Šta sve znamo o novom Golfu?

Volkswagen je potvrdio da će novi Golf debitovati 24. oktobra.

Podeli
Foto: Motor1 render
Foto: Motor1 render

Već mesecima se iščekuje osma generacija najpopularnijeg evropskog automobila i "zaštitnog znaka" kompaktne klase.

Vremenom su mediji otkrivali detalje novog Golfa od koga se očekuje da donese brojna unapređenja bez promene prepoznatljivog DNK.

U eri eksplozije popularnosti krosovera, Golf bi trebalo da ostane perjanica "običnih" automobila i glavni adut Volkswagena na tržištu.

Za sada znamo da će osim standardne hečbek varijante, novi Golf imati i karavansku verziju, te modele visokih performansi sa kultnim oznakama GTI i R.

Na osnovu špijunskih fotografija je jasno da je VW igrao na sigurnu kartu kada je u pitanju dizajn pa se ne razlikuje preterano od prethodnika.

Kamuflirani Golf 8 (Foto: VW promo)
Kamuflirani Golf 8 (Foto: VW promo)

Glavni aduti eksterijera bi trebalo da budu matriks LED farovi koji će mu dati "premijum" notu.

Mnogo drastičnije promene se očekuju u unutrašnjosti, pre svega promena konzervativne kontrolne table koju će zameniti dva displeja sa poslednjom generacijom tehnologije u multimedijalnom sistemu.

Jedan od bitnih aduta novog Golfa je što će biti lakši od prethodnika, a za pogon će biti zadužene već standardni 1,0 i 1,5-litarski TSI turbo-benzinski te 1,6 i 2,0-litarski TDI turbo-dizel agregati.

Za dve godine se na tržištu očekuje i plug-in hibridna verzija.

GTI varijanta će raspolagati sa 255 KS, snažniji GTI TCR će imati 290, a najsnažniji Golf imaće oznaku R sa najmanje 300 KS.

strana 1 od 10 idi na stranu