Da li biste umesto automobila koristili bicikl kao prevozno sredstvo u gradu?

Šesta po redu manifestacija "Narandžasta biciklistička vožnja", koja promoviše bicikl kao prevozno sredstvo budućnosti u cilju smanjenja saobraćajne gužve i popularizacije svakodnevne vožnje bicikla, održaće se u subotu, 8. juna.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

18:00

Da li biste umesto automobila koristili bicikl kao prevozno sredstvo u gradu?
Foto: Nemanja Panteliæ (ilustracija)

Masovna biciklistička vožnja "Orange Bike Ride" (Narandžasta biciklistička vožnja) biće po šesti put održana u okviru međunarodnog biciklističkog festivala „Beograd Velograd“. Vožnja promoviše bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo.

Beograd Velograd biciklistički festival organizuju beogradsko društvo ‘Velograd’ i Ambasada Kraljevine Holandije. Okupljanje učesnika najavljeno je za subotu, 8. jun u 16 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, dok je početak vožnje zakan je za 17 h. Tom prilikom, biciklistaima će se obratiti Henk van der Dol, Ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji i Ralf van der Zijden, direktor festivala "Beograd Velograd".

Po završetku vožnje u 18.30 h, u okviru festivala na Dorćol Platz-u, biće uručene nagrade pobednicima Like My Bike takmičenja, a manifestacija će se završiti zanimljivim programom u festivalskoj atmosferi. Festival je besplatan i otvoren za sve.

"Da bismo poboljšali kvalitet života u gradu, svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, preduzeća i političari. Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele svoja iskustva, uče jedni od drugih, sarađuju, zabave se i uživaju", kažu organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: