Da li klasične lance za sneg mogu da zamene tekstilni?

Lanci za sneg su jedan od važnijih delova zimske opreme koju treba da imate u vozilu, naročito ako živite u brdsko-planinskim predelima ili se tokom snežnih padavina zaputite automobilom van grada. Pogotovo ako planirate na skijanje.

Izvor: B92, Revijahak.hr
Podeli
Foto: ancoay/Shutterstock
Foto: ancoay/Shutterstock

Osim klasičnih lanaca, već neko vreme postoje i tekstilna pomagala za vožnju na snegu koja su se sada razvila u pravu alternativu.

Zato je austrijski auto-klub ÖAMTC sproveo test takozvanih tekstilnih lanaca za sneg.

Uz merenje vučne sile, prvi put je korišćena i metoda koju je razvio ovaj auto-klub za objektivno određivanje prenosa snage pri startovanju vozila na snegu.

Ispitivanje je sprovedeno na automobilu opremljenom gumama dimenzija 225/50 R17, a uporedo sa tri vrste platnenih, testirani su i klasični lanci šest proizvođača.

Kako kažu u austrijskom auto-klubu, nijedan od ukupno devet testiranih modela nije postigao najvišu ocenu vrlo dobar (pet zvezdica). Ipak, generalno rezultat je pozitivan sa šest dobrih ocena (četiri zvezdice) i tri zadovoljavajuće (dve zvezdice).

"Iznenadilo nas je da tekstilna pomagala ni na koji način nisu inferiorna u poređenju sa performansama klasičnih lanaca za sneg, kada se radi o prenosu snage pri startovanju vozila", naglašava Stefan Kerbl, mehaničar ÖAMTC-a.

Kada su u pitanju montaža i rukovanje, platnena pomagala čak imaju prednosti u odnosu na konvencionalne lance za sneg.

Kakva su vaša iskustva sa klasičnim lancima, a kakva sa drugim pomagalima za vožnju po snegu?

Foto: Jaroslav Moravcik/Shutterstock
Foto: Jaroslav Moravcik/Shutterstock

Međutim, činjenica da je šest ispitanih lanaca za sneg i dalje generalno superiorno u odnosu na tekstilne alternative u testu, rezultat je njihove pouzdanosti i trajnosti.

Stefan Kerbl objašnjava: "Testne vožnje su vodile, između ostalog, i preko suve rute od maksimalno 50 kilometara, maksimalna brzina bila je zasnovana na specifikacijama proizvođača, ali je iznosila najviše 50 km/h. Čak i nakon relativno kratke udaljenosti, vidljivi su jasni znakovi istrošenosti na tekstilnim pomagalima sa rupama u strukturi materijala."

Stručnjak ÖAMTC-a nije u potpunosti zadovoljan u tom pogledu čak ni sa nekim konvencionalnim lancima za sneg.

Naime, tragovi trošenja na njima nisu bili preterno vidljivi, ali jedna karika lanca u jednom od modela je pukla, verovatno zbog preopterećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu