Svetska premijera: Audi A7 Sportback za 2018. / FOTO

Audi je u četvrtak objavio fotografije i tehničke detalje druge generacije svoje luksuzne kupe limuzine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

09:45

Svetska premijera: Audi A7 Sportback za 2018. / FOTO

Novi A7 ima moderniji izgled spoljašnjosti od prethodnika, koji je nakon sedam godina počeo da pokazuje znake starosti u pogledu dizajna.

Pojedini elementi, poput okvira maske hladnjaka, farova i haube, dizajnirani su pod uticajem koncepta Audi Pologue, koji je poslužio kao osnova za novu generaciju najluksuznijih limuzina nemačkog proizvođača - A8, A7 Sportback, a uskoro i novog A6.

Uz pomenute detalje, i nove, skulpturalne otvore za vazduh na prednjem braniku, A7 za 2018. ima dinamičniju pojavu u odnosu na odlazeći model.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4969/1908/1422 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2926 mm
Silueta automobila slična je kao i na prvoj generaciji, a velika novina na zadnjem delu su stop svetla u obliku LED trake koja se prostire čitavom širinom vozila.

U poklopcu prtljažnika nalazi se i mali integrisani spojler koji se automatski izdužuje pri brzinama preko 120 km/h.
Razlike u odnosu na prvu generaciju su mnogo veće u kabini, koja ima znatno moderniji dizajn, sa manje fizičkih komandi.

Umesto karakterističnog Audijevskog “touchscreena” koji se poput tableta nalazio na vrhu centralne konzole, sada su postavljena dva ekrana osetljiva na dodir. Ovi dispeji ugrađeni su u središnji konzolu i spušteni su nešto niže, a pomoću njih se kontroliše većina komandi i funkcija u automobilu.
U ponudi su i 12,3 inčni digitalni ekran umesto klasične instrument table sa analognim satovima, “head-up” displej ispred vozača i premijum Bang & Olufsen audio sistem.

Audi A7 Sportback za 2018. raspolaže sa brojnim najsavremenijim sistemima asistencije vozaču, među kojima je i sistem potpuno autonomnog parkiranja, na spoljašnjim parking mestima ili u garaži, kao i automatski izlazak sa parkinga/iz garaže.
Inače, automobil je opremljen sa 5 radara, 5 kamera, 12 ultrazvučnih senzora i laserskim skenerom, koji opslužuju razne automatizovane sisteme pomoći u vožnji.

U ponudi su već uobičajeni sadržaji za savremene modele automobila, poput adaptivnog tempomata, pomoći u održavanju vozila u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova, a tu je i Audijev V2V sistem međusobne “komunikacije” između vozila ovog proizvođača.
Novi A7 na početku prodaje biće dostupan isključlivo sa 3.0 litarskim TFSI V6 turbo benzincem koji proizvodi 340 ks (250 kW) i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa sedmostepenim S tronic automatskim menjačem koji omogućava da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 5,3 s. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.
Ubrzo nakon početka proizvodnje, ovom motoru pridružiće se čitava paleta četvorocilindarskih i šestocilindraskih pogonskih jedinica, kako benzinaca, tako i dizelaša.

Audi će kupcima ponuditi i četiri opcije ogibljenja, od konvencionalnog sistema sa čeličnim oprugama, pa do unapređenog vazdušnog oslanjanja. Na raspolaganju će biti i sportsko ogibljenje, koje “spušta” automobil za 10 mm.
Audi A7 Sportback za 2018. počeće da se prodaje u februaru, a cena u Nemačkoj kreće se od 67.800 evra.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: