"Osvežena" Suzuki Vitara stigla u Srbiju

Restilizovana Vitara na našem tržištu može se nabaviti po ceni od 13.700 evra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

09:00

Dimenzije (dužina/širina/visina): 4.175/1.775/1.610 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.500 mm (Foto: globalsuzuki.com)

Dizajnerski restilizovana i tehnički delimično unapređena, Suzuki Vitara je u novom izdanju stigla i na naše tržište i to po neznatno izmenjenim cenama u odnosu na prethodnu verziju.

Vitara u novom ruhu sada se nudi i sa trocilindarskim Boosterjet motorom zapremine 998 cm3, koji sa manuelnim petostepenim menjačem i pogonom na prednje ili sve točkove raspolaže sa 111 KS pri 5.500 obrtaja u minutu i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm pri 2.000 do 3.500 o/min.

U verziji sa automatskim šestostepenim menjačem i pogonom na prednje točkove isti pogonski agregat maksimalni obrtni moment od 160 Nm postiže pri 1.800 do 4.000 o/min.
Prtljažnik: 375 - 1.120 l (Foto: globalsuzuki.com)
Za one koji preferiraju više snage tu je i 1.4 litarski (1.373 cm3) Boosterjet motor sa 140 KS do kojih "stiže" pri 5.500 o/min, dok je maksimalni obrtni moment 220 Nm pri 1.500 do 4.000 o/min.

Po fabričkim podacima, najekonomičniji je jednolitarski motor sa pogonom na prednje točkove i manuelnim menjačem, čija je prosečna potrošnja oko 5,3 litra na 100 pređenih kilometara.

Inače, sa slabijim motorom Vitara postiže 180 km/h uz ubrzanje do 100 km/h, zavisno od vrste pogona i menjača, od 11,5 do 12,5 sekundi, dok je maksimalna brzina sa 1.4 litarskim motorom 200 km/h, uz ubrzanje do "stotke" od 9,5 do 10,3 sekunde.

Suzukijev AllGrip pogon na sva četiri točka na raspolaganju je u obe motorske verzije.
Foto: globalsuzuki.com
Redizajniara Vitara je dobila je novu masku hladnjaka, a u prednjem braniku smešten je radarski sistem koji omogućava precizniju podršku pri kočenju, pouzdanije praćenje saobraćajne trake i pravovremenu detekciju saobraćajnih znakova.

Prednji branik osvežen je i hrom paketom. I zadnji branik ima novu formu (bolje prikriva lonac izduvnog sistema), kvalitetnije je napravljen, a ugrađena su i nova led stop svetla.

Osvežen je i enterijer, a, osim novih, kvalitetnijih materijala, ono što se odmah primećuje je nova instrument tabla sa LCD ekranom od 4,2 inča u boji s 3D funkcijama. I putnici i vozač će se radovati udobnijim sedištima, a vozač i suvozač naslonu za ruku.
Foto: globalsuzuki.com
Na našem tržištu, Vitara sa 1.0 litarskim motorom sada se nudi sa dva paketa opreme – Comfort i Premium.

Osnovni Comfort paket dostupan je kod najjeftinije varijante, a, između ostalog, čine ga sedam vazdušnih jastuka, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, bočna ojačanja u vratima, ESP, ABS sa EBD funkcijom, TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), Hill Hold (pomoć pri pokretanju na uzbrdici) BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), sigurnosni alarm, blokada motora, auto stop/start sistem, daljinska centralna brava, klima-uređaj, radio CD/MP3/USB sa četiri zvučnika, audio i Bluetooth komande na upravljaču, multifunkcionalni računar, elektropodizači prednjih prozora, led stop svetla itd.

Ova verzija Vitare sa pogonom na prednje točkove u nemetalik boji košta 13.700 evra, u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama (to je ujedno i početna cena za Vitaru u redizajniranoj formi). Doplata za metalik boju je 450 evra.
Foto: globalsuzuki.com
Premium paket, dodatno na Comfort, sadrži i aluminijumske felne sa pneumaticima 215/55R17, prednja svetla za maglu, upravljač presvučen kožom sa komandama tempomata i limitatora brzine, elektropodizače zadnjih prozora, multimedijalni ekran osetljiv na dodir, kameru za nadzor pri kretanju unazad, automatski jednozonski klima-uređaj...

U verziji ALLGRIP tu je i radarski sistem podrške pri kočenju – detekcija vozila i pešaka, radarski sistem praćenja saobraćajne trake, detekcija vozila u mrtvom uglu, detekcija saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, Hill descent (pomoć pri spuštanju nizbrdo), a sa automatizovanim TipTronik menjačem komande su na upravljaču.
Foto: globalsuzuki.com
Vitare opremljene jačim, 1.4 litarskim motorom nude se s Premium, Elegance i Exclusive paketima opreme.

U verzijama sa pogonom na prednje točkove i ručnim menjačem, dostupni su paketi Premium i Elegance, a sa automatizovanim menjačem Premium i Exclusive.

U Vitarama s pogonom na sve točkove i manuelnim menjačem kupci mogu da biraju bilo koji od tri ponuđena paketa, a sa automatizovanim menjačem na raspolaganju su Premium i Exclusive paketi.
Foto: globalsuzuki.com
Elegance paket, u odnosu na Premium, ima još i hrom/crne aluminjumske naplatke, LED kratka svetla, vrata i sedišta obložena kožom, prednja svetla sa senzorom, senzor za kišu, pametni ključ, adaptivni tempomat, navigaciju, radarski sistem podrške pri kočenju i praćenja saobraćajne trake, detekciju vozila u mrtvom uglu i saobraćajnih znakova, parking senzore napred i pozadi, Hill descent...

Exclusive podrazumeva i elektropodesiv panoramski krovni prozor koji se može otvarati. Najskuplja verzija redizajnirane Vitare, 1.4 Exclusive sa SO Color dvobojnom karoserijom košta 23.150 evra sa PDV-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: