Vožnja u papučama nije zabranjena, ali – da li bi trebalo da bude? VIDEO

Visoke letnje temperature navode vozače da naprave razne greške, a jedna od njih je svakako vožnja automobila u papučama.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

12:00

Vožnja u papučama nije zabranjena, ali – da li bi trebalo da bude? VIDEO

Po našem Zakonu o bezbednosti saobraćaja nije zabranjeno da vozimo u papučama i "japankama", ali preporuke nadležnih svakako postoje.

Da li bi trebalo propisati kazne za nošenje neadekvatne obuće u vožnji govori Milan Božović, stručnjak za bezbednost saobraćaja.

Ovih dana smo imali temperature od 34, 35 stepeni i nekako kada krenemo da sednemo u auto da vozimo, vuče nas da obujemo papuče, ali koliko je to bezbedno?

To nikako nije bezbedno i to ne bi trebalo da radimo. Ne samo što mi u putničkim automobilima umemo da obujemo papuče, pa onda da imamo problem tokom vožnje, nego je to uobičajeno i za vozače kamiona. Oni obično kada krenu na neka duža putovanja ili na duže ture naprave sobu od svoje kabine, to i jeste njihov radni prostor, njihova kancelarija pa onda ne koriste klasičnu obuću ili patike, već koriste nešto što im je jako lagano ili voze bosi. Čak i vozači putničkih automobila umeju da voze bosi.

Nije dobro voziti (u papučama ili bos) iz razloga što će ta noga da kliza u toj papuči, nećete imati odgovarajući otpor na kočnici onog trenutka kada je to neophodno, može da se dogodi da ta papuča spadne, da se zaglavi ispod pedala kvačila, kočnice ili "gasa" i da napravi poseban problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: