Svetska premijera: VW T-Roc - karika koja nedostaje

Posle niza "tizera", Volkswagen je predstavio novi kompaktni krosover, za broj manji od modela Tiguan.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2017.

10:07

Svetska premijera: VW T-Roc - karika koja nedostaje

T-Roc je jedan od modela koji je nedostajao u gami nemačkog proizvođača, a koji bi trebalo da postane novi prodajni adut Volkswagena, pogotovo u Evropi gde tražnja za krosover/SUV vozilima raste iz godine u godinu.

Sa dužinom od 4.234 mm, T-Roc je kraći od Tiguana za 252 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi sasvim zadovoljavajućih 2.603 mm, što garantuje dovoljno prostora za noge putnike na zadnjim sedištima.

Osnovna zapremina prtljažnika je 445 litara, a može se povećati na 1.290 litara obaranjem naslona zadnjih sedišta.

Pogledajte video: Prednji deo automobila krasi šestugaona maska hladnjaka na koju se nadovezuju farovi čineći jedinstvenu vizuelnu celinu. Dizajn ovog dela vozila upotpunjen je specifičnim LED dnevnim svetlima.

Volkswagen je omogućio potencijalnim kupcima opcione mogućnosti individualizacije automobila, pa tako, između ostalog, mogu zahtevati da krov bude drugačije boje u odnosu na ostatak vozila, a u ponudi su crni, braon i beli.

Pri tome, C stub ostaje u boji karoseriji, čime se dobija zanimljiv vizuelni efekat.
Proizvođač je želeo da razbije monotoniju enterijera pa su komandna tabla, centralna konzola i delovi unutrašnjosti vrata obloženi ukrasnim panelima u boji karoserije vozila.

Ova boja dodatno osvežava pretežno sivo-crnu kabinu.
T-Roc je standardno opremljen multimedijalnim sistemom sa 6,5 inčnim displejom, a uz doplatu se može dobiti i veći, 8 inčni ekran.

Uz skuplji paktet opreme ide i mogućnost bežične dopune smartfon uređaja, kao i unapređeni stereo sistem sa 300 vati i 8 kanala.

Među doplatnim opcijama je i veliki, 11,7 inčni digitalni instrument klaster, umesto standardnih analognih instrumenata ispred vozača, na kome se mogu prikazivati razni sadržaji, uključujući i navigacione mape.
Kada je reč o motorizaciji, kupci u Evropi mogu da računaju na nekoliko benzinskih i dizel varijanti.

Bazični benzinac je 1.0 TSI sa 115 ks (85 kW), u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom.

Dostupan je i 1.5 TSI sa 150 ks (110 kW), a menjač u ovom slučaju može biti šestobrzinski manuelni (isključivo pogon na prednje točkove) ili sedmostepeni automatizovani sa duplim kvačilom (pored prednjeg, na raspolaganju je i pogon na sva 4 točka).

Benzinsku ponudu zaokružuje 2.0 TSI sa 190 ks (140 kW), uparen isključivo sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom i pogonom 4x4.
Najslabiji dizelaš je 1.6 TDI sa 115 ks (85 kW), šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom.

Pored njega, u ponudi su i dve 2.0 TDI jedinice. Slabija raspolaže sa 150 ks (110 kW), a kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmobrzinskog automatizovanog menjača sa dvostrukim kvačilom, kao i između prednjeg i pogona 4x4.

Snažniji 2.0 isporučuje 190 ks (140 kW), a dolazi ekskluzivno sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom i pogonom na sva 4 točka.
Volkswagen T-Roc imaće debi pred publikom na frankfurtskom salonu automobila sredinom septembra, a u prodajne salone stiže krajem godine, kada će biti poznata i cena ovog automobila.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: