Ovako izgleda Škoda Kamiq FOTO

Nakon što je prošle nedelje otkrila ime svog urbanog krosovera, Škoda je sada objavila i prve skice modela Kamiq.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

13:15

Ovako izgleda Škoda Kamiq FOTO

I Kamiq ima prednju masku koja predstavlja jedinstveno obeležje brenda iz Mlade Boleslave, uz dve svetlosne grupe horizontalno razdvojene.

Gornja grupa služi kao DRLs uz dinamične pokazivače pravca, a odvojeni su rešetkom sa dvostrukim lamelama karakterističnom za Škodine SUV modele.

Kamiq iz profila ima sportsku liniju sa blago zakošenim krovom iza B stuba, dok na zadnjem delu dominira natpis Škoda između štop svetala u obliku slova C.

Izgled eksterijera kompletira srebrna završnica krovnih šina i aluminijumskih felni.
Kamiq je razvijen na MQB A0 argitekturi Volkswagen Grupe i u suštini predstavlja rođaka već predstavljenih VW T-Crossa i Seat Arone.

Škodin komplaktni SUV će deliti pogonske jedinice sa B SUV segmentom grupacije i verovatno će imati samo pogon na prednjoj osovini.

Kamiq će za početak biti ograničen samo za tržište Evrope, a prodaja će početi ubrzo nakon premijere na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. marta.

U međuvremenu se očekuje još detalja o ovom krosoveru, možda čak i potpune speficikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: