Kada je vreme za nove gume?

Sezona letnjih guma u Srbiji počela je 1. aprila, iako su u međuvremenu temperature često bile na nivou zimskih. Mnogi vozači su samo zamenili zimski set već korišćenim letnjim, a mnogi među njima nisu ni utvrdili da li je on adekvatan.

Izvor: Tportal
Podeli
Foto: welcomia/Depositphotos
Foto: welcomia/Depositphotos

Bez obzira na kvalitet vozila i nivo bezbednosnih sistema, ono što je zajedničko svim automobilima već decenijama i od čega sigurnost u njima najviše zavisi su upravo gume.

Gume su jedan od potrošnih materijala na automobilima koje se, na žalost, na našim prostorima često previše ignorišu kao bezbednostni faktor.

Nema vozača koji nije video automobil sa istrošenim pneumaticima koji su na nivou popularnog "slika", a takva neodgovornost često je glavni uzrok saobraćajnih nesreća.

Gume ne traju zauvek, a glavni razlog za njihovu promenu su istrošenost gaznog sloja, oštećenje kao i starost. Guma kupljena pre 5-6-7-8 godina bez obzira što ispunjava zakonski potreban broj milimetara dubine šare često nije bezbedna.

Pročitajte još Polovne gume – da ili ne?

Preporučuje se da se najmanje jednom nedeljno proverava stanje guma na automobilu, jednom mesečno nivo pritiska, dubina šare i znaci oštećenja, posebno sa osetljivije bočne strane. Ako niste sigurni, ne ustručavajte se da potražite savet stručnjaka.

Pet je glavnih razloga za promenu gume: probušena, potrošena, stara, oštećena i nepravilno se troši.

Foto: tete_escape/Depositphotos
Foto: tete_escape/Depositphotos

Više ne postoje unutrašnje gume, a curenje vazduha kroz samu konstrukciju savremene gume sprečava tanak sloj butila s unutrašnje strane. Često se guma probuši, a da se to jasno ne primeti.

Moguće je da nedeljama vozite sa ekserom ili šrafom u gumi i da ona tek neznatno gubi pritisak pa je naduvate opet je danima upotrebljiva.

Zbog toga je potrebno da prilikom pregleda guma dobro pogledate kompletnu gaznu poršinu i unutrašnju stranu koja nije uvek jasno vidljiva. Ako primetite strani predmet u gumi – ne vadite ga!

Odvezite se što pre do vulkanizera, jer biste vađenjem tog predmeta mogli u trenutku ostati bez vazduha u gumi. Paradoksalno, taj strani predmet zapravo je svojevrsni čep koji sprečava to da vazduh iscuri iz gume.

Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS), minimalna dubina šare na letnjim gumama je 1,6 milimetara, a na zimskim 4 mm.

Foto: stocksnapper/Depositphotos
Foto: stocksnapper/Depositphotos

Gume svih renomiranih proizvođača imaju takozvani TWI (Tread Wear Indicator), malene pragove u gaznim kanalima visine tačno 1,6 mm od dna profila koji ukazuju na dubinu šare. Ukoliko guma nije istrošena to tih pragova, ona ispunjava zakonske norme.

Ali to ne znači da je bezbedna za vožnju, to je poslednji stadijum pouzdanosti gume koja je već odavno bila spremna za đubre jer zbog plićeg profila izbacuje manje vode pa je moguć akvaplaning, koji može da vas košta udesa.

Što se tiče starosti gume, teško je dati tačnu procenu kada je pneumatik prešao "granicu" bezbednosti u tom pogledu. To uglavnom zavisi od kvaliteta same gume odnosno proizvođača, te načina na koji je guma čuvana.

Na životni vek gume utiču i vremenski uslovi u kojima se najčešće koristi, način vožnje, održavanje, pritisak. Svaki parametar značajno utiče na stanje pneumatika. Jasno je da gume starije od deset godina, uključujući i rezervnu, ne bi trebalo koristiti, ali ako ste gume kupili i pre pet sezona, dobro proverite njeno stanje.

Foto: B92
Foto: B92

Ako niste sigurni koliko je stara vaša guma, to se lako utvrdi – sa strane svake gume postoji oznaka DOT (Departmend of Transport Safety Standards), koja se sastoji iz niza od osam slova i brojeva, koji označavaju serijski broj proizvodnje i fabrike.

Poslednja četiri broja, koja se uglavnom nalaze u pravouglom okviru pokazuju približan datum proizvodnje – prva dva broja je nedelja, a druga dva godina proizvodnje.

To znači ako piše 0115, da je proizvedena u prvoj nedelji 2015. godine (slika gore), dakle početkom januara te godine.

Guma ne mora biti probušena da bi bila oštećena. Na njenu pouzdanost mogu značajno da utiču trenja o ivičnjak, rupu na putu ili prelazak preko tupog predmeta.

Foto: weerapat/Depositphotos
Foto: weerapat/Depositphotos

Svaka perforacija, rez i izobličenje utiču na bezbednost pneumatika. Najbolje je da stručnjak proveri stanje gume jer će sa sigurnošću proceniti da li je moguće samo "zakrpiti" gumu.

Ako ste sami primetili neku promenu na gumi, nije preporučljivo voziti na njoj. Zamenite je iako je možda pod optimalnim pritiskom i što pre je predajte vulkanizernu na procenu.

Na kraju, često se zbog mehaničkog problema sa geometrijom automobila (vešanja ili prenosa) guma nepravilno troši. To može biti i rezultat nepravilnog pritiska u gumama.

I u ovom slučaju se obratite stručnjaku ako sami primetite abnormalnost ili za procenu stanja pneumatika.

Nepravilno istrošena guma može značajno da utiče na bezbednost vožnje, posebno prilikom loših vremenskih uslova i u zahtevnijim okolnostima vožnje.

Ukoliko se sami odlučite na promenu guma ili vam to savetuje stručnjak, i u tom slučaju postoji nekoliko predloga.

Ne morate da promenite sve četiri gume, često ni nisu sve četiri došle do tog stadijuma, ali važno je da menjate bar u paru, tačnije da uvek menjate obe gume sa iste osovine i da budu potpuno identične – proizvođač, marka, "šara" gaznog sloja, dimenzije, indeks brzine i opterećenja, jer se i gume različitih marki, a istih oznaka mogu značajno razlikovati.

Osim toga, koristite dimenzije guma koje preporučuje vozač za model automobila koji posedujete, sve stroži saobraćajni propisi nalažu da na svom vozilu imate dimenzije guma koje su zakonski predviđene za njega.

Foto: ArchManStocker/Depositphotos
Foto: ArchManStocker/Depositphotos

Za kraj jedna preporuka koja je među vozačima jednako nerešiva dilema kao da li je bolji automobil na dizel ili benzinski pogon.

Bez obzira da li vaše vozilo ima prednji, zadnji ili pogon na sva četiri točka, preporučuje se da nove, novije i kvalitetnije gume montirate na zadnju osovinu.

Razlog je smanjenje gubitka prijanjanja, jer bez obzira na vrstu pogona, gubitak prijanjanja je teže kontrolisati na zadnjem delu vozila jer na prednjoj osovini imate upravljački sistem kojim možete da vršite manje ili veće korekcije prilikom vožnje.

Nadamo se da smo vam pomogli ovim savetima, a glavni je – ne zapostavljajte gume, jer one često čuvaju glavu!

strana 1 od 12 idi na stranu