Sve premijere sajma automobila u Beogradu

Posle trogodišnje pauze, kapije Beogradskog sajma ponovo se otvaraju za ljubitelje automobila i motocikala u četvrtak 12. maja.

Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Ovogodišnji DDOR BG CAR SHOW 07 (pod sloganom "Prirodni broj obrtaja") i 14. Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION ("Sve tvoje strasti na jednom mestu") održaće se u Beogradu od 12. do 15. maja.

Podsećanja radi, ljubitelji automobila i motocikala poslednji put su sa svojim ljubimcima na Beogradskom sajmu mogli da se druže tokom 54. Međunarodnog salona automobila, u martu 2019. Sledeći sajamski automobilski hepening, koji je trebalo da bude održan u martu 2020. godine, otkazan je zbog galopirajuće pandemije svega nekoliko dana pre svečanog otvaranja kapija sajma za posetioce.

Iako neki od razloga za gotovo trogodišnju sajamsku apstinenciju nisu sasvim nestali - posledice pandemije, problemi u međunarodnom transportu i komunikacijama, globalni problemi u automobilskoj industriji u vezi sa finalizacijom proizvodnje - ova manifestacija će biti održana kao jedna od retkih te vrste u tom periodu i u Evropi i u svetu.

Tako je čak i jedan Ženevski salon automobila po treći put odložen "za sledeću godinu", posle relativno neuspelih pokušaja sa različitim konceptima promocije najvećih svetskih brendova. I mnogi drugi ovogodišnji, pogotovo evropski automobilski hepeninzi otkazani su iz sličnih razloga.

Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

U skladu sa potrebama i mogućnostima izlagača i drugim objektivnim okolnostima manifestacija se održava u terminu nešto kraćem od uobičajenog, ali sa ciljem da bude prekretnica na automobilskom tržištu i u automobilskoj industriji Srbije.

U pitanju je sasvim novi izlagački koncept u čijem su fokusu vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobili na električni pogon i hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim pogonima, ekološki unapređeni i sa najvišim ekološkim standardima. Radi se o novim tehnologijama koje su danas aktuelne u auto-industriji i onima koje će to biti u najskorijoj budućnosti.

Očekuje nas skoro 50 sajamskih premijera i noviteta na našem tržištu

Audi e-tron GT (Foto: Audi)
Audi e-tron GT (Foto: Audi)

Među 48 novih modela koji će biti predstavljeni srpskoj publici, od čega su 36 premijere a 12 noviteti, sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom biće ih čak 36.

Čisto električnih automobila među premijerama i novitetima je čak 25, odnosno više od 50 odsto. Među njima su i ovogodišnji pobednici izbora za svetski i evropski auto godine, Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6.

Svi automobilski brendovi ove godine biće izloženi u hali 1 Beogradskog sajma.

AUDI pred posetioce premijerno izlazi sa električnim modelima e-tron GT i Q4 e-tron;

BMW-ov novitet je takođe model na struju, iX;

CITROEN ima čak pet premijera - od koje su tri električni automobili Ami, MY Ami Cargo i Ë-Berlingo VAN, a preostale dve C5 X i C5 Aircross Plug-In Hybrid.

Hyundai Ioniq 5 (Foto: Hyundai promo)
Hyundai Ioniq 5 (Foto: Hyundai promo)

DACIA takođe ima jedan novitet - sedmosed Jogger;

FIAT-ova premijera je električni model 500, a dve FORDOVE su električni Mustang Mach-E i SUV Explorer;

HONDIN novitet je HR-V, a HYUNDAI stiže sa pomenutim modelom na struju Ioniq 5, koji je proglašen za Svetski auto 2022. godine;

Kia EV6 (Foto: Kia promo)
Kia EV6 (Foto: Kia promo)

JEEP premijerno izlaže modele Compass 4xe, Wrangler 4xe i Compass MHEV;

KIA predstavlja električni model EV6, Evropski auto 2022. godine, kao i novitet Sportage;

MAZDIN novitet je CX-5 (redizajn);

Mercedes EQS (Foto: Mercedes promo)
Mercedes EQS (Foto: Mercedes promo)

MERCEDES-BENZ ima dve premijere, obe električne - SUV EQB i luksuznu limuzinu EQS;

MG, brend koji se premijerno predstavlja srpskoj publici, ekskluzivno dolazi sa čak četiri premijere - ZS 1.0, i tri električna modela ZS EV, 5 i eHS;

MINI-jeva premijera je Countryman PHEV;

Peugeot e-2008 (Foto: Peugeot)
Peugeot e-2008 (Foto: Peugeot)

OPEL na sajam dolazi sa pet premijera - tri su električne, Corsa-e, Mokka-e, Combo-e, a pored njih tu su i nova Astra Hybrid i Grandland Hybrid;

PEUGEOT ima tri premijere, od čega dve "na struju", e-2008, e-Rifter, i 308 Hybrid, i dva noviteta - 508 PSE Hybrid i 3008 Hybrid;

PORSCHE takođe stiže sa električnim premijernim adutom, modelom Taycan GTS, a LAND ROVER-ov novitet je Range Rover poslednje generacije;

Megane E-Tech (Foto: Renault promo)
Megane E-Tech (Foto: Renault promo)

RENAULT premijerno izlaže električni Megane E-Tech;

ŠKODINA premijera je električni Enyaq Coupe, a noviteti Fabia četvrte generacije i SUV Karoq (redizajn);

SUZUKI na sajmu predstavlja novitet SX4 S-cross Hybrid;

Toyota Aygo X (Foto: Toyota promo)
Toyota Aygo X (Foto: Toyota promo)

TOYOTINE premijere su mali krosover Aygo X i RAV4 PHEV;

VOLKSWAGEN premijerno predstavlja električni model ID.5;

VOLVO zaključuje listu premijera modelima C40 (na struju) i S90 T8 Plug-in Hybrid.

Podsećamo, kapije Beogradskog sajma otvaraju se u četvrtak 12. maja u 10h, a radno vreme je svakog dana 10-20h, osim u nedelju 15. maja, kada sajam traje do 19h.

Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za đake i studente 200. Parking (u krugu Sajma) plaća se 150 dinara po započetom satu (maksimalna, dnevna karta košta 750 dinara).

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je porodična ulaznica, Family Ticket, po ceni od 800 dinara, koja će (za dva roditelja i dvoje dece) važiti bilo kog dana sajma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu