Petak, 17.03.2017.

12:33

Markione: Kupuju Lambo jer ne mogu da čekaju na Ferrari

Izvor: B92

Markione: Kupuju Lambo jer ne mogu da èekaju na Ferrari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Eldorado

pre 7 godina

Replay,

Ti voliš Lambo više no Ferrari samo iz razloga što su ga kupili Nemci. ;)
Da nema veze s njima verovatno bi drugu priču pričao!
Ferrari je ubedljivo najuspešniji tim u auto sportu. Lambo faktički nikada nije nešto osvojio.
Pogledaj cene aukcija i najskuplje automobile sveta: Sve Ferrari modeli! Od 10 nasjkupljih ikada 7 su Ferrari!
Dalje, najjeftinij Ferrari je California i on je uglavom oko ili preko 200.000€
Izgled je stvar ukusa, ali meni F12 i ovaj novi izgledaju kao skulpture i daleko skuplje no što koštaju a Aventador kao da je dizajniran za teenagere
https://www.juznevesti.com/uploads/assets/2015/07/27/51452/800x600_ferari-2.jpg
https://www.juznevesti.com/uploads/assets/2015/07/27/51450/800x600_ferari-1.jpg
Evo slike bez photoshopa.

Pozdrav

Pehad

pre 7 godina

O Lamborginiju u modeni i dan danas (kod njih se pamti vekovima) nemaju nikakvo misljenje. On je zaradio novac tako sto je posle WWII u Italiji ostalo nebrojano saveznicke gvozdjurije, koju je on preradjivao u traktore.

Ferrari je pak bio dokazano ime. Pre rata sa Alfom, posle samostalno. Imao je najbolje inzenjere i pobedjivao na svim vaznijim trkama. A pobeda je tada znacila danas nezamisliv prestiz. I imao je najbolje vozace.

Onda taj tajkun, L, uzme i ukrade najbolje inzenjere nakon sto su se ovi posvadjali sa Enzom. I ti najbolji inzenjeri mu stvore prvi auto. Naravno, razmisljanja inzenjera i tajkuna su bila potpuno razlicita i ljubav je trajala koliko i svaka ljubav koja se placa.

Lamborgini takodje prakticno nije ucestvovao u auto sportu. Najveci uspeh sa F1 motorom im je bio jedno trece mesto.

Eh da, komentar mojih kolega iz Modene, idem da vidim Stanguelini - bravo, od njih je pocelo, Paninni (Maserati) - kupi sir obavezno, Pagani - ako, super. Ferrari - jesi bio u oba muzeja? Lambo - ako bas nemas sta da radis idi.

Superstar

pre 7 godina

Ferariju svaka čast što je uspeo na nastavi tradiciju sportskih kupea sa benzinskim motorima uprkos današnjim trendovima .Od Lamba tj. VW-a bi moglo da se očekuje da uskoro napravi Aventadora karavana 3.0 tdi,a džipa su već napravili...

inzenjer

pre 7 godina

Imao sam prilike da biram izmedju par automobila... Ali treba naci pravu meru i pravi zaljubljenik ferarija bi cekao i par godina a ne odmah trazio drugi model... Ja imam dosta tanak budzet za ova kola pa sam uzeo alfa romeo 4c, ipak po meni treba da imas ogromne firme ili prljave poslove da bi imao ogromne vile i ovako skup vozni park...

neutralni felsh

pre 7 godina

@ neutralni felsh 
a,ti zaista mislis da se ovde ne radi o industrijskom stancovanju? 
zamisli samo pred ocima sliku od 7 - 8 hiljada automobila i tako svake godine?
(wiesmann, 18. mart 2017 12:50)


to je smesno mala cifra za auto industriju.
uporedi npr. sa audio sistemima: jedno je hi-fi, a drugo je high-end. recimo pioneer napravi milion sasvim pristojnih hi-fi sistema godisnje, a recimo lynn napravi approx deset hiljada high end sistema. tehnicki gledano: oba su stancovana ali pitanje na kakav nacin, i za koga.
naravno, nemam nista protiv pioneera, kad sam se vec uhvatio za njih - to je uvek bila postena firma: koliko para toliko muzike - ali razlika je u ciljnoj grupi i pristupu proizvodnji.

Gonzo (pravi)

pre 7 godina

Hmmm pitam se da li je moguće da neko krade ovako glup nick?
Nego,uopšte mi nije jasan ovaj kvazi menadžer.Da li želi da upropasti još jedno legendardno ime ili samo kuka jer Ferrari ne može da zaradi love koliko on može da izgubi svojim glupim odlukama?
Ako upropasti Ferrari masovnom produkcijom (cenim da tada opada i kvalitet koji je neosporan) onda će samo nastaviti svoju nikad "pametniju" politiku.Ej bre pa on pokušava Amerima da zavali Fiat a po svim pokazateljima radi se o najgorim automobilima na njihovom tržištu.Kad smo kod toga što nijedan novinar nije napisao kako se naš automobilski ponos (500l) pokazao na onom "small overlap" testu?Verovatno nije bitno ljudima da znaju šta kupuju.Jadni mi i bedni kad nam auto industrija zavisi od ovakvih likova u džemperićima...

Tek

pre 7 godina

O kvalitetu ne treba ni diskutovait. Lambo ni na Aventadoru pa i Gallardu i Murciealagu nije koristio nerdjajuce srafove na karoseriji tako da posle godinu do dve dana u vlaznim uslovima krecu rdjave fleke da cure. Ferari je tek od F430 napravio auto sa srednjim motorom koji moze da se vozi a da se ne brines gde je najbliza slep sluzba, i to dok je nov. Danas bi bio lud da kupis polovan F430 i ako ih ima i za 50,000 EUR

Mani te se toga ljudi, Ferrari i Lambo su paradni automobili koliko je i Rolex paradni sat. Nema to veze sa mozgom uopste. A tek te spartanske plasticne kabine pogotovo u Lambu i McLarenu te cine da se uvek zapitas sta tu vredi 300,000

džigi bau

pre 7 godina

Na velikim aukcijama ferari uvek prelazi cenu od milion, do 36 miliona evra... (250 GTO), lambo ni da mu pridje... U tome je razlika gospodo... Kao izmedju plemića i bogatog trgovca... plava krv rekao bih. A o sportskom pedigreu neću ovoga puta.

Hep.C

pre 7 godina

Ne isplati se na bilo šta za svoje pare čekati,jer život je previše kratak da bi čekao da mi neko isporuči malo bleha,metala i šarafa.

srrrrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Legenda kaze da su Ferruccio Lamborghini i Enzo Ferrari zaratili kada je Ferruccio, dotle inace jedan od najpoznatijih proizvodjaca traktora u Italiji , uputio Enzu neke primedbe po pitanju motora, konstrukcije, i sl. Ferruccio je inace dobro prodavao traktore pa je od sakupljenih para i zarade sebi priustio jedan Ferrari na kome je primetio mnoge nedostatke ...
Pa mu je onda revoltirani Enzo odogovrio nesto poput: ja sam Ferrari i pravim sportske automobile visoke klase a ti nastavi da pravis traktore. Pa je onda Ferruccio, iz revolta, poceo da pravi Lamborghini automobile ... Rivalstvo, ocigledno, traje. Videcemo da li ce ih "razmrdati" i ova poslednja (provokativna) Sergio-va izjava, tek mirise na "rat".

USA Today

pre 7 godina

Ne lupetaj Sergio zivota ti. Nema dilera koji ti nece odmah prodati Ferrari, nov. Samo plati. Jedino nema mozda ovih ogranicenih verzija, mada... pogledaj inetrnet Sergio.

Zox

pre 7 godina

Veoma je velika razlika izmedju Ferarija i Lamba u pristupu.Ferari je ekskluzivna marka,kvalitet svakog dela na visokom nivou,svaki deo se radi rucno i to sve mora da kosta i da se ceka.Lambo sa druge strane je od samog pocetka je hteo da bude Ferari.Pa cak i kad ih VW kupio upravo se hteli da otmu kupce Ferarije jer njih zanima samo novac.Nije vazno koliko ce se jedan model proizvoditi bitno je da se zaradi.
Pa kad vidite u velikim bogatim gradovima Lamba pogledate ga minut dva i cao.A kad vidite Ferari gledate deset minuta.
Kad hocete da se pokazete kupite Lamba a kad hocete da pokazete da se poznajete u automobile kupute Ferari.

Superstar

pre 7 godina

Kakve veze ima što oni koji ne mogu da čekaju kupuju Lamborghini,kada Ferrari ima unapred prodaju za celokupnu svoju proizvodnju....

marko

pre 7 godina

Ferrari је на берзи и сада се врши припрема терена да се на акцијама заради, а то се може постићи већом производњом. Е сад какве су струје у том управном одбору, и ко је за а ко против остаће за нас заувек тајна.

Replay

pre 7 godina

Lambo je pojam za Ferrari. Nikada nece napraviti auto kao sto je Aventador koji ima prosecnu cenu 300k eura i da se proda toliko. Pa je Huracan 200k prosecno... Pogledajte Ferrari cene

bwana

pre 7 godina

Ima toliko nakupaca da ne mora da se ceka ni dana, ako si spreman da platis nesto vecu cijenu. Prilikom kupovine novog Lexusa LFA morao si da potpises ugovor u kojem stoji da ga ne mozes prodati odredjeni vremenski period osim samom proizvodjacu.

wiesmann

pre 7 godina

@ neutralni felsh
a,ti zaista mislis da se ovde ne radi o industrijskom stancovanju?
zamisli samo pred ocima sliku od 7 - 8 hiljada automobila i tako svake godine?

Steva

pre 7 godina

Ovaj Markione samo priča, te će da se spoji sa VW te će sa, kojim ono beše USA brendom sa kojim nema šanse nikad, možda Kadilak? Pa onda priča sa Alfom... a Alfa konkurent BMW 3 a košta kao BMW 5, da ne bih Alfistima upadao u oči prodaja će pokazati kakva je ova nova Alfa! Pa sad kao ovo! Pa pročešljajte malo net, novih Ferafija koliko hoćeš na prodaju... kupuju ih dileri i prodaju nove, prebace preko ruke i zarade! Ko hoće Ferari ima.
Nego on ovo kao dobacuje VW-u smetaju mu ti Nemacki brendovi samo tako! Biće bolje Markione za dve najdalje tri godine..

Nisam bitan

pre 7 godina

Pravom ljubitelju ferarija, koji moze sebi da prijusti ovakav luksuz, vreme cekanja do isporuke narucenog modela ne predstavlja problem. On ce uzivati u svakom trenutku iscekivanja. A ovi sto zure, cist primitivizam i slobodno ih mozemo nazvati skorojevicima!

neutralni felsh

pre 7 godina

Kakva je ovo suluda zamena teza? Lista cekanja se moze smanjiti ako ulozite u veci broj radnika i bolju organizaciju radnika!
(Pixi, 17. mart 2017 13:05)


ti zaista mislis da ferari ne ume da se organizuje? ne moze sve na o-ruk i na angro. ovde se ne radi o industrijskom stancovanju.

zz

pre 7 godina

pa ceka se zato sto je to brend ako hoces brendiranu stvar da kupis moras da cekas i da je preplatis 3X vise nego sto vredi....zato ferari ide na caku OGRANICENA SERIJA,mora tako zbog profita jer ako bi radio kao sto na primer rade japanci koji prave najbolje sportske automobile na svetu ne bi mogao da parira,ferari jednostavno ne moze da napravi auto PERFORMANCE PERR DOLLAR kao sto rade japanci,vozis ferari a ne tamo neki nisan GTR,to je statut i polozaj u drustvu...zato i kosta 3X vise a na semaforu realnost je surova...znate na sta mislim

Nebojša

pre 7 godina

Uvek lambo ispred Ferarija šta god ko rekao nije Ferari svima prvi izbor meni ne bi bio da hoću i naravno i mogu da priuštim skupi sportski automobil.

Potencijalac

pre 7 godina

To znači da je sve više klipana, i veterana šiljokurana, koji pljiskaju pare po sistemu odmah i sad, samo da je aktuelno, i najskuplje. Životnim motom, i principom, kojim su i sami došli do ogromnih para, koje nisu zrelo zarađene, ni zaslužene, da bi rafinirano ispoštovali, kako svoj, izgrađeni zreli sadržajni ukus, tako i način, kojim se kupuje. Ipak, kada sebi priuštite nešto u životu, što retko ko može u životu da priušti... Trebalo bi da imate poštovanja i prema ličnoj privilegiji, i prema ljudima koji je nemaju, i nikad je neće imati. Iz takvog zrelog poštovanja, ovakve bahatosti sa "instant šljiskanjem para", omalovažavaju, urušavaju i same vodeće brendove, koji predstavljaju sinonim za vrhunsko inženjerstvo, koje niko više i ne zaslužuje.

EU Citizen

pre 7 godina

Linija između ekskluzivosti i nestrpljivosti kuoaca je tanka i nije lako naći pravu meru. Ako se previše proizvodi, cena će neumitno pasti, a ako se proizvodi premalo, neki kupci stvarno mogu da odu kod konkurencije, ne toliko Lamborghini, jer ipak nema takvu prestižnu vrednost, već pre neki od manjih ekskluzivnih brendova.

Potencijalac

pre 7 godina

To znači da je sve više klipana, i veterana šiljokurana, koji pljiskaju pare po sistemu odmah i sad, samo da je aktuelno, i najskuplje. Životnim motom, i principom, kojim su i sami došli do ogromnih para, koje nisu zrelo zarađene, ni zaslužene, da bi rafinirano ispoštovali, kako svoj, izgrađeni zreli sadržajni ukus, tako i način, kojim se kupuje. Ipak, kada sebi priuštite nešto u životu, što retko ko može u životu da priušti... Trebalo bi da imate poštovanja i prema ličnoj privilegiji, i prema ljudima koji je nemaju, i nikad je neće imati. Iz takvog zrelog poštovanja, ovakve bahatosti sa "instant šljiskanjem para", omalovažavaju, urušavaju i same vodeće brendove, koji predstavljaju sinonim za vrhunsko inženjerstvo, koje niko više i ne zaslužuje.

EU Citizen

pre 7 godina

Linija između ekskluzivosti i nestrpljivosti kuoaca je tanka i nije lako naći pravu meru. Ako se previše proizvodi, cena će neumitno pasti, a ako se proizvodi premalo, neki kupci stvarno mogu da odu kod konkurencije, ne toliko Lamborghini, jer ipak nema takvu prestižnu vrednost, već pre neki od manjih ekskluzivnih brendova.

neutralni felsh

pre 7 godina

Kakva je ovo suluda zamena teza? Lista cekanja se moze smanjiti ako ulozite u veci broj radnika i bolju organizaciju radnika!
(Pixi, 17. mart 2017 13:05)


ti zaista mislis da ferari ne ume da se organizuje? ne moze sve na o-ruk i na angro. ovde se ne radi o industrijskom stancovanju.

zz

pre 7 godina

pa ceka se zato sto je to brend ako hoces brendiranu stvar da kupis moras da cekas i da je preplatis 3X vise nego sto vredi....zato ferari ide na caku OGRANICENA SERIJA,mora tako zbog profita jer ako bi radio kao sto na primer rade japanci koji prave najbolje sportske automobile na svetu ne bi mogao da parira,ferari jednostavno ne moze da napravi auto PERFORMANCE PERR DOLLAR kao sto rade japanci,vozis ferari a ne tamo neki nisan GTR,to je statut i polozaj u drustvu...zato i kosta 3X vise a na semaforu realnost je surova...znate na sta mislim

Nisam bitan

pre 7 godina

Pravom ljubitelju ferarija, koji moze sebi da prijusti ovakav luksuz, vreme cekanja do isporuke narucenog modela ne predstavlja problem. On ce uzivati u svakom trenutku iscekivanja. A ovi sto zure, cist primitivizam i slobodno ih mozemo nazvati skorojevicima!

Hep.C

pre 7 godina

Ne isplati se na bilo šta za svoje pare čekati,jer život je previše kratak da bi čekao da mi neko isporuči malo bleha,metala i šarafa.

srrrrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Legenda kaze da su Ferruccio Lamborghini i Enzo Ferrari zaratili kada je Ferruccio, dotle inace jedan od najpoznatijih proizvodjaca traktora u Italiji , uputio Enzu neke primedbe po pitanju motora, konstrukcije, i sl. Ferruccio je inace dobro prodavao traktore pa je od sakupljenih para i zarade sebi priustio jedan Ferrari na kome je primetio mnoge nedostatke ...
Pa mu je onda revoltirani Enzo odogovrio nesto poput: ja sam Ferrari i pravim sportske automobile visoke klase a ti nastavi da pravis traktore. Pa je onda Ferruccio, iz revolta, poceo da pravi Lamborghini automobile ... Rivalstvo, ocigledno, traje. Videcemo da li ce ih "razmrdati" i ova poslednja (provokativna) Sergio-va izjava, tek mirise na "rat".

Steva

pre 7 godina

Ovaj Markione samo priča, te će da se spoji sa VW te će sa, kojim ono beše USA brendom sa kojim nema šanse nikad, možda Kadilak? Pa onda priča sa Alfom... a Alfa konkurent BMW 3 a košta kao BMW 5, da ne bih Alfistima upadao u oči prodaja će pokazati kakva je ova nova Alfa! Pa sad kao ovo! Pa pročešljajte malo net, novih Ferafija koliko hoćeš na prodaju... kupuju ih dileri i prodaju nove, prebace preko ruke i zarade! Ko hoće Ferari ima.
Nego on ovo kao dobacuje VW-u smetaju mu ti Nemacki brendovi samo tako! Biće bolje Markione za dve najdalje tri godine..

bwana

pre 7 godina

Ima toliko nakupaca da ne mora da se ceka ni dana, ako si spreman da platis nesto vecu cijenu. Prilikom kupovine novog Lexusa LFA morao si da potpises ugovor u kojem stoji da ga ne mozes prodati odredjeni vremenski period osim samom proizvodjacu.

USA Today

pre 7 godina

Ne lupetaj Sergio zivota ti. Nema dilera koji ti nece odmah prodati Ferrari, nov. Samo plati. Jedino nema mozda ovih ogranicenih verzija, mada... pogledaj inetrnet Sergio.

Replay

pre 7 godina

Lambo je pojam za Ferrari. Nikada nece napraviti auto kao sto je Aventador koji ima prosecnu cenu 300k eura i da se proda toliko. Pa je Huracan 200k prosecno... Pogledajte Ferrari cene

Nebojša

pre 7 godina

Uvek lambo ispred Ferarija šta god ko rekao nije Ferari svima prvi izbor meni ne bi bio da hoću i naravno i mogu da priuštim skupi sportski automobil.

Zox

pre 7 godina

Veoma je velika razlika izmedju Ferarija i Lamba u pristupu.Ferari je ekskluzivna marka,kvalitet svakog dela na visokom nivou,svaki deo se radi rucno i to sve mora da kosta i da se ceka.Lambo sa druge strane je od samog pocetka je hteo da bude Ferari.Pa cak i kad ih VW kupio upravo se hteli da otmu kupce Ferarije jer njih zanima samo novac.Nije vazno koliko ce se jedan model proizvoditi bitno je da se zaradi.
Pa kad vidite u velikim bogatim gradovima Lamba pogledate ga minut dva i cao.A kad vidite Ferari gledate deset minuta.
Kad hocete da se pokazete kupite Lamba a kad hocete da pokazete da se poznajete u automobile kupute Ferari.

Superstar

pre 7 godina

Kakve veze ima što oni koji ne mogu da čekaju kupuju Lamborghini,kada Ferrari ima unapred prodaju za celokupnu svoju proizvodnju....

marko

pre 7 godina

Ferrari је на берзи и сада се врши припрема терена да се на акцијама заради, а то се може постићи већом производњом. Е сад какве су струје у том управном одбору, и ко је за а ко против остаће за нас заувек тајна.

Superstar

pre 7 godina

Ferariju svaka čast što je uspeo na nastavi tradiciju sportskih kupea sa benzinskim motorima uprkos današnjim trendovima .Od Lamba tj. VW-a bi moglo da se očekuje da uskoro napravi Aventadora karavana 3.0 tdi,a džipa su već napravili...

džigi bau

pre 7 godina

Na velikim aukcijama ferari uvek prelazi cenu od milion, do 36 miliona evra... (250 GTO), lambo ni da mu pridje... U tome je razlika gospodo... Kao izmedju plemića i bogatog trgovca... plava krv rekao bih. A o sportskom pedigreu neću ovoga puta.

inzenjer

pre 7 godina

Imao sam prilike da biram izmedju par automobila... Ali treba naci pravu meru i pravi zaljubljenik ferarija bi cekao i par godina a ne odmah trazio drugi model... Ja imam dosta tanak budzet za ova kola pa sam uzeo alfa romeo 4c, ipak po meni treba da imas ogromne firme ili prljave poslove da bi imao ogromne vile i ovako skup vozni park...

neutralni felsh

pre 7 godina

@ neutralni felsh 
a,ti zaista mislis da se ovde ne radi o industrijskom stancovanju? 
zamisli samo pred ocima sliku od 7 - 8 hiljada automobila i tako svake godine?
(wiesmann, 18. mart 2017 12:50)


to je smesno mala cifra za auto industriju.
uporedi npr. sa audio sistemima: jedno je hi-fi, a drugo je high-end. recimo pioneer napravi milion sasvim pristojnih hi-fi sistema godisnje, a recimo lynn napravi approx deset hiljada high end sistema. tehnicki gledano: oba su stancovana ali pitanje na kakav nacin, i za koga.
naravno, nemam nista protiv pioneera, kad sam se vec uhvatio za njih - to je uvek bila postena firma: koliko para toliko muzike - ali razlika je u ciljnoj grupi i pristupu proizvodnji.

Pehad

pre 7 godina

O Lamborginiju u modeni i dan danas (kod njih se pamti vekovima) nemaju nikakvo misljenje. On je zaradio novac tako sto je posle WWII u Italiji ostalo nebrojano saveznicke gvozdjurije, koju je on preradjivao u traktore.

Ferrari je pak bio dokazano ime. Pre rata sa Alfom, posle samostalno. Imao je najbolje inzenjere i pobedjivao na svim vaznijim trkama. A pobeda je tada znacila danas nezamisliv prestiz. I imao je najbolje vozace.

Onda taj tajkun, L, uzme i ukrade najbolje inzenjere nakon sto su se ovi posvadjali sa Enzom. I ti najbolji inzenjeri mu stvore prvi auto. Naravno, razmisljanja inzenjera i tajkuna su bila potpuno razlicita i ljubav je trajala koliko i svaka ljubav koja se placa.

Lamborgini takodje prakticno nije ucestvovao u auto sportu. Najveci uspeh sa F1 motorom im je bio jedno trece mesto.

Eh da, komentar mojih kolega iz Modene, idem da vidim Stanguelini - bravo, od njih je pocelo, Paninni (Maserati) - kupi sir obavezno, Pagani - ako, super. Ferrari - jesi bio u oba muzeja? Lambo - ako bas nemas sta da radis idi.

Tek

pre 7 godina

O kvalitetu ne treba ni diskutovait. Lambo ni na Aventadoru pa i Gallardu i Murciealagu nije koristio nerdjajuce srafove na karoseriji tako da posle godinu do dve dana u vlaznim uslovima krecu rdjave fleke da cure. Ferari je tek od F430 napravio auto sa srednjim motorom koji moze da se vozi a da se ne brines gde je najbliza slep sluzba, i to dok je nov. Danas bi bio lud da kupis polovan F430 i ako ih ima i za 50,000 EUR

Mani te se toga ljudi, Ferrari i Lambo su paradni automobili koliko je i Rolex paradni sat. Nema to veze sa mozgom uopste. A tek te spartanske plasticne kabine pogotovo u Lambu i McLarenu te cine da se uvek zapitas sta tu vredi 300,000

Eldorado

pre 7 godina

Replay,

Ti voliš Lambo više no Ferrari samo iz razloga što su ga kupili Nemci. ;)
Da nema veze s njima verovatno bi drugu priču pričao!
Ferrari je ubedljivo najuspešniji tim u auto sportu. Lambo faktički nikada nije nešto osvojio.
Pogledaj cene aukcija i najskuplje automobile sveta: Sve Ferrari modeli! Od 10 nasjkupljih ikada 7 su Ferrari!
Dalje, najjeftinij Ferrari je California i on je uglavom oko ili preko 200.000€
Izgled je stvar ukusa, ali meni F12 i ovaj novi izgledaju kao skulpture i daleko skuplje no što koštaju a Aventador kao da je dizajniran za teenagere
https://www.juznevesti.com/uploads/assets/2015/07/27/51452/800x600_ferari-2.jpg
https://www.juznevesti.com/uploads/assets/2015/07/27/51450/800x600_ferari-1.jpg
Evo slike bez photoshopa.

Pozdrav

wiesmann

pre 7 godina

@ neutralni felsh
a,ti zaista mislis da se ovde ne radi o industrijskom stancovanju?
zamisli samo pred ocima sliku od 7 - 8 hiljada automobila i tako svake godine?

Gonzo (pravi)

pre 7 godina

Hmmm pitam se da li je moguće da neko krade ovako glup nick?
Nego,uopšte mi nije jasan ovaj kvazi menadžer.Da li želi da upropasti još jedno legendardno ime ili samo kuka jer Ferrari ne može da zaradi love koliko on može da izgubi svojim glupim odlukama?
Ako upropasti Ferrari masovnom produkcijom (cenim da tada opada i kvalitet koji je neosporan) onda će samo nastaviti svoju nikad "pametniju" politiku.Ej bre pa on pokušava Amerima da zavali Fiat a po svim pokazateljima radi se o najgorim automobilima na njihovom tržištu.Kad smo kod toga što nijedan novinar nije napisao kako se naš automobilski ponos (500l) pokazao na onom "small overlap" testu?Verovatno nije bitno ljudima da znaju šta kupuju.Jadni mi i bedni kad nam auto industrija zavisi od ovakvih likova u džemperićima...

Replay

pre 7 godina

Lambo je pojam za Ferrari. Nikada nece napraviti auto kao sto je Aventador koji ima prosecnu cenu 300k eura i da se proda toliko. Pa je Huracan 200k prosecno... Pogledajte Ferrari cene

Potencijalac

pre 7 godina

To znači da je sve više klipana, i veterana šiljokurana, koji pljiskaju pare po sistemu odmah i sad, samo da je aktuelno, i najskuplje. Životnim motom, i principom, kojim su i sami došli do ogromnih para, koje nisu zrelo zarađene, ni zaslužene, da bi rafinirano ispoštovali, kako svoj, izgrađeni zreli sadržajni ukus, tako i način, kojim se kupuje. Ipak, kada sebi priuštite nešto u životu, što retko ko može u životu da priušti... Trebalo bi da imate poštovanja i prema ličnoj privilegiji, i prema ljudima koji je nemaju, i nikad je neće imati. Iz takvog zrelog poštovanja, ovakve bahatosti sa "instant šljiskanjem para", omalovažavaju, urušavaju i same vodeće brendove, koji predstavljaju sinonim za vrhunsko inženjerstvo, koje niko više i ne zaslužuje.

Nebojša

pre 7 godina

Uvek lambo ispred Ferarija šta god ko rekao nije Ferari svima prvi izbor meni ne bi bio da hoću i naravno i mogu da priuštim skupi sportski automobil.

EU Citizen

pre 7 godina

Linija između ekskluzivosti i nestrpljivosti kuoaca je tanka i nije lako naći pravu meru. Ako se previše proizvodi, cena će neumitno pasti, a ako se proizvodi premalo, neki kupci stvarno mogu da odu kod konkurencije, ne toliko Lamborghini, jer ipak nema takvu prestižnu vrednost, već pre neki od manjih ekskluzivnih brendova.

Zox

pre 7 godina

Veoma je velika razlika izmedju Ferarija i Lamba u pristupu.Ferari je ekskluzivna marka,kvalitet svakog dela na visokom nivou,svaki deo se radi rucno i to sve mora da kosta i da se ceka.Lambo sa druge strane je od samog pocetka je hteo da bude Ferari.Pa cak i kad ih VW kupio upravo se hteli da otmu kupce Ferarije jer njih zanima samo novac.Nije vazno koliko ce se jedan model proizvoditi bitno je da se zaradi.
Pa kad vidite u velikim bogatim gradovima Lamba pogledate ga minut dva i cao.A kad vidite Ferari gledate deset minuta.
Kad hocete da se pokazete kupite Lamba a kad hocete da pokazete da se poznajete u automobile kupute Ferari.

Nisam bitan

pre 7 godina

Pravom ljubitelju ferarija, koji moze sebi da prijusti ovakav luksuz, vreme cekanja do isporuke narucenog modela ne predstavlja problem. On ce uzivati u svakom trenutku iscekivanja. A ovi sto zure, cist primitivizam i slobodno ih mozemo nazvati skorojevicima!

Steva

pre 7 godina

Ovaj Markione samo priča, te će da se spoji sa VW te će sa, kojim ono beše USA brendom sa kojim nema šanse nikad, možda Kadilak? Pa onda priča sa Alfom... a Alfa konkurent BMW 3 a košta kao BMW 5, da ne bih Alfistima upadao u oči prodaja će pokazati kakva je ova nova Alfa! Pa sad kao ovo! Pa pročešljajte malo net, novih Ferafija koliko hoćeš na prodaju... kupuju ih dileri i prodaju nove, prebace preko ruke i zarade! Ko hoće Ferari ima.
Nego on ovo kao dobacuje VW-u smetaju mu ti Nemacki brendovi samo tako! Biće bolje Markione za dve najdalje tri godine..

zz

pre 7 godina

pa ceka se zato sto je to brend ako hoces brendiranu stvar da kupis moras da cekas i da je preplatis 3X vise nego sto vredi....zato ferari ide na caku OGRANICENA SERIJA,mora tako zbog profita jer ako bi radio kao sto na primer rade japanci koji prave najbolje sportske automobile na svetu ne bi mogao da parira,ferari jednostavno ne moze da napravi auto PERFORMANCE PERR DOLLAR kao sto rade japanci,vozis ferari a ne tamo neki nisan GTR,to je statut i polozaj u drustvu...zato i kosta 3X vise a na semaforu realnost je surova...znate na sta mislim

wiesmann

pre 7 godina

@ neutralni felsh
a,ti zaista mislis da se ovde ne radi o industrijskom stancovanju?
zamisli samo pred ocima sliku od 7 - 8 hiljada automobila i tako svake godine?

neutralni felsh

pre 7 godina

Kakva je ovo suluda zamena teza? Lista cekanja se moze smanjiti ako ulozite u veci broj radnika i bolju organizaciju radnika!
(Pixi, 17. mart 2017 13:05)


ti zaista mislis da ferari ne ume da se organizuje? ne moze sve na o-ruk i na angro. ovde se ne radi o industrijskom stancovanju.

Tek

pre 7 godina

O kvalitetu ne treba ni diskutovait. Lambo ni na Aventadoru pa i Gallardu i Murciealagu nije koristio nerdjajuce srafove na karoseriji tako da posle godinu do dve dana u vlaznim uslovima krecu rdjave fleke da cure. Ferari je tek od F430 napravio auto sa srednjim motorom koji moze da se vozi a da se ne brines gde je najbliza slep sluzba, i to dok je nov. Danas bi bio lud da kupis polovan F430 i ako ih ima i za 50,000 EUR

Mani te se toga ljudi, Ferrari i Lambo su paradni automobili koliko je i Rolex paradni sat. Nema to veze sa mozgom uopste. A tek te spartanske plasticne kabine pogotovo u Lambu i McLarenu te cine da se uvek zapitas sta tu vredi 300,000

bwana

pre 7 godina

Ima toliko nakupaca da ne mora da se ceka ni dana, ako si spreman da platis nesto vecu cijenu. Prilikom kupovine novog Lexusa LFA morao si da potpises ugovor u kojem stoji da ga ne mozes prodati odredjeni vremenski period osim samom proizvodjacu.

džigi bau

pre 7 godina

Na velikim aukcijama ferari uvek prelazi cenu od milion, do 36 miliona evra... (250 GTO), lambo ni da mu pridje... U tome je razlika gospodo... Kao izmedju plemića i bogatog trgovca... plava krv rekao bih. A o sportskom pedigreu neću ovoga puta.

Gonzo (pravi)

pre 7 godina

Hmmm pitam se da li je moguće da neko krade ovako glup nick?
Nego,uopšte mi nije jasan ovaj kvazi menadžer.Da li želi da upropasti još jedno legendardno ime ili samo kuka jer Ferrari ne može da zaradi love koliko on može da izgubi svojim glupim odlukama?
Ako upropasti Ferrari masovnom produkcijom (cenim da tada opada i kvalitet koji je neosporan) onda će samo nastaviti svoju nikad "pametniju" politiku.Ej bre pa on pokušava Amerima da zavali Fiat a po svim pokazateljima radi se o najgorim automobilima na njihovom tržištu.Kad smo kod toga što nijedan novinar nije napisao kako se naš automobilski ponos (500l) pokazao na onom "small overlap" testu?Verovatno nije bitno ljudima da znaju šta kupuju.Jadni mi i bedni kad nam auto industrija zavisi od ovakvih likova u džemperićima...

Hep.C

pre 7 godina

Ne isplati se na bilo šta za svoje pare čekati,jer život je previše kratak da bi čekao da mi neko isporuči malo bleha,metala i šarafa.

marko

pre 7 godina

Ferrari је на берзи и сада се врши припрема терена да се на акцијама заради, а то се може постићи већом производњом. Е сад какве су струје у том управном одбору, и ко је за а ко против остаће за нас заувек тајна.

USA Today

pre 7 godina

Ne lupetaj Sergio zivota ti. Nema dilera koji ti nece odmah prodati Ferrari, nov. Samo plati. Jedino nema mozda ovih ogranicenih verzija, mada... pogledaj inetrnet Sergio.

srrrrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Legenda kaze da su Ferruccio Lamborghini i Enzo Ferrari zaratili kada je Ferruccio, dotle inace jedan od najpoznatijih proizvodjaca traktora u Italiji , uputio Enzu neke primedbe po pitanju motora, konstrukcije, i sl. Ferruccio je inace dobro prodavao traktore pa je od sakupljenih para i zarade sebi priustio jedan Ferrari na kome je primetio mnoge nedostatke ...
Pa mu je onda revoltirani Enzo odogovrio nesto poput: ja sam Ferrari i pravim sportske automobile visoke klase a ti nastavi da pravis traktore. Pa je onda Ferruccio, iz revolta, poceo da pravi Lamborghini automobile ... Rivalstvo, ocigledno, traje. Videcemo da li ce ih "razmrdati" i ova poslednja (provokativna) Sergio-va izjava, tek mirise na "rat".

Superstar

pre 7 godina

Ferariju svaka čast što je uspeo na nastavi tradiciju sportskih kupea sa benzinskim motorima uprkos današnjim trendovima .Od Lamba tj. VW-a bi moglo da se očekuje da uskoro napravi Aventadora karavana 3.0 tdi,a džipa su već napravili...

neutralni felsh

pre 7 godina

@ neutralni felsh 
a,ti zaista mislis da se ovde ne radi o industrijskom stancovanju? 
zamisli samo pred ocima sliku od 7 - 8 hiljada automobila i tako svake godine?
(wiesmann, 18. mart 2017 12:50)


to je smesno mala cifra za auto industriju.
uporedi npr. sa audio sistemima: jedno je hi-fi, a drugo je high-end. recimo pioneer napravi milion sasvim pristojnih hi-fi sistema godisnje, a recimo lynn napravi approx deset hiljada high end sistema. tehnicki gledano: oba su stancovana ali pitanje na kakav nacin, i za koga.
naravno, nemam nista protiv pioneera, kad sam se vec uhvatio za njih - to je uvek bila postena firma: koliko para toliko muzike - ali razlika je u ciljnoj grupi i pristupu proizvodnji.

Superstar

pre 7 godina

Kakve veze ima što oni koji ne mogu da čekaju kupuju Lamborghini,kada Ferrari ima unapred prodaju za celokupnu svoju proizvodnju....

inzenjer

pre 7 godina

Imao sam prilike da biram izmedju par automobila... Ali treba naci pravu meru i pravi zaljubljenik ferarija bi cekao i par godina a ne odmah trazio drugi model... Ja imam dosta tanak budzet za ova kola pa sam uzeo alfa romeo 4c, ipak po meni treba da imas ogromne firme ili prljave poslove da bi imao ogromne vile i ovako skup vozni park...

Pehad

pre 7 godina

O Lamborginiju u modeni i dan danas (kod njih se pamti vekovima) nemaju nikakvo misljenje. On je zaradio novac tako sto je posle WWII u Italiji ostalo nebrojano saveznicke gvozdjurije, koju je on preradjivao u traktore.

Ferrari je pak bio dokazano ime. Pre rata sa Alfom, posle samostalno. Imao je najbolje inzenjere i pobedjivao na svim vaznijim trkama. A pobeda je tada znacila danas nezamisliv prestiz. I imao je najbolje vozace.

Onda taj tajkun, L, uzme i ukrade najbolje inzenjere nakon sto su se ovi posvadjali sa Enzom. I ti najbolji inzenjeri mu stvore prvi auto. Naravno, razmisljanja inzenjera i tajkuna su bila potpuno razlicita i ljubav je trajala koliko i svaka ljubav koja se placa.

Lamborgini takodje prakticno nije ucestvovao u auto sportu. Najveci uspeh sa F1 motorom im je bio jedno trece mesto.

Eh da, komentar mojih kolega iz Modene, idem da vidim Stanguelini - bravo, od njih je pocelo, Paninni (Maserati) - kupi sir obavezno, Pagani - ako, super. Ferrari - jesi bio u oba muzeja? Lambo - ako bas nemas sta da radis idi.

Eldorado

pre 7 godina

Replay,

Ti voliš Lambo više no Ferrari samo iz razloga što su ga kupili Nemci. ;)
Da nema veze s njima verovatno bi drugu priču pričao!
Ferrari je ubedljivo najuspešniji tim u auto sportu. Lambo faktički nikada nije nešto osvojio.
Pogledaj cene aukcija i najskuplje automobile sveta: Sve Ferrari modeli! Od 10 nasjkupljih ikada 7 su Ferrari!
Dalje, najjeftinij Ferrari je California i on je uglavom oko ili preko 200.000€
Izgled je stvar ukusa, ali meni F12 i ovaj novi izgledaju kao skulpture i daleko skuplje no što koštaju a Aventador kao da je dizajniran za teenagere
https://www.juznevesti.com/uploads/assets/2015/07/27/51452/800x600_ferari-2.jpg
https://www.juznevesti.com/uploads/assets/2015/07/27/51450/800x600_ferari-1.jpg
Evo slike bez photoshopa.

Pozdrav