Utorak, 29.03.2016.

11:50

Suzuki Swift sa bogatijim paketom opreme u Srbiji

Izvor: B92

Suzuki Swift sa bogatijim paketom opreme u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Cetinjanin

pre 8 godina

Onaj ko kuka danas na Eurosumar, taj ne pamti vreme kada je u BG kao praktično jedini servis radio Musa Racing, na auto putu, pre Dušanovačkg mosta (koliko znam, i Eurosumar i onaj drugi iz V. Stepe, kada su zajedno prodavali suzuki) To je tada bila hajdučija. Ovo danas je sasvim uobičajena pljačka i nekorektnost. Realno, šteta, jer je suzuki dobro vozilo koliko i svaki sličan jeftilen.

Šanse nema opet da bih ...

pre 8 godina

(Drugačije iskustvo, 30. mart 2016 18:56)
Da nisam dugo imao suzuki i da nemam iskustva sa ovlašćenim servisom po pitanju mojih garancijih prava, a njihovih obaveza (u pogledu čega sam završio sa dugačkim magarećim ušima)), kao i po pitanju "korektnosti" i cene njihove vangarante usluge (gde sam prošao isto), ja bih danas otrčao da kupim Vitaru S, jer za 16.999 boljih kola nema (fantazija od motora i opreme). Ali, to prokleto crno iskustvo i dugačke uši čine da to ne uradim.
Pametan uči na tudjim greškama, a budala na svojim.
U to ime, evo ga ovaj poučan nedavni primer garantnih prava kod našeg ovlašćenog servisa (za sve one koji su još u garanciji):

"Kupio sam 2012. novog swifta....posle skoro 3 godine, 7 dana pred istek garancije i predjenih 37 ooo km, slucajno odem u dr.servis za procenu/otkup vozila, gde mi utvrde da je otisla letva volana (sve vreme odrzavan u eurosumaru, gde nisu nista primetili!). Kad sam dovezao vozilo u eurosumar i pitao ih kako je ovo moguce, odgovor je bio:"pa znate..nasi putevi..". Kad sam ih pitao sta bi bilo da nisam slucajno otisao na procenu dok je u garaniji auto, ladno mi rekose da bih novu letvu morao da platim 1000 evra!!! Posle toga pravac oglasi i prodadoh swifta.........moj savet svim vlasnicima suzukija da uvek voze kola u kontrolni servis, a posebno ako im je auto u garanciji!!!
(Jednom suzuki i.......NIKAD vise !!!, 18. mart 2016 23:37) "

Imate toga koliko hoćete. Godinama.

Влада

pre 8 godina

GA (osnovni), GL i GLX su standardni paketi opreme. SE je Special Edition, nivo opreme je skoro kao GLX. U EU se zove Xtra, ne SE.

Drugačije iskustvo

pre 8 godina

(Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ..., 30. mart 2016 09:24)
A gde je taj serviser, napišite barem grad.Moj je u NS i imam samo reči hvale za njih.

IcEmAn

pre 8 godina

@uxx


Odgovorio sam na osnovu komentara koji si ostavio. Mislim da osnovni model nosi oznaku GA. Imam skroz drugačiju instrument tablu ( cajgere ). Nema dnevna led svetla, maglenke, parking senzore, audio uređaj, senzore za praćenje pritiska u gumama, što i nisu baš toliko zanemarljivi delovi opreme. A na stranu, što SE poseduje još i sva 4 podizača, grejanje retrovizora, alu felne 16", tempomat, audio kontrole na volanu, kožom obložen volan, usb, kvake i retrovizor u boji automobila itd. Hoću da kažem u toj opremi za te novce se svakako isplati. U odnosu na recimo base modele koje Hyundai nudi, ovaj je bas jadan. Pozdrav i uživaj u malom samuraju :)

uxx

pre 8 godina

@ IcEmAn

zaboravio sam da je od prošle godine uveden niži osnovni nivo( mislis da je bez radija, multifunkcionalnog volana, kvake i retrovizori u crnoj boji itd..)- Taj se prodaje za 8990€. Moja greška, ja kad sam kupovao swift '14 osnovni model je bio SE, tj tad se zvao mislim GX, nisam siguran bas za nazive te.. nije imao alu felne, automatsku klimu, Bluetooth, zatamnjena stakla i još par, po meni, gluposti.. zamolio bih te da ne govoriš meni da sednem u swifta pa da onda pričam pošto swifta imam od 2004, na skoro svake dve godine nov model uzimam tako da znam ponešto o swiftu. ponavljam moja greška što sam zaboravio da su uveli tu "jadnu" opremu za 8990 ali daleko od toga da lupetam kad pričam o swiftu. uživaj u svom

IcEmAn

pre 8 godina

"Nikad manji gepek! Lepo izgleda ali je neupotrebljiv za jednu prosecnu porodicu koja povremeno ima i neki prtljag."

Jeste mali gepek, 210 litara. To je mali gradski auto. Mada je, istina, mali gepek i za mali gradski auto. Većina automobila u B segmentu imaju od 250-300 litara gepek. Elem, Swift i nije predviđen za duža putovanja prosečne porodice (pod prosečnom smatram 4 člana). Za putovanja sa povremenim prtljagom, kako ti kažeš, namontiraš krovni kofer. Poznajem ljude koji su išli Jarisom u Grčku, njih petoro :) Natrpali stvari u krovni kofer. Meni služi svrsi, jer sam vozim ili sa jos nekim, max. do 3 u kolima, gradska vožnja 90%. Tako da i nemam potrebu za većim. Kad se proširi porodica, ako bude tesan, zamenićemo.

Pozdrav

Nikola

pre 8 godina

@ (Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ..., 30. mart 2016 09:24)

Nije dosta!

Treba da se zna kakav je ovlasceni, jedan jedini ovlasceni uvoznik!

Jel treba da cutimo mozda? Gde bi servisirali nove automobile? Jel samo mi bednici treba da placamo ono sto treba garancija da pokrije?

Ja licno planiram zamenu automobila (kupljen nov pre 7 godina) sledece godine i razmatrao bih suzuki vitaru ili s cross ali zaista mi nije jasno ko bi normalan uzeo auto kod njih. Ne znam nijednu osobu koja ne da je nesto dobro rekla o tom servisu nego ne znam nijednu osobu koja nije nesto lose rekla o tom servisu!

Nisu oni jedini los servis kod nas svakako, ima pregrst losih iskustava i sa ostalim servisima ALI to je jedini servis i previse je losih iskustava ljudi.

Zaista ima dobrih komentara :)

pre 8 godina

Ovaj je isto bio poučan:
" ... Poštenju ... servisne mreže bih dodao i još jedno moje staro crno iskustvo, kada mi je BEZ MOG ZNANJA I ODOBRENJA umesto lamele za suzuki vitaru, stavljena lamela od lade nive. Bio je isti promer diska i isto "srce", pa je moglo "da udje". A sve ostalo potpuno različito ...
Realno, više nego decenijski "kontakt" sa servisima suzukija mi je bio od presudnog značaja za moje "odrastanje".
(otac Makarije, 14. oktobar 2015 09:34) "

Milan

pre 8 godina

za 12000 astra i korola
(sladoledsmesom, 29. mart 2016 19:34)

A koliko košta Corola sa grejačem sedišta?
Slučajno znam jer sam zainteresovan da je kupim, tako da molim te nemoj da lupaš nego dodaj još 50%. Za Astru ne znam ali verovatno nije mnogo jeftinija u paketu koji to ima.

IcEmAn

pre 8 godina

"Swift u osnovnom paketu nudi dosta dobru opremu tako da mislim da je malo glupo davati 700-800€ više na, ponajviše, kozmetičke sitnice."

Swift u osnovnom paketu je klot klotova u odnosu na SE. Sedi u osnovni model i u SE, pa onda piši. Nemoj da pričaš na pamet.

Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ...

pre 8 godina

"Dovezem ja kola mesec dana pred istek garancije na redovan servis (sa oko 50kkm), ali kažem i da mi se čini da mi je loša manžeta (kao da je napukla) na pr. desnom homokinetičkom zglobu, kao i da mi ne radi rikverc svetlo. Kažu posle manžeta je sasvim ok,ne treba ništa da se radi, a da je "popravljen" šalter rikverc svetla (nisam znao da tu može da se "popravlja"). Posle pet dana rikvrec svetlo opet nije radilo,pa sam opet dolazio, pa su ga opet "popravljali". Oko 2-3 meseca posle (po isteku garancije) vidim da mi je prednje desno potkrilo skroz masno i vidim onda da je pukla ona manžeta i sva mast iz zgloba izletela zbog centr.fug.sile. Naravno, završilo se tako što su mi o mom trošku zamenili celi hom. kin. zglob sa manžetom (jer je, kažu, oštećen zbog vožnje bez masti,a kiša bila), a zamenili su im (uz plaćanje) i šalter rikverc svetla.Od prvog dana sam imao problem sa zadnjom desnom kočnicom, bila pri vlažnom vremenu sklona "ukopavanju" pri prvom kočenju, govorili najpre sve ok, posle o mom trošku menjali,kažu ne valja pakna, a garancija na nju prošla. Pa nije valjala brava. Pa pokazivač goriva (plovak), pa kablovi... I uvek od mene budalu pravili ili bar pokušavali.
Hvaljen da je dan kada sam ih se rešio. I kola i ovlašćenog servisera.Vozim peti automobil kupljen nov,ali ubedljivo najgori odnos na kupcu u garanciji, a i inače, je bio sa suzukijem.
(Ilija, 21. mart 2016 14:15)"

Zoran

pre 8 godina

(sladoledsmesom, 29. mart 2016 19:34)

...za 12000 astra i korola

Gde to, molim te. Korola? Stavi link...

Na sajmu Opel Astra, 12667. Ali takve nema u ponudi. Ima malo bolje opremljena za 13300...

IcEmAn

pre 8 godina

Dodato je grejanje sedišta i krovni spojler. Iste 16" alu felne je imao i SE. A ne mora da se doplaćuje metalik, jer se već nudi u 4 metalik boje, kao što je i ova white pearl metalik, sa slike.
Imam prošlogodišnji model.

uxx

pre 8 godina

Swift u osnovnom paketu nudi dosta dobru opremu tako da mislim da je malo glupo davati 700-800€ više na, ponajviše, kozmetičke sitnice.

Nemanja

pre 8 godina

Kod nas se Suzuki vezuje za dvotockase, ali proizvode izuzetne automobile. Nekoliko prijatelja u inostranstvu ima Suzuki i malo je reci da su odusevljeni.

Nemanja

pre 8 godina

Kod nas se Suzuki vezuje za dvotockase, ali proizvode izuzetne automobile. Nekoliko prijatelja u inostranstvu ima Suzuki i malo je reci da su odusevljeni.

IcEmAn

pre 8 godina

Dodato je grejanje sedišta i krovni spojler. Iste 16" alu felne je imao i SE. A ne mora da se doplaćuje metalik, jer se već nudi u 4 metalik boje, kao što je i ova white pearl metalik, sa slike.
Imam prošlogodišnji model.

Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ...

pre 8 godina

"Dovezem ja kola mesec dana pred istek garancije na redovan servis (sa oko 50kkm), ali kažem i da mi se čini da mi je loša manžeta (kao da je napukla) na pr. desnom homokinetičkom zglobu, kao i da mi ne radi rikverc svetlo. Kažu posle manžeta je sasvim ok,ne treba ništa da se radi, a da je "popravljen" šalter rikverc svetla (nisam znao da tu može da se "popravlja"). Posle pet dana rikvrec svetlo opet nije radilo,pa sam opet dolazio, pa su ga opet "popravljali". Oko 2-3 meseca posle (po isteku garancije) vidim da mi je prednje desno potkrilo skroz masno i vidim onda da je pukla ona manžeta i sva mast iz zgloba izletela zbog centr.fug.sile. Naravno, završilo se tako što su mi o mom trošku zamenili celi hom. kin. zglob sa manžetom (jer je, kažu, oštećen zbog vožnje bez masti,a kiša bila), a zamenili su im (uz plaćanje) i šalter rikverc svetla.Od prvog dana sam imao problem sa zadnjom desnom kočnicom, bila pri vlažnom vremenu sklona "ukopavanju" pri prvom kočenju, govorili najpre sve ok, posle o mom trošku menjali,kažu ne valja pakna, a garancija na nju prošla. Pa nije valjala brava. Pa pokazivač goriva (plovak), pa kablovi... I uvek od mene budalu pravili ili bar pokušavali.
Hvaljen da je dan kada sam ih se rešio. I kola i ovlašćenog servisera.Vozim peti automobil kupljen nov,ali ubedljivo najgori odnos na kupcu u garanciji, a i inače, je bio sa suzukijem.
(Ilija, 21. mart 2016 14:15)"

Nikola

pre 8 godina

@ (Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ..., 30. mart 2016 09:24)

Nije dosta!

Treba da se zna kakav je ovlasceni, jedan jedini ovlasceni uvoznik!

Jel treba da cutimo mozda? Gde bi servisirali nove automobile? Jel samo mi bednici treba da placamo ono sto treba garancija da pokrije?

Ja licno planiram zamenu automobila (kupljen nov pre 7 godina) sledece godine i razmatrao bih suzuki vitaru ili s cross ali zaista mi nije jasno ko bi normalan uzeo auto kod njih. Ne znam nijednu osobu koja ne da je nesto dobro rekla o tom servisu nego ne znam nijednu osobu koja nije nesto lose rekla o tom servisu!

Nisu oni jedini los servis kod nas svakako, ima pregrst losih iskustava i sa ostalim servisima ALI to je jedini servis i previse je losih iskustava ljudi.

Zaista ima dobrih komentara :)

pre 8 godina

Ovaj je isto bio poučan:
" ... Poštenju ... servisne mreže bih dodao i još jedno moje staro crno iskustvo, kada mi je BEZ MOG ZNANJA I ODOBRENJA umesto lamele za suzuki vitaru, stavljena lamela od lade nive. Bio je isti promer diska i isto "srce", pa je moglo "da udje". A sve ostalo potpuno različito ...
Realno, više nego decenijski "kontakt" sa servisima suzukija mi je bio od presudnog značaja za moje "odrastanje".
(otac Makarije, 14. oktobar 2015 09:34) "

Milan

pre 8 godina

za 12000 astra i korola
(sladoledsmesom, 29. mart 2016 19:34)

A koliko košta Corola sa grejačem sedišta?
Slučajno znam jer sam zainteresovan da je kupim, tako da molim te nemoj da lupaš nego dodaj još 50%. Za Astru ne znam ali verovatno nije mnogo jeftinija u paketu koji to ima.

IcEmAn

pre 8 godina

"Nikad manji gepek! Lepo izgleda ali je neupotrebljiv za jednu prosecnu porodicu koja povremeno ima i neki prtljag."

Jeste mali gepek, 210 litara. To je mali gradski auto. Mada je, istina, mali gepek i za mali gradski auto. Većina automobila u B segmentu imaju od 250-300 litara gepek. Elem, Swift i nije predviđen za duža putovanja prosečne porodice (pod prosečnom smatram 4 člana). Za putovanja sa povremenim prtljagom, kako ti kažeš, namontiraš krovni kofer. Poznajem ljude koji su išli Jarisom u Grčku, njih petoro :) Natrpali stvari u krovni kofer. Meni služi svrsi, jer sam vozim ili sa jos nekim, max. do 3 u kolima, gradska vožnja 90%. Tako da i nemam potrebu za većim. Kad se proširi porodica, ako bude tesan, zamenićemo.

Pozdrav

Zoran

pre 8 godina

(sladoledsmesom, 29. mart 2016 19:34)

...za 12000 astra i korola

Gde to, molim te. Korola? Stavi link...

Na sajmu Opel Astra, 12667. Ali takve nema u ponudi. Ima malo bolje opremljena za 13300...

uxx

pre 8 godina

Swift u osnovnom paketu nudi dosta dobru opremu tako da mislim da je malo glupo davati 700-800€ više na, ponajviše, kozmetičke sitnice.

IcEmAn

pre 8 godina

"Swift u osnovnom paketu nudi dosta dobru opremu tako da mislim da je malo glupo davati 700-800€ više na, ponajviše, kozmetičke sitnice."

Swift u osnovnom paketu je klot klotova u odnosu na SE. Sedi u osnovni model i u SE, pa onda piši. Nemoj da pričaš na pamet.

uxx

pre 8 godina

@ IcEmAn

zaboravio sam da je od prošle godine uveden niži osnovni nivo( mislis da je bez radija, multifunkcionalnog volana, kvake i retrovizori u crnoj boji itd..)- Taj se prodaje za 8990€. Moja greška, ja kad sam kupovao swift '14 osnovni model je bio SE, tj tad se zvao mislim GX, nisam siguran bas za nazive te.. nije imao alu felne, automatsku klimu, Bluetooth, zatamnjena stakla i još par, po meni, gluposti.. zamolio bih te da ne govoriš meni da sednem u swifta pa da onda pričam pošto swifta imam od 2004, na skoro svake dve godine nov model uzimam tako da znam ponešto o swiftu. ponavljam moja greška što sam zaboravio da su uveli tu "jadnu" opremu za 8990 ali daleko od toga da lupetam kad pričam o swiftu. uživaj u svom

Cetinjanin

pre 8 godina

Onaj ko kuka danas na Eurosumar, taj ne pamti vreme kada je u BG kao praktično jedini servis radio Musa Racing, na auto putu, pre Dušanovačkg mosta (koliko znam, i Eurosumar i onaj drugi iz V. Stepe, kada su zajedno prodavali suzuki) To je tada bila hajdučija. Ovo danas je sasvim uobičajena pljačka i nekorektnost. Realno, šteta, jer je suzuki dobro vozilo koliko i svaki sličan jeftilen.

Šanse nema opet da bih ...

pre 8 godina

(Drugačije iskustvo, 30. mart 2016 18:56)
Da nisam dugo imao suzuki i da nemam iskustva sa ovlašćenim servisom po pitanju mojih garancijih prava, a njihovih obaveza (u pogledu čega sam završio sa dugačkim magarećim ušima)), kao i po pitanju "korektnosti" i cene njihove vangarante usluge (gde sam prošao isto), ja bih danas otrčao da kupim Vitaru S, jer za 16.999 boljih kola nema (fantazija od motora i opreme). Ali, to prokleto crno iskustvo i dugačke uši čine da to ne uradim.
Pametan uči na tudjim greškama, a budala na svojim.
U to ime, evo ga ovaj poučan nedavni primer garantnih prava kod našeg ovlašćenog servisa (za sve one koji su još u garanciji):

"Kupio sam 2012. novog swifta....posle skoro 3 godine, 7 dana pred istek garancije i predjenih 37 ooo km, slucajno odem u dr.servis za procenu/otkup vozila, gde mi utvrde da je otisla letva volana (sve vreme odrzavan u eurosumaru, gde nisu nista primetili!). Kad sam dovezao vozilo u eurosumar i pitao ih kako je ovo moguce, odgovor je bio:"pa znate..nasi putevi..". Kad sam ih pitao sta bi bilo da nisam slucajno otisao na procenu dok je u garaniji auto, ladno mi rekose da bih novu letvu morao da platim 1000 evra!!! Posle toga pravac oglasi i prodadoh swifta.........moj savet svim vlasnicima suzukija da uvek voze kola u kontrolni servis, a posebno ako im je auto u garanciji!!!
(Jednom suzuki i.......NIKAD vise !!!, 18. mart 2016 23:37) "

Imate toga koliko hoćete. Godinama.

IcEmAn

pre 8 godina

@uxx


Odgovorio sam na osnovu komentara koji si ostavio. Mislim da osnovni model nosi oznaku GA. Imam skroz drugačiju instrument tablu ( cajgere ). Nema dnevna led svetla, maglenke, parking senzore, audio uređaj, senzore za praćenje pritiska u gumama, što i nisu baš toliko zanemarljivi delovi opreme. A na stranu, što SE poseduje još i sva 4 podizača, grejanje retrovizora, alu felne 16", tempomat, audio kontrole na volanu, kožom obložen volan, usb, kvake i retrovizor u boji automobila itd. Hoću da kažem u toj opremi za te novce se svakako isplati. U odnosu na recimo base modele koje Hyundai nudi, ovaj je bas jadan. Pozdrav i uživaj u malom samuraju :)

Drugačije iskustvo

pre 8 godina

(Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ..., 30. mart 2016 09:24)
A gde je taj serviser, napišite barem grad.Moj je u NS i imam samo reči hvale za njih.

Влада

pre 8 godina

GA (osnovni), GL i GLX su standardni paketi opreme. SE je Special Edition, nivo opreme je skoro kao GLX. U EU se zove Xtra, ne SE.

Nemanja

pre 8 godina

Kod nas se Suzuki vezuje za dvotockase, ali proizvode izuzetne automobile. Nekoliko prijatelja u inostranstvu ima Suzuki i malo je reci da su odusevljeni.

uxx

pre 8 godina

Swift u osnovnom paketu nudi dosta dobru opremu tako da mislim da je malo glupo davati 700-800€ više na, ponajviše, kozmetičke sitnice.

Milan

pre 8 godina

za 12000 astra i korola
(sladoledsmesom, 29. mart 2016 19:34)

A koliko košta Corola sa grejačem sedišta?
Slučajno znam jer sam zainteresovan da je kupim, tako da molim te nemoj da lupaš nego dodaj još 50%. Za Astru ne znam ali verovatno nije mnogo jeftinija u paketu koji to ima.

Drugačije iskustvo

pre 8 godina

(Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ..., 30. mart 2016 09:24)
A gde je taj serviser, napišite barem grad.Moj je u NS i imam samo reči hvale za njih.

IcEmAn

pre 8 godina

Dodato je grejanje sedišta i krovni spojler. Iste 16" alu felne je imao i SE. A ne mora da se doplaćuje metalik, jer se već nudi u 4 metalik boje, kao što je i ova white pearl metalik, sa slike.
Imam prošlogodišnji model.

IcEmAn

pre 8 godina

"Swift u osnovnom paketu nudi dosta dobru opremu tako da mislim da je malo glupo davati 700-800€ više na, ponajviše, kozmetičke sitnice."

Swift u osnovnom paketu je klot klotova u odnosu na SE. Sedi u osnovni model i u SE, pa onda piši. Nemoj da pričaš na pamet.

Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ...

pre 8 godina

"Dovezem ja kola mesec dana pred istek garancije na redovan servis (sa oko 50kkm), ali kažem i da mi se čini da mi je loša manžeta (kao da je napukla) na pr. desnom homokinetičkom zglobu, kao i da mi ne radi rikverc svetlo. Kažu posle manžeta je sasvim ok,ne treba ništa da se radi, a da je "popravljen" šalter rikverc svetla (nisam znao da tu može da se "popravlja"). Posle pet dana rikvrec svetlo opet nije radilo,pa sam opet dolazio, pa su ga opet "popravljali". Oko 2-3 meseca posle (po isteku garancije) vidim da mi je prednje desno potkrilo skroz masno i vidim onda da je pukla ona manžeta i sva mast iz zgloba izletela zbog centr.fug.sile. Naravno, završilo se tako što su mi o mom trošku zamenili celi hom. kin. zglob sa manžetom (jer je, kažu, oštećen zbog vožnje bez masti,a kiša bila), a zamenili su im (uz plaćanje) i šalter rikverc svetla.Od prvog dana sam imao problem sa zadnjom desnom kočnicom, bila pri vlažnom vremenu sklona "ukopavanju" pri prvom kočenju, govorili najpre sve ok, posle o mom trošku menjali,kažu ne valja pakna, a garancija na nju prošla. Pa nije valjala brava. Pa pokazivač goriva (plovak), pa kablovi... I uvek od mene budalu pravili ili bar pokušavali.
Hvaljen da je dan kada sam ih se rešio. I kola i ovlašćenog servisera.Vozim peti automobil kupljen nov,ali ubedljivo najgori odnos na kupcu u garanciji, a i inače, je bio sa suzukijem.
(Ilija, 21. mart 2016 14:15)"

Zaista ima dobrih komentara :)

pre 8 godina

Ovaj je isto bio poučan:
" ... Poštenju ... servisne mreže bih dodao i još jedno moje staro crno iskustvo, kada mi je BEZ MOG ZNANJA I ODOBRENJA umesto lamele za suzuki vitaru, stavljena lamela od lade nive. Bio je isti promer diska i isto "srce", pa je moglo "da udje". A sve ostalo potpuno različito ...
Realno, više nego decenijski "kontakt" sa servisima suzukija mi je bio od presudnog značaja za moje "odrastanje".
(otac Makarije, 14. oktobar 2015 09:34) "

Nikola

pre 8 godina

@ (Dosta je ovakvih komentara o uvozniku i serviseru ..., 30. mart 2016 09:24)

Nije dosta!

Treba da se zna kakav je ovlasceni, jedan jedini ovlasceni uvoznik!

Jel treba da cutimo mozda? Gde bi servisirali nove automobile? Jel samo mi bednici treba da placamo ono sto treba garancija da pokrije?

Ja licno planiram zamenu automobila (kupljen nov pre 7 godina) sledece godine i razmatrao bih suzuki vitaru ili s cross ali zaista mi nije jasno ko bi normalan uzeo auto kod njih. Ne znam nijednu osobu koja ne da je nesto dobro rekla o tom servisu nego ne znam nijednu osobu koja nije nesto lose rekla o tom servisu!

Nisu oni jedini los servis kod nas svakako, ima pregrst losih iskustava i sa ostalim servisima ALI to je jedini servis i previse je losih iskustava ljudi.

uxx

pre 8 godina

@ IcEmAn

zaboravio sam da je od prošle godine uveden niži osnovni nivo( mislis da je bez radija, multifunkcionalnog volana, kvake i retrovizori u crnoj boji itd..)- Taj se prodaje za 8990€. Moja greška, ja kad sam kupovao swift '14 osnovni model je bio SE, tj tad se zvao mislim GX, nisam siguran bas za nazive te.. nije imao alu felne, automatsku klimu, Bluetooth, zatamnjena stakla i još par, po meni, gluposti.. zamolio bih te da ne govoriš meni da sednem u swifta pa da onda pričam pošto swifta imam od 2004, na skoro svake dve godine nov model uzimam tako da znam ponešto o swiftu. ponavljam moja greška što sam zaboravio da su uveli tu "jadnu" opremu za 8990 ali daleko od toga da lupetam kad pričam o swiftu. uživaj u svom

Zoran

pre 8 godina

(sladoledsmesom, 29. mart 2016 19:34)

...za 12000 astra i korola

Gde to, molim te. Korola? Stavi link...

Na sajmu Opel Astra, 12667. Ali takve nema u ponudi. Ima malo bolje opremljena za 13300...

IcEmAn

pre 8 godina

"Nikad manji gepek! Lepo izgleda ali je neupotrebljiv za jednu prosecnu porodicu koja povremeno ima i neki prtljag."

Jeste mali gepek, 210 litara. To je mali gradski auto. Mada je, istina, mali gepek i za mali gradski auto. Većina automobila u B segmentu imaju od 250-300 litara gepek. Elem, Swift i nije predviđen za duža putovanja prosečne porodice (pod prosečnom smatram 4 člana). Za putovanja sa povremenim prtljagom, kako ti kažeš, namontiraš krovni kofer. Poznajem ljude koji su išli Jarisom u Grčku, njih petoro :) Natrpali stvari u krovni kofer. Meni služi svrsi, jer sam vozim ili sa jos nekim, max. do 3 u kolima, gradska vožnja 90%. Tako da i nemam potrebu za većim. Kad se proširi porodica, ako bude tesan, zamenićemo.

Pozdrav

IcEmAn

pre 8 godina

@uxx


Odgovorio sam na osnovu komentara koji si ostavio. Mislim da osnovni model nosi oznaku GA. Imam skroz drugačiju instrument tablu ( cajgere ). Nema dnevna led svetla, maglenke, parking senzore, audio uređaj, senzore za praćenje pritiska u gumama, što i nisu baš toliko zanemarljivi delovi opreme. A na stranu, što SE poseduje još i sva 4 podizača, grejanje retrovizora, alu felne 16", tempomat, audio kontrole na volanu, kožom obložen volan, usb, kvake i retrovizor u boji automobila itd. Hoću da kažem u toj opremi za te novce se svakako isplati. U odnosu na recimo base modele koje Hyundai nudi, ovaj je bas jadan. Pozdrav i uživaj u malom samuraju :)

Влада

pre 8 godina

GA (osnovni), GL i GLX su standardni paketi opreme. SE je Special Edition, nivo opreme je skoro kao GLX. U EU se zove Xtra, ne SE.

Šanse nema opet da bih ...

pre 8 godina

(Drugačije iskustvo, 30. mart 2016 18:56)
Da nisam dugo imao suzuki i da nemam iskustva sa ovlašćenim servisom po pitanju mojih garancijih prava, a njihovih obaveza (u pogledu čega sam završio sa dugačkim magarećim ušima)), kao i po pitanju "korektnosti" i cene njihove vangarante usluge (gde sam prošao isto), ja bih danas otrčao da kupim Vitaru S, jer za 16.999 boljih kola nema (fantazija od motora i opreme). Ali, to prokleto crno iskustvo i dugačke uši čine da to ne uradim.
Pametan uči na tudjim greškama, a budala na svojim.
U to ime, evo ga ovaj poučan nedavni primer garantnih prava kod našeg ovlašćenog servisa (za sve one koji su još u garanciji):

"Kupio sam 2012. novog swifta....posle skoro 3 godine, 7 dana pred istek garancije i predjenih 37 ooo km, slucajno odem u dr.servis za procenu/otkup vozila, gde mi utvrde da je otisla letva volana (sve vreme odrzavan u eurosumaru, gde nisu nista primetili!). Kad sam dovezao vozilo u eurosumar i pitao ih kako je ovo moguce, odgovor je bio:"pa znate..nasi putevi..". Kad sam ih pitao sta bi bilo da nisam slucajno otisao na procenu dok je u garaniji auto, ladno mi rekose da bih novu letvu morao da platim 1000 evra!!! Posle toga pravac oglasi i prodadoh swifta.........moj savet svim vlasnicima suzukija da uvek voze kola u kontrolni servis, a posebno ako im je auto u garanciji!!!
(Jednom suzuki i.......NIKAD vise !!!, 18. mart 2016 23:37) "

Imate toga koliko hoćete. Godinama.

Cetinjanin

pre 8 godina

Onaj ko kuka danas na Eurosumar, taj ne pamti vreme kada je u BG kao praktično jedini servis radio Musa Racing, na auto putu, pre Dušanovačkg mosta (koliko znam, i Eurosumar i onaj drugi iz V. Stepe, kada su zajedno prodavali suzuki) To je tada bila hajdučija. Ovo danas je sasvim uobičajena pljačka i nekorektnost. Realno, šteta, jer je suzuki dobro vozilo koliko i svaki sličan jeftilen.