Ako već niste stavili zimske gume, sada je pravi trenutak za to VIDEO

Za bezbednost u saobraćaju važno je i to da sva vozila imaju zimske gume kada je to zakonom propisano. Redovi ispred vulkanizera i dalje su dugački jer kao po običaju radimo sve u poslednji trenutak.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2018.

14:00

Ako već niste stavili zimske gume, sada je pravi trenutak za to VIDEO
Foto: B92/NÆ

Puni parkinzi ispred servisa, gde ljudi čekaju i po nekoliko dana kako bi zamenili gume govore da se vozači užurbano pripremaju za najavljeni sneg.

Jedni su čekali da padnu temperature vazduha pa da obave zamenu, drugi su mislili da će izbeći prvu gužvu koja obično nastane oko 1. novembra, dok neki imaju duhovito viđenje čitave situiacije.

"Najavili su u sredu prvi sneg, a bile su visoke temperature pa mislim da je u letnjim bilo bezbedno da se vozi."

"Očekivao sam da će od prvog novembra biti navala velika da će do sada već proći taj prvi talas tako da zato sada dolazim."

"Bilo je toplo, a u stvari nema novogodišnje rasvete nema zime, došla novogodišnja rasveta moraju i gume da se menjaju."

U servisu za zamenu guma kažu da gužve ima.

"Danas se čekalo oko tri sata da se dođe na red i očekujemo da će tako biti u narednih par dana."

Ukoliko ste nekim slučajem do sada propustili brojne tekstove o zimskim gumama koje smo objavljivali u poslednjih mesec dana na našem sajtu, ponavljamo ukratko ono najosnovnije.

"Važno je da na niskim temperaturama ispod sedam stepeni imamo zimske pneumatike. Naravno da postoji prelazni period kada je tokom dana temperatura preko 10 stepeni, a tokom noći ispod sedam stepeni i to je ono vreme kada je prihvatljivo da vozite i letnje pneumatike. U slučaju kada na putu imamo sneg, led potrebno je da imamo zimske pneumatike kako bismo upravljali vozilom na bezbedan način", podseća Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Ako se i dalje kolebate oko toga da li treba zameniti letnje za zimske gume pogledajte u video prilogu još nekoliko razloga zašto to treba da to učinite:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: