Trotineti (ni)su problem VIDEO

Kako bi trebalo da izgleda vožnja električnih trotineta u Srbiji? Da li će brzina biti ograničena? I na koliko? Gde će moći da se voze? Da li će im biti omogućeno da se kreću kolovozom, biciklističkom stazom ili trotoarom?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

14:45

Trotineti (ni)su problem VIDEO

Vožnja električnih trotineta u poslednje vreme postala je sve popularnija u Srbiji. U međuvremenu, još uvek nema nikakvog zakona koji električni trotinet prepoznaje kao prevozno sredstvo.

Zato se dešava da imamo trotinet na auto-putu, neprilagođenu brzinu na trotoaru i savete struke koju mogu i ne moraju da budu prihvaćeni.

Ipak, sada se ponovo pominje da bi predlog novog Zakona o bezbednosti saobraćaja mogao da bude gotov do kraja ove godine.

Ko će moći da vozi električni trotinet, koji će propisi važiti i ko će sve to kontrolisati? To su tek neka od pitanja za Milana Ilića iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Pogledajte video TV Prve (prilog o ovoj temi počinje od 4 minuta videa):

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: