Kako poboljšati bezbednost motociklista u saobraćaju? VIDEO

S dolaskom lepog vremena, sve češće su učesnici saobraćajnih nezgoda motociklisti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2019.

14:12

Kako poboljšati bezbednost motociklista u saobraćaju? VIDEO

Paralelno sa aktuelnim salonom automobila u Beogradu, održava se i Međunarodni sajam motocikala – Motopassion. To je prilika da se još jednom uputi apel da povedemo računa o motociklistima kao učesnicima u saobraćaju, ali i samim motociklistima da obavezno koriste zaštitnu opremu.

Statistika govori da je u toku protekle godine u Srbiji poginulo 49 motociklista, a većina nastradalih bili su mlađi od 27 godina.

To jeste poboljšanje u odnosu na 2009, kada je poginulo preko 120 vozača dvotočkaša, ali postavlja se pitanje kako dodatno poboljšati bezbednost motociklista u saobraćaju?

O tome za TV Prva govori doktor Vladimir Jevtić ispred Asocijacije za bezbednost motociklista.

Čuli smo statistiku, brojevi jesu manji nego prethodnih godina, ali kako možemo još da poboljšamo bezbednost motociklista u saobraćaju? Da li je to sigurnosna oprema?

"Sigurnosna oprema je nešto što vozačima uvek preporučujemo, ali to je svakako i edukacija i izbor odgovarajućeg motocikla za početnike..."

Pogledajte ceo prilog o savetima za bolju bezbednost motociklista u saobraćaju:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: