Galerija: Nova Dacia Duster iz svih uglova

Dacia je objavila seriju fotografija novog Dustera kako bi potencijalnim kupcima što bolje predstavila ovaj model uoči početka prodaje na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2017.

09:13

Galerija: Nova Dacia Duster iz svih uglova

Druga generacija rumunskog nikobudžetnog SUV-a imala je svetsku premijeru u septembru na salonu automobila u Frankfurtu. Dacia se odlučila za evolutivni dizajn pa se novi Duster spolja ne razlikuje previše od prehodnika.

Prva generacija modela Duster na tržištu je od 2010. i značajno je doprinela rastu prodaje automobila brenda Dacia u poslednjih nekoliko godina. U penziju odlazi kao bestseler rumunskog proizvođača, sa preko milion izrađenih primeraka. Zato se velike nade polažu u njegovog naslednika koji je tehnološki unapređen.
Novi Duster je dobio kameru koja pokriva više uglova oko automobila, sistem za upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, vazdušne zavese sa strane, karticu za beskontaktno otključavanje i startovanje motora i automatske farove.

Za vožnju van asfalta, na strmim trenima, tu su sistem pomoći prilikom spuštanja niz padinu i asistencija prilikom polaska uzbrdo. Duster je opremljen i sistemom za nadziranje rada 4x4 pogona, kompasom i sistemom koji pokazuje ugao pod nagiba vozila u realnom vremenu.
Motorizacija obuhvata dva benzinca, SCe 115 i TCe 125. Oba su dostupna u varijantama sa pogonom 2WD i 4WD i uparena sa manuelnim menjačima.

Kupcima će na raspolaganju biti i dva dizelaša. Verzija dCi 90 biće u ponudi samo sa prednjim pogonom (2WD), dok će dCi 110 moći da se nabavi u varijantama sa pogonom 2WD i 4WD. Takođe, snažniji dizel motor, osim sa manuelnim, može da bude povezan i sa EDC automatskim menjačem.

Dacia je najavila da će benzinac SCe 115 biti dostupan i u verziji sa pogonom na tečni naftni gas.

Novi Duster u evropske prodajne salone stiže 2018, do kada će biti poznata i njegova cena, a proizvođač je najavio da će ovaj SUV i dalje biti veoma pristupačan.

Više fotografija pogledajte u Galeriji
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: