Počela prodaja novog Hyundaija i30 u Srbiji

Treća generacija popularnog Hyundaijevog hečbeka od 3. oktobra može da se kupi i na našem tržištu po ceni od 13.690 evra, koliko košta Comfort verzija sa 1.4 atmosferskim benzincem sa 100 konjskih snaga i šestostepenim manuelnim menjačem.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.10.2017.

11:35

Počela prodaja novog Hyundaija i30 u Srbiji

U Srbiji je nova generacija modela i30 dostupna i sa trocilindarskim T-GDi turbo benzinskim motorom zapremine 1.0 l, sa120 ks i 170 Nm , koji je takođe uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Osim benzinskih motora, u ponudi je i novi dizel agregat, zapremine 1.598 ccm sa 95 “konja”.
Na srpskom tržištu i30 je dostupan sa bogatim paketom osnovne opreme koji između ostalog obuhvata: AEB – sistem za autonomno kočenje u hitnim situacijama, LKAS – sistem za upozorenje i asistenciju prilikom nenamerne promene vozne trake, FCWS – sistem upozorenja na mogućnost frontalnog sudara, DAA – sistem upozorenja na umor kod vozača, HBA – automatsko uključivanje dugih svetala, STOP&GO sistem, tempomat...
Treća generacija modela i30 izgrađena je na osnovama koje Hyundai Motor kompanija razvijala u poslednjih 25 godina u Evropi.

Osmišljena je u tehničkom centru Hyundai Motor Europe u Riselshajmu, u Nemačkoj, proizvedena je u Nošovicama, u Češkoj, a testirana na Nirburgringu.

Novi model ima za cilj da nastavi dobre rezultate prethodne dve generacije i30 koje su od 2008. godine prodate u više od 800.000 primeraka u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: