Nova Toyota Camry od sada i na srpskom tržištu FOTO

Toyotina poslovna limuzina svečano je predstavljena na brodu Zeppelin u Novom Sadu i u Golf klubu na Adi Ciganliji u Beogradu, a kupcima u Srbiji nudi se isključivo u verziji sa hibridnim pogonom.

Podeli
Foto: Toyota Srbija
Foto: Toyota Srbija

Osmu generaciju Toyote Camry publika u Srbiji prvi put je mogla da vidi uživo u martu, na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Na brodu Zeppelin u Novom Sadu, ovaj novitet predstavio je Toyotin partner TAGO CAR, dok su Toyota Centar Beograd i MAG novi Camry predstavili na terenima Golf kluba na Adi Ciganliji.

Foto: Toyota Srbija
Foto: Toyota Srbija

Iz japanskog proizvođača ističu da je Camry, sa preko 700.000 primeraka godišnje, najprodavaniji automobil u svom segmentu na svetskom tržištu.

Inače, Toyota Camry je (u više generacija) do sada prodat u preko 19 miliona jedinica a novi model je dostupan u preko 100 država sveta

Foto: Toyota Srbija
Foto: Toyota Srbija

Poslovna limuzina, koja se u Evropu vratila u najnovijem izdanju nakon 14 godina odsustva, razvijena je na potpuno novoj TNGA K mehaničkoj platformi. Novi Camry, sa „mekfersonom“ u prednjem i dvostrukim poprečnim ramenima u zadnjem delu, nudi unapređenu upravljivost, udobnost i bezbednost u svim uslovima vožnje, kažu u Toyoti.

Uz puno prostora u kabini, karoserija dužine 4885 mm i širine 1840 mm, sa međuosovinskim razmakom od 2825 mm, nudi prtljažni prostor od 524 litra koji može dodatno da se proširi obaranjem naslona zadnje klupe.

Foto: Toyota Srbija
Foto: Toyota Srbija

Hibridnu pogonsku grupu čini benzinac, radne zapremine 2.487 „kubika“, koji u sadejstvu sa elektromotorom isporučuje 160 kilovata, odnosno 218 „konja“.

Prenos snage obavlja se preko e-CVT menjača sa opcijom manuelnog biranja stepena prenosa.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Zahvaljujući hibridnom pogonu, Camry ubrzava do stotke za samo 8,3 sekunde, ali više od tog podatka impresionira njegova štedljivost. Prema fabričkim podacima, na otvorenom putu troši samo 4,2 l/100 km, u gradskim uslovima 4,8, a u mešovitom ciklusu 4,3 l/100 km.

Sve to uz prosečnu emisiju od 98 grama CO2 po kilometru.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Novi Camry već od osnovne verzije (Style) nudi širok spektar Toyota Safety Sense sistema aktivne i pasivne bezbednosti – kao što su detekcija pešaka i biciklista, prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, asistencija u slučaju neželjenog napuštanja saobraćajne trake, upozoravanje na vozila u drugim trakama i opasnost od sudara.

Vozačima je u Style paketu na raspolaganju i automatska kontrola dužine snopa Bi-LED svetala, kamera za vožnju unazad, elektronska pomoć pri kretanju na uzbrdici, aluminijumski točkovi od 17 inča, nadzor pritiska u pneumaticima, sistem automatskog otključavanja i startovanja motora bez ključa, dvozonski klima uređaj s jonizatorom vazduha, električno podešavanje vozačevog sedišta, dva TFT ekrana od po sedam inča (za Toyota Touch 2 i između brojila), DAB digitalni radio prijemnik, više USB priključaka i druga atraktivna oprema.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Sledeći u ponudi je Camry Sol koji ima alu felne od 18 inča, navigacioni sistem i ekran od osam inča za Toyota Touch 2. Camry Executive nudi nadogradnju TSS-a sistemom za nadzor kretanja u mrtvim uglovima sa automatskim kočenjem prilikom vožnje unazad, LED zadnja svetla, kožna sedišta i druge detalje unutrašnjosti, električno podešavanje položaja upravljača i suvozačkog sedišta, grejanje prednjih sedišta i bežični punjač za mobilne telefone.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

U vrhu ponude je Camry Premium sa „hed-ap“ displejom od 10 inča koji projektuje informacije na vetrobran, trozonskim klima uređajem, JBL ozvučenjem sa devet zvučnika, električnim podešavanjem položaja naslona zadnje klupe, električno podesivom zaštitom od sunca u zadnjem delu, kao i višenamenskim naslonom za laktove pozadi sa komandama za audio sistem, klimatizaciju i električno podešavanje zadnje klupe.

Camry Style trenutno može da se nabavi po akcijskoj ceni od 32.900 evra (redovna cena 34.400), dok najopremljeniji Premium košta 41.000 evra.

strana 1 od 9 idi na stranu