedištu za vozača i suvozača u sedmici.
Pozadi prostora koliko hoćeš.

Bukvalno kao u avionu u prvoj klasi.

Zvaše me oni kad je moj X1 bio spreman, kažem ja onom čiki hvala i odem u čudu...

Cena sedmice 117000$...
M klasa je 135000$

Petica je oko 60000$ par hiljada gore dole...

Mm

pre 6 godina

@Charapan
Apelujem na držanje nivoa ovog portala!
Uporedjivanje Pasata i BMW 5 je svetogrdje!
Čak ni uporedjivanje A6 i BMW5 nema puno smisla, posmatrajući sadašnju klasu Audija i predhodnu BMWa. Vozio sam i jednan i drugi auto, i još uvek vozim jedan od ta dva, znam o čemu govorim i nisam ničiji fan bez razloga. Mislim da je A6 lepši ali sve ostalo, vožnja - kao najvažnije, je na strani bavarca, drastično. Videćemo kada izadje nov A6, lepe su naznake nova vešanja i utisak vožnje kod A4 i Q5. Ako na tom nivou bude i A6 onda će izbor biti jako težak, mada je ovo o čemu razmišljam poredjenje predhodne generacije BMWa5 i te nove, "zamišljenje" A6. Novu 5-icu nisam vozio. Ako je ona primetno bolja od predhodne, onda Audi ima skoro nemoguć zadatak, da stigne predhodnu generaciju i uhvati priključak sa novom generacijom 5-ice.

zlatiborac

pre 6 godina

Perverzija. Ko ima dovoljno novca da mu ova kupovina nije problem, tesko da moze da pogresi. Meni je jedna petica u buducem planu iz prakticnog razloga. Ima sve u jednom. Porodican auto, elegancija, sportski osecaj, sigurnost, udobnost, izgled, pouzdanost...Nisam jos finansijski spreman da kupim novu peticu ali nadam se u neko dogledno vreme. Do tada, uzivam u ovim tekstovima.

mrk

pre 6 godina

(ZdravkoNS, 6. jul 2017 17:25)

ti ili lazes da vozis mbw ili nemas pojma sta imas u svom automobilu. imas valjda limiter brzine ili adaptivni temomat koji ce da se sam vrati na zadatu brzinu posle kocenja. nema sanse da imas samo obican tempomat....

mozda sutra

pre 6 godina

Ma svi vi ne volite dizele, a na ulicama 95% dizelasa. Benzinca ne moze covek da proda uopste u Srbiji. Gde ste vi svi obozavaoci benzinaca u stvarnosti nestali?

GT

pre 6 godina

Apropo goriva, ne volim dizele I jedva cekam da ih ukinu. Za pocetak mogli bi da krenu sa ukidanjem kod nas ovih sa Euro -1 motorima (Stilo, Kadeti, Golf 2, C5 prve generacije...), pocrkacemo od izduvnih kancerogenih gasova. Medjutim potrosnja kod malo jacih benzinaca je cesto prevelika. Nije to vise samo stvar potrosnje I novcanika, ima tu I do autonomije voznje (sipas pun rezervoar svaka 3-4 dana, a na autoputu, vec posle 4 sata voznje) i naravno obrtnog momenta. Drugar ima Seriju 5 gt, benzinac od 3.000 kubika. Potrosnja na nivou zglobnog Ikarbus autobusa, plus svako malo pa na pumpu. Otuda popularnost dizela.

Nemanja

pre 6 godina

@ Bavarac, 06. jul 2017 09:27

BMW je do prosle godine prednjacio u odnosu na Mercedes po prodaji. BMW je i dalje najvredniji automobilski brend, ispred Mercedesa. Mercedes gomila nove modele (evo sad ce i prepakovani Nissan da predstave kao svoj pik up) i zato mu raste prodaja.
Medjutim, nije sve idealno u BMW-u. Meni se ovaj dizajn ne svidja nesto posebno, narocito ova horizontalna led svetla (bmw-i su oduvek imali angel eyes i nista vise). Iskreno mi se vise svidjala prethodna serija, cak i osporavana Benglov dizajn (koji deluje sve bolje sa godinama). Stariji modeli su se razlikovali, imali sopstvenu pojavu. Ova nova petica lici na 7-icu, takva ce biti i nova trojka. Jednostavno nema taj wow efekat za razliku od prethodnih generacija i ne svidja mi se u kom pravcu ide BMW. BMW se mora isticati vozackim osecajem a ne luksuzom i komforom. Kome je to prioritet sigurno nece odabrati BMW. Mozda je zato procentualno opala prodaja u odnosu na konkurente...

Bananmen

pre 6 godina

Svaki put kada izadje nova serija 5 i neko od vas je testira ja budem ljubomoran,onako blago, kao dete jer od detinjstva želim e39 i dalje ništa a ovo novo izdanje 5ice je po meni najbliže to šmeku i pojavi čuvenoj e39ki. Milim da ovi autonomni sistemi nis baš u skladu sa BMW temperamentom ali verovatno moraju da prate tehnologiju. Svaka čast.

Pera

pre 6 godina

@DC
To je iz razloga sto je od F10, pa onda i kod F30 standardno ogibljenje na BMW-u dosta omeksano. Ne bas kao kod Mecke, ali dosta. Verovatno pokusaj da se pridobije starija generacija kupaca kojima je udobnost vaznija od voznih karakteristika.
Ko voli tvrdje i sportskije ogibljenje jedini nacin da ga dobije (pogotovu u xDrive varijanti) je da uzme adaptivno vesanje. No ono kosta kao djavo, 2000 evra.
Na svu srecu postoji idealno after-market resenje za onog ko nece da da tolike pare za tu opciju, AC Schnizer opruge specijalno radjene za BMW. Nisu previse skupe (oko 300 evra), a auto drasticno poboljsava vozne karakteristike i pri tom ne gubi znacajno na komforu.

RForever

pre 6 godina

Meni je i interijer perfektan. Bas mi se svidja sto su zadrzali taj retro look bmw-a iznutra. Ne volim vozila ciji interijer šljašti, kao da si u spejsšatlu. Ali dobro, ukusi su razliciti. Sve u svemu, auto je sami vrh.

DC

pre 6 godina

I samo jos da nam je ekipa Auto magazina napisala koliko je para potrebno spucati na dodatnu opremu da bi petice bile kao ove iz clanka. Pristojna prednja sedista se doplacuju a moraju se uzeti jer su standardna kao klupe u parku, aktivno ogibljenje se mora uzeti jer bez njega petica je samo prosek a dokaz je da je seriju 3 ili 5 press vozilo nemoguce naci u Evropi bez istog itd...

Nenad-EU

pre 6 godina

Vozio sam ga i odličan je auto, kome odgovara. Činjenica je da su danas automobili sve veći pa je ova 5ica po dimenzijama slična 7ici od pre 15 godina nego 5ici, koja je danas u rangu trojke. Postavlja se pitanje čemu to kad su mesta za parkiranje sve manja.

Bmw

pre 6 godina

@(Replay, 09. jul 2017 02:39)
А пре тога нам одгонетни, јел то Шкода, Ваген или Ауди? Па нисмо сигурни јел то Шкоду поредиш са Бмв-ом. Толико је Ауди добар да Бмв-у гледа тугаљиво у леђа, пошто је Бмв и даље други највреднији бренд.

zex1

pre 6 godina

po opisu- spejs satl. Samo, bio bi pravi dodatak za prave bmwejce da pita i koliko hoces preko ogranicenja, kad vece pita oko brzine...

M

pre 6 godina

Kada bih kupio ovu zvijer,zadnje što bih poželio je autonomna vožnja!Sviđaju mi se i MB i Audi ali u ovo se čovjek jednostavno zaljubi.

zz

pre 6 godina

kako tehnologija napreduje tako i najbolji automobilski proizvodjaci to prate i primenjuju u svoje modele,i sve se svodi na max,bezbednost gde vas kompjuter sve pita i pri tome sprecava da se zakucate u nekog.a BMW kao vodeci svetski premijum proizvodjac je to savrseno upakovao...luksuz,bezbednost...itd.to kosta,pa ako hoces da se vozis u ovakvom autu moras i da platis.jako dobar auto svaka cast!

@kobaja grande

pre 6 godina

Ti se ocigledno nisi vozio u nijednom novijem dizelu cim dajes takve komentare...

Dizel, benzin, gas, svejedno je ako je motor dobar.

ZdravkoNS

pre 6 godina

Vozim 5 e39, svaki dan sa njim je uživanje, a imam i mlađi i manji auto za ženu :) U prodavnicu ipak idem bengulicom :)

Za sve vas koji misle da ta silna tehnologija nije za vas, verovatno ste malo mlađi, čekajte da malo godine stignu...Svi smo mi slinavali na e30, neprikosnoveni gvozdeni BMW dok nije došlo doba plastike, ali svi ti sistemi, do jednog se mogu kompletno isključiti, a bez nekih se auto može i kupiti.

A ovo za godine, da pojasnim: Živim u NS, a oženio Čarapanku iz Kruševca, pa 300km (mahom autoput), pre 5-ce bio auto bez tempomata, pa već oko Beograda krene noga da trne (stara povreda, + godina proizvodnje mene samog), više auto bez tempomata ne mogu ni da zamislim, a baš se nerviram na autoputu kada moram sam da kočim i opet reaktiviram tempomat....neke stvari tada (e39) nisu bile normalne ni izmišljene... ESP se uvek može isključiti, Kod novijih i ABS, pa sam siguran da može i to iritantno obaveštenje o brzini na tempomatu. Niko vas ne tera da ga takvog kupite, ali ako kupite, niko vas ne tera da to i koristite. Koliko ljudi kupi auto koji ide 250, a koliko ga zapravo redovno vozi 250?

U godinama u kojima se može priuštiti petica (na zapadu nova, a kod nas ne previše matora-pristojna), to verovatno znači dva-tri deteta, bebi-kolica, pas i gomila prtljaga, čim više nisi momak, ideš u peticu ili sedmicu, a karavan krene da ti se vrzma po glavi svaki dan, nekako se još opirem, ali slutim da mi karavanče ne gine kao sledeći..

Meckalover

pre 6 godina

E vise mi je dosta ovih tzv merenja potrosnje , 540i sa 340 KS kao trosi 9.5 litara ma kako da ne u gradu , ispod 15-16l ni da se pomisli ne znam cemu vise ovo sluzi , sem ako ne kupis zver od auta sa 340 KS a onda mu nikad ne stisnes gas nego cisto da se zna sta imas, a ni tada ispod 11-12 nema sanse jos benzin ma idi begaj xaxaxaaxaxax

Eldorado

pre 6 godina

vrhunski auto!
dizajn manje-više (lepši mi je prethodnik facelift sa svih strana) ali tehnološki je veliki korak dalje.
čak i sedmica uskoro kreće da pakuje sisteme koje ovaj ima.
e klasa je vrlo lepa, očekuje se još a6 pa da nemački trio bude kompletan.
ako bih već tražoi dlaku u jajetu, malo mi je bezveze što su menjali oznake modela, te sada imamo 530 za 2.0, 540 za 3.0, pa čak i 50 za 3.0 (kod sedmice dizel npr).
složio bih se da ti motori sada pucaju od snage i da su i brži od prethodnika tih oznaka, ali eto ja sam stara škola i još uvek mi j za 540i prva asocijacija v8. ;)

ZdravkoNS

pre 6 godina

@mrk:
Nemam adaptivni tempomat, zato se i nerviram.
Ne koči saam od sebe, i nizbrdo povećava brzinu...a tek ako nešto ima ispred, ne reaguje uopšte...ipak je to e39 :) Zato sam i rekao da mi je krivo što neke stvari tada nisu bile izmišljene, a danas to ebg, košta da voziš jedno 40k eura, a kada imaš porodicu i malu decu, prioriteti se malo više promene, pa sa e39 gledaš kako da pređeš na e60 ili f10 što bezbolnije(i to karavan u porodičnom slučaju, znam jeste to jeres...bmw karavan, ali nekada bi prodao dušu đavolu, samo da je karavan, koliko god da je odvratan...ima svrhu)...osim ako si ultra-mega-giga bezobrazno bogat, što ja na žalost nisam...
Ali svejedno je i e39 sjajan i obožavam ga :)
(dok ne skupim za mlađeg, i to karavana, pa me pljujte ovako javno, od kada sam se oženio, mislim o karavanu i samo vuglim spiskove i kese, kolica, dubke, torbe...)
e46 325ci mi ostaje neispunjen san, švalerski auto koji sam preskočio (hebo me ko me npravi ovako blesavog i papučara)