Petak, 28.10.2016.

19:08

Potvrđeno - žene su bolji vozači

Izvor: B92

Potvrðeno - žene su bolji vozaèi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Smuleco

pre 7 godina

Žena vozača ima, procentualno manje, pa su u statistici prekršaja, i manje zastupljene, što nikako ne znači da su pažljivije, kao učesnici u saobraćaju, i samim tim, bolji vozači.

krle.

pre 7 godina

moja mama je vozila dugo vremena i verujte cale je cesto vodio auto na servis ma ni jednu rupu nije promasila u svojoj vozackoj karijeri a sto je drugom brzinom vozila tetku do aerodroma to je posebna prica

Boki

pre 7 godina

@vozač i pešak

Super za Vas. Ali evo mene danas bas nije htela da propusti zena kada sam hteo da se prestrojim u desnu stranu sa upaljenim pokazivacem. Samo je me svirnula i dala gas.

Opinion

pre 7 godina

u Srbiji muškarci su bahati a žene trapave. Lično iskustvo. Mogu da navedem bezbroj primera ali je to mnogo za komentar :) Čast izuzecima.

Mikiveliki

pre 7 godina

Жене су пажљивији возачи, на основу чега људи доносе закључак да су бољи возачи.

balkan

pre 7 godina

Ukratko: Kao i u svim ostalim oblastima, muškarci sebe jako precenjuju, a žene sebe potcenjuju. Muški misle da su najbolji vozači, najbolji u krevetu, najbolji u svemu i svi su drugi gluplji, dok žene baš suprotno - ja nisam dovoljno dobra, vešta, a takođe isto misle i o drugim ženama jer su tako vaspitavane od malih nogu, neko im ubacuje u glavu takve stvari (roditelji i okruženje). Nikad nisu dovoljno lepe, pametne ili vešte u vožnji, dok su muški najpametniji, najlepši i najbolji vozači. Odgovorno tvrdim da ni muškarci podjednako ne znaju saobraćajna pravila, pošto me svakodnevno neko iseče na mestu gde imam prednost neznajući da je u prekršaju.

Instruktor sam i tvrdim da kad žensko prevaziđe nebulozno vaspitanje i predrasude, bude odličan vozač! Isto tvrdim i za momke, kad se spuste na zemlju i prestanu da se precenjuju - budu odlični vozači. I sposobni, i vešti, i umereno voze, pažljivo ali ne presporo. Oba pola.

Car

pre 7 godina

Kako reče Klarkson - ne možeš da budeš dobar u onome što te ne zanima. I u pravu je. Ne važi to samo za žene, već za sve LJUDE koji voze samo zato što imaju dozvolu, a pritom nemaju pojma ni o osnovnim pravilima. Zbog čega je normalno da svako može da dobije dozvolu? Ja bih uveo kao u Finskoj obuke, garantujem da pola ovih što danas voze ne bi nikad položilo.

Komar

pre 7 godina

U EU jos i da razumem, nego da oni naprave test ovde u BG-u.... Prvo sto vecina zena vozi sa telefonom/sminkom u rukama (svaki minut na ulici vidjam), drugo, voze sa strahom, zato su "bolji" vozaci, a samim tim i prave vise haosa za druge ucesnike u saobracaju. Nije ni sala vise.

istina ?

pre 7 godina

Ma neka su po svim anketama , statistikama ... naj naj ... ali u gradu je žena kao učesnik u saobraćaju katastrofa , nedaj bože da ih ima koliko nas.

Paja

pre 7 godina

Evo, umirem od smeha...
Kada god je problem i zastoj na putu, u pitanju je zena. Kada god je zakrcen kruzni tok, u pitanju je zena ili vise zena.
Ovakvu studiju je mogla samo da napravi samo neka frustrirana zena, koja bi da leci komplekse. Sa istinom veze nema, to svi znaju.

Nikola

pre 7 godina

Pa ja sam do sad izbegao 10 udesa minimum u kojima su vozači žene a 2 u kome su vozači muškarci. Vozim dosta dugo i po mojoj statistici 90% žena i 20% muškaraca vozača ne znaju da voze. Može da priča ko šta hoće ali samo se nađe neko pametan da unese pometnju među narod a u kontra od ove moje statistike ne može da me niko nabedi. Možda sam omanuo za 5% gore dole ali to je to.

Srdjan

pre 7 godina

Jeste, zato su im branici redovno izubijani od fantasticnog snalazenja i osecaja za prostor. O kvacilu koje se menja na 15 hiljada da i ne govorimo.

Floyd

pre 7 godina

Problem zena vozaca nije u motorici upravljanja motornim vozilom, njih muce neki drugi problemi. Zivim na Zapadu gde ima vise zena vozaca i one imaju jedan zajednicki problem koji se zove solidarnost na drumu. Nema sanse da te zena pusti da se prestrojis ili ukljucus sa parkinga u saobracaj. imaju tzv tunnel vision ali samo kad njima odgovara.

Kol

pre 7 godina

Ne bogami nisu, ima izuzetaka kao i u svakoj kategoriji ali generalno su losi vozaci i to se dokazalo nebrojano puta, a to zasto su muskarci statisticki vise u nesrecama je zbog samog broja vozaca koji su muskaraci!

marko

pre 7 godina

Slozio bih se sa: (antiprotivan, 29. oktobar 2016 08:59)

Stvarno je tako ili su jako ili srednje lose ili su odlicne. Ali vidjao sam slucajeva kada se za nekih dve do tri godine to ipak lepo nauci i vozac se oslobodi straha, prosto da ne poverujes da ta kola vozi isti vozac.
Za to je potrebno imati svoja kola(dakle ne muzevljeva ili pak tako dobrog muza da ti da da vozis - pisi propalo) i mozda doplatiti dodatne casove. I naravno imati zelju i strast za voznjom sto vecina zena zapravo nema... jednostavno je tako... kao sto vecina muskaraca nema strast prema kuvanju ili necemu trecem...

Petar

pre 7 godina

Evropljanima ne verujem nista. Verujem sebi koji zivim u prizemlju i znam sta gledam. Ne secam se da sam za sve ove godine video muskarca koji ne ume da se parkira,a ko zna koliko zena ne ume da ubode parking mesto nego im treba pomoc prolaznika. O proceni gabarita vozila u saobracaju svaki dan se uveravam, kada zakoce saobracaj a mogu jumbo jet da proteraju. Kunem se svime najrodjenijim da sam malopre gledao dve takve situacije na potezu duzine 6,5 km. Obratite paznju kako sumanuto nabadaju gas na semaforu bez ikakvog razloga, postovanja prema masini ili kolicni goriva. Uvek gledma i u 90% slucajeva bude tako, poskacu kao oparene ili na trkama. Pri tome, ne voze uopste brzo kasnije, jednostavno sikaniraju vozilo bez ikakvog osecaja. Znam i zenu koja je razbucala skodu siprevrtala se mada ti nije merilo. Ono zenskih vozaca sto poznajem,jednostavno se ne osecam sigurno sa njima. Kao da je ogranicena percepcija okruzenja.

Vragolan

pre 7 godina

Ja verujem u stare izreka, a jedna od mudrijih kaže:
"Do saobraćajnih nezgoda nikada ne bi dolazilo kad bi muškarcima prestao da se toči alkohol, a ženama gorivo"

vozač i pešak

pre 7 godina

Sve kritike ću da prihvatim, sve, ali ovo da žene ne propuštaju pešake i druge učesnike - e to ne mogu! Obavezno propustim svakoga, ali mi onda uglavnom MUŠKARAC iza svira jer sam spora, glupa i zaboga on žuri, pa mi se tako dešavalo i da me pretiču kad stanem nekome na pešačkom prelazu! Tako nešto mi se još nije desilo od strane žene. Juče kao pešaka na pešačkom nije htelo da me propusti 50 muškaraca a onda mi je ZAMISLITE, stala žena! Skoro sam pokušavala da skrenem u ulicu (levo skretanje) i stajala 15 minuta i NIKO nije hteo da me propusti i onda me je propustila devojka kojoj mogu majka da budem!
To poređenje me toliko nervira jer sad ispade da su muškarci "brižni vozači" koji uvek propuštaju druge a iz iskustva ne da nije tačno, nego baš naprotiv! O čemu pričate?!
I manite me poređenja sa ženama u džipovima koje su kupile dozvole, one su manjima, pogledajte kako voze normalne žene!
Zaključak: muško ili žensko nije bitno, ili u glavi imaš neki osećaj odgovornosti ili nemaš.

CATAPA

pre 7 godina

Žene voze teledirigovano, primaju instrukcije telefonom. Samo tako se može objasniti da uvek telefoniraju dok voze.
Zato su žene vozači najzaslužnije za ubrzan, gotovo panično ubrzan razvoj autopilota u automobilima.
žene vozači uvek imaju prednost na raskrsnici, ali je teško predvideti kada će to da iskoriste. Uostalom, ni žena ne može da predvidi reakciju druge žene. Muškarci nisu bolji vozači, samo predvidljivi.

Ni gledaoci horor filmova uglavnom nisu povređeni, ali se smrznu od straha.

Baxuz

pre 7 godina

Zene voze pazljivije i to stoji. Prosecan muskarac je bolji vozac od prosecne zene. Ima tu i psihologije za muskarca su auto i voznja element "muskosti" dok zene na znanje voznje gledaju isto kao na znanje sabiranja. Dakle vestina potrebna za zivot i nista vise od toga. Ima zena koje voze fantasticno i ima muskaraca koji su ocajni. Mram da kazem jednu stvar: Moj prijatelj ima plac polovnjaka. Zene dodju same kupe auto koji im se svidi uglavnom Corsa, Clio, 206,207 i sl veselijih boja. I cinjenica je da skoro uvek kupe dobar auto sa pristojnom km i bez velikih udesa. Muskarac dovede jednog majstora, drugog majstora, kuma, suraka, druga. Jbt ceo konzilijum gleda auto i kupe po pravilu lominu koja je presla boga pitaj koliko ili bila slupana dimidus. Mozda je intuicija a mozda i razlicita kategorija vozila. Kad hoces passat dizel za 3500€ onda ti sleduje lomina. Kad hoces corsu benzin za iste pare onda i mozes da kupis pristojan auto. Tako da zene voze i bolja i ispravnija kola od muskaraca :) Ljudi istina! Znam da je tesko da prihvatite ali tako je :)

Bane

pre 7 godina

Zene voze polako i vise su skoncetrisane su na samo upravljanje autom, muskarac upravlja autom rutinski, ne razmislja o onome sto radi i svu paznju usmerava na ostale uslove i ucesnike u saobracaju. Zene razmisljaju o svakom potezu, nekada imam utisak da dok voze u sebi ponavljaju...pustim gas, stisnem kvacilo, sada prebacim brzinu, lagano otpustam kvacilo i dodajem gas....i tako konstantno, zato usresrede sve kapacitete na rukovanje autom i ne obracaju paznju sta se oko njih desava niti su u stanju rutinski da odreaguju u nekoj situaciji jer treba vremena da se u sebi ponovi sta, korak po korak, treba da se radi u takvim situacijana. O orjentaciji u prostoru i percepciji prilikom parkiranja da ne trosimo reci.

маркеђани

pre 7 godina

Јуче прелазим пешачки на булевару. Жена скреће лево из леве траке и улази у десну траку. Толико о томе...
Једино им статистика иде у прилог јер је много мањи број жена за воланом па самим тим и чине мање саобраћајних незгода и прекршаја.

iznenadjeni vozac

pre 7 godina

Zacudjujuci zakljucak.kako je uopste relevantan rezultat porediti stotine miliona muskih vozaca sa desetinama miliona zenskih vozaca,odnosno broj sati i kilometara za volanom jednih i drugih u ovakvom odnosu.
Pa u avijaciji su najsigurniji avioni ao Airbus380 ili Boeing747 jer lete po 10-tak casova,znaci imaju po jedan let dnevno,dok manji avioni imaju i po deset-dvadeset poletanja dnevno po avionu.Rezultat, naravno da manji mngo vise imaju nesreca,koje se desavaju skoro 100% kod poletanja/sletanja.
Isto je i sa zenama,njihovo ucesce u saobracaju je zanemarivo 1-2% u odnosu na muskarce racunajuci predjeni put,da li je gradska voznja,starosne grupe.Muskarci voze i sa preko 70 godina,a ne secam se da sam u zivotu i jednom video zenu u tim godinama za volanom.
Statistika,prava i jasna, je jedino merilo,a NE NABACANI PODACI BEZ ULASKA U SRZ PROBLEMA.I DA NARAVNO DA SU LUDACI ZA VOLANOM KOJI RIZIKUJU SVOJE I TIDJE ZIVOTE ISKLJUCIVO MUSKARCI,POGOTOVO PIJANI.Tu nema grske

vozac sa iskustvom

pre 7 godina

Ne slazem se! U tom slucaju najbolji vozaci su deca do 6 godina,jer ne mogu da voze niti cak ni da dohvate gas i menjac.Nisu izazvale niti jedan incident a kamoli nesrecu.
A sto se tice zena koje voze 30-40% sporije cak i kada je to nepotrebno,pa cak i opasno i time dovode ostale u opasnost ne vredi govoriti.Ovo nije seksisticki stav,naravno da ima zena koje voze ne dobro nego fenomenalno (ne mislim brzo,nego sigurno i bezbedno),a takodje je cinjenica da je odnos ludaka za volanom,pijanih ili ne 1000:1 u korist muskaraca,ali je cinjenica da uglavnom iz straha i nesigurnosti zene voze znatno sporije.time su i sanse za nezgodu i nesrecu mnogo vece.
Ne bih da pricam sta sam sve video za 40 godina voznje.

Bato

pre 7 godina

Strah cuva coveka u životu,zato žene manje ginu od muškaraca zato što ih je strah.
I kako bi rekli naši stari "ne davi se onaj što ne zna da pliva već onaj koji zna"

Hep.C

pre 7 godina

Stojim sa autom sam samcat na parkingu gde ima mesta za 30 auta,znači prazan parking,ulazi žensko sa autom na parking i ravno se zakucava u moj auto koji je u tom trenutku dešavanja bio 30dana star,još dan danas moj mozak ovo ne može da svari.S..ba mi žensko novo auto.I sad čitam ovo.

EU Citizen

pre 7 godina

Pa ako stavite bezbednost kao jedini i najvažniji kriterijum, potpuno su u pravu, ali je znam samo nekoliko žena koje su odlični vozači, ovo ostalo je daleko ispod muškog proseka. Znam jednu jedinu ženu koja je bila vrhunski vozač, takmičila se krajem pokojne SFRJ i, čak, koliko se sećam, i uzela titulu u nekoj kategoriji, ali zaista ne znam tačno koju, znali smo se površno i viđali po gradu, a ja sam u životu od automobilskog sporta pratio samo F1 :) Dakle, ako deformišete kriterijume u skladu sa svojim bolesnim vrednostima, kao što to evrokomunjare stalno čine, svakako, žene su najbolji vozači, ali inače teško... :)))

Preddy Baer

pre 7 godina

Whaaaa?

Koliko samo ostecenih vozila (gde se i ne zaustavljaju da nadoknade stetu) prilikom (is)parkiranja, koliko samo guzvi naprave zbog "nesigurnosti" pa izazivaju nerviranje ostalih ucesnika u saobracaju, koliko ste samo puta uvece po gradu videli da voze bez upaljenih svetala (ne dame: poziciona svetla i dnevna svetla nisu isto sto i upaljena svetla!), da ne signaliziraju kada skrecu ili to urade tek onda kada slucajno zakace rucicu migavca prilikom okretanja upravljaca i slicno?

mislim stvarno, ove statistike su stvarno kao iz one o sarmi, kupusu i mesu!

doktor

pre 7 godina

onda gospoda iz te komisije nisu videla zene vozace u Beogradu kada pada kisa..... Dame bez uvrede ali ovo govorim iz licnog iskustva... poz

Jelena

pre 7 godina

Volela bih da vidim zene kako parkiraju i voze sleper. Naslov je glup. Moze samo da se kaze da su bezbedniji vozaci,a da su bolji,cista glupost. A i to bezbedniji je diskutabilno. Po meni zene voze sporije da ne bi izazvale udes i to je to. U nekoj kriticnoj situaciji na putu,vecina zena bi pocela da panici,dok miskarci gledaju da savladaju problematiku. Voznja po ledu,takodje. Zena sam,al sam realna.

dejan

pre 7 godina

Ne bih da zvucim kao šovinista neki, ali pošto živim u ulazu na Novom Beogradu koji bukvano izlazi na pešački prelaz, znam da je u 8/10 slučaja nezaustavljanja vozila na pešačkom prelazu za volanom dama.

Najgore je od svega je to što se tih deset slučajeva desi za manje od sat vremena. Toliko o bezbednosti uopšteno.

Zoran

pre 7 godina

Sto se zene ne trkaju sa muskarcima u F1 kad bolji vozaci?

Kao mog ujaka kad zaustavili policajci i nasli da pio, a zena pored njega. I pitaju ga jel vozi zena, on kaze da vozi. A sto joj nisi dao da vozi kad si pio?
Jes, pa ja bolje mrtav pijan vozim nego ona trezna.

Sto je najgore to je tacno.

dj3

pre 7 godina

Ima jedna stara, kaže da su žene bolji vozači od muškaraca jer muškarci ne mogu da krenu pod ručnom a žene mogu da voze i po 20 kilometara (:

Gross

pre 7 godina

Ova Evropska komisija moze da dokaze i da je Nepal u Africi onda. Ja znam da moraju da voze i to je u redu. Ali isto tako znam da 90% njih uopste ne zna da vozi. Znati upravljati ne znaci isto sto i znati voziti. Pri tom, parkiranje i voznja u rikverc su najmanji problem. To su ionako dve najjednostavnije stvari sto se voznje tice.

Haha

pre 7 godina

(Vozač, 28. oktobar 2016 20:18)

Hm, vidis, mene tj moj auto je na parkingu udarila zena svojim autom. Prosto je bilo nemoguce da me udari, ali uspela je. Smotala pun pri izlasku i roknula po gasu. Srecom po mene je prvo dobro potkacila auto sa druge strane pa je to ublazilo udarac u moj auto. I na kraju samo je pobegla, a stetu sam morao delom sam da platim (pravna drzava). Drugo, zene cesto prave nepredvidive manevre, van bilo kakve logike, koje muskarci cak i kad divljaju ne naprave. Ne volim da generalizujem, ali iz mog ugla gledanja je tako. Kao da im fali iskustvo i da su malo vise prisutne tj skoncentrisane prilikom voznje. Mozda logika?

ZVIIIZ

pre 7 godina

Bogami, po onom što vidim u poslednjih par godina, sve je više bezobraznih i bahatih i među ženama. A sve više njih voze skupa kola, pogotovo džipove.

Baš danas, dva puta me umalo kola nisu udarila na pešačkom - u oba slučaja ženski vozači.

Bradonja

pre 7 godina

Ako je kriterijum to sto su izazvale mnogo manje saobracajnih nezgoda, onda se moze reci da su manje rizicne po pitanju bezbednosti u saobracaju. Sto se tice samog vozackog kvaliteta, auto moto sportovi su takmicenja gde se u kontrolisanim uslovima takmicari nadmecu u cisto vozackim sposobnostima, a dobro znamo koliko procentualno ima zena u auto moto sportu. Da su bolji vozaci, kao sto istrazivanje tvrdi, zasto ih onda nema u recimo formuli 1 ili reliju gde voze najbolji vozaci na svetu?

IntelliLink

pre 7 godina

Moja zena toliko oprezno vozi da je to nenormalno. A tek sto se oprezno uparkirava... evo vec drugi put menjam lamelu i set kvacila...

mup

pre 7 godina

Žena da te propusti na raskrsnici kad su u problemu, nema sanse. Zena da propusti pesaka na pesačkom, jos to nisam video. Gledam zena gura kolica, drugo dete joj se drzi za suknju, staje pred pešački prelaz, a onda nailazi zena vozac i ladno je ne propusti. Ja sam siguran da je ta zena u kolima pristojna i da bi ovoj majci na pesačkom ppmogla u svakoj drugoj situaciji, ali u saobraćaju su žene pod posebnom vrstom pritiska i ponasaju se potpuno neracionalno. One su bolji vozaci samo zato sto se drze propisa i kola ne dozivljavaju kao sredstvo za zabavu i uzivanje, nego iskljucivo kao prwvozno sredstvo.

Milena

pre 7 godina

Žena sam i mislim da ova tvrdnja nije tačna. Okolina kaže da sam dobar vozač, imam dosta iskustva i pređenih kilometara, različitih situacija i automobila iza sebe pa mislim da nije nadobudno da kažem da sam bolji vozač od prosečne žene. Plus volim automobile možda i više od prosečnog muškarca. Ipak, mi jesmo opreznije (uglavnom zato što smo nesigurne) ali nismo bolji vozači. Nesnalazljive smo, usporene. Ima izuzetaka, naravno, ali to su retki slučajevi.

Atreides

pre 7 godina

Bolji vozaci su muskarci naravno ali sa tacke bezbbdnosti tru su zene sigurno ispred. Muskarci su skloniji izivljavanju,divljanju,takodje istripovani d avoze extra iz cega cesto slei katastrofa....zene voze bojazljivije pa samim tim sigurnije...retko kada prekoracuju brzinu a o izivljavanju nekom i divljanju na putu nema ni reci

vozac

pre 7 godina

Ovo je smesno, zene su bolji vozaci sa gledista bezbednosti, ali to ne znaci da su bolji vozaci, vec da su u saobracaju nesigurnije, pa zato voze sporije, a samim tim pri manjim brzinama je teze da ce doci do udesa! Znam mnogo zena vozaca i mogu vam reci da samo za par njih mogu reci da voze "kao musko", sve ostalo je smejurija od vozaca! drze odstojanje od 100 m do drugog vozila, gde je ogranicenje 60 km/h one voze 20 km/h, druga vozila ne preticu cak ni kada su parkirana, ulazak u kruzni tok im je kao izlazak na dvoboj, procene u saobracaju su im katastrofa,.... i sve u svemu zene vozaci su smesne u odnosu na muskarce, naravno, vec sam rekao, ima zena koje odlicno voze, kao i sto ima muskaraca koji pojma o voznji nemaju, ali reci da su zene bolji vozaci samo zato sto imaju manje udesa to je smesno! dovoljno je samo reci formula 1, nas kar i reli trke, koliko tu ima zena, a koliko muskaraca? mislite da timovi ne bi angazovali zene da medju njima ima tako dobrih vozaca kao sto su muskarci???

Stanojevic Marjan

pre 7 godina

Kao neko ko se bavi odrzavanjem vozila, mogu da kazem sledece: svaka druga dama dok vozi drzi telefon u ruci, cak i kada ne razgovara. Parkiranje je prica za sebe, cesto se parkiraju kao da nikada nisu gurale decija kolica,cak i one koje su iskukale da dobiju automatika i dale ne znaju da se parkiraju. Sto se tice odrzavanja ima razlicitih situacija, uglavnom probleme resava muska strana, a ako bih mogao da biram ipak nebi kupio auto od dame iz vise razloga. Naravno , uvek postoje izuzeci, ali mi se cini da su oni sve redji, pogotovu kada dama dobije auto. U svakom slucaju znaju da budu veoma zahvalne kada si ljubazan prema njimai kada im resis problem. U svakom slucaju , auto je za njih super stvar, ali parkiranje , sipanje goriva , i odrzavanje za njih je pravo smaranje.LE

lovi

pre 7 godina

Bolje su statisticki jer postuju zakon (postuju znak 40km/h na magistrali gdje se moze ici 80km/h bezbedno). OStale karakteristike kao sto su voznja u rikverc, parkiranje, preticanje, manervisanje i slicno nema sanse :D

Vozač

pre 7 godina

Nije morala nikakva komisija da otkriva toplu vodu, ja to tvrdim odavno. Za dvadesetak godina koliko pratim saobraćaj u Srbiji, znam desetak nesreća sa smrtnim ishodom u kojima su žene vozile, i par hiljada u kojima su muškarci.Istina je da žene manje voze od muškaraca ali ni blizu toliko manje.Žena može da ogrebe branik ili krilo na parkingu, i to je sve.I jedna jako bitna stvar, 100% nesreća sa smrtnim ishodom koje su napravile žene je proistekao iz pogrešne procene, a velika većina ,,muških" nesreća iz ,,sa'š ti da vidiš", ,,on će meni" i slično.Žene pod dejstvom alkohola voze na nivou statističke greške.

only fools and horses

pre 7 godina

To da su žene pažljivije i opreznije u vožnji, to je bilo nekad. Sad su žene, pogotovo ove mlađe postale izuzetno bahate, bezobrazne, bezobzirne, mnogo više nego muškarci. Voze brzo, prestrojavaju se naglo, bez upozorenja, i nikad, ali baš nikad ne propuštaju niti daju prednost. I svaka druga drži telefon u ruci dok vozi, da li telefonira ili čita nešto, kucka.
Da ne ispadnem sad neki mizoginist, nisam. I muškarci rade to isto, samo kažem da se veliki deo žena još gore ponaša, a pri tom su slabije u motorici i snalaženju.
A to da bolje održavaju kola, to je naučna fantastika. Za održavanje je uvek zadužen muž/dečko, otac, brat.

PPPP

pre 7 godina

Ako je kriterijum broj nesreca koje direktno izazivaju, verovatno su u tome bolje nego muskarci, zato sto bojazvljivije i nesigurnije voze. Takodje su manje "dzentlmeni" u saobracaju, odnosno manje vode racuna o drugima. To je moje iskustvo. Verovatno su toliko koncentrisane na sebe i svoje probleme u snalazenju. Ako se prestrojavas recimo u levu traku i vidis da auto koji vozi iza tebe u toj levoj traci ubrzava i ne dozvoljava ti da se prestrojis, najverovatnije je u pitanju zena.

magarac

pre 7 godina

Žene SIGURNO NISU bolji vozači od muškaraca!
Međutim, sasvim je SIGURNO da su žene pažljiviji vozači, koji se pridržavaju putnih propisa i oznaka...
GARANTOVANO!

Nemanja

pre 7 godina

Hahahahahaha, da se sad nisam uparkirao i gledao zenu 5 minuta kako pokusava da ubaci Punto gde bi S klasa mogla da stane, mozda bi i poverovao :) Za bezbednost mozda jesu bolje ali u voznji definitivno nisu...

zlatiborac

pre 7 godina

Zene su oprezniji vozaci, za to se slazem. Ne zalecu se i ne eksperimentisu sa kolima. Ne nadmecu se. Sa druge strane, cesto su iracionalne za volanom. Njihova moc rasudjivanja u odredjenim situacijama u saobracaju su u najmanju ruku-cudne. Nije cudo sto cesto predvidimo da je za volanom nekog automobila zena. Problem je sto se muskarci majmunisu sa automobilima dok kod zena opreznost cuva glavu. Veliku ulogu igra i disciplina u saobracaju gde su zene disciplinovanije dok se muski iznerviraju, nabiju gas i izloze opasnosti sebe i druge ucesnike u saobracaju. Sve u svemu, pol nije presudan faktor za dobrog vozaca. Usput cestitam zenama ako je ova vest tacna. Pobedile su muskarce na domacem terenu.

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

Eh muškarci... Žene jesu bolji vozači sa stanovišta bezbednosti. A vi se odmah palite. Brzina, rizik, veština izbegavanja opasnosti u zadnji čas nije merilo bezbedne vožnje. Zato pravac staza za auto trke pa se tamo dokazujte. Tamo ste zasigurno carevi.

Nikola

pre 7 godina

Pogotovo kad treba da se sete gde su parkirale. Ahahahhah. Ipak ne sme ae generalizovati. Ima zaista dobrih vozača u oba pola ali sve to pada u vodu kada dohvate mobilni za volanom.

Nemanja

pre 7 godina

Hahahahahaha, da se sad nisam uparkirao i gledao zenu 5 minuta kako pokusava da ubaci Punto gde bi S klasa mogla da stane, mozda bi i poverovao :) Za bezbednost mozda jesu bolje ali u voznji definitivno nisu...

PPPP

pre 7 godina

Ako je kriterijum broj nesreca koje direktno izazivaju, verovatno su u tome bolje nego muskarci, zato sto bojazvljivije i nesigurnije voze. Takodje su manje "dzentlmeni" u saobracaju, odnosno manje vode racuna o drugima. To je moje iskustvo. Verovatno su toliko koncentrisane na sebe i svoje probleme u snalazenju. Ako se prestrojavas recimo u levu traku i vidis da auto koji vozi iza tebe u toj levoj traci ubrzava i ne dozvoljava ti da se prestrojis, najverovatnije je u pitanju zena.

Stanojevic Marjan

pre 7 godina

Kao neko ko se bavi odrzavanjem vozila, mogu da kazem sledece: svaka druga dama dok vozi drzi telefon u ruci, cak i kada ne razgovara. Parkiranje je prica za sebe, cesto se parkiraju kao da nikada nisu gurale decija kolica,cak i one koje su iskukale da dobiju automatika i dale ne znaju da se parkiraju. Sto se tice odrzavanja ima razlicitih situacija, uglavnom probleme resava muska strana, a ako bih mogao da biram ipak nebi kupio auto od dame iz vise razloga. Naravno , uvek postoje izuzeci, ali mi se cini da su oni sve redji, pogotovu kada dama dobije auto. U svakom slucaju znaju da budu veoma zahvalne kada si ljubazan prema njimai kada im resis problem. U svakom slucaju , auto je za njih super stvar, ali parkiranje , sipanje goriva , i odrzavanje za njih je pravo smaranje.LE

zlatiborac

pre 7 godina

Zene su oprezniji vozaci, za to se slazem. Ne zalecu se i ne eksperimentisu sa kolima. Ne nadmecu se. Sa druge strane, cesto su iracionalne za volanom. Njihova moc rasudjivanja u odredjenim situacijama u saobracaju su u najmanju ruku-cudne. Nije cudo sto cesto predvidimo da je za volanom nekog automobila zena. Problem je sto se muskarci majmunisu sa automobilima dok kod zena opreznost cuva glavu. Veliku ulogu igra i disciplina u saobracaju gde su zene disciplinovanije dok se muski iznerviraju, nabiju gas i izloze opasnosti sebe i druge ucesnike u saobracaju. Sve u svemu, pol nije presudan faktor za dobrog vozaca. Usput cestitam zenama ako je ova vest tacna. Pobedile su muskarce na domacem terenu.

Nikola

pre 7 godina

Pogotovo kad treba da se sete gde su parkirale. Ahahahhah. Ipak ne sme ae generalizovati. Ima zaista dobrih vozača u oba pola ali sve to pada u vodu kada dohvate mobilni za volanom.

Vozač

pre 7 godina

Nije morala nikakva komisija da otkriva toplu vodu, ja to tvrdim odavno. Za dvadesetak godina koliko pratim saobraćaj u Srbiji, znam desetak nesreća sa smrtnim ishodom u kojima su žene vozile, i par hiljada u kojima su muškarci.Istina je da žene manje voze od muškaraca ali ni blizu toliko manje.Žena može da ogrebe branik ili krilo na parkingu, i to je sve.I jedna jako bitna stvar, 100% nesreća sa smrtnim ishodom koje su napravile žene je proistekao iz pogrešne procene, a velika većina ,,muških" nesreća iz ,,sa'š ti da vidiš", ,,on će meni" i slično.Žene pod dejstvom alkohola voze na nivou statističke greške.

dj3

pre 7 godina

Ima jedna stara, kaže da su žene bolji vozači od muškaraca jer muškarci ne mogu da krenu pod ručnom a žene mogu da voze i po 20 kilometara (:

Jelena

pre 7 godina

Volela bih da vidim zene kako parkiraju i voze sleper. Naslov je glup. Moze samo da se kaze da su bezbedniji vozaci,a da su bolji,cista glupost. A i to bezbedniji je diskutabilno. Po meni zene voze sporije da ne bi izazvale udes i to je to. U nekoj kriticnoj situaciji na putu,vecina zena bi pocela da panici,dok miskarci gledaju da savladaju problematiku. Voznja po ledu,takodje. Zena sam,al sam realna.

mup

pre 7 godina

Žena da te propusti na raskrsnici kad su u problemu, nema sanse. Zena da propusti pesaka na pesačkom, jos to nisam video. Gledam zena gura kolica, drugo dete joj se drzi za suknju, staje pred pešački prelaz, a onda nailazi zena vozac i ladno je ne propusti. Ja sam siguran da je ta zena u kolima pristojna i da bi ovoj majci na pesačkom ppmogla u svakoj drugoj situaciji, ali u saobraćaju su žene pod posebnom vrstom pritiska i ponasaju se potpuno neracionalno. One su bolji vozaci samo zato sto se drze propisa i kola ne dozivljavaju kao sredstvo za zabavu i uzivanje, nego iskljucivo kao prwvozno sredstvo.

IntelliLink

pre 7 godina

Moja zena toliko oprezno vozi da je to nenormalno. A tek sto se oprezno uparkirava... evo vec drugi put menjam lamelu i set kvacila...

Vragolan

pre 7 godina

Ja verujem u stare izreka, a jedna od mudrijih kaže:
"Do saobraćajnih nezgoda nikada ne bi dolazilo kad bi muškarcima prestao da se toči alkohol, a ženama gorivo"

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

Eh muškarci... Žene jesu bolji vozači sa stanovišta bezbednosti. A vi se odmah palite. Brzina, rizik, veština izbegavanja opasnosti u zadnji čas nije merilo bezbedne vožnje. Zato pravac staza za auto trke pa se tamo dokazujte. Tamo ste zasigurno carevi.

Milena

pre 7 godina

Žena sam i mislim da ova tvrdnja nije tačna. Okolina kaže da sam dobar vozač, imam dosta iskustva i pređenih kilometara, različitih situacija i automobila iza sebe pa mislim da nije nadobudno da kažem da sam bolji vozač od prosečne žene. Plus volim automobile možda i više od prosečnog muškarca. Ipak, mi jesmo opreznije (uglavnom zato što smo nesigurne) ali nismo bolji vozači. Nesnalazljive smo, usporene. Ima izuzetaka, naravno, ali to su retki slučajevi.

Hep.C

pre 7 godina

Stojim sa autom sam samcat na parkingu gde ima mesta za 30 auta,znači prazan parking,ulazi žensko sa autom na parking i ravno se zakucava u moj auto koji je u tom trenutku dešavanja bio 30dana star,još dan danas moj mozak ovo ne može da svari.S..ba mi žensko novo auto.I sad čitam ovo.

only fools and horses

pre 7 godina

To da su žene pažljivije i opreznije u vožnji, to je bilo nekad. Sad su žene, pogotovo ove mlađe postale izuzetno bahate, bezobrazne, bezobzirne, mnogo više nego muškarci. Voze brzo, prestrojavaju se naglo, bez upozorenja, i nikad, ali baš nikad ne propuštaju niti daju prednost. I svaka druga drži telefon u ruci dok vozi, da li telefonira ili čita nešto, kucka.
Da ne ispadnem sad neki mizoginist, nisam. I muškarci rade to isto, samo kažem da se veliki deo žena još gore ponaša, a pri tom su slabije u motorici i snalaženju.
A to da bolje održavaju kola, to je naučna fantastika. Za održavanje je uvek zadužen muž/dečko, otac, brat.

Preddy Baer

pre 7 godina

Whaaaa?

Koliko samo ostecenih vozila (gde se i ne zaustavljaju da nadoknade stetu) prilikom (is)parkiranja, koliko samo guzvi naprave zbog "nesigurnosti" pa izazivaju nerviranje ostalih ucesnika u saobracaju, koliko ste samo puta uvece po gradu videli da voze bez upaljenih svetala (ne dame: poziciona svetla i dnevna svetla nisu isto sto i upaljena svetla!), da ne signaliziraju kada skrecu ili to urade tek onda kada slucajno zakace rucicu migavca prilikom okretanja upravljaca i slicno?

mislim stvarno, ove statistike su stvarno kao iz one o sarmi, kupusu i mesu!

dejan

pre 7 godina

Ne bih da zvucim kao šovinista neki, ali pošto živim u ulazu na Novom Beogradu koji bukvano izlazi na pešački prelaz, znam da je u 8/10 slučaja nezaustavljanja vozila na pešačkom prelazu za volanom dama.

Najgore je od svega je to što se tih deset slučajeva desi za manje od sat vremena. Toliko o bezbednosti uopšteno.

Haha

pre 7 godina

(Vozač, 28. oktobar 2016 20:18)

Hm, vidis, mene tj moj auto je na parkingu udarila zena svojim autom. Prosto je bilo nemoguce da me udari, ali uspela je. Smotala pun pri izlasku i roknula po gasu. Srecom po mene je prvo dobro potkacila auto sa druge strane pa je to ublazilo udarac u moj auto. I na kraju samo je pobegla, a stetu sam morao delom sam da platim (pravna drzava). Drugo, zene cesto prave nepredvidive manevre, van bilo kakve logike, koje muskarci cak i kad divljaju ne naprave. Ne volim da generalizujem, ali iz mog ugla gledanja je tako. Kao da im fali iskustvo i da su malo vise prisutne tj skoncentrisane prilikom voznje. Mozda logika?

Baxuz

pre 7 godina

Zene voze pazljivije i to stoji. Prosecan muskarac je bolji vozac od prosecne zene. Ima tu i psihologije za muskarca su auto i voznja element "muskosti" dok zene na znanje voznje gledaju isto kao na znanje sabiranja. Dakle vestina potrebna za zivot i nista vise od toga. Ima zena koje voze fantasticno i ima muskaraca koji su ocajni. Mram da kazem jednu stvar: Moj prijatelj ima plac polovnjaka. Zene dodju same kupe auto koji im se svidi uglavnom Corsa, Clio, 206,207 i sl veselijih boja. I cinjenica je da skoro uvek kupe dobar auto sa pristojnom km i bez velikih udesa. Muskarac dovede jednog majstora, drugog majstora, kuma, suraka, druga. Jbt ceo konzilijum gleda auto i kupe po pravilu lominu koja je presla boga pitaj koliko ili bila slupana dimidus. Mozda je intuicija a mozda i razlicita kategorija vozila. Kad hoces passat dizel za 3500€ onda ti sleduje lomina. Kad hoces corsu benzin za iste pare onda i mozes da kupis pristojan auto. Tako da zene voze i bolja i ispravnija kola od muskaraca :) Ljudi istina! Znam da je tesko da prihvatite ali tako je :)

doktor

pre 7 godina

onda gospoda iz te komisije nisu videla zene vozace u Beogradu kada pada kisa..... Dame bez uvrede ali ovo govorim iz licnog iskustva... poz

Bane

pre 7 godina

Zene voze polako i vise su skoncetrisane su na samo upravljanje autom, muskarac upravlja autom rutinski, ne razmislja o onome sto radi i svu paznju usmerava na ostale uslove i ucesnike u saobracaju. Zene razmisljaju o svakom potezu, nekada imam utisak da dok voze u sebi ponavljaju...pustim gas, stisnem kvacilo, sada prebacim brzinu, lagano otpustam kvacilo i dodajem gas....i tako konstantno, zato usresrede sve kapacitete na rukovanje autom i ne obracaju paznju sta se oko njih desava niti su u stanju rutinski da odreaguju u nekoj situaciji jer treba vremena da se u sebi ponovi sta, korak po korak, treba da se radi u takvim situacijana. O orjentaciji u prostoru i percepciji prilikom parkiranja da ne trosimo reci.

ZVIIIZ

pre 7 godina

Bogami, po onom što vidim u poslednjih par godina, sve je više bezobraznih i bahatih i među ženama. A sve više njih voze skupa kola, pogotovo džipove.

Baš danas, dva puta me umalo kola nisu udarila na pešačkom - u oba slučaja ženski vozači.

vozač i pešak

pre 7 godina

Sve kritike ću da prihvatim, sve, ali ovo da žene ne propuštaju pešake i druge učesnike - e to ne mogu! Obavezno propustim svakoga, ali mi onda uglavnom MUŠKARAC iza svira jer sam spora, glupa i zaboga on žuri, pa mi se tako dešavalo i da me pretiču kad stanem nekome na pešačkom prelazu! Tako nešto mi se još nije desilo od strane žene. Juče kao pešaka na pešačkom nije htelo da me propusti 50 muškaraca a onda mi je ZAMISLITE, stala žena! Skoro sam pokušavala da skrenem u ulicu (levo skretanje) i stajala 15 minuta i NIKO nije hteo da me propusti i onda me je propustila devojka kojoj mogu majka da budem!
To poređenje me toliko nervira jer sad ispade da su muškarci "brižni vozači" koji uvek propuštaju druge a iz iskustva ne da nije tačno, nego baš naprotiv! O čemu pričate?!
I manite me poređenja sa ženama u džipovima koje su kupile dozvole, one su manjima, pogledajte kako voze normalne žene!
Zaključak: muško ili žensko nije bitno, ili u glavi imaš neki osećaj odgovornosti ili nemaš.

magarac

pre 7 godina

Žene SIGURNO NISU bolji vozači od muškaraca!
Međutim, sasvim je SIGURNO da su žene pažljiviji vozači, koji se pridržavaju putnih propisa i oznaka...
GARANTOVANO!

Car

pre 7 godina

Kako reče Klarkson - ne možeš da budeš dobar u onome što te ne zanima. I u pravu je. Ne važi to samo za žene, već za sve LJUDE koji voze samo zato što imaju dozvolu, a pritom nemaju pojma ni o osnovnim pravilima. Zbog čega je normalno da svako može da dobije dozvolu? Ja bih uveo kao u Finskoj obuke, garantujem da pola ovih što danas voze ne bi nikad položilo.

lovi

pre 7 godina

Bolje su statisticki jer postuju zakon (postuju znak 40km/h na magistrali gdje se moze ici 80km/h bezbedno). OStale karakteristike kao sto su voznja u rikverc, parkiranje, preticanje, manervisanje i slicno nema sanse :D

balkan

pre 7 godina

Ukratko: Kao i u svim ostalim oblastima, muškarci sebe jako precenjuju, a žene sebe potcenjuju. Muški misle da su najbolji vozači, najbolji u krevetu, najbolji u svemu i svi su drugi gluplji, dok žene baš suprotno - ja nisam dovoljno dobra, vešta, a takođe isto misle i o drugim ženama jer su tako vaspitavane od malih nogu, neko im ubacuje u glavu takve stvari (roditelji i okruženje). Nikad nisu dovoljno lepe, pametne ili vešte u vožnji, dok su muški najpametniji, najlepši i najbolji vozači. Odgovorno tvrdim da ni muškarci podjednako ne znaju saobraćajna pravila, pošto me svakodnevno neko iseče na mestu gde imam prednost neznajući da je u prekršaju.

Instruktor sam i tvrdim da kad žensko prevaziđe nebulozno vaspitanje i predrasude, bude odličan vozač! Isto tvrdim i za momke, kad se spuste na zemlju i prestanu da se precenjuju - budu odlični vozači. I sposobni, i vešti, i umereno voze, pažljivo ali ne presporo. Oba pola.

Gross

pre 7 godina

Ova Evropska komisija moze da dokaze i da je Nepal u Africi onda. Ja znam da moraju da voze i to je u redu. Ali isto tako znam da 90% njih uopste ne zna da vozi. Znati upravljati ne znaci isto sto i znati voziti. Pri tom, parkiranje i voznja u rikverc su najmanji problem. To su ionako dve najjednostavnije stvari sto se voznje tice.

vozac

pre 7 godina

Ovo je smesno, zene su bolji vozaci sa gledista bezbednosti, ali to ne znaci da su bolji vozaci, vec da su u saobracaju nesigurnije, pa zato voze sporije, a samim tim pri manjim brzinama je teze da ce doci do udesa! Znam mnogo zena vozaca i mogu vam reci da samo za par njih mogu reci da voze "kao musko", sve ostalo je smejurija od vozaca! drze odstojanje od 100 m do drugog vozila, gde je ogranicenje 60 km/h one voze 20 km/h, druga vozila ne preticu cak ni kada su parkirana, ulazak u kruzni tok im je kao izlazak na dvoboj, procene u saobracaju su im katastrofa,.... i sve u svemu zene vozaci su smesne u odnosu na muskarce, naravno, vec sam rekao, ima zena koje odlicno voze, kao i sto ima muskaraca koji pojma o voznji nemaju, ali reci da su zene bolji vozaci samo zato sto imaju manje udesa to je smesno! dovoljno je samo reci formula 1, nas kar i reli trke, koliko tu ima zena, a koliko muskaraca? mislite da timovi ne bi angazovali zene da medju njima ima tako dobrih vozaca kao sto su muskarci???

Paja

pre 7 godina

Evo, umirem od smeha...
Kada god je problem i zastoj na putu, u pitanju je zena. Kada god je zakrcen kruzni tok, u pitanju je zena ili vise zena.
Ovakvu studiju je mogla samo da napravi samo neka frustrirana zena, koja bi da leci komplekse. Sa istinom veze nema, to svi znaju.

маркеђани

pre 7 godina

Јуче прелазим пешачки на булевару. Жена скреће лево из леве траке и улази у десну траку. Толико о томе...
Једино им статистика иде у прилог јер је много мањи број жена за воланом па самим тим и чине мање саобраћајних незгода и прекршаја.

Srdjan

pre 7 godina

Jeste, zato su im branici redovno izubijani od fantasticnog snalazenja i osecaja za prostor. O kvacilu koje se menja na 15 hiljada da i ne govorimo.

Floyd

pre 7 godina

Problem zena vozaca nije u motorici upravljanja motornim vozilom, njih muce neki drugi problemi. Zivim na Zapadu gde ima vise zena vozaca i one imaju jedan zajednicki problem koji se zove solidarnost na drumu. Nema sanse da te zena pusti da se prestrojis ili ukljucus sa parkinga u saobracaj. imaju tzv tunnel vision ali samo kad njima odgovara.

Zoran

pre 7 godina

Sto se zene ne trkaju sa muskarcima u F1 kad bolji vozaci?

Kao mog ujaka kad zaustavili policajci i nasli da pio, a zena pored njega. I pitaju ga jel vozi zena, on kaze da vozi. A sto joj nisi dao da vozi kad si pio?
Jes, pa ja bolje mrtav pijan vozim nego ona trezna.

Sto je najgore to je tacno.

iznenadjeni vozac

pre 7 godina

Zacudjujuci zakljucak.kako je uopste relevantan rezultat porediti stotine miliona muskih vozaca sa desetinama miliona zenskih vozaca,odnosno broj sati i kilometara za volanom jednih i drugih u ovakvom odnosu.
Pa u avijaciji su najsigurniji avioni ao Airbus380 ili Boeing747 jer lete po 10-tak casova,znaci imaju po jedan let dnevno,dok manji avioni imaju i po deset-dvadeset poletanja dnevno po avionu.Rezultat, naravno da manji mngo vise imaju nesreca,koje se desavaju skoro 100% kod poletanja/sletanja.
Isto je i sa zenama,njihovo ucesce u saobracaju je zanemarivo 1-2% u odnosu na muskarce racunajuci predjeni put,da li je gradska voznja,starosne grupe.Muskarci voze i sa preko 70 godina,a ne secam se da sam u zivotu i jednom video zenu u tim godinama za volanom.
Statistika,prava i jasna, je jedino merilo,a NE NABACANI PODACI BEZ ULASKA U SRZ PROBLEMA.I DA NARAVNO DA SU LUDACI ZA VOLANOM KOJI RIZIKUJU SVOJE I TIDJE ZIVOTE ISKLJUCIVO MUSKARCI,POGOTOVO PIJANI.Tu nema grske

Bradonja

pre 7 godina

Ako je kriterijum to sto su izazvale mnogo manje saobracajnih nezgoda, onda se moze reci da su manje rizicne po pitanju bezbednosti u saobracaju. Sto se tice samog vozackog kvaliteta, auto moto sportovi su takmicenja gde se u kontrolisanim uslovima takmicari nadmecu u cisto vozackim sposobnostima, a dobro znamo koliko procentualno ima zena u auto moto sportu. Da su bolji vozaci, kao sto istrazivanje tvrdi, zasto ih onda nema u recimo formuli 1 ili reliju gde voze najbolji vozaci na svetu?

CATAPA

pre 7 godina

Žene voze teledirigovano, primaju instrukcije telefonom. Samo tako se može objasniti da uvek telefoniraju dok voze.
Zato su žene vozači najzaslužnije za ubrzan, gotovo panično ubrzan razvoj autopilota u automobilima.
žene vozači uvek imaju prednost na raskrsnici, ali je teško predvideti kada će to da iskoriste. Uostalom, ni žena ne može da predvidi reakciju druge žene. Muškarci nisu bolji vozači, samo predvidljivi.

Ni gledaoci horor filmova uglavnom nisu povređeni, ali se smrznu od straha.

Bato

pre 7 godina

Strah cuva coveka u životu,zato žene manje ginu od muškaraca zato što ih je strah.
I kako bi rekli naši stari "ne davi se onaj što ne zna da pliva već onaj koji zna"

Nikola

pre 7 godina

Pa ja sam do sad izbegao 10 udesa minimum u kojima su vozači žene a 2 u kome su vozači muškarci. Vozim dosta dugo i po mojoj statistici 90% žena i 20% muškaraca vozača ne znaju da voze. Može da priča ko šta hoće ali samo se nađe neko pametan da unese pometnju među narod a u kontra od ove moje statistike ne može da me niko nabedi. Možda sam omanuo za 5% gore dole ali to je to.

vozac sa iskustvom

pre 7 godina

Ne slazem se! U tom slucaju najbolji vozaci su deca do 6 godina,jer ne mogu da voze niti cak ni da dohvate gas i menjac.Nisu izazvale niti jedan incident a kamoli nesrecu.
A sto se tice zena koje voze 30-40% sporije cak i kada je to nepotrebno,pa cak i opasno i time dovode ostale u opasnost ne vredi govoriti.Ovo nije seksisticki stav,naravno da ima zena koje voze ne dobro nego fenomenalno (ne mislim brzo,nego sigurno i bezbedno),a takodje je cinjenica da je odnos ludaka za volanom,pijanih ili ne 1000:1 u korist muskaraca,ali je cinjenica da uglavnom iz straha i nesigurnosti zene voze znatno sporije.time su i sanse za nezgodu i nesrecu mnogo vece.
Ne bih da pricam sta sam sve video za 40 godina voznje.

marko

pre 7 godina

Slozio bih se sa: (antiprotivan, 29. oktobar 2016 08:59)

Stvarno je tako ili su jako ili srednje lose ili su odlicne. Ali vidjao sam slucajeva kada se za nekih dve do tri godine to ipak lepo nauci i vozac se oslobodi straha, prosto da ne poverujes da ta kola vozi isti vozac.
Za to je potrebno imati svoja kola(dakle ne muzevljeva ili pak tako dobrog muza da ti da da vozis - pisi propalo) i mozda doplatiti dodatne casove. I naravno imati zelju i strast za voznjom sto vecina zena zapravo nema... jednostavno je tako... kao sto vecina muskaraca nema strast prema kuvanju ili necemu trecem...

Atreides

pre 7 godina

Bolji vozaci su muskarci naravno ali sa tacke bezbbdnosti tru su zene sigurno ispred. Muskarci su skloniji izivljavanju,divljanju,takodje istripovani d avoze extra iz cega cesto slei katastrofa....zene voze bojazljivije pa samim tim sigurnije...retko kada prekoracuju brzinu a o izivljavanju nekom i divljanju na putu nema ni reci

Kol

pre 7 godina

Ne bogami nisu, ima izuzetaka kao i u svakoj kategoriji ali generalno su losi vozaci i to se dokazalo nebrojano puta, a to zasto su muskarci statisticki vise u nesrecama je zbog samog broja vozaca koji su muskaraci!

Petar

pre 7 godina

Evropljanima ne verujem nista. Verujem sebi koji zivim u prizemlju i znam sta gledam. Ne secam se da sam za sve ove godine video muskarca koji ne ume da se parkira,a ko zna koliko zena ne ume da ubode parking mesto nego im treba pomoc prolaznika. O proceni gabarita vozila u saobracaju svaki dan se uveravam, kada zakoce saobracaj a mogu jumbo jet da proteraju. Kunem se svime najrodjenijim da sam malopre gledao dve takve situacije na potezu duzine 6,5 km. Obratite paznju kako sumanuto nabadaju gas na semaforu bez ikakvog razloga, postovanja prema masini ili kolicni goriva. Uvek gledma i u 90% slucajeva bude tako, poskacu kao oparene ili na trkama. Pri tome, ne voze uopste brzo kasnije, jednostavno sikaniraju vozilo bez ikakvog osecaja. Znam i zenu koja je razbucala skodu siprevrtala se mada ti nije merilo. Ono zenskih vozaca sto poznajem,jednostavno se ne osecam sigurno sa njima. Kao da je ogranicena percepcija okruzenja.

Komar

pre 7 godina

U EU jos i da razumem, nego da oni naprave test ovde u BG-u.... Prvo sto vecina zena vozi sa telefonom/sminkom u rukama (svaki minut na ulici vidjam), drugo, voze sa strahom, zato su "bolji" vozaci, a samim tim i prave vise haosa za druge ucesnike u saobracaju. Nije ni sala vise.

Opinion

pre 7 godina

u Srbiji muškarci su bahati a žene trapave. Lično iskustvo. Mogu da navedem bezbroj primera ali je to mnogo za komentar :) Čast izuzecima.

istina ?

pre 7 godina

Ma neka su po svim anketama , statistikama ... naj naj ... ali u gradu je žena kao učesnik u saobraćaju katastrofa , nedaj bože da ih ima koliko nas.

Mikiveliki

pre 7 godina

Жене су пажљивији возачи, на основу чега људи доносе закључак да су бољи возачи.

Boki

pre 7 godina

@vozač i pešak

Super za Vas. Ali evo mene danas bas nije htela da propusti zena kada sam hteo da se prestrojim u desnu stranu sa upaljenim pokazivacem. Samo je me svirnula i dala gas.

EU Citizen

pre 7 godina

Pa ako stavite bezbednost kao jedini i najvažniji kriterijum, potpuno su u pravu, ali je znam samo nekoliko žena koje su odlični vozači, ovo ostalo je daleko ispod muškog proseka. Znam jednu jedinu ženu koja je bila vrhunski vozač, takmičila se krajem pokojne SFRJ i, čak, koliko se sećam, i uzela titulu u nekoj kategoriji, ali zaista ne znam tačno koju, znali smo se površno i viđali po gradu, a ja sam u životu od automobilskog sporta pratio samo F1 :) Dakle, ako deformišete kriterijume u skladu sa svojim bolesnim vrednostima, kao što to evrokomunjare stalno čine, svakako, žene su najbolji vozači, ali inače teško... :)))

krle.

pre 7 godina

moja mama je vozila dugo vremena i verujte cale je cesto vodio auto na servis ma ni jednu rupu nije promasila u svojoj vozackoj karijeri a sto je drugom brzinom vozila tetku do aerodroma to je posebna prica

Smuleco

pre 7 godina

Žena vozača ima, procentualno manje, pa su u statistici prekršaja, i manje zastupljene, što nikako ne znači da su pažljivije, kao učesnici u saobraćaju, i samim tim, bolji vozači.

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

Eh muškarci... Žene jesu bolji vozači sa stanovišta bezbednosti. A vi se odmah palite. Brzina, rizik, veština izbegavanja opasnosti u zadnji čas nije merilo bezbedne vožnje. Zato pravac staza za auto trke pa se tamo dokazujte. Tamo ste zasigurno carevi.

Vozač

pre 7 godina

Nije morala nikakva komisija da otkriva toplu vodu, ja to tvrdim odavno. Za dvadesetak godina koliko pratim saobraćaj u Srbiji, znam desetak nesreća sa smrtnim ishodom u kojima su žene vozile, i par hiljada u kojima su muškarci.Istina je da žene manje voze od muškaraca ali ni blizu toliko manje.Žena može da ogrebe branik ili krilo na parkingu, i to je sve.I jedna jako bitna stvar, 100% nesreća sa smrtnim ishodom koje su napravile žene je proistekao iz pogrešne procene, a velika većina ,,muških" nesreća iz ,,sa'š ti da vidiš", ,,on će meni" i slično.Žene pod dejstvom alkohola voze na nivou statističke greške.

Nemanja

pre 7 godina

Hahahahahaha, da se sad nisam uparkirao i gledao zenu 5 minuta kako pokusava da ubaci Punto gde bi S klasa mogla da stane, mozda bi i poverovao :) Za bezbednost mozda jesu bolje ali u voznji definitivno nisu...

Stanojevic Marjan

pre 7 godina

Kao neko ko se bavi odrzavanjem vozila, mogu da kazem sledece: svaka druga dama dok vozi drzi telefon u ruci, cak i kada ne razgovara. Parkiranje je prica za sebe, cesto se parkiraju kao da nikada nisu gurale decija kolica,cak i one koje su iskukale da dobiju automatika i dale ne znaju da se parkiraju. Sto se tice odrzavanja ima razlicitih situacija, uglavnom probleme resava muska strana, a ako bih mogao da biram ipak nebi kupio auto od dame iz vise razloga. Naravno , uvek postoje izuzeci, ali mi se cini da su oni sve redji, pogotovu kada dama dobije auto. U svakom slucaju znaju da budu veoma zahvalne kada si ljubazan prema njimai kada im resis problem. U svakom slucaju , auto je za njih super stvar, ali parkiranje , sipanje goriva , i odrzavanje za njih je pravo smaranje.LE

zlatiborac

pre 7 godina

Zene su oprezniji vozaci, za to se slazem. Ne zalecu se i ne eksperimentisu sa kolima. Ne nadmecu se. Sa druge strane, cesto su iracionalne za volanom. Njihova moc rasudjivanja u odredjenim situacijama u saobracaju su u najmanju ruku-cudne. Nije cudo sto cesto predvidimo da je za volanom nekog automobila zena. Problem je sto se muskarci majmunisu sa automobilima dok kod zena opreznost cuva glavu. Veliku ulogu igra i disciplina u saobracaju gde su zene disciplinovanije dok se muski iznerviraju, nabiju gas i izloze opasnosti sebe i druge ucesnike u saobracaju. Sve u svemu, pol nije presudan faktor za dobrog vozaca. Usput cestitam zenama ako je ova vest tacna. Pobedile su muskarce na domacem terenu.

PPPP

pre 7 godina

Ako je kriterijum broj nesreca koje direktno izazivaju, verovatno su u tome bolje nego muskarci, zato sto bojazvljivije i nesigurnije voze. Takodje su manje "dzentlmeni" u saobracaju, odnosno manje vode racuna o drugima. To je moje iskustvo. Verovatno su toliko koncentrisane na sebe i svoje probleme u snalazenju. Ako se prestrojavas recimo u levu traku i vidis da auto koji vozi iza tebe u toj levoj traci ubrzava i ne dozvoljava ti da se prestrojis, najverovatnije je u pitanju zena.

vozač i pešak

pre 7 godina

Sve kritike ću da prihvatim, sve, ali ovo da žene ne propuštaju pešake i druge učesnike - e to ne mogu! Obavezno propustim svakoga, ali mi onda uglavnom MUŠKARAC iza svira jer sam spora, glupa i zaboga on žuri, pa mi se tako dešavalo i da me pretiču kad stanem nekome na pešačkom prelazu! Tako nešto mi se još nije desilo od strane žene. Juče kao pešaka na pešačkom nije htelo da me propusti 50 muškaraca a onda mi je ZAMISLITE, stala žena! Skoro sam pokušavala da skrenem u ulicu (levo skretanje) i stajala 15 minuta i NIKO nije hteo da me propusti i onda me je propustila devojka kojoj mogu majka da budem!
To poređenje me toliko nervira jer sad ispade da su muškarci "brižni vozači" koji uvek propuštaju druge a iz iskustva ne da nije tačno, nego baš naprotiv! O čemu pričate?!
I manite me poređenja sa ženama u džipovima koje su kupile dozvole, one su manjima, pogledajte kako voze normalne žene!
Zaključak: muško ili žensko nije bitno, ili u glavi imaš neki osećaj odgovornosti ili nemaš.

Paja

pre 7 godina

Evo, umirem od smeha...
Kada god je problem i zastoj na putu, u pitanju je zena. Kada god je zakrcen kruzni tok, u pitanju je zena ili vise zena.
Ovakvu studiju je mogla samo da napravi samo neka frustrirana zena, koja bi da leci komplekse. Sa istinom veze nema, to svi znaju.

Bane

pre 7 godina

Zene voze polako i vise su skoncetrisane su na samo upravljanje autom, muskarac upravlja autom rutinski, ne razmislja o onome sto radi i svu paznju usmerava na ostale uslove i ucesnike u saobracaju. Zene razmisljaju o svakom potezu, nekada imam utisak da dok voze u sebi ponavljaju...pustim gas, stisnem kvacilo, sada prebacim brzinu, lagano otpustam kvacilo i dodajem gas....i tako konstantno, zato usresrede sve kapacitete na rukovanje autom i ne obracaju paznju sta se oko njih desava niti su u stanju rutinski da odreaguju u nekoj situaciji jer treba vremena da se u sebi ponovi sta, korak po korak, treba da se radi u takvim situacijana. O orjentaciji u prostoru i percepciji prilikom parkiranja da ne trosimo reci.

Vragolan

pre 7 godina

Ja verujem u stare izreka, a jedna od mudrijih kaže:
"Do saobraćajnih nezgoda nikada ne bi dolazilo kad bi muškarcima prestao da se toči alkohol, a ženama gorivo"

Jelena

pre 7 godina

Volela bih da vidim zene kako parkiraju i voze sleper. Naslov je glup. Moze samo da se kaze da su bezbedniji vozaci,a da su bolji,cista glupost. A i to bezbedniji je diskutabilno. Po meni zene voze sporije da ne bi izazvale udes i to je to. U nekoj kriticnoj situaciji na putu,vecina zena bi pocela da panici,dok miskarci gledaju da savladaju problematiku. Voznja po ledu,takodje. Zena sam,al sam realna.

Preddy Baer

pre 7 godina

Whaaaa?

Koliko samo ostecenih vozila (gde se i ne zaustavljaju da nadoknade stetu) prilikom (is)parkiranja, koliko samo guzvi naprave zbog "nesigurnosti" pa izazivaju nerviranje ostalih ucesnika u saobracaju, koliko ste samo puta uvece po gradu videli da voze bez upaljenih svetala (ne dame: poziciona svetla i dnevna svetla nisu isto sto i upaljena svetla!), da ne signaliziraju kada skrecu ili to urade tek onda kada slucajno zakace rucicu migavca prilikom okretanja upravljaca i slicno?

mislim stvarno, ove statistike su stvarno kao iz one o sarmi, kupusu i mesu!

istina ?

pre 7 godina

Ma neka su po svim anketama , statistikama ... naj naj ... ali u gradu je žena kao učesnik u saobraćaju katastrofa , nedaj bože da ih ima koliko nas.

EU Citizen

pre 7 godina

Pa ako stavite bezbednost kao jedini i najvažniji kriterijum, potpuno su u pravu, ali je znam samo nekoliko žena koje su odlični vozači, ovo ostalo je daleko ispod muškog proseka. Znam jednu jedinu ženu koja je bila vrhunski vozač, takmičila se krajem pokojne SFRJ i, čak, koliko se sećam, i uzela titulu u nekoj kategoriji, ali zaista ne znam tačno koju, znali smo se površno i viđali po gradu, a ja sam u životu od automobilskog sporta pratio samo F1 :) Dakle, ako deformišete kriterijume u skladu sa svojim bolesnim vrednostima, kao što to evrokomunjare stalno čine, svakako, žene su najbolji vozači, ali inače teško... :)))

маркеђани

pre 7 godina

Јуче прелазим пешачки на булевару. Жена скреће лево из леве траке и улази у десну траку. Толико о томе...
Једино им статистика иде у прилог јер је много мањи број жена за воланом па самим тим и чине мање саобраћајних незгода и прекршаја.

Komar

pre 7 godina

U EU jos i da razumem, nego da oni naprave test ovde u BG-u.... Prvo sto vecina zena vozi sa telefonom/sminkom u rukama (svaki minut na ulici vidjam), drugo, voze sa strahom, zato su "bolji" vozaci, a samim tim i prave vise haosa za druge ucesnike u saobracaju. Nije ni sala vise.

Nikola

pre 7 godina

Pa ja sam do sad izbegao 10 udesa minimum u kojima su vozači žene a 2 u kome su vozači muškarci. Vozim dosta dugo i po mojoj statistici 90% žena i 20% muškaraca vozača ne znaju da voze. Može da priča ko šta hoće ali samo se nađe neko pametan da unese pometnju među narod a u kontra od ove moje statistike ne može da me niko nabedi. Možda sam omanuo za 5% gore dole ali to je to.

Nikola

pre 7 godina

Pogotovo kad treba da se sete gde su parkirale. Ahahahhah. Ipak ne sme ae generalizovati. Ima zaista dobrih vozača u oba pola ali sve to pada u vodu kada dohvate mobilni za volanom.

CATAPA

pre 7 godina

Žene voze teledirigovano, primaju instrukcije telefonom. Samo tako se može objasniti da uvek telefoniraju dok voze.
Zato su žene vozači najzaslužnije za ubrzan, gotovo panično ubrzan razvoj autopilota u automobilima.
žene vozači uvek imaju prednost na raskrsnici, ali je teško predvideti kada će to da iskoriste. Uostalom, ni žena ne može da predvidi reakciju druge žene. Muškarci nisu bolji vozači, samo predvidljivi.

Ni gledaoci horor filmova uglavnom nisu povređeni, ali se smrznu od straha.

Kol

pre 7 godina

Ne bogami nisu, ima izuzetaka kao i u svakoj kategoriji ali generalno su losi vozaci i to se dokazalo nebrojano puta, a to zasto su muskarci statisticki vise u nesrecama je zbog samog broja vozaca koji su muskaraci!

Srdjan

pre 7 godina

Jeste, zato su im branici redovno izubijani od fantasticnog snalazenja i osecaja za prostor. O kvacilu koje se menja na 15 hiljada da i ne govorimo.

Petar

pre 7 godina

Evropljanima ne verujem nista. Verujem sebi koji zivim u prizemlju i znam sta gledam. Ne secam se da sam za sve ove godine video muskarca koji ne ume da se parkira,a ko zna koliko zena ne ume da ubode parking mesto nego im treba pomoc prolaznika. O proceni gabarita vozila u saobracaju svaki dan se uveravam, kada zakoce saobracaj a mogu jumbo jet da proteraju. Kunem se svime najrodjenijim da sam malopre gledao dve takve situacije na potezu duzine 6,5 km. Obratite paznju kako sumanuto nabadaju gas na semaforu bez ikakvog razloga, postovanja prema masini ili kolicni goriva. Uvek gledma i u 90% slucajeva bude tako, poskacu kao oparene ili na trkama. Pri tome, ne voze uopste brzo kasnije, jednostavno sikaniraju vozilo bez ikakvog osecaja. Znam i zenu koja je razbucala skodu siprevrtala se mada ti nije merilo. Ono zenskih vozaca sto poznajem,jednostavno se ne osecam sigurno sa njima. Kao da je ogranicena percepcija okruzenja.

Floyd

pre 7 godina

Problem zena vozaca nije u motorici upravljanja motornim vozilom, njih muce neki drugi problemi. Zivim na Zapadu gde ima vise zena vozaca i one imaju jedan zajednicki problem koji se zove solidarnost na drumu. Nema sanse da te zena pusti da se prestrojis ili ukljucus sa parkinga u saobracaj. imaju tzv tunnel vision ali samo kad njima odgovara.

dj3

pre 7 godina

Ima jedna stara, kaže da su žene bolji vozači od muškaraca jer muškarci ne mogu da krenu pod ručnom a žene mogu da voze i po 20 kilometara (:

Zoran

pre 7 godina

Sto se zene ne trkaju sa muskarcima u F1 kad bolji vozaci?

Kao mog ujaka kad zaustavili policajci i nasli da pio, a zena pored njega. I pitaju ga jel vozi zena, on kaze da vozi. A sto joj nisi dao da vozi kad si pio?
Jes, pa ja bolje mrtav pijan vozim nego ona trezna.

Sto je najgore to je tacno.

vozac

pre 7 godina

Ovo je smesno, zene su bolji vozaci sa gledista bezbednosti, ali to ne znaci da su bolji vozaci, vec da su u saobracaju nesigurnije, pa zato voze sporije, a samim tim pri manjim brzinama je teze da ce doci do udesa! Znam mnogo zena vozaca i mogu vam reci da samo za par njih mogu reci da voze "kao musko", sve ostalo je smejurija od vozaca! drze odstojanje od 100 m do drugog vozila, gde je ogranicenje 60 km/h one voze 20 km/h, druga vozila ne preticu cak ni kada su parkirana, ulazak u kruzni tok im je kao izlazak na dvoboj, procene u saobracaju su im katastrofa,.... i sve u svemu zene vozaci su smesne u odnosu na muskarce, naravno, vec sam rekao, ima zena koje odlicno voze, kao i sto ima muskaraca koji pojma o voznji nemaju, ali reci da su zene bolji vozaci samo zato sto imaju manje udesa to je smesno! dovoljno je samo reci formula 1, nas kar i reli trke, koliko tu ima zena, a koliko muskaraca? mislite da timovi ne bi angazovali zene da medju njima ima tako dobrih vozaca kao sto su muskarci???

Milena

pre 7 godina

Žena sam i mislim da ova tvrdnja nije tačna. Okolina kaže da sam dobar vozač, imam dosta iskustva i pređenih kilometara, različitih situacija i automobila iza sebe pa mislim da nije nadobudno da kažem da sam bolji vozač od prosečne žene. Plus volim automobile možda i više od prosečnog muškarca. Ipak, mi jesmo opreznije (uglavnom zato što smo nesigurne) ali nismo bolji vozači. Nesnalazljive smo, usporene. Ima izuzetaka, naravno, ali to su retki slučajevi.

Bradonja

pre 7 godina

Ako je kriterijum to sto su izazvale mnogo manje saobracajnih nezgoda, onda se moze reci da su manje rizicne po pitanju bezbednosti u saobracaju. Sto se tice samog vozackog kvaliteta, auto moto sportovi su takmicenja gde se u kontrolisanim uslovima takmicari nadmecu u cisto vozackim sposobnostima, a dobro znamo koliko procentualno ima zena u auto moto sportu. Da su bolji vozaci, kao sto istrazivanje tvrdi, zasto ih onda nema u recimo formuli 1 ili reliju gde voze najbolji vozaci na svetu?

mup

pre 7 godina

Žena da te propusti na raskrsnici kad su u problemu, nema sanse. Zena da propusti pesaka na pesačkom, jos to nisam video. Gledam zena gura kolica, drugo dete joj se drzi za suknju, staje pred pešački prelaz, a onda nailazi zena vozac i ladno je ne propusti. Ja sam siguran da je ta zena u kolima pristojna i da bi ovoj majci na pesačkom ppmogla u svakoj drugoj situaciji, ali u saobraćaju su žene pod posebnom vrstom pritiska i ponasaju se potpuno neracionalno. One su bolji vozaci samo zato sto se drze propisa i kola ne dozivljavaju kao sredstvo za zabavu i uzivanje, nego iskljucivo kao prwvozno sredstvo.

vozac sa iskustvom

pre 7 godina

Ne slazem se! U tom slucaju najbolji vozaci su deca do 6 godina,jer ne mogu da voze niti cak ni da dohvate gas i menjac.Nisu izazvale niti jedan incident a kamoli nesrecu.
A sto se tice zena koje voze 30-40% sporije cak i kada je to nepotrebno,pa cak i opasno i time dovode ostale u opasnost ne vredi govoriti.Ovo nije seksisticki stav,naravno da ima zena koje voze ne dobro nego fenomenalno (ne mislim brzo,nego sigurno i bezbedno),a takodje je cinjenica da je odnos ludaka za volanom,pijanih ili ne 1000:1 u korist muskaraca,ali je cinjenica da uglavnom iz straha i nesigurnosti zene voze znatno sporije.time su i sanse za nezgodu i nesrecu mnogo vece.
Ne bih da pricam sta sam sve video za 40 godina voznje.

iznenadjeni vozac

pre 7 godina

Zacudjujuci zakljucak.kako je uopste relevantan rezultat porediti stotine miliona muskih vozaca sa desetinama miliona zenskih vozaca,odnosno broj sati i kilometara za volanom jednih i drugih u ovakvom odnosu.
Pa u avijaciji su najsigurniji avioni ao Airbus380 ili Boeing747 jer lete po 10-tak casova,znaci imaju po jedan let dnevno,dok manji avioni imaju i po deset-dvadeset poletanja dnevno po avionu.Rezultat, naravno da manji mngo vise imaju nesreca,koje se desavaju skoro 100% kod poletanja/sletanja.
Isto je i sa zenama,njihovo ucesce u saobracaju je zanemarivo 1-2% u odnosu na muskarce racunajuci predjeni put,da li je gradska voznja,starosne grupe.Muskarci voze i sa preko 70 godina,a ne secam se da sam u zivotu i jednom video zenu u tim godinama za volanom.
Statistika,prava i jasna, je jedino merilo,a NE NABACANI PODACI BEZ ULASKA U SRZ PROBLEMA.I DA NARAVNO DA SU LUDACI ZA VOLANOM KOJI RIZIKUJU SVOJE I TIDJE ZIVOTE ISKLJUCIVO MUSKARCI,POGOTOVO PIJANI.Tu nema grske

balkan

pre 7 godina

Ukratko: Kao i u svim ostalim oblastima, muškarci sebe jako precenjuju, a žene sebe potcenjuju. Muški misle da su najbolji vozači, najbolji u krevetu, najbolji u svemu i svi su drugi gluplji, dok žene baš suprotno - ja nisam dovoljno dobra, vešta, a takođe isto misle i o drugim ženama jer su tako vaspitavane od malih nogu, neko im ubacuje u glavu takve stvari (roditelji i okruženje). Nikad nisu dovoljno lepe, pametne ili vešte u vožnji, dok su muški najpametniji, najlepši i najbolji vozači. Odgovorno tvrdim da ni muškarci podjednako ne znaju saobraćajna pravila, pošto me svakodnevno neko iseče na mestu gde imam prednost neznajući da je u prekršaju.

Instruktor sam i tvrdim da kad žensko prevaziđe nebulozno vaspitanje i predrasude, bude odličan vozač! Isto tvrdim i za momke, kad se spuste na zemlju i prestanu da se precenjuju - budu odlični vozači. I sposobni, i vešti, i umereno voze, pažljivo ali ne presporo. Oba pola.

Gross

pre 7 godina

Ova Evropska komisija moze da dokaze i da je Nepal u Africi onda. Ja znam da moraju da voze i to je u redu. Ali isto tako znam da 90% njih uopste ne zna da vozi. Znati upravljati ne znaci isto sto i znati voziti. Pri tom, parkiranje i voznja u rikverc su najmanji problem. To su ionako dve najjednostavnije stvari sto se voznje tice.

marko

pre 7 godina

Slozio bih se sa: (antiprotivan, 29. oktobar 2016 08:59)

Stvarno je tako ili su jako ili srednje lose ili su odlicne. Ali vidjao sam slucajeva kada se za nekih dve do tri godine to ipak lepo nauci i vozac se oslobodi straha, prosto da ne poverujes da ta kola vozi isti vozac.
Za to je potrebno imati svoja kola(dakle ne muzevljeva ili pak tako dobrog muza da ti da da vozis - pisi propalo) i mozda doplatiti dodatne casove. I naravno imati zelju i strast za voznjom sto vecina zena zapravo nema... jednostavno je tako... kao sto vecina muskaraca nema strast prema kuvanju ili necemu trecem...

IntelliLink

pre 7 godina

Moja zena toliko oprezno vozi da je to nenormalno. A tek sto se oprezno uparkirava... evo vec drugi put menjam lamelu i set kvacila...

Haha

pre 7 godina

(Vozač, 28. oktobar 2016 20:18)

Hm, vidis, mene tj moj auto je na parkingu udarila zena svojim autom. Prosto je bilo nemoguce da me udari, ali uspela je. Smotala pun pri izlasku i roknula po gasu. Srecom po mene je prvo dobro potkacila auto sa druge strane pa je to ublazilo udarac u moj auto. I na kraju samo je pobegla, a stetu sam morao delom sam da platim (pravna drzava). Drugo, zene cesto prave nepredvidive manevre, van bilo kakve logike, koje muskarci cak i kad divljaju ne naprave. Ne volim da generalizujem, ali iz mog ugla gledanja je tako. Kao da im fali iskustvo i da su malo vise prisutne tj skoncentrisane prilikom voznje. Mozda logika?

doktor

pre 7 godina

onda gospoda iz te komisije nisu videla zene vozace u Beogradu kada pada kisa..... Dame bez uvrede ali ovo govorim iz licnog iskustva... poz

Baxuz

pre 7 godina

Zene voze pazljivije i to stoji. Prosecan muskarac je bolji vozac od prosecne zene. Ima tu i psihologije za muskarca su auto i voznja element "muskosti" dok zene na znanje voznje gledaju isto kao na znanje sabiranja. Dakle vestina potrebna za zivot i nista vise od toga. Ima zena koje voze fantasticno i ima muskaraca koji su ocajni. Mram da kazem jednu stvar: Moj prijatelj ima plac polovnjaka. Zene dodju same kupe auto koji im se svidi uglavnom Corsa, Clio, 206,207 i sl veselijih boja. I cinjenica je da skoro uvek kupe dobar auto sa pristojnom km i bez velikih udesa. Muskarac dovede jednog majstora, drugog majstora, kuma, suraka, druga. Jbt ceo konzilijum gleda auto i kupe po pravilu lominu koja je presla boga pitaj koliko ili bila slupana dimidus. Mozda je intuicija a mozda i razlicita kategorija vozila. Kad hoces passat dizel za 3500€ onda ti sleduje lomina. Kad hoces corsu benzin za iste pare onda i mozes da kupis pristojan auto. Tako da zene voze i bolja i ispravnija kola od muskaraca :) Ljudi istina! Znam da je tesko da prihvatite ali tako je :)

only fools and horses

pre 7 godina

To da su žene pažljivije i opreznije u vožnji, to je bilo nekad. Sad su žene, pogotovo ove mlađe postale izuzetno bahate, bezobrazne, bezobzirne, mnogo više nego muškarci. Voze brzo, prestrojavaju se naglo, bez upozorenja, i nikad, ali baš nikad ne propuštaju niti daju prednost. I svaka druga drži telefon u ruci dok vozi, da li telefonira ili čita nešto, kucka.
Da ne ispadnem sad neki mizoginist, nisam. I muškarci rade to isto, samo kažem da se veliki deo žena još gore ponaša, a pri tom su slabije u motorici i snalaženju.
A to da bolje održavaju kola, to je naučna fantastika. Za održavanje je uvek zadužen muž/dečko, otac, brat.

lovi

pre 7 godina

Bolje su statisticki jer postuju zakon (postuju znak 40km/h na magistrali gdje se moze ici 80km/h bezbedno). OStale karakteristike kao sto su voznja u rikverc, parkiranje, preticanje, manervisanje i slicno nema sanse :D

dejan

pre 7 godina

Ne bih da zvucim kao šovinista neki, ali pošto živim u ulazu na Novom Beogradu koji bukvano izlazi na pešački prelaz, znam da je u 8/10 slučaja nezaustavljanja vozila na pešačkom prelazu za volanom dama.

Najgore je od svega je to što se tih deset slučajeva desi za manje od sat vremena. Toliko o bezbednosti uopšteno.

Hep.C

pre 7 godina

Stojim sa autom sam samcat na parkingu gde ima mesta za 30 auta,znači prazan parking,ulazi žensko sa autom na parking i ravno se zakucava u moj auto koji je u tom trenutku dešavanja bio 30dana star,još dan danas moj mozak ovo ne može da svari.S..ba mi žensko novo auto.I sad čitam ovo.

Car

pre 7 godina

Kako reče Klarkson - ne možeš da budeš dobar u onome što te ne zanima. I u pravu je. Ne važi to samo za žene, već za sve LJUDE koji voze samo zato što imaju dozvolu, a pritom nemaju pojma ni o osnovnim pravilima. Zbog čega je normalno da svako može da dobije dozvolu? Ja bih uveo kao u Finskoj obuke, garantujem da pola ovih što danas voze ne bi nikad položilo.

Mikiveliki

pre 7 godina

Жене су пажљивији возачи, на основу чега људи доносе закључак да су бољи возачи.

Boki

pre 7 godina

@vozač i pešak

Super za Vas. Ali evo mene danas bas nije htela da propusti zena kada sam hteo da se prestrojim u desnu stranu sa upaljenim pokazivacem. Samo je me svirnula i dala gas.

magarac

pre 7 godina

Žene SIGURNO NISU bolji vozači od muškaraca!
Međutim, sasvim je SIGURNO da su žene pažljiviji vozači, koji se pridržavaju putnih propisa i oznaka...
GARANTOVANO!

ZVIIIZ

pre 7 godina

Bogami, po onom što vidim u poslednjih par godina, sve je više bezobraznih i bahatih i među ženama. A sve više njih voze skupa kola, pogotovo džipove.

Baš danas, dva puta me umalo kola nisu udarila na pešačkom - u oba slučaja ženski vozači.

krle.

pre 7 godina

moja mama je vozila dugo vremena i verujte cale je cesto vodio auto na servis ma ni jednu rupu nije promasila u svojoj vozackoj karijeri a sto je drugom brzinom vozila tetku do aerodroma to je posebna prica

Atreides

pre 7 godina

Bolji vozaci su muskarci naravno ali sa tacke bezbbdnosti tru su zene sigurno ispred. Muskarci su skloniji izivljavanju,divljanju,takodje istripovani d avoze extra iz cega cesto slei katastrofa....zene voze bojazljivije pa samim tim sigurnije...retko kada prekoracuju brzinu a o izivljavanju nekom i divljanju na putu nema ni reci

Bato

pre 7 godina

Strah cuva coveka u životu,zato žene manje ginu od muškaraca zato što ih je strah.
I kako bi rekli naši stari "ne davi se onaj što ne zna da pliva već onaj koji zna"

Opinion

pre 7 godina

u Srbiji muškarci su bahati a žene trapave. Lično iskustvo. Mogu da navedem bezbroj primera ali je to mnogo za komentar :) Čast izuzecima.

Smuleco

pre 7 godina

Žena vozača ima, procentualno manje, pa su u statistici prekršaja, i manje zastupljene, što nikako ne znači da su pažljivije, kao učesnici u saobraćaju, i samim tim, bolji vozači.