BMW ima novi krosover – upoznajte X2

Bavarski proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje svog novog kompaktnog sportskog krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2017.

09:51

BMW ima novi krosover – upoznajte X2

Godinu dana nakon konceptne verzije, BMW je predstavio i serijski X2. Automobil deli isto međuosovinsko rastojanje sa BMW-om X1, ali je nešto kraći i niži od ovog modela.

Zahvaljujući tome, X2 ima atraktivniju, sportskiju siluetu, koja bi trebalo da privuče mlađu klijentelu, za razliku od "klasičnog" SUV-a X1.
Kupci će moći da biraju između tri paketa – Basic, M Sport i M Sport X, a na raspolaganju je i širok dijapazon alu felni, dimenzija od 17 do 20 inča.

Unutrašnjost je prepoznatljiva, BMW-ovska, sa tipičnim klasterom sa multimedijalnim i klima uređajem na centralnoj konzoli, uz karakterističan, izdvojen digitalni displej na vrhu komandne table. Dostupni su manji, 6,5 inčni, i veći, dijagonale 8,8 inča.
BMW je zamislio da dizajn enterijera bude istovremeno elegantan i funkcionalan, a X2 je opremljen najsavremenijim sistemima asistencije vozaču, poput upozorenja na neželjeno napuštanje vozne trake kojom se automobil kreće, sistemom pomoći pri parkiranju, automatskim kočenjem u slučaju opasnosti od sudara...
Kupcima u Evropi biće ponuđene tri motorske opcije. Bazični X2 sDrive20i ispod haube ima četvorocilindarski 2.0 TwinPower turbo benzinac sa 192 ks (141 kW) i 280 Nm.

Motor je povezan sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom koji automobilu omogućava da od 0 do 100 km/h stigne za 7,7 s. Maksimalna brzina je 227 km/h.

To je za sada i jedina benzinska verzija za evropsko tržište, dok će kupcima u SAD biti dostupan snažniji 2.0 agregat sa 231 ks (170 kW) i 350 Nm.
Evropljani će moći da biraju između dva dizelaša, oba sa četvorocilindarskim 2.0 litarskim TwinPower turbo jodinicama.

Slabiji, X2 xDrive20d raspolaže sa 190 ks (140 kW), a jači, X2 xDrive25d, sa 231 ks (170 kW). Obe dizel verzije imaju pogon na sva 4 točka i uparene su sa osmobrzinskim Steptronic automatikom, a snažniji xDrive25d iz stanja mirovanja do stotke stiže za 6,7 s.
Vozačima su na raspolaganju tri moda vožnja - Comfort, Eco Pro i Sport, a među opcionom opremom je i Dynamic Damper Control sistem sa dodatnim mogućnostima za podešavanje ogibljenja.

BMW za sada nije saopštio cene za X2, a predviđeno je da ovaj krosover u prodajne salone stigne u proleće 2018.

U nastavku možete pogledati promo video klipove za BMW X2: . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: