Da li ste za kamere u automobilima? (ANKETA)

Saobraćajne nezgode, pokušaji prevara, krađe i slični problemi koji muče vozače i "zatrpavaju" srpske sudove mogli bi umnogome biti rešeni zahvaljujući kamerama u automobilima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.12.2017.

09:30

Da li ste za kamere u automobilima? (ANKETA)
Foto: Getty images

Međutim, nije sve tako jednostavo, prisustvo uređaja za snimanje ima i drugu stranu medalje, jer kao i sve može da bude zloupotrebljeno, pre svega u vidu kršenja privatnosti.

U međuvremenu, ovaj segment saobraćaja nije tačno propisan zakonom u Republici Srbiji, pa ne postoje jasne odredbe za upotrebu video opreme u automobilima.

Uglavnom, sudije ne prihvataju video snimke učesnika saobraćaja, pre svega jer su u pitanju privatni uređaji koji nisu "atestirani", pa se uvek pretpostavlja da su moguće manipulacije.

Naravno, ima slučajeva kada sudije po sopstvenom uverenju prihvate snimak kao dokazni materijal i u takvim situacijama se slučajevi po pravilu vrlo brzo rešavaju.

Jedni su za, drugi protiv, treći u "sredini". Šta vi mislite o kamerama u automobilima?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: