Nova Toyota Camry od sada i na srpskom tržištu FOTO

Toyotina poslovna limuzina svečano je predstavljena na brodu Zeppelin u Novom Sadu i u Golf klubu na Adi Ciganliji u Beogradu, a kupcima u Srbiji nudi se isključivo u verziji sa hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2019.

11:45

Nova Toyota Camry od sada i na srpskom tržištu FOTO
Foto: Toyota Srbija

Osmu generaciju Toyote Camry publika u Srbiji prvi put je mogla da vidi uživo u martu, na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Na brodu Zeppelin u Novom Sadu, ovaj novitet predstavio je Toyotin partner TAGO CAR, dok su Toyota Centar Beograd i MAG novi Camry predstavili na terenima Golf kluba na Adi Ciganliji.
Foto: Toyota Srbija
Iz japanskog proizvođača ističu da je Camry, sa preko 700.000 primeraka godišnje, najprodavaniji automobil u svom segmentu na svetskom tržištu.

Inače, Toyota Camry je (u više generacija) do sada prodat u preko 19 miliona jedinica a novi model je dostupan u preko 100 država sveta
Foto: Toyota Srbija
Poslovna limuzina, koja se u Evropu vratila u najnovijem izdanju nakon 14 godina odsustva, razvijena je na potpuno novoj TNGA K mehaničkoj platformi. Novi Camry, sa „mekfersonom“ u prednjem i dvostrukim poprečnim ramenima u zadnjem delu, nudi unapređenu upravljivost, udobnost i bezbednost u svim uslovima vožnje, kažu u Toyoti.

Uz puno prostora u kabini, karoserija dužine 4885 mm i širine 1840 mm, sa međuosovinskim razmakom od 2825 mm, nudi prtljažni prostor od 524 litra koji može dodatno da se proširi obaranjem naslona zadnje klupe.
Foto: Toyota Srbija
Hibridnu pogonsku grupu čini benzinac, radne zapremine 2.487 „kubika“, koji u sadejstvu sa elektromotorom isporučuje 160 kilovata, odnosno 218 „konja“.

Prenos snage obavlja se preko e-CVT menjača sa opcijom manuelnog biranja stepena prenosa.
Foto: Toyota promo
Zahvaljujući hibridnom pogonu, Camry ubrzava do stotke za samo 8,3 sekunde, ali više od tog podatka impresionira njegova štedljivost. Prema fabričkim podacima, na otvorenom putu troši samo 4,2 l/100 km, u gradskim uslovima 4,8, a u mešovitom ciklusu 4,3 l/100 km.

Sve to uz prosečnu emisiju od 98 grama CO2 po kilometru.
Foto: Toyota promo
Novi Camry već od osnovne verzije (Style) nudi širok spektar Toyota Safety Sense sistema aktivne i pasivne bezbednosti – kao što su detekcija pešaka i biciklista, prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, asistencija u slučaju neželjenog napuštanja saobraćajne trake, upozoravanje na vozila u drugim trakama i opasnost od sudara.

Vozačima je u Style paketu na raspolaganju i automatska kontrola dužine snopa Bi-LED svetala, kamera za vožnju unazad, elektronska pomoć pri kretanju na uzbrdici, aluminijumski točkovi od 17 inča, nadzor pritiska u pneumaticima, sistem automatskog otključavanja i startovanja motora bez ključa, dvozonski klima uređaj s jonizatorom vazduha, električno podešavanje vozačevog sedišta, dva TFT ekrana od po sedam inča (za Toyota Touch 2 i između brojila), DAB digitalni radio prijemnik, više USB priključaka i druga atraktivna oprema.
Foto: Toyota promo
Sledeći u ponudi je Camry Sol koji ima alu felne od 18 inča, navigacioni sistem i ekran od osam inča za Toyota Touch 2. Camry Executive nudi nadogradnju TSS-a sistemom za nadzor kretanja u mrtvim uglovima sa automatskim kočenjem prilikom vožnje unazad, LED zadnja svetla, kožna sedišta i druge detalje unutrašnjosti, električno podešavanje položaja upravljača i suvozačkog sedišta, grejanje prednjih sedišta i bežični punjač za mobilne telefone.
Foto: Toyota promo
U vrhu ponude je Camry Premium sa „hed-ap“ displejom od 10 inča koji projektuje informacije na vetrobran, trozonskim klima uređajem, JBL ozvučenjem sa devet zvučnika, električnim podešavanjem položaja naslona zadnje klupe, električno podesivom zaštitom od sunca u zadnjem delu, kao i višenamenskim naslonom za laktove pozadi sa komandama za audio sistem, klimatizaciju i električno podešavanje zadnje klupe.

Camry Style trenutno može da se nabavi po akcijskoj ceni od 32.900 evra (redovna cena 34.400), dok najopremljeniji Premium košta 41.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: