Svetska premijera: Stigao je novi Mercedes A klase FOTO

Mercedes je na svečanosti održanoj u Amsterdamu predstavio novu generaciju svog kompaktnog hečbeka. Nova A klasa je stilski i tehnološki modernizovana, a povećan je prostor za putnike u kabini.

Podeli

Novi Mercedes A klase imao je premijeru nakon niza "tizera" kroz koje nam je proizvođač otkrivao deo po deo ovog vozila.

Sada smo u prilici da automobil sagledamo u celini i da se upoznamo sa njegovim tehničkim detaljima.

Direktor Mercedesa, Diter Ceče, na premijeri u Amsterdamu
Direktor Mercedesa, Diter Ceče, na premijeri u Amsterdamu

* Dizajn nove A klase (VIDEO)

Stilski, A klasa za 2019. je tipičan predstavnik sledeće generacije Mercedesovih vozila i oblikovana je u skladu sa novim dizajnerskim jezikom, čije smo elemente mogli da vidimo na novom Mercedesu CLS.

Novi dizajn karakterišu oštrije linije karoserije i agresivniji izgled, za razliku od prethodnika koji je imao "mekše" crte.

"Nos" automobila je postavljen niže nego kod odlazeće A klase, farovi su manji i jednostavnije oblikovani, sa dominantnim LED dnevnim svetlima u obliku bumeranga, dok je maska hladnjaka nešto šira.

Sve to utiče da automobil ima dinamičniji izgled, čak i kada se ne kreće.

Dimenzije (dužina/širina/visina): 4419/1796/1440 mm. Međuosovinsko rastojanje: 2729 mm
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4419/1796/1440 mm. Međuosovinsko rastojanje: 2729 mm

Ako se nova A klasa posmatra sa strane, primećuju se dalja pojednostavljenja u oblikovanju, pa je nekadašnji "skulpturalni" dizajn sa dve oštre linije koje su se protezale duž prednjih i zadnjih vrata sveden samo na jednu, donju liniju.

Zadnji deo automobila takođe donosi dizajnerske elemente koji će krasiti novu generaciju Mercedesovih vozila – šira, a tanja stop svetla uokvirena LED trakom trapezoidnog oblika. Za razliku od prethodne A klase, zadnje svetlosne grupe su sada dvodelne, jedna polovina je ugrađena u zadnje krilo, a druga u vrata prtljažnika.

Agresivnijem i sportskijem izgledu na putu svakako će doprineti i nove alu felne dimenzija od 16 do 19 inča.

O unutrašnjosti automobila već je bilo reči kada je Mercedes objavio prve fotografije enterijera.

U najkraćem, Mercedes je nastavio sa "digitalizacijom" kabine, pa će novu A klasu biti moguće naručiti sa potpuno digitalnom komandnom tablom, koja se sastoji od dva povezana displeja – onaj ispred vozača menja klasični instrument klaster, dok desni ekran opslužuje multimedijalni sistem.

Iako dvodelna, tabla izgleda kao jedinstveni displej koji zauzima polovinu širine kokpita, a na raspolaganju je i unapređeno ambijentalno osvetljenje sa 64 dostupne nijanse boja.

Što se tiče digitalne komandne table, u ponudi će biti više opcija. Mogu se narućiti dva ekrana od po 7 inča, zatim kombinacija jednog displeja od 7 i drugog od 10,25 inča, i na kraju varijanta sa dva ekrana od po 10,25 inča.

Multimedijalnim ekranom može se upravljati pomoću ekrana osetljivog na dodir, ali i putem touchpad-a na centralnoj konzoli, u zavisnosti koju opciju kupac odabere.

Takođe, na raspolaganju su i glasovne komande.

Nova A klasa ima veće međuosovinsko rastojanje od prethodne za 30 mm, dok je ukupna širina vozila povećana za 14 mm. U Mercedesu tvrde da će putnici pozadi imati više prostora, kako za kolena, tako i po širini – u visini ramena, ali i za glavu.

Prtljažnik je takođe veći, i to za nekih 30-ak litara, pa je sada na raspolaganju zapremina od 370 l.

Pored funkcije grejanja (prednjih) sedišta, na raspolaganju je i opcija hlađenja i masaže, što je ranije bilo rezervisano za Mercedese viših klasa.

Nova A klasa opremljena je i gomilom sistema asistencije, koji su takođe preuzeti sa najluksuznijih modela, poput S klase: Active Distance Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist i Active Brake Assist (standard), dok PRE-SAFE Plus funkcija "prepoznaje" situaciju u kojoj je neizbežan sudar sa drugim vozilom otpozadi i automatski aktivira kočnicu kako bi se smanjila opasnost od sekundarnog sudara sa trećim vozilom.

U početku, A klasa će moći da se naruči sa jednim od tri ponuđena motora – dva benzinca i jednim dizelašem.

Osnovnu benzinsku varijantu predstavlja Mercedes A 200 koji za pogon koristi četvorocilindarski 1.3 litarski motor od 163 ks i 250 Nm, u paru sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (7G-DCT) ili šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Snažniji, Mercedes A 250 pogonjen je četvorocilindarskim 2.0 agregatom sa 224 ks i 350 Nm, dok dizel opciju zastupa A 180d opremljen 1.5 l motorom sa četiri cilindra koji razvija 116 ks i 260 Nm.

U početku će i A 250 i A 180d biti dostupni samo sa 7G-DCT menjačem sa duplim kvačilom.

Prema fabričkim podacima, A 200 do stotke ubrzava za ravno 8 sekundi, sa 7G-DCT menjačem, odnosno 8,2 s ako se za prenos snage odabere manuelni menjač.

Maksimalna deklarisana brzina je 225 km/h, a prosečna potrošnja u kombinovanom režimu 5,1 l/100 km ( 7G-DCT) i 5,6 l/100 km (manuelni menjač).

Mecedes A 250 od 0 do 100 km/h siže za 6,2 s i razvija maksimalnih 250 km/h, dok je prosečna potrošnja prema fabričkim podacima 6 l/100 km.

Sa druge strane, dizelaš troši svega 4,1 l/100 km, a do stotke stiže za 10,5 s, pre nego što razvije maksimalnih 202 km/h.

Prednji pogon je standard kod svih modela, a pogon na sva 4 točka dostupan je kao opcija.

Takođe, po želji se može naručiti i aktivni sistem oslanjanja.

Novi Mercedes A klase moći će da se naruči na evropskom tržištu već od marta 2018. a cena za sada nije poznata.

.

Aktuelno

Vozači (za sada) odahnuli, ali šta ih očekuje kasnije?

Pored izraženog negodovanja i ljutnje, reakcije čitalaca na vest o uvođenju duplog tehničkog pregleda pokazale su da smo kao vozači generalno svesni potrebe za unapređenjem bezbednosti saobraćaja, ali da su neophodne mere koje će suštinski promeniti trenutno stanje na srpskim putevima.

Aktuelno subota 19.05. 08:45 Komentara: 68
strana 1 od 290 idi na stranu