Opozivaju najskuplje, ni visoka cena nije garancija

Mercedes je pokrenuo četiri kampanje za opoziv automobila u SAD, zbog raznih tehničkih problema, a među modelima koji će biti pozvani na vanredni servis su i neka od najskupljih vozila iz game nemačkog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

10:10

Opozivaju najskuplje, ni visoka cena nije garancija
Mercedes-Maybach S600

Potencijalni problemi koji su detektovani na automobilima na američkom tržištu, između ostalog, obuhvataju i brave na vratima i farove, a Mercedes je procenio da je u pitanju ukupno 8.700 vozila.

Iako sam broj opozvanih automobila nije veliki, pažnju privlači nekoliko skupocenih luksuznih, terenskih i sportskih modela, za koje su njihovi vlasnici izdvojili pozamašne sume novca.
Mercedes G500 4x4²
Među spornim automobilima su SUV modeli GLE i GLS, ali i više modela iz najluksuznije, S klase – uključujući i one sa AMG značkom.

Takođe, na listi modela koji će proći vanrednu proveru i servisiranje je i superluksuzni Mercedes-Maybach S600, koji košta preko 200.000 dolara.

Sva problematična vozila proizvedena su 2016. i 2017. godine.
Mercedes GLS
Među potencijalnim problemima koji se mogu javiti na ovim Mercedesima su brave na zadnjim vratima koje se ne zaključavaju kako treba, pa je potrebno izvršiti pregled i zameniti one koje su neispravne.

Problemi sa farovima mogu se javiti kod 8.134 primeraka kompaktnog SUV modela GLC, a jedan od najskupljih terenaca, G550 (uključujući i ekstremnu verziju G500 4x4²) "kuburi" sa kočnicama. Inače, pomenuti G500 4x4² košta oko četvrt miliona dolara.
Mercedes-AMG GT
Na kraju spiska nalazi se 10 sportskih automobila Mercedes-AMG GT, opremljenih AMG Performance sedištima, kod kojih je potreban ili apdejt softvera za funkcionisanje vazdušnih jastuka na poziciju suvozača, ili je potrebno u potpunosti zameniti ove vazdušne jastuke.

Mercedes-AMG GT u SAD košta od 130.000 dolara, pa naviše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: