Koji model će biti "Auto godine 2018" u Srbiji?

U Vršcu su proteklog vikenda održana prva dva dana testiranja kandidata za titulu "Automobil godine 2018."

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

09:56

Koji model će biti
Foto: Dragan Kostiæ i Aleksandar Uglješiæ (autogodine.org)

Asocijacija automobilskih novinara organizovala je prvu turu testova potencijalnih kandidata za dobijanje zvanja "Automobil godine 2018".

Žiri sastavljen od 13 domaćih automobilskih novinara tokom dva dana imao je mogućnost da u potpuno bezbednim uslovima proba i uporedi 24 vozila koji su kandidovani za titule "Automobil godine 2018".

Kandidati su podeljeni četiri kategorije: do 15.000 evra, preko 15.000 evra, Crossover/SUV i Best buy.
Foto: Dragan Kostiæ i Aleksandar Uglješiæ (autogodine.org)
Asocijacija automobilskih novinara Srbije već nekoliko godina unazad održava izbor za "Automobil godine", a ovog puta članovi žirija su dobili priliku da svoj posao ocenjivanja kandidata obave u gotovo idealnim uslovima.

Naime, ceo događaj prepoznali su SMATSA Pilotska Akademija i Turistička organizacija grada Vršca, koji su bili domaćini žiriju i uvoznicima, i pružili kompletnu logističku podršku.
Foto: Dragan Kostiæ i Aleksandar Uglješiæ (autogodine.org)
Prva dva test dana sastojala su se od tehničke prezentacije modela od strane predstavnika uvoznika, test vožnji na pisti aerodroma SAA na kojoj se se ocenjivali preciznost upravljanja, vozna dinamika i vozne karakteristike automobila. Treći deo testova obavljen je na regionalnom putu Vršac – Gudurica.

Odlični vremenski uslovi i aerodromska pista i stajanka koji su bili bez ikakvih ograničenja na raspolaganju žiriju, novinarima su pružili potpuno bezbedno okruženje za testiranje vozila, dok je, ne previše opterećen saobraćajem, regionalni put sa različitim vrstama asfaltne podloge bio dobar poligon za drumsku vožnju.
Foto: Dragan Kostiæ i Aleksandar Uglješiæ (autogodine.org)
Žiri Asocijacije automobilskih novinara čini 13 specijalizovanih novinara, koji će ocenjivanjem 24 kandidovana vozila u 15 test kategorija bodovnim saldom doći do najboljih u ovogodišnjoj konkurenciji.

Kandidati po klasama su:
Best buy Do 15.000 evra Preko 15.000 evra SUV/krosover
FIAT 500L Cargo VW Polo Mercedes S klase Alfa Romeo Stelvio
Suzuki Swift Seat Ibiza Alfa Romeo Stelvio Nissan Qashqai
Suzuki Ignis Ford Fiesta Opel Insignia Nissan X-Trail
Dacia Duster Dacia Duster Jeep Compass Peugeot 3008
Ford Fiesta Opel Crossland X Nissan X-Trail VW T-Roc
Honda Civic Toyota Yaris Nissan Qashqai Seat Arona
Nissan Micra Volvo XC60
Suzuki Swift Dacia Duster
Suzuki Ignis Opel Grandland X
BMW X3
Toyota Land Cruiser
Foto: Dragan Kostiæ i Aleksandar Uglješiæ (autogodine.org)
Pre proglašenja pobednika, koje će se održati na Sajmu automobila u Beogradu u martu, Asocijacija automobilskih novinara planira da organizuje još dva test dana sa vozilima kandidatima, kako bi se potpuno otklonile sve nedoumice o najboljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: