Trijumf krosovera – sve same "petice" za bezbednost

Najnovija serija testova bezbednosti koju je sproveo EuroNCAP obuhvatila je 8 novih modela na evropskim tržištu, od kojih čak 7 pripadaju SUV/krosover segmentu, a svih osam ispitanih vozila dobilo je maksimalne ocene na testiranju.

Podeli
Opel Crosland X (ilustracija)
Opel Crosland X (ilustracija)

Da krosover i SUV modeli sve više dominiraju tržištem novih automobila na Starom kontinentu, svedoči i poslednja tura EuroNCAP testova bezbednosti na kojoj su se našli novi Volvo XC60, Citroen C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, Škoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Seat Arona i novi Volkswagen Polo.

Kuriozitet je da su sedam od navedenih osam automobila krosoveri ili SUV modeli, a samo je Volvo XC60 imao istoimenog prethodnika na tržištu - svi ostali su potpuno novi modeli.

I dok Citroen C3 Aircross i Opel Crossland X predstavljaju krosover zamene za MPV modele C3 Picasso i Opel Meriva, Mitsubishi Eclipse Cross, Škoda Karoq, Volkswagen T-Roc i Seat Arona su imena koji se prvi put pojavljuju u proizvodnim programima svojih brendova, mada je Karoq tu umesto ugašenog Yetija.

Osim toga, Karoq, T-Roc i Arona su srodna krosover/SUV vozila nastala u okviru iste, Volkswagen grupacije. Među ovim imenima jedini “uljez” je VW Polo najnovije generacije, koji brani boje klasičnih putničkih automobila.

Kao što smo već naveli, ova serija EuroNCAP testova svakako je jedan od najuspešnijih u istoriji te organizacije kada se posmatra ukupna ocena za bezbednost testiranih modela – svih 8 vozila dobilo je maksimalnih 5 zvezdica!

Testove svih pomenutih modela možete pogledati u nastavku:

Volvo XC60

Škoda Karoq

Citroën C3 Aircross

Opel/Vauxhall Crossland X

Seat Arona

Mitsubishi Eclipse Cross

VW T-Roc

VW Polo

Aktuelno

BMW X4 za 2019. (FOTO)

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje druge generacije kupe krosovera X4, uoči svetske premijere zakazane za početak marta i ženevski salon automobila.

Aktuelno sreda 14.02. 10:26 Komentara: 22
strana 1 od 281 idi na stranu