Kako je prošao Suzuki Jimny na "testu severnog jelena"? VIDEO

Suzuki Jimny dobija sve pohvale za svoje terenske karakteristike, ali kako se ovaj automobil ponaša prilikom naglih manevara na asfaltu?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2019.

10:10

Kako je prošao Suzuki Jimny na
Screenshot YouTube

Najnovija generacija malog Suzukijevog terenaca našla se na čuvenom "testu severnog jelena", koji se sastoji iz manevra nagle promene pravca, pri brizini od 60 ili više km/h, čime se simulira izbegavanje određene prepreke na putu. Na taj način utvrđuje se koliko je određeni model stabilan i samim tim bezbedan u datim okolnostima.

Ovaj test svetu je približio švedski magazin Teknikens Värld (svet tehnike), koji već decenijama na taj način ispituje nove modele automobila.

Naime, na putevima u toj zemlji severni jeleni su česta pojava jer njihove ustaljene, prirodne pravce kretanja presecaju savremene saobraćajnice.

Test severnog jelena godinama sprovodi i španski automobilski sajt km77.com, koji je nedavno testirao Suzuki Jimny poslednje generacije.

Pogledajte kako se mali terenac pokazao tokom ovih oštrih manevara: Iako španski novinari nove modele standardno ispituju pri brzini od 77 km/h (otuda i naziv sajta), Jimny nije uspeo da uspešno završi manevar pri nešto manjoj brzini (76 km/h).

Pokušaj pri brzini od 71 km/h takođe je doživeo neuspeh, a test je uspešno okončan tek kada je brzina spuštena na 68 km/h, što s obzirom na konstrukciju automobila i njegovu primarnu funkciju i nije toliko loš rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: