Kome ide kazna kad policija zaustavi Tesla automobil bez vozača? VIDEO

Jedan vlasnik Tesla automobila postavio je na YouTube snimak na kojem se vidi kako policajac zaustavlja Model 3 koji se kretao bez vozača, tokom testiranja Smart Summon opcije na velikom parkingu.

Podeli

Tokom trajanja testa naišlo je policijsko vozilo pod rotacijiom zbog čega je vlasnik automobila zaustavio svoje vozilo, ponašajući se kao da se sve dogodilo slučajno.

Sa svega nekoliko metara udaljenosti snimao je policajca koji je bio nezainteresovan za ljude sa kamerom u svojoj blizini, dok je obilazio automobil.

Delovao je pomalo i zbuljeno kada je shvatio da u Tesli nema vozača niti putnika. Tek tada se obratio čuveku sa kamerom i pitao ga šta se dešava.

Mnogo je onih koji tvrde da je video snimljen u dogovoru sa policajcem koji nije bio siguran kome da piše kaznu zbog prolaska na znak "Stop", jer niko nije fizički upravljao vozilom.

Policajac je uredno legitimisao vlasnika automobila, koji je prošao bez kazne jer tehnički niko nije prošao znak "Stop".

Istina je da ne postoji način da se utvrdi verodostojnost snimka, pa je moguće da se radi o montiranoj situaciji, ali je činjenica da video skreće pažnju na V10 update za Summon opciju, te na to da je kompanija više puta upozorila da je novi update još uvek u beta fazi testiranja i da zahteva prisustvo vozača u automobilu.

Smart Summon opcija može da posluži da se automobil pokrene bez vozača, a Tesla tvrdi da sa novim dodatkom vozač svoj automobil može i da "dozove" sa udaljenosti, zahvaljujući tome što nova opcija omogućava lakšu navigaciju kroz kompleksna okruženja, prenosi PC Press.

Kompanija je novu opciju počela da isporučuje u septembru, pa je sve više korisnika koji je testiraju, te se tvrdi da je već upotrebljena više od 550.000 puta, i da je postala "najviralnija Tesla opcija" do sada.

Summon funkcija je zabeležila i određene probleme, pa je nekoliko korisnika postavilo i snimke sudara koji su nastali usled korišćenja novog ažuriranja za ovu funkciju.

strana 1 od 10 idi na stranu