Koja oprema vas najviše nervira u automobilu? ANKETA

Nisu baš svi vozači srećni zbog pojedinih elektronskih sistema u savremenim automobilima. Da li ste i vi među njima?

Automobili

Izvor:

Ponedeljak, 06.03.2023.

09:28

Koja oprema vas najviše nervira u automobilu? ANKETA
Foto: DarwelShots/Shutterstock

Današnji automobili imaju gomilu sistema asistencije, od kojih mnoge i ne koristimo, dok bismo za neke poželeli da ih nema. Oni su tu kako bi povećali bezbednost i udobnost u vožnji, ali u praksi se čini da nas samo nerviraju i komplikuju nam život.

Adaptivni tempomat i sistem za održavanje vozila u traci su sistemi pomoći koji nas polako približavaju autonomnoj vožnji. Međutim, kod mnogih vozača izazivaju nelagodnost, a u određenim situacijama se pokazuje njihova nesavršenost.

Na primer, tempomat će ponekad držati toliku distancu da ćete iznervirati vozača iza sebe, dok će vas drugi sistem ponekad cimnuti ka sredini trake iako niste "sekli" liniju.

Ima još toga, nekima, recimo, smeta ambijentalno osvetljenje, pogotovo ono u jarkim nijansama koje smetaju očima. Ako vas to ne dekoncentriše u vožnji, razna podešavanja, poput "klime", koja su sada smeštena na ekran multimedijalnog sistema sigurno hoće.

Naravno, ima mnogo korisnih stvari koje smo dobili u automobilima i čine nas bezbednijim, a vožnju komfornijom.

Međutim, neki proizvođači nam uporno nude sisteme čija je opravdanost pod znakom pitanja. Šta vas najviše nervira kod savremenih automobila?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: