Premijera: Volkswagen Passat (redizajn) FOTO

Nemački proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje “osveženog” Passata za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2019.

11:30

Premijera: Volkswagen Passat (redizajn) FOTO

Nakon redizajna američke verzije, restilizovan je i evropski Passat. Volkswagen je “osvežio” sve verzije ovog modela – limuzinu, karavan Variant i kros varijantu Alltrack, a kozmetičke promene su kao i obično diskretne.
Dizajneri su preoblikovali prednji i zadnji branik, dok je maska hladnjaka pretrpela neznatnu restilizaicju. Tu su i nove prednje i zadnje svetlosne grupe, koje su sada standardno dostupne u LED tehnologiji, baš kao i LED dnevna svetla i farovi za maglu.

Specijalni matrix farovi – već viđeni u novom Touaregu – obezbeđuju bolju osvetljenost puta ispred vozila i poboljšavaju bezbednost u vožnji.
Od ostalih, sitnijih promena na spoljašnjosti automobila izdvaja se nov način obeležavanja naziva modela na karoseriji.

Slično kao na Volkswagenu Arteon, oznaka “Passat” sada je centralno postavljena ispod amblema “VW” na poklopcu prtljažnika.
Promene u unutrašnjosti još su diskretnije, a Volkswagen navodi da je Passat za 2019. opremljen novom, trećom generacijom multimedijalnog sistam, kao i unapređenom digitalnom instrument tablom.

Ekran multimedije može biti dimenzija 6.5, 8.0 ili 9.2 inča.
Proizvođač se potrudio da unapredi i sisteme asistencije vozaču, pa tako poluautonomni sistem vožnje sada funkcioniše sve do brzine od 210 km/h.

U ponudi su takođe adaptivni tempomat, pomoć u održavanju vozila u okvirima saobraćajne trake, sistem autonomnog skretanja vozila u slučaju opasnosti od sudara, sistem pomoći prilikom parkiranja i dr.

Elektromehanički kočni sistem, koji obezbeđuje brže kočenje, sada je standardni deo opreme (pre redizajna bio je dostupan samo na hibridnoj, GTE verziji).
Motorizacija obuhvata tri TSI turbo benzinca i četiri TDI turbo dizel agregata.

Osnovni, 1.5 TSI proizvodi 150 ks (110 kW), a na raspolaganju su i dva 2.0 litarska turbo benzinca sa 190 ks (140 kW) i 272 ks (200 kW).
Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da biraju između četiri opcije.

Bazični 1.6 TDI isporučuje 120 ks (88 kW), dok novi 2.0 TDI Evo proizvodi 150 ks (110 kW). Osim njega, u ponudi su još dve dvolitarske varijante – sa 190 ks (140 kW) i 240 ks (176 KW).

Volkswagen je saopštio da je paleta motora sada "zelenija" i da emituje manje štetnih materija.
Kupcima je na raspolaganju i plug-in hibrid Passat GTE, koji sada može da pređe do 55 km samo na struju (prema novom WLTP ciklusu), odnosno do 70 km (izraženo u starom NEDC. Poređenja radi, Passat GTE je pre redizajna mogao na struju da se vozi do 50 km, prema NEDC proceduri.

Inače, pogosnki sistem sastoji se od 1.4 TSI benzinca sa 115 ks (85 kW) i elektromotora, a ukupna kompniovana snaga hibrida iznosi 218 ks (160 kW).
Restilizovani Passat i dalje će se izrađivati u pogoni Emden u Nemačkoj, gde se ovaj model proizvodi još od 1978.

Ipak, kada se 2023. pojavi nova generacija Passata, on više neće biti “Made in Germany”, s obzirom da je najavljeno da se proizvodnja seli u Češku, u Škodinu fabriku Kvasini.

Volkswagen će narudžbine za redizajnirani Passat početi da prima u maju, najpre u Nemačkoj, a prve isporuke kupcima predviđene su za avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: