Subota, 28.11.2015.

09:01

FIAT Tipo: Ponovo rođen - kao limuzina

Izvor: B92

FIAT Tipo: Ponovo roðen - kao limuzina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 8 godina

@smejurija da te podsetim, Turska ima 65 miliona stanovnika i očito je vrlo uticajna. Ne znam kako si mislio da mi ovo dobijemo umesto Turaka? Na koju foru?

Stella

pre 8 godina

Sasvim solidan automobil srednje klase, pogotovo za zemlje gde standard nije visok kao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Skandinaviji. Mislim da ce bez problema pronaći svoje kupce, ako cena bude prihvatljiva naravno.
(Mr.D, 28. novembar 2015 11:21)

Ovo nije automobil srednje klase, vec nize, negde izmedju B i C segmenta. A to da li je solidan mogu da izreknem tek kad sednem u auto i izvezem s njim jedno 300km. Imao sam priliku da nesto vise vozim Fiat 500L, i nije mi se nimalo dopao. Ovaj model mora biti mnogo bolji od 500L da bi bio prihvatljiv za moj ukus i standarde. Na slikama izgleda usminkano i fino, ali tek kad se sedne i krene na put vidi se kakav je zaista.

NN

pre 8 godina

Redovan servis za 500L, benzinac 1.4l, u ovlascebom servisu iznosi oko 10000 rsd, Medjutim zadnja 2 puta su mi slali kupon sa kojim servis iznosi 7500 rsd koliko bi uzeo i neki obican servis. Za delove jos uvek ne znam cenu a valjda mi nece ni trebati.

Pera drajver

pre 8 godina

Odličan auto još nov za pristojne pare, sjajno! Pljuvačima savetujem da sledeći put sa sajma automobila gde su ocenjivali modele stručnim mišljenjima krenu ranije na autobus kojim su došli da ne pate kad bude gužva...

Stojko

pre 8 godina

@balkanboy
Relativno niska cena odrzavanja ali samo ako vozis Punto ili Stilo, i servisiras kod nekog lokalnog sustera.
Pogledaj cemu servisa i delova za 500L u ovlascenom servisu.

realan

pre 8 godina

Znak "LADA" bi mnogo vise prilicio ovom autu, tj izgledom me podseca na Ladu. Pocetna cena bi trebala da bude tu negde oko 10k nadam se, sto ce obezbediti odlicnu prodaju

hiavata

pre 8 godina

FIAT ima svoje nedostatke pre svega u zavrsnoj obradi, ali sto se tice mehanike, motora tu je u samom vrhu i tu spada relativno niza cena odrzavanja.
(balkanboy, 29. novembar 2015 09:14)

Ovde se radi o novim automobilima a ne onim starim 10 godina uvezenim iz Italije tako da teorija o jeftinijim servisima i nije bas tacna. Vecina delova koja se i menja nije od samog proizvodjaca automobila vec firmi tipa valeo, bosch, garret tako da cena ne moze biti nikako niza osim ako su delovi nize klase, ili su sumnjivog porekla. Dovoljno je da pogledate turbine garret u koje se sve automobile ugradjuju i bice vam jasno.

putnik

pre 8 godina

Ova kola su višeg ranga nego Citoren C-Elysee, oprema i konfort je ranga Octavia. C-Elysee je klase Clio, mislim da je i novi Clio veči. Linea i C-Elysee su istog ranga. A Tipo je povečan i tipuje na imučniju klientalu nego Linea. Odma primečujem da je sedište dosta udobno.

Cene u Turskoj su od 18.000 eur.

balkanboy

pre 8 godina

FIAT ima svoje nedostatke pre svega u zavrsnoj obradi, ali sto se tice mehanike, motora tu je u samom vrhu i tu spada relativno niza cena odrzavanja.

nemanja s.

pre 8 godina

FIAT Tipo je razvijen u turskom projektnom birou Fiata i Tofas-a u Bursi. To je ozbiljan proizvod koji je namenjen tržištima na kojima se dobro prodaje Dacia Logan i Peugeot 301. Cenovni opseg od 8.000 do 12.000 Evra. U njega su Turci uložili novac zajedno sa Fiat-om. Ne sekirajte se Srbi moji, prodavaće se odlično! Mi ćemo ga voziti za par godina, skoro nov... prešao 155.000...uvoz iz neke zapadne zemlje.

Juve

pre 8 godina

Fiat nije prevarant jer ima najbolje dizel motore i ne takmici se u segmentima gde nije dobar. U FCA korporaciji premium segment su Ferari, Maserati i Alfa. Fiat je kralj malih i kompaktnih modela.

bp

pre 8 godina

nikako da naprave kvalitet, da ne skripi cvrci, vrata kad zatvoris kao da si limenku zgazio, enterijer prazan nekako supalj fali nesto. Hyundai i Kia su prestigli Fiata upravo zato sto ne skrtare, sto nepadaju na sitnicama a te sitnice auto predstavljaju.

petar

pre 8 godina

Imam fiat tipo 1990 godiste od 2007 godine ljudi moji za ovih osam godina koliko je kod mene nijedanput,ali nijedanput nije stao negde na putu,obozavam ga i ne mislim da ga menjam dokle god se kotrlja ,a drzi se jos uvek!

Crnimrak

pre 8 godina

Komentari nisu dobri jer suviše šablonski gleda većina i misle da kao nema neki "italo stil" i dizajn. Auto bas ima stil i inteligentan dizajn a verovatno i prihvatljiva rešenja i dovoljan kvalitet. Ni mali ni veliki, i klasičan i svež, i zapreminu i estetiku, jasno definiše odredjenu jedinstvenost..pogledajte bolje i promislite..jos da cena bude u dobrom odnosu dobijeno ulozeno!

Rambo

pre 8 godina

Ovaj auto prilično liči na Škodu rapid, koju bih pre kupio nego Fiat tipo iz više razloga. Škoda nudi 2 karoserije, bolja paleta agregata koji su upareni sa boljim menjačima.

Anonymus

pre 8 godina

Kad sam procitao Tipo novi model, odusevio se, mada samo nakratko.Napred kao da nije Italijan, vec VW neka Jetta ili Golf, los dizajn, takodje i nazad kao da nije Italijan, vec neki Nemac stari A6 ili ova Skoda, dok unutra od Alfe interijer.
Verovatno ce cena biti jeftina, dok ovaj auto nije radjen za Italijansko trziste, obzirom da se ovde ne voze sedan "gekepasi", nego hecbekovi i karavani.

nenad

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.
(Kobaja Grande, 28. novembar 2015 13:19)
na zalost Tipo nece imati ni priblizno takvu cenu jer je visa klasa, zato i jeste lepsi i moderniji, ovo nije zamena za Lineu

Miki

pre 8 godina

Da mi skineš znak Fiat mogli bi 100 godina da pogađamo o čemu se radi!!!
I ne brini narode, u 2017. Polska dobija nazad Pandu da proizvodi a Kragujevac novi Punto!!!

Zlatko

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.
(Kobaja Grande, 28. novembar 2015 13:19)

Pobrkao si mesto i vreme za ostavljanje komentara. Pa 500L koji se pravi kod nas i obican 500 nemaju odgovarajucu tj konkurentnu cenu. Ne vidim razlog da ovaj ima takvu cenu.

inevitable

pre 8 godina

Koliko samo negativnih komentara, pretpostavljam od ovih sto su culi rekla-kazala, tipican balkanski mentalitet. U ovom c segmentu bice to dobar konkurent skodi rapid, peugeotu 301, renaultu fluence, i ako se bude prodavao po ceni od 10-13 hiljada eura bice to odlican mali sedan. Inace ranije sam vozio italijane i sada presao na francuze, i ponovo cu se vratiti, i jedino sto mi se kod francuza svidja je udobnost nista vise iskreno. Sam osecaj prilikom voznje italijana je nezamenjiv, sportska nota cak i kod voznje karavana sa jacim motorima, croma 1.9mjtd, marea 2.0 alfa 156, 159, 147, mnogo vise samopouzdanja pruzaju u odnosu na francuze. Da imam 10k evra uzeo bih nemca sigurno, ali trenutno za moj budzet italijani mi najvise pruzaju. Pozdrav.

qwerty

pre 8 godina

Najbolji u svojoj klasi. Nadam se da ce biti prodavaniji od Skode jer zasluzuju. Duga tradicija, italijanski smek, dobra vrednost za dati novac i sto je najvaznije nisu prevaranti!!! (Juve, 28. novembar 2015 12:40)

A po cemu Tipo zasluzuje da bude prodavaniji od Skode, ili bilo koga drugog, kakve su to zasluge u pitanju? Duga tradisija? Cega, automobila koji se pretarano kvare? Ili smek? Kad se sediste kruni od loseg sundjera ili kad strada benzinska pumpa, sto je bilo i na prethodniku Linei, to je smek? Vrednost za novac, avaj, sta to znaci bice FIAT na gubitku? Nisu prevaranti? Kako znas? Auto se jos nije ni pojavio u prodaji.

debla

pre 8 godina

au koje razočarenje što se tiče dizajna. napred kao predhodni (redizajnirani) ceed , nazad nešto bez veze, enterijer grande punto ili bravo, sve ukupno liči na predhodnu lineu. deluje kao da je u klasi sa rapidom, c-elyse, 301, nekom dacijom. takvi su i motori. mislim da ce se prodavati iskljucivo u beloj boji spreman za brendiranje, a za koju godinu eto ga i kod nas za 4000-5000. šteta za fiat koji generalno zna da pravi automobile

petar

pre 8 godina

Neko pomene loše motore, pa ti JTDm su biseri. 1.3 ima 200 Nm okretnog. 1.6 čak 320 Nm. I ako ih poredim sa recimo folskwagen TDI, tu je razlika vidljiva i za slepog i gluvog. Jer TDI smrde dosta više, a i zvuk im je više traktorski. JTDm je pedantniji, i okretni dobija več na malim okretajima.
Dok je 1.4 16V dobra opcija za one koje stavljaju plin.

Danas recimo šetao u šoping centru, od Golfa TDI veoma smrdi, i od Pasata, ovo stvarno truje. A kad prođe pored neki Stilo ili Punto, stvar je drugačija.

smejurija

pre 8 godina

Umesto da mi u KG-u dobijemo ovo da radimo, sve ode u Tursku a nama mazu oci sa nekim srebrima i glupostima a svaka druga nedelja nam neradna...

Kobaja Grande

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.

Krokodil

pre 8 godina

Spolja kako tako, ali unutra tezak plastikaner. Sija instrument tabla samo se cakli... Bas se iz aviona vidi da je "jeftinjara". Steta...

MV

pre 8 godina

S obzirom da je italijanski auto, strašno je bezličan. Deluje mi više kao neki mali Chrysler ili Dodge i sl. Nema šanse da će ovaj auto biti uspešan. Možda samo u Turskoj...

Juve

pre 8 godina

Najbolji u svojoj klasi. Nadam se da ce biti prodavaniji od Skode jer zasluzuju. Duga tradicija, italijanski smek, dobra vrednost za dati novac i sto je najvaznije nisu prevaranti!!!

boban,nis

pre 8 godina

Najvise volim Nemacka vozila i uglavnom sam vozio i vozim pomenuta,ali voziom sam i Fiat i Lanciu i mogu da vam kazem da su i jedan i drugi ,a narocito Lancia gospodska vozila.Ovaj tipo ce uspeti 100%.

Mr.D

pre 8 godina

Sasvim solidan automobil srednje klase, pogotovo za zemlje gde standard nije visok kao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Skandinaviji. Mislim da ce bez problema pronaći svoje kupce, ako cena bude prihvatljiva naravno.

nemanja

pre 8 godina

Mislim da je stvoren pandan Fordovim automobilima iz B segmenta,koji su ako se dobro secam zarili i palili Evropom tekucom a i prerhodinim godina.

miki

pre 8 godina

Za niskobudžetni automobil i nije tako loš, mada sam očekivao malo više od italijana makar po pitanju dizajna malo atraktivniju liniju. Agresivniji pristup, sportskiji izgled i u ovoj klasi običnih, narodnih automobila. Iako ne volim Renault vozila oni su bez premca po pitanju dizajna. Budući fluence koji najavljuju po ugledu na talisman biće baš po mojoj meri, mada šteta za fiat što ne lansiraju naslednija crome čiji sam ponosni vlasnik.

notek

pre 8 godina

Polako ali sigurno zaostaju za ozbiljnim proizvođačima iz generacije u generaciju.Osim simpatičnog dizajna koji ipak liči na audi i mazdu motorizacija je kao od pre 15 do 20 godina.Ako pogledamo napredak hyundai-a i kia-e i kvalitet njihovih automobila vidimo da fiat stoji u mestu dok drugi idu napred.Konkretno za ovaj model sve zavisi od cene ali za bazni model sve preko 10k je previše jer to znači da dizel sa 120 ks i solidnom opremom će koštati oko 16-18 k a to je mnogo.Pad vrednosti kod polovnjaka velik,garancija prosečna,kvalitet ispod prosečan,uživanje u vožnji ispod proseka rezultat osim u matičnoj zemlji statistička greška u prodaji na ozbiljnim tržištima.

smejurija

pre 8 godina

Umesto da mi u KG-u dobijemo ovo da radimo, sve ode u Tursku a nama mazu oci sa nekim srebrima i glupostima a svaka druga nedelja nam neradna...

Kobaja Grande

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.

boban,nis

pre 8 godina

Najvise volim Nemacka vozila i uglavnom sam vozio i vozim pomenuta,ali voziom sam i Fiat i Lanciu i mogu da vam kazem da su i jedan i drugi ,a narocito Lancia gospodska vozila.Ovaj tipo ce uspeti 100%.

Juve

pre 8 godina

Najbolji u svojoj klasi. Nadam se da ce biti prodavaniji od Skode jer zasluzuju. Duga tradicija, italijanski smek, dobra vrednost za dati novac i sto je najvaznije nisu prevaranti!!!

Mr.D

pre 8 godina

Sasvim solidan automobil srednje klase, pogotovo za zemlje gde standard nije visok kao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Skandinaviji. Mislim da ce bez problema pronaći svoje kupce, ako cena bude prihvatljiva naravno.

petar

pre 8 godina

Imam fiat tipo 1990 godiste od 2007 godine ljudi moji za ovih osam godina koliko je kod mene nijedanput,ali nijedanput nije stao negde na putu,obozavam ga i ne mislim da ga menjam dokle god se kotrlja ,a drzi se jos uvek!

notek

pre 8 godina

Polako ali sigurno zaostaju za ozbiljnim proizvođačima iz generacije u generaciju.Osim simpatičnog dizajna koji ipak liči na audi i mazdu motorizacija je kao od pre 15 do 20 godina.Ako pogledamo napredak hyundai-a i kia-e i kvalitet njihovih automobila vidimo da fiat stoji u mestu dok drugi idu napred.Konkretno za ovaj model sve zavisi od cene ali za bazni model sve preko 10k je previše jer to znači da dizel sa 120 ks i solidnom opremom će koštati oko 16-18 k a to je mnogo.Pad vrednosti kod polovnjaka velik,garancija prosečna,kvalitet ispod prosečan,uživanje u vožnji ispod proseka rezultat osim u matičnoj zemlji statistička greška u prodaji na ozbiljnim tržištima.

Crnimrak

pre 8 godina

Komentari nisu dobri jer suviše šablonski gleda većina i misle da kao nema neki "italo stil" i dizajn. Auto bas ima stil i inteligentan dizajn a verovatno i prihvatljiva rešenja i dovoljan kvalitet. Ni mali ni veliki, i klasičan i svež, i zapreminu i estetiku, jasno definiše odredjenu jedinstvenost..pogledajte bolje i promislite..jos da cena bude u dobrom odnosu dobijeno ulozeno!

bp

pre 8 godina

nikako da naprave kvalitet, da ne skripi cvrci, vrata kad zatvoris kao da si limenku zgazio, enterijer prazan nekako supalj fali nesto. Hyundai i Kia su prestigli Fiata upravo zato sto ne skrtare, sto nepadaju na sitnicama a te sitnice auto predstavljaju.

petar

pre 8 godina

Neko pomene loše motore, pa ti JTDm su biseri. 1.3 ima 200 Nm okretnog. 1.6 čak 320 Nm. I ako ih poredim sa recimo folskwagen TDI, tu je razlika vidljiva i za slepog i gluvog. Jer TDI smrde dosta više, a i zvuk im je više traktorski. JTDm je pedantniji, i okretni dobija več na malim okretajima.
Dok je 1.4 16V dobra opcija za one koje stavljaju plin.

Danas recimo šetao u šoping centru, od Golfa TDI veoma smrdi, i od Pasata, ovo stvarno truje. A kad prođe pored neki Stilo ili Punto, stvar je drugačija.

nemanja s.

pre 8 godina

FIAT Tipo je razvijen u turskom projektnom birou Fiata i Tofas-a u Bursi. To je ozbiljan proizvod koji je namenjen tržištima na kojima se dobro prodaje Dacia Logan i Peugeot 301. Cenovni opseg od 8.000 do 12.000 Evra. U njega su Turci uložili novac zajedno sa Fiat-om. Ne sekirajte se Srbi moji, prodavaće se odlično! Mi ćemo ga voziti za par godina, skoro nov... prešao 155.000...uvoz iz neke zapadne zemlje.

miki

pre 8 godina

Za niskobudžetni automobil i nije tako loš, mada sam očekivao malo više od italijana makar po pitanju dizajna malo atraktivniju liniju. Agresivniji pristup, sportskiji izgled i u ovoj klasi običnih, narodnih automobila. Iako ne volim Renault vozila oni su bez premca po pitanju dizajna. Budući fluence koji najavljuju po ugledu na talisman biće baš po mojoj meri, mada šteta za fiat što ne lansiraju naslednija crome čiji sam ponosni vlasnik.

inevitable

pre 8 godina

Koliko samo negativnih komentara, pretpostavljam od ovih sto su culi rekla-kazala, tipican balkanski mentalitet. U ovom c segmentu bice to dobar konkurent skodi rapid, peugeotu 301, renaultu fluence, i ako se bude prodavao po ceni od 10-13 hiljada eura bice to odlican mali sedan. Inace ranije sam vozio italijane i sada presao na francuze, i ponovo cu se vratiti, i jedino sto mi se kod francuza svidja je udobnost nista vise iskreno. Sam osecaj prilikom voznje italijana je nezamenjiv, sportska nota cak i kod voznje karavana sa jacim motorima, croma 1.9mjtd, marea 2.0 alfa 156, 159, 147, mnogo vise samopouzdanja pruzaju u odnosu na francuze. Da imam 10k evra uzeo bih nemca sigurno, ali trenutno za moj budzet italijani mi najvise pruzaju. Pozdrav.

Miki

pre 8 godina

Da mi skineš znak Fiat mogli bi 100 godina da pogađamo o čemu se radi!!!
I ne brini narode, u 2017. Polska dobija nazad Pandu da proizvodi a Kragujevac novi Punto!!!

hiavata

pre 8 godina

FIAT ima svoje nedostatke pre svega u zavrsnoj obradi, ali sto se tice mehanike, motora tu je u samom vrhu i tu spada relativno niza cena odrzavanja.
(balkanboy, 29. novembar 2015 09:14)

Ovde se radi o novim automobilima a ne onim starim 10 godina uvezenim iz Italije tako da teorija o jeftinijim servisima i nije bas tacna. Vecina delova koja se i menja nije od samog proizvodjaca automobila vec firmi tipa valeo, bosch, garret tako da cena ne moze biti nikako niza osim ako su delovi nize klase, ili su sumnjivog porekla. Dovoljno je da pogledate turbine garret u koje se sve automobile ugradjuju i bice vam jasno.

Juve

pre 8 godina

Fiat nije prevarant jer ima najbolje dizel motore i ne takmici se u segmentima gde nije dobar. U FCA korporaciji premium segment su Ferari, Maserati i Alfa. Fiat je kralj malih i kompaktnih modela.

qwerty

pre 8 godina

Najbolji u svojoj klasi. Nadam se da ce biti prodavaniji od Skode jer zasluzuju. Duga tradicija, italijanski smek, dobra vrednost za dati novac i sto je najvaznije nisu prevaranti!!! (Juve, 28. novembar 2015 12:40)

A po cemu Tipo zasluzuje da bude prodavaniji od Skode, ili bilo koga drugog, kakve su to zasluge u pitanju? Duga tradisija? Cega, automobila koji se pretarano kvare? Ili smek? Kad se sediste kruni od loseg sundjera ili kad strada benzinska pumpa, sto je bilo i na prethodniku Linei, to je smek? Vrednost za novac, avaj, sta to znaci bice FIAT na gubitku? Nisu prevaranti? Kako znas? Auto se jos nije ni pojavio u prodaji.

Pera drajver

pre 8 godina

Odličan auto još nov za pristojne pare, sjajno! Pljuvačima savetujem da sledeći put sa sajma automobila gde su ocenjivali modele stručnim mišljenjima krenu ranije na autobus kojim su došli da ne pate kad bude gužva...

nemanja

pre 8 godina

Mislim da je stvoren pandan Fordovim automobilima iz B segmenta,koji su ako se dobro secam zarili i palili Evropom tekucom a i prerhodinim godina.

Rambo

pre 8 godina

Ovaj auto prilično liči na Škodu rapid, koju bih pre kupio nego Fiat tipo iz više razloga. Škoda nudi 2 karoserije, bolja paleta agregata koji su upareni sa boljim menjačima.

balkanboy

pre 8 godina

FIAT ima svoje nedostatke pre svega u zavrsnoj obradi, ali sto se tice mehanike, motora tu je u samom vrhu i tu spada relativno niza cena odrzavanja.

MV

pre 8 godina

S obzirom da je italijanski auto, strašno je bezličan. Deluje mi više kao neki mali Chrysler ili Dodge i sl. Nema šanse da će ovaj auto biti uspešan. Možda samo u Turskoj...

debla

pre 8 godina

au koje razočarenje što se tiče dizajna. napred kao predhodni (redizajnirani) ceed , nazad nešto bez veze, enterijer grande punto ili bravo, sve ukupno liči na predhodnu lineu. deluje kao da je u klasi sa rapidom, c-elyse, 301, nekom dacijom. takvi su i motori. mislim da ce se prodavati iskljucivo u beloj boji spreman za brendiranje, a za koju godinu eto ga i kod nas za 4000-5000. šteta za fiat koji generalno zna da pravi automobile

NN

pre 8 godina

Redovan servis za 500L, benzinac 1.4l, u ovlascebom servisu iznosi oko 10000 rsd, Medjutim zadnja 2 puta su mi slali kupon sa kojim servis iznosi 7500 rsd koliko bi uzeo i neki obican servis. Za delove jos uvek ne znam cenu a valjda mi nece ni trebati.

Anonymus

pre 8 godina

Kad sam procitao Tipo novi model, odusevio se, mada samo nakratko.Napred kao da nije Italijan, vec VW neka Jetta ili Golf, los dizajn, takodje i nazad kao da nije Italijan, vec neki Nemac stari A6 ili ova Skoda, dok unutra od Alfe interijer.
Verovatno ce cena biti jeftina, dok ovaj auto nije radjen za Italijansko trziste, obzirom da se ovde ne voze sedan "gekepasi", nego hecbekovi i karavani.

nenad

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.
(Kobaja Grande, 28. novembar 2015 13:19)
na zalost Tipo nece imati ni priblizno takvu cenu jer je visa klasa, zato i jeste lepsi i moderniji, ovo nije zamena za Lineu

Zlatko

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.
(Kobaja Grande, 28. novembar 2015 13:19)

Pobrkao si mesto i vreme za ostavljanje komentara. Pa 500L koji se pravi kod nas i obican 500 nemaju odgovarajucu tj konkurentnu cenu. Ne vidim razlog da ovaj ima takvu cenu.

Zoran

pre 8 godina

@smejurija da te podsetim, Turska ima 65 miliona stanovnika i očito je vrlo uticajna. Ne znam kako si mislio da mi ovo dobijemo umesto Turaka? Na koju foru?

putnik

pre 8 godina

Ova kola su višeg ranga nego Citoren C-Elysee, oprema i konfort je ranga Octavia. C-Elysee je klase Clio, mislim da je i novi Clio veči. Linea i C-Elysee su istog ranga. A Tipo je povečan i tipuje na imučniju klientalu nego Linea. Odma primečujem da je sedište dosta udobno.

Cene u Turskoj su od 18.000 eur.

Krokodil

pre 8 godina

Spolja kako tako, ali unutra tezak plastikaner. Sija instrument tabla samo se cakli... Bas se iz aviona vidi da je "jeftinjara". Steta...

Stojko

pre 8 godina

@balkanboy
Relativno niska cena odrzavanja ali samo ako vozis Punto ili Stilo, i servisiras kod nekog lokalnog sustera.
Pogledaj cemu servisa i delova za 500L u ovlascenom servisu.

realan

pre 8 godina

Znak "LADA" bi mnogo vise prilicio ovom autu, tj izgledom me podseca na Ladu. Pocetna cena bi trebala da bude tu negde oko 10k nadam se, sto ce obezbediti odlicnu prodaju

Stella

pre 8 godina

Sasvim solidan automobil srednje klase, pogotovo za zemlje gde standard nije visok kao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Skandinaviji. Mislim da ce bez problema pronaći svoje kupce, ako cena bude prihvatljiva naravno.
(Mr.D, 28. novembar 2015 11:21)

Ovo nije automobil srednje klase, vec nize, negde izmedju B i C segmenta. A to da li je solidan mogu da izreknem tek kad sednem u auto i izvezem s njim jedno 300km. Imao sam priliku da nesto vise vozim Fiat 500L, i nije mi se nimalo dopao. Ovaj model mora biti mnogo bolji od 500L da bi bio prihvatljiv za moj ukus i standarde. Na slikama izgleda usminkano i fino, ali tek kad se sedne i krene na put vidi se kakav je zaista.

Rambo

pre 8 godina

Ovaj auto prilično liči na Škodu rapid, koju bih pre kupio nego Fiat tipo iz više razloga. Škoda nudi 2 karoserije, bolja paleta agregata koji su upareni sa boljim menjačima.

Juve

pre 8 godina

Najbolji u svojoj klasi. Nadam se da ce biti prodavaniji od Skode jer zasluzuju. Duga tradicija, italijanski smek, dobra vrednost za dati novac i sto je najvaznije nisu prevaranti!!!

bp

pre 8 godina

nikako da naprave kvalitet, da ne skripi cvrci, vrata kad zatvoris kao da si limenku zgazio, enterijer prazan nekako supalj fali nesto. Hyundai i Kia su prestigli Fiata upravo zato sto ne skrtare, sto nepadaju na sitnicama a te sitnice auto predstavljaju.

notek

pre 8 godina

Polako ali sigurno zaostaju za ozbiljnim proizvođačima iz generacije u generaciju.Osim simpatičnog dizajna koji ipak liči na audi i mazdu motorizacija je kao od pre 15 do 20 godina.Ako pogledamo napredak hyundai-a i kia-e i kvalitet njihovih automobila vidimo da fiat stoji u mestu dok drugi idu napred.Konkretno za ovaj model sve zavisi od cene ali za bazni model sve preko 10k je previše jer to znači da dizel sa 120 ks i solidnom opremom će koštati oko 16-18 k a to je mnogo.Pad vrednosti kod polovnjaka velik,garancija prosečna,kvalitet ispod prosečan,uživanje u vožnji ispod proseka rezultat osim u matičnoj zemlji statistička greška u prodaji na ozbiljnim tržištima.

realan

pre 8 godina

Znak "LADA" bi mnogo vise prilicio ovom autu, tj izgledom me podseca na Ladu. Pocetna cena bi trebala da bude tu negde oko 10k nadam se, sto ce obezbediti odlicnu prodaju

Anonymus

pre 8 godina

Kad sam procitao Tipo novi model, odusevio se, mada samo nakratko.Napred kao da nije Italijan, vec VW neka Jetta ili Golf, los dizajn, takodje i nazad kao da nije Italijan, vec neki Nemac stari A6 ili ova Skoda, dok unutra od Alfe interijer.
Verovatno ce cena biti jeftina, dok ovaj auto nije radjen za Italijansko trziste, obzirom da se ovde ne voze sedan "gekepasi", nego hecbekovi i karavani.

Krokodil

pre 8 godina

Spolja kako tako, ali unutra tezak plastikaner. Sija instrument tabla samo se cakli... Bas se iz aviona vidi da je "jeftinjara". Steta...

qwerty

pre 8 godina

Najbolji u svojoj klasi. Nadam se da ce biti prodavaniji od Skode jer zasluzuju. Duga tradicija, italijanski smek, dobra vrednost za dati novac i sto je najvaznije nisu prevaranti!!! (Juve, 28. novembar 2015 12:40)

A po cemu Tipo zasluzuje da bude prodavaniji od Skode, ili bilo koga drugog, kakve su to zasluge u pitanju? Duga tradisija? Cega, automobila koji se pretarano kvare? Ili smek? Kad se sediste kruni od loseg sundjera ili kad strada benzinska pumpa, sto je bilo i na prethodniku Linei, to je smek? Vrednost za novac, avaj, sta to znaci bice FIAT na gubitku? Nisu prevaranti? Kako znas? Auto se jos nije ni pojavio u prodaji.

boban,nis

pre 8 godina

Najvise volim Nemacka vozila i uglavnom sam vozio i vozim pomenuta,ali voziom sam i Fiat i Lanciu i mogu da vam kazem da su i jedan i drugi ,a narocito Lancia gospodska vozila.Ovaj tipo ce uspeti 100%.

smejurija

pre 8 godina

Umesto da mi u KG-u dobijemo ovo da radimo, sve ode u Tursku a nama mazu oci sa nekim srebrima i glupostima a svaka druga nedelja nam neradna...

putnik

pre 8 godina

Ova kola su višeg ranga nego Citoren C-Elysee, oprema i konfort je ranga Octavia. C-Elysee je klase Clio, mislim da je i novi Clio veči. Linea i C-Elysee su istog ranga. A Tipo je povečan i tipuje na imučniju klientalu nego Linea. Odma primečujem da je sedište dosta udobno.

Cene u Turskoj su od 18.000 eur.

miki

pre 8 godina

Za niskobudžetni automobil i nije tako loš, mada sam očekivao malo više od italijana makar po pitanju dizajna malo atraktivniju liniju. Agresivniji pristup, sportskiji izgled i u ovoj klasi običnih, narodnih automobila. Iako ne volim Renault vozila oni su bez premca po pitanju dizajna. Budući fluence koji najavljuju po ugledu na talisman biće baš po mojoj meri, mada šteta za fiat što ne lansiraju naslednija crome čiji sam ponosni vlasnik.

nenad

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.
(Kobaja Grande, 28. novembar 2015 13:19)
na zalost Tipo nece imati ni priblizno takvu cenu jer je visa klasa, zato i jeste lepsi i moderniji, ovo nije zamena za Lineu

Stella

pre 8 godina

Sasvim solidan automobil srednje klase, pogotovo za zemlje gde standard nije visok kao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Skandinaviji. Mislim da ce bez problema pronaći svoje kupce, ako cena bude prihvatljiva naravno.
(Mr.D, 28. novembar 2015 11:21)

Ovo nije automobil srednje klase, vec nize, negde izmedju B i C segmenta. A to da li je solidan mogu da izreknem tek kad sednem u auto i izvezem s njim jedno 300km. Imao sam priliku da nesto vise vozim Fiat 500L, i nije mi se nimalo dopao. Ovaj model mora biti mnogo bolji od 500L da bi bio prihvatljiv za moj ukus i standarde. Na slikama izgleda usminkano i fino, ali tek kad se sedne i krene na put vidi se kakav je zaista.

petar

pre 8 godina

Neko pomene loše motore, pa ti JTDm su biseri. 1.3 ima 200 Nm okretnog. 1.6 čak 320 Nm. I ako ih poredim sa recimo folskwagen TDI, tu je razlika vidljiva i za slepog i gluvog. Jer TDI smrde dosta više, a i zvuk im je više traktorski. JTDm je pedantniji, i okretni dobija več na malim okretajima.
Dok je 1.4 16V dobra opcija za one koje stavljaju plin.

Danas recimo šetao u šoping centru, od Golfa TDI veoma smrdi, i od Pasata, ovo stvarno truje. A kad prođe pored neki Stilo ili Punto, stvar je drugačija.

nemanja

pre 8 godina

Mislim da je stvoren pandan Fordovim automobilima iz B segmenta,koji su ako se dobro secam zarili i palili Evropom tekucom a i prerhodinim godina.

Mr.D

pre 8 godina

Sasvim solidan automobil srednje klase, pogotovo za zemlje gde standard nije visok kao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Skandinaviji. Mislim da ce bez problema pronaći svoje kupce, ako cena bude prihvatljiva naravno.

Stojko

pre 8 godina

@balkanboy
Relativno niska cena odrzavanja ali samo ako vozis Punto ili Stilo, i servisiras kod nekog lokalnog sustera.
Pogledaj cemu servisa i delova za 500L u ovlascenom servisu.

MV

pre 8 godina

S obzirom da je italijanski auto, strašno je bezličan. Deluje mi više kao neki mali Chrysler ili Dodge i sl. Nema šanse da će ovaj auto biti uspešan. Možda samo u Turskoj...

debla

pre 8 godina

au koje razočarenje što se tiče dizajna. napred kao predhodni (redizajnirani) ceed , nazad nešto bez veze, enterijer grande punto ili bravo, sve ukupno liči na predhodnu lineu. deluje kao da je u klasi sa rapidom, c-elyse, 301, nekom dacijom. takvi su i motori. mislim da ce se prodavati iskljucivo u beloj boji spreman za brendiranje, a za koju godinu eto ga i kod nas za 4000-5000. šteta za fiat koji generalno zna da pravi automobile

Kobaja Grande

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.

Juve

pre 8 godina

Fiat nije prevarant jer ima najbolje dizel motore i ne takmici se u segmentima gde nije dobar. U FCA korporaciji premium segment su Ferari, Maserati i Alfa. Fiat je kralj malih i kompaktnih modela.

balkanboy

pre 8 godina

FIAT ima svoje nedostatke pre svega u zavrsnoj obradi, ali sto se tice mehanike, motora tu je u samom vrhu i tu spada relativno niza cena odrzavanja.

petar

pre 8 godina

Imam fiat tipo 1990 godiste od 2007 godine ljudi moji za ovih osam godina koliko je kod mene nijedanput,ali nijedanput nije stao negde na putu,obozavam ga i ne mislim da ga menjam dokle god se kotrlja ,a drzi se jos uvek!

Crnimrak

pre 8 godina

Komentari nisu dobri jer suviše šablonski gleda većina i misle da kao nema neki "italo stil" i dizajn. Auto bas ima stil i inteligentan dizajn a verovatno i prihvatljiva rešenja i dovoljan kvalitet. Ni mali ni veliki, i klasičan i svež, i zapreminu i estetiku, jasno definiše odredjenu jedinstvenost..pogledajte bolje i promislite..jos da cena bude u dobrom odnosu dobijeno ulozeno!

Zlatko

pre 8 godina

Samo da cena bude odgovarajuca - konkurentski Citroen C-Elysee sa osnovnim benzincem i klimom u Srbiji kosta 9990eur. A Tipo je, ruku na srce, nekako lepsi i moderniji.
(Kobaja Grande, 28. novembar 2015 13:19)

Pobrkao si mesto i vreme za ostavljanje komentara. Pa 500L koji se pravi kod nas i obican 500 nemaju odgovarajucu tj konkurentnu cenu. Ne vidim razlog da ovaj ima takvu cenu.

inevitable

pre 8 godina

Koliko samo negativnih komentara, pretpostavljam od ovih sto su culi rekla-kazala, tipican balkanski mentalitet. U ovom c segmentu bice to dobar konkurent skodi rapid, peugeotu 301, renaultu fluence, i ako se bude prodavao po ceni od 10-13 hiljada eura bice to odlican mali sedan. Inace ranije sam vozio italijane i sada presao na francuze, i ponovo cu se vratiti, i jedino sto mi se kod francuza svidja je udobnost nista vise iskreno. Sam osecaj prilikom voznje italijana je nezamenjiv, sportska nota cak i kod voznje karavana sa jacim motorima, croma 1.9mjtd, marea 2.0 alfa 156, 159, 147, mnogo vise samopouzdanja pruzaju u odnosu na francuze. Da imam 10k evra uzeo bih nemca sigurno, ali trenutno za moj budzet italijani mi najvise pruzaju. Pozdrav.

nemanja s.

pre 8 godina

FIAT Tipo je razvijen u turskom projektnom birou Fiata i Tofas-a u Bursi. To je ozbiljan proizvod koji je namenjen tržištima na kojima se dobro prodaje Dacia Logan i Peugeot 301. Cenovni opseg od 8.000 do 12.000 Evra. U njega su Turci uložili novac zajedno sa Fiat-om. Ne sekirajte se Srbi moji, prodavaće se odlično! Mi ćemo ga voziti za par godina, skoro nov... prešao 155.000...uvoz iz neke zapadne zemlje.

Miki

pre 8 godina

Da mi skineš znak Fiat mogli bi 100 godina da pogađamo o čemu se radi!!!
I ne brini narode, u 2017. Polska dobija nazad Pandu da proizvodi a Kragujevac novi Punto!!!

hiavata

pre 8 godina

FIAT ima svoje nedostatke pre svega u zavrsnoj obradi, ali sto se tice mehanike, motora tu je u samom vrhu i tu spada relativno niza cena odrzavanja.
(balkanboy, 29. novembar 2015 09:14)

Ovde se radi o novim automobilima a ne onim starim 10 godina uvezenim iz Italije tako da teorija o jeftinijim servisima i nije bas tacna. Vecina delova koja se i menja nije od samog proizvodjaca automobila vec firmi tipa valeo, bosch, garret tako da cena ne moze biti nikako niza osim ako su delovi nize klase, ili su sumnjivog porekla. Dovoljno je da pogledate turbine garret u koje se sve automobile ugradjuju i bice vam jasno.

Pera drajver

pre 8 godina

Odličan auto još nov za pristojne pare, sjajno! Pljuvačima savetujem da sledeći put sa sajma automobila gde su ocenjivali modele stručnim mišljenjima krenu ranije na autobus kojim su došli da ne pate kad bude gužva...

NN

pre 8 godina

Redovan servis za 500L, benzinac 1.4l, u ovlascebom servisu iznosi oko 10000 rsd, Medjutim zadnja 2 puta su mi slali kupon sa kojim servis iznosi 7500 rsd koliko bi uzeo i neki obican servis. Za delove jos uvek ne znam cenu a valjda mi nece ni trebati.

Zoran

pre 8 godina

@smejurija da te podsetim, Turska ima 65 miliona stanovnika i očito je vrlo uticajna. Ne znam kako si mislio da mi ovo dobijemo umesto Turaka? Na koju foru?