Novi Mercedes A klase zablistao na Jadranu (FOTO)

Početak proizvodnje nove generacije Mercedesa A klase nemački proizvođač propratio je serijom fotografija koje su nastale na hrvatskom primorju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

12:33

Novi Mercedes A klase zablistao na Jadranu (FOTO)

Stilski, A klasa hečbek tipičan je predstavnik sledeće generacije Mercedesovih vozila i oblikovana je u skladu sa novim dizajnerskim jezikom.

Novi dizajn karakterišu oštrije linije karoserije i agresivniji izgled, za razliku od prethodnika koji je imao "mekše" crte.
Nova A klasa ima veće međuosovinsko rastojanje od prethodne za 30 mm, dok je ukupna širina vozila povećana za 14 mm. U Mercedesu tvrde da će putnici pozadi imati više prostora, kako za kolena, tako i po širini – u visini ramena, ali i za glavu.

Prtljažnik je takođe veći, i to za nekih 30-ak litara, pa je sada na raspolaganju zapremina od 370 l.
U početku, A klasa je dostupna sa jednim od tri ponuđena motora – dva benzinca i jednim dizelašem.

Osnovnu benzinsku varijantu predstavlja Mercedes A 200 koji za pogon koristi četvorocilindarski 1.3 litarski motor od 163 ks i 250 Nm, u paru sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (7G-DCT) ili šestobrzinskim manuelnim menjačem
Snažniji, Mercedes A 250 pogonjen je četvorocilindarskim 2.0 agregatom sa 224 ks i 350 Nm, dok dizel opciju zastupa A 180d opremljen 1.5 l motorom sa četiri cilindra koji razvija 116 ks i 260 Nm.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: