Električni pogon napada najprodavaniji auto-segment SAD

Kompanija Workhorse predstavila je u Las Vegasu pik-ap W15 sa elektromotorom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

13:25

Električni pogon napada najprodavaniji auto-segment SAD

Najprodavaniji model u Sjedinjenim Državama je Fordov pik-ap F-150, a na ovom ogromnom automobilskom tržištu pik-apovi su veoma tražena roba. Zato i ne čudi što je sve rasprostranjenija elektrifikacija zahvatila i taj segment vozila.

Na Međunardonom sajmu elektronike CES 2018. u Las Vegasu predstavljena je pretprodukcijska verzija elektrifikovanog pik-apa Workhorse W-15.
Ovo vozilo prvih 130-ak km prelazi isključivo na struju, a onda se uključuje benzinski agregat koji služi isključivo kao generator električne energije i koji dopunjva pogonske baterije na automobilu.

Nakon što se aktivira pomenuti benzinac, W-15 može da pređe još 500 km.
Vozilo za pogon koristi elektromotor snage 480 “konja”, a u pretprodukcijskoj varijanti karoserija je bazirana na modelu Chevrolet Silverado.

Ipak, mehanička platforma je delo kompanije Workhorse. Karakteriše je nezavisno zadnje vešanje i pogon na sva 4 točka.
Workhorse W-15 ima nosivost od 1 tone, a može da povuče prikolicu mase 2.270 kg.

Kompanija planira da do kraja 2018. proizvede i isporuči već naručenih 5.300 vozila, a nove narudžbine počeće da prima početkom 2019. godine.

Osnovna cena iznosi 52.500 dolara, bez subvencija i drugih beneficija koje elektrifikovana vozila imaju u SAD.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: