Svetlosna signalizacija zbunjuje vozače na granici

Čekanje u pogrešnom redu na graničnom prelazu može da vas košta i vremena i živaca. Putnici su, nažalost, na ulasku i izlasku iz Srbije u Severnu Makedoniju, ovog leta za to imali pregršt prilika.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Novosti.rs

Ponedeljak, 30.08.2021.

15:03

Svetlosna signalizacija zbunjuje vozače na granici
Foto: Netfalls Remy Musser/Shutterstock

Mnogi vozači koji su prelazili našu južnu granicu u više navrata su se našli u takvoj situaciji. Naime, onaj ko je poštovao uputstva sa piktograma na graničnom prelazu Preševo - našao se u najdužoj koloni, pišu Novosti.

Iz daljine je delovalo da rade samo dve trake, a da su ostale zatvorene. Tek kada bi prišli, vozači su shvatali da su u funkciji i one iznad kojih svetli crveni znak "X".

Haos je nastajao kada automobili krenu da prelaze iz punih u susedne trake. U Republičkoj direkciji za imovinu, koja je nadležna u ovom slučaju, međutim, kažu da nije u pitanju kvar.

"Proverili smo sa nadležnima na graničnom prelazu Preševo i dobili informaciju da su svi piktogrami u funkciji", stoji u odgovoru Sektora za upravljanje graničnim i pograničnim prelazima Republičke direkcije za imovinu.

"Organizovanje prilaza na graničnim prelazima je u nadležnosti Granične policije, dok je Republička direkcija za imovinu nadležna za održavanje, popravke, u ovom slučaju piktograma, po prijavi kvara od korisnika. Napominjemo da nismo imali nijedan zahtev od Uprave granične policije za popravkom istih."

Gotovo identičnu situaciji čitaoci Novosti su zabeležili i polovinom jula. Iako je signalizacija pokazivala da radi jedna traka, u funkciji su bile i one označene kao zatvorene.

Tada se, međutim, radilo na nadstrešnici i to je bio razlog kvara piktograma.

Iskustvo putnika pokazuje da i kada je u punom kapacitetu, terminal ne pokazuje uvek pravu sliku.

Kakvo je vaše iskustvo sa graničnim prelazom Preševo, ukoliko ste ga koristili ovog leta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: