Četvrtak, 22.09.2016.

09:15

Bentley popustio: Stiže prvi dizelaš u istoriji brenda

Izvor: B92

Bentley popustio: Stiže prvi dizelaš u istoriji brenda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

BELAJ;-)

pre 7 godina

@Replay. Vidim da si zaljubljenik u automobile kao sto sam i sam, ali za zdravu komunikaciju malo bolje se informisi.Prvi dizel sa direktnim ubrizgavanje u cilindre je zbilja izbacio Fiat na trziste, u vec spominjanoj Kromi.A prvi automobil sa komon rejl agregatom, je bila Alfa 156 sad vec davne 1996 godine.Inace nije u "C" vec u "S" klasi Mercedes krenuo sa komon rejl tehnologijom i to u modelu S 320 cdi.A treba reci i to da je WW ili Audi svejedno je, na ulasku u novi vek doslovno mast cedio konkurenciji sa svojim pumpa dizna sistemom,prva generacija komon rejla je tek trebala da prelezi decije bolesti, a pd.td je bio na vrhuncu svog tehnoloskog i trzisnog zivota.E sada niko nije kriv Fijatu sto je olako odbacio dalji razvoj tdi agregata, a Audi je to znalacki iskoristio, i trzistu ponudio jedne od najboljih dizel motora od njihove komercijalizacije.

Replay

pre 7 godina

@Logic
Da ti predajem o automobilima. Redni petak 2.5, citas li ti. 1.9 TDI je izasao 1991. godine u B4 Audi 80 po prvi put inace. Kakva Chroma kakvi bakraci. A i commom rail da znas da je iste 1997. godine imao i Mercedes u C220 cdi.

LOgic

pre 7 godina

@(Replay, 22. septembar 2016 16:34)
Opet se brukas....Taj cuveni TDI u Audi je izum Fiata i Boscha da da decko tako je al u ono vreme italiani nisu bili zaintresirani za TDI pa su dali Boschu proste ruke a on direktno u VAG i evo legende na balkanu ... ove greske italiani sa common railom nisu ponovili (inace prvi "TDI" auto je bio FIat Chroma 1,9 a ne VAG)

BELAJ;-)

pre 7 godina

@Car. Ono koga briga u prethodnom mom komentaru, se odnosi upravo na mene koji voza jednog ovako mocnog dizela. Apsolutno me ne zanima spoljasnji nivo buke,mada je i nema:-) a jos manje procenat zagadjenje;-).A sto se tebe "care" tice jednostavo je, za170000e u dzepu mozes da biras pogonsku jedinicu koju zelis;-) Mada da sam na tvom mestu pre bih pogledao nekog Kajena, ili Rendz Sporta, dosta duze "zive" na trzistu, a i ruku na srce lepsi su na oko, bar po meni.

BELAJ;-)

pre 7 godina

Pa koga je realno briga kako se napolju cuje:-), a i ovo vezano za nus efekte sagorevanja, pa bogati kao da zivim u Skandinavskim zemljama toliko vam je razvijena ekoloska svest, a ne u hebenom Srbistanu.Pre ce to biti hajde da opljunem ono sto nemozemo sebi da priustimo, bar malo da opravdam sopstvenu nesposobnost i lenjost;-).

Vozač

pre 7 godina

Iznenađuje opčinjenost dizelom u komentarima.Da je jak jak je, ali ne čuje se samo u kabini, spolja pravi karakterističnu dizel buku, a o čađi da i ne govorim, naročito pri 270 km/h.Nema tog filtera koji može da preradi gasove sagorevanja 30 litara dizela na 100 km pri velikim brzinama.

petar

pre 7 godina

i ovo treba da je napredno vozilo ? Svi beže od dizela a Englezi ga našli.


junaci, hibrid vam treba, teška vam kola za štart, zato elektrika za početak da ga pokrene.

Replay

pre 7 godina

@Vule
Onaj V12 TDI sa 500 ks i 1000 Nm je davno prestao da se proizvodi. Imao je ubrzanja do 100 za 5.5 sekundi i ja sam licno takodje sedeo u taj auto, placen 170 000 eura. Inace su taj motor davno planirali u R8 pa su odustali.
Ali je ovaj SQ7 najjaci danas i mnogo efikasniji, brzi, cistiji, tehnoloski ispred i manje mnogo trosi. Eno ti dole ubrzanje SQ7 pa ces da vidis o cemu se radi. Inace je pojam dizela za sve prizvodjace.
Ovaj motor dobija i novi A8 za koji mesec, e to ce tek biti festa sa alu konstrukcijom i onom linijom ima da ide kao sportski auto.
Neko rece "pa to je dizel". Izgleda kao da se neko rek probudio i nije video kako su napredovali dizelasi. A da ne pominjemo superiornu eksploativnost i post prodaju. Benzinjare u "u kantu" a dizeli kod sledecih vlasnika, uopste kod luks kola.

BELAJ;-)

pre 7 godina

Sve ovo vezano za dizel motor nidje veze,ko ima priliku da vozi ovako mocnog dizela zna o cemu pricam. Kada upalite ovaj i ovakav motor, znak da auto radi, odaju samo bezbrojne lampice i instrument tabla kada se obasja;-) dok je unutra kabine apsolutno ali apsolutno necujan, a o ubrzanjima necu ni da trosim reci posedujem jednog 4,2 i znam sta pricam;-).Mada ruku na srce treba posteno reci ovo je jedno van serijski ruzno vozilo:-)))).

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Ovaj suto je stvarno ultra luksuzan i mocan sto se pogons tice, tu nema price ali dizajn je bas katastrofa, mozda uzivo izgleda bolje

Car

pre 7 godina

@Replay

Nije poenta ni u brzini, ni u ubrzanju, poenta je da je to i dalje dizel motor. Mogu ja da napravim auto na drva, kao kamion u Kamiondžijama, koji će do stotke da stiže za 2 sekunde. Da li bih ga vozio? Naravno da ne, jer je na drva. Tako neću ni nešto što ide na dizel. Hoću da vozim na benzin i nijedna brojka me neće zadiviti ako motor ima oznaku D. Kraj priče.

Vule

pre 7 godina

Samo da podsetim ove strucnjake koji misle da je ovo najjaci serijski dizel na svetu da postoji i 6.0 V12 TDI sa 500hp i 1000Nm koji je isao u prethodni Q7. Druga je stvar sto ovaj 4.0 V8 ima novu tehnologuju sa elektricnom turbinom i bolje ubrzanje ali svakako nije najjaci.
A sto se tice guranja ovog agregata u Bentley nemam neko preterano lepo misljenje o tome.

Replay

pre 7 godina

@S21
Citaj o Audiju 100 2.5 TDI, redni petak koji je predstavljen 1989. godine. Najnapredniji dizel u to vreme. A evo dokazali su sa ovim motorom iz SQ7 da je danas on predvodnik. A pre toga iz A8 4.2 TDI sa 385 ks pa posle V6 TDI bi turbo sa 340 ks iz SQ5 TDI i nesto slabiji iz A6 i A7. Vrhunac tehnike je bio RS5 TDI sa 3.0 bi turbo sa 381 ks, presao brze stazu nego mnogo jaci turbo benzinci a ubrzanje do 100 bilo 3.9 sek. Napravljeno je malo komada za potrebe testiranja, moguce je da dobije serijski nova generacija. A uostalom velike trke Le Mana su sve dokazu sta je TDI motor.

Bez imena

pre 7 godina

Vecina komentatora ovdje pluje audi a a marke poput bentlija i porshea posjeduju njihove motore eto toliko od mene koji postuje Audi sa razlogom!

Beogradjanin

pre 7 godina

@ Hahaha...ali "ceo svet se odriče dizel motora". Izgleda da je ceo svet ovih 200 komentatora ovde. Jer sem njih niko se vise ne odriče dizel motora.
(Coyote, 22. septembar 2016 10:27)

Vidi se da nisi napustio Evropu... Gde se to jos vozi dizel? U USA mozda? Ne, tamo je dizel u putnickim vozilima na nivou statisticke greske. Svaki taxi tamo je hybrid, mahom Toyotin. Bliski istok? Jok. Rusija? Ni traga od dizela. Azija? Jako, jako slabo. Dizele vole samo evropljani, jer vole da se truju. I ok, u manjim vozilima neko moze da stavi argument kako stede jer je gorivo u Evropi skuplje. Ali ko ima za Bentley, ima i za gorivo. Mada, sto neko rece, ko uzme Bentle SUV, taj i treba da ima dizel jer se o toj marki i automobilima uopste nema pojma... A da je ovaj motoro tehnicki odlican (osim po stetnim azotnim oksidima i ostalim materijama koje sagoreli dizel ostavlja za sobom), u to ne sumnjam.

Car

pre 7 godina

A vi koji volite dizele, naročito u Poršeu, BMW-u, Audiju, a sada evo i u Bentliju (katastrofa), zapitajte se da li stvarno volite automobile. Dizel je za kamione, autobuse i traktore. Zna se šta je za automobile.

C i n i k

pre 7 godina

Nije samo "zasnovan" na q7,on je i bukvalno kopija q7.. da ja imam tolike pare,uvek bih pre kupio q5 ili q7 a za resto bih mogao da uzivam ceo zivot...

Haha

pre 7 godina

@(Sl88, 22. septembar 2016 11:07)

Impresivno jeste, ali ne razumem sta ce ti toliki obrtni moment. Kao da ces kucu na prikolicu da natovaris (kao u USA sto rade) pa da je vuces... Nije sve u obrtnom momentu. Srecom ovaj ima 435KS pa ce mu samo mali broj automobila parirati.

Sl88

pre 7 godina

Na strani ova odluka u ovom segmentu automobila ali obrtni moment od 900nm je neverovatno impresivan.Benzinski agregati moraju poceti da rade na stvaranju skoro savrsenih turbina ili elektro motora da bi povratili u potpunosti trziste.

Replay

pre 7 godina

Zasto da ne, radi se o najjacem serijskom dizelu na svetu razvijen u quattro GmbH odeljenju. Hej bre V8 motor, 435 ks i 900 Nm koji je dostupan na 1000 obrtaja. Pojedinci kao da se radi od 1.6 tdi iz Golfa 7. hahaha
Jedina mana je cena, u Nemackoj SQ7 pocinje od 90 000 eura a Bentejga od 165 000. :D

Inace, Q7 dize 100 za 4.7 sek

https://youtu.be/UZujioRMFCs

Coyote

pre 7 godina

Hahaha...ali "ceo svet se odriče dizel motora". Izgleda da je ceo svet ovih 200 komentatora ovde. Jer sem njih niko se vise ne odriče dizel motora.

h

pre 7 godina

isti motor kako je navedeno vec koristi sq7, takodje i nova panamera diesel s, verovatno i novi cayenne kad izadje, u prevodu svi koriste sve...

Aca

pre 7 godina

Sto se cudite bilo je pitanje kada ce ubaciti dizel agregat. Pa bentley je na kraju krajeva vw phaeton sa unutrasnjom rucnom izradom. Stariji model continentala je imao isti motor kao i phaeton.

Vozač

pre 7 godina

Kad sad nisam pao sa stolice dok čitam... Pa koliko juče su na sav glas trubili da je upravni odbor odbacio tu ideju.Razumem da je u Britaniji skuplje gorivo nego na kontinentu, ali ova kola ne voze trgovački putnici ili taksisti.Umesto motora na struju ili vodonik čuveni VW tdi.

Nemanja

pre 7 godina

Sramota! Nista vise nije sveto ljudima u auto-industriji, mahom nemackoj... Sta ce vam dizel, hocete da ucetvorostrucite prodaju? Pa da li vi shvatate sta je ekskluzivna marka? Ceo svet se polako odrice dizel motora zbog svega sto se desava, VW grupacija ga uporno gura zbog potraznje u Evropi. Ostaje jos samo Rolls Royce... Nadam se da bar oni nece podleci pod ovom ludilu. Sta vam je sledece? 1.4 TSI Aventador sa 600 ks? Bentley-ev konkurent modelu UP sa trocilindricnim TDI motorom?

Nemanja

pre 7 godina

Sramota! Nista vise nije sveto ljudima u auto-industriji, mahom nemackoj... Sta ce vam dizel, hocete da ucetvorostrucite prodaju? Pa da li vi shvatate sta je ekskluzivna marka? Ceo svet se polako odrice dizel motora zbog svega sto se desava, VW grupacija ga uporno gura zbog potraznje u Evropi. Ostaje jos samo Rolls Royce... Nadam se da bar oni nece podleci pod ovom ludilu. Sta vam je sledece? 1.4 TSI Aventador sa 600 ks? Bentley-ev konkurent modelu UP sa trocilindricnim TDI motorom?

Vozač

pre 7 godina

Kad sad nisam pao sa stolice dok čitam... Pa koliko juče su na sav glas trubili da je upravni odbor odbacio tu ideju.Razumem da je u Britaniji skuplje gorivo nego na kontinentu, ali ova kola ne voze trgovački putnici ili taksisti.Umesto motora na struju ili vodonik čuveni VW tdi.

Aca

pre 7 godina

Sto se cudite bilo je pitanje kada ce ubaciti dizel agregat. Pa bentley je na kraju krajeva vw phaeton sa unutrasnjom rucnom izradom. Stariji model continentala je imao isti motor kao i phaeton.

Car

pre 7 godina

A vi koji volite dizele, naročito u Poršeu, BMW-u, Audiju, a sada evo i u Bentliju (katastrofa), zapitajte se da li stvarno volite automobile. Dizel je za kamione, autobuse i traktore. Zna se šta je za automobile.

h

pre 7 godina

isti motor kako je navedeno vec koristi sq7, takodje i nova panamera diesel s, verovatno i novi cayenne kad izadje, u prevodu svi koriste sve...

Coyote

pre 7 godina

Hahaha...ali "ceo svet se odriče dizel motora". Izgleda da je ceo svet ovih 200 komentatora ovde. Jer sem njih niko se vise ne odriče dizel motora.

Car

pre 7 godina

@Replay

Nije poenta ni u brzini, ni u ubrzanju, poenta je da je to i dalje dizel motor. Mogu ja da napravim auto na drva, kao kamion u Kamiondžijama, koji će do stotke da stiže za 2 sekunde. Da li bih ga vozio? Naravno da ne, jer je na drva. Tako neću ni nešto što ide na dizel. Hoću da vozim na benzin i nijedna brojka me neće zadiviti ako motor ima oznaku D. Kraj priče.

Beogradjanin

pre 7 godina

@ Hahaha...ali "ceo svet se odriče dizel motora". Izgleda da je ceo svet ovih 200 komentatora ovde. Jer sem njih niko se vise ne odriče dizel motora.
(Coyote, 22. septembar 2016 10:27)

Vidi se da nisi napustio Evropu... Gde se to jos vozi dizel? U USA mozda? Ne, tamo je dizel u putnickim vozilima na nivou statisticke greske. Svaki taxi tamo je hybrid, mahom Toyotin. Bliski istok? Jok. Rusija? Ni traga od dizela. Azija? Jako, jako slabo. Dizele vole samo evropljani, jer vole da se truju. I ok, u manjim vozilima neko moze da stavi argument kako stede jer je gorivo u Evropi skuplje. Ali ko ima za Bentley, ima i za gorivo. Mada, sto neko rece, ko uzme Bentle SUV, taj i treba da ima dizel jer se o toj marki i automobilima uopste nema pojma... A da je ovaj motoro tehnicki odlican (osim po stetnim azotnim oksidima i ostalim materijama koje sagoreli dizel ostavlja za sobom), u to ne sumnjam.

Replay

pre 7 godina

Zasto da ne, radi se o najjacem serijskom dizelu na svetu razvijen u quattro GmbH odeljenju. Hej bre V8 motor, 435 ks i 900 Nm koji je dostupan na 1000 obrtaja. Pojedinci kao da se radi od 1.6 tdi iz Golfa 7. hahaha
Jedina mana je cena, u Nemackoj SQ7 pocinje od 90 000 eura a Bentejga od 165 000. :D

Inace, Q7 dize 100 za 4.7 sek

https://youtu.be/UZujioRMFCs

Vule

pre 7 godina

Samo da podsetim ove strucnjake koji misle da je ovo najjaci serijski dizel na svetu da postoji i 6.0 V12 TDI sa 500hp i 1000Nm koji je isao u prethodni Q7. Druga je stvar sto ovaj 4.0 V8 ima novu tehnologuju sa elektricnom turbinom i bolje ubrzanje ali svakako nije najjaci.
A sto se tice guranja ovog agregata u Bentley nemam neko preterano lepo misljenje o tome.

Sl88

pre 7 godina

Na strani ova odluka u ovom segmentu automobila ali obrtni moment od 900nm je neverovatno impresivan.Benzinski agregati moraju poceti da rade na stvaranju skoro savrsenih turbina ili elektro motora da bi povratili u potpunosti trziste.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Ovaj suto je stvarno ultra luksuzan i mocan sto se pogons tice, tu nema price ali dizajn je bas katastrofa, mozda uzivo izgleda bolje

C i n i k

pre 7 godina

Nije samo "zasnovan" na q7,on je i bukvalno kopija q7.. da ja imam tolike pare,uvek bih pre kupio q5 ili q7 a za resto bih mogao da uzivam ceo zivot...

BELAJ;-)

pre 7 godina

Sve ovo vezano za dizel motor nidje veze,ko ima priliku da vozi ovako mocnog dizela zna o cemu pricam. Kada upalite ovaj i ovakav motor, znak da auto radi, odaju samo bezbrojne lampice i instrument tabla kada se obasja;-) dok je unutra kabine apsolutno ali apsolutno necujan, a o ubrzanjima necu ni da trosim reci posedujem jednog 4,2 i znam sta pricam;-).Mada ruku na srce treba posteno reci ovo je jedno van serijski ruzno vozilo:-)))).

Replay

pre 7 godina

@S21
Citaj o Audiju 100 2.5 TDI, redni petak koji je predstavljen 1989. godine. Najnapredniji dizel u to vreme. A evo dokazali su sa ovim motorom iz SQ7 da je danas on predvodnik. A pre toga iz A8 4.2 TDI sa 385 ks pa posle V6 TDI bi turbo sa 340 ks iz SQ5 TDI i nesto slabiji iz A6 i A7. Vrhunac tehnike je bio RS5 TDI sa 3.0 bi turbo sa 381 ks, presao brze stazu nego mnogo jaci turbo benzinci a ubrzanje do 100 bilo 3.9 sek. Napravljeno je malo komada za potrebe testiranja, moguce je da dobije serijski nova generacija. A uostalom velike trke Le Mana su sve dokazu sta je TDI motor.

petar

pre 7 godina

i ovo treba da je napredno vozilo ? Svi beže od dizela a Englezi ga našli.


junaci, hibrid vam treba, teška vam kola za štart, zato elektrika za početak da ga pokrene.

Replay

pre 7 godina

@Vule
Onaj V12 TDI sa 500 ks i 1000 Nm je davno prestao da se proizvodi. Imao je ubrzanja do 100 za 5.5 sekundi i ja sam licno takodje sedeo u taj auto, placen 170 000 eura. Inace su taj motor davno planirali u R8 pa su odustali.
Ali je ovaj SQ7 najjaci danas i mnogo efikasniji, brzi, cistiji, tehnoloski ispred i manje mnogo trosi. Eno ti dole ubrzanje SQ7 pa ces da vidis o cemu se radi. Inace je pojam dizela za sve prizvodjace.
Ovaj motor dobija i novi A8 za koji mesec, e to ce tek biti festa sa alu konstrukcijom i onom linijom ima da ide kao sportski auto.
Neko rece "pa to je dizel". Izgleda kao da se neko rek probudio i nije video kako su napredovali dizelasi. A da ne pominjemo superiornu eksploativnost i post prodaju. Benzinjare u "u kantu" a dizeli kod sledecih vlasnika, uopste kod luks kola.

Haha

pre 7 godina

@(Sl88, 22. septembar 2016 11:07)

Impresivno jeste, ali ne razumem sta ce ti toliki obrtni moment. Kao da ces kucu na prikolicu da natovaris (kao u USA sto rade) pa da je vuces... Nije sve u obrtnom momentu. Srecom ovaj ima 435KS pa ce mu samo mali broj automobila parirati.

Vozač

pre 7 godina

Iznenađuje opčinjenost dizelom u komentarima.Da je jak jak je, ali ne čuje se samo u kabini, spolja pravi karakterističnu dizel buku, a o čađi da i ne govorim, naročito pri 270 km/h.Nema tog filtera koji može da preradi gasove sagorevanja 30 litara dizela na 100 km pri velikim brzinama.

BELAJ;-)

pre 7 godina

Pa koga je realno briga kako se napolju cuje:-), a i ovo vezano za nus efekte sagorevanja, pa bogati kao da zivim u Skandinavskim zemljama toliko vam je razvijena ekoloska svest, a ne u hebenom Srbistanu.Pre ce to biti hajde da opljunem ono sto nemozemo sebi da priustimo, bar malo da opravdam sopstvenu nesposobnost i lenjost;-).

Bez imena

pre 7 godina

Vecina komentatora ovdje pluje audi a a marke poput bentlija i porshea posjeduju njihove motore eto toliko od mene koji postuje Audi sa razlogom!

BELAJ;-)

pre 7 godina

@Car. Ono koga briga u prethodnom mom komentaru, se odnosi upravo na mene koji voza jednog ovako mocnog dizela. Apsolutno me ne zanima spoljasnji nivo buke,mada je i nema:-) a jos manje procenat zagadjenje;-).A sto se tebe "care" tice jednostavo je, za170000e u dzepu mozes da biras pogonsku jedinicu koju zelis;-) Mada da sam na tvom mestu pre bih pogledao nekog Kajena, ili Rendz Sporta, dosta duze "zive" na trzistu, a i ruku na srce lepsi su na oko, bar po meni.

Replay

pre 7 godina

@Logic
Da ti predajem o automobilima. Redni petak 2.5, citas li ti. 1.9 TDI je izasao 1991. godine u B4 Audi 80 po prvi put inace. Kakva Chroma kakvi bakraci. A i commom rail da znas da je iste 1997. godine imao i Mercedes u C220 cdi.

LOgic

pre 7 godina

@(Replay, 22. septembar 2016 16:34)
Opet se brukas....Taj cuveni TDI u Audi je izum Fiata i Boscha da da decko tako je al u ono vreme italiani nisu bili zaintresirani za TDI pa su dali Boschu proste ruke a on direktno u VAG i evo legende na balkanu ... ove greske italiani sa common railom nisu ponovili (inace prvi "TDI" auto je bio FIat Chroma 1,9 a ne VAG)

BELAJ;-)

pre 7 godina

@Replay. Vidim da si zaljubljenik u automobile kao sto sam i sam, ali za zdravu komunikaciju malo bolje se informisi.Prvi dizel sa direktnim ubrizgavanje u cilindre je zbilja izbacio Fiat na trziste, u vec spominjanoj Kromi.A prvi automobil sa komon rejl agregatom, je bila Alfa 156 sad vec davne 1996 godine.Inace nije u "C" vec u "S" klasi Mercedes krenuo sa komon rejl tehnologijom i to u modelu S 320 cdi.A treba reci i to da je WW ili Audi svejedno je, na ulasku u novi vek doslovno mast cedio konkurenciji sa svojim pumpa dizna sistemom,prva generacija komon rejla je tek trebala da prelezi decije bolesti, a pd.td je bio na vrhuncu svog tehnoloskog i trzisnog zivota.E sada niko nije kriv Fijatu sto je olako odbacio dalji razvoj tdi agregata, a Audi je to znalacki iskoristio, i trzistu ponudio jedne od najboljih dizel motora od njihove komercijalizacije.

Nemanja

pre 7 godina

Sramota! Nista vise nije sveto ljudima u auto-industriji, mahom nemackoj... Sta ce vam dizel, hocete da ucetvorostrucite prodaju? Pa da li vi shvatate sta je ekskluzivna marka? Ceo svet se polako odrice dizel motora zbog svega sto se desava, VW grupacija ga uporno gura zbog potraznje u Evropi. Ostaje jos samo Rolls Royce... Nadam se da bar oni nece podleci pod ovom ludilu. Sta vam je sledece? 1.4 TSI Aventador sa 600 ks? Bentley-ev konkurent modelu UP sa trocilindricnim TDI motorom?

Car

pre 7 godina

A vi koji volite dizele, naročito u Poršeu, BMW-u, Audiju, a sada evo i u Bentliju (katastrofa), zapitajte se da li stvarno volite automobile. Dizel je za kamione, autobuse i traktore. Zna se šta je za automobile.

Replay

pre 7 godina

@Vule
Onaj V12 TDI sa 500 ks i 1000 Nm je davno prestao da se proizvodi. Imao je ubrzanja do 100 za 5.5 sekundi i ja sam licno takodje sedeo u taj auto, placen 170 000 eura. Inace su taj motor davno planirali u R8 pa su odustali.
Ali je ovaj SQ7 najjaci danas i mnogo efikasniji, brzi, cistiji, tehnoloski ispred i manje mnogo trosi. Eno ti dole ubrzanje SQ7 pa ces da vidis o cemu se radi. Inace je pojam dizela za sve prizvodjace.
Ovaj motor dobija i novi A8 za koji mesec, e to ce tek biti festa sa alu konstrukcijom i onom linijom ima da ide kao sportski auto.
Neko rece "pa to je dizel". Izgleda kao da se neko rek probudio i nije video kako su napredovali dizelasi. A da ne pominjemo superiornu eksploativnost i post prodaju. Benzinjare u "u kantu" a dizeli kod sledecih vlasnika, uopste kod luks kola.

Coyote

pre 7 godina

Hahaha...ali "ceo svet se odriče dizel motora". Izgleda da je ceo svet ovih 200 komentatora ovde. Jer sem njih niko se vise ne odriče dizel motora.

Replay

pre 7 godina

@S21
Citaj o Audiju 100 2.5 TDI, redni petak koji je predstavljen 1989. godine. Najnapredniji dizel u to vreme. A evo dokazali su sa ovim motorom iz SQ7 da je danas on predvodnik. A pre toga iz A8 4.2 TDI sa 385 ks pa posle V6 TDI bi turbo sa 340 ks iz SQ5 TDI i nesto slabiji iz A6 i A7. Vrhunac tehnike je bio RS5 TDI sa 3.0 bi turbo sa 381 ks, presao brze stazu nego mnogo jaci turbo benzinci a ubrzanje do 100 bilo 3.9 sek. Napravljeno je malo komada za potrebe testiranja, moguce je da dobije serijski nova generacija. A uostalom velike trke Le Mana su sve dokazu sta je TDI motor.

Replay

pre 7 godina

Zasto da ne, radi se o najjacem serijskom dizelu na svetu razvijen u quattro GmbH odeljenju. Hej bre V8 motor, 435 ks i 900 Nm koji je dostupan na 1000 obrtaja. Pojedinci kao da se radi od 1.6 tdi iz Golfa 7. hahaha
Jedina mana je cena, u Nemackoj SQ7 pocinje od 90 000 eura a Bentejga od 165 000. :D

Inace, Q7 dize 100 za 4.7 sek

https://youtu.be/UZujioRMFCs

Car

pre 7 godina

@Replay

Nije poenta ni u brzini, ni u ubrzanju, poenta je da je to i dalje dizel motor. Mogu ja da napravim auto na drva, kao kamion u Kamiondžijama, koji će do stotke da stiže za 2 sekunde. Da li bih ga vozio? Naravno da ne, jer je na drva. Tako neću ni nešto što ide na dizel. Hoću da vozim na benzin i nijedna brojka me neće zadiviti ako motor ima oznaku D. Kraj priče.

Bez imena

pre 7 godina

Vecina komentatora ovdje pluje audi a a marke poput bentlija i porshea posjeduju njihove motore eto toliko od mene koji postuje Audi sa razlogom!

BELAJ;-)

pre 7 godina

Sve ovo vezano za dizel motor nidje veze,ko ima priliku da vozi ovako mocnog dizela zna o cemu pricam. Kada upalite ovaj i ovakav motor, znak da auto radi, odaju samo bezbrojne lampice i instrument tabla kada se obasja;-) dok je unutra kabine apsolutno ali apsolutno necujan, a o ubrzanjima necu ni da trosim reci posedujem jednog 4,2 i znam sta pricam;-).Mada ruku na srce treba posteno reci ovo je jedno van serijski ruzno vozilo:-)))).

Vozač

pre 7 godina

Kad sad nisam pao sa stolice dok čitam... Pa koliko juče su na sav glas trubili da je upravni odbor odbacio tu ideju.Razumem da je u Britaniji skuplje gorivo nego na kontinentu, ali ova kola ne voze trgovački putnici ili taksisti.Umesto motora na struju ili vodonik čuveni VW tdi.

C i n i k

pre 7 godina

Nije samo "zasnovan" na q7,on je i bukvalno kopija q7.. da ja imam tolike pare,uvek bih pre kupio q5 ili q7 a za resto bih mogao da uzivam ceo zivot...

Vule

pre 7 godina

Samo da podsetim ove strucnjake koji misle da je ovo najjaci serijski dizel na svetu da postoji i 6.0 V12 TDI sa 500hp i 1000Nm koji je isao u prethodni Q7. Druga je stvar sto ovaj 4.0 V8 ima novu tehnologuju sa elektricnom turbinom i bolje ubrzanje ali svakako nije najjaci.
A sto se tice guranja ovog agregata u Bentley nemam neko preterano lepo misljenje o tome.

LOgic

pre 7 godina

@(Replay, 22. septembar 2016 16:34)
Opet se brukas....Taj cuveni TDI u Audi je izum Fiata i Boscha da da decko tako je al u ono vreme italiani nisu bili zaintresirani za TDI pa su dali Boschu proste ruke a on direktno u VAG i evo legende na balkanu ... ove greske italiani sa common railom nisu ponovili (inace prvi "TDI" auto je bio FIat Chroma 1,9 a ne VAG)

Sl88

pre 7 godina

Na strani ova odluka u ovom segmentu automobila ali obrtni moment od 900nm je neverovatno impresivan.Benzinski agregati moraju poceti da rade na stvaranju skoro savrsenih turbina ili elektro motora da bi povratili u potpunosti trziste.

Aca

pre 7 godina

Sto se cudite bilo je pitanje kada ce ubaciti dizel agregat. Pa bentley je na kraju krajeva vw phaeton sa unutrasnjom rucnom izradom. Stariji model continentala je imao isti motor kao i phaeton.

Vozač

pre 7 godina

Iznenađuje opčinjenost dizelom u komentarima.Da je jak jak je, ali ne čuje se samo u kabini, spolja pravi karakterističnu dizel buku, a o čađi da i ne govorim, naročito pri 270 km/h.Nema tog filtera koji može da preradi gasove sagorevanja 30 litara dizela na 100 km pri velikim brzinama.

BELAJ;-)

pre 7 godina

Pa koga je realno briga kako se napolju cuje:-), a i ovo vezano za nus efekte sagorevanja, pa bogati kao da zivim u Skandinavskim zemljama toliko vam je razvijena ekoloska svest, a ne u hebenom Srbistanu.Pre ce to biti hajde da opljunem ono sto nemozemo sebi da priustimo, bar malo da opravdam sopstvenu nesposobnost i lenjost;-).

h

pre 7 godina

isti motor kako je navedeno vec koristi sq7, takodje i nova panamera diesel s, verovatno i novi cayenne kad izadje, u prevodu svi koriste sve...

Haha

pre 7 godina

@(Sl88, 22. septembar 2016 11:07)

Impresivno jeste, ali ne razumem sta ce ti toliki obrtni moment. Kao da ces kucu na prikolicu da natovaris (kao u USA sto rade) pa da je vuces... Nije sve u obrtnom momentu. Srecom ovaj ima 435KS pa ce mu samo mali broj automobila parirati.

Beogradjanin

pre 7 godina

@ Hahaha...ali "ceo svet se odriče dizel motora". Izgleda da je ceo svet ovih 200 komentatora ovde. Jer sem njih niko se vise ne odriče dizel motora.
(Coyote, 22. septembar 2016 10:27)

Vidi se da nisi napustio Evropu... Gde se to jos vozi dizel? U USA mozda? Ne, tamo je dizel u putnickim vozilima na nivou statisticke greske. Svaki taxi tamo je hybrid, mahom Toyotin. Bliski istok? Jok. Rusija? Ni traga od dizela. Azija? Jako, jako slabo. Dizele vole samo evropljani, jer vole da se truju. I ok, u manjim vozilima neko moze da stavi argument kako stede jer je gorivo u Evropi skuplje. Ali ko ima za Bentley, ima i za gorivo. Mada, sto neko rece, ko uzme Bentle SUV, taj i treba da ima dizel jer se o toj marki i automobilima uopste nema pojma... A da je ovaj motoro tehnicki odlican (osim po stetnim azotnim oksidima i ostalim materijama koje sagoreli dizel ostavlja za sobom), u to ne sumnjam.

BELAJ;-)

pre 7 godina

@Replay. Vidim da si zaljubljenik u automobile kao sto sam i sam, ali za zdravu komunikaciju malo bolje se informisi.Prvi dizel sa direktnim ubrizgavanje u cilindre je zbilja izbacio Fiat na trziste, u vec spominjanoj Kromi.A prvi automobil sa komon rejl agregatom, je bila Alfa 156 sad vec davne 1996 godine.Inace nije u "C" vec u "S" klasi Mercedes krenuo sa komon rejl tehnologijom i to u modelu S 320 cdi.A treba reci i to da je WW ili Audi svejedno je, na ulasku u novi vek doslovno mast cedio konkurenciji sa svojim pumpa dizna sistemom,prva generacija komon rejla je tek trebala da prelezi decije bolesti, a pd.td je bio na vrhuncu svog tehnoloskog i trzisnog zivota.E sada niko nije kriv Fijatu sto je olako odbacio dalji razvoj tdi agregata, a Audi je to znalacki iskoristio, i trzistu ponudio jedne od najboljih dizel motora od njihove komercijalizacije.

petar

pre 7 godina

i ovo treba da je napredno vozilo ? Svi beže od dizela a Englezi ga našli.


junaci, hibrid vam treba, teška vam kola za štart, zato elektrika za početak da ga pokrene.

BELAJ;-)

pre 7 godina

@Car. Ono koga briga u prethodnom mom komentaru, se odnosi upravo na mene koji voza jednog ovako mocnog dizela. Apsolutno me ne zanima spoljasnji nivo buke,mada je i nema:-) a jos manje procenat zagadjenje;-).A sto se tebe "care" tice jednostavo je, za170000e u dzepu mozes da biras pogonsku jedinicu koju zelis;-) Mada da sam na tvom mestu pre bih pogledao nekog Kajena, ili Rendz Sporta, dosta duze "zive" na trzistu, a i ruku na srce lepsi su na oko, bar po meni.

Replay

pre 7 godina

@Logic
Da ti predajem o automobilima. Redni petak 2.5, citas li ti. 1.9 TDI je izasao 1991. godine u B4 Audi 80 po prvi put inace. Kakva Chroma kakvi bakraci. A i commom rail da znas da je iste 1997. godine imao i Mercedes u C220 cdi.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Ovaj suto je stvarno ultra luksuzan i mocan sto se pogons tice, tu nema price ali dizajn je bas katastrofa, mozda uzivo izgleda bolje