Premijum karavan sa severa: Volvo V60 za 2019. (FOTO)

Volvo je objavio fotografije i tehničke detalje nove generacije modela V60, uoči svetske premijere zakazane za sajam automobila u Ženevi.

Podeli

Švedski proizvođač, koji je više od pola veka prepoznatljiv po svojim karavanima, predstavio je najnoviji model tog tipa Volvo V60 za 2019.

Dizajnerski, novi V60 se nadovezuje na, za broj veći, Volvo V90, a koristi i zajedničku, modularnu SPA (Scalable Product Architecture) mehaničku platformu.

Dužina automobila je 4.761 mm, što znači da je 7 cm duži od SUV-a XC60, dok je međuosovinsko rastojanje 2.872 mm.

Jedna od najvažnijih osobina karavan vozila je njihova funkcionalnost i prostranost, kako putničke kabine, tako i prtljažnika. Novi V60 zadovoljava ove karakteristike, s obzirom da je u startu na raspolaganju 529 litara prtljažnog prostora koji se obaranjem zadnjih sedišta povećava na maksimalnih 1.364 litra.

V60 za 2019. je prvi Volvo model na SPA platformi koji će biti dostupan u čak dve plug-in hibridne verzije.

Prvi od dva benzinsko-električna hibrida ima oznaku T6 Twin Engine AWD i raspolaže sa ukupno 340 ks, dok snažniji, T8 Twin Engine AWD proizvodi 390 konjskih snaga.

Pored hibidnih verzija, ponuda na evropskom tržištu uključuje i dva benzinca, T5 i T6, kao i dva dizelaša, D3 i D4.

Kao i na svakom Volvo modelu najnovije generacije, lista sistema asistencije je dugačka, a V60 će imati istu ponudu savremenih bezbednosnih tehnologija kao veći modeli iz serije 90 i Volvo XC60.

Među njima je City Safety sistem za bezbedniju vožnju u gradskim uslovima, pri manjim brzinama, koji sadrži funkciju automatskog kočenja u slučaju da se automobil previše približi drugom vozilu ispred.

Pored toga, novi V60 opremljen je i Pilot Assist tehnologijom polu-autonomne vožnje, koja vozaču olakšava duga putovanja autoputem.

Zvanična svetska premijera modela Volvo V60 za 2019. održaće se početkom marta na ženevskom auto-salonu, dok će prvi primerci stići na evropske puteve u leto 2018.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

strana 1 od 10 idi na stranu