Galerija: Opel Zafira Life

Opel je polovinom januara predstavio koncepcijski potpuno drugačiju Zafiru od one na koju smo navikli, sa dodatkom Life u imenu, čime je ovaj proizvođač praktično ostao bez predstavnika u klasičnom mini-van segmentu vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

14:44

Galerija: Opel Zafira Life

Opel Zafira Life baziran je na EMP2 mehaničkoj platformi PSA grupacije, a biće ponuđen u tri veličine karoserije: mala (S) dužina od 4,60 m, srednja (M) 4,95 m i velika (L) od 5,30 m.

Svaka od njih dostupna je u opcijama sa do devet sedišta.

"S" verzija Zafire Life za oko 10 centimetara je kraća od sadašnjeg modela Zafira, dok je "L" oko 65 centimetara duža i skoro velika kao Vivaro Combi.

Zafira Life tako pokriva do tri segmenta automobila i predstavlja potpuno novi model među MPV vozilima sa većim brojem sedišta.
"Mala" verzija takmičiće se sa kompaktnim vanovima, ali nudi više prostora i mesta za do 9 putnika – što je bez premca u ovoj klasi.

Takođe ima i mali krug okretanja (11,3 m) i dvoje kliznih vrata sa senzorima koja se otvaraju automatski, na zamah stopala, slično kao i vrata prtljažnika modela Astra Sports Tourer i Insignia Sports Tourer.

"Srednja" Zafira Life (kao i najveća Zafira Life L) ima 35 cm duže međuosovinsko rastojanje, koje iznosi 3,28 metara. Time pruža više prostora za noge putnika na zadnjim sedištima, što ovaj model čini konkurentom vanova srednje veličine iz D segmenta.
Za sve varijante moguće su takođe konfiguracije sa pet, šest, sedam ili osam luksuznih, kožnih sedišta.

Obaranjem suvozačkog sedišta mogu se transportovati predmeti do 3,50 m dužine. Preklapanje trećeg reda sedišta uvećava zapreminu prtljažnika Zafire Life “S” na 1.500 litara (do linije krova).

Uklanjanjem sedišta korisni prostor raste do 3.397 litara.
Svetska premijera Zafire Life održana je na salonu automobila u Briselu (19-27. januara) a prvi primerci će moći da se naruče u februaru.

Podaci o motorizaciji za sada nisu saopšteni, ali je Opel otkrio da će Zafira Life biti dostupna i sa 4x4 pogonom, sa naprednim IntelliGrip sistemom kontrole proklizavanja. Sistem pogona na sve točkove delo je off-road specijalista iz Dangela.

Više fotografija nove Zafire možete pogledati u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: