Novi predlog: Trotineti i dalje na trotoaru, ali maksimalno 8 km/h

Električni trotineti bi mogli i dalje da se voze na trotoaru, ali uz ograničenje brzine do osam kilometara na sat, predlaže radna grupa MUP-a koja se bavi izradom Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim će se regulisati i vožnja ovih dvotočkaša.

Izvor: B92, Blic
Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji trenutno ima više od 40.000 električnih trotineta.

Sa druge strane, Beograd ima oko 650.000 automobila i trotineti su nakon gradskog prevoza postali najpopularniji alternativni način transporta, što je pozitivno, ako se ima u vidu potreba da se smanji zagađenje vazduha u prestonici, piše Blic.

Ali, kako raste broj trotineta, raste i potreba da se uvedu pravila i način njihovog korišćenja ne bi li se zaštitili svi učesnici u saobraćaju, pa samim tim i vozači ovih dvotočkaša.

"Činjenica je da električnih trotineta ima sve više na trotoarima i da mnogi ova vozila koriste kao alternativni prevoz. Oni mogu da doprinesu i smanjenju gužvi na kolovozu i zagađenju vazduha. Mi dosad nismo imali nezgode sa težim posledicama u kojima su učestvovali trotineti. Zato razmišljamo da novim zakonom propišemo da se trotineti i dalje voze trotoarom, ali uz ograničenje brzine do šest, sedam ili najviše osam kilometara na sat. To znači da bi praktično išli brzinom pešaka", kažu u saobraćajnoj policiji.

Takođe, i dalje su otvorena pitanja ko će smeti da vozi koji trotinet i da li će biti obavezna zaštitna oprema, naglašavaju u policiji.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Kako su pitanje trotineta rešili drugi:

U Nemačkoj trotinetaši imaju ista prava kao biciklisti koji voze i u najprometnijim ulicama najvećih gradova. U Holandiji je uvedena obaveza da trotineti moraju da se registruju i imaju tablice, a da vozači moraju imaju vozačku dozvolu i više od 16 godina. Takođe, brzina trotineta je ograničena na 25 na sat. U Francuskoj trotinete ne mogu da voze mlađi od 12 godina, niti se sme ovaj dvotočkaš voziti po trotoaru osim na obeleženim mestima. Velika Britanija je u potpunosti zabranila trotinete u javnom saobraćaju, a to je najavila i Švedska zbog nedostatka infrastrukture.

S druge strane, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović smatra da električnim trotinetima nikako nije mesto na trotoaru.

"Postavlja se pitanje šta je trotinet ako se na tržištu pojavio trotinet koji ide 100 na sat? Je l‘ to motocikl? Ako znamo da je razlika između mopeda i motocikla to što moped nema brzinu veću od 45 na sat? S druge strane, nejasno je ko će i na koji način da kontroliše vozače trotineta da li poštuju ograničenje brzine do šest, sedam ili osam kilometara na sat? Kako će da uhvate nekog ko prekorači brzinu ako trotineti nemaju registarsku oznaku? Zašto bicikl po zakonu ne sme na trotoar, a trotinet sme? To su sve pitanja koja se moraju sada propisati jer su na tržištu sve jeftiniji i brži trotineti? Da ne bude da sada zakonom dozvolimo trotinete na trotoaru, a da posle četiri godine sve menjamo kada su se svi navikli da voze na taj način", objašnjava Okanović za Blic.

Poređenje sa biciklima?

Zoran Bukvić iz udruženja "Ulice za bicikliste" smatra da bi trotinetaši trebalo da dobiju status biciklista.

"Svakako nije racionalno da ukinemo nešto što praktično ceo svet praktikuje. Trotineti su realnost, a već sada ih u Srbiji ima gotovo kao i biciklista. Mislim da bi tim ljudima trebalo zakonom dati prava kao biciklistima, s tim što im, naravno, treba ograničiti brzinu kretanja u pešačkim zonama jer se na trotinetu lakše ubrzava i teže koči nego na biciklu. I biciklistima je zakonom zabranjena vožnja trotoarom, ali nas tolerišu ako ne jurimo", podvlači Bukvić.

Kako kaže, teško je zamisliti trotinetaša na kolovozu prometne saobraćajnice.

"Ne vidim vozača trotineta na kolovozu bulevara sa šest traka. Više ih vidim na trotoaru ili na kolovozu nekih mirnijih ulica. Sa malim točkovima trotinetaši su manje bezbedni na kolovozu u odnosu na bicikliste", apostrofira Bukvić.

strana 1 od 10 idi na stranu