Trijumf krosovera – sve same "petice" za bezbednost

Najnovija serija testova bezbednosti koju je sproveo EuroNCAP obuhvatila je 8 novih modela na evropskim tržištu, od kojih čak 7 pripadaju SUV/krosover segmentu, a svih osam ispitanih vozila dobilo je maksimalne ocene na testiranju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

10:53

Trijumf krosovera – sve same
Opel Crosland X (ilustracija)

Da krosover i SUV modeli sve više dominiraju tržištem novih automobila na Starom kontinentu, svedoči i poslednja tura EuroNCAP testova bezbednosti na kojoj su se našli novi Volvo XC60, Citroen C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, Škoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Seat Arona i novi Volkswagen Polo.

Kuriozitet je da su sedam od navedenih osam automobila krosoveri ili SUV modeli, a samo je Volvo XC60 imao istoimenog prethodnika na tržištu - svi ostali su potpuno novi modeli.

I dok Citroen C3 Aircross i Opel Crossland X predstavljaju krosover zamene za MPV modele C3 Picasso i Opel Meriva, Mitsubishi Eclipse Cross, Škoda Karoq, Volkswagen T-Roc i Seat Arona su imena koji se prvi put pojavljuju u proizvodnim programima svojih brendova, mada je Karoq tu umesto ugašenog Yetija.

Osim toga, Karoq, T-Roc i Arona su srodna krosover/SUV vozila nastala u okviru iste, Volkswagen grupacije. Među ovim imenima jedini “uljez” je VW Polo najnovije generacije, koji brani boje klasičnih putničkih automobila.

Kao što smo već naveli, ova serija EuroNCAP testova svakako je jedan od najuspešnijih u istoriji te organizacije kada se posmatra ukupna ocena za bezbednost testiranih modela – svih 8 vozila dobilo je maksimalnih 5 zvezdica!

Testove svih pomenutih modela možete pogledati u nastavku:

Volvo XC60 Škoda Karoq Citroën C3 Aircross Opel/Vauxhall Crossland X Seat Arona Mitsubishi Eclipse Cross VW T-Roc VW Polo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: