Tiguan na "testu severnog jelena": Povećajte brzinu za 1 km/h i bićete u problemu VIDEO

Volkswagen Tiguan se bolje pokazao na testu od novog Golfa i Passata.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.01.2021.

17:30

Tiguan na
Foto: VW promo

Novi Volkswagen Golf nije se proslavio prošlog leta na čuvenom "testu severnog jelena", ali Tiguan za 2021. je položio.

Test oba vozila je sproveo španski sajt km77.com, koji uz švedski magazin Teknikens Värld (Svet tehnike), već duže vreme vrši ovu vrstu ispitivanja na novim modelima automobila, ukazujući proizvođačima na moguće nedostatke njihovih vozila.

Po pravilu ispitivanja koje obavljaju Španci, kada automobil padne na testu pri brzini od 77 km/h, ispitivanje se ponavlja pri nižim brzinama, sve dok vozilo ne uspe da prođe poligon bez obaranja čunjeva
Foto: VW promo
I dok je Golf 8 zadovoljavajući rezultat zabeležio tek pri brzini od 69 km/h, VW Tiguan je zamišljenu prepreku izbegao pri referentnoj brzini od 77 km/h bez gubitka kontrole i obaranja čunjeva.

Testni primerak ima paket opreme R-Line, dok se ispod haube nalazi 1.5 TSI sa 150 KS, uparen sa DSG menjačem sa duplim kvačilom. Na 19-inčnim alu felnama su 255/45 Pirelli Scorpion gume.

Iako je superiorno prošao poligon brzinom od 77 km/h, zanimljivo je da se Tiguan već pri 78 km/h pokazao znatno lošije. Automobil je obarao čunjeve, a u jednom trenutku su mu se najpre jedan, a zatim i dva točka istovremeno odvojila od asfalta.

Pogledajte video: Inače, osim novog Golfa, na ovom testu je svojevremeno pao još jedan Volkswagenov automobil.

Passat karavan se 2019. pri standardnoj testnoj brzini od 77 km/h opasno zaneo u stranu i udario granične čunjeve.

Test je zatim ponovljen nekoliko puta, pri manjim brzinama, da bi pri 73 km/h Passat najzad prošao stazu bez obaranja čunjeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: