Svetska premijera: Jeep Wrangler za 2018. / FOTO

Jeep je na sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio novu generaciju svog legendarnog terenca.

Podeli

Američki proizvođač objavio je seriju fotografija i tehničke detalje novog Wranglera koji je zahvaljujući upotrebi aluminijuma lakši oko 90 kg od prethodnika, dok je istovremeno konstrukcija vozila kruća nego ranije.

Dizajn spoljašnjosti i enterijera imali smo prilike da vidimo na prvim fotografijama koje je Jeep objavio uoči premijere i tu nema mnogo iznenađenja, s obzirom da se proizvođač držao oprobane formule uz minimalnu stilsku modernizaciju.

Izbor motora koji je predstavljen u Los Anđelesu očekivano se sastoji od dva benzinca, pošto je premijera održana na američkom tlu. U budućnosti, na nekim svetskim tržištima, pre svega u Evropi, biće ponuđen i 3.0 litarski dizelaš.

Što se benzinskih jedinica tiče, tu je 3.6 V6 Pentastar sa 285 ks i 353 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovaj motor uparen je sa sa šestobrzinskim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem.

Drugu benzinsku opciju čini četvorocilindarski 2.0 turbo agregat koji proizvodi 268 ks i 400 Nm i dostupan je isključivo u kombinaciji sa automatskim prenosnim sistemom.

Treba napomenuti da je Wrangler sa ovim motorom ima takozvani "blagi" hibridni pogon koji se sastoji još od baterije od 48 volti i električnog motora koji nije potpuno samostalan, već obavlja deo zadataka motora sa unutrašnjim sagorevanjem (pomaže prilikom ubrzanja i poboljšava rad stop-start sistema).

Kupcima će kao i do sada na raspolaganju biti nekoliko različitih verzija Wranglera. U ponudi će se naći verzija sa tvrdim krovnim pokrivačem, kao i opcije sa krovom koji se može manuelno delimično ili potpuno skinuti sa vozila.

Osim toga, dostupna je i varijanta sa mekim sklopivim krovom.

Wrangler će se prodavati u verzijama sa 2 i 4 vrata. Kraći model biće dostupan u nivoima opreme Sport, Sport S i Rubicon, a duži, četvorovratni, prodavaće se pod oznakama Sport, Sport S, Sahara i Rubicon.

Kao kod aktuelne generacije, i novi Wrangler najbolje je pripremljen za terensku vožnju u konfiguraciji Rubicon. U ovoj verziji opremljen je off-road gumama čiji je spoljni prečnik 33 inča, zaštitnim roll-bar sistemom u slučaju prevrtanja, masivnim blatobranima i unapređenim sistemom oslanjanja.

Jeep se potrudio da osavremeni unutrašnjost Wranglera, pa je kupcima na raspolaganju najnoviji Uconnect multimedijalni sistem u kombinaciji sa centralnim ekranom od 5, 7 ili 8,4 inča. Bez obzira za koju se opciju multimedijalnog uređaja odluče, automobil ima Apple CarPlay i Android Auto funkcije za povezivanje smartfon uređaja, kao i WiFi hot-spot, 2 USB porta i 2 priključka od 12V.

Novi Wrangler najpre stiže u prodajne salone na domaćem, američkom tržištu, u januaru 2018, a cene za sada nisu objavljene.

.

Aktuelno

Pogled u novu A klasu: Iskorak ka luksuznim Mercedesima

Mercedes je iznenadio automobilsku javnost pošto je nekoliko meseci pre svetske premijere nove generacije A klase otkrio unutrašnjost ovog modela. Iznenađanje predstavlja i dizajn enterijera kojim se ovaj kompaktni nečebek približio znatno skupljim i luksuznijim modelima iz Štutgarta.

Aktuelno četvrtak 23.11. 09:10 Komentara: 48
strana 1 od 10 idi na stranu